אתם לוקחים להם את הרצון וזה פשוט לא
יש לי מסקנהמיונז
אתם לוקחים להם את הרצון וזה פשוט לא
👌🏻👌🏻👌🏻חדשכאן
וואו. איזה יופי.מיונז
מאוד נכון.דבל גבינה
איך מפסיקים לרצות?
מבינים שאתה במו ידיך מחרב לו את הרצוןמיונז
זה דורש כוח לסתום תפה כשממש רוצים לומר דברים, אבל אם מבינים מה זה גורם בעומק של זה- זה נותן כוח לשתוק לדעתי
מדויקדעתן מתחיל
אמתמיונז
כמעט כמו כל דבר בחיים 🤷
אם תוכלי להסביר/להרחיבultracrepidam
בשמחה. מה אתה שואל? שאדע על מה לענות..מיונז
"לרצות בשביל אחרים"ultracrepidam
הכוונה שלך להחליט על שאיפות לחיים בשביל מישהו אחר?
או להחליט על שאיפות לחיים של עצמי בגלל מישהו אחר?
או להחליט על משהו לפי הרצון של מישהו אחר? (וואו, זה מעצבן. שמחליטים על משהו כי חושבים שאתה רצית)
(התכוונת לראשון, נראה לי...)
ואם תוכלי לפרט את ההשלכות והתהליך.
מחילה שעונה עכשיו לא היתי פה כמה ימיםמיונז
אני אתן דוגמא מה זה אומר שלוקחים לך את הרצון..
נניח נער שקצת מתנדנד על הדת , ההורים ככ ככ רוצים שהןא יתחזק- זה פשוט לוקח לו את הרצון וגורם לו לאנטי הרבה פעמים.
מעולם הזוגיות נגיד- האיש קם מאוחר בבקרים והאישה ממש ממש רוצה שבעלה יקום לתפילה בזמן, זה עלול ליצור סיטואציה שהיא פשוו מכווצת אותו ומחרבת לו כל חלקת רצון טובה שהייתה בו. (זה גם יכול להעשות בצורה שומה, שהיא תומכת בו לעשות שינוי, אבל זה עןבד בתנאי שהיא מבינה שהיא לא זו שמנהלת פה את העסק ומחליטה ורוצה בשביל בעלה)
ההשלכות של זה הרבה פעמים זה אנטי מטורף (יכול לקרות אפילו כשהבנאדם רוצה- אבל הוא מרגיש שלקחו לו את החופש לבחור ולכן הוא מתנגד לזה כי זה לא באמת 'שלו'), כיווץ, כיבוי של הבנאדם
ולא ככ הבנתי מה הכוונה בתהליך...
מקווה שאת השאר הסברתי יחסית(:
אה אוקייultracrepidam
מישהו אמר לי שהיה כזה מחקר על עכברי מעבדה - הכריחו אותם לעשות דברים שהם עושים באופן יום יומי, פשוט כי זה בריא להם וטוב להם. וברגע שהם הרגישו שהכריחו אותם (עכברי מעבדה, כן? לא משוררים) הם פשוט הפסיקו.
מה שכן, לגבי האדם עצמו ש"לקחו לו את הרצון" - לפעמים אנחנו קופצים מהר מדי לתחושה הזאת, ומשביתים את עצמנו רק בגלל שנדמה לנו שמישהו אחר מנצל אותנו, בזמן שבעצם הוא בסך הכל ניסה לעזור באמת בתום לב וניסה לעורר את הרצון שלנו (או לחלופין להכריח אותנו לעשות משהו פשוט כי זה היה נצרך בשבילו או בשבילנו - לא בשביל להשתלט על הרצון. לדוגמה, אבא שדואג שהבן שלו לא יעשה משהו שהוא יצטער עליו אחר כך, או לא יפסיד משהו שיחסר לו אחר כך. הוא לא "לוקח את הרצון", הוא פשוט מבקש מאיתנו לדאוג לעצמנו - אפילו בלי לרצות - כי הוא רואה דברים שאנחנו לא)
וואו אדיר המחקרמיונזאחרונה
אבל ספציפית כאן התכוונתי לתחושה שעולה לא כי מתחשק להתמרד או מתוך פרשנות לא נכונה.. אלא זה פשוט קורה, שאתה מרגיש שאתה נכבה ואז כשאתה חושב על זה לעומק אתה מבין על מה זה יושב ומתעורר הצורך לבחור לבד, לרצות בעצמך.
מעניין למה אדם ככ צריך להרגיש שהדברים 'שלו' ושהוא בחר.. ומעניין אם זה כולם ככה או סוגי אנשים ספציפיים
Nice, תודהאורות הכתובה
הדבר החכם ביותר בתולדות הפורוםבינייש פתוח
אואה. תודה!מיונז
זה מקסים ונכוןחופשיה לנפשי
תודה חופיי!מיונז
חשבתי אני מדברת סינית ושרק ישאלו אותי מה התכוונתי
זה פשוט לא נכון בעיניהפי
על מנת לאסוף אותם אתה תצריך לרצות בשבילו , איתו , ולהאיר לו לעיתים את הדרך .
לכן זה תלוי אדם , שאדם מבקש - תן לו סייפס אז תן לו
אבל שאדם פשוט חייב עזרה אתה חייב לרצות בשבילו כי הוא לא מתפקד .
ואתה מציל אותו.
אני איתך.בן מערבא
אתה לא רוצה בשבילו, אתה אולי עוזר לו לעורר את הרצון ש-ל-ומיונז
אני פשוט חושבת גם שזה לא עוזר אם אתה רוצה בשביל מישהו כשהוא לא שם בכלל, בנאדם צריך להחליט בעצמו שהוא רוצה לעזור לעצמו או לעשות משהו מסויים, אחרת זה פשוט לא עובד כי זה תלוש ממנו...
אגב, עם המשפט הראשון שלך אני מסכימה, באמת לפעמים צריך לרצות עם מישהו. אבל לרצות בשבילו או לרצות איתו זה שונה מהותית, ועם לרצות בשבילו קצת קשה לי .. אבל אדם מדם ליבו מדבר ואולי אני טועה
זה הענייןהפי
יש אנשים מבולבלים שלא במצב להחליט ..
מספיק שהם נותנים בך אמון ואתה שם לב מה הצורך שלהם ...
עשית פה משהו .. וזה דווקא מאוד אידאלי בעיני שאתה רוצה משהו שאתה יודע שאחר היה רוצה אבל הוא לא מצליח כרגע...
הכל כמובן בידיעה שאת מכירה את הנשמות הפועלות ואת מה שנקרא חנוך לנער לפי דרכו...
אגב יש אנשים גם שהם בעלי מוגבלות הם לא יכולים להגיד לך במילים מה הרצון שלהם.. אחרי שאת איתם ואת מנסה ממש להתאים את עצמך אליהם ברוגע בעדינות בהקשבה.. את יכולה להקשיב לליבם.
ואת צריכה לרצות בשבילו ולהילחם בשבילו...
אני מאוד מבינה לאיזה מקום לקחת את זה , מה איך אפשר לרצות בשביל מישהו אחר?? הוא צריך לרצות !!
לכן אני לגמרי מדברת פה על אנשים שאם הם היו יכולים להגיד לך מה הם רוצים הם היו אומרים אבל מאיזששהי סיבה ...
פיזית /נפשית/רגשית כרגע לא יכולים להיות במצב הזה.
אני לא מדברת פה על להשתלט על בן אדם ולהגיד לו מה טוב , ממש ממש לא.
מה דעתכם על השיר שהכנתי? (איאיי)כולנו הביתה
מקסים! מאוד זורם, קליט, המוסיקה קצבית. יישר כויח!נחלת
תודה רבהכולנו הביתהאחרונה
מה אתם חושביםהתלמיד העייף
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
עצוב ממשכְּקֶדֶם
אופייני לג'ן זישבורת,לב
והלוואי שיתעוררו מחשבות
תלוי מה הגיל שלוחושבת בקופסא
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
יישר כוח לכם!!נחלת
זה לא המקרה...התלמיד העייף
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
הוא לא הזמין או שהחברים לא הגיעו?חושבת בקופסא
הזמיןהתלמיד העייף
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
מאוד יפה מצידך. תבורךנחלת
באסהארץ השוקולדאחרונה
תלוי במרחק מהמקום ועם מי הוא שמר על קשרארץ השוקולד
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
פוליןנחלת
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
רק אתרים יהודיים מלפני השואה?פשוט אני..
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
חושבת שאפשר אבל לא רק הם יהיו בדיכאון תודה רבה!נחלתאחרונה
אין מספיק מקום בשרתים של ערוץ 7פשוט אני..
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
הדסה הדסה למה את הלב שלי לקחת הדסההה
קפיץ
אממ… בנותבנות רבות עלי
מה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
שלכן*בנות רבות עליאחרונה
שנים לא הייתי פה.הלב בוער למלך!
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
אתה קיים גם מחוץ לווצאפ???אריק מהדרום
לאט לאט חוזרים למקורותהלב בוער למלך!אחרונה
עוד פעם גולש יותר זמן ממה שתכננתיחוזר תמיד לאשתי
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?