א. יש תמונה כללית. אני יודעת אותה. היטב. אני יודעת מה ההשלכות של חוסר טיפול בדלקת גרון. למרות שאלו אחוזים מאוד מאוד קטנים, אני לא כתבתי כאן בשום מקום לא לטפל.
גם לאנטיביוטיקה יש תמונה כללית, בטח את מכירה.
יש בעיה מאוד רצינית היום של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. זו בעיה שהולכת וגוברת. נוצר מירוץ בין המדענים מפתחי האנטיביוטיקה לבין אותם זני חיידקים עמידים.
זה לא פשוט, הסיפור הזה. זה סיפור שמטריד לא מעט אנשי רפואה ומדע.
שימוש נרחב באנטיביוטיקה גורם להתפשטות זנים עמידים ולכן מסוכנים יותר.
וגם זה חלק מהתמונה הכללית.
ב. חוזרת לאותה נקודה. אני לא כתבתי לתת לדלקת לעבור מעצמה. לא כתבתי להתגבר לבד על דלקות שיש להם סיכוי לסיכון.
כתבתי לטפל.
רק שכתבתי שיש טיפול שהוא לא אנטיביוטיקה.
תאמיני לי, פעם נתתי אנטיביוטיקה בלי לחשוב בכלל, כל דלקת גרון.
ואחרי הסיפור שהיה לי עם הבת שלי, הבנתי שזה לא כזה פשוט.
האנטיביוטיקה גורמת גם לנזק לפלורה הטבעית במעיים, ויש לזה קשר להחלשות מערכת החיסון. אגב, זה גם חלק מהתמונה הכללית.
ולכן, בדלקת גרון, לצורך הענין, אני לגמרי ''לוקחת סיכון'' כי בעיני זה בכלל לא סיכון. בעיני זה טיפול לכל דבר, זה ממש לא ''לתת לדלקת לעבור מעצמה''. זה טיפול יעיל. תוכיח הילדה שלי שאחרי תשע (!!!!) דלקות גרון בשנה וחצי (!!!!) ''מטופלות באנטיביוטיקה'' , נשמנו לרווחה בזכות הפסקת הטיפול האנטיביוטי ותחילת הטיפול בפרופוליס. ומאז שכחנו כמעט מהי דלקת גרון.
תביני, אם מישהי תגיד לי שיש לה דלקת גרון והיא לא מטפלת אני לא אהסס להגיד לה שהיא חייבת לטפל.
לגבי דלקת בדרכי השתן- אני יודעת שיש נשים הסובלות מדלקות חוזרות ושימוש תכוף באנטיביוטיקה. ולכן אני אומרת, הי, אולי יש טיפול אחר, שמשיג את המטרה בצורה טוב לא פחות? ואולי יותר?
לא כל דלקת מגיעה לכליות.
גם לי היו דלקות, פעמיים בערך, לא לקחתי שום אנטיביוטיקה, והכל היה בסדר. יש אחוזים נמוכים של סיבוכים.
ולכן חשוב לטפל.
אני מבינה שאת לא מוכנה לקבל את זה שיש טיפול חלופי לאנטיביוטיקה.
אבל חשוב לי שתביני שהגישה שלי היא ממש לא ''לא לטפל'' אלא לגמרי ''לטפל''.
מה לעשות, לרפואה קונבנציונלית יש הרבה יתרונות, אין ספק. אבל יש לה גם חסרונות, והיא חלקית. וצריך להכיר בעובדה שהיא חלקית.
הרפואה הקונבנציונאלית לא יודעת לתת מענה או הסבר לכל דבר, היא לא רואה מכלול של אדם בדר''כ, ולעיתים לא רחוקות היא פותרת בעיה אחת ויוצרת שלוש בעיות אחרות.
ולכן אני בהחלט בעד להיעזר בה אם צריך, אבל גם לדעת ולהיות מסוגלים להחליט מתי יש אפשרויות טיפול אחרות.