בהריון הראשון ממש רציתי להניק אמרתי אני נלחמת על זה באש ובמים- קניתי מראש משאבת לנסינו ומגן פטמות ושקיות חלב וחזיות הנקה ובגדי הנקה ואחריי הלידה היועצות הנקה עזרו לי הצלחתי להניק אך כל הנקה היתה מלווה בכאב מטורף בפטמות, וסליחה על התיאור אבל הפטמה היתה ממש מתנפחת וסדוקה ונראת רע מרוב כאב.. כל הנקה היתי מורחת את המשחת הנקה הלנולין של לסנינו וזה היה מקל
היועצת הנקה בביהח ראתה את זה ואמרה שהיא לא מבינה למה, היא בדקה לו לשון קשורה ואמרה שאין לו שום בעיה וגם לי אין בעיה.. ושזה באמת מוזר לה שכואב לי ברמה כזאת שלא איפשרה לי להמשיך להניק,
הפתרון שעשיתי זה ששמתי מגן פטמה וזה הקל במעט וככה שרדתי שבוע של הנקה עם כאבים ופטמה שנראת רע והיתי מסיימת משחת לנולין ב3 ימים כדי לשרוד.. עד שמרוב כאבים כבר עזבתי את ההנקה ועברתי לשאיבה בלעדית..
ולאט לאט השאיבות התישו אותי כי זה היה קשה להתעסק עם המשאבה בול כל 3 שעות כולל חיטוי שטיפה האכלה וכו׳ וגם היתי במצב נפשי לא ואוו..(חרדות) אז כבר הפסקתי לגמרי גם עם שאיבות גם עם הנקה ועברתי לתמל
ב״ה חלב היה בשפע בשפע!! גם אחריי שייבשתי עם כרוב נזל ים חלב!!
עוד משהו שממש התיש אותי
זה בשבוע הראשון של ההנקה התינוק רצה לינוק כל חצי שעה-שעה כולל בלילה, לא הצלחתי לישון בכלל כי עד שיכולתי לישון היה מתעורר שוב לינוק,
היה נרדם באמצע ההנקה ואז רעב אחרי חצי שעה.. היתי משתגעתת מותשת עצבנית בוכה היתי שבוע ללא שינה בכלל וזה גם מה שגרם לי לעבור לשאיבות..
עכשיו לקראת הלידה של הנסיכה אני ממש רוצה חוויה מתקנת
ממש רוצה להצליח להניק בלי בעיות - אם לא בלילה אז לפחות ביום
מרגישה שיש לי טיפה יותר ניסיון כמו למשל אם התינוק נרדם אז לדגדג ולהעיר עד שיסיים לאכול כמו שצריך, יודעת מתי הם שבעים באמת, מתי הם אוכלים כמו שצריך.. יש לי יותר בטחון
כי אחרי הלידה הראשונה ממש היתי חסרת בטחון ופוחדת מכל בכי הכי קטן ולא יודעת מה התינוק רוצה.. עכשיו אני עם הרבה יותר בטחון ונסיון
יש לכן טיפים האם קרה למישהי משהו דומה/ איך שורדים את ההתחלה שהתינוק רוצה לינוק כל שעה/ איך הצלחתן לישון ככה/ איך שורדים את הכאבים בפטמות/ איך לא מתייאשים
אשמח לכל טיפ
תודהה לכל מי שהיה לה סבלנות לקרוא את זה ולעזור!