ה' שפתיי תפתח
מה שלומך? איך עברה שבת?
מהמילים של שומעים היטב עד כמה את לא יכולה יותר 
כמה נגמר לך הכוח
כמה את כבר לא יכולה
כמה כואב לך
כמה בלבול את מרגישה
כמה קושי
כמה את מוצפת
כמה את בוכה
כמה את מרגישה קרובה לדיכאון חלילה
כמה המטען של כל השנים שעברו עם כל הפגיעות שהיו כבד לך כבר
עד כמה הנפש שלך מדממת 
וואי יקרה. זה קשה מאד מאד. מאד. לבי אתך ממש. שולחת לך לפני כל דבר אחר חיבוק מאד גדול. שולחת לך את ההקשבה לה את צריכה. את כל ההבנה שאני יכולה לגייס בשבילך. והמון המון אהבה, מאישה לאישה, מאישה לאחותה ❤
**
קראתי שוב את הדברים שכתבת. נשמע שאתם נמצאים בנקודה מאד כואבת בקשר שלכם. שניכם פגועים. את פגועה מאד מאד מאד. והוא גם פגוע.
היה נשמע מתוך השורות שאת לא רואה אותו כמישהו רע. רק מישהו 'בנוי אחרת'. את רמזת לזה שהוא אפילו מנסה לעבוד על עצמו, רק 'לא מצליח' להשתנות.
חשבתי לנסות לך לענות לך דברים כלליים, לגבי איך שאני רואה משברים בזוגיות. אבל אני מרגישה שאני לא מספיק מצליחה להבין את המקום שלכם. עד כמה הדברים שהיו היו חמורים. עד כמה הפער ביניכם גדול. על מה הדברים יושבים.
תרצי להסביר קצת יותר? כאן או בפרטי... לספר מה את רואה ביניכם?
ממה את פגועה?
ממה הוא פגוע?
מה כבר ניסיתם?
האם ניסיתם ללכת ליעוץ ואם כן איך היה?
ואולי גם...
מה ראית בו כשהתחתנתם? מה גרם לך לאהוב אותו ולהיקשר אליו?
ומה טוב בו עד היום, בכל זאת?
את לא חייבת כמובן. אם תכתבי לנו, נוכל אולי לנסות לעזור לך יותר. אם את לא יכולה או לא מעוניינת, אולי תנסי לכתוב לעצמך את הכל-הכל? ..
**
רוצה לסיים עם מילים של תקווה. יש הרבה מאד מצבים בחיים, ובזוגיות בפרט, שמרגישים לנו כ'דרך ללא מוצא'. שהכל זועק לנו ייאוש וכישלון וש'זה הסוף'. ובכל-כך, כל-כך הרבה מקרים, זה בעצם לא נכון. זאת באמת אשליה אופטית כואבת בטירוף, אבל רק אשליה. בכל-כך הרבה מקרים המשפט 'כל עוד הנר דולק, אפשר לתקן' הוא נכון! זאת המהות של יום כיפור וזה נכון כל-כך הרבה פעמים. אז תקווה כללית, אני רוצה לתת לך והמון. בין השאר כי היה נשמע בין המילים שאת עדיין מנסה... שאת בתוך תוכך מנחשת שזה לא באמת אבוד. רק שאת פשוט לא מוצאת את הדרך. שאת מנסה להבין איך סולחים. איך סולחים באמת. ואיך מכאן מתקדמים הלאה, לעבר כל הטוב שמחכה לך. זה נכון?
גמר חתימה טובה יקרה שלי!
שכל הכאב יתהפך לשמחה גדולה.
שכל הריחוק יפנה מקום לקרבה גדולה וטובה וחמה.
שמתוך כל החושך יתגלה אור גדול.
הרבה כוחות, תקווה ותפילות. אני (ובטוחה שעוד נשים יקרות מכאן) איתך 🤍