לא הספקתי לקרוא את מה שכל האחרות כתבו, אז אולי אני כותבת דברים שכבר נכתבו...
אבל אני אנסה בכל זאת לכתוב מה שעולה לי, מקווה שהדברים יתיישבו על הלב ויעזרו...
קודם כל, זה כל כך חזק שאת יודעת להגיד מה את היית רוצה, איפה היית רוצה להיות.
לפעמים הידיעה והמחשבה הזו גורמת לחולשה, כי בשכל אני יודעת שאני רוצה להיות במקום מסויים, אבל הלב שלי באמת לא שם. אז זה יכול לגרום לרגשות אשמה, להרגשה לא טובה.
אבל זה מאוד מאוד טבעי. ככה אנחנו. השכל והלב שלנו לא עובדים באותו קצב, ולא תמיד מה שאנחנו רוצים בשכל מצליח להגיע גם ללב ומשם למעשה.
אבל עצם הרצון, עצם הידיעה לאן את שואפת, עצם זה שאת לא נשאבת רק לקושי, אלא יודעת שהיית רוצה להגיב אליו אחרת, זה עצום וגדול.
והלוואי שברגע שהיינו רוצים להתנהל או להרגיש שונה מאיך שאנחנו, זה היה קורה מיד.
אבל ה' רוצה את העבודה שלנו. דווקא מתוך הקושי.
וכשכן מצליחים, בעבודה ובמאמץ, אפילו אם לא מגיעים למה שבאמת רצינו, אלא רק טיפה יותר מאיפה שהיינו, זה שווה המון.
ושני דברים מעשיים שאני רוצה לנסות להציע לך, ואת יכולה לקחת ולנסות רק אם מתאים לך -
קודם כל - להתפלל על זה. ובתוך התפילה גם להודות על הקושי עצמו. להודות לה' שהוא שם אתכם במצב הזה. ולנסות למצוא למה את מודה על זה. זה יכול להיות קשה להתחיל, אבל לפעמים מגלים ככה אוצרות.
ובכיוון אחר - לקחת את הפער הזה שאת פוגשת, בין הרצון שלך להרגשה שלך בפועל, ולברר אותו לעומק. אני אוהבת לעשות בירור מסוג כזה בכתיבה, עם שאלות מנחות שאני כותבת לעצמי, זה עוזר לי להתמקד ולא להתפזר.
ממש להתבונן ולשאול את עצמך -
איפה היית רוצה להיות, איך זה מתבטא גם בפועל (באימון אומרים לנסח בלשון הווה, כאילו את כבר שם, יש כוח למילים),
איפה את כבר מצליחה (אפילו קצת, אפילו רק ברצון),
למה את רוצה את זה/ למה זה חשוב לך,
מה עזר לך במצבים דומים או מה אולי יוכל לעזור לך עכשיו,
איפה בתפילה את יכולה לכוון על השינוי הזה שאת רוצה,
מה את יכולה לעשות בפועל שיעזור לך להתקרב יותר לאן שאת רוצה להגיע.
ואת יכולה כמובן לשנות ולכתוב שאלות לפי מה שמתאים לך.
הרבה הצלחה...
בעז"ה שהקושי הזה יצמיח בכם הרבה טוב.
(לי עוזר בתוך זמן של קושי לנסות לדמיין איך עוד 10 שנים נסתכל אחורה ונגיד לעצמינו - איך הקב"ה תכנן את הדברים וידע בדיוק מה הכי נכון בשבילנו...)