ובכל זאת, תקווה.
1. כתבתי על ייאוש מפוסטים בפייסבוק של מחפשי, בעיקר מחפשות, אהבה. לא ייאוש מחתירה לעבר הנפש האחות, תנועה אנושית יפהפייה, השניה בחשיבותה אחר תנועת הנשימה. לא ייאוש מהחיפוש עצמו. לא ייאוש מהמציאה.
2. תדעו שהעולם הזה מאיר פניו לנחושים. אל תפסיקו להאמין. להיות בתודעת שפע. לא לקפוץ את הלב. זה לא אומר שמי שלא מצא אינו נחוש! אלא שמי שלא נחוש/ה, לא ימצא.
אחרי טראומה קשה ניערתי את האבק מהבגד והכרזתי שאני לא גרושה, ״אני בין בעלים״. הייתי נכונה להקמת בית כמו מסתערת על יעד. נבואה שהגשימה את עצמה.
3. על בסיס ניסיון אמפירי: במקום פוסטים בפייסבוק עדיף להשקיע באתרי היכרויות, במקומות היעודיים, עם תמונה מקצועית, וחשיפה ממוקדת, לקהל יעד מפולח. להיחשף למי שכבר עשה צעד והרים לעצמו כרטיס, זאת אומרת מי שמעוניין להכיר ורציני במשימה הזאת. לא לפזר את עצמך בעולם באופן שמבזבז אותך, להישזף על ידי עיניים. ויש משהו בפייסבוק שלא נטמע. שלא פועל מחוץ.
וסליחה על המגזריות אבל מה שעובד, עובד. לאחרונה אני פוגשת יותר ויותר זוגות שהכירו בשליש גן עדן - אתר הכרויות, אתר שמצליח למתוח כבלים בין איש ואישה בפשטות. בעיקר דתיים. בעיקר רווקיםות אבל גם פרק ב. בכנרת פגשתי זוג מאוהב בני שבעים שהכירו בשליש. עשרות אלפים מצאו כך זוגיות, אלפי בתים קמו.
4. לא לפסול על שטויות. רק חצי שנה אחרי שאני ושייקה היינו בזוגיות - כשגללתי את הווצפ באקראי, גיליתי ששמוליק כבר הציע לי אותו, ואני מיד פסלתי. על שטויות. וזה נמחק לי מהמוח. בסוף הכרתי את שייקה מהחיים. ואני חושבת, איזו שטות היתה הסיבה שבגללה פסלתי אותו בהתחלה. איזו שטות בחיי.
5. התמדה. נפלת? קורה, לא להפסיק. יש לי חברים שהיו באתרים, חטפו הלם מאיזה דייט הזיה, ונטשו את האתרים. ככה לא קונים טבעת. לא לוותר.
5. שמנמנים וכל השאר, לא לנוח. לא להפסיק לנסות לחבר בין נשמות. להציע. לארוג. לשדך קראו לזה פעם. כן, לשדך ממש. יותר מללחוץ על ״שתף״ בפייסבוק. יש מליארד רסיסי אור. אתם נתקלים בהם וחושבים שאין סיכוי. תנסו שוב.
6. ויהי רצון מלפניך שתכלה הבדידות מן הארץ.
(אמילי עמרוסי)