/* חלק I */חסוי מאוד

אתמול עבר עלי ערב של תוהו. אמרתי לעצמי שאני חייב לשבת על הלימודים ובלי ללמוד קצת אני לא הולך לישון, וכצפוי – במקום ללמוד צפיתי בYouTube. רפרפתי מסרטון לסרטון עד שהגעתי לצפות ב"יום סידורים עם תמיר בר ורביד פלוטניק". וצפיתי.
(אני קצת מתבייש לספר כל מיני דברים שכאלה, במיוחד שכל מיני אנשים כמו @נחמיה17 טוענים שהם מכירים אותי... ובכל זאת. אני לא דוס כמו שאני נראה, בסדר?)

כבר ברגעים הראשונים זיהיתי שמדובר בתל אביב. מהפעמיים האלו שנסעתי לרב בזנסון בארלוזורוב ומעוד כמה מקרים שכאלה. אז הם נסעו ודיברו על דברים מעניינים, כמו למשל – היחס לאנשים מפורסמים כשרואים אותם ברחוב, ועל הנצח ועל התרבות ועל מה ישאר מכל זה בסוף ועל איך כותבים טוב וגם סתם דיבורים על עצמם ועל החיים עצמם.

וזה קצת טילטל אותי.

כל מפגש שכזה עם התוהו, ועם הספקות, ועם התרבות, ועם האמנות, ועם הקשקשת, ועם שאלות הקיומיות מצית בי תחושות רדומות. מן געגוע כזה. מצחיק שאני מוצא דמיון עם אנשי תל-אביב. אבל כן, יש כאן איזה מכנה משותף עמוק. פתאום נפלה לי ההכרה מה אנשים מחפשים ולמה הם רוצים לגור בתל-אביב. ו-וואלה , אם להודות על האמת, יש צד שזה חסר לי.

כמה דקות לפני כן שמעתי את השיר של רביד - "בואו נחזור לפתח תקווה, בואו ונשכח לעזאזל את תל אביב". תל אביב מלאה ביגון. אבל היגון הזה הוא הוא כח המשיכה החזק שלה.

וואומתיישב בנשמה
תובנה מעניינת
איך בורחים מהתוהו הזה?😩
לא יודעחסוי מאוד

יש צד שהחיים עצמם לא בנויים אליו. כשאדם נשוי ומפרנס וגָדֶל - נראה לי שלאט לאט הוא מתרחק מהתוהו הזה.
לאמיתו של דבר, אני לא מחפש לברוח ממנו לגמרי. אני מחפש איך להכיל אותו בכלים של תיקון. בלי שהוא ישבור אצלי דברים. איך לקחת אותו לכֹח מושך לקדושה.

..אהבה.
נראלי שצריך לשהות בו כדי שהוא ירצה ללכת.
|מזדהה|רק בשמחה.

בדיוק אתמול נזכרתי בו, אחלה שירים

/* חלק II */חסוי מאוד

והיום.
בין קודש לחול אני חי.

קמתי די מאוחר עם כאב ראש נוראי (בסוף הלכתי לישון ב-2, אחרי שכן צפיתי בכח באיזה שיעור אקדמי מוקלט עד סופו). הבוקר עבר בעצלתיים. ולדאבון לבי נטלתי את ארבעת המינים רק אחרי שהבוקר נגמר (בחוה"מ סוכות ארבעת המינים אצלי מחליפים את התפלין...)
נרדמתי לאיזה שעתיים, ואחר כך התחיל השינוי.

קמתי רענן ונמרץ. כאב הראש חלף כליל, ורגשות האשם שלי גרמו לי לתקתק את הבית. עזרתי לאשתי להכין את השולחן לארוחת צהריים מאוחרת. התיישבנו להתוועדות קלה. על מה לא דיברנו? פתחנו ליקוטי הלכות, שבעה נקבים ושבעה נרות ושכלים פנימיים ואורות מקיפים, דיברנו על יעקב אבינו ועל דברי הרב באורות ישראל ותחייתו. ועל דברי החפץ חיים על כך שהגוף הישראלי הוא המשכן לנפש. סיימנו לעת ערב, כשאנחנו נכנסים להילולא של רבינו ולאושפיזין של משה רבינו.

שמנו את האלבום של ההקפות בישיבת רמת גן. פול ווליום. מין שמחת בית השואבה ביתית. הזזנו את השולחן הצידה ופצחנו בריקודים ופיזוזים כמו שלא עשיתי הרבה זמן. ממש הזעתי והתנשפתי. "אשר בחר ב-נו, מ-כ-ל  ה-ע-מ-י-ם, ונתן לנו את את תורתו, א-ת  ת-ו-ר-ת-ו!"
פרשתי ידי אל-על, עצמתי עיניים. מחאתי כפיים. "ובכן צדיקים, יראו וישמחו, וישרים, וישרים יעלוזו". הילדים לקחו את החלילית ועוד כל מיני צעצועים מרעישים, ונעמדו על הכיסאות כאילו הם התזמורת.

אחר כך התקפלנו. אשתי לקחה את הילדים להרדמות (ונרדמה גם היא), ואני נשארתי לבדי, מנקה את כל הבלאגן ושוטף את כל הכלים (תגידו לי ישר כח....) וזהו. די עירני בסך הכל.

נזכרתי ביום האתמול, בהבדלים בין שני הימים האלו. וזה מרגיש לי מוזר. כלומר, אני מכיר את עצמי וזה לא חדש לי. אבל ההבדלים היו קצת חזקים מדי. אז סתם, ראיתי צורך לשתף.

כל - כך מזדהה,רק בשמחה.

מרגיש לי שאני חי ככה ואף פעם לא מצליח באמת להיות בקדושה בלי שיום אחרי אהיה בחול, מין חוסר יציבות מובנת שכזאת

אני רוצה לשמוע גם את דעתךחסוי מאוד
אקרא בהמשך פטל.
אוף, ארוך לי עכשיופטל.
אבל אני ממש רוצה לקרוא
אז אשמור לי את זה
קראתיפטל.אחרונה
ואני לא יודע מה לומר על זה
כתבתי כמה דברים ומחקתי
הממ, מעורר מחשבות.
תודה לך על אלולהיות בשמחה!!!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך