גילתי עוד משהו מוזר על הקורונהבינייש פתוח
בסוף שנות ה60 פרצה מגפת שפעת שנקראה שפעת הונג קונג. הרגה מיליון איש בתוך 4 חודשים עד מציאת חיסון. הקורונה לאחרונה הרגה מיליון בהרבה יותר זמן, ובכל זאת לא הטילו אז מגבלות.
וגם למה גם בקורונה וגם בשפעת הונג קונג לקח הרבה פחות זמן לפתח חיסון?
תשובותפשוט אני..
א. למה היום יש סגר אם בשפעת הונג קונג לא היה סגר?

כי היום אנחנו מתמודדים עם מגפה הרבה הרבה יותר חמורה. וירוס הקורונה מדבק הרבה יותר משפעת, וקטלני הרבה יותר משפעת, לרבות שפעת הונג קונג.
העובדה שלקח לנו כ-9 חודשים להגיע למיליון מתים נובעת אך ורק מהסגר/עוצר/בידוד/סגירת השמים שקיימים במרבית המדינות אליהן המגיפה הגיעה.
ללא הצעדים האלה, סביר להניח שהיינו עומדים היום על למעלה מ-10,000,000 מתים.

ב. חיסונים לשפעת אפשר לפתח במהירות. לא יודע מה בדיוק היה המצב לפני 50 שנה - אבל היום אפשר לפתח חיסון לזן חדש של שפעת תוך מספר ימי עבודה. כנראה גם אז זה לא היה סיפור מההפטרה.
שים לב שזאת הייתה מוטציה לזן ידוע של שפעת, ורוב החלבונים נותרו זהים (לפי ויקירפואה רק חלבון אחד השתנה בנגיף החדש), ואני מניח שגם זה עזר להכין את החיסון במהירות יחסית.
איזה אחוז תמותה יש לוירוס לדעתך?איש השקים
דעתי לא משנהפשוט אני..
לפי מחקרים, אחוז התמותה מהווירוס הוא כ-0.6%-1.5%.

אבל האמת היא שזה ממוצע די חסר משמעות, כי במדינות עם אוכלוסיה צעירה האחוז יהיה נמוך יותר, ובמדינות עם אוכלוסיה מבוגרת האחוז יהיה גבוה יותר.

ללא צעדי ריחוק או בידוד, הנגיף מתפשט אקספוננציאלית בכל מספר ימים.
אפילו לפי הגישה המחמירה, לפיה צריך שבוע שלם בשביל לקבל גידול שכזה, תוך פחות מחצי שנה כל אוכלוסיית ישראל הייתה נדבקת (זה כמובן סטטיסטי, ברור שיהיו אנשים שלא ידבקו), והיינו מגיעים לכ-54,000 מתים במדינה הקטנה שלנו (לפי ההערכה הנמוכה של 0.6%).

נקודה נוספת:
ההערכה של 0.6% מתייחסת למצב של מערכת בריאות מתפקדת. ברור שעם מספרים שכאלה, המערכת הייתה קורסת והיינו מקבלים מספרים הרבה הרבה יותר גבוהים של מתים.
לפי איזה מחקרים?איש השקים
ניקח את ישראל כדוגמא
יש כ 250k חולים ידועים כשלפחות פי 2 נדבקו זה הגיוני מקווה שתסכים איתי
בסקר סרולוגי בתל השומר 10% נדבקו ביולי מה שאומר שהיום לפחות 20..
1400 מתים שרבים מהם מתו עם קורונה ולא בגללה
מה שנותן כ 7000 מתים אם כולם נדבקים

תלך לשבדיה שלא סגרה כלום ודי נתנה להדבק שם יש כ 6000 באוכלוסיה מבוגרת יותר
מחקרים של ארגון הבריאות העולמי ואוניברסיטאותפשוט אני..
חפש בגוגל בעברית או באנגלית ''קורונה אחוזי תמותה''.

בנוסף, לפי המספרים שאתה הצגת עכשיו, 1,400 מתוך 250,000 זה 0.56%, צמוד למספר של ארגון הבריאות העולמי. זה יוצא 50,400 מתים אם כל האוכלוסייה תידבק.

בנוגע לסקר סרולוגי, לפי מחקר של כללית מלפני חודשיים יש רק 1% עם נוגדנים. לא יודע כמה אפשר לסמוך על זה.
אין 250 אלף בודאות, כתבתי לפחות 500 אלףאיש השקים
הסקר של כללית לא רלוונטי במיוחד כשיש 2.5 אחוז ידועים
גם בשפעת אם אין מערכת בריאות ימותו יותר, לא על זה הוא דיבר
זה לא רלוונטי בשפעתפשוט אני..
בשפעת עונתית, גם בלי סגר ובלי מסכות ובלי סגירת השמים וכו', מערכת הבריאות מעולם לא קרסה.
זה נכון אבל הסגר ישפיע על משך הזמן שכולם יחלואיש השקים
לא על הכמות

אגב גם בשפעת רוב העולם נדבק
שליליפשוט אני..
א. משך הזמן (כלומר קצב התפשטות המחלה) זה נתון קריטי, בהינתן שאנחנו לא רוצים שהמערכת תקרוס. אסור לזלזל בזה.

ב. זה כן ישפיע גם על מספר החולים, בהנחה שבמוקדם או במאוחר יהיה חיסון.

ג. רוב העולם לא נדבק בשפעת תוך חצי שנה. כשיש נגיף שמסתובב בעולם לפחות כמה מאות שנים, הגיוני שכמעט כולם יחלו בו בשלב זה או אחר.
א וג מסכיםאיש השקים
לגבי ב מה הבטיח לך שהחיסון בטוח מהמחלה?
כולם באמוק להוציא חיסון ולתת אישורים מהירים לא הייתי הולך להתחסן
אף אחד לא הבטיח. אני אחכה בסבלנות לאישור מהגורמים המוסמכיםפשוט אני..
ה-FDA לא ידוע בתור גוף שמאשר חיסונים כלאחר יד. הם מעבירים את מפתחי החיסון 7 מדורי גיהינום עד שיש אישור.
זה בדרך כלל עכשיו הם עושים הליך מזורזאיש השקים
הם לא, וזו תהיה טיפשות לחשוב אחרתפשוט אני..
הם לא יאפשרו למיליוני אמריקאים לקבל חיסון שלא עבר את כל האישורים הנדרשים.

אולי ''מזורז'' מבחינה בירוקרטית, כלומר פחות ימי המתנה בשביל שיבדקו את הטפסים וכו', אבל בוודאי לא ''מזורז'' על חשבון נהלי בטיחות.
ברור שמזורז אי אפשר להוציא חיסון בכמה חודשיםאיש השקים
יש לך ד''ש חם מהחיסון לשפעתפשוט אני..
גן לך.. שיב לב שלפני כן יש שלב פרה קליניאיש השקים
של כמה שנים

השלב הקליני בפיתוח חיסון חדש נמשך שנים אחדות, תלוי בסוג החיסון ובאוכלוסיות היעד. בניגוד לשלבים הפרה-קליניים, שלב זה לא התקצר משמעותית בעשרות השנים האחרונות. הסיבות לכך ברורות, שכן התהליך כרוך בשלבים רגולטוריים רבים שנועדו לוודא כי התרכיב החדש אכן בטוח לשימוש ויעיל.
אני מניח, שאחרי ניסוי על עשרות אלפי בני אדם..אדם כל שהוא

גם אם הסטנדרטים יהיו נמוכים יותר מחיסון רגיל, אין סיכוי שיהיה 0.5% תמותה מהחיסון, כך שהוא בוודאי יהיה יותר בטוח מהמחלה.

האם הוא יותר בטוח, בשלב שבו יאושר, ברמה האישית של המתחסן, מאשר להמשיך לנסות לא להידבק?

לא יודע, וכנראה גם תלוי בנסיבות האישיות.

בכל מקרה, אני מניח שעד שמישהו יציע לי לקבל את החיסון, יהיו כבר מאות מיליוני מחוסנים ברחבי העולם, ואז כבר יהיה הרבה יותר ניסיון, כך שזו לא ההתלבטות שלי.

אין סיכוי שיאשרו חיסון עם 0.5% תמותהפשוט אני..
ברור שלא, זה מה שכתבתי.אדם כל שהוא

להערכתי, אפילו לסין ורוסיה שהסטנדרטים שלהם נמוכים יותר, לא סביר שתקרה פאשלה כזו.

כן יש חשש, מדברים קלים יותר או נדירים יותר, שיכול לקרות שלא יעלו עליהם בניסוי, ויתגלו רק אח"כ.

ויש אפשרות של תופעות לוואי קלות מאוד/נדירות מאוד, שבמקרה כזה, הם עשויים לאשר את החיסון באופן מודע, אבל גם לפרסם את תופעות הלוואי, כמו שמופיע על כל תרופה.

בשבדיה יש אחוז מתים מהגדולים בעולם, בגלל שדגלו ב"חופש".ארלט

החופש למות!

אתה טוען שבשבדיה יש רק 90 אלף חוליםאיש השקים
למרות שהכל היה פתוח?
זה לא רציני.. הם בודקים פחות אז יש להם רק 90 אלף..

אגב..אדם כל שהוא

אני מניח שבעייתי להשוות אחוזי תמותה מול שפעת הונג קונג, אם הקריטריון הוא האחוז מקרב הנדבקים.

כי מן הסתם, שם אין נתונים על אסימפטומטים.

אחי, שכותבים משהו צריך להוכיחאריך וייס
אני לא צריך להוכיח דבר. המידע זמין ברשת, בחינם.פשוט אני..
לפי ארגון הבריאות העולמי יש 0.6% תמותה, ויש ארגונים שמעריכים כי המספרים מגיעים לכפול מזה.

וראה גם תגובתי הקודמת.
אגב רק מזכיר שביבי דיבר על 4 אחוז תמותה בהתחלהאיש השקים
ואולי אולי אחוז אחד לפי המקלים

עד היום לא שמענו שינוי ממנו
אלה באמת המספרים בלי מערכת בריאות מתפקדתפשוט אני..
וזה מה שהיה קורה בלי צעדי הריחוק.
ואיפה ההתנצלות של לס?פשוט אני..
הבטיח לנו שזה רק שפעת.

אז תוך פחות מחצי שנה מרגע שהמחלה נחתה בישראל, תוך צעדי סגר וריחוק חסרי תקדים שמעולם לא הופעלו נגד שפעת, יש יותר מתים מקורונה מאשר משפעת.

לא ידעתי שלס ראש הממשלה ומטיל סגריםאיש השקים
בתי הכלא מלאים בפושעים שלא זכו להיות ראש הממשלהפשוט אני..
גם לאדם הפשוט אסור לעשות פשעים, ולס גרם באופן ישיר לגידול התחלואה והמוות בישראל.
על איזה חוק הוא עבר?איש השקים
הוא טעה בדיוק כמו שמפחידים טעו ב 4 אחוז תמותה שלהם
לא מיניה ולא מקצתיה

אגב לא שחלילה מזלזל בכמה חודשי חיים אבל 80 אחוז מהמתים לא היו חיים שנה נוספת גם בלי קשר לקורונה
לא אמרתי שהוא עבר על החוקפשוט אני..
רק התייחסתי לטיעון של ''הוא לא ראש ממשלה''. לאנשים יש אחריות על המעשים שלהם, ובמיוחד אנשים בדרגתו (לשעבר מנכ״ל בית חולים, מנכ''ל משרד הבריאות וחבר הכנסת).

בקשר לפסקה האחרונה:

א. ממתי המילה ''אבל'' יכולה לבטל לחלוטין את כל מה שנאמר לפניה?
ב. אני מניח שזה יהיה מיותר לבקש מחקר שמראה זאת, אבל אם אני טועה אז אשמח להשכיל.
כן אבל אותי הוא פחות מעניין ממיאיש השקים
שמקבל החלטה לכלוא את המדינה בבית
לא הוא, אלא הממשלה גרמהאריך וייס
החוסר הסברה המביך שלה ויחד עם מדיניות אני ביבי שיודע יותר טוב מכל הרופאים וגם מהפוייקטור שלי
וכן מחכים להתנצלות של לס! כל כך הרבה אנשים חגגו כי השתכנעוארלט

מהדברים חסרי האחריות שאמר. ומי ששילם את המחיר הם הנדבקים, החולים קשה והמונשמים והנפטרים

תבקש ממנו התנצלות..איש השקים
לכל מקטיני הקורונה וגם למי שלא- כדאי לקרואארלטאחרונה

חולה הקורונה בפוסט מטלטל: זה מה שבאמת קורה במחלקת קורונה

"אני כותב ודמעות יורדות מעיניי", כותב מוטי פלמן, "למה לא שולחים תיאורים קשים מאיתנו החולים, על איך נופלים פה אנשים על ימין ועל שמאל. מי לא מפחד מזה, שבגללו אולי יהיה יתום אחד. יתומה אחת. אלמן אחד. אלמנה אחת"

שתף במיילshare

נעמה גרין | י"ב תשרי התשפ"א | 

(צילום אילוסטרציה: shutterstock)

אא

"כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא צעיר מדי, אך גם לא מבוגר מדי. אני בן 53, בריא מאוד גם בנפשי וגם בגופי", במילים אלו פותח מוטי פלמן מ"כל הקפואים', את מכתבו.

"אני מנהל כל חיי קרבות בעסקים וברוך ה’ מצליח לעמוד בהכל, יעידו כל השותפים שלי בעבר וכיום – וכל אחד מאלו המכירים אותי. אני אדם שעובד 6 ימים בשבוע, 20 שעות ביממה. האדם האחרון שהוא עם מחלות רקע או עם מערכת חיסונית לא טובה. והנה אני פה, במחלקת הקורונה, שוכב שבר כלי".

"כידוע לכם, אני פעם שניה מאובחן בקורונה. אממה בפעם הראשונה לא קלטתי מה זה קורונה. נכון הקפדתי על הכללים ודאגתי שכל מי שמסביבי יקפיד. אבל אינה דומה הפעם הראשונה לפעם השניה.

"אני מאושפז מיום ראשון בבוקר, ערב יום כיפור, במחלקת הקורונה ב’השרון’. מקבל טיפול חבל”ז, שרות 5 כוכבים. עושים פה עבודת קודש. נותנים את הלב והנשמה. מרגישים את זה על צעד", משבח פלמן את הרופאים והאחיות, אך מוסיף: "את יום כיפור הזה אזכור עד יומי האחרון".

"בכדי שתבינו למה הקורונה מביאה, אתן לכם מעצמי מספר דוגמאות: אתם פעם חישבתם איזו פעולה לעשות בכדי לחסוך באוויר שהגוף זקוק לו? האם עשיתם חשבון עם כמה מילים להשתמש בכדי שלא תגיעו לאיבוד אויר ושיעול שלא מפסיק? האם חישבתם אם כדאי לכם לעשות סיבוב במיטה? כן אני מתכוון מצד לצד! בכדי לא לאבד אויר!

"כי תבינו, הקורונה דופקת את המכונה שמייצרת לנו את האוויר. וברגע שהגוף דורש עוד קצת אויר, הסיפור נגמר… אין אויר. מתחיל שיעול שלא נגמר, וסבל וסבל וסבל שלא נגמר! קשה לתאר ועוד יותר קשה לסבול את זה!

"שלא לדבר על כך שאתמול אחר הצהרים, כשהגעתי לחדרי בבית החולים, קיבל אותי חולה קצת מבוגר במאור פנים ובירך אותי ב’ברוכים הבאים’ כזה מאיר פנים. היה ערני מאוד ותוך כמה שעות, אני רואה איך שהוא מתדרדר, ואחרי כמה שעות של צפצופים מכל המכשירים שאליהם הוא חובר, הוא עבר למחלקה של הקשים מאוד ושהשם יעזור לו שתהיה לו רפואה שלמה.

"אני כותב ודמעות יורדות מעיניי. חברים, אחים ואחיות, תבינו: יש מגפה קשה מאוד קוראים לה קורונה. אני יודע שבלעז זה נקרא כתר! לא רוצה להיות רע. אבל זה הכתר של מלאך המוות!

נשמה יהודית? איפה ‘ונשמרתם’! איפה ההלכה שמחללים שבת על ספק פיקוח נפש!

"תתעוררו, המצב קשה קשה מאוד. תפיצו לכמה שיותר אנשים. ואם אצליח להציל יתום אחד נפש אחת היה זה שכרי והיה שווה כל הסבל שאני סובל", מסיים פלמן את דבריו המטלטלים.

במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשהאחרונה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צעאחרונה
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא