ילד רזה מאוד!!Kapit
שלום לכולם!
אני ממש חדשה כאן....
והיום החלטתי שיש לי סיבה לפתוח שרשור כאן בפורום, כי זה מאוד מדאיג אותי לאחרונה.

הבן שלי בו שנתיים וארבעה- מאוווווווד רזה,
זה כבר נראה ממש לא טוב....
בטיפת חלב אמרו לי שהוא באחוזון עשר... אבל האחות לא כל כך נבהלה מזה ואמרה שזה לא נורא.
בכל מקרה לי זה מפריע מאוד, והייתי רוצה לדעת איך לגרום לו קצת יותר להשמין.
אשמח לקבל טיפים...
תודה!

מזדהה...veredd
הבן שלי היה ממש ממש רזה... הוא לא היה מוכן לאכול כלום! לפעמים ימים שלמים הוא לא היה אוכל.
בעיקרון, מאז שאני שולחת אותו לגן, הוא התחיל לאכול, ויש לו תיאבון בריא, בלי עין הרע. אז העיצה שלי היא כזאת- תשתדלי להאכיל אותו כשיש עוד אנשים בסביבה שאוכלים, לא להכריח- אבל זה עושה תיאבון כשרואים אנשים אחרים אוכלים, במיוחד ילדים! ולאט לאט הקיבה שלו  תיפתח והוא יאכל יותר. בנוסף- תנסי לתת לו דברים משמינים בריאים- פירות, גבינות שמנות, שמנת, חמאה, אבוקדו, טחינה וחומוס, תפו"א, פסטות (לא מי יודע מה בריא, אבל זה בטח לא רעל...) קטניות שונות, תכיני לו עוגיות קווקר בריאות- בכל אחת יש די הרבה קלוריות, צימוקים, ועוד כהנה וכהנה.
תנסי אולי לתת לו פעם-פעמיים ביום מטרנה עם דייסה. זה די פצצת קלוריות.
איך הוא חוץ מזה?יוקטנה
עייף? חולני? עצוב ונרגן?
(שואלת בתור אמא של ילדים רזים, ערניים, בריאים, שובבים ושמחים  )
יוקנטה- הוא באמת מאוד מרדן ועצבניKapit
אבל איכשהו קישרתי את זה יותר לגיל המרד הזה- שנתיים....
יכול להיות שזה בגלל שהוא רעב או חסר לו וויטמינים???
מה הלב שלך אומר?יוקטנה
תנסי להקשיב ללב, בלי להקשיב לָפָּחָד...
הערת בינייםטל שחר
אני בת לאמא שתמיד דאגה שאני רזה מדי, ניסתה לדחוץ לי אוכל בכל צורה אפשרית, בסוף- בגיל ההתבגרות- זה נהיה הכלי שלי לשלוט , "אני אוכל מה שאני רוצה ומתי- וזה לא כשאת תציעי לי...", לדעתי , אל תעשי מזה עניין יותר מדי, כולנו נולדים עם תחושת שובע ורעב , וזהו מנגנון חשוב מאוד, שאם הוא נפגע- יכולה להיות השמנת יתר, או הרזיית יתר, תסמכי על הצרכים שלו,  אם הוא לא מראה שום בעיות אחרות, יכול להיות שהוא פשוט רזה בטבע שלו.
חוץ מזה- הטבלאות של המשקל הורכבו בילדים אמריקאים בשנות ה 80, מה שאומר שהן נוטות קצת למעלה, ברוב העולם ילדים רזים יותר מבאמריקה ( ארץ ההאבסה הבלתי נגמרת). בהצלחה.
אוי, אל תגידי את זהקיפי.
הבן שלי גם ככה מחוץ לעקומות.. אבל לכיוון ההפוך- שמנמן ומתוק (:
וזה רק מיניקה..
אל תדאגישירק
אני הייתי תינוקת שמנה והיום אני לא עוברת את ה50 קילו.
אם זה רק מיניקה...קרנלהאור
אז פרגני לעצמך!!
זה טבעי ונורמאלי לחלוטין! אני מכירה הרבה תינוקות "שמונבונים" מיניקה בלבד. כל אמא פולניה היתה מתגאה בזה! נדמה לי ששמתי לב, שתינוקות יונקים, עם יציאות פעם בכמה ימים, יותר עגלגלים מיונקים עם מספר יציאות ביום (התינוקות שלי) פשוט הכל הכל נספג בגוף ואין פסולת!

שמתן לב שאנחנו כ"כ לא מרוצות מהילדים שלנו ורוצות בשבילם את מה שהם לא! אנחנו רוצות את מה שהחליטו אחרים שזו נורמה, ושכולם צריכים להיות ככה.
הילדים שלנו הם לא כמו כולם. הם שונים, יחידים ומיוחדים וטוב שכך
כן...קרנלהאור
מסיכמה עם כל מילה!
מנסיון... מעט ארוך, אבל נראה לי שחשובאמא מסורה
הבן הגדול שלי בגיל הזה, בשקילה בגיל שנה, האחות אומרת לי שהוא מתחת לאחוזונים- של טיפת חלב.

יש אחוזונים שונים לתינוקות שרק יונקים ללא תחליפים/ או בעיקר יונקים (כמו שלי- מעולם לא נתתי לילדים שלי מטרנות ודייסות מאבקה). האחוזונים הם של ארגון הבריאות העולמי, מתאימים עד גיל 5, גם לאחר שהפסיקו לינוק.
בדקתי שם והפלא ופלא....
הילד שלי באחוזון 15, לעומת טיפת חלב- מתחת לאחוזונים.

מאז למדתי לא להסתמך על האחוזונים של טיפת חלב, מכיוון שאני רק מניקה, ותמיד אני בודקת את האחוזונים של הילדים לפי האחוזונים של הארגון.

למרות כל העידוד שכתבתי, את צריכה לשים לב האם זה רק המשקל הנמוך או שיש דברים נוספים, כמו שיקוטנה שאלה.
איך הוא אוכל מה שאת מביאה לו- בתיאבון/ מסרב לאכול, הכמויות נראות לך מעטות מידי או סבירות לגילו- ולא לעיניים ולבטן של אמא
תפרידי בין מרדנות/ עצבנות שקשורה לגיל (מסרב לעשות מה שמבקשים ממנו, מתאכזב כשלא מצליח לעשות מה שרוצה), לבין התפרצויות של עצבנות ללא הסבר הגיוני.

באותה שקילה (של גיל שנה) האחות בטיפת חלב אמרה לי שאני צריכה לתת לו אוכל עשיר בשומנים וקלוריות (היא כבר למדה שהיא לא תוכל לשכנע אותי עם מטרנה), כדי שישמין, לתת לו חמאה, להעשיר לו את הדייסה עם פירות יבשים, מאכלים עם יותר קלוריות וכו' (זאת אחות שכל הזמן אומרת לי שחשוב לתת לילדים אוכל בריא, להשתדל לתת לחם מקמח מלא ולא רגיל ).
הלב שלי, לב של אמא, מיד הלך ועשה. קניתי לו חמאה והילד מסרב ללחם שמרוח בחמאה, כנראה לא היה לו טעים, אחרי מס' נסיונות עם החמאה אמרתי לעצמי "הוא בסה"כ אוכל טוב בכמויות מכובדות לגילו, לא בררן באוכל, הוא נראה טוב, חיוני. אז כנראה שזה מבנה הגוף שלו, יתכן שיש לו חילוף חומרים מהיר, אני גם כן לא הכי שמנה שבעולם (אפילו הפוך, כשאני מניקה אני יורדת למשקלים נמוכים מאוד) ואין טעם ללחוץ עליו לאכול מה שאני חושבת שהוא צריך כדי שישמין."
מגיל קטן הוא עקשן וא"א לשכנע אותו לאכול כשהוא לא רוצה או לא אוהב ולא רציתי שיהיו מריבות סביב האוכל ושלא יגיע למצב שמבחינתו אוכל זה מאבקים, גם לא על עוד כפית-שתיים, כשהלב (הפולני) שלי אומר שיאכל עוד קצת שיגדל ולא יחסר לו מאבות המזון.

אם את בכל זאת רוצה להוסיף לו דברים- תוסיפי לו לאוכל שהוא אוכל דברים עתירים בקלוריות ושומנים, כמו חמאה, שמנת חמוצה, שמן קנולה- להוסיף לכל מה שאפשר כמו: מרק, אורז, פסטה וכו' לפי מה שהוא אוכל, אבוקדו, פירות יבשים, תכיני לו דייסת קוואקר ותוסיפי לזה את כל טוב הארץ- פירות יבשים, ממתיקים טבעיים (כמו סילאן= דבש תמרים), קצת שמנת חמוצה (רק לבדוק את הטעם שלא יצא חמוץ מהשמנת).
כל המאכלים האלה תלויים אם הוא אוכל אותם ואוהב אותם, אין טעם שתנסי לתת לו משהו שהאו לא אוהב, כי זה יכול ליצור אנטי.

בהצלחה רבה

תודה לכל המגיבות!Kapit
ברמת העיקרון הוא ינק עד ארבעה חודשים ואז פשוט לא רצה אז עברנו למטרנה שהוא לא כל כך אהב ושתה אותה תוך כדי שינה.... זה היה נראה לי לא בריא לתת לו לשתות מטרנה כשהוא ישן אז הפסקתי.
כיום הוא מעדיף לאכול מלפפון ועגבניה במקום פסטה או אורז... גם בשר הוא לא תמיד מסכים.
האם נראה לכם שלתת מטרנה תוך כדי שינה בגיל שנתיים זה בסדר? (הרגלי אכילה זה אמנם לא יקנה לו אבל יספק לו קצת וויטנים וקלוריות לא?)
כמה הוא חכם!יוקטנה
מלפפון ועגבניה במקום פחמימות ריקות! מעולה! 
תנסי קטניות (עדשים ירוקים, כתומים, שעועית, חומוס) או קינואה במקום בשר. יותר בריא, ודי והותר חלבונים. 
מטרנה תוך כדי שינה זו בכיה לדורות בעניין השיניים 
אם כבר שומנים, עדיף ממקור צמחי ולא מזוקקקרנלהאור
כמו: טחינה, שקדיה, אבוקדו, חמאת בוטנים (אורגני, ללא כולסטרול) שמן זית כתית, זרעי פשתן טחונים.
מה אומר רופא הילדים??יהודית פוגל
צריך לבדוק את ספיגת  המזון אצלו. אולי יש לו צליאק סמוי או משהוא כזה. לא הייתי נמנעת מבירור טוב. את כל הדרכים איך למלא אותו קלוריות את בודאי יודעת. כ"ט
משהו מצחיק - שווה. לא יודעת מי זה הילד הזה.אנונימי (פותח)
וואלה שווה לבדוק צליאקיוקטנהאחרונה
קצת לא נעים, כי לוקחים דם מהווריד. כדאי להסביר לילד טוב כיצד מתבצעת הבדיקה. 
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך