מרגישב צורך ליפרוק ואשמח לישמוע חוות דעת..להתגרש או לאהודיה11234
עבר עריכה על ידי הודיה11234 בתאריך י' בחשון תשפ"א 01:43
התחתנתי לפני כמה חודשים והכול היה בסדר פחותת או יותר בשבע ברכות כי היינו עסוקים
שהתחלנו ממש להיות אחד עם השני שמתי לב לעובדה שבעלי מעיר לי המון על הגבה דברים הרוב לגבי המראה החיצוני לי והתיפקוד שלי בבית...אני לא כזה תפעלתי אותו טוב, כי בבית של ההורים שלי לא קיבלתי את הכלים הנכונים לתפעול הבית ויכול להיות שמעט הזנחתי את עצמי
המשך למה שכתבתיהודיה11234
אבל שמתי לב גם כשהייתי ממש מנסה לעשות את הכי טוב שלי בלסדר את עצמי ואת הבית זה לא היה מספיק טוב אבל ציפיתי ליותר מחמאות ותשומת לב למה שעשיתי הוא היה מחמיא לי מעט ונותן הערות שאני יודעת שהכוונה הייתה ליבנות אבל רק הרסה.
הגעתי למצב שכדי להתנתק ממה שזה גורם לי להרגיש הייתי נכנסת לטלפון ובקושי מקשיבה לו אני יודעת שזה לא בסדר אבל זה איך שהצלחתי להתמודד..ואז גם על זה קיבלתי הערות ואפילו איומים של השבתת האינטרנט בטלפון שלי
מודה שאני לא הייתי בסדר לפעמים כי הוא היה מבקש ממני דברים ולא הייתי משנה אבל הוא פשוט כל הזמן ציפה שישר אני אשנה הוא לא מבין שאני בן אדם ולוקח זמן לשנות דברים והוא מעיר ומעיר ומעיר לא יכולתי עם זה..
נוא הגיע למצב שמתוך אחד החיכוכים האלו הוא איים עליי שאם לא אקח את עצמי בידיים הוא אמר שיקח את הילד שלנו(אני בהריון) וילך לאישה אחרת ויגדל אותו איתה ואולי יתן לי פעם בכמה זמן ליראות אותו הייתה פעם שהוא גם אמר שאני ניראת כמו סמרטוט ושאני לבושה לא יפה בבית הוא הסתכל גם כל גיסתי איך שהיא באה להורים שלי היא כולה מאורגנת ומתאפרת ואני מוזנחת אמר פעם אחת שהוא רוצה לקחת אותי וליזרוק אותי מהחלון (להיתגרש ממני) ולקום וללכת ושאם לא היה את הילד הוא היה בטח עוזב אותי
אני הייתי ממש בהתחלה של דיכאון לא היה לי כוח לעשות שום דבר כי הייתי בחודשים הראשונים של ההריון והייתי כמעט כל יום בוכה לאמא שלי בטלפון שקשה לי ועוד יותר מזניחה את עצמי.
אני כרגע בתהליכי גירושין ואני מאוד מתוסכלת מהמצב
אני שבועיים לא ראיתי אותו והוא כל היום מתקשר אליי ומנסה לשנות את דעתי הוא אומר שנלך לטיפול זוגי ולרב ושהכול יסתדר ושהוא ישתנה...אני רוצה לציין שאני הצעתי הרבה לפני שנלך לטיפול זוגי ושנטפל בזה ואפילו ניסיתי להסביר לו שאל נעים לי מה שהוא עושה ואיך שהוא מדבר אליי והיו פכמים שהוא היה מפסיק לכמה ימים במקרה הטוב וממשיך..
לא יודעת אם יש על מה לעבוד כאן לא מאמינה שהוא ישתנה ואני מפחדת שאני מחליטה מהר מידי
הוא עושה את זה גם לאחים שלו אז אני מניחה שזה אופי או בעיה פסיכולוגית...
אוי, זה נשמע ממש קשהעוד סתם אחד
תקשיבי, אין לי שום אפשרות לחתום במאה אחוז על מה שאני כותב, אבל נראה לי שזה בדיוק המקרה ללכת איתו לטיפול. ולקחת בחשבון מראש שזה יהיה טיפול ארוך. אבל גם בגלל הילד זה נראה לי עדיף כרגע מגירושין.
מלבד זאת, אם את חושבת שזה דפוס התנהגותי שלא בהכרח קשור אלייך ולקשר שלכם - תדרשי שילך גם לטיפול פסיכולוגי במקביל, ולא רק לטיפול הזוגי.
הצעתי את זההודיה11234
הוא טוען שאין לו שום בעיה..שילך להדרכה וטיפול זוגי אבל זה לא מספיק לפי דעתי
ליבי איתך ,Alony
מה שכתבת פשוט זיעזע אותי ,ממש כואב לראות מה עברת מבן אדם שקרוב אלייך כ"כ , אבל לא הגבתי לך כדי לרשום רק את זה .
נכון , זה נורא ובטוח שאת לא רואה איתו את האור בקצה המנהרה אבל תהיי בטוחה שאנשים יכולים להשתנות מקצה לקצה .
נכון שעד היום נתת לו ים של הזדמנויות לשנות את המעשים שלו והוא לא ניצל אותן אבל כנראה שהמצב הנוכחי טלטל אותו ונשמע מדבריו שהוא באמת רוצה להשתנות , אז תני לזה עוד צ'אנס כי לפרק אפשר לצערי תמיד ויכול להיות שהפעם אם תתני לזה סיכוי ותגשו לטיפול זוגי,עקבי, תוך מאמץ אמיתי וכנה שלו לתקן את המידות ואת העוול שנעשה מצידו הוא ישתנה מהקצה לקצה והלוואי שככה יהיה !
בהצלחה.
אף אחד לא יכול להחליט במקומךrivki
אבל זכותך המלאה להתגרש במקרה כזה. כבוד והערכה הם הבסיס של הזוגיות.

אם בכל זאת תחליטי לתת סיכוי לטיפול - תתחמי אותו בזמן. אם אחרי x מפגשים הוא עדיין לא יבין שהבעיה *אצלו*- חבל על המאמץ. וגם ללכת לפסיכולוג מקצועי ומומלץ. לא למרוח את זה.ולמנוע הריון.

בהצלחה, ליבי איתך !
היא *עכשיו* בהריון...פשוט אני..
ברור, אחרי הלידהrivki
לפני טיפול זוגי6554433

לטעמי, לפני שאת מחליטה להכנס לטיפול זוגי - 
עליך לבדוק לבדך ובעצמך עם מטפל מוסמך ומקצועי את מצבו הנפשי של בעלך.
שאת תלכי ותספרי את המצב, ותקבלי כלים נכונים להעריך. זה לא מסובך עם איש מקצוע. אבל אחד שמבין היטב בהפרעות אישיות ויש לו ניסיון עשיר.
רק אחרי ההתייעצות הזאת תדעי האם יש טעם להכנס לטיפול זוגי.

בשביל טנגו צריך שניים, ואם בעלך לא בקו הנורמאליות - חבל על הזמן שלך.
טיפול זוגי לא רק שלא יעזור במצב כזה אלא  הוא 
רק יסבך את המצב עוד יותר!

בשביל ליישב מעט את הדברים,

יש להבין,

מטפל זוגי חייב לתת אמון בשני האנשים, וזה דבר טוב אצל אנשים בריאים ב"ה.
אדם עם הפרעות אישיותיות מסוימות הוא  מומחה על בליצור רושם טוב אצל אנשים, כולל מטפלים, רושם שהם מוכנים לעשות הכל כדי להשתנות. לא לכל המטפלים הזוגיים יש כלים להעריך הפרעות אישיות, בטח ובטח כאשר תפקידם להקשיב ולהאמין לשני הצדדים ולנסות ליצור משהו ביחד.

איש מקצוע ידע להדריך אותך  איך להכנס לטיפול זוגי, עם איזה כלים שישמרו עליך במידה ובעלך ינצל את הטיפול הזוגי כדי לפגוע בך עוד.

הוא יעורר אותך לפרטים חשובים שיש לך לשים לב אליהם.
למשל איך לבדוק אם  בעלך מנצל את הטיפול הזוגי כדי להשאיר אותך בשליטתו עוד יותר.
לדוגמא:
אם תוך כדי זמן הטיפול הוא יפגע בך ואז כשתרצי ללכת ממנו הוא פתאום יטיח בך האשמות:" אני בטיפול ומשקיע, ככה את זורקת אותי"? למרות שתהיו בטיפול שנה שלמה, והוא אף פעם לא יתנצל אלא כל הזמן יגרום לך למצפון, יראה שהוא מוכן להשתנות ומטפל ואיך את מעיזה בכלל לתת לו ביקורת.
ככה הוא ינצל את העובדה שהוא בטיפול כדי למצוא תירוץ להשתיק אותך ולתת בו עוד אמון ועוד אמון ללא רצון מצידו לשנות משהו.

בקיצור יש פוטנציאל בטיפול זוגי אבל אם אחד מבני הזוג סובל מהפרעה אישיותית 
הטיפול הזוגי הזה מובטח במאה אחוז להיות גיהנם ארוך מייגע וסוחט, עם טלטלות רגשיות רבות, פחדים ותקוות גדולות שיתנפצו ויתעוררו שוב ושוב הכל מתוך טוב ליבך והאמון שלך, זמן רב יתבזבז בחייך.
אדם חולה הוא חולה ובטח שטיפול זוגי לא יטפל בו.

בהצלחה רבה.

זהמשמעת עצמית
מממש ממש נכון.
תודה על המילים האלה.ruthi
^^^תגובה חשובה מאוד מאודנגמרו לי השמות
מצטרפת לכל מילה
אני רוצה להוסיףהודיה11234
שהיו לי ולבעלי רגעים יפים שהוא פינק אותי ודאג לי ועשה לי דברים שביקשתי אני מניחה שהייתי צריכה גם יותר לפנק אותו כי כשפינקתי הוא היה מאושר הייתי יכולה להשתנות ולהשתפר כאן יותר
אבל מרגיש לי שהוא מעט אדיש כלפיי..לא לוקח אותי ברצינות ולר כל כך מעריך אותי
למשל בתחילת ההריון היו לי המון סחרחורות ולחץ דם נמוךוהייץי מאוד רעבה וביקשתי שיכין לי משהו לאכול כי לא יכולתי לעשות את זה בעצמי.
קמתי לעזור לו להכין את האוכל ואחרי כמנ דקות הרגשתי סחרחורות והוא לא כזה התייחס כי הוא היה באמצע לבשל
אז נשענתי עליו ואז סוג של התיישבתי על הרצפה כי ראיתי שחור ואז התעלפתי ושהתעוררתי עדיין ראיתי אותו מבשל ואז שהתחלתי להיות היסטרית הוא הביא לי מים וזה גם היה אחרי שהתעלפתי עוד פעם על הרצפה והזעתי כמו משוגעת הוא התייחס בשלב מסויים אבל עדיין...הוא היה ממש אדיש ומה הוא אמר לי שהוא לא הבין למה פיתאום אני על הרצפה וחשב שעשיתי את עצמי
מודה שעשיתי את עצמי בשלב מסויים אבל זה היה כדי להוציא ממנו תגובה וכדי שיעזור לי...
אחר כך הוא עזר לי להגיע למיטה והביא לי מים ואוכל ואז אכל מהצלחת שלי גם..אני בכללי לא אוהבת שאוכלים לי מהאוכל אבל אני סובלת את זה איתו..אבל באותו מצב שהרגשתי זוועה מבחמנה פיזית והייתי צריכה כוחות לגוף שלי ולתינוק פשוט כל כך עיצבן אותי שהוא אכל מהאוכל שבמטבח היה סיר שלם ודווקא מהאוכל שבצלחת שלי הוא רצה לאכול באותו זמן שהייתי ממש צריכה אותו...כל בן אדם הגיוני לא היה אוכל מצלחת של מישהו במצב הזה
בפעמים אחרות לא הייתה לי בעיה אם הוא היה פשוט מבקש.
הגעתי למצב שבכללי ירדתי בחודש וחצי הראשון להריון 4.5 קילו כי כל הזמן הייתי רעבה
לא חסר גם את זה שהוא מאוד בקטע של בריאות ותוספים ואני בן אדם בררן באוכל ואני מתחילה להיות רעבה בשעות מאוחרות והוא היה יורד עליי שאני אוכלת מאוחר נגיד היינו מתארחים אצל ההורים שלו והיה מגיע העוף לשולחן ב22 אז לא הייתי אוכלת והוא היה אוכל בטענה שהגוף שלי ושלו לא אותו הדבר ועוד דברים הוא היה אוכל לי מול הפנים בזמן שלי אסור לאכול הייתי מסבירה לו כמה זה לא נעים והוא היה ממשיך.
הוא ניסה פעם אחת לא לאכול בשבילי מול הפרצוף ואחרי שתי דקות הוא נישבר ואכל
עשיתי המון בשבילו שינית לאורך חיים בריא עזבתי באמצע לימודים עזבתי עיר ירדתי מכדורים שהייתי לוקחת
ומה הוא עוד אומר לי שעשיתי את זה בשביל עצמי..........
ניכר שיש לך6554433

שיקול דעת מצויין.

לאנשים לא נורמטיבים יש דפוס התנהגות מתוכנן, הם לא בהכרח פוגעים בך מהרגע הראשון.
יש לומר שהפגיעה שלהם באה בתהליך לא קצר, שאחרת אם יפגעו בך מהרגע הראשון מדוע שהקורבן ישאר איתם ולא יברח?

כמובן שזה מתחיל בפרגונים, חיים יפים מה שנקרא.
ושימי לב איך תיארת פה השתלשלות.
פתאום התעלמות וחוסר אמפתיה מצידו.
ואז את חושבת מה את לא היית בסדר שזה קרה, את מתמלאת באשמה וגם רוצה לקחת אחריות.
הוא מצידו לא לוקח אחריות, ונראה שבסך הכל קרה משהו לא טוב וזהו.
את באה עוד יותר בשבילו, מתנתקת מהמעגלים החברתיים/מקצועיים שלך בשבילו.
הוא בתגובה מעלה עבורך ציפיות תוך שהוא נותן לך תקווה שאם תמלאי אותם - אז הכל יסתדר.
שהרי הבעיה בך.
את באה לקראתו. 
הוא הצליח להחליש אותך ולהוריד מערכך.
את כעת נמצאת 'תלויה' בו, מה עוד שאחרי כל המאמצים והוויתורים שעשית עבורו מסתמא שקשה לך עכשיו לבוא ולומר - הכל היה לשווא. 

לבסוף כשאת מנסה להציב גבולות, לשקף לו את המצב,
הוא עושה לך מניפולציה קשה - ומפיל את כל המאמצים שלך לפח - הוא אומר שהכל עשית בשביל עצמך.

זאת אם כן לא ההתנהלות של אדם נורמטיבי.
שליטה זה הדבר כאן, לבודד אותך ולהחליט לך.

יש לך שיקול דעת מצויין ותסמכי עליו. 
אם צריך ,יש אנשי מקצוע שיודעים לאבחן דברים שכאלה,
ולו בשביל שתדעי עם מה את מתמודדת.

או מיי גאדLia

את טוענת בפניו את כל הטענות האלה? "איך אתה עושה כך וכך?" , "איך זה שהתעלמת ממני כשהתעלפתי ולא היה אכפת לך? ברור לך שזו התנהגות בלתי נסלחת?" 

או שאת שותקת ומפנה לו את הלחי השנייה שלך שיתן לך עוד סטירה?

את יודעת לעמוד על שלך או שהוא משתלט על הכל ותמיד הכל כמו שהוא רוצה?

איך הוא מגיב אם את אומרת לו את כל זה?

זה אלימות רגשית ואת נשמעת כמו אישה הסובלת מתסמונת האישה המוכה. את חייבת להתייעץ אפילו לבד עם גורם מקצועי שיאבחן את צורת התגובות שלך כלפיו ושידע לומר לך האם את נמצאת בזוגיות מורעלת או שיש על מה לעבוד. פה קשה לומר לך על סמך כמה דוגמאות..

אבל בכל מקרה המצב לא תקין. אל תעברי לסדר היום.

כן אני יודעתהודיה11234
מה את אומרת קשה לי להודות בזה אבל זה נכון...
אני כרגע במרכז לאלימות במשפחה ולוקחים את זה מאוד ברצינות...
בזמן שלקחתי ממנו מרחק והייתי בעיר מוצא שלי והוא בבית שלנו הבנתי את כל זה והאמת שהרגשתי סוף סוף חופש להחליט ...
כשאמרתי לו שהוא מתנהג לא בסדר ופוגע בי הוא האשים או אותי או את היצר הרע
הוא לא מבין שיש לו בעיה
וואו זה נוראאמא וגם
איך שהוא התנהג אלייך.
בגלל יש ילד בדרך ונכונות שלו להשתנות ולטפל יכול להיות שכדאי לתת את הצ'אנס הזה. להתגרש אפשר גם עוד חצי שנה...
כמובן תוך שהוא שומר על כבודך ואת צריכה גם לקבל תמיכה רגשית...
לדעת ההיריון והעובדה שיש ילד לא קשורים הם לא שיקול במקרה שלךFff
אחותי את עוברת אלימות. איומים כאלה זה אלימות רגשית... לדעתי זה לא משהו שמשתנה ברוב המקרים וגם אם כן לוקח לזה הרבה זמן! תראי אם יש לך סבלנות. אני מציעה לך לא לחזור אליו בינתיים ולהיות במקום מוגן ולהגיד לו שילך לטיפול פסיכולוגי ואת לטיפול בנפרד. נראה שאת עומדת בפני תקופה קשה.
חיבוקים. את צריכה הרבה תמיכה בקרוב אנא תקיפי את עצמך באנשים טובים.
מה איתך יקירה ?ה' אלוקינו

מסכימההודיה11234
הוא הציע שנלך לטיפול זוגי והוא הולך לאיזה בן אדם דתי שילמד אותו איך מתנהגים לאישה....אבל זה לא טיפול
אני מאוד מבולבלת
אם מה שכתבתLia

זה 100 מדוייק, אני הייתי מתגרשת. תעשי מה שנראה לך לנכון..

בכל אופן, גם אם תתגרשו, הוא לא יכול לקחת את הילד לגמריי... אין חיה ואין חוק שיתן יד לדבר כזה אלא אם כן יוכיח שאת אמא אלימה בצורה יוצאת דופן...

במיוחד בשנים הראשונות שהוא עדיין יונק - את תקבלי נראה לי 100 אחוז משמורת. הוא מקסימום יקבל הסדרי ראיה.. בכל מקרה תתייעצי עם עו"ד מה יקרה במקרה של גירושין. והוא עוד יהיה חייב לך מזונות - בקיצור - נראה לי שהוא קלט כמה חובות יהיו לו בגירושים אז הוא מנסה לתקן.

אני לא מרגישה שהוא בכלל אוהב אותך לפי מה שאת כותבת ובשבילי במקרה כזה אין טעם לטיפול בכלל. טיפול זה כשיש מה להציל ופה אין כלום. וגם טיפול זה לא קסם זה עבודה מתמדת. הוא לא נראה לי יעמוד בזה לפי תיאור האישיות המזעזעת שלו. הוא נשמע חולה נפש.

אני ממש מסכיםמופאסה
כן נכוןהודיה11234
גם אני חושבת שההורים שלו העבירו לו את זה וגם לאחים שלו המסכנים
בהלם מהתגובות הנחרצותAlony
כנראה שיש כאן מטפלים מקצועיים עם ותק של שנים ולכן הם מרשים לעצמם לחרוץ ככה את הדין, אבל סביר מאוד להניח שזה לא המצב .
יש לכם מושג בכלל מה ההשלכות של הדברים שחלקכם כתבתם כאן כלאחר יד ?
בלי לרדת לעומקם של דברים ולשמוע את שתי הצדדים מקרוב אין שום סיכוי להגיע להחלטה נכונה וחובה שזה יתבצע רק ע"י מטפל מוסמך שהתמקצע בתחום .
כן אפשרי להציע את המחשבה על גירושים(למרות שגם זה לא מומלץ) אבל מפה ולהנחית עליה שגירושים זאת האפשרות היחידה.. על סמך מה קבעתם את זה ?
תקרא את ההודעות שלה שוב. איומים זה נראה לך תקין בזוגיות?Fff
השפלות? גם אני לא נמצאת בזוגיות מי יודע מה וכנראה הולך לגירושין.. אבל אין פה איומים. וזה קו אדום מאוד מאוד.
קראתי הכלAlony
ועדיין להגיע להחלטה נוקבת וחד משמעית דרך המסך שהפתרון הוא להתגרש מוגזם וחסר אחריות .
כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקראLia

כתבתי לה מה אני הייתי עושה. ושהיא תעשה מה שנראה לה לנכון..

אם לדייק :Alony
"לפי מה שאת כותבת ובשבילי במקרה כזה אין טעם לטיפול בכלל. טיפול זה כשיש מה להציל ופה אין כלום"
ציטוט שלך .
יופיLia

עכשיו תתמקד במילים "ובשבילי במקרה כזה" - דהיינו - מבחינתי, מה שאני הייתי עושה במקרה הזה. 

אני דווקא מתמקד במשפט שמגיע אחריAlony
שאין טעם בטיפול כי אין את מה להציל .
אבל את יכולה להתייחס למילה אחת .
חחחחחחמשמעת עצמית
מרגישה בשיעור הבנת הנקרא
זו הייתה טענה כלליתLia

שנכונה בכל המקרים שאין בכלל אהבה - אז טיפול לא יועיל. (ויש עוד מקרים אבל לא על זה דובר)

זה באמת נהיה שיעור לשון .Alony
ונגיד שכתבת לה סה"כ רק מה את היית עושה , כאן נשאלת השאלה - למה כתבת לה את זה ?
תשובה : כי זה לדעתך הפתרון הכי נכון ,אבל יכול להיות מאוד שהיא תחשוב שזה נכון גם בשבילה ועקב כך אולי תעשה טעות .
בשורה התחתונה מדברת פה מישהי מתוך מצוקה שרוצה למצוא פתרון יעיל למצב לא פשוט וצריך להיות סופר זהירים .
כיLia

היא נשמעת אישה כנועה במובן הלא טוב של המילה. חסרת מילה וחסרת כבוד עצמי. לפעמים לאנשים כאלה צריך להראות תמונה אחרת של איך להגיב באסרטיביות ובתקיפות כדי לעורר אותם מהמקום הנשלט שלהם. שיבינו שהם לא אשמים ושיש להם מילה, שהם חשובים ושמגיע להם טוב.

אבל זו המילה שבדיוק מוכיחה חוסר נחרצות...44444
זה כמו מילת שלילה שמשנה את משעות המשפט למרות שהיא מילה אחת....

מזכיר לי פסיכומטרי...
לעניות דעתי וללא קריאת תגובותהעני ממעש
עבר עריכה על ידי העני ממעש בתאריך י' בחשון תשפ"א 14:28
לו הייתי קורא רק את ההודעה הראשונה-
הייתי אומרת רגיל. חסרה לכם הדרכה
לאחר קריאת ההודעה השנייה- זו התנהגות בגבול לא טוב.
אבל נשמע שניתן לטיפול.
אם הוא אכן 'יכרע ברך' לפנייך, ומודע לכך ש'טיפול' זה השקעה , ולא כפתור 'עדכון גירסא'-
אז נשמע טוב, שיש מה לעבוד.
ובכל מקרה, גם כך- תצטרכו להסדיר ביניכם 'גבולות גיזרה' למען התנהלות יומיומית סבירה

בהצלחה

מוסיף- האם יש לו אבחון כלשהו
ועוד מוסיף- אתם חסרי בשלות/ הדרכה

בכל מקרה- סבלנות
תשובההודיה11234
טען שעשו לו איבחון שהיה קטן ושאין לו כלום אבל קשה לי להאמין לזה
לפי מה שאני יודעת הוא מתנהג ככה גם לאנשים במשפחה שלו.
חסרי הדרכה זה ברור אבל זה דפוס התנהגות
שיטפל. וגם את- הדרכה. בהצלחההעני ממעש
עוד שאלהLia

איך היה לפני הנישואים? הוא אהב אז את המראה שלך? היה ביניכם חיבור מוצלח של שיח ומציאת חן?

כי לי זה נראה שהוא התחתן על עיוור... 

הוא מדבר אלייך כאילו הוא סולד ממך. אז איך הוא רצה להתחתן?

אם לומר את האמתהודיה11234
בתחילת הקשר הוא ממש התלבט אם להמשיך אבל המשיך איתי בטענה של "לא היה לי כוח שוב לינסוע ולהתחיל לחפש ושיש משהו שאומר לי להישאר" הכרנו באתר הכרויות ואני רוצה לציין שהייתי היחידה שענתה לו...
המשכנו ולמשך כל הקשר הוא העיר לי על השיער שלי שהיה לטעמו שרוף והעיר על הנמשים שלי בפנים ועל השומן שהיה לי בגוף ואני רוצה לציין שאני לא שמנה אני מלאה ועל זה שלא הייתי אוכלת בריא ולוקחת כדורים בגלל בעיה בריאותית (לשיער עשיתי החלקה, נמשים עשיתי מסכות והתחילו לרדת לי ולגבי הגוף שלי ירדתי 7.5 קילו מתחילת הקשר שיניתי לאורך חיים בריא והורדתי את הכדורים) ואז אחרי החתונה הוא התחיל להעיר לי על זה שיש לי צלוליטיס בגוף ושאני שעירה וטען שיש לי זקן בפנים(אני מדברת על השערות הקטנות שנמצאות על כל הפנים וכמעט לא רואים אותן בכלל) והעיר לי על העור הקשה שיש לי בעקב של כף הרגל ואוויייי לא נדבר על זה שאם חס ושלום הייתי אוכלת משהו שאסור לי הייתי עוברת חפירות של שלוש שעות במיטה שאני מתה לישון כמה שאני לא בסדר ולא רוצה להשתנות בשבילו.
אני ממש לא מגזימה אני מדברת איתך על זה שנסענו סתם לחופש באילת עוד חצי שעה לםני עליו סדום הוא התחיל לדבר איתי על כמה שאני מכורה לטלפון,לא מטופחת(כל הדברים שכתבתי למעלה)והמשיך ככה עד יוטבתה שנרדמתי לו
משהו כמו שעתיים או שעה וחצי
והייתי עוברת את זה כמעט כל יום בשבוע לרוב כשהייתי מנסה לישון
אידיוט. שתי כאפות ושילך לחפשLia

מהסוף6554433

של מה שאת מספרת,
החפירות לפני השינה, יחד עם כל מה שסיפרת.
אני לא רוצה לחרוץ גורלות
אבל חפירות לפני שינה מאפיין מובהק של הפרעת אישיות נרקסיסטית.
כמובן בחיבור לשאר הדברים שציינת.

למה הם חופרים בשעת לילה?
לא יודע, אבל זה ככה.

האם רק ההפרעה האישיותית הזאת ככה?
לא יודע, אבל זה סממן מובהק.

ושורה תחתונה,
מה שLIA כתבה במצב זה נכון, לקחת את הרגליים

עכשיו יש לי שאלה אחת: איך נשארת איתו עד עכשיו?rivki
עזבת? יופי . ל א לחזור.
ויעוץ אישי בשבילך, שתדעי לבחור טוב בעתיד בע'ה
סליחה,בת 30
אבל אחרי התיאור הזה זה מאוד מאוד ברור.
הבעיה לא בך, הבעיה בו!!! חד משמעית!!!
שום דבר ממה שתיארת בתגובה הזאת הוא לא נורמלי.
להעיר על נמשים? על שיער עם קצוות שרופים???
מה נסגר? זה לא הגיוני ולא שפוי.
את פה הנורמלית. למרות שהוא גרם לך להרגיש שלא.
את פה הנורמלית.
אז תישארי בבקשה במרכז שאת בו. ואל תתפתי לחזור הביתה כ''כ מהר
זו לגמרי אלימות.44444
ראיתי שכתבת שאת במרכז לאלימות במשפחה.
לדעתי תתייעצי איתם. יש להם ניסיון, ידע וכלים כנראה יותר מלרוב אנשי הפורום.

בהצלחה
עברת זוועה. התנערי מעפר קומי. הצילי את עצמך ואת הילד שבדרך.סופי123
את ראויה לחיים טובים, לשקט וביטחון. וגם הילד שלך. אם הוא רוצה שיטפל בעצמו, תהליך ארוך ויסודי ואז תשכחי אם לתת הזדמנות נוספת. אל תחזרי לבית שבו גורמים לך להרגיש רע כל כך.
כנראה שהואהודיה11234
באמת התחתן איתי על עיוור נירא לי שעכשיו הבנתי את זב..
נשמה תעיפי אותו לעזאזלLia

את אישה חזקה ומגיע לך מישהו שיאהב אותך בלי תנאים. הרבה הצלחה!

בהצלחה שמחה ששיתפת אותנוFff
אל תחכי לעצותה-מיוחד

לכי למראה ותסתכלי על מי שעומדת שם ותגידי: אף אחד לא מדבר איתי או מתנהג איתי לא יפה.

אחר כך תגידי לו את זה. 

אין פה הרבה מה להתפלסף אהובהסוסה אדומה
מדובר בגבר אלים, ואין מה להפוך בזה.

זו אלימות רגשית מובהקת...

נראה שאת מבינה את זה אבל סובלת מתסמונת האישה המוכה, ונוצר אצלך בלבול.

עם גבר אלים אין מה לעשות דרך יחד איתו. זה לא לכוחות של אף אחת, מה גם ש(אומנם לא דיברתי איתך מעבר למה שקראתי כאן) לא נראה שיש סיבה להלחם על קשר כזה.

אנשים כאלה יש להם תקנה אך ורק כשהם מודעים לזה שהם חייבים טיפול פסיכולוגי רציני וכשהם לבד (ללא זוגיות), ורק אחרי שהם הוכיחו את עצמם אולי אפשר לבחון מצב של זוגיות (לוקח כמה שנים במקרה כמו שלו).

מציעה לך להיות בקשר עם אנשי מקצוע, ולא להתייעץ עם חברי הפורום.
עם כל הכוונות הטובות, עלולות להיות פה עצות מזיקות מאוד.

אלימות רגשית לפעמים יכולה להיות אפילו מזיקה יותר מאלימות פיזית.

לגבי הילד שלך, ממש אין לו שום אפשרות לקחת לך אותו.
תפני כבר עכשיו לגורמים שיעזרו לך, אם כבר, יש סיכוי שירחיקו אותו מהילד שלו.
תשמרי על עצמך ועל כוחותייך, ותעשי הכל כדי להתחזק פיזית ונפשית.

כל מה שכתבתאורה שחורה
הכל נכון.
מילים של חכמה, כהרגלך סוסה אהובה.
אבל אחת שחיה בתוך אלימות,
נמצאת בחושך עצום עצום עצום
אין מילים שיתארו את החושך הזה
הכל נמוך ורע ומפחיד ומייאש וקשה וחונק,
גלים של צער באים אחד אחרי השני
ומכים בה.
"כל משבריך וגליך עלי עברו"
הכל נראה סגור וחסום.
אי אפשר לדמיין אפילו מצב של שחרור
של נשימה, של לב רגוע, של חיוך אמיתי.
אשה כזאת צריכה מישהי/ו שיתן לה יד ויעזור לה לצאת,
שיפתח לה פתח ויתן לאויר ולשמש להכנס פנימה,
שיעשה לה טיפול נמרץ ויחזיר אותה לחיים.
לצערי קל לדבר על אלימות עד שחווים אותה ואז אין מיליםor1900אחרונה
כותב בלי טיפת שפיטה ח"ו

אלימות היא קו אדום
אלימות נפשית כלכלית פיזית
הלוואי שרק נדע לחבק ולתמוך ולהושיט יד לנפגעי האלימות הזוגית... לתת להם כוחות ולשלוף אותם מהבור בו הם נמצאים. אין חבוש מתיר עצמו מבית אסורים.

מי שחווה אלימות לא רק סובל גם מדחיק ושותק ומפחד פחד מוות מהמכה . לעיתים מכפה על המכה - זה בדיוק חלק מהאלימות שהאדם המכה מנסה להשיג שיתוק וריסוק מלא של הקורבן.

אנשים אלימים חייבים טיפול -זה לא עובר לבד ורק מחמיר.
וחייבים להיות מורחקים על ידי משטרה .

ועלינו בתור משפחה וחברים פשוט להציל את הקורבנות מידי האדם האלים.לתמוך ולחזק .שידעו וירגישו שהם לא לבד

אין סלחנות לאלימות !
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך