היה לי כאבים כמו שאת מתארת בלידה הראשונה בעקבות לידה מורכבת וארוכה, לקח הרבה זמן עד שעבר , מחזיקה לך אצבעות, לצערי אין לי טיפים לשיפור, כן למדתי שיש תנוחות פחות כואבות, אצלי זה לקח חודשיים עם שיפור מתמיד ממש מיום ליום, למזלי זה היה הראשון והוא היה צמוד אלי, סידרתי מה שאני יכולה לידי, אוכל, שתיה, טיטולים מגבונים צמודים למיטה בסלסלה, עזר לי שישן באמבטיה לידי, סבלתי ממגבלה בתזוזה, הליכה, מדרגות, לצערי לא הכרתי את התחום ולא ידעתי למי לפנות אורטופד פיזיותרפיה לרצפת האגן עזר קצת להחזיר את המפרקים למקום ,אבל זה אחרי משכב לידה, בהריון השני זה החמיר ואז אמרו לי להגיע לאוסטאופט למזלי הגעתי בסוף ההריון וזה עזר לסחוב את הסוף, ולא סבלתי אחרי, אבל זה החמיר בהריון שאחרי, שמעתי שיש אסטיאופט שמגיע הביתה אחרי לידה, אין לי פרטים אבל, תנסי לשאול נשים במקצוע, דולות, עד אז לזוז ולאט, מדרגות זה מחוץ לתחום , ולפחות תטפלי בזה ברגע שאת יכולה תקבעי כבר תור , בטח לא קל עם התפרים זכור לי שהתפרים עוברים אחרי שבועיים(אלא אם כן ילדת בניתוח) אם זה כואב בצורה מציקה שווה להגיע לרופא נשים לוודא שאין תפר מתוח, כשהתפרים יפסיקו לכאוב כבר תהיה לך הקלה גדולה, הרגע ילדת, לא סתם משכב לידה זה 6 שבועות, תני לעצמך זמן , תתפנקי איפה שאת כן יכולה, ותרגישי טוב!!
לגבי הבעל הם לא נולדים עם ניסיון לתינוקות, אם זה חשוב לך אולי זו הזדמנות לדבר ולראות מה הוא כן יכול לעשות כדי להקל עלייך, כל ילד שנולד מצריך עבודה גם בצד של הזוגיות ללמוד לעשות התאמות, כי המבנה המשפחתי משתנה.