היי![]()
פעם ראשונה שכותבת כאן.. קוראת הרבה זמן יחסית ומאוד נעזרת בפורום המדהים הזה!
ב"ה יש לי ילדה ראשונה מהממת, בת חמישה חודשים.
היא נולדה במשקל 2.520 (גנים קטנים) וכבר בשבועות הראשונים היינו במעקב משקל כמעט כל שבוע ומהר מאוד המליצו לשלב תמ"ל בנוסף להנקה, ששאפתי תמיד שתהיה הנקה מלאה אבל לבסוף התחלנו לשלב.
היא סבלה המון מגזים בשלושת החודשים הראשונים, הייתה קצת הפוגה בגיל ארבעה חודשים ולצערנו זה חזר ובגדול- יותר מאי פעם![]()
ביום שישי האחרון היינו אצל רופאת ילדים והיא אמרה שיש לה לשון קשורה. ישר ידעתי על מה מדובר כי קראתי על זה המון אבל לא העלתי על דעתי שזה יכול להיות הגורם לגזים ולקשיים בהנקה ובעליה במשקל שהיו בהתחלה (עכשיו עולה ממש יפה ב"ה, ובעיקר יונקת) כי היינו המון פעמים בטיפת חלב ואצל רופאי ילדים וגם לאחר שנולדה הייתי איתה כמעט שבוע בבית חולים ונעזרתי בהמון יועצות הנקה שממש התלהבו מאיך שהיא יונקת ואמרו שיש לי הרבה חלב. אף אחד לא שם לב?! יכול להיות שהנתונים השתנו פתאום?!![]()
הרופאה אמרה שבעייתי לעשות התרת לשון בגיל הזה, זה מצריך הרדמה מלאה ולא כדאי להתעסק בזה כל עוד היא עולה תקין במשקל, אמרה לנו שאחרי פעם הבאה שנהיה בטיפת חלב נבוא אליה ונראה מה עושים על פי העלייה במשקל ובנתיים להמשיך להניק כרגיל ולשלב תמ"ל למרות שיש חשש לרגישות ללקטוז. (רוב היום התינוקת שמחה, רגועה וחיונית, וגם כשהיינו אצל הרופאה זה היה כך ב"ה, הגזים האיומים מתחילים לה בשעות הערב וגורמים לה להתעורר די הרבה בלילה וממש לסבול, מה שלא אופייני לה, היא יודעת לישון טוב)
אני מרגישה שהיא בולעת הרבה אויר בהנקה ואני מנסה לגרום שתתחבר כמה שיותר טוב אבל היא פשוט מתפתלת המון וזה ממש קשה, בעלי ואני אובדי עצות וממש לא רוצים שהיא תסבול ולא יודעים מה נכון לעשות ולמי כדאי לפנות, כמה שיותר בדחיפות!
אשמח ממש לעצות מניסיונכן, תודה רבה!