כששורף זה מעלה חשד לכמה דברים
1. פטריה, הרבה פעמים האיזון בנרתיק מופר בהריון ויש פטריה וגנילית גם בלי התסמינים הקלאסיים של ריח והפרשות. יש כאלה שזה מתבטא אצלן בצריבה ביחסים בלבד בגלל שהרקמה לא בריאה. אחרי זמן מה יתחיל גירוד. איך מטפלים? מאבחנים ע'י משטח וגנילי במרפאה ומטפלים עם נרות אגיסטן בשילוב עם משחת אגיסטן מבחוץ, לפעמים צריך טיפול חזק יותר. אישית אני מכירה על עצמי את התחושות וישר מתחילה טיפול בנרות, אם אין הקלה אחרי יומיים סימן שזה לא זה.
2. בגלל השינויים ההורמונליים לפעמים יש חוסר באסטרוגן שגורם להדקקות של רקמת הנרתיק, מה שגורם לכאבים עזים בזמן קיום יחסים ואחכ. הטיפול הוא ע"י משחה שמכילה אסטרוגן(אובסטין למשל), דורש מרשם והתייעצות עם רופא נשים.
3. לפעמים יש ורידים בנרתיק, שמתרחבים בזמן קיום יחסים (בזמן עורררות יש התרחבות של כלי דם באזור) ולוקח להם זמן לחזור לעצמם, זה גורם לתחושת שריפה כאב ונפיחות באזור שלא יורדת גם אחרי זמן מה. אין לזה לצערנו ככ טיפול. מה שיכול קצת לעזור זה להרים את האגן והרגליים למעלה אחרי קיום יחסים. בנוסף יש קומפרסים של מגנזיום(מלח אנגלי) שאפשר להכין לבד ועוזרים לכווץ כלי דם ולהפחית נפיחות ויכולים להקל על הכאב.