צריכה שתעזרו לי לעשות סדר בראש (לנשים בלבד בבקשה)הריון ולידה
לא יודעת בעצמי מה אני רוצה ואיך לתמלל את זה לבעלי.
אני פעילה פה בפורום אבל בגלל ההיחשפות האישית כותבת מאנונימי. תודה מראש לכל מי שקוראת ומגיבה.

אז ככה:
תקופה מאוד ארוכה אני מרגישה שחסר לי משהו בזוגיות שלנו, בביחד.
ברוך השם יש לנו זוגיות טובה ואוהבת, עובדים עליה כל הזמן כל הזמן, אז זה לא שם. זה בביחד ביחד. בביני לבינו האישי שלנו, יחסים והרבה נפשית.

1.היחסים טובים, אני נהנת והכל, מרגישה יותר מדי אקטיבית, שאני צריכה ליזום, אני צריכה לעבוד כל הזמן, הוא כאילו מקבל הכל על מגש של כסף. זהו סיימתי את החשיפה בעניין הזה, אמהלה לא מאמינה שכתבתי את זה.

2. הקירבה הנפשית, ההרגשה שאני אהובה. אני בשכל יודעת שהוא אוהב אותי, בפועל חסר לי משהו שלא נותן לי מנוחה, לא יודעת לשים את הדגש על הנקודה.
תגידו שאני קטנונית, שטוב לי אז מה אני מחפשת בעיות. אבל זה לא זה. טוב לי, כן, בהחלט. לא רע לי, ממש לא. אבל יש לי אי שקט כזה כל הזמן, מרגישה לא מרוצה.

אני אתן דוגמאות אולי זה יעזור.
1. מתנה לחג, הוא לא קנה לי, הוא אף פעם לא קונה. לא לחג ולא סתם ביומיום או באירועים משמועתיים. אני נורא נורא רוצה את זה, נורא. דיברנו על זה מלא, הוא יודע את זה. זה לא יגרום לו לעשות מעשה ולקנות מתנה, לכתוב מכתב (כמה התענגתי על מכתבים שהוא כתב לי בתקופת האירוסין שלנו. ואמרתי לו את זה בזמן אמת וגם אח"כ כשהפסיק בתואנה שלא יודע לכתוב...). לפני החג עכשיו רמזתי כל הזמן שאני ממש אשמח למתנה, קניתי לו בעצמי משהו נורא חמוד ועדכנתי אותו מראש שקניתי כדי שאולי זה יגרום לו לאי נעימות ויקנה.
לא קרה... וואו רק אחרי מעשה הבנתי כמה ציפיתי, ממש! האכזבה כשהבנתי בחג שאפילו מכתבון לא אקבל, לא יכולה לתאר... (טבלתי בליל החג השני, חשבתי אולי יפתיע. והוא לא, וזה גרם לי כל כך לריחוק).
2. בא לי אווירה, נרות, סרט טוב, ארוחה טובה, לפני שאנחנו נכנסים למיטה. ברחל ביתך הקטנה אמרתי, אפילו יש קולקציה של נרות רייחנים בבית, אבל הוא לא עושה כלום! ואל תגידו לי שאני אעשה... כי זה לא העשייה כמו שבא לי לדעת שהוא חשב איך יהיה לי כיף ויתכנן ויעשה... המחשבה.
הוא פשוט לא משתף פעולה...
3. אני רוצה לדעת שהוא מעריך אותי, שהוא אוהב את האוכל שאני מבשלת, את הבגד שלבשתי וכ'ו. הוא יחמיא, אבל רק אחרי שאשאל... ושווה, בא לי את ההרגשה שהוא מעצמו אמר, שזה עלה בו לבד, לא כי שאלתי ואז הוא צריך לענות..

יצא קצת ארוך, תודה לכל מי שהגיעה לכאן. ממש אשמח שתעזרו לי לעשות סדר בראש. אני מבולבלת.

מישהי הבינה מה אני רוצה?
אני חושבת שאני מבינה אותך כי נראה לי גם אני ככהוואוו
בואי ננסה להתמקד בעצם בשכל את יודעת שאוהב אותך, ב"ה, אבל חסר לך שהוא ייזום ביטויים לעניין, ע"י אמירה או מתנה. נכון? את נורמלית וצריכה חיזורים. ולא שגרה שוחקת.
כמאמר הבדיחה, כשהאישה התלוננה על בעלה אצל היועץ נישואין שהבעל לא אוהב אותה כי עובדה שלא אומר לה, הבעל מיד התגונן ואמר, אמרתי לך בחתונה ומאז זה לא השתנה...

אני מציעה או להשלים עם זה שזה אופי ולא אומר כלום על רגשותיו כלפייך, או/ו להמשיך לומר לו במפורש מה ציפיותייך ממנו.
תודה יקרה!הריון ולידה
כמה זמן אתם כבר נשואים? יכול להיות שהואבתי 123
התרגל להיות פסיבי? בד"כ כשמישהו תופס תפקיד מסויים אוטומטי השני תופס את התפקיד השני לפעמים צריך לקחת צעד אחורה לזרוק מעצמך את האחריות.
לגבי מתנות ומחמאות זה ממש כמו שריר שהוא צריך להתאמן ניסית לשבת איתו לשיחה רצינית בנושא? הכוונה שיחה רצינית ולא לדבר בזמן שהדברים קורים.
לפעמים גברים צריכים מישהו מבחוץ שיתן להם על הראש אז אותי כדאי לחשוב גם בכיוון הזה
5 שניםהריון ולידה
בהחלט יכול להיות, בעצם זה מה שקרה... ואני מנסה להכניס אותו גם לזה.
מבינה שאני יותר בעניין ממנו, אבל רוצה גם מהכיוון שלו קצת.
תודה על העיצות!
לדעתי קשה עד בלתי אפשרי לשנות אופי בסיסי של בן אדם.קרן-הפוך
אולי אפשר לאלץ לעשות דברים שהוא לא מתחבר אליהם, אך להכניס אותו להתלהבות, ליוזמה ולהתמדה לשנים - זו כבר משימה גדולה מאוד מאוד.

אני בטוחה שהוא מעריך ומעריץ אותך בכל מאודו.

אבל הוא טיפוס פסיבי לעומתך, מופנם, לא צריך את מה שאת מתלהבת ממנו, את היוזמת והדומיננטית, הדוחפת, זו שחשוב לה הנראות והאסטטיקה בחדר השינה, חשובים לך ביטויים חיצוניים לאהבה, משיכה, הערכה - ולו זה בדרגת חשיבות נמוכה אם בכלל.

ככה זה בין בני אדם... שונות באופי, בהעדפות, בסולם חשיבות, במוקדי עניין, בדחף, במוחצנות לעומת מופנמות, בצרכים פיזיים ורגשיים.

תזמי נסיעה ביחד איתו, תתאמי איתו מראש, לקנות לעצמך מתנה לחגים - בגדים, תכשיטים, אביזרים...
בלי הפתעות ובלי ציפיות (וכך נהוג אצלנו ....)

תנחי אותו במפורש לעשות כך וכך בבית - כן, ברחל בתך הקטנה, כפי שכתבת.

אתם הפכים, והשלמה עם ההבדלים בינכם תאפשר לקבל בטבעיות שיש דברים שאת עושה יותר ממנו - למענך ולמען הזוגיות.

תודה על התגובה המחכימה!הריון ולידה
ברור שמבינות אותךמיואשת******
אבל לפני הכל מענין אוצי לדעת מה הוא אומר לך? את
אומרת שאמרת הכל ברחל בתך הקטנה. ו..? כשאת
שואלת למה לא קנית לי אני עצובה, למה אתה לא שם נרות אף
פעם- מה הוא אומר על זה?
הוו יש לו שלל הסברים הריון ולידה
מתנה הוא לא קנה כי לא מצא כלום שהיה נראה לו.
שאלתי אם חיפש, אמר שלא, אבל בראש חשב ולא עלה לו רעיון... אמרתי לו פעם הבאה, כנס לחנות ותקנה מה שיש על המדף, אני אשמח בהכל, באמת!

נרות הוא לא שם כי אין לו כוח לקום לכבות אח"כ, אמרתי לו : עלי. לא קרה.
ועל זה הדרך... וכמובן שהשיח הרבה יותר מכבד ממה שנשמע מאיך שכתבתי... אנחנו מדברים על זה מאוד בטוב.

ממש קשה לי להתגבר על הקטע של המתנה החג, ציפתי הרבה הרבה יותר מכל פעם, גם הטבילה בחג שני, גם הבקשות המפורשות שלי קודם, לא מצליחה לצאת מזה
אוקי.מיואשת******
כלומר אם אני מבינה הוא מאד פסיבי ולא יוזמתי. ואת הפוכה. יש גם אמת במה שקרן הפוך כתבה לך. אבל יש מקום להתעקש גם על דברים שחשובים לך. לא על הכל, ולא על איך שאת מדמיינת, אבל את יכולה לקחת נקודה אחת שהכי מפריעה לך ולהתעקש רק עליה.
על הנרות הייתי מוותרת. למשל מתנה ליום הולדת תגידי שבוע קודם- בלי רמזים, תגידי- אני מחכה לקבל מתנה ליום הולדת שלי. ובלי תירוצים לא מצאתי לא חשבתי לא הספקתי. אני אומרת לך עכשיו זה כרטיס כניסה הביתה. חובה מתנה בחיוך, ברוח טובה, אבל בעקשנות. יש לפעמים אנשים שלא יעשו ולא יזוזו בלי זה. סוג של עצלות הרוח כזה. אבל אם הוא משדר לך שהוא כן רוצה לבוא לקראתך רק כל פעם מליון תירוצים למה בדיוק הפעם זה לא הסתדר... אז זה כן מקום שלדעתי הייתי עומדת עליו.
שוב. רק דבר אחד. אבל בשיא המפורשות והעקשנות. והכי חשוב- לא משנה מה הוא מביא אחר כך, תשמחי ותפר גני. גם אם זה עלה עשרים שח ובמכתב כתוב מזל טוב ותו לא. אל תצפי שזה מיד יהיה משהו שאת באמת אוהבת ומכתב משתפך. בהתחלה זה יהיה בקטנה, מאולץ, כי התעקשת, ולאט לאט זה ישתפר. עם הזמן הוא ילמד לעשות את זה יותר טוב. מתוך שלא לשמה בא לשמה.
תמיד כיף לקרוא אותך, תודה!הריון ולידה
והאזהרות בסוף מיותרות
אני לא נושמת מהתרגשות כשיש רמז של בדל של משהו...
(פעם הוא הכין לי סנדביץ לעבודה וצייר לי לב על השקית, אשכרה שמרתי אותה! לא גמרתי לדבר על זה שבוע אח"כ! ובאמת בהתרגשות, לא הייתי צריכה לשחק אותה..)
את חמודה מיואשת******
תגידי, יש דברים שאת כן מרגישה שהוא משקיע ואוהב אותך? מילים? מעשים שפחות נספרים ממתנות כמו למשל לתת לך לישון בבוקר בשבת, או לפרגן לך יציאה עם חברה, או דברים כאלו? אולי תעשי לך רשימה ותנסי להפנים אותה ולהבין שזה הדרך שלו להביע אהבה והיא לא פחות טובה רק שונה. זה עוזר.
יש לכולנו חלומות של גבר רומנטי שמדליק נרות כותב מכתבי אהבה, רגיש אבל תקיף, מתקן כל נזילה לבד, וקוביות בבטן לא יזיקו גם כן
אבל רובינו נשואות לגברים רגילים 😆 כמו שהגברים שלנו לא נשואים לדוגמניות 😎
חחח הצחקת הריון ולידה
אהבתי את הכיוון שלך. אני הרגע יושבת לכתוב רשימה כזאת, כי חלק מהדברים שכתבת אכן הוא עושה.

וכתבתי, הוא אוהב אותי, אין לי ספק בזה, בכלל בכלל לא. אבל בא לי לפעמים גם דברים אחרים, ולא מבקשת את זה כל יום, בכלל לא. אבל אם העזתי לבקש ישירות ככה, קצת מבאס שהוא מתעלם מזה...
יותר מזה, זה אפילו לא להביע אהבה, זה רק מין הרגשה כיפית כזאת שהוא חשב עלי, עשה בשבילי וכ'ו

אני הולכת לאמץ את הקו מחשבה הזה נראה לי, כי באמת יש הרבה דרכים אחרות שהוא חושב עלי בהם.

(נותן לי לישון שישי ושבת מאוחר, ואפילו בשישי אני תמיד קמה לבית שטוף! היי הוא תפוס, אין מה לריב עליו)
נו, אז תדמייני סרט ענק קשור על הבית השטוף שלך מיואשת******
וואלה! עכשיו זה מתנה שווה!
תדמייני שאת קמה לבית שטוף ולב גדול מצויר באמצע הסלון 😆😆
לא שאני לא מבינה מה את רוצה כן? ברור שמבינה! אבל כן מאירה לך שבעצם הוא נותן לך מתנות שוות, רק לא אלו שאת מצפה להן.
זה טוב לנהל שיח ובסדר גם להתעקש לפעמים שיש משהו שממש חשוב לך והוא ילמד איך לתת לך אותו, אבל יחד עם זה לזכור ולשים לב לכל הדברים השווים שהוא נותן בדרך שלו ומפנק ומשקיע בדרך שלו. 💕🌹
את לא מבינה כמה עזרת, תודה❤הריון ולידה
את מהממתמשמעת עצמית
שבא לי לבכות.
כמה חכמת חיים בבת אדם אחת???

יואווו 😘
🙊לא להגזים!! תודה יקרה ❤️❤️מיואשת******
ממש מסכימה ^^^^^ברכת ה
@מיואשת****** את מדהימה!!!
תודה על התובנות המיוחדות שלך ⁦❤️⁩
ממליצה לקרוא את "חמש שפות לאהבה"אפונה
אחפש על זה, תודההריון ולידה
כתבת..רויטל.

ברוך השם יש לנו זוגיות טובה ואוהבת, זה כבר מעולה וכל הכבוד לכם.

הייתי ממליצה לקנות ספר על זוגיות שיש שם איך להתייחס לאישה וכמובן הפוך,

למשל הספר בית ומנוחה מדבר איך להתייחס אחד לשני, הכי חשוב שאת תקראי 

רק את העניין שלך והוא רק את העניין שלו,גם הספר שלום בית של הרב זכאי

אמור לעזור, תנסי אולי יעזור ,בהצלחה רבה רבה לך.

תודה על ההמלצות! אני אבדוק מה מתאים לנוהריון ולידה
תפרטי על הספר? על מה? מי מחבר?וואוו
בית ומנוחה זה ספר שמסביר בעיקרון...רויטל.

איך להנהיג את הבית בשמחה ברוגע בנתינה לשני,

ספר של מחביר ירא שמיים,מאוד עוזר לשלום בית,

הספר השני שהתכוונתי זה ספר של הרב זכאי,שנקרא

שלום בית, שם הוא מביא המון מעשיות ואיך מומלץ להנהיג

את הבית.

תודה!וואוו
כל כך הזדהתי עם הדוגמאות שנתתחיכיתי חיכיתי
גם בעלי כזה...באופן שיטתי שוכח תאריכים שחשובים לי וגם כשמזכירה לו מראש לא מתכנן שום דבר מיוחד.
פרחים לשבת קנה לי רק בשנה האחרונה כי הכרחתי אותו...
על מתנות אין מה לדבר...למרות שכשהוא קנה בהתחלה הוא הצליח לקלוע לטעם שלי וממש שמחתי בהם.
אני פשוט הנמכתי ציפיות...עדיין מוצאת את עצמי נעלבת מידי פעם אבל מצליחה לאהוב אותו ולקבל אותו כמו שהוא.
בעיקר בגלל שיודעת שבדברים אחרים הוא הרבה יותר משקיע ממני, דואג לתת מעצמו ולפנק אותי.
אבל בגדול ממש מבינה אותך.כי כמה שאפרט ואגיד בגלוי מה אני רוצה או צריכה זה לא קורה...
חיבוק הזדהות תודה ששיתפת, גם לדעת שאני לא עוף מוזרהריון ולידה
עוזר
התייחסות נוספת לסוגריים שבכותרת.קרן-הפוך
ביקשת שהפוסט יהיה מיועד לנשים, ומכאן גם לקבל התייחסויות רק מנשים.

לדעתי, זו דוגמה מובהקת לפערים טבעיים ומצויים בזוגיות של רבים מאיתנו, ודווקא יש מקום להשתתפות הקול הגברי ושמיעת התייחסויות מהצד הגברי.

חשוב שגברים יהיו מודעים לפערים, להבין שזה נושא שמציק, ומכאיב ושורט את הנפש - ומודעות מתאימה יכולה רק להועיל ולעזור להרבה גברים שעכשיו יכולים להיחשף לפוסט הזה, ואולי תידלק אצלם נורה?
אופס, גם אישתי מתלוננת בפני על דברים דומים...
אז כנראה הבעיה היא לא באישה, אלא אנחנו, הגברים, לא מבינים את הראש הנשי ואת החשיבות שנשים רואות בצעדים ובמעשים זוגיים, רומנטיים.
ואם כך - יש כאן מנוף לקדם את שיפור הזוגיות בקרב רבים.
יש צדק בדברייך ואמנם גם אי אפשר לאכוף את זה שגברים יקראוהריון ולידה
ונראה לי אפילו זה מושך אותם יותר להכנס כשרשום לגברים בלבד

באופן אישי, הבקשה היתה על תגובות רק מנשים, כי קשה לי שגבר יענה על דברים כל כך אישים שכתבתי פה

תודה יקרה! תמיד כיף לקרוא אותך
טיפ ששמעתי ממישהותוהה לי
להכין רשימה שכוללת הרבה דברים שישמחו אותך ולתת לו והוא יבחר משם כל פעם מתנה אחרת עבורך.
יכול להיות שבאמת "משתק" אותו לבחור לך משהו.
וזה בלי קשר לעובדה שבאמתנשמע שיש ביניכם פערים משמעותיים ביזימה ובצורך של הפתעות.
את יכולה להגיד לו שמחקרית כל מתנה הכי קטנה וג'סטה אוהבת, מעלים לאשה את רמות האסטרוגן והחשק... אז מי שיצא בסוף נשכר זה הוא..
חיבוק
רעיון מעולה! תודההריון ולידה
כמוני כמוך....נביעה
אבל ממש.......

אני הבנתי שאצלו הלהגיד שהוא אוהב, המתנה שהוא נותן- זה זה שיש לי רוגע נפשי כלכלית... שהוא דואג לכל התשלומים, הנחות, כל הניירת והחישובים.
זה שקניתי לעצמי סנדלים שבועיים לפני החג- כי הייתי צריכה- בחג הבנתי שהוא הרגיש שזה המתנה שלו..🤷‍♀️
וקצת התבאס כשרמזתי לו שציפיתי למתנה. (קנית ב300שח, זה לא מתנה??)
כמה שאני מנסה להסביר.....

כמה שאני מנסה להגיד שאצלי האהבה זה מילה טובה..זה "מתוקה שלי", "מדהימה", "מהממת"- אין לו את זה בלקסיקון... ה'גבר' הסופר גבר הזה.
שכמה שאני רוצה שהוא יזום שנהיה יחד .
ולא אני!!
בקיצור....בול...
מה שעוזר לי, זה ההבנה שהוא אוהב ומראה את זה באופן אחר.. של דאגה לי שאוכל לשלם בנחת לנעליים כשאני צריכה... לשלם בנחת בסופר בלי לחשב אם אנחנו עוקפים את המסגרת אשראי או לא- כי אני בכלל לא מתעסקת בזה- רק הוא...
אז איתך בתסכול🤗 חיבוק ובהצלחה לנו ולכל מי שזקוקה!
שנרגיש אהובות ושה' יעזור לבעלינו לשמח אותנו!!!
ושאנחנו נשמח אותם...
תודה על התשובה המזדהההריון ולידה
את חסרה פה בפורום, הרבה זמן לא קפצת לבקר
מה שלומך?
נשמה אהובהmango
מוסיפה משהו קטנציק..
כתבו לך הרבה דברים יפים (שגם לוקחת לעצמי..) רק שאלה לגבי הפסיביות של הקשר האישותי-
את מרגישה שאת יוזמת - מה עם להרפות?
ומה שיהיה יהיה?
את לא חייבת לענות פה
והאמת שגם לא הכי נעים לי ההחשפות אבל הרגשתי שככ רוצה לענות לך לנקודה הזו כי היא ככ נגעה בי וממש עברתי עם זה תהליך..
אשתף אותך שגם היה לי את התסכול הזה, של זה שאני יותר יוזמת, וגם בפועל בינינו אני זאת שמביאה חדשנות ודברים חדשים בקשר הגופני (הוא כזה דוס וצדיק. ובעיקרון גם אני אבל נחשפת יותר לספרים ומאמרים בנושא וממילא מכירה יותר)
וממש עשיתי עבודה של ש-נ-י-ם
להרפות, להרפות, להרפות
פחות ליזום
פחות לחדש
ומאד לדייק אותו. כל הזמן
עם מחמאות ופרגונים על מה שכן איך שטוב לי.
אני.. וואו זה מרגש אותי לכתוב לך כי זה מזכיר לי איזו דרך עברנו... יש לי דמעות בעיניים עכשו
כי באמת
התחלנו את הדרך בפערים כאלוווו.. וואו
האיש שלי, האהוב והמקסים גם פסיבי בדברים מסוימים
והרגשתי את זה חזק באישות
הייתי ככ מתוסכלת מזה, שאין לתאר

והשם זיכה אותי לעבור עם זה דרך ארוכה..
של הבנה.של קבלה
שהצרכים שלנו שונים
ובעיקר בעיקר
שאם אני לוקחת אחריות
הוא מרפה ממנה.
ככה זה.
נקודה

אז אני משתדלת לא ליזום (וזאת עבודה בשבילי. לא תמיד היא נכונה. לפעמים כן נכון ליזום!! אבל לי אישית הרגשתי שצריכה להפסיק. זה לא טוב לי בתקופות מסוימות)
וגם אני משננת לעצמי, תוך כדי הביחד.
להרפות
להרפות
להרפות.
לנשום
לנשום
לנשום.
לא להוביל..
לא להיות יצירתית
לתת לו- לתת לי!!
וזה כל כך משמעותי, וואו
לא תמיד אני מצליחה אבל כן אני מזכירה לעצמי כמה זה שווה לי.. (:
ואם זה מעודד- תדעי לך
יש דברים שכ'כ הפריעו לי
וסחבתי בלב
ורבנו עליהם
ו.. זה יצא בסוף (עם המון איכסה מסביב אבל עדיין לא למדתי לדבר על דברים בלי שאני ממש חייבת... בע'ה שה' יזכה אותי להשתפר בעניין)
ושמעי, התקדמנו!!
יש דברים בינינו שקורים ממש אחרת
ואני לומדת להגיד ''ואי זה היה לי ממש כיף ש...'' וזה עובד!!
אז חיבוק גדול לך חברה יקרה
יצא לי פה נאום רציני!!
מקווה שמשהו נגע והיה טוב לך.
חיבוק לך אלופה
שכתבת את כל זה- יש משהו חשוב בכתיבה, שמאוורר, שמדייק
וממילא מאפשר איזשהי רפואה.
את מהממת וממש ריגשת אותי בתגובות שלך (:
💖
אם הבנתי נכון, אילצת את עצמך להסתגל למכנה משותף נמוך מהצרכיםקרן-הפוך
שלך.

לפחות ממה שהשתקף מהדברים, זה לא שהוא לא שיתף פעולה עם הצרכים והדברים שיזמת וביקשת, ולא התנגד לזרום איתך - אלא שהוא פסיבי, לא יזם, לא חידש, לא העשיר וגרם לשמח אותך...

אם כך, למה ״להעניש״ את עצמך, למה לוותר ולהרים ידיים, ולא להמשיך לקיים זוגיות כפי השאיפות שלך?
אז מה אם רק את זו שיוזמת ומחדשת?

או שלא הבנתי את הסיטואציה?

זה נכון לנושאים אחרים בזוגיות. לא רק באישות.

את רוצה לצאת לנופש פעם בשנה, ולו אין אמביציה לחופשה, הוא לא מרגיש צורך, אבל זורם איתך - תמנעו מחופשה זוגית כי הוא לא צריך חופשה?

הוא אוהב סלט עם מגוון ירקות, ואת מסתפקת במלפפון ועגבנייה. אז הוא מכין את הסלט העשיר, לא תאכלי?
הוא אוהב לעשות בשרים על האש, אותך זה לא מושך, אבל אם כבר עשה, וזה טעים, לא תאכלי?

הי קרן הפוך יקרהmango
בוקר טוב!!
בחרת לכתוב את זה בקונוטציה שלילית: ''אילצת את עצמך להסתפק''
תראי
לא מספיק התעכבתי על זה- שהפער יצר אצלי קושי מאד גדול. למה אני יוזמת והוא לא תמיד זורם? וכל מיני ''למה'' שהיו לי לא פשוטים ברמה הרגשית.
לא תמיד הוא זרם- לפעמים היה עייף או שנראה לו ''לא שייך'' יום אחרי יום (לא זה הדיון אז לא להגיב על זה )
וגם כשהוא זרם איתי היה לי נעים ברמה מסוימת אבל בעומק היה לי לא טוב עם זה
אז
אחרי הרבה מחשבה והתבוננות ודמעות..
החלטתי, וזו חד משמעית הייתה החלטה,
לרצות פחות.

הוא יוזם בתדירות שהחלטנו עליה יחד
וזהוווו
לא יוזמת ולא מצפה. לא מצפה. לא מצפה
(שזה קשה לפעמים אבל ב'ה הרבה פחות)

ושמעי אני רואה ישועות בעניין(-:

(ובסוגריים... כן.. מסתפקת ב''מועט'', (לא באמת מועט. לי לפעמים זה מועט) זה חיי נישואים, לא? כשיש בין בני זוג אחד ש''רוצה יותר'' מגיעים להחלטה משותפת בעניין, וכנראה שמישהו ירגיש שהוא היה רוצה קצת אחרת אבל בשביל בן או בת הזוג עושה כך. ואם זה בשמחה ובהשלמה אז למה לא...
אני לא אוהבת לומר ''אם גבר היה כותב את זה'' אז לא אומר אבל מרשה גם לקחת את הדברים לכיוון הזה.. )
תודה לך קרן הפוך יקרה על החידוד
ובכלל הזדמנות לומר שאני נהנית לקרוא את התשובות שלך- המקצועיות וגם אלו שפותחות פתח להבין עולם שהוא פחות קרוב אליי, תודה!!
וואו את מדהימה! ללמוד ממךמיואשת******

וואו מהממת! תודה על התשובה הארוכה והמפורטתהריון ולידה
נתת לי חומר למחשבה.

(אין בינינו פערים ברצון, יש בינינו פערים במה עושים, הוא בעניין של לשכב על הגב ולהנות ובזה תמו הרחבותי לעניין)
ומה קורה אם גם את בענין הזה?מיואשת******

תזכרו לשים מדבקות יפות על התקרה אם כבר שניכם שוכבים על הגב ובוהים באוויר

כפרה עלייךתוהה לי
אני גם אהנה מהתיאור שרשמת, אני בסקאלה הפאסיבית.. אבל ברור לי שיש לי מחוייבות לשמח גם את בעלי, וזה גם מעבר למחויבות, משמח אותי ששמח לו. ועל זה את ממש לא אמורה לוותר..
מותק, רציתי לכתוב עוד משוmango
טוב זה לא ככ יפה מצידי כי את לא רוצה להרחיב אבל
א. צחקתי מהתיאור (סליחה😅)
ב. יש מצב שצריך קצת העשרת הידע? כאילו יש ככ הרבה גיוונים ודברים כיפיים בקשר האישותי. אולי הוא לא מספיק יודע?
באמת באמת שהמון מההנאה של גבר בזמן האישות היא בזה שהאישה שלו נהנית. זה נותן לו חיזוק לגבריות הרבה יותר מכל מאמץ של האישה שלו עבורו.. (יש מקום לפינוקים, ברור!! אבל כדרך חיים קבועה זה נשמע לי לא נכון- לא מתאים לי לחפש קישורים בעניין אבל בטח מישהי פה מהאלופות תדע להפנות)
אז אולי הוא לא מכיר עוד אופציות (אני כותבת ממש בעדינות ... אם תרצי מוזמנת לפרטי) אולי לחשוב על ספר שקוראים יחד או במקביל.
שמעי
התחום הז ככ אינסופי ומדהים וכיפי ומלא עונג
שממש, אבל ממש
חבל להסתפק בסיטואציה שכתבת
טוב נשמה יקרה
איזה כיף שהוצאת את זה ושטוב יותר
והרבה בהצלחה לך מקסימה אחת!!
^^ לזה כיוונתי.קרן-הפוך
ויפה וחשוב שאת מעלה זאת.

ויש פתרון של ספר לציבור החרדי, עם פירוט ובצורה המותאמת לציבור זה.

מדריך להעצמת הקשר האינטימי של הזוג הדתי.
״עת לאהוב״.
אני מקווה שלא פספסתי אף אחת, תודה לכל מי שקראה והגיבה!הריון ולידה
עזרתו המון!

כתבתי את זה בסיטואציה שהוא יצא לסופר לעשות קניה, ואני על הספה, לא מצליחה לצאת מהתחושה הזאת של לא קיבלתי מתנה לחג...
הוא הרגיש כל היום שמשהו לא זורם חלק איתי, שאל, התעניין ולא הצלחתי לענות נורמלי, בעצמי לא ידעתי מה אני רוצה (זה לא חג ראשון שאני לא מקבלת מתנה, אז מה הדרמה הגדולה עכשיו?).

אז ישבתי לכתוב לבנות הפורום המהממם הזה, וקיבלתי כל כך הרבה תשובות חכמות ועוזרות!

@מיואשת****** אני רוצה להודות לך באופן אישי, כי הרשימה שהכנתי בהמלצתך היתה כל כך במקום, פתאום ראיתי כמה הרבה יש לי, איזה בעל מהמם ומפנק בדרך שלו.

הוא חזר לאישה אחרת, אין ספק. זה גם עזר לי לסדר את הראש ולעשות שיחה על מה עבר עלי היום שככה הייתי, בצורה יותר נכונה וטובה.

שוב תודה לך ולכולכן!
איזה יופי! שימחת מאד!מיואשת******

וכל הכבוד לך על היכולת לצאת מהפגיעה ולנסות לשנות הסתכלות, לחשוב ולהשתדל ולדבר

הכי לא מובן מאליו! 

מהממת!

מגיבה ממש בקצרה, וקצת באיחור..באר מרים
מכירה את הספר "לדעת להיכנע"?
נראה לי שחלק ממה שאת כותבת זה בכיוון..

וכן. מסכימה לחלוטין.
חלק ממה שבונה את הזוגיות זאת היכולה להרפוץ ולתת לשני מקום להיכנס למשבצת,
ובמקביל לדעת שהוא יכנס אליה בדרך שלו וזה עשוי להיות ממש שונה מהדרך שאני דמיינתי,
אבל להיפתח לרעיון שזה עשוי חהיות כיף לא פחות..

ואידך זיל גמור.. עמוס לי כשכולם כל היום בבית..

שוב ממליצה על "לדעת להיכנע".
יש אמנם הרבה ספרים תורניים שכותבים בנושא מנקודת מבט דתית ואמונית, אבל ךפעמים דוקא הניסוח ה"חילוני" יש בו משהו הרבה יותר ברור.. חכמה בגויים תאמין..
(ואני שיא הדוסית ויש מי שלא יאמינו עלי שממליצה על ספר כזה, ובכל זאת..)

בהצלחה!
אני לא חכמה גדולה, אבל כמה העצות מעשיות-סימן שאלה?
1. קחי את הפלאפון שלו, תכנניסי לו תזכורות לפני חגים ואירועים חשובים, כמה תזכורות ביום. "לקנות לאישיתי האהובה מתנה לחג"

2. תקני מתנה בשבילך ותביאי לו עם דף, ונייר עטיפה- תגידי לו אני קניתי אתה צריך לארוז ולהביא לי מתנה...

3. תפתחי קבוצת וואצפ משותפת- תרשמי שם כל פעם מה שבא לך שהוא יקנה לך מתנה, בפירוט- למשל-
-מטפחת מעוצבת דגם דרדס של המעצבת חושי מחושי
- ספל קפה ענק מהום סנטר (עם תמונה, שיראה בדיוק מה)

יש אנשים שזקוקים להנחיה מדוייקת, לא מדברים את השפה הזאת של המחוות והמתנות.
הם צריכים הכוונה לפחות בהתחלה, לאט לאט זה מגיע ויגיע ממנו לבד, הוא רק צריך ללמוד להכיר את השריר הזה...
רק לומר, שכשניסיתי לעשות דברים מהרעיונות האלולפניו ברננה!
זה נגמר במפח נפש מאוד גדול.
לא מתאים בכלל לכל הזוגות שבמצב הזה.
אוף צריכה את העידוד וההכלה שלכן שוב, אני כל כך קשה עם עצמיהריון ולידה
אז מסתבר שאני לא מצליחה לצאת מזה, אפילו שחשבתי שכן.
משום מה נפלתי עח המתנה הזאת לחג וזה הורס לי את היום יום!

חשבתי שהצלחתי להתגבר על זה, אבל מקודם בעלי חזר לקניות, שכחתי שביקשתי ממנו לאסוף לי שקית עם מוצרי איפור שהזמנתי וארזו לי בחנות. הוא הגיע הביתה ושם את זה על השולחן בסלון. זה עמד בצורה כאילו מוחבאת... אחרי כמה זמן מצאתי את זה (זה היה בשקית יפה כזאת, בלי שם של חנות או משהו), ואני לא יכולה לתאר לכן איך קפץ לי הלב! יוואו הוא הבין! הנה הוא קנה לי משהו!
בהתלהבות שיא אני פותחת את השקית ו....

התיישבתי על הכיסא ולא הצלחתי לקום, ממש ככה. תחשבו עלי שאני מגזימה ומה שאתן רוצות אבל זה היה הסיטואציה...
בעלי הגיעה מדבר איתי ואני לא כל כך מגיבה... מה קורה?
החלטתי לשתף, בציפיה, בתקווה ובאכזבה.

אז הוא: מה את רוצה? אני לא מוצא רעיון מה לקנות לך.
אני: עשיתי לך חיים קלים, יש שרשרת זהב שאני מאוד רוצה, בררתי אתמול מה המחיר שלה ויש אותה במלאי (ראיתי בפרסומת ובררתי), אבל בא לי שתקנה אתה ותביא לי, אני לא רוצה לקנות מתנה לעצמי. בבקשה תבין אותי אני גם ככה מרגישה לא נעים שאני ככה עם מתנה בשבילי...
הוא: מה שרשרת זהב בכזה מחיר? (מחיר שאנחנו בהחלט יכולים לעמוד בו, וזה הבעיה... שזה לא מספיק יוקרתי), בואי נחסוך קצת נקנה לך עכשיו זהב שווה באמת!(אמא שלו שתהיה בריאה גדולה אותו שרק יקר ובומבסטי שווה. אולי שם טמון הכלב).
אני: אבל זה לא יקרה, כל דבר זה ככה, ובא לי עכשיו, בבקשה.
הוא: לא יודע... קם והולך

ואני עכשיו על הספה עם מקל תקוע בגרון. איכסה

(והוא בעל טוב וגבר מצויין, בבקשה לא להוציא אותו בתגובות אחרת... )
אויש...דפני11
אני רק על ה "לא יודע.. קם והולך..."
ככ ככ מזדההההה

שזה למות הייבוש הזהההה
(לא באמת כן, ברור שהוא לא רוצה פשוט לא יודע מה לומר ואיך להכיל..... אבל אני תמיד מתה מזה)
טוב אזמיואשת******אחרונה
לא תמיד יש לי כח להיות מכילה
ונשמע שבעלך לא מצליח להפנים מה שאת אומרת כשאת נחמדה.
אז תהיי קצת לא נחמדה. תעלבי. תבכי. כלומר את כבר נעלבת הרי. במקום לשבת ולנסות להסתיר את זה ואז להתעצבן למה הוא לא עושה ולא מבין. אל תסתירי. תוציאי. את העלבון והכעס. תתקשרי. תבכי ותגידי ותעשי סצנה כאוות נפשך. וואלה, מגיע לך. לפעמים הם מבינים רק ככה מה אני אגיד...
אם זה מתאים לך כמובן.
וכן כן אני יודעת ששיחה בזמן רגוע על כוס קפה ואולי מכתב יפה שמסביר ו... לא תמיד זה עובד. מ ה ל ע ש ו ת ?
יש לפעמים גברים ומצבים שנפתרים רק באיז עציץ נשבר (על דרך המשל)
נראה לי שספגת וניסית להיות מספיק נחמדה כבר. לפחות מבחינתי קיבלת רשות להתפוצץ. ❤️❤️❤️
התייעצות - שמות דומים מדי?*אורחת

נראה לכן סביר לקרוא לשתי אחיות נועה ונעמה, או שזה דומה מדי?

נועה ונעמה כן כי זה נשמע שונה מספיקטארקו

תנסי לצעוק את השמות עם בליעה של התחלה או סוף, זה לא מבלבל...

יש לי בן ובת עם שמות דומיםשיח סוד

(רק אות אחת שונה)

כן חשבתי על זה בבחירת השם, אבל זה לא מורגש ביומיום לא חושבים על זה והשמות בול מדוייקים להם כל אחד לאופי

מכירה אחיות עם השמות האלההשם שלי

(לאחת יש גם עוד שם).

לדעתי זה דומה ולא הייתי נותנת, אבל אפשר גם לתת.

בעיניי ממש סבירשלומית.

נשמע לי סבבההשקט הזה

נגיד נועה ונועם לא הייתי קוראת. אבל נועה ונעמה זה נשמע מספיק שונה

מסכימהאמאשוני

תודה לעונות! אשמח מאוד לשמוע נוספות*אורחת

לדעתי בכלל לא דומה בצלילים, לגמרי הייתי קוראתnik

נראה לי שאני לא הייתי קוראתמכחול

מרגיש לי כן דומה מדי.

אני הייתי מפחדת שבהמשךנירה22

כל הזמן אתבלבל ביניהן, בטעות.

יש לי שני ילדים שהשם שלהם מתחיל באותה אות ואני כל הזמן מתבלבלת ביניהם.

אבל חוץ מזה לא רואה בעיה.

אמא שלי מתבלבלת גם בשמות לא דומיםהמקורית

ולא קשורים בכלל האמת.. זה פשוט יכול לקרות😅

חח בולהשקט הזה

עוברת על כל השמונה לפני שמגיעה לילד שרוצה🤣

כנל חח..טארקו

אני גם מתבלבלתמתיכון ועד מעון

ולא רק בילדים מאותו המגדר, אני לגמרי יכולה לעבור על שמות כל הילדים שלי וגם של האחיות שלי עד שאגיע לשם הרלוונטי, ואני לא כזו זקנה

לילדים שלי יש שמות שונים, ובכל זאת,מוריה

אני מתבלבלת בניהם. 🫣

(אפילו לא אותה אות מתחילה)

האמת אני מתבלבלת בכולם בלי סוף ולא דומה בכללבאתי מפעם

נשמע לי סבירשיפור

הדמיון124816

הדמיון בין נועה לנעמה הוא יותר בצורה הכתובה, אבל כשאומרים את השם זה לא נשמע דומה, פרקטית אנחנו משתמשים בבית יותר בדיבור מבכתיבה אז לא נראה לי משמעותי.

יש לפעמים שמות שנראים שונים אבל לפעמים נשמעים דומה, לי למשל יש 2 ילדים שהשם שלהם שונה ממש בהתחלה, רק ההברה האחרונה זהה, וקורה שקוראים לאחד מחדר אחר והשניה עונה.

ועוד 2 ילדים שבכלל לא חשבתי שהשמות שלהם דומים אבל מסתבר שגם הם מתבלבלים כשקוראים להם מרחוק, שם גם יש צליל אחד זהה אבל אפילו לא באותו מקום בשם.

וגם זה לא נורא, מקסימום קוראים פעמיים, בסוף מבינים למי התכוונו,

ובכל מקרה כשבאים חברים למתבגרים אצלי, הם קוראים להם בשם המשפחה...ואז זה נשמע אותו דבר לכולם...

זה תלוי איך קוראיםהשם שלי

נועה במלרע יותר דומה לנעמה.

נועה במלעיל פחות דומה.

אני לא חושבת בכלל שזה דומהאוזן הפיל

ואני כן אחת שמציק לה דברים כאלה.

יש דמיון, נכון, אבל זה לא דומה שמפריע

לי נשמע דומה מדי...גויאבה45

מאנונימי כי אאוטינגאנונימית בהו"לאחרונה

לי יש נעמה, תכננו לקרוא לבת שאחריה נועה ובסוף פחדתי שזה דומה מדי ולא קראנו ככה.

תכלס זה לא באמת כזה דומה. ואם הן לא אחת אחרי השניה אז בכלל לא סיפור לדעתי

בן 11 חודשים ואוכלפה לקצת

היה על הנקה מלאה

הפסיק לינוק מעצמו ככל שהתבסס על המוצקים

עכשיו יונק רק בלילה (קצת לפני השינה כדי להירדם, ועוד פעם באמצע הלילה)

איך זה הולך עם הארוחות בגיל הזה?

אוכל ארוחה כל 3 שעות?

אני לא יודעת מה לתת לו כל פעם

בבוקר ב6 וחצי-7 אוכל ביסקויט ושותה מים

ב8 וחצי אוכל א.בוקר לחם עם גבינה/חומוס/שמנת/טונה וביצה.

ואז בסביבות 12 שוב ארוחה?

ב4 וחצי בערך אוכל א.מבושלת (בשרי בדכ)

וב7 א.ערב דייסת קוואקר עם פרי

מה אוכלים בין הבוקר לערב?

ועכשיו כשכותבת את זה, זה לא הרבה ההפסקה באוכל בלילה?

אשמח לשמוע את דעתכן ואם יש מה לשנות/להוסיף

אני רגילה לתינוקות עם תמ"ל שצריך לגמול אןתם בגיל שנה פלוס אז לא רגילה לדאוג ככה לאוכל.....

וואי עוקבת.שיח סוד

הייתי מעבירה לו את המבושלת ל12המקורית

וב4 שוב פעם משו

אצלי היה דומהמישהי מאיפשהו

רק שב12 הבאתי את המבושל,

ואז ב4 אפשר איזה פרי,

ובערב שוב ארוחת ערב בסגנון של הבוקר.

והנקה לפני השינה ולפעמים בלילה אם התעורר.

לגבי הלילה, לפי מה שזכור לי עד גיל שנה חשוב תמ"ל או הנקה, אז כל עוד יונק לפני השינה וגם בלילה לפי דרישה נשמע לי מספיק אבל אני לא מומחית.. בגדול אין סיבה שיאכל עוד בלילה

זו לא צריכה להיות ארוחה כל שלוש שעותהשקט הזה

אבל נראה לי צריך 3 ארוחות גדולות ועוד שתיים ביניים

אז נגיד

כשקם אוכל משהו קטן

8:30 א. בוקר

12:00 בערך א. צהריים

אזור 3 נגיד א. ביניים (פרי/ כריך קטן)

ואזור 6 א. ערב.

כמובן תתאימי ללוז הכללי של כל המשפחה..

נשמע לי לוח ארוחות מעולהיראת גאולה

ב12 באמת ארוחה או ארוחה קטנה.

במעונות בד"כ ב12 זו ארוחת צהריים מבושלת, וב3-4 פרי ופרוסה. אבל אני משערת שלך נוח יותר לבשל אח''כ אז אפשר להחליף ביניהן ולתת לו ב12 פרי ופרוסה.

את לא רוצה לתת לו הנקה ב6 וחצי - 7 ?

(גם כי מבחינתי ביסקוויט זה סתם ממתק לא בריא, וגם כי נראה לי שצריך קצת יותר, ובד"כ בבוקר ההנקה נחמדה)

תודה לכן על התגובות!פה לקצת

בדכ ב12 הארוחה עוד לא מבושלת....

עכשיו באמת מביאה ב12 שוב לחם אבל זה לא יותר מידי?

הוא אוכל פרוסה+ בארוחה (רק את הרך)

אז התלבטתי אם פעמיים ביום לחם זה הרבה.

ופרי לבד זה מספיק?

בעצם הכוונה לפירות טחונים? זה מספיק רק פירות בלי תוספת כלשהיא?

@יראת גאולה באמת קצת מציק לי הביסקויט בבוקר כי הוא קטנציק אבל אין לי רעיון מה להביא לו.

הוא רואה את אחים שלו יושבים לשתות ולאכול משהו ודורש גם אז הנקה לא תספק אותו, הוא רוצה לשבת איתם ומנסה לקחת להם את מה שאוכלים.

יש לך רעיון אחר בריא יותר שאפשר להביא לו לנשנש?

אגס חתוך? אפרסק?יראת גאולה

פרי זו ארוחת ביניים שלמה.

אפשר לחם פעמיים ביום, נשמע לי בסדר גמור. הוא אוכל עוד 3 ארוחות בלי לחם.

לפירות טחונים אפשר להוסיף כדי שתהיה ארוחה מלאה - טחינה או חמאת שקדים, או אבוקדו, וקוואקר (אפשר גם חתיכות לחם או ביסקוויט. חבל לדחוף פחות בריא אם אפשר שבולת שועל)

מפחדת להביא לו ככה, הוא לא קטן?פה לקצת

הוא גם בלי שיניים

ואפשר להביא לו פרוסה שיחזיק ביד ויאכל או שזה לא הגיל?

עכשיו חותכת לו לחתיכות קטנות

אפשר לתת לו פרוסה בידיראת גאולה

אצלי אכלו הכל בלי שיניים (יצאו השיניים בגיל שנה).

אני חותכת את הסנדויץ ל4, ונותנת לו כל פעם רבע ביד.

תפוחים אני לא מביאה כי זה באמת מלחיץ אותי. אבל פירות רכים אין בעיה. אגס אני הכי אוהבת לתת, חתוך לרבעים בלי גרעינים כמובן. אפשר בננה לא מדי רכה לחתוך למקלות, ענבים חתוכים לרבעים, קיווי, חתיכות שזיף...

אפשר גם בתוך נגיסון.

את כל אלו אני נותנת לפני גיל שנה.

רצועות של ירקותיעל מהדרום

הוא לא אוכלפה לקצת

אבל אנסה שוב

הןא אמור להצליח לאכול גמבה גם בלי שיניים?

מלפפון קצת מסכים ללעוס אבל לא ממש אוכל, יותר מוציא

חשבתי שאת מחפשת בעיקר בשביל נשנושיעל מהדרום

לק"י

אצלי הוא נוגס ומוציא.

אבך מלפפון בלי קליפה יותר בולע.

מספיק להביא לו נשנוש כארוחה?פה לקצת

אני באמת לא כל כך מבינה לגמרי מה אתן מתכוונות

רצועות ירקות יכולות להספיק כאחת הארוחות? לזה את מתכוונת?

אהה. נראה לי שפחותיעל מהדרום

לק"י

בעיקר להתנסות ותעסוקה.

כן אפשר לתת מידי פעם שיתנסה.

הבן שלי גם אוכל לבד פירות קיץ רכים כמו נקטרינה. אני מקלפת לו חלק, שיוכל להחזיק איפה שהקליפה שלא יחליק לו, והוא יכול לאכול ככה פרי שלם.

בננה- אני חותכת חתיכה, ונותנת לו ישר ממנה עם כפית. בת השש גם מאכילה אותו ככה.

לפעמים אני שמה בתוך כלי את הבננה, ושופכת חמאת בוטנים/ טחינה/ שקדיה, ומאכילה אותו עם כפית.

רצועות של ירקות אפויים זאת ארוחה מעולהשיפור

תפו"א, גזר, בטטה קישוא

פריכיות אורז יותר בריא מביסקוויטשמש בשמיים

הבן שלי עוד לא בן שמונה חודשים והוא אוכל פריכיות ממש יפה (יכול לגמור חצי פריכית, בלי שיניים בכלל, רק במציצות ולעיסה עם החניכיים)

תחלקי את זה לארוחות עיקריות וארוחות בנייםמקרמה

השעות שלך בסדר

רק החלוקה לעיקרית וביניים קצת לשנות

6 וחצי שבע- ביניים

יכול להיות הנקה/בסקוויט/ וכו

8 וחצי- ארוחת בוקר עיקרית

(חביתה/פנקייק/לחם/פשטידת ירק)

(נשנושי פירות)

12-13 ארוחה צהרים עיקרית עם חלבון/פחמימה/ירק

אחהצ- נשנושי פירות/רבע סנדוויץ

18-19 ארוחת ערב עיקרית

והדלמת הנקה לפיי שינה

מקפיצה לישמעונה

אני מכירה שאצל תינוקות מנת פירות היא ממש ארוחהיעל מהדרום

לק"י

או שזה מתאים יותר לתינוקות שמקבלים השלמות של שאר הרכיבים התזונתיים מהנקה/ תמ"ל?

הבן שלי בן תשעה חודשים, עוד יונק/ מקבל תמ"ל כמה פעמים ביום, וחלק מהארוחות שלו זה מרק ירקות/ בננה/ פירות אחרים (לפעמים בתוספת טחינה/ חמאת בוטנים/ שקדיה).

אני רואה שכמה כתבו פה להקדים את הצהרייםפה לקצת

אנסה להתארגן על זה מראש, נראה אם אצליח שיהיה משהו מבושל עד 12

תשאירי לו מנה מיום קודםיעל מהדרום

רעיון מעולה!שיפור

מוסיפה כמה דברים ממש חשובים לדעתיצמאהאחרונה

הוא בלי מטרנה?

1. מקווה שאת נותנת לו מספיק לשתות

תכיני אולי קצת תה פושר ותעקבי ששותה הרבה

1. כדאי להוסיף ארוחה עם כפית שקדיה או כפית טחינה זה נותן הרבה וויטמינים לתינוק לבריאות ולגדילה.

2. תכיני לו דייסה ופירות זה טעים מאןד וממש בריא ומשביע - אצלי לפעמים פעמיים ביום אוכל את זה אם אין עדיין מבושל

דייסת קווקאר מכינים ממש בקלות בקערה עם מים רותחים

ואז אני חותכת בננה אגס ותפוח מקולף וטוחנת

ופה מוסיפה כפית שקדיה

וזה ארוחה מזינה ובריאה.

ואם אין לי זמן אני לוקחת גרבר מוסיפהלו כפית שקדיה ונותנת לאכול בכפית זה גם ממש בריא

לנשנוש ממליצהעל פרכית אורז יותר מבסקוויט

זה יותר נמס בפה ויותר בריא. .

אצלי אוכל המון אביטח ומלון לבד ממש אוהב למצוץ.

1. במבושל זה יכול להיות אצלו גם 3 ימים אותו דבר לא אוכל ממש בתפריט המשפחתי ככה שאפשר לתת לו לא באותו הזמן של כולם. אני שומרת מהמרק עוף בשבילו כמה ימים ירקות וקסןקוס.

2. וגם גילתי שפשטידות זה אוכל מצוין לגיל הזה אני מכינה בשבילו ירקות מגורדים קצת קמח ביצים ומלח משהו כזה. ויוצא רך

עגלה נוחה במדרגות- יש חיה כזו?nik

אשמח לשמוע מבעלות ניסיון..

יש לי ספורטליין סיילו בת 6.5, אבל בשניים הקודמים לא היו מדרגות בבית..

עכשיו המדרגות הן על בסיס יומיומי, והאמת שלי קצת קשה לסחוב אותה במדרגות.

יש עגלות טובות יותר? מה אני מחפשת?

גוגל מציע לי בוגבו פוקס 5, שיש לה איזה פיצ'ר מיוחד למדרגות, אבל היא יקרה ברמות..

קיצור אשמח להמלצות🙏

היירק לרגע 1

את צריכה לחפש עגלה יציבה קלה עם גלגלים אחוריים גדולים ושאין לה קיפול מטריה

לגבי מדרגות,כנה שנטעה

מהניסיון שלי צריך גלגלים אחוריים גדולים וזה מקל מאוד. ותהיה קלה כמה שאפשר. ולגבי הבוגבו פוקס - היתה לי והיא כבדה מאווווד. נכון, הגלגלים שלה ענקיים, אבל הכובד בעיניי לא שווה את זה.

טוב לדעת! כי היתה לי איזושהי מחשבה כן להשקיע🫣nik

עונה לשתיכן- ספורטליין נחשבת עם גלגלים גדולים?nik

לא מכירה אבל לא צריכים גלגלים מאוד גדוליםרק לרגע 1

הברייטקס מהדגמים הישנים מעולה במדרגות.

למרות שיש לה הרב חסרונות אחרים אבל אל יד צורך ממד יום יומי במדרגות אז זה טוב

מוסיפה שלא משנ איזו עגלה מדובר על טיולוןרק לרגע 1

כשהילד קשור האמבטיה בשום אופן לא

אז אם מדובר בתינוק קטן חשוב טיולון שמתאים מגיל 0

אז מה עושים בתקופת האמבטיה?nik

מעבירים למנשא?

בגדול כל החברות אומרות שגם טיולון אסוררק לרגע 1

להוריד במדרגות אבל אמבטיה זה ממש סכנה

אם באמת יד צורל גדול יום יום במדרגות אז הפתרון הוא טיולון מגיל 0

מה מהכנה שנטעה

מה הכוונה אסור להוריד במדרגות? מאיזה בחינה ואיך אמורים להוריד?

מדרגות יכולות להרוס את העגלההשם שלי

ויכול להיות שאם עגלה נהרסת עם שימוש במדרגות, לא יתנו אחריות.

אין לי בעיה גם עם אמבטיה במדרגותהשם שלי

עולים ויורדים לאט ובזהירות.

לי יש את הספורטליין xl , אני חושבת שהגלגלים שלההשקט הזה

יותר גדולים מהסיילו הרגילה.

יחסית סבבה לי איתה במדרגות (אני עולה איתה קומה וחצי כזה) אבל בסוף זה עדיין עגלה ומדרגות😅

הסיילו הרגיל מותר טוב מהאקסל מצד גלגליםהלוואייי

האקסל יותר כבדה והדלגלים יותר מסיביים

פחות להיט במרגות

ממליצה גם על בייבי בוס

דווקא הגלגלים הגדוליםהשקט הזה

עולים את המדרגות יותר טוב בעיני וההבדל במשקל הוא לא דרמטי

באמצע זה טוב.. ממש גדול זה כבד.קטן לא נחהלוואייי

לי יש רוברסטו של מונה והיא סבבה במדרגות

אז נשמע שהעגלה שיש לי תהיה מספיק טובהnik

תודה!

כן אה..מדרגות ועגלה זה לא שילוב מוצלח ככה או ככה🫣nik

תודה!

במדרגות יש שתי בעיותהשם שלי

גם הכובד של לסחוב את העגלה במדרגות (בעיקר בעלייה).

וגם עד כמה עגלה עולה יורדת חלק, בלי להיתקע.

לבעיה הראשונה עדיף עגלה כמה שיותר קלה.

לבעיה השנייה עדיף עגלה עם גלגלים גדולים שנוחים יותר במדרגות, ולא נתקעים.

אבל גלגלים גדולים מכבידים על העגלה.

לי יש ספורט ליין סיילו xl, ואני מסתדרת איתה במדרגות.

בטיולון של צ'יקו לייטוואי פחות נח במדרגות.

את מתכוונת להוריד במדרגות או חהוריד מדרגה מדרגה?בוקר אור

זה מאוד קשה לעשות את זה באופן יומיומי, בטח אחרי הלידה

הייתי מעדיפה טיולון קליל שמתאים לגיל הזה, ואם צריך אמבטיה אז רק בבית

אם מדוברעל פעם בשבוע שבועיים אז כל עגלהלא כבדה מידי יכולה להתאים לדעתי, לנו יש ספורטליין כמו שלכם, גם באותו גיל😁

היא נחשבת יחסית קלה אבל גם זה כמעט 10 קילו בלי תינוק..

מדייקת שאני מתכוונת להרים את העגלה, לא להעלות אותה מדרגה מדרגה

מדרגה מדרגהnik

בכניסה לבית יש לנו בערך 20 מדרגות, שיהיו בלתי נמנעות בהתחשב בזה שאני אאסוף מהגן..

וטיולון בגיל הזה בחורף, לא קר?

ואיך תעלי?בוקר אור

לא התנסיתי בטיולון בחורף אבל אם מלבישים טוב נראה לי ממש סבבה

גם מדרגה מדרגה😅nik

בגלל זה בעיקר מחפשת משהו נוח

מה עם דונה?רק לרגע 1

אופציה שנשקלת ברצינותnik

החסרון הרציני הוא שאי אפשר להשאיר בה הרבה זמן.

ממש לא נוחה במדרגות. יותר גרועה מכל העגלותיראת גאולהאחרונה

אלא אם כן התכוונת להרים מהידית כמו סלקל, שזה ממש כבד.

גם לנו יש מדרגות בכניסה לבית~מרמלדה

ואני בחודשים הראשונים משתמשת בגלל זה במנשא.

זה ממש נח, וגם כיף ומחמם בחורף.

גיליתי שיש סלקל של ספורטליין שאפשר להשכיב!nik

ואז זה גם פחות משקל, גם על אותו עקרון של דונה וגם פחות כסף, שזה הכי חשוב😉

תודה לכן על העצות והתובנות🩷

עוד בעניין אטופיק דרמטיטיס+שאלה על "חיטוי" דובימתואמת

היינו היום אצל רופא עור עם הקטנה, אחרי שרופאת משפחה אמרה לנו ללכת כי כנראה יש לה אטופיק.

שורה תחתונה, הוא אישר שזה אטופיק, אבל הוא רופא קצת מוזר (שילוב של מבטא כבד+דיבור מהיר מדי+בדיחות בקצב וכל מיני "משלים" לא ברורים), אז אני כבר לא בטוחה אם להקשיב למה שאמר.

הוא נתן מרשם לתרופה מייבשת נוזלים ולמשחה אנטי היסטמינית. על המשחה קראתי שיש בה סטרואידים, אז אני לא מעוניינת לתת לה (במיוחד שהמצב שלה לא חמור בכלל). מתלבטת על התרופה, כמה היא בכלל נצרכת. (אני מכירה את התרופה הזו מייבוש נוזלים באוזניים🤔)

בעיקרון כשהשתמשתי בסבון של לה רושה (ש @אמהלה המליצה עליו) היה נראה שהנגעים ממש חולפים לה. אז אולי זה מספיק?

גם הרופא אמר משהו לא ברור על זה שצריך לחזור אליו בעוד חצי שנה. אז ברור שלא נחזור אליו עצמו, אבל האם באמת צריך לעשות מעקב אצל רופא עור?

תודה מראש לעונות!

(*ורק מציינת שאין צורך לענות לי על השרשור בפרטי, במיוחד לא כל מיני גברים מעוררי תהייה. זה מה שקרה לי אחרי השרשור הקודם שפתחתי... זה נושא שלגמרי אין צורך לשוחל עליו בפרטי*)

>>> ושאלת בונוס:

יש לחמודונת דובי אהוב מאוד, שהיא מסתובבת איתו יום וליל. הוא כמובן סופג לכלוכים וחיידקים מרחבי הבית והרחוב והמרפאות שבהן היא מבקרת.

אני משתדלת לכבס אותו פעם בשבוע (מגניבה אותו לשם בלי שהיא תשים לב, אחרת היא תבכה צעקות קורעות לב מול מכונת הכביסה), אבל זה לא מספיק...

בסופו של דבר היא נכנסת למיטה מקולחת (גם זה לא תמיד), ואילו הוא נכנס איתה למיטה כשהוא מלוכלך...

יש דרך לנקות אותו במהירות בלי לכבס אותו? (גם הכביסה הכי מהירה לא מהירה מספיק, והיא גם לא אוהבת לחבק אותו כשהוא רטוב...)

לגבי מעקב124816

לדעתי אם האטופיק בשליטה ומספיק לה קרמים ללא מרשם אז אין צורך ברופא עור, אם היא סובלת והאטופיק מחמיר אז ברור שצריך ללכת לרופא,

אם גם אצלכם תור לרופא עור טוב קשה להשגה, אז עדיף לקבוע מעקב פעם בחצי שנה ואם אין צורך אז לבטל.

תודה!מתואמת

אולי באמת נקבע ליתר ביטחון תור לעוד חתי שנה.

למישהי יש המלצה לרופא עור טוב ומסביר פנים בכללית ירושלים?

רק לגבי הדובי...אחת כמוני

יש מצב לרכוש עוד אחד זהה?

אם כן, אז לא בקרוב... (הוא מאיקאה, ולא נגיע לשםמתואמת

שוב בקרוב)

אני תוהה אם היא לא תריגש בהבדל, כי הדובי הנוכחי כבר מרוט בהתאם לשימוש בו, ודובי חדש לא ירגיש לה דומה

(מצד שני, אצל המטפלת שלה גם יש את הדובי הזה, והיא תמיד התקשתה לעזוב אותו, כאילו היא חושבת שהוא שלה... והודבי של המטפלת במצב הרבה יותר טוב מהדובי שלה🙄)

התכוונתי לרכוש נוסף ולא במקוםאחת כמוני

כן? לזמןש הוא בכביסה

כן, כן, הבנתי. זה באמת רעיון טוב בעיקרון, תודה!מתואמת

הייתי שואלת בשכונה/בניין אם מישהו מגיע לאיקאהטארקו

בקרוב למשהו קטן..

אצלנו לפחות זה מקובל מאוד לשאול ואני בטוחה שישמחו לעזור..

נכון, חשבתי על זה. אולי באמת כך נעשה...מתואמת

(למרות שזה מרגיש לי "בגידה" בדובי האמיתי, שנביא לו מעין מתחרה🙈 אני כזו שנוהגת לייחס לבובות רגשות, ויהיה לי קשה להימלט מזה🤭🤭)

להיפך, הוא כל כך מוצלח, שאת רוצה לשכפל אותויראת גאולה

היית אומרת אותו דבר על בעל, למשל?🙈מתואמת

לא, אבל על ילדים כן 😍יראת גאולה

במחשבה שניה, לא הייתי מתנגדת שבעלי יתפצל לשני גופים. בזמן שאחד ישן / בעבודה - השני מתפקד בבית. כוח על שימושי דווקא.

😅מתואמת
דווקא בילדים יש לי שכפול אחד, אפשר לומר (אם כי ככל שהם מתבגרים אנחנו מגלים יותר הבדלים ביניהם...)
חחח... לגמרי!שיפור

ישות אחת עם שני גופים, משלימים, לא מתחריםשיפור

לגבי הבונוסאורוש3

האמת שלא הייתי מכניסה למרפאות. וגם לא מסתובבת איתו ברחוב. מכניסה לתיק.

בבית ואצל המטפלת היא גם ככה מסתובבת ואוספת חיידקים לאורך זמן. אז זה לא כזה משנה בתכלס...

הבעיה שהיא לא מוכנה להיפרד ממנו...מתואמת

גם עוד מעט נתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בקופה (אחרי שסיימנו טיפול פרטי), והדובי מאוד עוזר לה להשתחרר ולא להתבייש... (לפחות במרפאה קלינאית התקשורת נמצאת בקומה אחרת משאר המרפאה)

כן אצל הקלינאית מילאאורוש3

בקופה אני ממש נגעלת אבל קיצונית כנראה... הייתי באמת שואלת אם מישהו נוסע לאיקאה בקרוב. זה די שכיח

כנראה זה מה שנעשהמתואמת
עכשיו אנחנו בפארק, אז הדובי סופג את כל נפלאותיו... אולי כן אצליח להכניס אותו לכביסה מהירה כשנחזור.
חחח אוי ווי. ממש מכורהאורוש3

זו הקטנה או הילדונת?

הייתי מנסה להגביל קצת האמת.

כמו שמכורי מוצץ לומדים רק במיטה או רק אחרי הגן וכו'.

זו הקטנה, היא עוד לא בשנתייםמתואמת

גם הקלינאית הפרטית אמרה שצריך קצת להגביל אותה... (בעצם גם את קלינאית, נכון?🤭)

אבל כרגע זה עוד נראה לי מוקדם. (באמת לילדונת יש כרית שהיא מכורה אליה מגיל קטן וכמובן גם מוצץ, ובשנה האחרונה אנחנו לגמרי משתדלים להגביל אותם רק למיטה...)

בכל אופן, היום הדובי הציל אותה כמה פעמים כשהיא נפלה בפארק - היא נפלה עליו, וככה לא קיבלה מכה חזקה. אז נראה לי שהוא באמת נחוץ לה😅

(אבל הצלחתי להשחיל אותו למכונת הכביסה ב"ה...)

כן גם אני. נשמעת מתוקה ביותראורוש3

שנתיים זה לא קטן כדי להגביל את זה לבית ולמטפלת ונגיד לנסיעה ברכב ואז לתיק כשיוצאים או מגיעים לאנשהו... אבל כמובן לבחירתך.

העניין הוא שאין ממש תיקמתואמתאחרונה

לפחות לא כזה שיכול להכיל את הדובי...

יש חיה כזאת שלא יבדקו בדיקת פתיחה לפני הלידה?פומלה

ממליצים על קפלן, אבל היו פה בעבר שרשורים שאמרו שבהרבה מהמקרים המכשיר החיצוני שבדקו איתו בדיקה לא היה מדויק והיה צריך בדיקת פתיחה וגינלית.

מישהי עם וגיניסמוס שבאמת לא יכולה שיבדקו לה פתיחה,

מה למען ה' היא אמורה לעשות?

באמת קשהמקקה

פעם אחת.הצליחו לבדוק אותי לאחר מריחת עזרקאין

פעמים אחרות נתנו אפידורל בשלב מוקדם יחסית, פתיחה שתיים וחצי שלוש. והבדיקה שלפנח הייתה באמת קשה

זה משהו שמי שלא חווה לא יבין. את זה שלא לפחד מהלידה אלא מבדיקת הפתיחה...

יש כל מיני פרוייקטיםמוריה

שעושים הכנה והיכרות לפני הלידה.

לדעתי יש גם בקפלן אבל אני לא בטוחה.

גלגלי על זה.

באסותא קוראים לזה פרוייקט עטופה.

ואז אפשר לעשות תיאום ציפיות. ולראות מה רלוונטי ושידעו את הסיפור קודם.

חשוב לך לקבל אפידורל?יראת גאולה

כי בסוף, כשתהיי בלידה, יילדו אותך גם בלי בדיקה.

עדיף כמובן מקום שיכילו את זה, או מקום שיש לו אפשרות לפגישה עם מיילדת לכתיבת תוכנית לידה מראש, כדי שלא תצטרכי להיות אסרטיבית ולהשקיע כוחות בסירוב לבדיקת פתיחה.

אולי תנסי לדון בנושא עם הצוות מראששיפור

בעיקרון, זכותך לסרב. אבל בפועל נראה לי שזה יכול להיות מורכב.

אני אסבירפומלה

פשוט פעם שעברה עשיתי הכללל

נפגשנו עם הצוות לפני בתשלום והסברנו

ופשוט חייבו אותי להיבדק!!! ובלי זה לא הסכימו שאכנס לחדר לידה..

ועוד אנשים הבהילו אותי שאי אפשר להיכנס לחדר לידה בלי בדיקת פתיחה,

אני באמת לא מסוגלת לעבור את זה....

😓מוריה

אולי להביא מישהי אסרטיבית שתהיה גם שם איתך?

התינוק יצא גם בלי בדיקת פתיחהאמאשוני

יש שלב שרואים ולא צריך לדעת.

גם אם הרדמה של אפידורל מרגישים את הבדיקה?

ולא יודעת מי במליץ על קפלן ובאיזה קטע,

אני לא ממליצה בכלל ובטח לא אם את צריכה רגישות וגמישות.

גם אסף הרופא לר מומלץ.

יש לך אפשרות להגיע עד עין כרם?

היי אני כאן כדי להגיד שעברתי לידה שלימה בליליני(:

בדיקת פתיחה אחת!! והיריון בלי בדיקה וגינלית... בגלל טראומות עבר. זה אפשרי. זה דורש תיווך ובקשה לרגישות. ואם את לא מסוגלת עצמך ממליצה ממש שתהיה איתך מישהי בשביל זה. זה ככ שינה לי את החוויה. ממליצה לחשוב איך יהיה לך הכי נעים לתווך את זה. חלק מהמסע של ההיריון והלידה...

מאחלת לך חוויה טובה ומתקנת!

אפשר לאמר זאת בלידהרק לתגובה אחתאחרונה

נרשמתי הרגע רק להגיב לזה.

גם לי יש ממש חמור...

לי לא עושים בדיקות פנימיות.

רק במקרים ממש נדרים.

כשאני יודעת שהרופאה מבינה את הסבל שלי ובטוחה שזה לא מיותר.

ולפי הקצב שלי...

(היה לי חשש להפלה מוקדמת.

באולטרסאונד ניסו לשכנע שחייבים

לא הסכמתי.

ועשו לי חיצוני..

ב"ה שיסתדר.

אם לא הייתי שוקלת מה לעשות)

אני יולדת בגלל זה רק בהדסה עין כרם.

הם ממש מתחשבים.

הגעתי לפני לפגישה לפני לידה

ככה שכתוב להם במחשב

והם היו ממש עדינים

נתנו לי מילדת עם מלא סבלנות

ובדסקרטיות

וגם הרופאה עודכנה

ממש ממליצה..

חוץ מזה כדאי לטפל

זה לא נעלם אבל משתפר עם טיפולים

אפשר לפנות למכון פוע"ה

לנו הם מאוד עזרו

בריאות וכח!!

אז התחלנו גמילה (קולולו)אהבה.

איך זה עובד? אי אפשר לצאתמהבית? לגינה וכו, מה עושים כל היום בבית?

אני זוכרת שגמני שאלתי את זה❤️

אבל הימים המורכבים של הגמילה זה יומיים מקסימום שלוש

וכמובן תלוי ילד

אבל אפשר לצאת לאנשהו ופתאום כן לשים טיטול

הם מבינים אם אומרים להם

כך עשיתי והיה בסדר

לאט לאט בהדרגה. וזה מסתדר

למה לא לצאת?מקקה

קחי בגדי החלפה

בגינה עושים בצד אם צריך

זה לא שאי אפשר לצאתאמאשוני

אבל פחות נוח אם צריל לנסוע,

ולדעתי פחות שייך להסתובב במקומות ציבוריים כמו סופר או לעלות על מתקנים,

אבל ברחוב, בפארק, עם ביבמה אין בעיה. פשוט כשמפספס אז מחליפים רגע ורוחצים בבית.

אם נוח אפשר להישאר בבית.

בד"כ אחרי יומיים- שלושה הראשונים כבר יש שליטה מסויימת ואז אפשר לתמרן עם הגמילה.

אני יצאתי לגינהשומשומונית

השתדלתי לתזמן (אם הצלחתי) אחרי שעשה פיפי. לקחתי איתי סיר ליתר בטחון ובגדי החלפה.

הייתי ממש בקשב אליו ושאלתי לעיתים קרובות, וגם לקחתי יזום.

ומקסימום אם מפספס, חוזרים הביתה.

נסיעות רחוקות פחות אהבתי, אבל גם את זה עשיתי (קניות ברמי לוי וכו').

אני לפעמים שמתי טיטול ליציאות ארוכות/ נסיעותיעל מהדרום

לק"י

לא נרשמו בעיות.

בהצלחה!

לגינה יצאתי עם בגדים להחלפהשיפוראחרונה

לנסיעות שמתי טיטול

ריבוי תנועותכנה שנטעה

מרגישה פרנואידית שפותחת על זה שרשור בכלל🫣

יש סיבה ללכת לבדוק ריבוי תנועות? שבוע 33, כבר כמה זמן מרגישה כאילו העובר זז באקסטרים וגם תנועות שונות ממה שהרגשתי עד עכשיו, די באותו מקום כל הזמן וגם מכאיב לי. לא זכרתי ככה מההריון הקודם.

וואי זוכרת שגם אותי זה ממש הלחיץשיח סוד

יום אחרי ילדתי חח, אבל זה היה 39

אני אישית עם כל ספק אפילו כביכול שטותי הלכתי למיון בקופה (רופא תורן ובחינם) לרוגע האישי

אבל מחכה שיבואו חכמות להרגיע אותך

כן. חשוב לבדוק אם דפוס התנועות משתנה.גם אם יש הרבהכורסא ירוקה.

אני הייתי הולכת*אורחת

עקרונית ההוראות הן כל שינוי בדפוס המוכר

עונה לכולכן, תודה על התגובות!כנה שנטעה

חשבתי שיגידו לי שהכל טוב ולהרגע ושסתם שאלתי ועכשיו נלחצתי יותר, אבאלה

מה זה יכול להיות?

מה זה מיון בקופה? יש בכל קופה? פשוט באים או שצריכה הפניה?

אם את במכבי- יש מוקד נשים, לא צריך הפניהnik

חינם עד 19.

זה תלוי בסניף. אצלינו זה נסגר בצהרייםיעל מהדרום

לק"י

(מרכז בריאות האשה).

רב הסיכויים שהכל טוב. אבל עדיף לבדוקבאתי מפעם

תודה לכן!כנה שנטעה

לא יודעת אם הלכת להבדק וזה כבר לא רלוונטי לךקנקן שבוראחרונה

אני פעם התייעצתי טלפונית, כי זכרתי שזה בעיה

ענתה לי האחות שאין בעיה, וזה תקין

רק על מיעוט נבדקים

אין באמור להיות ייעוץ רפואי בשום צורה! רק כתבתי כדי שאולי תתייעצי לפני שנוסעת (וכנל לכל אחת שבסיטואציה ותקרא את השרשור או תזכר בו)

מחפשת רעיון לקמפינג, אשמח לעזרההריון ולידה

אנחנו בתקופת צמצום כלכלי ורוצים להוציא ממש כמה שפחות. לא הייתי הולכת בכלל לנופש אבל הילדים מאוד רוצים ובשבילם חשבנו כן לנסות, וכדי שיעלה קצת אז מוכנה לסבול קמפינג

אבל-

1. מחפשת מקום (עדיף בצפון) שעולה כמה שפחות, אבל כן עם מקלחת ושירותים. גדול עלי מידי בלי...

2. אפשר גם דירה פשוטה אבל אנחנו 9 ילדים ב"ה ולא נראה לי שיש משהו במחיר שיתאים לנו.

3. אני ב"ה בחודש שביעי, איך ישנים ככה באוהל? מזרון מתנפח נשמע לי לא נוח בעליל, מזרון מהבית אפשר לקחת אבל רק דקיק כדי שיהיה לו מקום. מקום שמשכיר מזרנים בטח יהיה יקר עוד יותר. תוהה איך אסתדר בלילה..

תודה רבה!

אולי להשכיר מזרון רק בשבילך?יעל מהדרום

אולי לקחת דירה פשוטהאמאשוני

ולשים חלק מהילדים באוהל בסלון/ מרפסת

לטייל ביום לפני ואחרי

אפשר לתכנן לבשל יחד ארוחת ערב, זה החוויה

אנחנו עשינו שנה שעברה קמפינגדיאן ד.

והיה לי ממש קשה לישון באוהל

מתישהו התייאשתי והלכתי לישון ברכב בחניון.

לא יודעת מה ההגדרה של זול מבחינתךטריה

אנחנו לוקחים דירה פשוטה בצפת (לא בעיר העתיקה). לקחנו אותה גם שנה שעברה והיינו ממש מרוצים.

הם לוקחים לפי מיטה/מרווח, אנחנו שמים את הילדים הקטנים על מזרנים ויצא לנו ל4 מבוגרים ו8 ילדים כ1000ש"ח ללילה.

אם מעניין אותך פרטים, בשמחה אתן לך באישי.

מה עם החלפת דירותשלומית.

לא יודעת איפה אתם גרים אבל לפעמים זה מיקום שיכול להיות אטרקטיבי לאנשים אחרים.

נניח ההורים שלי השנה מצאו דירה פשוטה בצפון ונסעו ל3 ימים ובימים האלה המשפחה שגרה שם מתארחת בבית שלהם...

וגם סיכמו משאירים אחד לשני מצעים ומגבות אז נחסך המון סחיבה

תודה רבה! עונה לכן:הריון ולידה

החלפת דירות אני לא רוצה.

לגבי דירה- האמת ש1000 שח זה הרבה בשבילנו כרגע, למרות שזה זול

יש סיכוי למצוא באיזור 500? אם הילדים ישנו בחצר? נראה לי שזה לא מציאותי בצפון בעונה הזאת.

מזרון רק בשבילי זה אפשרי, איפה יש קמפינג שאתן ממליצות? נורמלי ולא יקר?

לישון ברכב גם לא נשמע לי תענוג גדול

יש לכם אולי משפחה או חברים באזורים רלוונטים?כורסא ירוקה.

מבינה שהחלפת דירות לא רלוונטית לך, אבל אולי אם תכתבי הודעה כזאת גנרית לכולם שאתם מחפשים דירה לישון בה לילה או שניים בתקופת הקיץ, ואם מישהו יוצא לנופש ויתאים שתתארחו אצלם בתשלום סמלי תשמחו לדבר.

בגלל שאתם הרבה הייתי מוסיפה גם שלא חייב מיטות לכולם ואתם תדאגו לעצמכם. וכמובם שתשאירו נקי אחריכם

למשפחה בת 11 נפשותיהודיה מא"י

גם קמפינג באתר מוסדר בתשלום מגיעים בכיף ל500₪. במקומות הזולים מגיעים לסדר גודל של 40-50 לאדם.

אפשר בחוף כינר. יש שירותים ומקלחות, משלמים רק על החנייה. יש גם שטיבלך לתפילות בבין הזמנים

ומומלץ ביותר, אבל בלי מקלחות - פארק גורן. מקום ענק, חינם לגמרי שגם כשעמוס אפשר למצוא את הפינה השקטה שלך. יש מים זורמים, יש שירותים, יש מסלול מהמם שמתחיל ישר מהחניון. אין מקלחות, אין חשמל. מגיעים פקחים, אז כדאי לדאוג לישון רק במקומות שמאושרים ללינה בתוך הפארק.

חוויה מובטחת.

יש לכם אוהל?מנגואית

500 זה מחיר לדירה זולה לזוגאמא לאוצר❤

מקסימום+ 1 או 2

בטח בעונה הזאת שהיא הכי יקרה בשנה

אפילו זה אי אפשר למצוא כמעט אז אני לא חושבת שזה אפשרי למצוא בכזה מחיר עם 9 ילדים...♥️

אנחנו שכרנו ב500 ללילה דרך אייר בינביאוהבת את השבתאחרונה

דירה ממש על קו החוף

אם תרצי פרטים בפרטי בכיף

היה ממש כיף!!!

היינו בים מלא... זה חוויה מדהימה

וזה דירה שיש בה הכל

כלי מיטה מגבות

גז מקרר מיקרו

מזגנים

זה אומר שזה גם חוסך בהוצאות כי נוח לאכול שם את כלהארוחות...

אנחנו הבאנו סיר גדול ומחבת ובישלנו הרבה

(היה אושר עד במרחק כמה דקות נסיעה )

לגבי המזרון, יש מזרונים מתפנחים יחסית נוחיםקנקן שבור

יצא לי לישון על אחד כזה והיה לא רע

יש את יער השלום בירושליםניק חדש2

אומנם לא בצפון אבל מקום מסודר.

מזרן מתנפח דווקא ממש נוח!מתואמת

אני אחת שחייבת לישון על מזרן נוח לגמרי, אחרת סובלת מכאבי גב, ומזרן מתנפח (איכותי) היה לי ממש נוח.

אנחנו מתכננים לעשות קמפינג בשמורת עוז וגאו"ן בגוש עציון, זה בחינם בעיקרון. כן היינו צריכים לקנות אוהלים (שניים, יש עוד שניים שהתאומים קיבלו מתנה לבר מצווה) ויש לנו את המזרן המתנפח ממעין קמפינג שבעלי ואני עשינו פעם (השאר יישנו בשק"שים ושמיכות), כך שזה אמור להיות נוח וזול יחסית. והאוהלים יישארו לנו גם לעתיד.

בכל אופן, אפשר גם לברר על החלפת דירות, אם יש לכם דירה במקום יחסית שווה...

תבדקו קמפינג במקומות עם כרטיס מטמוןרק טוב!

גנים לאומיים.

אני יכולה להמליץ על אשקלון. אומנם לא בצפון, אבל מקום נחמד מאוד. ישנים על דשא, אפשר להשכיר מזרונים או להביא מהבית. אוהלים משלכם. יש שרותים מסודרים ונקיים. מקלחות גם אחלה. מקררים, כיורים לשטוף כלים. ואפשר לטייל במקום נחמד ויפה שם. וגם לרדת לים בבוקר חוף מוכרז, כשירדנו אליו בבוקר היו שם מלא משפחות דוסיות בלבוש מלא (ילדות עם חולצות 3/4 וחצאיות...).

יש מתחם קמפימג מסודרתודה לה'.

זה נקרא נטורה בישוב נטור בגולן. מתחמים פרטיים לאוהלים, משכירים מזרונים, יש מטבח עם גז מקררים, שירותים מקלחת, שחשוחיות מים, פינת חי, מחצלת עם משחקים לילדים.. ממש נחמד. מאמינה שיעלה יותר מסתם מקום אבל שווה לברר..תסתכלי באינטרנט מספרים

שמעתי על קמפינג אלרום. חפשי בגוגל מספר...שש וארגמן

ושמעתי גם שיש אירוח זול במדרשת נוב.

ובאזור אחרי לגמרי שמעתי שיש אירוח זול בישיבה באלון מורה.

לא זוכרת את הפרטים ששמעתי על שניהם... בטח אפשר למצוא אנשי קשר דרך גוגל...

בהצלחה!

מזרון דק מהבית לדעתי יותר נח ממתנפחחילזון 123

אפשר לקשור על הגג

קמפינג זול יחסית זה שמורות של רשות הטבע. תראי מחירים באתר שלהם. זה באזור 60 לאדם.

(ובמקומות הגדולים יש בד''כ השכרת מזרונים ב 10-15 למזרון).

(אם אתם לא רוצים שיהיה חם אתם יכולים ללכת ללינה במכתש רמון, ביום חם אבל בלילה נעים...)

https://www.parks.org.il/%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D/

והכי זול-חוף בכנרת. יוצא לחניה ללילה פחות מ 100 לדעתי לרכב

יש לנו אוהלים טובים גדולים וגם מזרן מתנפח איכותיהריון ולידה

תודה לכולכן על ההצעות והעזרה!

נבדוק את האפשרויות, תודה רבה!

אז ממליצה ממש על שמורת עוז וגאון בגוש עציוןיעל...

יש שם שירותים, מקלחת, מתקנים לילדים, אזור למנגל, הרבה תאורה והנקודות חשמל.

מקום של שליחות והרבה אהבה לארץ ישראל.

ויש המון מעיינות באזור, צמוד לצומת הגוש, רמי לוי...

העלות זה 40 שח למבוגר, 15 לילד. (החל מהשנה)

בצפתכי כל פה

הבית שלנו🏠

צפתי ונעים בלב העיר העתיקה

מה יש? סלון מטבח, שרוקלחת, חצר נעימה ושני חדרי שינה. (סהכ 4 מיטות מבוגרים, 2 מיטות תינוק, 2 מזרנים)

הבית מאובזר (מזגנים, פלטה, מיחם , מקרר, תנור, גז וכו).

המחיר הוא כ700₪ ללילה.

לפרטים

נחלה 0556884028

יהודה 0587506616

אולי יעניין אותך