מובאת כאן המערכת החדש של טל שמים.
אנא, תעתיקו את ההודעה הזאת למחשב, תדפיסו, ותפיצו בסניף לחברים שאינם בפורום. תודה.
בס"ד
מובאת פה במילים קצרות הרפורמה שהועברה בעלון. אנא, תעתיקו למחשב, תדפיסו ותפיצו בסניפים לטובת אלה שאינם חברי פורום. תודה.
מערכת טל שמים לשנה הבאה:
אילן מאיר - עורך ראשי
אורן חיים - עורך גרפי
עוזיה לוי - עורך מדור דעות.
יהודה רוטנברג - עורך מדור תרבות
אלעזר פולק - מרכז דברי תורה
חדשות מפעילות שטח - אלעזר פולק ושלומית ביננפלד
רכז הפצה בנים - אלעזר פולק
רכזת הפצה בנות - אפרת קורן
מה זה אומר?
אילן מאיר - הוא העורך הראשי של העלון. אותו לא מטרידים בזוטות. הוא אחראי לעבור על העלון, לשבת על כותבי הטורים והכתבות שיעבירו לו את החומר; בקיצור - מי שמניע את כל המערכת שכתובה פה וגם את זאת שלא כתובה פה (ויש כזאת מערכת). חוץ מזה, אליו שולחים פידבקים (אחלה עלון!) (המשך כך!) וגם (אולי כדאי שכל טור יהיה בעמוד קבוע?)
הכתובת היא
מספר הפלאפון הזמני של אילן - 0545667267
עוזיה לוי - הכתובת שלכם. יש לכם דעה לשלוח לעלון? סתם משהו לומר לאומה? דברו. בקרוב אני אעלה כללים לכתיבת דעה. גם אם סתם יש לכם קטע נחמד שכתבתם - אל תשגעו את אילן. תשלחו אותו אלי. הכתובת היא taldeot@gmail.com
פלאפון - 0525-802712 או מקוצר 52712
יהודה רוטנברג - כתבתם ביקורת על ספר? על דיסק? שלחו ליהודה, הוא ידע מה לעשות עם זה. פינת תרבות בעריכת יהודה רוטנברג. בינתיים לשלוח את הביקורת לכתובת הרגילה של העלון, עד לפתיחת כתובת אחרת.
אלעזר פולק- רכז ד"ת. כן, כמו מש"ק דת בצבא. הרב של הסניף שלכם משתוקק לכתוב דבר תורה? למה שלא תקשרו אותו לאלעזר? באמת שאלה טובה. כדאי שתעשו את זה.
אלעזר פולק ושלומית ביננפלד - נציגי ועדת היישום והשטח של העלון. סניף צפת יצא להתנדבות במושב עלמה? למה שלא כולם ידעו את זה? תכתבו שתי שורות, ותשלחו לשלומית. היא תדאג להביא את זה לידיעת כלל התנועה. בינתיים אין כתובת. צרו קשר עם אלעזר או שלומית והם יסבירו לכם להיכן לשלוח.
רכזי הפצה? אותם אתם צריכים לעדכן בכמויות שהסניפים שלכם צריכים. לא לשגע אותם יותר מידי, בשביל זה יש את הרכז הסניפי.
ומכאן - לרשמיות.
המערכת לא מקבלת כתבי יד! זה כולל גם חומר מודפס. קחו דיסקט, ולכו לשכן לשלוח את זה באימייל. זה לא הוגן שהעורך יאלץ לטרוח ולהקליד 32 עמודים מידי חודש(בהנחה שהעלון יהיה כזה). אם בגלל זה הדעה לא תישלח - שלח פקס. אם הדעה תהיה מספיק חשובה העורך יטרח ויקליד אותה.
הפקס הזמני הוא: 09-8941392
למערכת יש שיקולים משלה מה להכניס ומה לא. זה תלוי בכל מיני קריטריונים שחלקם יפורסמו וחלקם לא.
דעה שתגיע למערכת בעילום שם לא תוכנס. חד משמעית. שם, שם משפחה וסניף. רצוי גם לכתוב מספר טלפון שהעורך יכול להשיג אותך במקרה של בעיה.
אורך הדברים מוגבל לסכום של 700 מילים. זה לא אומר שחייבים להכניס 700 מילים, אלא זה אומר שבמקרים חריגים תוכנסנה דעות של 700 מילים. מספר המילים הרצוי הוא 600 - 650. זה די והותר.
כתבת דעה? תעבור עליה לפני כן. תוודא שאין שגיאות כתיב. זה לא נורא אם יש, כי העורכים יעברו על העלון שוב לפני ההוצאה לאור, אך תמיד ישנן טעויות. ובכלל, טוב לחסוך לאילן עבודה.
במידה ותהיינה טעויות לשוניות או תחביריות, העורך ישנה את המשפט. טוב, הוא לפחות ישתדל...
שלחת אימייל? אל תתרגז אם תתבקש גם לפקסס. לא תמיד יש אינטרנט לעורך מדור דעות. ככלות הכל, הוא אמור לשבת בישיבה וללמוד תורה.
דבר נוסף: אם שלחת אימייל - תשלח הודעת טקסט (מסרון) לעורך המדור. שידע לפנות מזמנו למען פרסום מאמרך החשוב.
יהיה תאריך קבוע שלאחריו לא יתקבל חומר. עוד לא הוחלט מהו התאריך. לעלון חודש אלול התאריך הוא ט"ו באב. לאחר תאריך זה לא יתקבל חומר למעט חריגים.
ושוב, אלו הכתובות והמספרים שמעניינים אתכם:
אילן - 0545667267 tal.shamaim@gmail.com
עוזיה - 0525802712 (52712) taldeot@gmail.com
אלעזר - 0524295140
שלומית - 0524295105
אפרת - 0524295107
חלק ממספרי הטלפון זמניים ויוחלפו עם תחילת השנה.
חשוב לזכור! כל האמור לעיל יחל מהעלון של חודש אלול ואילך. מי שמעוניין לשלוח חומר לעלון של המחנה -חודש אב - שישלח לכתובת הרגילה ויתקשר למספר הרגיל.
בציפייה לבנין אריאל!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
כללים לכתיבת דעה.
א. אורך. האורך הרצוי הוא 600 - 650 מילים. מקסימום 700 מילים. לא יותר.
ב. ניסוח. אנשים רבים כותבים את הדברים כאילו זה שכתוב של הקלטה של שיחה. זה לפעמים נחמד, אך לא בכתיבת דעה. כשכותבים דעה, אין צורך לחזור על כל דבר יותר מפעמיים, וגם זה בדרך כלל מיותר. כששומעים שיחה, הדברים נאמרים בעל פה, אז יש צורך לחזור על הדברים שוב ושוב. כאשר המאמר כתוב - אדם שלא הבין פשוט חוזר כמה שורות אחורה. מלבד זאת, אנשים מסתרבלים פעמים רבות בניסיונות הסבר לא ברורים. לכן - כתוב רהוט ובהיר. אתה יכול לכתוב איך שאתה רוצה ולהיעזר בחבר לשם העריכה.
הסתייגות: פעמים רבות דווקא כשכותבים בלשון בני אדם ולא כמו שי עגנון הדברים יותר נעימים לקריאה. נסו למצוא את הקו העובר בין מריחה לבין קריאה קלה. לצורך השוואה - הסעיף הזה נכתב באופן זורם, אך לא מסורבל מידי. כאשר כותבים בעלון רצוי אף לקצר יותר מאשר כאן.
ג. הגהה. תעבור על המאמר, תתקן שגיאות כתיב. זה לא תפקידו של העורך.
אלה כללי הבסיס. אם יעלה לי עוד משהו בראש, אני אכתוב כאן.
הקריטריונים של המערכת.
פעמים רבות המערכת מצנזרת משיקוליה שלה ואינה משתפת אתכם בשיקולים.
נביא כאן מספר קטן של שיקולים.
א. הכותב. אם מדובר באדם שכותב מידי חודש בעלון, הוא לא יקבל עדיפות עליונה.
ב. הכתוב. אם אני מקבל שש דעות בעד תנועה מעורבת, אני מפרסם שתיים מקסימום.
ג. התוכן. אם אני מקבל דעה על שיתוף פעולה עם מעגלי צדק ודעה על מצב החסה בשטחים - אני אפרסם את מה שנראה לי יותר חשוב.
ד. צורת הכתיבה. ככל שהדעה כתובה יותר רהוט ובהיר - העדיפות שלה תעלה.
ה. זמן ההגעה למערכת. על פי זכות הקדימה מאז ומעולם.
יתכנו בהחלט שיקולים נוספים.
הכי חשוב לזכור!
גם אם אתה כותב צולע, עם מאות שגיאות - שלח את הדעה למערכת! תשאיר לעורך את ההחלטה.