בנות שירותmor_1116
בס"ד
אחד המקומות שגם יוצא להכיר זה בשנת השירות הלאומי מה אתם חושבים על כך? האם אתם רואים את זה באור חיובי?  שבנות שירות יוצאות עם בנים שהן מכירות ממקום השירות שלהן ומתחתנות איתם

אני לא מדברת על שידוכים שהכירו לבנות אני מדברת על בנות שהכירו את הבעל שלהם או החבר שלהם במקום השירות הלאומי..

מצויין ואפקטיבי. למה לחפש רוע?משה
לחפש רוע?mor_1116
למה לחפש רוע?
מה קשור?
כל עוד שזה רציני ובגיל המתאים למה לא?shimi11
אם זה חבר'ה בשיעור א' עם בנות הש"ל של אותה ישיבה זה באמת גרוע..
אבל עם זה חבר'ה בוגרים אז למה לא?
כל יוזמה תהיה טובה בכאלה גילאים..
מה הבעיה בשיעור א'?יהוזבד
...mor_1116
בס"ד

אני ממש בעד אם מישהי מוצאת אז שתלך על זה,אין סיבה למנוע...
אבל זה קצת מוזר לי כי בכל זאת מדובר במקום עבודה וכל זה....

תסבירי מה הבעיה!יהוזבד
.mor_1116
בס"ד

אני ממש בעד אם מישהי מוצאת אז שתלך על זה,אין סיבה למנוע...
אבל זה קצת מוזר לי כי בכל זאת מדובר במקום עבודה וכל זה....

השאלה היא המטרה...עלות השחר
אם בת השירות הלאומי עסוקה בעבודה שלה ומקפידה על הכללים שהותאמו ונקבעו למקום העבודה.
אם עיקר זמנה מוקדש לצורך שלמענו היא נמצאת במקום, ובנוסף היא אינה עסוקה במצוד אחר כל מטלטל ציצית...
הרי שאין בעיה בדבר!
הכל שאלה של תפל ועיקר!
צודק..שירו למלך
אני יודעת אפילו על חברה שלי שעושה שירות בבי"ח בארץ, בחורה באמת טובה
ואיכותית, והיא הכירה מישהו מהבי"ח, איזה סניטר או סטודנט לא זוכרת בדיוק מה הוא היה,
ועכשיו הם יוצאים..הכל טוב ויפה, אבל הבעיה היא שהוא אינו שומר תורה ומצוות ואני אפילו לא בטוחה
אם הוא יהודי בכלל.........

כלומר אני חושבת שבאמת רואי לשים לעצמנו גבולות בקטע של לדבר ולשחנש ולהגיע למצב של לצאת
עם בחורים מהשירות שאת יודעת שבכלל לא מתאימים לאופי שלך ושאם היית חושבת על זה מלכתחילה
לא היית יוצאת איתם בכלל..
אלא שלאט לאט נקשרים אחד לשני ופשוט זה קורה, וזה מתכון לנפילות..
אז באמת שצריך לשמור על עצמנו כמה שיותר .......
אם את באמת מוצאת איזה בחור טוב שנראלך, אז אולי עדיף לברר דרך איזשהו מכר וכו'..

בהצלחה !
הסברmor_1116
בת שירות מייצגת משהו..
בכל זאת יכולים לחשוב מה היא באה לעבוד או להכיר בנים.?
וזה יכול לגרום לפול בעיות..
כי יש בנות שירות שבאות במטרה לעשות ולעבוד סביב השעון, ומקבלים אותן גם בזכות זה..
ואחרי שהן מכירות את הבחור ואני מדברת על בחור ממקום עבודתן הן פחות עבודות, ואז זה גורם לבעיות עם האנשים שאתן עובדת איתן..

לפחות היא מצאה חתן וחסכה הרבה כאב ראש.יהוזבד
עם כל הכבוד זה הרבה יותר חשוב. אז היא תעבוד פחות טוב או שתעזוב את השירות.
מה הבעיה בזה?~בת ציון~
זה לא קשור לבאה לעבוד או להכיר בנים,על הדרך ה' עזר לך למצוא את הזיווג למה לא ללכת על זה?
בת ציון !!!מישהו10
"הנה ישעך בא הנה שכרו איתו ופעלתו לפניו"
היית פעם חתן תנ"ך?ט'
בשביל לדעת תנ"ך ברמה בסיסיתמישהו10
לא צריך להיות חתן תנ"ך. זה ידע אלמנטרי. קודם לגמרא.
מעולה. למה לא?~א.ל
אם הם באמת מתאימים ומתחתנים אז מההמוזרה
משנה איפה הם הכירו ולמה?! ואת עירבבת שני דברים יחד: נכון שיש מקומות שירות שיש בהן בעיות צניעות ואפשר ליפול בהן, וזה נושא בעיתי בפני עצמו. אבל להכיר מישהו בשרות לצורך חתונה למה שתהיה בכך בעיה?
 בד"כ אם זה מגיע לחתונה אז זה מגיע ממקומות טובים ונכונים, ולא מתוך נפילה עד כמה שאני מכירה זוגות כאלה...
דווקא אני מכיר כמה שהתחתנואמור לחכמה
לאו דווקא שזה הגיע ממקום טוב ממש..

כמו למשל כאלה שהתחתנו עם חברה אחרי איזה כמה שנים  שהם חברים בבני עקיבא וכאלה שזה 'לא ממש' אידיאלי...(סתם לידע כללי)

מה שצריך לשאול באמת זה "האם יש מקום לזה שאני מכיר/ה מישו/י   בעצמי  או שזה לא ראוי וצריך ע"י שדכן כי יש הרבה בעיות של צניעות בדרך של הכירות עצמאית??"

או שהשאלה היא כבר "איך הם הכירו אחד/ת את השני/ה??"
הכרתי אישה חכמה שהיתה אומרת בכל זמן נתון:יהודית פוגל
אתם יכולים לעשות הכל חוץ מעבירות...אז בהחלט אפשר להכניס גם את ההכירות בשירות הלאומי לקטגוריה הזו. בעיקרון ובגדול זה לא כ"כ צנוע, אבל אם אפשר להגיע לבן זוג כלבבה דרך השירות הלאומי אז אולי ניתן להעלים עין.
מה לא צנוע???נח"תיסטית
משהי המשפחה המאמצת שלה בישוב יש להם בן בם הכירו והחליטו להתחתן מה לא צנוע בזה?

משהי אחרת דווקא המנהל החליט להכיר לה את הבן שלו, מה לא צנוע???
מצטרף לשאלה, דברים תמוהיםמישהו10
התכוונתי שבמגזרים רבים זה נחשב ללא צנועיהודית פוגל
כשבחור ו/או בחורה יוזמים הכירות ביניהם ללא תיווך של צד שלישי. כמובן שלהכיר את בנו של המנהל במסגרת השירות הלאומי זה לא שונה מלהכיר מישהוא במהלך חתונה או חופשה בתיווך של צד שלישי.
ובמספיק מגזרים אחרים זה נחשב סביר לחלוטיןshapira
ואפילו רצוי ל"התחיל" עם מישהי.
באמת שזה יותר טבעי מאשר דרך הבליינדייטים שרצים היום בלי הפסקה.
נראה לי אחלה!(חח בתור אחת שעומדת לעשות שר"ל!)אפוש
אני מוצאת בכך דבר מצוייןבנימינה הקטנה
זה הגיל זה המקום אז...קדימה למה לא?
פעם התפרסם פה קומיקס חמודנחשונית
בדיוק על זה. על בת ש"ל ובייניש שהיו באותה עיר אבל כל אחד היה עסוק בלהיות צדיק אז הם לא נפגשו. מישהו מזהה? חיפשתי ולא מצאתי את זה. בקיצור, שנת ש"ל זה זמן אידאלי להכיר ואם זה בא, אז אסור לפספס.
זה עדיין קיים---רחלקה
בעזהי"ת.

חח חמודד ביותר אהבתי!~בת ציון~
יש בזה הרבה אמת....אני12345
תגובהד.
א. לשקול מראש בשכל, לפני שמכירים, אם באמת כבר בשלה לנישואין, או עדיין צעירה מדי.  אם לא - לא להתחיל עם זה.
ב. צניעות. לא לתת לדברים "להתגלגל". כשמניחים שאפשר לפטפט עם כל בן בשטח כי אולי אמצא חתן - אפשר להיסחף למי שבשום אופן לא היו מגיעים אם היה ברור מראש מה המטרה.
ג. ככלל, בש"ל צריך לשמור מרחק מבּנים; אם מישהו נראה ממש מתאים, צריך אחרי הגישוש הראשוני לבדוק אם הוא מעונין להכיר למטרה זו. אפשר לבקש ממישהו אחר לעשות זאת כאילו ביזמתו העצמית. כדאי גם לברר לגביו דברים מעבר למראה עיניים ראשוני.
ד. המושג "חבר" להוציא מהלקסיקון.  או שמבררים אופציה של נישואין או שלא קושרים קשר. כך דרכה של תורה, הפשוטה, וזה גם מונע "תירוץ" להיסחפות לקשרים לא מתאימים כאילו מתוך מחשבה שזה לא באמת ברצינות... 
מסכים עם כל מילה!!אמור לחכמה
זו^^ הגישה ה'דוסית'...רחלקה
על החתוםמישהו10
רחלקה.

יושבת ראש הוועדה הרוחנית של הפורום.
טוב לדעת שיש ועדה רוחנית של הפורום...רחלקה
בעזהי"ת.

אתה הס'?
אני הנשיא...אמור לחכמה
ת(ד"א אין כמו סמיילים תימנים)
הם לא תימנים!!!רחלקה
בעזהי"ת.

הם דוסים!!!
בסדר-אז דוסים תימנים! נו אנחנו יודעים שהםאמור לחכמה
נראים כמו תימנים אין על מי לעבוד כאן...
זאת לא השאלהמישהו10
השאלה היא, איך את בתור אשה, מכהנת כיושב ראש הוועדה ? האם הדבר הוא לא בניגוד לערכי הצניעות הראויים שאת מופקדת עליהם ? האם אין בכך סתירה ?
בבא בתרא פרק שני.רחלקה
יומא פרק שישי.מישהו10

ירד במיקוד רחלקה

פחחחמישהו10
פרק "לא יחפור"....אמור לחכמהאחרונה
אני חושב שאין יותר טוב מזה.א_א
זו בעצם הדרך היחידה שהיא גם ללא בעיית צניעות להכיר מישהי בלי השיטה של בליינדייט, אלא פשוט לשים לב אליה

במהלך השנה, כבר לרצות להכיר אותה ואז לנסות להגיע איליה, שיש כבר רצון מצדך, ואתה לא בא לדבר שאין לך מושג

אם בכלל אתה מעוניין בו

כמובן שדרך נוספת היא הסניף/השכונה, אבל בסניף זה לא תמיד חף מבעיות צניעות (טוב נו, גם בשירות לאומי 

לא ת מ י ד).

עד עכשיו לא זיכיתי לשים עיין על מישהי מהפתרונות הנ"ל, אבל, ימים יגידו
עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

כפי שכתבתי לך - מעט מוזמנים. זה הכי משפיעמרגול

אגב, אאלט בהר המור (או ליד?) יש אולם שהם נותנים בחינם בתנאי שתביא אוכל שעולה מקסימום x לאדם (מעט מאוד, משהו כמו 60 ש"ח, פשוט לא זוכרת בדיוק)

זה לא יספיק לקייטרינג, אבל כן לבופה, נניח הולי בייגל או משהו.

בעיניי אם יש לכם אפשרות לעשות משהו דומה בדשא של יישוב/קיבוץ - מהמם ומה טוב.

סטייל חתונת קורונה/מלחמה, אבל עם יותר אנשים…

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטובאחרונה

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך