היי,
אני מכיר מחיי אנשים שנראים ממש "נפלא" בסביבה, בחברה, בעבודה, בבית הכנסת וכו' וכו'
אך מי שבאמת מכיר את הבן אדם יודע שהוא אדם רע מאד עד לעבריין גדול.
דוגמאות לכך זה ראשי הישיבות המוכרים שנתפסו בשנים האחרונות על דברים מהסוגים החמורים ביותר.
אז כלפי חוץ הכל נראה מעולה, מושלם, ויש "פרסונה" מעולה, אבל - וזה בדיוק השאלה - אני לא מצליח אז להבין - מי זה בעצם הבן אדם?
האם "הכל" מזוייף?
אני לא מצליח להבין - איך בתוך בן אדם "אחד" יש גם מישהו שנראה ברמה מאד גבוהה, נחמד, איש חסדים, ולפעמים זה נראה שהכל באמת מהלב, אולי מתן בסתר וכדומה ומצד שני זה בן אדם שלמשל שאונס נשים נשואות עם ילדים???
אם הבן אדם היה כמו ה"נבלים" מהסרטים המצויירים, שממש ניכר שזה דמות רעה ורשעה, אז היה מסתדר לי בראש.
אבל אם זה מישהו שלהפך, נראה ממש טוב, ונראה שבאמת יש בו דברים טובים, כלומר - שזה לא נראה שהכל הצגה אחת גדולה, זה לא שעכשיו שמחייך למישהו הוא באמת לא אכפת לו ממנו ומחייך בתור הצגה, כך לפחות זה נראה, ומצד שני עושה את הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות.
למשל עכשיו התפרסם בארה"ב וקצת בארץ על אדם בשם Keith Raniere שניהל ארגון עצום ל"פיתוח אישי" אך בעצם זה היה סוג של כת והוא שעבד הרבה מאד נשים.
לפי ראיון איתו כאן למשל
(לפני שהתפוצץ הכל) - הוא נראה אדם ממש נחמד, עדין, טוב שרוצה באמת ובתמים לעזור...אבל הבן אדם הזה עשה דברים ברמות הרוע הגבוהות ביותר.
אז איך זה נכנס בתוך בן אדם אחד?
תודה
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה