האם להתחיל לחנך תינוקת בת חצי שנהאשה של בעלי
התינוקת שלנו ילדה מהמהת בימים לא בוכה הרבה לא דורשת הרבה עד שמגיע הלילה פה מתחיל הסיוט אחרי שמשעה 4 היא לא ישנה בשבע וחצי אני רוחצת אותה בשמונה שמה אותה במיטה היא נופלת מעיפות ונרדמת
שעה אחרי זה היא מתעוררת ומתחילה לבכות שירימו אותה זהו מבחינתה בוקר
יש לה תחביב להוציא את המוצץ מהפה עם הזרת וככה כל שניה היא בוכה שהמוצץ נפל לה בהתחלה הייתי כל הזמן מחזירה לה אותו בהשערה שהיא קטנה ולא יודעת להחזיר את המוצץ
אבל בימים האחרונים זה משהו קריטי זה נהיה סיוט מיד אחרי שאני שמה לה מוצץ היא מוציאה אותו ובוכה שוב
ניסינו הכל לשבת לידה לנדנד אותה חשבנו אולי כאבי שינים מתחילים שמנו לה טיגל שמרדים את המקום בקיצור לא יודעת מה לעשות אתמול נתתי לה פשוט לבכות שעה ואז היא נרדמה כשהיא הבינה שאף אחד לא יחזיר לה את המוצץ אם היא תפיל אותו
האם להמשיך כך??? האם להתעלם מהבכי ??? אני ממש עובדת עצות, האם זה נכון לחנך ילדה בכזה גיל???????
מוכר מאודשמחה תמיד
אני הייתי בטוחה שהיא בוכה כי היא רעבה והנקתי אותה לפעמים 3 פעמים בלילה עד שהתייעצנו עם כמה .. מסתבר שיש שיטת חמש דקות כמו שאת אומרת מקלחת בקבוק או הנקה והיא נופלת וכך היא מתעוררתלפעמים למוצץוחוזרת לישון כשלא חוזרת  להתעקש זה סיוט ילד בגיל הזה לא צריך לקום לילה !אתמול היא בכתה שעה וחצי בעלי היה איתה כי אנילא עומדת בזה..והיא נרדמה עד חמש בבוקר משמע צריך להתחיל וכדיאי עכשיו כי אח"כ תעמד תתישב וכו...

לא להתעלם..אלונית
אני לא בעד להתעלם מהבכי של התינוקת, אבל עדיין להראות לה שזה לילה. כלומר לא להוציא אותה מהמיטה (או מהחדר), לא להדליק את האור ולומר לה תוך כדי ליטופים שעכשיו זה זמן לישון וכו'. כשהיא נרגעת לשים אותה במיטה ולצאת. אם היא בוכה שוב, לחכות 2-3 דקות ולהכנס שוב.
 אם זה נראה שהיא פשוט לא עייפה, ועושה ממש בוקר-  יכול להיות שכדאי לנסות להשכיב אותה לישון אחה"צ לקצת זמן ואז להשכיב לישון ללילה קצת יותר מאוחר.
לא נראה לי כי זה המוצץ.יהודית פוגל
בגיל הזה יותר הגיוני שהם ישנים ממשהוא כמו חצות עד הבוקר. הצפי שהיא תישן מ- 8 בערב עד הבוקר הוא לא ריאלי בגיל הזה. יותר טוב שהיא תישן מ4-6, אח"כ תסתובב איתכם עד שעת השינה שלכם ואז תצליחו ליהנות משנת לילה בלתי מופרעת. רק בגיל שנה היא תישן מ-8 עד הבוקר. כ"ט 
סליחה , יהודית לא הבנתאשה של בעלי
אין לי שום בעיה לקום בלילות לאוכל הבעיה היא אחרת אחרי שהיא נרדמת בשעה שמונה אחרי שמארבע היא לא ישנה ומוציאה הרבה הנרגיה
אחרי שהי אנרדמת בערך בתישע היא קמה ו... בוכה למוצץ שמים לה ואחרי דקה שוב פעם בוכה ככה המשחק הזה מאד מתיש עד שמתיאשים ונותנים לה לבכות עד שתרדם בלי או אם המוצץ
וכאן השאלה שלי אם לתת לה לבכות כשאני יודעת שהיא שבעה רגועה לא כואב לה כלום טיטול נקי זאת בדיוק השאלה שלי אין לי שום שאיפה שהיא תישן משמונה עד הבוקר אלא שתתעורר לאוכל ולא תבכה ותשגע אותנו סתם
יש לי הרגשה מאד חזקה שזה פשוט פינוק ולזה אני לא מסכימה
אולי היא פשוט לא עייפה כ"כ?חילזון 123
למה שלא תשכיבי אותה מאוחר יותר בערב?
או מוקדם יותר בצהריים?
מ 4 עד 8 זה ממש לא הרבה זמן לדעתי.
משעה שבע עד שמונה אני בקושי מצליחה לסחוב אותהאשה של בעלי
היא פשוט נופלת לי מעיפות בקושי אני מצליחה משבע ורבע למשוך אותה
בשמונה שאני שמה אותה במיטה אחרי אמבטיה אני לא גומרת לקרוא איתה קריאת שמע ואופס היא ישנה
אז תגידי לי זה ילדה לא עיפה?????????????
יכול להיות שזה יעזוראלונית
יש לי תינוק בערך בגיל הזה, ובשבילו אם הוא קם ב 4 , בשבע הוא נרדם ללילה. לא נראה לי שהיא מתעוררת למוצץ בכוונה כדי להרגיז אותך...
אני יכולה להציע לך אולי לנסות להשכיב אותה יותר מוקדם, להתחיל מקלחת כבר בשש וחצי ולא למשוך אותה משבע עד שמונה, הרבה פעמים כ'שמושכים' תינוק הוא עייף מידי ואז יותר קשה לה להכנס לשינה ממש חזקה של לילה. מנסיון עם התינוק שלי, אם אני מושכת אותו, יותר קשה לו להרדם ואם אני משכיבה אותו כשהוא רק מתחיל להראות סימני עייפות הוא נרדם יותר בקלות וישן יותר טוב.. (ואגב אם הוא קם ב3 משנת הצהריים, בשש וחצי הוא כבר ישן בד"כ)
גם אצלנו "שינה גוררת שינה"יוקטנה
לדעתיאנונימי (פותח)
תתני לה לבכות כמה פעמים עד שהיא נרדמת לבד. גם אם זה יקח זמן של בכי.

וגם תינוקת בת חצי שנה מבינה איך היא מקבלת תשומת לב אז היא מוציאה את המוצץ.

וחינוך מתחיל מגיל 0
באמת אחרי 3 לילות שהיא בוכה הרבה היום היא כמעט ולאאשה של בעלי
בכתה
היא בכתה דקה ומיד נרגעה בלילות הקודמים היא בכתה לפחות חצי שעה
יש להבחין בין חינוך להקניית הרגלים.אנונימי (פותח)
המשך..אנונימי (פותח)
מה ששיך להשפעה על העתיד הרחוק, ל"גם כי יזקין לא יסור ממנה" קרוי חינוך, הרגלי שינה זה וודאי שלא הרי ברור שבשלב כלשהו היא תדע להרדים את עצמה גם אם זה יהיה בגיל 10, ברור שכדאי שיהיו לה הרגלים טובים, זה גם מאוד נוח לנו ולה.
זה מהותי כי לפעמים אנחנו טועים ועל דברים שזה רק הרגלים טובים שלא באמת שייכים לעתיד עושים לילדים שלנו סדרות חינוך.
לשבת לידה וללטף אותהיעלת-חן
אצלנו כשהבן כל הזמן בכה ורצה לצאת מהלול, לקחתי כיסא, ישבתי ליד הלול וליטפתי אותו.
אם הוא התרומם, השכבתי אותו בחזרה.
באיזה שלב הוא נרגע - או התייאש - ובסוף גם נרדם.

אחרי עקביות של כמה פעמים, מרגע שהוא ראה אותי מביאה כסא ליד המיטה שלו הוא הפנים שזהו, אין ברירה והולכים לישון...

בהצלחה!
(אגב, עשינו את זה בגיל שנה, אבל אני לא רואה מניעה לעשות זאת בגיל חצי שנה)
אהבתי את הגישה שלך יעלת חן כי היא עונה על הצורךקרנלהאור
האמיתי של התינוקת - קשר!
ילדים יכולים להתפתח ולגדול באופן תקין רק כאשר התנאי הבסיסי של היקשרות לדמות ההיקשרות תקין.
מדובר פה בתינוקת חכמה שגילתה איך להביא את המזון הנפשי שלה (את אמא ואבא) אליה.
זו אינה מניפולציה, כמו שגישות התנהגותיות שונות טוענות שיש לאלף ולעקור ולהבהיר מיד מי כאן הבוס, אלא זה צורך קיומי הקיים אצל כל בני האדם, ובולט במיוחד אצל ילדים הזקוקים לו לגדילה שלהם.
ממש כמו שהיא בוכה לאוכל, ואמא מיד דואגת לספק לה את הצורך, כך הילדה בוכה לקשר, ויש לספק לה אותו.
ועל אותו מישקל, אם הילדה תבכה מרה שהיא רוצה מאכל שלא קיים או לא בריא או לא כשר, בכלל לא יהיה ספק בלב ההורים אם להגישו לילדה, גם לא יהיה לרוב צורך בהסברים/הטפות/תחנונים או כל התנהגות אחרת העלולה לפגוע ברגשות הילדה או לאיים עליה... המסר יהיה ברור וחד משמעי...
וכן, גם השמירה על ההיקשרות עם הילדה צריך להתקיים באופן סביר עבורכם, ההורים. ובאינטואיציה ההורית שלכם, ודאי תמצאו כיצד לשדר לה מה מקובל ומה אינו מקובל עליכם, מבלי לפגוע בביטחון שלה בעצם הקשר עימכם.
לתת לה לבכות עד שתתעייף, זו גישה שנדחפה לתרבותינו ממקורות אכזריים מידי, ולא רק שאינה תורמת להיקשרות, אלא אף מזיקה לה בצורה קשה. הילדה לומדת שאין לה על מי לסמוך בשעת מצוקה ומשבר, ואין דמות היקשרות יציבה בחייה. דבר, שעם הזמן, יגרום לה להכנס למצב של הישרדות, חסימת הרגשות והפגיעויות שלה, וחוסר פתיחות לסביבה ה"עויינת" (כביכול, עפ"י התפיסה שהתגבשה אצלה).
כל טוב
קרן

התינוק שלי בן-5 חודשיםאמא ל-5
ונכון, הוא גם קם הרבה בלילה , שמתי לב שכשהוא יונק איתי במיטה ונרדם איתי, הוא ישן בלי בעיה, לא משנה כמה אני "אפריע" לו בתזוזות שלי הוא ישן בלי הפרעה. (לא לילה שלם, אבל בהחלט לא מתעורר כל שעה) נכון הוא מפונק, אני מפנקת . וכיף לנו.
אולי אם תרדימי אותה עלייך ואח"כ תשכיבי אותה במיטה ? אולי התנוחה? חיתול קרוב או הרגל אחר? פעם שמתי ליד הבת שלי חולצה שלי- היא ממש היתה דבק אליי וזה עזר.
בהצלחה
הילדה שלי לא יונקת יש לה מוצץ שהיא מאד אוהבת וגםאשה של בעלי
חיתול היא מתחבקת עם שתיהם וכך היא נרדמת ובכל אופן היא מתעוררת
ממש מוזר!יוקטנה
מעדיפה את אמא על פני מוצץ וחיתול?! לא יכול להיות!!! 
צוחקת עלי . אה?????????????????אשה של בעלי
יוקטנה!
תמיד אני מחכה לתגובות שלך הם כל כך חכמות ומועילות ו במקום לענות לי את צוחקת עלי ???
תעני תשובה ובתוכה אני מסכימה שתתלוצצי עלי כמה שתרצי
אבל תעני!!!!!!!!!!!!!!
אוי אני שוכחת שהבדיחות שלייוקטנהאחרונה
לא תמיד מצחיקות, ולא תמיד מובנות לכולם 
התכוונתי לומר שברור לי לחלוטין שתינוק יעדיף את אמא שלו על פני מוצץ או חיתול  במיוחד אמא כמוך 
את צודקת לגבי האבחנה שלך שהוא ישן רגוע יותרקרנלהאור
כשהוא צמוד אליך.
את טועה בקשר להגדרה של זה.
הוא לא מפונק ואת לא מפנקת.
את משביעה לו צורך בסיסי קיומי!
ממש כמו שאמא שניקה את הילד במקום לתת תמ"ל היא לא מפונקת, ותינוק שרוצה רק לינוק ולא מוכן להכניס בקבוק לפה, הוא לא מפונק.
קרן את כזאת מתוקהveredd
ויש לי הרגשה שיש לך ילדים בטח מתוקים עוד יותר...
בכל מקרה, יש לי שאלה בשבילך-
כשהקטנטן שלי היה עוד יותר קטנטן, בן חצי שנה או מעט יותר, הייתה לו תקופה גם כזאת שהוא מאוד התקשה להירדם- הייתי מניקה אותו, שרה לו, ומניחה אותו במיטה- והוא רק היה רוצה להזדקף ולישון עוד ועוד על הידיים. מה שאני עשיתי שמתי אותו במיטה בעדינות, הסתכלתי עליו ואמרתי לו שישים ראש, והוא היה בוכה, אז נתתי לו נשיקה ואמרתי לו שאני אוהבת אותו ושאחזור עוד כמה דקות, ובאמת ככה חזרתי כל דקה- שתיים, עד שהוא נרדם. הוא היה ישן אחרי זה עד הבוקר. עד היום, בפעמים הנדירות שהוא מתעורר אנחנו עושים ככה, ועכשיו שהוא מבין מה אנחנו רוצים ממנו, הוא לא בוכה שאנחנו הולכים, פשוט מחכה... ונרדם.
השאלה שלי- אני עד היום לא יודעת אם זה היה "בסדר"- אבל פשוט לא הייתה שום דרך אחרת! הוא היה בוכה ורוצה רק לישון עלינו... מצד שני- היום הוא ספץ בשינה, ויש לי הרגשה שזה בגלל שהוא למד להירדם לבד, ובאמת בלי עין הרע הוא הולך לישון פשוט מקסים. אז אולי זאת הדרך הטובה? אני מנסה לחקור לעומק את הסוגיה הזאת כבר הרבה זמן...
נשמע שהאינטואיציה שלך הנחתה אותךקרנלהאור
למצוא בדיוק את האיזון בין הצורך למקושרות הורית לבין הצורך לישון שנת ישרים (שמהווה למעשה פרידה מאמא).
הוא הרגיש מספיק בטוח לתת לעצמו להרדם ולהפרד ממך, כי הוא ידע שאת לא תיפרדי ממנו, ולא "תנטשי" אותו.
למעשה עזרת לו לפתח מיומנות כ"כ חשובה לחיים: להרדם כשאני עייף בלי תלות בסביבה!
איזה כיף לכם!!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך