אז ככה רקע
ילד בכיתה א
קטן בשנתון אבל נראה בשל בהחלט.
לדעתי יש לו הפרעות קשב אבל לא מאובחן.
ילד פעיל ונמרץ מאוד צריך לדעת איך להפעיל אותו בשביל מה שרוצים.
לימוד קריאה הולך ממש טוב יש בלבול קטן באיזה אות או שתיים אבל סביר לגמרי לזה שלומדים מהבית דרך קו טלפון ולזה שאנחנו ממש בתחילת שנה.
המורה עם ציפיות מאוד גבוהות אבל אני לא נותנת לה להלחיץ אותי או אותו.
חשבון עד כה למדו מספרים עד 10 כל יום ספרה אחרת כתב יפה את הספרות ונראה שמזהה את הספרות.
היום התחלנו נושא חדש של רצץ מספרים ופתאום אני מגלה שהוא לא מזהה חצי מהספרות זאת אומרת יודע ש5 לפני 6 ויודע לספור ברצף ומה אחרי או לפנינמה אבל לקשר בין שם הספרה לצורה הויזואלית לא מצליח.
אז דיברתי עם המורה והיא הציעה לי לרשום בדף את כל המספרים בצורה מבולגנת ולבקש כל פעם שיקיף מספר אחר בעיגול ואז לרשום לי בצד איזה ספרות לא שולף מהר או לא יודע ואז לכתוב רק אותם על דף מבולגן ושוב אותו דבר וככה לזהות מה קשה לו ואז לעבוד אותן ספרות שוב כל יום ספרה אחרת לכתוב בדף נגיד את הספרההשבע ולהגיד כל פעם בקול שבע..
אז זיהיתי 3-4 ספרות שבו הוא ממש מתקשה בזיהוי ומחפשת דרך חוויתית לחקוק לו את המספרים בצורה הויזואלית
חייבת לציין שכשעשיתי מה שהמורה אמרה הוא לא הצליח לזהות הרבה ספרות וכשכתבתי לו את הספרות לא לפי סדר אבל בקו ישר הוא הצליח יותר.כנראה שחלק מזה קשור גם לריכוז.
אני ממש לא מורה ולא יודעת להעביר דברים בצורה חויתית לכן פונה לעזרתכן החכמות..
אה אגב יש אות שיש לו אותה פעמים בשם בשתי צורות סופית ורגילה וכשהיה צריך לכתוב אותה הוא אמר לי × כמו השם שלי וזה עזר לו לכתוב את האות ככה.
אז נראה לי שבאופן כללי לעשות סימנים עוזר לו מאוד
)