הילדים שלנו הולכים לבלות הרבה בבית.
לא יודעת מה איתכן, אצלנו הם מתחילים לאבד מהמסגרת והמשמעת.
לכן כדי לעודד התנהגות טובה,
חשבתי עם בעלי והחלטנו לפתוח חנות צלשים.
מה בתוכנית?
במהלך השבוע הילדים אוספים צלשים (כרטיסים) בהתאם לציפיות מהם בגילם ולמאמץ וההשתדלות שלהם.
לכל ילד יהיה ארנק/ קופסה בה הוא ישמור את הצלשים שלו (אפשר לחלק לפי שמות/ צבעים לכל ילד שלא יהיו מריבות על צלשים אם למישהו ילך לאיבוד)
ובסוף שבוע או אחת לכמה זמן יהיה חנות צלשים בה יוכלו לקנות הפתעות ופרסים בהתאם לכמות הצלשים שלהם.
פרסים שיהיו בחנות:
1. פרסים מהשקל
2. פרסים קצת יותר שווים ב5 שקל
3. יצירות, מדבקות, חומרי יצירה וחומרים לתעסוקות וכד'
4. משחקים יותר שווים (לגדולים) ערכות לגו/ פליימוביל/ משחקים שונים שכמובן יתומחרו בהתאם.
5. אוכל/ שתיה- עוגיות, טרופיות, שקיות קטנות של חטיף.
כל פרס יתומחר בכמות צלשים בהתאם לשווי שלו (לקטנים יהיה קשה לאסוף המון צלשים אבל יוכלו לקנות כמה מתנות קטנות בשווי צלש אחד או כמה בודדים, הגדולים יוכלו להתאפק ובמקום לבזבז את כל הצלשים על פרסי שקל שכבר לא מעניינים אותם, לשמור את רוב הצלשים עד שיהיה להם מספיק לקנות פרסים שווים ולבזבז קצת על שתיה ומאפה ופרס קטן כל פתיחת חנות)
על מה מקבלים צל"שים וכמה?
טוב זה תלוי בכל משפחה ומה שהיא צריכה לחזק אצל הילדים שלה.
רעיונות:
צחצוח שיניים כל בוקר (עם/ בלי תזכורת)
לקום בזמן
ללכת לישון בזמן
להתפלל
עזרה בבית בהתאם לרשימת מטלות תואמת גיל
עזרה בבית שהיא הגדלת ראש (מקנה כמות צלשים גדולה יותר מהסעיף הקודם)
לשמור על שקט בזמן מנוחת ההורים
שמירה על מסגרת לימודית (כל משפחה והציפייה שלה) כולל הכנת ש"ב.
מציאת תעסוקה חיובית (חסל סדר אמממממא משעמם לי)
איסוף משחקים בסוף יום
ועוד ועוד.
אפשר להכין לוח שבו פרטי המבצע הבסיסיים יהיו ברורים ואפשר גם במהלך היום לתזכר ולהציע צלש כפרס.
כמות הצלשים שמחלקים בכל שבוע בגדול צריכה להיות מסונכרנת עם מחירי הקנייה. אני ממליצה על מפתח בסיסי של צלש=10 אג' (שווי אמיתי של הפרס כשקונים בחוץ)
כמובן שלא חייבים להיצמד למפתח הזה אבל זה נותן איזשהו סדר גודל)
כשביום ממוצע רגיל אוספים כ-10/15 צלשים במהלך היום.
(סה"כ שווי של שקל- שקל וחצי ממוצע כל יום+ יותר עבור התנהגות מעל המצופה)
(בגן של הבת שלי יש המרה בשני שלבים: קודם אוספים מדבקות, על כל עשר מדבקות מקבלים כרטיס, על כל כמה כרטיסים מקבלים פרס)
מוזמנות לאמץ את הרעיון/ לשנות/ לשדרג/ להוסיף/ להוריד/ להתעלם/ להנתנגד כראות עינכן...
בהצלחה!!

)