יש כאלו שאם יש עוד שעתיים לשבת יכניסו עוד עוגה לתנור.
יש כאלו שאם יש עוד שתיים לשבת ילכו לנוח.
אני מהסוג השני.
המשפחה שלי שמחה ונהנית ומאושרת מאוכל בסיסי שלוקח 2-3 שעות לסיים שבת כולל הכל (ומבשלת על הדרך גם לאמצ"ש)
אבל כי הרגלתי אותם שזה הסטנדרט.
אורז, שניצל, תפו"א, סלט ירקות ועוד איזה סלט בד"כ
ופה נגמרה הארוחה.
אין מנה ראשונה, אחרונה וקשקושים. זה רק בחגים ובאירועים מיוחדים.
פירות ומוצרי חלב אוכלים במהלך השבת חופשי ולא בארוחות ולא צריך לבשל כלום.
מוסיפה אולי ביצים קשות שיהיה לערב לגינה וכשמחשיך מוקדם אוכלים במוצש וזהו.
ויש לנו שבת רגועה וכיפית ושמחה עם הורים שנחו צהריים ומשחקים המון (מונופול, טאקי, זיכרון וכו')
ויוצאים לגינה והכל טוב שמח ומאושר.
אם חסר לי "משהו טעים" יש ביסקוויטים.
אה, ולגבי ניקיון זה למדתי מבעלי אין קשר בין שטיפת חדרים לשבת.
(רק מטבח-סלון-פרוזדור ושירותים שאני נזכרת לשטוף תוך כדי שאני מתקלחת)
סדר וניקיון יסודי נעשה באמצ"ש כל פעם איזור אחר בבית וע"י בני הבית שבאותו יום בבית (אין חלוקת מטלות ותכנון מדוקדק, זורמים)
כמעט ולא מכירה עומס לקראת שבת, ואם לא הייתי גודלת בבית כזה הייתי חושבת שמי שיש לו לחץ הוא חייזר. אבל גדלתי ככה ואני מכירה את הניואנסים.
למשל אצל ההורים כל השולחן חייב להיות ערוך פיקס. אצלנו כשבעלי חוזר מהתפילה כל אחד שם יד תוך דקה השולחן ערוך.
למה זאת צריכה להיות עוד מטלה של יום שישי כשהמחיר זה צעקות.
אצלנו כשהמלאכים חוזרים עם בעלי הם לא מסתכלים על השולחן הם רואים ילדים שמחים שאמא שיחקה איתם ומברכים אותנו ש"יהא לשבת אחרת כך"
אני לא בעד להזניח את השבת, אני בעד לחשוב באמת איך גורמים לכל המשפחה לאהוב את השבת ולצאת מהקונספט הקבוע שעליו גדלנו ועליו אנו מגדלים את ילדינו...
(גם מקלחות אנחנו לא מקפידים עם הקטנים שיהיה לכבוד שבת אם נגיד הם ישנים צהריים עד סמיכות לשבת, בד"כ בגדי שבת הם אוהבים ללבוש אז מלבישה להם בלי מקלחת מתי שמתאים מבחינת האווירה המשפחתית. לא לפי זמן הדלקת נרות. לפעמים הם מתרצים רק כשבעלי חוזר מהתפילה. אנחנו לא מכריחים וכולם כשהם גדלים כבר מבקשים מעצמם להתלבש לכבוד שבת. זה מוריד המון המון המון מתח ועצבים)
אני קונה הפתעות לכבוד שבת, ופינוקים לעצמי, גומיות סרטים וקשקושים לשיער לבנות, יש כריות מיוחדות לסלון, מפה לבנה, אנחנו באמת לא מזניחים את האווירה פשוט בונים אותה בצורה אחרת שלא מנקזת עומס ליום שישי.