הי, יש כאן אמהות שעשו תואר שני עם ילדים קטנים ועם משרה מלאה?
שנת הלימודים בפתח ואני בהתלבטות לא נגמרת, צריכה לקבל החלטה וזה קשה לי מאד...
מצד אחד, אני מאד רוצה ללמוד תחום מסוים (הנוגע לתחום אותו למדתי בתואר הראשון ושבו אני עוסקת כיום) זה מעניין אותי מאד, ויוכל לפתוח לי אפיקים חדשים במקום עבודתי.
בנוסף,אני מרגישה שהשנה זה זמן שעוד איכשהו זה אפשרי להתחיל כי בשנתיים הקרובות אני ובעלי מתכננים הפסקה מילודה (אחרי לידה קשה לי פיזית מאד למשך הרבה חודשים... לא ישנה בלילה בקושי, הילדים שנולדו עד היום בכו הרבה וקמו באופן תדיר בלילה למשך שנה לפחות. ולכן ללדת תוך כדי לימודים מבחינתי זה קשה מאד).
מצד שני, אני ממש חוששת שלא יהיה לי מספיק זמן, ושאפילו זה יכול להגיע למצב של חס וחלילה קריסה ושחלילה יבוא על חשבון הילדים. כמובן שאני לא אשאף לציוני 100 אבל אני רוצה לממוד משהו מדעי, רק בשביל להצליח לפתור את התרגילים צריך השקעה רבה...
והזמן שיש לי זה רק אחרי שהילדים הולכים לישון, ושזה שעות שאני עייפה מהעבודה, ומהילדים וכו' ויש לא מעט לעשות בבית.
בעלי בעל מאד תומך ב"ה אבל גם הוא עובד וכמה כבר הוא יוכל לקחת על עצמו? אין ממש עזרה של סבתות וכו'...
ועכשיו עם הקורונה שלא בטוח יהיו מסגרות בכלל אני לא יודעת מה עושים.
אני לא מצליחה להחליט כי אני יודעת שאם זה לא יהיה עכשיו, יש מצב שזה יהיה אפשרי רק עוד הרבה מאד זמן... ואז גם פחות רלוונטי לי מבחינת העבודה.
אם יש אמהות שהיו במצב דומה (וגם אחרות שמכירות את ההתלבטות), אשמח לכל עצה/הכוונה

)