עד כמה? אתם שואלים?האטורי האנזו
עבר עריכה על ידי האטורי האנזו בתאריך ט"ז בחשון תשפ"א 00:59

אז היום הזה מיותר כמו תדרי AM ברדיו

היום הזה מיותר כמו משגיח 

כשרות בגדוד של דרוזים

היום הזה מיותר כמו דוכן פיס בסביון

היום הזה מיותר כמו צלם מגנטים בהלוויות

היום הזה מיותר כמו תחזית מזג 

האויר ביולי אוגוסט

היום הזה מיותר כמו השאלה

'מינרליים'? כשאתה מבקש מים במסעדה

היום הזה מיותר כמו רופא

השיניים העשירי

שלא ממליץ על קולגייט

היום הזה מיותר כמו הוראות 

שימוש לקומקום חשמלי

כמו חגורות בטיחות באוטובוסים

כמו האופציה ל'מאוורר' במפזר חום

כמו תפריט מחירים בקופיקס

כמו כפתור העוצמה במיקרו

דאודורנט סטיק לטי-רקס

מעבר חציה בבני ברק

כמו מבצע 'השני בחצי מחיר' על 

כדורי ציאניד

כמו דלקן שתופס רק בתחנות של סדש

ה- ע' הראשונה במילה שעועית

רצים לבנים באולימפיאדה

כמו הרטבים של הסושי בדלת של

המקרר שלכם

היום הזה מיותר כמו בקבוק הקולה

הראשון במקרר בפיצוציה

כמו העשן בסיגריה אלקטרונית

כמו חתיכת העץ הזאת שנדחפת לחבילה

של הגרעינים השחורים

כמו להפחיד דבורה עם המילים 'מלח מים'

כמו כפתור ה F8 במקלדת

להזמין חבר טבעוני לטעימות של החתונה שלך

מאוורר במעלית

כמו המשפט 'למצולמים אין קשר לכתבה'

כמו הפוסט הזה

כמו מתמודד עם שני הורים חיים

ב'מאסטר שף'

דיילת יופי בסופר פארם

כמו שאר האפשרויות חוץ מ-

'שנה אחת' כשרוצים להשתיק

קבוצה בוואצאפ

כמו מקש NUM LOCK במקלדת

דיאטנית בשואה

כמו החצי צעד הזה שעושים כשיורדים

מההליכון בחדר כושר

כמו השלוק האחרון בקפה שחור

כמו טיקט עם הוראות כביסה על

לבני גברים

כמו האות ד' במילה

סנדוויצ'ים

כמו תיבת פניות הציבור ברכבת ישראל

ש"ס גמרא בארון של בוגר הסדר

היום הזה מיותר כמו תה עם

סוכרזית במימונה

כמו שאלת ה'מה קורה?' בסמס

שכולו סינג'ור

כמו הג' בבנגקוק

קינוח פרווה

עצם הזנב

אבא של מרקו

כמו הרהיטים שקנו הלקוחות של

ענבל אור

השמפו של חנוך דאום

לסתום את האף לפני קפיצת בנג'י

עורך הדין של רומן זדורוב

כמו 70 הודעות 'שלישי פעמיים כי טוב'

בוואצאפ בימי שלישי עם עיטור יונה

וגם של אליהו במוצשבוע טוב

חיישן רוורס לאישה

ווינקרים ברכב של ערסים

איני הנהג בווייז

היום הזה מיותר כמו הפח הקטן

שברכב שלכם, מה זה בכלל

הסיכה על הכיפה של בנט

איפ 

מקווה שהצלחתי להעביר

את התחושה.

עד כדי כך?חיים של
אבל כתוב מגניב..
ועוד היד נטויההאטורי האנזו

תארי לך. 

(:

גדול😂simple man

סמאללהההרמוניה
אתה גאון!
חחחחח החתימה😂 יואו חזקהרמוניה
שכחת אתבינייש פתוח

הדיסק בנעל ופנקס השבי של חייל ג'ובניק

פטמות של גבר

'קראתי ואני מסכים לתקנון האתר'

פרסומות של הדר אשוח

יש לך טעותefraim37
גם הדסקית על הצוואר (אומר בתור משרת מילואים ביס"ר רבנות ואכמ"ל), ולדעתי גם פנקס שבי של לוחם (לא נראה לי שהאוייב שלנו בארבנותייחס לפנקסים כאלה ואחרים שנועדו לשמור על זכויות השבוי).שניהם מיותרים.
לגבי ההערה שלךultracrepidam

על דסקית צוואר (של לוחם) - כמי שישב במפקדת אוגדה בזמן מלחמת לבנון, הבנתי שזה ממש לא מיותר. ואכן אין כאן המקום.

עורך הדין של רומן זדורוב עושה עבודת קודש - לא מצחיקבן מערבא

עוד אחד מקורבנות מתפרת התיקים של ארגון הפשע הישראלי הנקרא ״מערכת המשפט״. 

מסכים איתךהאטורי האנזו

בהחלט.

זה פשוט הופיע ברשימות

ואין אפשרות לערוך מחדש.

צר לי לאכזב אתכם, אבל רומן זדורוב רוצחבינייש פתוח
מצאו עקבה של הנעל על המכנסיים שלה שמתאימה לנעל שלו וייחודית לו כי קנה אותה בחו"ל ואין אותה בארץ
הוא צרך חומר פדופילי ואלים באינטרנט והיה לו אוסף סכינים בבית ולדברי החוקרים היה בעל ידע רב בשיסוף גרונות
הוא זכר את הבגדים של תאיר והתנוחה והפציעות שלה
"ממש במקרה" הוא זרק לפח מכנסיים שלו באותו היום
בכלל לא בטוח לפי מומחים לרפואה משפטית שהיא נדקרה בסכין משוננת דבר שנגד את עדותו
אחיו הקטן העיד נגדו שתקף אותו פעמיים כאשר נפצע ונזדקק לטיפול רפואי באחד הפעמים
בריך רחמנא דלית אנת יכיל מידוןבן מערבא

אם ככה אתה דן חזקה עליך שהיית שופך דם נקי מלא מפה לפה. 

פשוט צורם לראות איך אתה כותב טיעונים כל כך חלשים על מנת להכריז בביטחון כל כך גדול כי אדם כלשהו רוצח. אבל זאת לא אשמתך, אלה השטויות שהאכילו אותך רשעי ישראל מהפרקליטות הארורה. בעצם זאת כן אשמתך ! 

״הוא צרך חומר פדופילי ואלים באינטרנט והיה לו אוסף סכינים בבית״

״אחיו הקטן העיד נגדו שתקף אותו פעמיים כאשר נפצע ונזדקק לטיפול רפואי באחד הפעמים״

יש לך מושג כמה אנשים לצערנו עונים על ההגדרות האלה ? אלה מעשים מכוערים בוודאי, אבל האם זה טיעון על מנת להרשיע ברצח ? אתה החלקת על השכל ? האם כל אדם שהלך פעם מכות עם אח שלו בבוא היום זה עלול לשמש נגדו ראיה בתיק רצח ? אתה חושב לפני שאתה כותב ?

״"ממש במקרה" הוא זרק לפח מכנסיים שלו באותו היום״. 

ממש במקרה גם אני עבדתי פעם בשיפוצים. ממש במקרה. ולידיעתך הבלאי של הבגדים בשיפוצים הוא יותר גדול מאשר זה של מורה פרטי למתמטיקה. בכלל לא מוזר ששיפוצניק יזרוק את הבגדים שלו בסיום יום העבודה. לא קורה כל יום, אבל בכלל לא מפליא. 

ורציתי לכתוב עוד על עוד שטויות שכתבת כמו על ״המומחים לרפואה משפטית״ שמראים שכנראה הינך בסך הכל מצטט מתגובת הפרקליטות בעיניים עצומות, ולהפנות אותך לחפש על ד״ר מאיה פורמן וד״ר חן קוגל, מומחים לרפואה משפטית, ולא סתם מומחים, ראש המכון לרפואה משפטית בארץ! שהפרקליטות התנכלה להם וניסתה להוריד אותם מהכביש מהסיבה הפשוטה שהם לא יישרו איתה קו. ארגון פשע כבר אמרנו ? אבל אני בספק אם יש אם מי לדבר. 

ויש עוד כל כך הרבה מה להכות אותך על קודקודך על בליל השטויות הזה, אבל עזוב, אם אתה מאמין להם אז תמשיך... 

מוסיף לגבי הסייפא, על חן קוגלאריך וייס
הנה ראיון איתו, חומרים מצמררים
https://www.osimhistoria.com/med/med_ep52
כל אחד מהם בפני עצמו לא מספיק אבלבינייש פתוח

כולם ביחד בתוספת הראיות החזקות של העקבה על המכנס והפרטים שידע הם בהחלט ראיה

לא נכוןאריך וייס
טבעת הרגל הייתה של הטלפון שהיה בכיס שלה, מומחה לטיבעות רגליים העיד על זה. אבל השופט בישראליות קלאסית הגיב שאם זה נראה כמו רגל אז לא מעניין מה המומחה אומר

אז מה? זה אומר שהוא אנס? היא לא נאנסה.
לדברי החוקרים: רמת אמינות גבוהה!

רואים בשיחה שלו עם החוקרים שהוא מאוד מתאמץ ל"היזכר" איך הוא דקר אותה. הוא יותר ניסה לרצות אותם בכל מחיר. העיקר שיעזבו אותו בשקט.

לא נכון, הוא הודה שהכה את אחיו בפני המדובב.( שקיבל אגב סכום ממש גבוה עבור ההרשעה של זדורוב)
אין שום הוכחה מעבר לזה שהמקרה אכן קרה באמת.

המומחה שטען על העקבה שהיתה הפלאפון שלהבינייש פתוח

היה יחיד בין מומחים רבים שסברו שהיא בוודאות נעלו של רומן

רוצה להוסיף נקודה חשובהבינייש פתוחאחרונה

בין אם רומן חף מפשע ובין אם לאו, יש תופעה בקרב תומכיו (כמובן לא כולם) שברור להם שהוא חף מפשע ונעשה לו עוול ומשפט שדה, ומצד שני הם טוענים שהם יודעים מי הרוצח/ת, ואומרים אותו/ה בגלוי או ברמז ואת הראיות לכך (שמקורן מגיע מתחקיר חדשותי עלוב) ועליהם ליטול קורה מבין עיניהם בדחיפות...!!

איך יום יכול להיות מיותר?רק שאלה

מה קרה?עצוב

בהומור האטורי האנזו

יותר טוב מזה נשתגע.

אתה תמיד מצליח להצחיק בזמן הקרוב:)
עבר עריכה על ידי בזמן הקרוב בתאריך ט"ז בחשון תשפ"א 09:15
ובע"ה שהיום הזה יהיה יותר משמעותי!
בנט לא מהדק כיפה עם סיכה, הוא מדביק עם מסטיק לעוס.די שרוט

מה שמזכיר לי, כשהייתי עם בעלי בחו'לrivki
מישהי במקום ציבורי ניגשה ושאלה בתמיהה, איך *הדבר הזה* מחזיק על הראש ואם לא מדביקים את זה עם משהו.
"הדבר הזה" אפשר לפרש את זה כאילו הכוונה לאישתו? די שרוט

כי בתכלס גם נשים הם "על הראש" של הבעלים.

YYהאטורי האנזו

שרוטי, היה נעים להכיר

בהצלחה עם המעבר במנהרה הבוהקת

(;

חחח...גם על זה יש לי סיפורrivki
מישהו שמוצאו כנראה במדינת אסיה מוסלמית, משום מה חשב שבעלי איזה שייח סעודי.
והציע לו לקחת אישה שניה, בפניי כמובן, ואני הייתי המתורגמנית
חחח גדול. והוא הסכים ?בן מערבא

בשבילו גם אחת זה יותר מדי, לפעמיםrivki
ולא סקרן אותךהאטורי האנזו

לשאול- תגיד בכמה גמלים/כבשים לדעתך אני מוערכת?

rivki: 'מה עז? תוסיף תוסיף נשמה'

תמיד עניין אותי אם יש מחירון לוי יצחק לענף הזה.

כנראה זה היה באבטיחיםrivki
כי האיש היה מוכר אבטיחים
באיזה שפה הוא דיבר?בינייש פתוח

ולדעתך הוא ידע שאת אשתו?

כן ברור.rivki
את השפה אני לא אחשוף, אשאיר אותך לנחש
ערבית? היית במודיעין?בינייש פתוח
דובר ערבית היה מבין מן סתםrivki
שאנחנו מדברים עברית
אז איך אני אמור לדעת???בינייש פתוח
טורקית? אינדוניזית? פרסית? יש הרבה אפשרויות...
תארי לך היה מתברר שזאת אחותך הגדולהדי שרוט

ואז היית מוותרת לה כדי שתתחתן ראשונה, אז בהיחבא היית מתחלפת איתה ונותנת אותו לליל כלולות בזמן שהוא חושב שזאת את, ואז הוא היה מגלה, ואז הוא היה אומר לאותו אחד שהוא רוצה אותך ולא את אחותך, ואז הוא היה אומר טוב תמלצר במסעדה שלי נגיד.....לא יודע......פףףףףף.... סתם זורק מספר....... 7 שנים...... ואז הייתם מתחתנים אחרי 7 שנים.

לא מאמין שחשבתי על הסיפור הזה בעצמי. יש לי כישרון מולד לתסריטאות.

רחל התחתנה שבוע אחרי לאה, לא 7 שנים...someone

רחל?? אני מדבר על ריבקידי שרוט
מי זאת רחל ואיך היא קשורה לסיפור החדש לגמרי שלי?
חחח מוכשרrivki
אף פעם לא הבנתי את זהבינייש פתוח
באופן כללי יעקב היה עם רחל (למעט מקרה הדודאים) אז בלי תקופה ארוכה שהיה נשוי רק ללאה, איך נולדו לה 4 בנים? ראובן, שמעון, לוי ויהודה? הם נולדו מהאוויר?
מזתומרת?someone

מאיפה החלטת שהוא היה רק עם רחל?

הוא היה חייב עונה ללאה, ח"ו שהצדיק לא יקיים את חובותיו.

אכן, הוא בעיקר היה עם רחל, אבל לא רק. ובוודאי שקיים את חובותיו (שלת"ח זה אחת לשבוע)

זה לא נשמע מהסיפורבינייש פתוח
ומההקשר הדודאים ללידה שאחריהם. ואם היה מקיים עונה לא היה מתחתן עם 2 אחיות?
ואא.... נעתקת נשימתי... התייאשתי באמצע... וגם זה היה מספיק!!שושיאדית

את כלללל זה כתבת??

בעצמך???

כמה יצירתיות....... 

תדהמה.

בעתה.

הלם.

לאהאטורי האנזו

פרט לכמה בודדים וגם,

הכי חלשים שם.

(:

הכל היה חזקשושיאדית

הומור עם ציניות זה שילוב כובש!

עזרה - המבט הנכון על התורה של הדת"למחפש אהבה

בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..

למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.

אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.

תוכלו להחכים אותי בנושא?

אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.

שאלה כללי מדי אחיזיויק
האמת שאני ממש מכירה את המקום הזה.....תמימלה..?

לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......

מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....

אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...

לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....

אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...

בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......

ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅

באמת בהצלחה🙏🙏

(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)

יפה מאוד! תודהמחפש אהבה
להבנתי הרב קוק היה נחשב בימינו חרדיזיויק
ואפילו קיצוני
אבל בחרדי הוא נחשב מאוד "מזרוחניק"תמימלה..?
לדעתי לא בצדק כי אם הוא היה בתקופתנו כנראה גם הדתל היו מגדירים אותו חרדי אבל זו המציאות🤷‍♀️......
תראה לי רב חרדי מיינסטרים שדומה לרב קוקמחפש אהבה

הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.

בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר

היום "חרדים" זה סוציולוגיהנקדימון

זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.

ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.

נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.

האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.

מצד הנהגות דקדוק לבושפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 8:11

אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה

באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.

ימימה,לה, את כל כך צעירה?!נחלת

התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.

תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו. 

זו ממש טעות לחשוב אחרת.

אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?

סליחה. תמימה'לה!נחלת
כןכן😅😅תמימלה..?

תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅

אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...

האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....

אהבה נמדדת גם בהשקעהארץ השוקולד
כשאת אוהבת את הילדים שלך קשה לך להציב תנאים עם עזרה, ככה זה אהבה
זו שאלה מורכבת ועדינהנקדימון
הציונות הדתית היום כוללת כמה מגזרים, ולמעשה מקיפה כמעט את כל מי שאינו חרדי ואינו חילוני (ולא מסורתי). על מי אתה רוצה לשאול? איזה דמות, ישיבה או רב הם אלה שתופסים אותך?

ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.

אל תכריח את עצמך להתאים למסגרת, פשוט תלמדמרגול

תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך

לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.

תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה

מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.

בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.

לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.

יפה מאוד מרגול. צודקת לגמרי. תודה!נחלת
אם אתה מחפש כל מיני שיעורים, אציע מקומות שוניםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ג בסיוון תשפ"ו 11:03

נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)

בהצלחה רבה

יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :

https://www.yeshiva.org.il/

יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:

בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי

יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:

ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים

יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :

גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה

יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:

דף הבית - ישיבת הר ברכה

יש אתר של הרב אבינר:

הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר

האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :

שיעורים - ישיבת שיח יצחק

מעניין אותי, למה אתה קורא רוח הלימוד של הדת"ל?פתית שלגאחרונה

אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?

הממ"ד שלכם מוכן? או המקלט?זיויק
חדר השינה של הילדים, תמיד בכוננות.ל המשוגע היחידי
רגע זה עדיין נקרא שאגת הארי או שזה כבר האריה שאהבקעלעברימבאר

תות?

האריה שאהב יירוטפשוט אני..
זה כבר האריה שאהב תותעשב לימון

אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא

רוצה לעזור לי לפנות מקום?פתית שלג
אני מוכן לבואל המשוגע היחידיאחרונה

60 לשעה

שואל מסקרנות..מחפש אהבה

מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?

תלוי איזה חרדיזיויק
יהירות, ניתוק, וגסות רוחנקדימון

אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.

בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.

למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.

חושבת ששאלה מעין זו עלולה להזמין לשון הרע.נחלת

על כל אדם/מגזר איזשהו.

מה עולה כשרואים חתול?רקאני

מה עולה כשרואים חילוני?

מה עולה כשרואים עץ?

מההקשר אני בעצם מבין שאתה שואל:פתית שלג

האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?

אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.

כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..

חייל, לובש מדיםעשב לימון

ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו

כלוםטיפות של אוראחרונה
אני לא נגד מגירות. זה מועיל וחשוב וכו. אבל בסוף מתחת לכל התחפושות כולם בני אדם, וכשמגיעים לשמים לא שואלים את האדם 'לאיזה מגזר השתייכת'

+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים

אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '

כמה לקו באצבעקעלעברימבאר

אמור מעתה: באצבע לקו 72 קלוריות, וב100 גרם לקו 532

לו יכולתם - איזה תגובה שלכם הייתם מוחקים מהפורום?מחפש אהבה

יש כזה דבר?

בוודאי. לא מעט.נקדימוןאחרונה
אבל כנראה בעיקר שינויי טון ולאו דווקא מחיקה לגמרי.
וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

זה באמת מוזר - התגייסתי ואני עריק ביחד..מחפש אהבה

חסר סנכרון במערכות.

בקרוב יש לי יום מאסר ומשפט לשם הפרוטוקול.

תודה על התגובות החמות.

מחר בע"ה אקרא לעומק ואגיב

לילה טוב

זהו, עניתי כבר חודש אחורה... מה קורה???מחפש אהבה

העסק ישן..

תתחילו להפציץ

מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידי

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

ב"ה מעולהדוסיתת
בטוב! משהאחרונה

אולי יעניין אותך