עזרתכן - ברית בסגרהריון ולידה2
מנהלות לא לשים בראשי בבקשה

נולד לנו אחיין (בן לאחות של בעלי) ב״ה והברית מחר.קצת פחות מ30 מוזמנים,במרחב פתוח..כולם מתכוונים להגיע בלי שאלה.רק אנחנו מתלבטיייים.מצד אחד ערך השלום במשפחה.אחות של בעלי..!מצד שני האחריות העצומה לא להפיץ את הנגיף ושלא תבוא תקלה על ידינו חס ושלופ.מצד שלישי ההרגשה שכל-כך הרבה כללים הם שרירותיים.מצד רביעי ההרגשה הקשה להיות היחידים שלא נגיע.עד היום שמרנו תמיד על כל הכללים 100%.מה הייתן עושות??
אני לא פונקציה כי אני לא מאמינה יותר בכלליםהריון ולידה
אני לא מזלזלת בהכל אבל בהחלט פועלת לפי שיקול דעת שלי ולא רק לפי הכלל היבש מאחר והוא לגמרי שרירותי ומופעל מאינטרסים שונים ולאו דוקא נטו הבריאות

אני ברור שהיתי הולכת
אבל לפי צה שאת מתארת לגבי התחושות שלך- אולי תלכו רק אתם בלי הילדים- ככה תוכלו לשמור אתם מרחק וסה''כ לא להדביק ולא להדבק
תודה לעונות,אין לנו אפשרות לא לקחת את הילדים איתנוהריון ולידה2
ממלא אין לנו אפשרות להקפיד על ריחוק חברתי בין הילדים לשאר המשפחה.
מה הכוונה אין אפשרות?אמאשוני
תהיו יצירתיים,
אולי שהורה אחד יישאר ברכב על הילדים ואז תתחלפו אן שהורה אחד ישאר בבית עם הילדים.
אולי להביא ילד אחד נציג ולהסביר שהולכים לקיים מצווה ולא לחגוג במסיבה.
ללכת לברית זה מצווה
לשמח יולדת זה מצווה
להתקהל ולהתערבב- זה לא מצווה.

אם אתם לא הולכים תבקשו ממישהו שנמצא שם שיעשה איתכם שיחת וידאו ותמסרו לבעלי השמחה שהייתם איתם בשמחתם ולהעביר מתנה.
ששנינו נלך בלי הילדים זאתלא אופציההריון ולידה2
יש לנו ילד אחד שיקח את זה מאד קשה.אם תקראי בהמשך תראי שהתייחסתי למצב שלו.זה אומר שסביר שגם לא נראה לו ולאחיו את המפגש המשפחתי בזום.זה יהיהלו קשה מדי,לפי איך שהוא מגיב לזה כרגע.

כתבצי באחת התגובות שאולי בעלי יסע לבד
מתכוונים כמובן לשלוח מתנה יפה או כל דבר אחר שיביע את אהבתנו.

(אין לנו רכב)
הייתי הולכתאורי8
אני מבינה שהברית במקום פתוח, אז מה הבעיה?
גם אם הילדים ישחקו עם בני דודים.
כמו שמותר ללכת לגן משחקים, וכשאני הולכת לגן משחקים, אני מקפידה על מסכה ושמירת מרחק מהחברות שלי( האמהות האחרות). אבל הילדים משחקים יחד. וזה לפי הכללים, כי מותר גן משחקים וזה שטח פתוח. זה אותו דבר, אז ישחקו עם בני דודים בשטח פתוח.
אם יש ילדים בגיל שצריך מסכה, שיהיו עם מסכה.
ואני ממש לא מזלזלת בכללים, לדעתי זה עומד בכללים של הסגר הזה. בסגר הקודם זה היה אסור, עכשיו הבינו שאין כמעט הדבקות באויר הפתוח( אלא אם כן ממש צפוף)
ברור שהייתי הולכת. עם מסיכה ובשטח פתוחפשיטא
ובלי להתקרב לאנשים, בלי לחבק, בלי לחפף,
הסיכויים להפיץ ככה את הנגיף הם אפסיים, גם אם ח"ו אתם נשאים.
וסליחה שהשמטתי פרט חשוב, אם יש אפשרות אז כמובן בלי ילדים.פשיטא
אדמח לכצה שיותר תגובות ודעות בבקשבהריון ולידה2
לא הייתי הולכת בשום אופןטרכיאדה

ולכל מי שלא מאמינה בכללים, רק אכתוב שאפילו אם היה מדובר בספק פיקוח נפש ראוי היה להחמיר, ופה מדובר בפיקוח נפש ממש. אנשים מתים כל יום מהנגיף הזה. האם היית רוצה להיות חלק מההפצה שלו?

אין מצב שהייתי הולכת לברית, לא מאמינה שישמרו שם על הכללים, כי אנשים פשוט לא שומרים

הי, שלום לך... לא היית פה מיליון שנה, לא?השם בשימוש כבר
הייתי הולכת...אין לי הסבר
שטח פתוח,
מסבירה לפני לילדים לשמור מרחק מהבנידודים שלהם.
בלי חיבוקים נשיקות וכו...

זה ממש ממש דילמה...
מבינה ככ את הסיטואציה!!
פיספסתי חתונות של שלוש חברות ממש קרובות, אבל חברות זו לא משפחה.
אפילו שכאן זו ברית ואצלי חתונה..
תודה רבה הילדים לא יוכלו לשמור מארק מהבנידודיםהריון ולידה2
גם כי הם ילדים.גם כי בשאר המשפחה לא הכי שומרים.וגם כי אנחנו מזהים שהנפש שלהם כבר מתקשה עם הכללים של הקורונה (אחד מהילדים שלני כבר ממש לוקח את זה קשה מאד)...
במקרה כזה הגיוני מאוד שלא הייתי הולכת..אין לי הסבר
שתדעי שאחרי חתונה של חברה הסתכלתי על תמונות וממש שמחתי שלא הלכתי.
ראיתי שאף אחד שם לא שמר על הכללים...
^^ אם הילדים לא יוכלו לשמור בשום אופן אז לא הייתי הולכת.פשיטא
הלכתי לחתונה אחת בקורונה כי ידעתי שישמרו שם 100% על ההנחיות. ובאמת היה כך, ובריקודים לא רקדתי...
יקרהחדשה ישנה
אם ויתרנו על תפילות ביום כיפורים יותר מ20 איש במרחב פתוח,
מוותרים על הקפות -מסורת של אלפי שנים,
מוותרים על לפגוש את ההורים כבר חודש, כולל כל החגים,
אז ללכת לברית של אחיין??
אתם לא באמת תשמרו על 2 מטר, נכון? איך אפשר ככה לפגוש משפחה?
תחשבי עם עצמך , בתכלס, מה רצון ה'?
אבל זה מותר על פי ההנחיות לא?בתנועה מתמדת
אין היתר לנסוע לברית? אולי אני מתבלבלת..
כי אם זה מותר על פי חוק, אני לא רואה בעיה לנסוע
לאoo
התקהלות בשטח פתוח עד 20 איש
הפותחת כתבה 30
זה מותר!!!דפני11
מותר ללכת לברית, אסור להתקהל יותר מ20 אישoo
אה סבבהבתנועה מתמדת
זהו, זכרתי שמותר..
אבל באמת אם יודעים שלא מקפידים על ההנחיות זה נשמע אחרת, וכנראה שלא הייתי נוסעת.
ולפותחת- בהצלחה! החלטה לא פשוטה😐 בע"ה מקווה שתהיי שלמה עם כל החלטה שתבחרי
מותר אבל לפי מה שאני מבינהפה לקצת
רק אם זה באותה עיר שאתם גרים בה
מה רצון ה׳,זה הדיוק מה שאני כבר לא יודעתהריון ולידה2
הכי אמיתי.
אם יש סיכויחדשה ישנה
שהנוכחות שלכם מסכנת אחרים, זה כ''כ ברור מה רצון ה'.

הכי בסיסי ופשוט- פיקוח נפש , ערבות הדדית, דינא דמלכותא דינא.

זה שקשה לילד שלך זה ממש כואב, מבינה מאוד, אבל להפר את ההנחיות זה לא פתרון. צריך לחשוב על לשמוע פחות חדשות, לעשות דברים במרחב המותר - לעשות פיקניק ליד הבית, לצאת לגן שעשועים, לעשות יצירות שוות, על האש, שירים וריקודים בבית, התעמלות יחד - חשוב! או התייעצות עם גורם מקצועי .
עושים את כל הנ״ל.באמת.את כל הרשימה,גם הסוףהריון ולידה2
אז למה פתאום לצאת לברית?חדשה ישנה
כי זה אחות של בעליהריון ולידה2
כי זה מכער על היחסים בינינו (ברור שהיינו מנסים להסביר,לפצות והכל).כי אני מרחמת על הילדים שלי ועח הבריאות הנפשית שלהם (עניין שדובר יותר ויוצר עכשיו,כשמגלים את הנזקים הנפשייפ הגדולים של התקופה הזאת).כי הרבה חוקים לא ממש עומדים מול מבחן ההיגיון.כי בעלי גם ככה בחלת ואני בבית ולא פוגשים כמעט אנשים אז לכאורה הסיכון שנהיה חלק בשרשרת ההדבקה לא מאד כדול.כי זה כבר מפורים שאנחנו שומרים ללא יוצא מן הכלל ועכשיו כשזה מגיע למשהו משפחתי מאד קרוב זה כבר מרגיש לנו לא בריא.עדיין סיכוי מאד גדול שלא נגיע.לא יודעים.
בדיוק לכן לנסועדפני11
לדעתי.
כי אתם לא תסכנו אף אחד.
ואחרי הברית תשמרו שבועיים.
אני פשוט ככ בטוחה שזה יתן לכם אויר וכוח ואנרגיות להמשך התקוםה הקשה שאנחנו נכנסים אליה (חורף...) בטוחה שגם עכשיו זה כבר מעיק וסיוט להיות ככ הרבה זמן לבד...
אגב בקשר לערך השלוםדפני11
אני לא מתייחסת אליו....

בעיני *כרגע* זה לא הסיפור.
אפשר להסביר למה לא באתם וכולם יבינו.

בעיני הסיפור הוא **הבריאות הנפשית שלכם**. ותו לא. זה קריטי כדי להשאר שפויים ולצלוח את התקופה הקרובה בשלום.
וכל עוד אתם לא מסכנים (עד עכשיו אתם רק בבית) ולא תסכנו אף אחד (תשארו שבועיים בבית/בחוץ רק עם עצמכם), אני במקומך הייתי נוסעת.
זה נשמע שהילד קרוב לקצה של היכולת לשאת את הסגר. ויש לפניו עוד תקופה ארוכה....
הייתי מנצלת את הדבר שמותר בשביל זה. בשביל בריאות הנפש.

בכל אופן.. החלטות טובות. וחיבוק. זאת תקופה ככ קשה💕
איך הם לא יסכנו?חדשה ישנה
א. סוכה זה לא שטח פתוח, מניחה שהארוחה תהיה שם.

ב. מי אמר לך שהאחיינים לא ירוצו אחד לשני, והסבתא באמת לא תחבק אף אחד?

ג. 30 איש זה לא לפי ההנחיות.
ד. איך אוכלים ללא מסכה?

ה. ואם השולחנות צפופים? מה הם יתחילו להזיז הכל? זה לא ראילי, זה לא אירוע שלהם.

ו. איך הם ישמרו שבועיים? לא ילכו לקניות? לא תצא למקווה? לא יצאו החוצה בכלל?
הם לא יסכנו כידפני11
הם כנראה לא נשאים ולא חולים בקורונה, אם הם ככ מקפידים על הכללים עד עכשיו.

תראי. הגישה שלי שונה משלך..
אני בעד לשמור על ההנחיות ובעד להקפיד על הכל. ואהבת לרעך. ובכלל.. יש לי אנשים בסיכון מהמשפחה המאוד קרובה ואני הכי הכי חוששת בעולם.

אבל אני באמת חושבת שצריך *לפעמים* גם להפעיל שכל ישר בהקשבה להנחיות.. ולהיות קשובים למצב האישי והמשפחתי שלנו. או של הסביבה.
*כל עוד אנחנו לא מסכנים אחרים (בגבול ההשתדלות הסבירה).*
אני אתן לך דוגמא.
יש לי חברה טובה שילדה, גרה בשכונה שלי.
בעלה מאוד תמוך והכל. אבל אחרי הלידה היא באה הביתה. אמא שלה באה לבקר פעם אחת וזהו.
אני זוכרת את עצמי אחרי לידה (בסגר הקודם) כשחזרנו הביתה. היה סיוט. גם ככה ההורמונים והמצב הנפשי הרעוע. והסגר..... לא פוגשים אף אחד. ככ ככ קשה.
בתור אחת שחיה חברה ונושמת אנשים זה היה על גבול העוד רגע להכנס לדיכאון.... ואפילו שהייתה לי תמיכה טכנית בארוחות ועזרה עם הילדים ובעל נוכח והכל.. הייתי צריכה חברה. צריכה שיחה טובה. לראות אנשים. מזל שאמא שלי באה כמה פעמים והחייתה את נפשי. אם לא היה לי את זה, חושבת שהייתי נכנסת לדיכאון אמיתי.
לכן, הלכתי לבקר את החברה שלי, ונשארתי לדבר איתה בביתה גם יותר מרבע שעה. כמה פעמים. אז הייתי עם מסכה. היא לא. זה לא הזיז לי. כי בריאות נפשית היא לא פחות חשובה מגופנית.

ומההודעה של הפותחת זה היה נשמע משהו דומה אך שונה.. ולכן המלצתי לה כן לנסוע. למרות שנכון, את צודקת, במידה מסויימת יש בזה סיכון קל יותר מאשר להשאר בבית ולא לנסוע.
אבל הסכיון הקל הזה מול סיכון גדול של פגיעה בבריאות הנפשית- לי אישית שווה לקחת אותו.
ואני מדברת בתור מישהי שיחסית ממש מקפידה על ההנחיות.

ולכן כל ההקדמה הזאת בשביל לומר שאכן זה לא שמירה הרמטית אבל זאת שמירה בגבול ההשתדלות הסבירה והטובה.
א. הם ישבו בקצה, ולכן גם במקום סגור הסיכוי שידבקו היא רק ממי שישב ב2 מטר שלהם- ולא מכל האורחים.
ב.נכון. האחיינים ירוצו. ולכן עם הילדים באמת תהיה התערבבות. לגבי הסבתא- אם היא בוחרת לבוא זאת בחירה שלה. אם היא בוחרת לחבק את הנכדים זאת בחירה שלה. אני אחראית על עצמי..
ג. היא אמרה כמעט 30 איש. אני לא באה לפרוץ גדר אבל ברור שהחלטה של 20 היא יחסית שרירותית, ואני ממש מקפידה על ההנחיות בסגנון הזה. אבל בהתחשב בכך שזאת לא ברית שלי ואני לא אחראית על מה שקורה שם. ובהנחה שכל המוזמנים זה רק משפחה ולא חברים ומסיבות- אז זה נשמע לי סביר לחרוג בכמה אנשים. מאמינה שלסעיף הזה הכי פחות תסכימי איתי כי בעצם זה לשתף פעולה עם מציאות לא נכונה... אני יודעת. אני גם מסכימה איתך. אבל שוב. בהתחשב בנקושה הבסיסית שממנה אני יוצאת. אני אישית מוכנה להחליק את זה.
ד. כמו א
ה.כמו א
ו. הם יצאו. עם מסכה. וליטיולים בקמ המותר בלי לפגוש חברים או ילדים אחרים. ולכן לא ידביקו אף אחד. לגבי מקווה לא חשבתי על זה. אולי זאת נקודהבאמת בעייתית. אבל. בואי. עד לפני שבועיים הילדים היו במסגרות עם הרבנ יותר ילדים, ואנחנו עבדנו כרגיל. וגם הלכנו למקווה.
אז שוב, שלא ישמע שאני מעודדת הפרות של דברים ממש ממש לא.
אבל לעניות דעתי צריך להפעיל גם שכל ישר, שיקולים של רווח גופני מול רווח נפשי.
כי בסוף גם לממשלה כדאי שאני אשאר שפויה, והילדים שפויים.
זה המון המון כסף שאני יכולה לחסוך לממשלה ביציאה הזאת (טיפולים, תרפיות).
ולדעתי, מהשקלול הכולל, של משפחה שסופר מקפידה על ההנחיות, ויש לפניה תקופה ארוכה של חורף והמשך סגר לא ברור- קושי נפשי של ילד ובטח גם מחנק בבית-
הם כנראה לא ידביקו אף אחד כשיגיעו לברית, וכנראה גם לא ידביקו אף אחד כשיחזרו מהברית, ומותר להם לצאת לצורך הזה. אז אני הייתי קופצת על ההזדמנות המותרת, בשביל לאגור כח להמשיך לשמור על הכללים...
יציאה לבריתoo
לא פותרת קשיים נפשיים
במסגרת החוק מותר לצאת קילומטר, לא צריך להיות סגורים בבית
אני ממש מבינה את הקטע הנפשיחדשה ישנה
אבל זה לא באמת יעזור.
אז יצאת לברית, ואז מה? אין קורונה? אין סגר? אין לחץ נפשי? זה לא באמת יעזור.

אני בבית אומרת לילדים שלא הולכים לסבא וסבתא, לבית כנסת , לחברים וכו'וכו' לא כי אנחנו מפחדים להידבק, אלא כי מפחדים להדביק! וזה משמעותי מאוד לחרדה. וזה גם באמת נכון , אני לא חוששת כ''כ להידבק, ב''ה כולנו בריאים וצעירים, אבל ההשלכות שלנו על הסביבה עלולות להיות בלתי הפיכות.
אני לא יודעת בן כמה הבם שלך אבל אפשר לספר על מישהו שהוא מכיר שחלה הקורונה וזה עבר, ולהראות לו שזה לא מסוכן כ''כ . רק שיש מבוגרים שזה עלול להיות להם ממש לא נעים.

והכי חשוב! לא כל היום לדבר על קורונה בבית! לא לפתוח כל הזמן רדיו. לדבר על דברים אחרים משמחים.
לא מסכימה איתך. מפגש עם בני אדם בהחלט עוזר לנפשיעל מהדרום
לק"י

למי שאוהב כמובן.

אני אתמול דיברתי עם שכנה בחוץ, והילדה שלי הסתובבה שם בינתיים להשקות עציצים יחד עם הבת של השכנה.
עשה לי ממש טוב ונתן לי כח.

לא יודעת אם הייתי נוסעת לברית עם הילדים, כי בידוד זה לא אטרקציה.
(אבל כן הבן שלי שיחק עם כמה חברים בחוץ השבוע. נקווה שכולם בריאים בעז"ה).
אני כתבתי למעלהחדשה ישנה
לצאת החוצה, לעשות פיקניק , לצאת לסיבוב. אנחנו כל יום יוצאים למען הנפש.

אבל תסכימי איתי שיש הבדל שמים לארץ בין השכנה שלך לברית...
זה לא העניין. ברית ומפגש בהחלט יכולים לעשות טוב לנפשיעל מהדרום
לק"י

האם זה כדאי ורצוי במצבינו זה עניין אחר.

(ציטוש שלך "אבל זה לא באמת יעזור.
אז יצאת לברית, ואז מה? אין קורונה? אין סגר? אין לחץ נפשי? זה לא באמת יעזור").
וכשאת יוצאת החוצה הילדים לא משחקים עם חברים?אורי8
אז בברית הילדים ישחקו עם בני הדודים בשטח פתוח, זה כמו לצאת לגן משחקים
ככה בדיוק אנחנו מסבירים,שזה ע״מ לא להדביק אחריםהריון ולידה2
מההתחלה ככה אנחנו מסבירים.אבל זה עדיין יוצר עומס גדול על הנפש
למה אתם לא יוצאים לטייל באוויר הפתוח?יעל מהדרום
לק"י

בטוח יש מקום לא עמוס באזור שלכם.
הנפש שלנו חשובה מאוד.
יוצאים כמעט כל יום לאוויר הפתוח למקומות לא עמוסיםהריון ולידה2
ציינתי את זה בתגובה אחרת מקודם.. אבל זה ילד רגיש ונבון והוא עדיין מושפע מאד מכל מה שהשתנה לו בחיים
הבנתי. אוף כבר עם המצב ההזוי הזהיעל מהדרום
ממש.תודה לךהריון ולידה2
הייתי מגיעה ונשמרת מאודבאורות
לא מתקרבת לאף אחד, מעירה לאנשים בלי מסכה. כמובן מקפידה על מסכה בעצמי.
איך אפשר להיות עם מסכה בזמן שאוכלים? ולהיות מרוחקים?קרן-הפוך
הרי ברית היא לא רק החיתוך.
יש סעודת מצווה.
אז לא לאכול..באורות
אם אוכלים לקחת אוכל וללכת רחוק.
אם הם יודעים שבסוף הם ישבו לסעודה של 40 משתתפים בלי מסכות, אז ברור שלא ללכת. ואם הם יודעים שהמשפחה לא נוטים להקפיד על כללי ריחוק וברור שיהיו שם חיבוקים וכו, אז ברור שלא ללכת.
^^ ואף פעם אי אפשר לדעת מי כבר חולה ועדיין ללא סימפטומים.קרן-הפוך
בפרט בקרב צעירים.
בסעודה לא הייתי משתתפת...פשיטא
לא מציאותי לצערי.הלוואיהריון ולידה2
לא מציאותי לצערי.הלוואיהריון ולידה2
לא אעיר לאף אחד,עדיף שלא נגיע מאשר שנתחיל להעיר להם 😔
אני מזועזעת מהתגובות פהחדשה ישנה
איפה ערבות הדדית??
אחפה התחשבות בעמ''י??

בגלל אנשים כמוכן אנחנו נשארים בסגר,
בגלל אנשים כמוכן, שחושבות שהן מבינות יותר מכל העולם - מה מפיץ את הנגיף ומה לא, איזה כללים חשובים ואיזה לא, המגיפה רק מתרבה.

ולא, אני לא מתנצלת על החריפות.
זה פשוט בושה.
זאת דעתך. ויש אנשים עם דעות אחרות. ולא הן לא בושההריון ולידה
אם זה כל כך לא בושה, אז למה את בניק אנונימי?חדשה ישנה
כן, זה בושה לסכן אחרים.
כי כרגע אין לי סיסמא לניק שלי .לא מבושההריון ולידה
ובכל מקרה

בעיני רק להלכה יש לי מחוייבות ללא קשר לדעותי האישיות
ולגבי קורונה מותר להכיל שיש גם דעות שונות והסתכלות שונה . לא צריך להשתלח.
יש גם מחוייבות לשכל הישר.אודיה.
ויש הלכות בענייני ספק פיקוח נפש.
ויש פסקי הלכה של רבנים רבים בדורנו.

אם כבר נתלים בהלכה - ברור שאסור ללכת. זה כל-כך ברור.קרן-הפוך
דינא דמלכותא - דינא.
קיים תוקף הלכתי גם לדין המקום והמדינה, ולצו שליטיה.

וגם - ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

דינא דמלכותא דינא זה לגבי דיני ממונות לדעת הרבה מהרבניםסמיילי12
אין עניין של דינא דמלכותא דינא בהנחיות משרד הבריאות.
לדעת הרבה. לא לדעת כולם.
אם יש ספק פיקוח נפש לא הולכים אבל הנחיות שהן מעבר להיגיון של השכל הישר לא רואה סיבה למה להקפיד באדיקות.

לגבי השאלה, לא הייתי הולכת לברית. גם אם זה היה אחייו שלי. יש גבול.
פיקוח נפש זו לא הלכה?חדשה ישנה
פיקוח נפש דוחה שבת, דוחה יו''כ, דוחה חמץ בפסח...... אז קל וחומר משהו שכזה.

ערבות הדדית זו לא הלכה??

את בוחרת מה לקחת מההלכה, ומה לא, לפחות אל תדברי בשם ההלכה.

כולם יודעים שיש קורונה, כולם יודעים שזה מדבק, כולם יודעים שככל שהיינו יותר יחד (לימודים וכד') היה יותר הידבקות, כולם יודעים שאפשר לדבק גם אם אין סימפטומים.

אז לבוא ולהגיד שזה לא לסכן, זה פשוט לעבוד על עצמך.

הייתי אומרת - מה אני מתערבת? זה עניין שלהם, אבל לצערי זה לא עניין פרטי, זה דורש ערבות הדדית ברמה גבוהה! זאת שרשרת שאין לה סוף! התחשבות בזולת.
מצטרפת אליך זה באמת בושהטרכיאדה

וכל החריפות שבעולם מגיעה לאנשים שמעיזים לזלזל בגלוי בהנחיות או לחשוב שיש כאן דעות לכאן ולכאן. מוכנה לכבד כל דעה בכל עניין אחר, לא כאשר מדובר בעניינים של חיים ומוות. כשחיים של אנשים מונחים על כף המאזניים פשוט אין מקום להכיל עוד דעה אחרת

למקרה שזה היה מיועד גם ליהריון ולידה2
מאנונימי מחשש ברור לאאוטינג גדול.
מסכימה ככ עם הדברים שאת כותבת!!!אני הצד המחמיר במשפחה.כאמור עד עכשיו שמרנו 100% נראה לי.הכל הכל.מוסיפה נתונים.פרט לתפילות של בעלי באוויר הפתוח לפי כל הכללים (באמת באמת),כולנו בגדול לא פגשנו אף אחד כבר שבועות.אחד הילדים מפתח קושי נפשי סביב נושא הקורונה וקשה לו מאד שהעולם שלו ככה נהיה מוגבל וזה משהו שמבחינתנו גם מצריל תשומת לב ומענה כלשהו.גם נהיינו כבר ממש חריגים במשפחה.הם רואים אחד את השני חופשי ורק אנחנו בקושי ראינו חלק מהם מאז פרוץ הקורונה.זה כבר מאד קשה לחיות ככה.לפי הידוע לנו מי שמוזמן לא נמצא במוקדים של התפרצויות.ממש מסכימה עם נושא הערבות ההדדית וממש מנסה להבין מה רצון ה׳.היום לא בטוחה ב100% שזה להשמע ב100% להוראות,בעיקר כשרואים באיזה אופן הן נקבעות.ככ מבולבלת.מרגישה שזאת החלטה ככ גורלית.
לא היה מיועד לךחדשה ישנה
טוב אתן תגובה אחרתדפני11
קודם כל מותר לנסוע לברית. אנחנו נסענו. שוטר עצר אותנו. ונתן לנו לעבור.
אומנם ההנחיה היא רק קרבה ראשונית (כלומר את ובעלך. כתוב שמותר אח/דודה). ולא הילדים. אבל מכיוון שאין איפה לשים אותם ברור שלקחת.

בנוסף. את מספרת שאחד הילדים מפתח קושי סביב הסיפור הזה... סורי. אבל עם כל הכבוד להנחיות וכו, סיבוכים נפשיים של ילד הם במקום הראשון. אפשר לקרוא טיפול פסיכולוגי לצורך העניין.

אז במקומך.
כן.
ברור שהייתי נוסעת.
אני אישית הייתי מקפידה להיות עם מסכה כל הזמן. אם יש ילדים שזה רלוונטי לגביהם אז להביא גם להם מסכה. תאכלו בקצה שולחן שבקצה.
וזהו.
ואם את ככ מפחדת אז אחרי הברית אל תהיו במגע עם אנשים (וגם ככה סגר בינתיים..) אלא תהיו בבית/פארקים וזהו..

ובלי שום קשר לברית.
אני חושבת שמאוד חשוב לשמור על שפיות של ילדים. נכון. לעשות את זה חכם. למצוא פתרונות יצירתיים. אבל אי אפשר לכלוא ילדים כל היום בבית.. אני בטוחה שאם אתם בכללי מאוד מקפידים על הכללים ולא נפגשים כל היום עם , לא יקרה כלום לאף אחד אם תצאו מידי פעם מהבית...
ואגבדפני11
מסכימה עם השורה האחרונה שלך...
תודה על זווית ראייתךהריון ולידה2
ותודה לכל מי שמגיבה
בדיוק.פשיטא
ויש אנשים שגם ככה נחנקים בלי משפחה ובלי פרנסה. ואם יש אפשרות לשמירת מרחק בשטח פתוח אז יכולים סוף סוף לפגוש קצת את המשפחה.
וחלאס , כל אחד עושה דין לעצמו עכשיו עם כזאת רפיסות ממקבלי ההחלטות.
אז ברור שהקו המנחה צריך להיות הקפדה מוחלטת על שטח פתוח, מסיכות ומרחק. וכל השאר- שכל אחד יעשה כטוב בעיניו.
זה לא עניין של דעותאביול
זה לא שהיא עושה ככה כי זה הדעה שלה. אלא בגלל שזה החוק. ומי שמעודדת לא לשמור על החוק זה בעייתי.
את ממש צודקת!! גם אני לא ציפיתי שיעודדו אותה פשוט להפר אתמוריה1234

ההנחיות

מסכימה ממש ממש!ציפצופית
נכון, מסכימה גם עם זה שהכללים מתסכלים
לא כולם הגיוניים
לא כולם מקפידים
אז למה שדווקא אני אדפק ואשאר בבית כשכל האחים שלי ושל בעלי מגיעים חופשי להורים??

כן!
כי אני דואגת לעמ"י!
כי אני עושה את המקסימום כדי להפסיק את הסיוט הזה!

ובדיוק אתמול בכיתי לבעלי שלא רק שהאנשים האלה מעיזים לזלזל בנו,
לצחוק עלינו שאנחנו מהמקפידים,
בגללם אנחנו עדיין תקועים ונמשיך להיות תקועים בבית בסגר המתסכל הזה!!!
מסכימה איתך, אבל בפחות חריפות...אביול
נראה לי שאת מחמירה יותר מהכלליםאורי8
לא הבנתי מה לא לפי הכללים בליסוע לברית.
מותר למשפחה קרובה ליסוע לברית, הם משפחה קרובה.
הברית באויר הפתוח
מותר לילדים לשחק יחד בגן משחקים , אז מותר להם לשחק יחד גם בברית.
הבעיה היחידה שאני רואה היא שהזמינו 30 איש ולא 20.
אולי הם מתכננים סוג של 2 קפסולות? והשולחנות יהיו רחוקים זה מזה?
ואם לא זו בעיה של בעלי השמחה, הם אישית יכולים לשמור על מרחק ומסכה ולשבת לאכול בצד.
אני ממש חושבת שחשוב להקפיד על הכללים, אבל הכללים די גמישים יותר מהסגר הקודם( בגלל ידע שהצטבר, לא סתם מותר גני שעשועים)
לדוג'- אני נוסעת לבקר את הורי, יושבים בחוץ עם מרחק ומסכות, למה? כי מותר ליסוע כדי לעזור לאנשים שזקוקים לסיוע וההורים שלי כמעט קורסים נפשית מהמצב, כל ילדיהם גרים בערים אחרות, הם מאוד מפחדים מהקורונה ושומרים ממש, אבל ממש קשה להם, אז ליסוע אליהם זו עזרה.
גם תאמרי שאני מפרה הנחיות?
בתוך הכללים יש הרבה מקום לפרשנות ושיקול דעת אחראי ואישי.
לא נוסעים. מדוע ״ערך השלום״ במשפחה הוא כזה שמצפים להגיע?קרן-הפוך
הרגשה כזו לא קיימת באופן גורף בכל המשפחות הדתיות.

אצלנו במשפחה היתה ברית בתחילת הקורונה, בתחילת ניסן, אצל אח של בעלי, זה היה עוד לפני המקרים הקשים של תחלואה המונית וקשה כמו היום - והברית היתה מצומצמת ביותר.
סבים וסבתות משני הצדדים, ואפילו לא הגיעו כל האחים והאחיות משני הצדדים, אלא רק חלקם.

המצב ממש מתבקש שלא להגיע ולהסתכן.
משתנה בין המשפחות...אביול
את האמת בשטח פתוח ועם מסכהאני זה א
הייתי הולכת ושומרת על ריחוק.ואם לך לא כזה חשוב לא להיות בברית הייתי שולחת את בעלי לבד
תכלס, לנו היה אירוע דומה ממש בימים שלפני הסגרבאורות
ולא הגענו. למרות שהיה "מותר ". מהסיבה שחששנו על עצמנו וידענו שזה לא יתקיים על פי ההנחיות. בדיעבד כשראינו את תמונות החיבוקים ממש שמחנו שלא הלכנו. אמרנו שאנחנו חוששים מהקורונה ולגמרי הבינו אותנו למרות שכולם הגיעו חוץ ממנו.
למען הבריאות של התינוק עצמו והורי התינוק - עדיף ללא אורחים.קרן-הפוך
מניין לטקס וזהו.
סגר. סגר. הרעיון הוא לא להפגש.אודיה.
עצוב שאנשים לא הפנימו את הקטע.
עם קרוב ל1750 נפטרים. עם אלפי חולים חדשים כל יום.

ואז כועסים על הממשלה
והמשטרה

במקום להסתכל במראה
ולקבל על עצמי לעשות את המקסימום שאני יכולה.

(ממני. שחצי מהאחים שלי לא היו בברית שלנו.קורונה.)
סוכה זה לא שטח פתוחלהתחיל מהתחלה
רק מעלה נקודה למחשבה, הברית תהיה בסוכה, הסעודה תהיה בסוכה. סוכה לא מספיק מאווררת בשביל להיחשב שטח פתוח ותוסיפי לזה את הגבלת המקום בסוכה, כי כמה היא כבר תהיה גדולה?
לפותחת- מבינה אותך ממש!! אני מהמקפידים ויוצאת תמיד מוזרה, כי לאנשים אין שכל ישר ומה שלא אמרו בפירוש שאסור אז הם עושים אפילו שמאוד מדבק (כמו סעודות/ כיבוד) ומה שאסור מחפשים איך להתיר בפלפולים למינהם.
אני אישית חושבת שצריך להקפיד מאוד ללא קשר לכל הסביבה, רק בגלל האחריות האישית.
והבאסה הגדולה זה שתכלס אפשר לעשות את זה לפי ההוראות, אבל אנשים לא טורחים לעשות את זה כי זו טרחה גדולה- כמו נגיד להפריד שולחנות למשפחות גרעיניות ולעשות ממש מרחק בין שולחן לשולחן/ לעשות ברית ואז סעודה מצומצמת רק למנין אנשים בסוכה ענקית ועוד פתרונות יצירתיים.
מחרפן אותי שאנחנו כבר יותר מחצי שנה בתוך הסיפור הזה ואנשים עוד לא הפנימו שהחיים השתנו לדוג'- עדיין מעמידים מוזמנים במצב לא נעים.
מי אמר שהברית תהיה בסוכה?!יעל מהדרום
הסעודה בטוח..להתחיל מהתחלה
סוכה יכולה להיות שטח פתוח!היופי שבשקט
לפי ההנחיות, אם יותר מ50% מהדפנות פתוחות אז זה שטח פתוח. אפשר בהחלט לבנות סוכה כשרה כזו, וראיתי בתי כנסת שבנו כך
אם יש לכם אפשרות ללכת בלי הילדים, להיות בברית נטו בלי הסעודההשם בשימוש כבר
ולחזור, תוך כדי שמירת מרחק והקפדה על כל הכללים - הייתי הולכת.
השתתפתי בחתונה בחודש שעבר בה היו קצת יותר מ-100 אורחים בקפסולות, רובם המוחלט היה עם מסיכות לאורך כל החתונה לבד מזמן הסעודה, כל משפחה גרעינית אכלה בשולחן משלה ושמרו על הכללים, (החתן אפילו הגיע לכסות את הכלה עם מסיכה, וכן האבות)
וב"ה לאחר בדיקה מעמיקה- אף אחד לא חלה ולא נזקק לבידוד בשבועיים שאחריה. בוודאות.
אם יהיו פחות מ30 איש וישמרו על כל הכללים באדיקות-לא אמור לצאת מזה רע. זו דעתי.
כאמור לא חושבת שרמת ההקפדה תהיה כזאת ל צ ע ר יהריון ולידה2
וגם אין אפשרות לא לקחת את הילדים.תודה רבה לך
אם רמת ההקפדה לא מספקת אז,זה כבר לא קשוראני זה א
לסגר ולא קשור למספר האנשים אלא לזה שלא מקפידים נקודה. אני הייתי באירוע משפחתי(כמה ימים לפני הסגר) והיתה בהחלט הקפדה.נכון היה צריך להזכיר מדי פעם אבל רוב רובם של האנשים הקפידו מאוד מאוד.
30 אנשים זה לא הרבה מעבר םמה שההנחיות מתירות ובמקום פתוח אם שומרים על מרחק לא רןאה בזה בעיה.כמובן שכמו שפתחתי אם אין הקפדה אז אין ברירה לא להגיע.
כשאני שומעת על זוג שרוצה להתחתן ולא יכול כי הכלה מירושלים והחתן מעיר אחרת ובגלל הסגר לא יכולים לתת אישור מיוחד אפילו להורים ולאחים הקרובים זה מקומם וכן הם לא רוצים יותר מ20 אנשים הם רוצים רק לפי ההנחיותצאבל בגלל שאסור לנסוע יותר מ1 קמ הם לא יכולים להתחתן זה מקומם וגורם לי לחשוב שההנחיות מאוד לא הגיוניות וצריך איזה ויסות כלשהו.. למצבים מיוחדים.
ואגב אני שומרת על ההנחיות כן לא יצאנו מתחילת הסגר מהבית רק בגבול שמותר.לכן ללכת למקום פתוח (בתחום המרחק המותר)עם 30 אנשים בעיני זה לא שבירה של הסגר.בסופר יש יותר אנשים
אם לא יקפידו אז לא הייתי הולכת...פשיטא
ולגבי השלום שיתערער אני ממש מזדהה.
קשה ממש להיות אלה שמקפידים בתוך רוב שלא מקפידים.
ממנו, שספגנו וסופגים הרבה בזיונות על עצם היותנו מקפידים, מאנשים מתנשאים שלא אכפת להם...
אני לא הייתי הולכת.מיוחדותאינסופית
כמה שזה קשה.
כל אחד צריך לקחת אחריות אישית, רק ככה ננצח.
בטוחה שהמשפחה תבין.
אני רקרחפת..
הבריאות שלכם זה גם בריאות נפשית.

את נמצאת בהתבלטות קשה, ממש ממש מבינה אותך!

מה שלא תחליטי, תהיי שלמה עם זה ותשדרי שמחה בהחלטה. קשה מנשוא.. אבל חייבים את זה לבריאות הנפשית שלנו ושל משפחתנו.

אם אתם מחליטים ליסוע, הייתי נשמרת במיוחד מאוכלוסיית בסיכון, ומגדירה טווח זמן קצר להישארות.
תודה רבההריון ולידה2
מוקדש לכולן-חדשה ישנה
https://www.makorrishon.co.il/opinion/268223/

כתבה מאוד יפה וחזקה!
חסום לי, יש מצב להעלות את זה כקובץ? תודה רבההשם בשימוש כבר
...ציפור מתוקה
*אנשי העקרונות: אלו שלא ויתרו על החשוב להם, גם בקורונה*

חמישה ישראלים שלא היו מסוגלים לוותר על הדבר החשוב להם ביותר בתקופת הקורונה נפגשים סוף־סוף ומדברים

מאת  אריאל שנבל - ז׳ בתשרי ה׳תשפ״א (25/09/2020 12:22)

הפגישה הייתה קצרה. הם לא נפגשו עד כה, ולא במפתיע. איש מהם לא חשב בחיים שיש לו שיח ושיג עם האחר. אבל עכשיו הזדמנה שעת כושר מיוחדת, שבה לכל אחד היו רק דקות ספורות לדבר. רוח קרירה נשבה, שקט מוזר השתרר, והם התחילו לדבר.

אמר המפגין מבלפור: "אתם חייבים להבין עד כמה ההפגנות האלו חשובות לי ולחבריי. שנים שאנחנו במחנה השמאל במצור פוליטי בלי תקווה, לא יודעים את נפשנו, תולשים שערות בכל פעם שנשמע צירוף המילים 'ראש הממשלה בנימין נתניהו'. אנחנו מאמינים באמת ובתמים שהוא הורס את המדינה הזאת, והיה נדמה שאיש אינו מקשיב. והנה, בפעם הראשונה זה שנים, נוצרה בחודשים האחרונים מאסה קריטית של הפגנות רצופות מול מעון השרד שלו בירושלים.

"סוף־סוף הרגשנו שהקול שלנו לא נעלם, שגם אנחנו נחשבים, שהדמוקרטיה לא מתה. לא יכולנו באמת לעצור את ההפגנות האלה בגלל הנגיף. אנחנו לא מטומטמים, אנחנו יודעים שיש הדבקות בהפגנות צפופות כל כך, אבל תבינו, לא יכולנו לוותר. וחוץ מזה, תראו את אלה שמתפללים בקבוצות גדולות".

אמר המתפלל: "אתם חייבים להבין עד כמה התפילות האלו בציבור חשובות לי ולחבריי. אין דת יהודית בלי קהילה, בלי מניין. ברוב עם הדרת מלך. תפילה לבד בסלון מכבה אצלי את כל ההתלהבות, היכולת להתחבר לקדוש ברוך הוא. אי אפשר לומר קדושה, חסל סדר קדיש, שלא לדבר על השירים המשותפים, תחושת היחד, הקהילה.
"אני מודה שזהו לא רק עניין דתי אלא גם חברתי. אבל זה בדיוק העניין, שהיהדות מושתתת על קהילתיות וחברה. ניסיתי, באמת שניסיתי, אבל לא הצלחתי להתמיד בתפילה כזו. אני לא מטומטם, ברור שיש הדבקות בתפילות מרובות משתתפים, אבל תבינו, לא יכולתי לוותר. וחוץ מזה, תראו את החתונות הענקיות של הערבים".

אמר המשתתף בחתונה המונית בצפון: "אתם חייבים להבין עד כמה החתונות האלו חשובות לי ולחבריי. אתם יודעים, חתונה היא משהו לזכור כל החיים. איך אפשר לתת לזוג להתחתן בצורה קטנה ועצובה, בלי ריקודים עד אור הבוקר, אוכל בשפע ושמחה כמו שצריך? זה חלק מהמסורת שלנו, אלפי שנים, איך אפשר לבטל אותה? אין כוח בעולם שיצליח לעשות את זה.
"אצלנו אין מסיבות ואין הופעות ואין התכנסויות אחרות, רק שמחות משפחתיות. זה מה שנשאר לנו, גם את זה תיקחו מאיתנו? אנחנו לא מטומטמים, אנחנו יודעים שיש הדבקות בחתונות המוניות, אבל תבינו, לא יכולנו לוותר. וחוץ מזה, תראו את החסידים האלה שטסו לאומן".

אמר החסיד שטס לאומן: "אתם חייבים להבין עד כמה הנוכחות בקבר של רבי נחמן בראש השנה חשובה לי ולחבריי. מי שלא היה שם, אני לא מצפה ממנו להבין. זה נותן לך כוח, אורות, שמחה, יכולת התמודדות עם כל מה שיבוא, למשך כל השנה. הייתה שנה אחת שלא הצלחתי לטוס בגלל איזו בעיה, והשנה שאחריה הייתה הגרועה בחיי.
"חסיד ברסלב אמיתי לא יכול להרשות לעצמו לתת למניעות להשתלט עליו. אלה קליפות שחייבים להסיר כדי לגלות את האור האמיתי. והאור האמיתי נמצא באומן. רק שם. וברגע שהפרויקטור שלח מכתב נגדנו לנשיא אוקראינה היה לי ברור עוד יותר שאסור להיכנע. זה סימן משמיים. אני לא מטומטם, ברור לי שיש הדבקות בהתכנסות צפופה כזו, אבל תבינו, לא יכולתי לוותר. וחוץ מזה, תראו את החוגגים במסיבות ובהופעות מחתרתיות בתל־אביב".

אמר איש המסיבות: "אתם חייבים להבין עד כמה היציאה לבילוי בערב חשובה לי ולחבריי. איך אפשר לשבת בבית ולהירקב ככה? אני שוכר דירת חדר וחצי בקצה רחוב הירקון, אי אפשר לצפות ממני להיות כלוא בבית. ואז אני שומע על מסיבה שמתארגנת. מה החלופה, שכל החבר'ה יבלו ואני אשאר כמו איזה עולב עולבים בבית רק כי אני מפחד?
"אל תשכחו גם שאני ממש לא בקבוצת סיכון. כלומר, שמעתי שמועות על זה שבגל השני יש כבר הרבה יותר צעירים מאושפזים, אבל בואו, לכולנו סיפרו במשך חודשים שזו מחלה של זקנים שגם ככה הולכים למות. אני לא מטומטם, ברור שיש סכנת היבדקות במסיבה כזו, אבל תבינו, לא יכולתי לוותר. וחוץ מזה, תראו, מישהו מגיע".

כולם סיימו לדבר, וקול דממה דקה השתרר בחדר. הרוח הקרירה התגברה והפכה למשב מקפיא, כיאה לחדר קירור בבית חולים. ואז נפתחה הדלת. כשהם מכוסים בטליתות ושכובים על מיטות צרות שכמעט ואינן מכילות את גופם הנוקשה, הוציאו אותם אנשי חברה קדישא בזה אחר זה, והם נפרדו לנצח. מכאן כל אחד ילך בדרכו האחרונה. האחד ייטמן בקבורה אזרחית חילונית, השני בגבעת שאול בירושלים, השלישי בכפרו שבצפון הארץ, הרביעי במושב הברסלבי הקטן שהוא גר בו מאז חזר בתשובה, והחמישי בבית העלמין ירקון. ההלוויות יהיו קטנות. קומץ אנשים ילוו את החמישה בדרכם האחרונה.
אף אחד מהם לא היה מטומטם. כולם ידעו היטב את הסכנות שאורבות בדרך. אבל כולם לא יכלו לוותר. כי קשה מאוד לוותר על מהות חייך, הדבר הקריטי ביותר באישיותך, שאם יוגבל כבר לא תרגיש חי. אז הנה, עכשיו הם כבר לא חיים. הדיסוננס נפתר. עוד חמישה נפטרו. ומי יודע עוד כמה ישראלים טובים, עקשנים וחסרי אחריות ילכו בדרכם עד שיגיע סוף־סוף החיסון הגואל.
תודה, מהממת!!!! 🙂השם בשימוש כבר
בשמחה🌷ציפור מתוקה
חזק ביותרטרכיאדה

סורי אבל זה לא קשור למה שהפותחת אמרה...דפני11
היא מקפידה על הכללים. לגמרי. ממושמעת. לא עושה לעצמה הנחות. ולא מספרת לעצמה סיפורים.

זה חד פעמי וזה בריאות הנפש שלה.

זאת כתבה חזקה וכשקראתי אותה כשהיא פורסמה ממש אהבתי והראתי לבעלי... אבל זה לא רשור לפותחת
זה היה בעיקר לשאר הכותבות...חדשה ישנה
קיצוני מדיאביול
אני מאוד מאוד שומרת על ההנחיות וחושבת שכדאי להימנע כמה שיותר . אבל הכתבה הזאת מוגזמת. מאוד
אנחנו עשינו ברית בסגרפה לקצת
מבחינתנו היה ברור שמי מהאחים שחושש להגיע זה מובן ומקובל ולא היינו נפגעים.

אם הייתי במקומם, הייתי הולכת
אולי שרק בעלך ילך?מקרמה
הוא יכול לשמור על הכללים

גם יהיה לכם נציגות למען שלום המשפחה
גם תורידו את מס המשתתפים
גם לא תעמידו את הילדים בפני נסיון שקשה לעמוד בו
כן שוקלים את זה באמתהריון ולידה2
זה עדיין יהיה מעל 20 אישהריון ולידה2
עדיין עובר על החוק.אבל לפחות מתיישר עם רוח החוק.

משהי כתבה (לא זוכרת מי) שזה הרגשה לא טובה להעמיד את המוזמנים בהתלבטות כזאת והאמת היא שזאת ממש ההרגשה שלנו 😢
איך את יודעת כמה יבואו בפועל?אמאשוני
עושים מאמץ, מגיעים. עדיף מוקדם. לא צריך לספור באדיקות כל בן אדם שאולי קשור לברית אבל אם רואים שנוצרת התקהלות משאירים צ'ק והביתה.
שאלנו אותםהריון ולידה2
תודה על נקודת הראייה
ואולי הוא ילך רק עם הילד הזה?נועה נועה
אם זה עובר לפי החוק... אני מניחה שעם ילד אחד יהיה לו יותר קל להקפיד על ההגבלות גם מול הילד. וכמובן לא להשתתף בארוחה.
אני מאוד מקפידה על החוק אז אם נסיעה כזאת לא חוקית לא הייתי נוסעת. אבל בשילוב עם המצוקה של הילד - הייתי מאוד מנסה למצוא פיתרון שיאפשר, נשמע שהמפגש הזה חשוב לו.
לא מציאותי לקחת אותו ולבקש ממנו לא להתערבב עם הבנידודיםהריון ולידה2
עדיף כבר שישאר בבית.אבל תודה!
הבנתי... לא כתבת איזה גיל הוא אז נתתי אופציהנועה נועה
בהצלחה וחיבוק
תודה יקרההריון ולידה2
באים לבריתאמאשוני
שומרים על מרחק מכל הנוכחים.
לא נשארים לסעודה. מביאים מתנה יפה כרגיל.
אם יש מישהו בקבוצת סיכון אתם לא חייבים להגיע בהרכב מלא.
(לברית של אחותי הלכתי עם ילדה אחת)
הייתי מגיעה והייתי סופר נזהרתמלאת אושר
בגל הראשון התלבטתי אם ללכת לחתונה של אחותי!!! (היה מותר רק עד 10 איש וידעתי שעומדים להיות 60 ובסוף היה יותר, אז התלבטתי אם אני רוצה להיות חלק מההדבקה ההמונית והלא חוקית הזאת). והחלטנו שכן, כי משפחה זה לתמיד ואני לא רוצה לפגוע באף אחד!!

ובאמת הצלחנו להיות שם בלי שזה יהיה בעיה, עמדנו במרחק 10 מטר מהאדם מכולם, נופפנו שלום מרחוק, ולא נגענו באוכל.

וכשהתגלו שם 4 חולים- ידענו שזה לא קשור אלינו ולנו אין חלק בזה, וגם לא היינו צריכים בידוד.

כן הרבה מהמשפחה זלזלנו בנו על זה, אבל לפחות אני יודעת שעשיתי את ההכי טוב מכל הצדדים.

גם אנחנו מקפידים 100% אז ממש מבינה את ההתלבטות, ועדיין כדאי לעשות את כל המאמצים להראות שאתם רוצים להיות קרובים, אפילו להשאיר את הילדים באוטו, שאת תכנסי ל14 דקות ובעלך יהיה עם הילדים באוטו- ואז תתהפכו
תודה על התגובה הזאתהריון ולידה2
היא מאד עוזרת לי
מהממת!אמאשוני
כל הכבוד ככה צריך להיות.
לעמוד 10 מטר מכולם זה עדיין להיות נוכח מבחינת המשפחה (אם הייתי אחותך לא הייתי סולחת אם לא היית מגיעה לפחות לחופה) וזה בהחלט להישמר מבחינת קורונה.
בברית של אחותי הברית הייתה בתוך חלל סגור ואני וההורים שלי ואחות אחרת עם 3-4 ילדים במצטבר עמדנו ברחוב כל הזמן.
רק בברכה עצמה התקרבנו לחלון לשתי דקות והיינו עם מסכות כולנו. ובכל מקרה הייתי נפגשת עם ההורים שלי אז לא ספרתי אותם בתור חשיפה לזרים.
וגם אנחנו לא השתתפנו בארוחה. (זה לא היה בתקופת סגר אבל מה זה משנה- קורונה זה קורונה)

לברית שלנו שתהיה בע"ה בעיתה ובזמנה חשבתי להביא מישהו מקצועי שיעשה אפקטים וקשקושים בזום כדי שמי שבבית ירגיש שהשקיעו בו והוא חלק לכל דבר באירוע. ובברית עצמה הכי מצומצם. מפחדת על התינוק!
ארוחה לא אכפת לי לעשות בקפסולות לאורחים שנורא חשוב להם לשבת לארוחה מכובדת אחרי שהתאמצו ובאו.
אני והתינוק לא נהיה שם.
לא הייתי נוסעתקוקיז
ואם הייתי האמא של התינוק גם לא הייתי מסכימה שיהיו כ"כ הרבה אנשים מסביב שלא ידוע כמה הם שומרים על הכללים.
נכוןנביעה
שולחת את הבעל אחרי תדרוך נהלים והאמת והשלום אהבוהמקורית
👍🏻👍🏻❤❤❤נביעה
לא קראתי את שאר התגובות.גם לנו הייתה ברית אצל אחות של בעלי,וואוו

בשטח פתוח.

מדגישה שזה היה לפני הסגר.לפני ראש השנה.כך שעל הנחיות סגר לא עברנו.

אתייחס רק לצד של הדבקה..

נסענו כמה שעות הלוך וחזור, והשקענו כי מעבר ללשמח באופן רגיל, בתקופה הקשה הזו עוד יותר חשוב לשמח את בעלי השמחה.

היינו עם מסיכות כל הזמן חוץ מבסעודה,

כל משפחה בשולחן נפרד

והכל עבר בשלום ב"ה.

אם יש מסיכות מרחק ואוויר פתוח אני לא רואה איפה החשש.

מה שכן, אחיינית אחת שלנו , נערה, (שהיא גם אחיינית של היולדת) לא רצתה לבוא כי חששה.

מגיעים ושומרים על הכלליםאביול
עבר עריכה על ידי אביול בתאריך י"ט בתשרי תשפ"א 00:49
ערכתי כי אנחנו בסגר...
חושבת שהעצה הכי טובה זה לשלוח את בעלך. בהצלחה
האנונימית מהברית...סתם סקרנות.. מה עשית בסוף?השם בשימוש כבר
תודה לכל מי שהגיבההריון ולידה2אחרונה
בסופו של דבר לא הלכנו.היה לנו לא קל אבל גם זכינו להרגיש שעשינו את המעשה הנכון.תודה לכל מי שהבינה והכילה את המורכבות,לכל מי ששיתפה בעמדתה,לכל מי שהציעה הצעות.
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
אין לי שחלות פוליציסטיותמקקהאחרונה

כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס

אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ

נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי

זה ממש ממש לא נורא

שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבתאחרונה

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

ברור שלא כולן יסבלו מזהעם ישראל חי🇮🇱

אבל חשוב להכיר

ושיתפתי מה אני עברתי כדי שאם מישהי מרגישה משהו דומה, שתדע .

חג שמח

מניעה ואישה מיואשתאנונימית בהו"ל

ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.

ניסיתי טבעת.

היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.

וזהו, הגעתי לקצה.

אני רוצה את החיים שלי בחזרה.

ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.

אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.

נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.

אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.

אמרתי לו שלא מעניין אותי.

שייקח על זה הוא אחריות.

לא יודעת איך.

אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.

מסכן

אבל נשבר לי

וואי ממש מובן. מציעה:ממתקית

ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...

חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?

רק אומרת שזה חייב להיות הורמונלי אם זה בזרוע...שש וארגמן
שבב שמונע דרך הזרוע בלי הורמוניםאפונה
נשמע טוב בערך כמו לאכול עוגת קצפת בלי להשמין.
זה שבב שמפריש פרוגסטרון,וזה הורמונליעל הנסאחרונה
מבינה אותךבעלת תשובה

גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית

בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)

אז זאת גם אופציה

דיאפרגמהרוני 1234
דיאפרגמהאפונה
ואם את ממש חרדה אז יחסים רק אחרי ביוץ.
תלמדי מודעות לפוריותהריון ולידה

נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.

מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.

לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל

מסכימההמקורית
אני רק חיבוק, מזדהה מאוד מאוד ❤️❤️שאלה גנים
דיאפרגמה. הורמונים זה באמת נוראאוהבת את השבת

ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום

יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..

דיון שהיה לנו ואשמח לשמוע אתכןאנונימית בהו"ל

ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?

היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם

והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..

מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי! 

אנחנו נאלצות לנעול את השרשוריעל מהדרום
מאחר ואם אין תרבות דיון ויש מחיקה כזו של דעות שונות בצורה לא מכבדת, אין מקום לדיון בפורום.

ואין שום הצדקה לאנונימי.

לאן הולכות לטייל בחול המועד?אוויר לנשימה

בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא

עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות… 

בדיוקטארקו

זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..

וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...

(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(

נסיעה מהמרכז לירושלים במצב הבטחוני הנוכחיאנונימית בהו"ל

הי בנות,

בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...

מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?

אני נסעתיoo

מירושלים למרכז ובחזרה

הרבה פעמים במלחמה הזו

אני לא מפחדת

אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים

כי הכבישים יחסית ריקים

מה שחשוב אם נוסעים

זה להחליט על אסטרטגיה מראש

מה עושים בזמן התראה/ אזעקה

כדי לא להיכנס ללחץ

(אני ממשיכה לנסוע

זה מרגיש לי הכי בטוח)

היום יש כמות גדולה של אזעקות ואני הייתי נמנעתהמקורית

אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות

ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר

אני נסעתי הרבה פעמיםבוקר אור

בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז

נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים

וואלה לא כל כך מפחיד אותי,  לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז

לא הייתי נוסעת, אבל מאפשרת לו אם הוא מרגיש בנוחכורסא ירוקה
נסענו הרבה פעמים בהרכבים שונים..שומשומ
אי אפשר לעצור את החיים ולהיות סגורים בבית כל היום. לדעתי. 
כנללומדת כעת

מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת

הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...

אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...

אני נוסעת חופשישלומית.

לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.

אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)

לא יודעת מה באמת "נכון"

נסענו כמה פעמים...אורי8
האמת, נוסעים לאן שצריך/ רוצים. קרה לנו שהיתה אזעקה בדרך. כבר בהתראה התחלנו לחפש מקום מוגן. בהרבה תחנות דלק יש מרחב מוגן ונכנסו לשם. ( בדרך כלל בתוך החנות של התחנה). אולי אם יש הרבה קטנטנים זה יותר מורכב. מסכימה שיכול להיות בזה סיכון מסוים, אם לא תמצאו מרחב מוגן תצטרכו לעצור , ולצאת מהרכב . היום הינו במעין והיתה אזעקה, לא נעים, ואני בדרך כלל ממש נשמעת להנחיות. ברור שיש פה סיכון מסוים. אבל גם בסתם נסיעה בלי מלחמה יש סיכון מסוים ואנחנו נוסעות. אז כל אחת מנהלת את הסיכונים שלה ... 
אנחנו נוסעיםשומשומונית

ההורים שם...

אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה

אנחנו נסענורקאני
השאלה מה מרחק הנסיעהחילזון 123

אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה

ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים

אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת

אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת

נסענו והיה ממש בסדרצוצקהלה

הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.

בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...

אני לא הייתי נוסעת.רותי7

אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..

אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.

אני מבינה אותךתקומה

ממש שאת מפחדת

אבל מבינה גם את בעלך

אנחנו כן נוסעים

לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.

אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.

אנחנו נוסעיםקפצתי לבקר

גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.

כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.

היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן

אנחנו נוסעיםאר
ונסענו כמה פעמים את הדרך הזו
מקווה שלא תפסה אתכם אזעקה בדרךבתאל1אחרונה
כי במרכז היו הרבה היום
לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11אחרונה
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה

אולי יעניין אותך