היי,
אמנם לא קשור לנושא של הפורום אבל עדיין אשמח לקבל מחכמתכם.
בזמן האחרון כידוע הגיעו להסכם עם איחוד האמירויות ועם בחריין.
לפני כשנה או משהו התחיל כל העניין עם "הסכם המאה".
יש כל מיני ראיונות עם ג'ארד קושנר.
יש את בנט ששומעים אותו בכל מיני נושאים, מולו יש את נתניהו, יש את ליברמן וכו'. וכל אחד אומר "נרטיב" אחר על דברים שקורים.
וכך בהרבה נושאים ודברים שמתרחשים.
השאלה שלי - האם יש דרך לאדם בלי ידע מעמיק בהיסטוריה בכלל ובהיסטוריה הישראלית בפרט, בלי ידע מעמיק במדינאות, בבטחון, בפוליטיקה וכו' לדעת בכלל מה "טוב לנו" ומה "רע לנו".
כי לכאורה הסכמי שלום זה מעולה. אך מצד שני אולי זה לא טוב כי אולי זה מעלה את המעמד של ה"פלסטינים". כלומר - שזה סוג של הסכם על תנאי שנהיה "טובים" אליהם ועכשיו רק יהיה יותר לחץ.
אבל אולי זה ההפך - אולי זה מוריד את המעמד שלהם? וזה כן מקדם את הריבונות.
ואפשר לשאול עוד הרבה שאלות.
וכל אתר חדשותי אומר דברים שיכולים להיות הפוכים - ערוץ 7, וויאנט, ישראל היום, הארץ - כל אחד כותב מהפריזמה שלו, מנקודת המבט שלו, מהאג'נדות שלו, מכתבים מוטים וכו'.
ואפשר למשל לשאול על כל המבצעים והמלחמות האחרונים.
כי לאדם פשוט כמוני זה נראה שהמצב הבטחוני רק מחמיר ומחמיר.
מעולם לא הרגשתי חוסר בטחון בטחוני כל חיי, אפילו לא באינתיפאדה השנייה למשל. כי תמיד היה הרגשה מסויימת שיש הגיון ו"יש גב". אבל עכשיו זה נעלם, אצלי לפחות, לחלוטין עם אלפי טילים על הדרום שלעיתים בלי שום תגובה ולפעמים עם תגובות פתטיות. עם פיגועים בלי שום תגובה וכן הלאה. אז התחושה היא שאין שום היגיון ואין שום הרתעה ושממש כל רגע יכולים לירות טילים ולא יהיה שום תגובה. למשל אחרי שחיסלו את אבו-אל אטא הזה מהג'יאהד האיסלאמי היה יום וחצי של טילים, הפסד של מיליארד ומשהו שקל וכל הפוליטיקאים אמרו שזה "נורמלי" ו"בסדר" "לשחרר ככה לחצים"... שמבחינת ההגיון ברור שזה לא נורמלי בשום צורה לשתק חצי מדינה ליום שלם.
ולמשל כל הנורמליזציה שזה בסדר לחיזבאללה "לשחרר לחצים" ולעשות פיגועים פה ושם. ואחרי למשל שגילו את המנהרות לישראל בצפון לא היה שום תגובה.
וכל זה לפני הדיבור על הדברים הנוראיים שקרו בצוק איתן למשל (הפסקות אש, 51 יום, שליחת חיילים בכלים לא מספיק ממוגנים וכן הלאה).
אז השאלה היא האם אני יכול "לפסוק" לעצמי דעות שונות על המציאות בכל מיני סיטואציות כמו שכתבתי עכשיו או שלא - כי באמת ובתמים אנחנו לא באמת יודעים את כל השיקולים ואת כל התמונה הגדולה. אין לנו באמת מושג למשל איך שיקולים שקשורים לאיראן משתלבים בכל החלטה וכן הלאה.
אז סליחה על החפירה, ואני מנסה להבין שוב - האם יש דרך להבין מה שקורה מסביבנו מבחינה בטחונית ומדינית, או שכל הבנה והבנה שלי צריכה להיות עם סימני שאלה שאולי חסר לי ידע, מידע והבנה עמוקה שאם היה לי אותם הדעות שלי היו שונות לחלוטין.
מקוה שהסברתי את השאלה שלי טוב...
אני מבין שתשובה פשוטה יכולה להיות - תלמד יותר טוב ואז תוכל לפסוק יותר טוב לעצמך לגבי המציאות. אבל אני לא רואה את עצמי עכשיו עושה לעצמי "קורס" ומתחיל ללמד את עצמי על הסכמי שלום משחר ההיסטוריה, על מלחמות, על מדינאות - אין לזה סוף... וגם נניח שאלמד לא יודע כמה, עדיין אין דרך לדעת שיקולים מודיעניים סודיים ועוד דברים שאף אחד חוץ ממי שבהנהגה יודע.

).