עריכה :
למי שבא ממש ״להתפרע״, הוא מוזמן להכין גם את -הטחינה- בעצמו (משומשום כמובן) ואז להשתמש בטחינה הביתית לחומוס הביתי והכל יהיה ביתי כי ביתי זה כיף.
---------------------------------
אחרי שהבנתי כמה זה קל,
אני בקושי קונה חומוס רגיל. פעם בכמה שבועות.
בעיקרון צריך לחמם קצת את גרגירי החומוס עם המים שלהם לפני ששמים במעבד מזון.
(במידה והשתמשתם בקופסת שימורים )
יש כאלה שנרתעים מקופסת שימורים ומעדיפים שקית חומוס גרגירים מוכנים של סנפרוסט.
הבעיה ששם אין את המים האלה.
כמובן שיש את הדרך המסורתית וזה להשרות ולבשל גרגירי חומוס.
מבחינתי זה כבר יותר מדי עבודה. זה טוב עם עושים כמויות רציניות ומי שזה לא מפריע לו.
לגבי נוזלים יש 2 אפשרויות :
1.להשתמש במי החומוס החמים ואז החומוס מזכיר את מה שמגישים בחלק מהמסעדות בעיקר מנת חומוס-פול-ביצה.
כשעשיתי את זה בפעם הראשונה ממש התלהבתי, כי בד״כ אוכלים את החומוס מהמקרר שהוא קר ו״רגיל״ כזה.
2. להשתמש בקוביות קרח ואז זה יותר מזכיר חומוס רגיל מהמקרר.
אני עדיין משחק עם התבלינים\תוספות הבאים :
כל פעם מנסה שילובים אחרים.
שמן זית, מיץ לימון, כמון, פלפל שחור, סחוג (ביטון), שיני שום,
יש כאלה ששמים אפילו ביצה קשה במעבד מזון, יותר נוזלים, פחות נוזלים,
מלח לימון (בגלל שמנקים עם זה קומקום חשמלי, אני לא יכול אפילו לדמיין שאני שם את זה באוכל אבל מסתבר ששמים)
מתכון וידאו לחומוס (בפייסבוק)
Hummus
זה מעבד מזון קומפקטי שאני משתמש.
הוא קיבל מלאאאאאא המלצות (בפייסבוק)
היתרון שלו שהוא פשוט קטן וקל לניקוי. כמו לשטוף צלחת.
מעבד מזון E-450CH פילוט
)
)

