אני יודעת שזה פחות פוליטיקלי-קורקט להגיד את זה היום, אבל אני בכל זאת חושבת שזו אמת.
אני מאמינה שהקב"ה ברא אותנו שונים. גברים הם לא נשים, ונשים הן לא גברים.
אז נכון שהקמנו משפחה ביחד, ונכון שהילדים הם לגמרי של שנינו וגם הבית הוא לגמרי של שנינו, אבל זה עדיין לא אומר שאנחנו צריכים להיות לגמרי זהים בחלוקת התפקידים שלנו.
אין ספק שהעולם השתנה, והיום נשים יותר שותפות בדברים שפעם היו באחריות הבעל (פרנסה), ובהתאם גם הגברים יותר שותפים בדברים שפעם היו באחריות האישה (אחזקת הבית, טיפול בילדים). גם אצלנו בבית זה ככה, אני עובדת, ובעלי עוזר הרבה מאוד באחזקת הבית (קניות, שטיפת כלים, כביסות, ניקיון שבועי - הכל עליו ואני שותפה כשמתאפשר לי).
אבל עדיין יש אנחנו אנשים שונים, ולא לכל אחד יתאים לקחת כל תפקיד. אצלנו למשל בעלי לא יודע לבשל. הוא יכול להכין פסטה וחביתה, וגם פשטידת תפו"א הוא למד ומכין לנו כל שבת, מעבר לזה הוא מוכן לעזור לי בשמחה בדברים הטכניים (ניקיון עופות, קילופי ירקות, וכו') אבל את הבישול עצמו אני עושה. יש משפחות שלבעל כן מתאים להיות שותף יותר בבישולים, וזה מקסים ומאוד נוח, אבל לא לכל אחד זה מתאים.
באותה מידה גם לי לא מתאים לקחת על עצמי כל תפקיד. אני כן שותפה בפרנסה, אבל כל דבר שקשור לתיקונים, טיפול ברכב, וכו', זה לגמרי עליו, ואני לא מחפשת להיות שותפה בזה. אני אפילו כמעט ולא מתדלקת את הרכב (ואני נוהגת יותר ממנו, אבל כשצריך דלק הוא מוצא הזדמנות או אפילו נוסע במיוחד כדי לתדלק, כדי לחסוך את זה ממני).
ובאותה מידה לגבי הטיפול בילדים. יש גברים שמסוגלים לקחת אחריות על תינוק קטן ולשחרר את הנשים שלהם גם בחודשים הראשונים אחרי לידה. זה מקסים ומאוד נוח, וכיף לנשים שלהם.
אבל יש גברים שלא. שזה קשה להם. וזה טבעי שלגבר יהיה יותר קשה עם זה. לא סתם הקב"ה ברא את התינוק באופן שהאוכל שלו נמצא בגוף של אמא שלו, ושהוא רעב כל שעתיים-שלוש. התינוק צריך את אמא שלו קרובה, והיא זו שיכולה להניק אותו. לא האבא. התפקידים שלהם שונים.
אז ב"ה יש היום הרבה אמצעים ודרכים לאפשר לאמא להתרחק מהתינוק שלה בלי שהוא ישאר רעב. ולמי שזה מתאים זה מצויין.
אני באופן אישי בוחרת בעצמי להישאר עם התינוק בחודשים הראשונים לגמרי איתו (עם הראשונה, הפעם היחידה שיצאתי בלעדיה כשהיא היתה ערה היתה לטבילה של אחרי לידה. עם הבאים זה כבר אחרת וגם קרה שהשארתי עם בעלי לשעה בערך בשביל מסיבות בגנים או דברים בבית הספר). זה אכן מגביל, אבל אני יודעת שככה זה אצלי בתקופה שאחרי לידה. וכשהם גדלים (מגיל שנה בערך, לפעמים גם אחרי) יש לי תקופה יותר משוחררת עד שנולד הבא בתור.
אני מבינה שיש נשים שלא מתאים להן להיות כמוני. יש נשים שיותר צריכות את היציאות. ואם הבעל שלהן זורם ומוכן לשמור על התינוק כל פעם זה מצויין.
אבל אם לבעל זה קשה ולא מתאים, אז צריך להבין שזו גם מציאות קיימת. ואז צריך למצוא פתרון שמתאים לשני בני הזוג.
וכמו שכתבתי קודם - הסיבה העיקרית שכתבתי היתה כדי להגיד שבשביל הקשר עם הקטנה אין צורך שהוא יישאר איתה בגילאים כאלו. יכול להיות קשר מקסים ובריא ומצויין גם אם הוא לא יישאר איתה אף פעם לבד.
לגבי השיקולים האחרים של זה שהיא תהיה כל כך הרבה פעמים בבית אחר, זה באמת שאלה שצריך לחשוב עליה ולמצוא פתרון שמתאים לשני בני הזוג.