א. אפשר להגיד גם שמבחינה מסוימת, אם יש לך אנשים ממש קרובים אלייך, שבשבילם אתה לא מתפלל למות, אז אולי- אני מקווה לפחות- שלכל אדם שאכפת לו ממש מהאנשים שסביבו זה אומר שגם לסובבים אותו אכפת ממנו, ומיזה אני מקווה שהם גם עוזרים לו להתמודד עם זה, וגם עצם זה שהם פה איתו, אולי נותנים לו את הרצון להמשיך לחיות..
כשאתה נמצא עם חבר, או עם מישו שממש חשוב לך ממנו אולי יש מצב ויהיה לך סיבה לחיות
כאילו הסיבה הראשונה היא באמת יותר למה לא למות, אפששר לדייק אתזה יותר ולהגיד אולי שבעזרת הקורבים אלייך יש גם הרצון להמשיך לחיות
ב. אז גם אפשר להגיד- יופי, הם נהנים מהנאה גשמית, מצוין, אבל כמה מהם גם עוברים דברים קשים בחיים שהנאה גשמית אולי באותו הרגע מצליחה להשרות תחושה של הנאה, אבל אחר כמה זמן כבר לא..
ואז בשביל מה סבלתם את כל מה שסבלתם בעולם הזה? בשביל ההנאה הגשמית?
בנוסף, למדתי גם בשיעור מחשבת שכמו שאמר הרב הלל צייטלין ז"ל, לנשמה של האדם תמיד יש רצון להשיג משו מעבר, והאדם, שיש לו חתושה שמשו חסר לו, מנסה להשיג אותו ע"י אמצעים גשמיים- קונה את הרכב הזה, וטס למקום הזה, אבל תמיד שהוא מגיע ומשיג את המטרה הבאה שלו, הוא מגלה שעדיין יש בו את הרצון והכיסופים למשו והוא עדיין לא השיג אותו
אולי אפשר לחיות בשביל הנאה גשמית כזאת ואחרת, אבל זה לא הולך ככ חלק
אני בטוחה שאת יכולה לדייק אותי יותר, לא חשהתי על החומר הזה הרבה מאוד זמן, אז אני לא בדיוק יודעת לנסח אתזה..