חיסון גיל שנהבסייעתא דשמייא
שלום לכולן
"חדשה כאן" קוראת כאן מידי פעם ונעזרת בתגובותכן על נושאים חשובים....
היום החלטתי שאני נרשמת וכותבת בנושא שאשמח לתגובותכן...

בני בכורי היקר עשה לפני שבוע ויום(ראשון) את חיסון גיל שנה מפוצל...כרגע רק את המרובע....
בערב שבת התחיל להעלות חום 38.1 ב"ה החום לא עלה לפחות כך הרגשנו במצח....וגם היה נראה בסדר...השבת עברה בשלום ב"ה עם גרבי חומץ מקלחות והנקה....

חזרנו מחמתי במוצאי השבת....והחום עדיין לא הגיע ל38.5 ומעלה....אז לבנתיים ניסינו להוריד בדרכים טבעיות...
אחרי כמעט 2 יממות מהעלאת החום, יום ראשון שעה 17:00 החום היה כבר גבוה מעל 38.5 ואפילו הגיע ל39.2 ישר נתנו נובימול שלא ממש הוריד את החום ...לאורך 5 שעות החום לא הה גבוה מאוד אבל היה בסביבות 38.1
ב10 בלילה כבר עשינו מקלחות ושוב חומץ תפוחים שלא ממש עזר כמו ב2 יממות הראשנות....ושוב ב12 בלילה נתנו תרופה....נורופן....האהוב שלנו נרדם הזיע וירד החום....
היום בבוקר התעוררתי בהרגשה שזהו ברוך השם זה מאחורינו עברו 8 שעות של ההשפעה הילדון קר במצח....בשעה 11 וחצי המדידה הראתה 37.5 שמחתי מאוד....
אך האדם מתכנן והשם יתברך צוחק.....
יום שני שעה 4 בצהריים החום 39.3 מיד נורפן....(היה רדום עם גרבי חומץ תפוחים יונק...)
חשוב לציין הילדוני לא אפאתי מחייך מתקשר כמובן שמורגש שלא ירגש טוב אבל ב"ה בסדר....

עכשיו...מה שאני רוצה לומר....שממש אבל ממש קשה לי עם נתינת תרופות...נעזוב בצד את הנתינת חיסונים שבתוך ליבי אני מרגישה למה אנחנו עושים לילדים את זה והאם זה באמת רצוי....(זהו לא הנושא אל סתם רחשי לב...ולא חושבת שאני מההורים שלא יתנו חיסונים)
באופן כללי אני באה בית שלא לוקח כדור על כל כאב ראש אלא שממש ממש צריך(שלא נזדקק לא על אף אחד)
אני אמא מזה שנה.....וב"ה האהבה גדולה והרצון לתת את ההכי טוב לבשר מבשרך זה בעורקינו...
אני מרגישה ממש קושי כשאני נותנת לו את התרופות...לא יודעת להסביר את התחושה הזו...פשוט קושי רב כשהמצב מראה שתיכף נצטרך לתת תרופה....והאחרי גם לא מקל....פפפ "למה השם??חשבתי שזהו נתנו מספיק אתמול כ"כ לא רציתי לתת את הרעל הזה" כמובן שיש מצבים שחייב אני מודעת...אני לא מאלו שלא יתנו בכלל לא מסוגלת....
ואני יודעת שזה מצב טוב ושצריך להתסכל על הכל בפרופורציות.....ב"ה תודה להשם שזה המצב ושבכלל החום יורד ועוד זה בסהכ חום מחיסון....
הייתי שמחה לדעת מה דעתכן בעניין תרופות....האם יש כאן בנות שגם מתקשות לתת?
והאם אתן מנתנות נורפן או נובימול??יש הבדל בינהם??

לא מתלוננת על המצב כלל מודה להשם יתברך על הכל רק משתפת בתחושותיי...ואשמח לשמוע את דעתכן
אולי זה יחזק ויעודד אותי...
שוב תודה להשם יתברך❤
הי יקרה,באורות
דבר ררשון רק להרגיע שזה נשמע כמו תופעה קלאסית של החיסון, קורה להרבה ילדים(גם אצלנו היה ככה) זה סימן שהגוף מגיב לחיסון ומערכת החיסון לומדת איך להתמודד עם הנגיפים נגדם חיסנתם אותו, שזה טוב. לרוב תוך יום יומיים זה עובר.
לגבי משככי כאבים, ממש מבינה אותך, אני גם מתבאסת תמיד לתת להם אחד אחרי השני. אני מפעילה שיקןל דעת לפי איך שהם נראים לי. אם במהלך היום הילד מתנהג סבבה גם עם חום והחום לא עובר את ה38.5 אני לא נותנת. לפני הלילה אני נותנת מהחשש שיקפוץ החום תוך כדי שינה ולא אשים לב. משתמשת באמת הרבה באמבטיות ומשתדלת לשלב בין סוגי משככי הכאבים כמו שכתבת- גם נובימול וגם נורופן. אגב לגבי מה שרשמת על הנובימול שלא עזר להוריד את החום- ירידה של מעלה אחת נחשבת ירידת חום משמעותית. לרוב נובימול באמת יותר חלש מנורופן.
בכל אופן זה לטובתם, גשהם3יהיו גדולים הם יוכלו להחליט אם לקחת משככי כאבים או לעמוד בגבורה בכאבים;) כל עוד זה לא בתחום ההבנה שלהם אני לא רוצה שבגלל החלטה שלי הם יסבלו
תודהבסייעתא דשמייא
כתבת תוך יום יומיים...אך היום נגמרה היממה ה3 שהוא עם חום...ברוך השם עדיין הנורפן משפיע כי נתנו ב4 מתפללת ממש שזהו לא ימשיך החום....בעזרת השם.
האחות אמרה יכול להיות שיהיה חום ואם יהיה.... עד 3 ימים אם חלילה ממשיך לפנות לרופא.

האם גם אתן הרגשתן שביום וחצי משהתחיל החום הוא לא היה גבוה ואח"כ התגבר??
התכוונתי שבעז"ה עוד יום יומיים יעבורבאורות
אצלנו אם אני לא טועה זה היה באמת סביב השלושה ימים של חום...
כבר עברו 3 ימים🤒😟בסייעתא דשמייא
אם ממשיך מחר הייתי לוקחת ברביעי לרופא שיבדוק..באורות
שלום לךדבורית
בעיקרון כשיש חום מעל 38.5 והילד סובל אני בעד לתת
בעיקר לפני השינה
לא מסוגלת להשכיב ילד לישון עם חום גבוה
וגם קשה לי לראות ילד סמרטוט עם מעל 39 מעלות
אם הוא סובל אני נותנת
ואם צריך גם לשלב אקמול ונורופן עושה גם את זה
לגבי חיסונים זה תמיד מפחיד אותי
ואני מתפללת תמיד שיעבור בשלום...
ולגבי שאר התרופות אני תמיד בעד למצות אפשרויות לפני...
אבל משום מה משככי כאבים נראים לי פחות נורא, כשיש צורך נותנת.
תרגישו טוב!!! תכף זה מאחוריכם ♥️
היי..בסייעתא דשמייא
תודה רבה בעזרת בשם שלכולם תמיד יעבור בשלום. אמן שזה יהיה כבר מאחורינו....כעיקרון עברו כבר 3 ימים אם זה חלילה ממשיך אמרו לפנות לרופא
בדכ בחיסון גיל שנה עפ זכרונכן זה יכול לקחת מעל 3 ימים?מזכירה רק מרובע קיבל כרגע...

ומה ז"א למצות אפשרויות לפני תרופות
לא ידעתי שיש הבדל בין משכך לתרופה....
לא זוכרת את ההנחיות אחרי חיסון שנה. מה שלומכם היום?דבורית
אני לא יודעת אם יש הבדל בין משככי כאבים לתרופות
כל מקרה לגופו ולכל מה שנכנס לגוף יש רווח ויש הפסד וגם סיכון ...
יש פשוט תרופות שיותר ברור לי מה הסיכון כמו אנטיביוטיקה וסטרואידים וכדו' ואז גם נזהרת יותר
גם אותם לוקחת נותנת כשצריך אבל עם שיקול דעת
אני בטוחה שיש פה נשים שמבינות יותר ממני לגבי משככי כאבים....
היום..בסייעתא דשמייא
ב"ה בבוקר היה חום נמוך יחסית ופחדתי להתרגש ולשמוח כי כל היה ב2 יממות לפני
עלה טיפה פחות מ38.5
ואז ירד ל7.5
שמחתי מאוד אך עלה שוב עכשיו...בשורות טובות והרבה בריאות!!
בערב הרבה פעמים עולהבת 30
אבל אם באופן כללי המגמה היא ירידה, זה סימן טוב.
בערב החום עולה..דבורית
העיקר שמגמת השתפרות
בעז"ה רפואה שלמה!!!
גם אני באה ממשפחה שלא ממהרים לקחת תרופותסמיילי12
רק אם אני סובלת מאד מאד מאד ברמה של חוסר תפקוד כשצריך אותי מתפקדת (מאז שאני אמא בעיקר) אז אני אקח. אבל זה נדיר נורא.

אממה, כשהילד שלי מעלה חום אני גם לא ממהרת לתת תרופה. מחכה לראות את ההתנהגות שלו. אם הוא סובל ומתלונן, מביאה.
אם הוא חיוני ומתוק, לא מביאה. גם אם זה חום 39 (למרות שלרוב בחום כזה הם מחוקים מסכנים)
אבל כשזה בלילה והחום מגיע ל39 אני כן מביאה כי יש נטיה לחום לעלות במהלך הלילה אז אני מונעת את זה.
אבל במהלך הימים לא.
ואוובסייעתא דשמייא
במהלך היום אם 39 לא נותנת במידה וחיוני..?
הילדוני היה גם חיוני אבל חששתי ממש כי זה היה 39.2 והיום אפילו 3
וזה די מלחיץ שזה גבוה לא??למרות שניסיתי מקלחות וחומץ...וזה מאוד מעייף כבר אבל לא היה אכפת לי העיקר לא לתת ובסוף לא הייתה ברירה בפעם ה3......הייתי בטוחה שזהו אתמול בעזרת השם נתנו פעמיים ויעבור לו אך השם יתברך רצה אחרת
מה מלחיץ?סמיילי12
חום זה רק סימפטום.
מלחית זה אם הילד אפטי לא רגוע בוכה מקיא וכד.
אם הוא חיוני אז זה לא משהו שהוא מסוכן.
אבל לרוב לרוב מעל 39 הם לא רגועים.

בלילה אני מביאה. גם אם זה מתקרב ל39.
למשל עכשיו הבאתי לו וכשמדדנו לפני שעתיים היה 38.1 אבל אני מרגישה שהוא מעלה את החום והוא גם מתלונן המון .
למה החוםכ רגע??בסייעתא דשמייא
קרה שהיה מעל 39 ולא נתת??
זה מלחיץ כי אומרים שזה יכול לגרום שלא נדע לפרכוסים
לבן שלי? אין לי מושג למה העלה חוםסמיילי12
הוא בבית. עוד לא עשינו חיסון גיל שנה, רק שבוע הבא.

אני לא זוכרת אם קרה כי היו מלא פעמים כאלה.
אבל בהחלט לא כל פעם שהעלה חום הבאתי.
רק לפי חיוניות. ובלילה.

לגבי פרכוסים. לכן אני אומרת שבלילה, כשאני לא לידו אני מביאה כדי שלא יעלה למעלה בהגזמה.
יש פרכוסים מחום 39? אם כן, לדעתי זה נדיר יותר
פרכוסים לא נובעים מחום גבוהבת 30
פרכוסים נובעים מעליה מהירה של החום, ורק לילדים עם נטיה לפרכוסים.
ולכן, הרבה פעמים הפרכוס מגיע בתחילת המחלה, לפני שההורים יודעים שהילד מעלה חום.
מלבד זאת, פרכוס הוא לא דבר מסוכן, לרוב. רופאים לגמרי לא מתרגשים ממנו.
הוא יותר מבהיל ממסוכן.
יש לי ילדה כזאת, ובאמת עד גיל חמש, היא היתה היחידה שהייתי איתה עם יד על הדופק כל הזמן ונתתי לה נורופן גם בחום 38, כשהרגשתי שהוא עולה. בפעם הראשונה היא היתה בת שבעה חודשים, ונסענו למיון, ואף אחד שם לא התרגש מזה. רק רצו לאבחן מה יש לה שגורם לחום. ואת זה גם רופא בקהילה היה יכול לעשות...
אם עד גיל שנה הילד אף פעם לא פרכס, כנראה שב''ה אין לו נטיה לזה, ולכן לא צריכה לחשוש מפרכוסים.
תודה על ההבהרה♥️סמיילי12
חיבוקי על הצער גידול בנים...אם כל חי

דעתי דווקא שונה מדעתך

אני נותנת בכיף ובשמחה לפי הצורך אקמול/ נורופן (לא יודעת מעולם לא קניתי נובימול, לא בגלל איזושהי סיבה)

אני חושבת שילד לא יכול להסביר איך הוא מרגיש

אבל כשהוא לא מרגיש טוב אז הוא לא מרגיש טוב...

3 ילדים שלי גדלים על נורופן לפי הצורך,

במיוחד בשנה - שנתיים הראשונות אז יש חשיפה מאוד גדולה לחיידקים ווירוסים ואז מערכת החיסון נבנית

וב״ה אף אחד לא הראה סימני הרעלה או חוסר התפתחות כתוצאה מכך.

ב"הבסייעתא דשמייא
תודה להשם. מאחלת להם בריאות איתנה לעולם.
אני לא התכוונתי שזה מרעיל חלילה פשוט מרגישה שזה כמו רעל...לא דבר טוב שנכנס לגוף....מרגישה שהורס את התהליך הטבעי אבל כמובן שחייב בשלב של חום גבוה לתת..אין ברירה.
לא מפתיע אותי יש המון כמוך שנותנות אני מדברת עם הרבה ואומרות לי שזו הצלה של ממש ומה הבעיה לתת...אני מרגישה קושי בלתת פשוט משהו פנימי נפשי כזה...לא מבינה למה...
אני יכולה להבין שיש משהו בהתמודדות הטבעית של הגוףאם כל חי

אבל לדעתי כאמהות אנחנו יכולות לבחור סבל על הגוף שלנו

לא על הגוף של הילדים.. ולכן לדעתי כדאי בכל מקרה להקל עליהם את ההרגשה, גם במצב שאני עצמי אולי הייתי חושבת להסתדר בלי משכך כאבים או הורדת חום

אני לא מסתכלת על זה כך..בסייעתא דשמייא
אני מטפלת בו הכי טוב שאני יכולה ומרגישה שזה ההכי טוב....
לא מרגישה שסובל כשלא נותנת לו את התרופה...מרגישה נטו שהיא מורידה את החום הגבוה....(גם אחרי התרופה מעט חלש )

זה כמו שאני אגיד אני יכולה להחליט להכניס תרופה לגוף שלי...אבל איך אני יכולה להכניס תרופה לגוף התינוק מבלי שהסכים??

מצד אחד נורא קשה לי לתת...מצד שני...כולם נותנים אפילו לי נתנו....מה הבעיה שלי???!!!למה אני מקשה על עצמי ...
אני כבר 3 ימים בלב רועד שמא אתן ואם שוב חםילה אצטרך לתת....
מצב אחד באלי להגיד הלוואי הייתי יכולה לשחרר...אבל לא..אני לא רוצה באמת לשחרר זה לא דבר טוב הרי לא???
אל תהיי קשה עם עצמךקוקיז
גם אני משתדלת למעט בתרופות וכו אבל ב"ה שיש היום תרופות שעוזרות ומורידות חום, זה לא צחוק אצל קטנטנים וחלילה עלול להגעע למוות..
מורידי החום למיניהם נמצאים כבר עשרות שנים בשימוש, לא הייתי חוששת מלתת מידי פעם כשצריך.
באמת צריכה לשחרר קצת תודה...בסייעתא דשמייא
לא יודעת אם אצליח....
בתור אחת שהנורופן הראשון שלי היה בגיל 27...רעותוש10
ממש מבינה אותך

אפילו אחרי קיסרי לקחתי אקמול ולא יותר

אבל באמת שזה כ"כ חד פעמי שזה לא מזיק וצריך לדעת שאין קדושה ב"לסבול"

🖒בסייעתא דשמייא
זה לא בידיוק חד פעמי מס' פעמיים בייממה לא??
ב"ה שזה לא תדיר אבל בכל זאת...בפעם הראשונה שהתוודעתי לכך הייתי בהלם נתתי.. אחרי שפגה התרופה שוב עלה החום ושוב ושוב וזה היה בעייני הזוי..
זאת לא הכוונה בחד פעמיעלמא22
הכוונה היא שזאת לא תרופה שלוקחים ממש כל יום, אלא רק אם החום עולה, גם אם זה לוקח 3 ימים ובאותם ימים לוקחים כמה פעמים.
כמו שאני נגיד לוקחת כדורים נגד כאבי מחזור- לוקחת שלושה ימים, כמה פעמים ביום וזהו..
הבנת ההבדל?
טוב לא קראתי תגובות קודמות אבל אני בעד להקל על הסבלהמקורית
כשניתן. אז נותנת תרופות בשופי אם יש חום או כאבי שיניים וכו. לא בעד לתת להם לסבול וקשה לי לקרוא על אמהות שכך נוהגות אבל לא חושבת שיש לי סכות להעביר ביקורת.
תעשי ברור עם עצמך מה האג'נדה האימהית שלך בנוגע לנושאים האלה. ואפילו שאנחנו מאוד מושפעים מהבית שבאנו ממנו לא תמיד זה מה שנכון לנו במשפחה שהקמנו.
החלטות טובות
אני מרגישה שזו האגנדהבסייעתא דשמייא
האימהית ללא קשר לבית הורי...
אני כזו בפני עצמי(כשאני חושבת על זה חלק מהאחים יצאו כמוני אבל לא כולם...ואימי מבחינתה לתת וודאי שלתת..)
זה נובע מאכפתיות גדולה שאני לא רוצה לתת ונותנת רק במקרה שהחום באמת עלה מידי...ב38.5 ניסיתי להוריד וכשלא הצלחתי ועלה עוד ב"ה נותנת...אומרים שהתרופות לא טובות לכבד וזה מלחיץ אותי כנראה...
תראי אגיד לך משו..המקורית
בעיניי,'אומרים' זה לא מספיק. בטח לא כשמדובר בילדים שלי ובבריאות שלהם
את יודעת פחות או יותר מה האג'נדה שלך?? מעולה!! עכשיו לדעתי כדאי לבדוק ולקבל סימוכין.
לקרוא ממש ולעשות החלטה מושכלת.
גם מעדנים וחלב לא בריא. ושוקולד וסוכריות וחטיפים. ועדיף הנקה מאשר תמל.. וכל אחת עושה את ההחלטות שלה. תעשי גם את את ההחלטות שלך אבל לדעתי קודם כל תהיי מודעת בצורה נכונה ולא רק כי אומרים.
מסכימה שתרופה זה לא סוכריה אבל ב"ה שיש לפעמים שצריך.
גם אני אגב לא תמיד נותנת ב38.5 וזה תלוי מאוד במצב הכללי. אם הילד חיוני שמח אוכל משחק או חלילה זרוק עם נזלת וצריך אינהלציה וסטרואידים כדי להתגבר.
עוד משהו לדעתי לגבי נתינת אקמולרעותוש10
הכי טוב לדעתי לתת מנת אקמול ואז מקלחת (בינתיים האקמול מתחיל להשפיע) ואז ישר לישון,
גם באמצע היום וגם לילדים גדולים אני עושה ככה

ככה זמן האקמול מנוצל לשינה וחיזוק הגוף, ולא שפשוט הוא מתחיל להרגיש טוב וחוזר לשחק כרגיל ורק מתיש את הגוף...

ברגע שהאקמול מתחיל להשפיע אז הם נהיים חיוניים ומלאי אנרגיות פתאום לכן תמיד מתחילה להשכיב לישון מיד אחרי האקמול
מבינה את ההרגשהפרת משה
אני בעצמי לא אוהבת לקחת משככי כאבים כל הזמן, ולא נותנת לילדים על כל שטות.
רק חשוב לי להגיד שאם לילד יש חום גבוה כבר 3 ימים כדאי לקחת אותו לרופא, רק ליתר בטחון שלא מתפספס פה משהו אחר שבמקרה הגיע בסמוך לחיסון.
באופן כללי בקשר לתופעות לוואי של חיסונים, אומרים שאם זה משהו שהיית לוקחת אותו לרופא אם לא היה חיסון, אז תקחי לרופא למרות שכן היה חיסון.
למה רופא?בסייעתא דשמייא
חיסון גיל שנה הוא עד 3 ימים התופעות לוואי כך הבנתי מהאחות...
נכוןפרת משה
אבל הכלל הוא שאם היית לוקחת לרופא אם לא היה חיסון - במקרה הזה חום די גבוה 3 ימים- אז תקחי לרופא. צריך לבדוק שזה לא משהו אחר שמתפספס כי במקרה הוא הגיע בדיוק אחרי חיסון. במיוחד עכשיו שאת אומרת שזה כבר יותר מ3 ימים.
עדכון-בסייעתא דשמייא
בשעה 11 הרגשנו שהוא קצת חם..מדדתי והיה 38.1😯🙁
לא רק שלא עברו 8 שעות אלא 7 מהנורפן....
גם עברו יותר מ3 יממות...התחיל בכניסת שבת...3 ימים זה עד היום ב6 בערב בערך.....ה י ע ז ו ר !!!
מה אומרות???
זה יכול לקחת איזה חמישה ימים (כך היה לי אצל הבכור)אורוש3
מותר לתת עוד נורופן אחרי שש שעות. בחיים אצלי לא השפיע שמונה. וככה זה. זה לא תרופות קסם. את יכולה לתת פעם נובימול פעם נורופן. ואז נגיד נתת נורופן. עברו חמש שעות ועלה. תני נובימול. רק לרשום מה נותנים מתי כדי לא לעבור על המינון של כל אחת מהתרופות.אצלנו לרוב היה חום של יומיים ואז עוד כווצ'יות כמה ימים. אם את לא רגועה קחי מחר לרופא שיבדוק שלא התלבש עוד משהו על הגוף כמו דלקת אוזניים או משהו. רפואה שלמה!
עכשיו היה 39.5בסייעתא דשמייא
אמלה!!!!
זה קפץ ככ
דיברתי שוב עם אותה אחות של מקודם כשהיה 38.1 והיא הסבירה לי כמה דברים...מאת השם הייתה אחות שממש הרגיעה ולא הלחיצה לגבי החום הגבוה
מאז שהיה 38.1 שיחק איתי ככ יפה והיה ככ מתוקי
גם עכשיו אחרי שנתנו נורפן בזה הרגע....(נתנו ב4 בצהריים נורפן לא הבנתי מה הכוונה לשחק ואיך זה נחשב לעבור את המינון??) יושב לידי במיטב מוחא כפיים אומר אמאמאמא...ה ישמור אותו ככ מתוק
היא אמרה שעדיף לתת נובימול בגלל הקורנה אם זה חלילה קורונה אז אמרו שעדיף לא נורפן כי זה מחמיר את התסמינים
אבל החלטה שלי
העדפתי נורפן כי החום ממש גבוה ולא היה באלי שהנובימול בקושי יוריד....וגם עכשיו לילה..
אז יצא שקיבל אתמול ב17:00 נובימול ואז ב00:00 נורפן
היום ב16 נורפן
ושוב עכשיו ב00:20 נורפן
זה לא יותר מדי נורפן ברצף???
תסתכלי מה כתוב על האריזהבת 30
כתוב שם מה המקסימום של המנות שאפשר לתת ביממה.
אבל בכל אופן, לא נשמע לי יותר מדי
מנסהאורוש3
נורופן מותר לתת כל 6-8 שעות. נובימול מותר לתת כל 4 שעות. אבל לא לעבור על חמש מנות ביום.
אז נגיד עברו חמש שעות מהנורופן הקודם. ועלה חום. אסור לך לתת עדיין עוד נורופן. אבל את יכולה לתת נובימול.
הבנת? לתת לסרוגין.
החיסון של גיל שנה הוא קשה. וכן יכול להיות חום לחמישה ימים.
אבל אני הייתי כבר לוקחת לרופא היום. כי לפעמים מתחילה גם עוד מחלה וכי את לא רגועה.
5 ימים😲בסייעתא דשמייא
דיברתם עם רופא ?כי אמרו עד 3 ימים
ה יעזורררררר
זה מה שאני אומרת...בת 30
א.לגבי נורופן- שאלתי רופא ילדים, בגלל ילדה שלי שאני חייבת להוריד לה חום ואקמול לא משפיע עליה. הוא אמר שאם צריך אפשר כל שש שעות. אבל לא לימים רצופים.
ב. לגבי חום באופן עקרוני- אני באמת חושבת שאין מה להילחץ מחום. חום זה טוב. זה מראה שמערכת החיסון בפעולה, מה שאומר שהגוף עובד נהדר.
המערכת עובדת במיטבה בחום של 39 מעלות ולכן על פניו, בכלל לא חייבים להוריד חום. להפך, כדאי שלא להוריד.
מתי כן כדאי להוריד?
כשהחום עולה ל40
כשהילד מאוד סובל ולא מצליח לישון.

מתי חום דורש בדיקה רפואית?
א. כשיש סימפטומים נוספים - קושי נשימה, כאבים וכד'
ב. כשהילד אפאטי
ג. כשהחום נמשך יותר מ3 ימים.

ודבר אחרון לגבי נושא החיסונים.
אני אישית חושבת שכדאי מאוד להיות שלימה עם החיסון שאת נותנת. ובאופו עקרוני, זה לא ''נותנים חיסונים'' או ''לא נותנים''. יש הרבה דרכים באמצע, ואפשר לבחור מה לתת ומה לא.
אבל זה באמת דיון נפרד.
אני מרגישה שהורדתי לובסייעתא דשמייא
4 פעמים את החום וזה הפריע לגוף להתמודד עם אותו גורם (פה זה החיסון)
את לא נותנת כשיש מעל 39 עד 40 כשמרגיש חיוני??
הלחיץ אותי מאוד ה39.5

לגבי החיסונים...אני שלמה עם זה שאני לא שלמה עם התופעות לוואי של החיסונים🤔
אני לא תמיד נותנתבת 30
תלוי.
יש לי ילדה שמאז שהיתה תינוקת, היא בקושי חולה, וכשכן חולה פעם בשנה בערך, אז עושה את זה בגדול, מעלה חום גבוה מאוד אבל זה לא מפריע לה. יכולה לשכב על הספה כל היום, מנמנמת וישנה. מידי פעם קמה לשתות וזהו.
אז לה אני כמעט ולא מורידה חום.
לעומתה, יש לי ילדה עם סף כאב מאוד גבוה. וכשהיא חולה כל הבית סובל...אז לה אני בהחלט מורידה חום.

אין לי נסיון עם חום ממושך אחרי חיסון, בעיקר כי הם מקבלים מעט חיסונים, חלקם רק אחרי גיל שנתיים או שלוש.
ברוך השם תודה להשם המצב השתפרבסייעתא דשמייא
חום נמוך יותר יחסית ל2 וחצי יממות אחרונות
תודה תודה תודה להשם יתברך!!!!!!
טוב להודות להשם ולזמר לשמך עליון
מה רבו מעשיך השם
איזה כיף!סמיילי12
בקרוב אצלינו😟
עכשיו הקיא קצת ואני לא רוצה לתת לו נורופן כרגע כי זה מגעיל אותו, לא רוצה שיקיא שוב.
אז קילחתי אותו והוא נרגע. מסכנים קטנים😓
רפואה שלמה!!!בסייעתא דשמייא
בעזרת השם שיעבור מהר ובקלות
זה חיסון גיל שנה??
לא. יש לנו שבועיים לחיסוןסמיילי12
זה משומקום.
הוא מרייר המון אני מניחה ששיניים. היינו אצל רופאה היום לא ראתה משהו מיוחד ברוך השם
ברוך השם ובהצלחה רבה רבהבסייעתא דשמייא
שיעבור בקלות במהירות ובבריאות!!!
תודה!סמיילי12אחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך