חייב אדם לברך על הטובה....שחר

אז אני מברך.

לפני שנה בדיוק, בי"ד תמוז תשס"ה, עברתי תאונת דרכים וניצלתי בנס.

יהיו אנשים שיאמרו שזה מקרה, שזה היה רכב חזק במיוחד - אבל לי נראה, שאם שלושה אנשים לא חגורים עושים סלטה באוויר עם רכב ואין נפגעים, זה אומר משהו על השגחה.

אז כמו שבקרבן תודה יש מצווה להביא הרבה אנשים ולספר את הנס, גם אני בא כאן לספר.
אתם מוזמנים לקרוא.

"עוזיה, יש לך כח לעבודה רצינית בערך בצהרים? צריך לשפץ בכפר דרום חממה שנפגעה מקאסם." שאל אותי משה בשנייה שנכנסתי לחדר האוכל.

"כעיקרון אין בעיה, אולי אני ארתום לזה גם את גיסי."

"מעולה. בשתיים וחצי"

הרמתי טלפון לגיסי. "יהודה? מה קורה? בא לך לצאת לעבודה בכפר דרום? ניפגש בשתיים בטרמפיאדה"

בערך בשתיים ורבע עמדנו, אני וגיסי, ביציאה מנווה דקלים. עמד איתנו אלי, גם הוא לכפר דרום, ויחד המתנו נואשות לטרמפ שלא נראה שהוא הגיע.

בסוף הוא הגיע. בדמות פג'ו 205 לבנה ומלוכלכת. מקדימה ישבו נער צעיר וחברו. "כפר דרום" הוא צועק. עלינו שלושתנו במהירות. אני מאחורי הנהג, גיסי באמצע ואלי מימין.

הנהג נסע קדימה, ומיד לאחר הפניה ימינה לכיוון כפר דרום הוא סחט את דוושת הגז. המהירות עולה. הרכב כבד. מאה קמ"ש. מאה עשרים. הרכב מתחיל לשוט לכיוון אמצע הכביש. הנהג לוקח ימינה לייצב את הרכב. הרכב הכבד לוקח יותר מידי ימינה ומתחיל לטוס לתוך עמוד של מתח גבוה. נראה שהנהג משחק עם ההגה. גיסי מספיק לצעוק "אחי, תירגע! מה איתך?!!" לפני שהנהג שובר שמאלה חזרה ואנחנו קולטים שהוא איבד שליטה.

הרכב הכבד טס עכשיו במאונך לכביש היישר לתוך דיונה גבוהה. 'זהו, עכשיו מתים' - אני משלים עם העובדה המצערת. פניה של אחותי הבוכייה עולים לנגד עיני. לאבד סתם כך בעל ואח. הרכב ממשיך לדהור לתוך הדיונה.

אני לא עוצם עיניים. הרכב נתקע בדיונה בעוצמה רבה ומתחיל לטפס. הוא טס במעלה הדיונה ולרגע כל מה שעיני רואות זה חתיכת שמים. הרכב מבצע חצי סלטה ומתהפך על גבו, שוכב על החול הלוהט. הגלגלים עוד מסתובבים באוויר. זהו. אני מת.

לרגע אני שוקל להישאר כך, על תקרת הרכב, כשכל מה שעיני רואות זה חלון שבור, שמים, וחול שנשפך מתקרת המכונית. אך פתאום עולה בי מחשבה: 'יהודה! הוא ישב באמצע! אולי הוא פצוע בלי יכולת לזוז!' המחשבה נוסכת בי כח ואני מזנק דרך החלון השבור. אני נעמד ורואה את יהודה יוצא מהחלון האחורי בגלגול. הוא ניצל, תודה לאל. רק שנייה! איפה אלי? אני צולל שוב לתוך המכונית ומגלה את אלי יוצא לאיטו מהצד השני, בריא ושלם. לא נראה שהוא חטף יותר מידי מכות. יהודה, לעומתו, לא נראה מדמם, אבל רואים שהוא סובל ממכות יבשות כמוני.

יבשות? אני קולט פתאום שטיפות גדולות של דם נוטפות ממני אל החול. אני מחפש את מקור הפציעה. ממשש את מצחי, ואכן, עיני השמאלית מתמלאת דם. אני נוגע לרגע בכתפי - והיא מדממת. מה?! לא יכול להיות שכולי מדמם! מסתבר ששתי מלאות חתכים, ולכן כל מקום שאגע בו - ידמם.

לאחר שנרגעתי מזה אני פונה לקלל את החול שמכסה את גופי, ואז גיסי מזכיר לי, שאם במקום חול היה כאן אספלט, אני הייתי ז"ל עכשיו. "אנחנו חייבים את חיינו לחול" אמר.

אני מביט ברכב ההפוך, בידי המדממת, באלי וביהודה ומרגיש שיצאתי מתוך סרט מלחמה. מבט אל השמים הכחולים. שמש מחייכת. דקלים באופק על שפת הים. רק חסרה הכתובת the end, שתסיים את הסרט.

אבל הסרט לא נגמר. "לא נראה לי שנצא לעבוד היום" אומר גיסי. "עדיף שנלך להיבדק במרפאה" ואכן, אמבולנסים מגיעים לקחת אותנו לבית חולים.

אני שומע את קולות הצופרים. את האנשים המדברים סביבי,

מביט שוב בגיסי, ויודע: ניצלנו.

ואווו!ענת=)

ממש כמו סרט! אם לי הייה קורה מקרא כזה הייתי מתה רק מההלם והשוק של אותו רגע!

אבל כולנו במתח.. אך יצאו מכול הסיפור הזה הנהג וחברו?

ואוווו עדין כולי השוק, ממש ניסי ניסים! איזה השגחה!!

ועכשיו החתימה שלי הכי מתאימה:

הנהג בריא ושלם.שחר

ואני מסכים עם החתימה, חוץ מהקטע של גילה...

אבנ"צ - סניף שכולו פצץ!

חחח...ענת=)

הצלחתה להעלות ציחקוק על פני אחרי כל הדברים הקשים ששמעתי היום....

וממתי יש סניף באנ"צ? סניף של התנועה??

איזה נס!שלומית16

שלוחי מצווה אינם ניזקים!

שיו איזה נספנאט2 המשודרג
(רק חבל שאתה לא יכול ללכת ולברך "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שעשה לי נס במקום הזה"[וגם אם כן תצטרך לברך קודם ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם דיין האמת(על הישובים)]
בעיניין של הברכה על הנסאנונימי (פותח)אחרונה

אני מכירה מישהוא שצריך לברך על הנס שקרה לו בכביש שלפני כפר דרום (אחרי שפונים ימינה)

והוא הולך למקום הכי קרוב לגוש שמותר ללכת ורואה דרך משקפת ואז הוא מברך

תבדוק את זה

מצטרפתsaroosh

ב"ה                                   ה' הוא המלך!

ממש נס ענקי!

אבל סתם דרך אגב, כתבת שלא הייתם חגורים- אז אוי במקרה הזה יצאתם בריאים, אבל ממתי אנחנו סומכים על ניסים? מה היה קורה אם זה לא היה נגמר ככה?

מצטערת שאני משביתת שמחה, אבל אם מסתכלים על "טוב להדות לה'" ומהללים אותו על הנס שעשה, יש מצב שצריך גם לשמור את חוקיו, שכוללים את  הציווי "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"

ברור!!!ענת=)

ואין בכלל מה לפקפק בנושא! זה אמור לחזק אצלנו גם ת'מודעות על השמירה על חיינו! ולא לפקפק בכך לרגע! (בתור אחת שמכירה ושמעה לא מעט מיקרים שנגמרו אחרת ונורא אכפת לה מכך!)

כך שתחשבו על כך! והישמרו לנשפותכם מאוד!!!

צודקת לחלוטין!שחר

אחנו פשוט לא הספקנו להחגר....

הייתי באמצע להסתבך עם החגורה כשלפתע קלטתי שהוא מאבד שליטה...

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך