יש לי אח חילוני שעבר לגור בשכירות עם חברה שלו ונכנסו בטעות להריון, כמובן שתמכתי בו ועודדתי אותו להמשיך עם ההריון.
לאחר הלידה "גיסתי" שאלה אותי על אמצעי מניעה ומה אני עושה?
, אז פרטתי לה את כל המידע שיש לי על אמצעי מניעה (השיטה הטבעית, גלולות, התקנים, דרכים חוצצים וכו').
היא נכנסה להריון כשהיא הייתה על גלולות, לכן ייעצתי לה לשים התקן לא הורמונלי, כי אסור לסמוך על הנקה ושכנראה כץגלולות גם לא פיתרון טוב בשבילה.
אמרתי לה שאחרי ההריון אם היא לא תהיה על הגנה מסויימת היא תכנס להריון נוסף...
אבל ייעצתי לה שתלך לרופא שתשמע ממקור מוסמך יותר לפני שתחליט, היא אכן הלכה לרופא שטען שהיא צעירה לכן היא לא צריכה התקן וכו' והחליטה לא לשים, אמרתי שלדעתי זו טעות אבל שתעשה מה שהיא חושבת.
כמובן שהיא נכנסה להריון לא רצוי נוסף וילדה בדיוק לאחר שנה מהלידה הראשונה.
היא אמרה לאחי לא לספר לי על ההריון, כל מפגש משפחתי שהייתי נוכחת בו היא החליטה להתחמק, הזמנות שבת ביטלה מכל מיני סיבות, ועל הלידה שמעתי מקרובת משפחה אחרת..
ולצערי היא כועסת עלי מאוד ולא מוכנה לראות אותי.
אני חלילה לא רוצה לנתק את הקשר עם אחי, אני מנסה לברר איתו מה בדיוק הסיבה לכעס עלי, אך הוא אינו יודע.
היא יודעת שאני מתכננת כל הריון, ואפילו מנסה לתזמן את הלידה לתאריך שטוב לי. יכול להיות שהפער הזה בני לבינה קצת כואב לה..
מה לעשות??
איך לתקן את הקשר??
. וכמו שאמאשוני כתבה למטה בתגובה, יכול להיות מאוד שזה שהיא ואחיך עדיין לא נשואים מערער לה את הביטחון (ובצדק..) במשפחה, שהיא עדיין לא באמת חלק. בעיני תנסי להיות נחמדה כמה שיותר, להחמיא לה, להתעניין בשלומה דרך אחיך.. אבל בשום אופן לא לוותר על המקום שלך במשפחה. לא תקין שתצאי מקבוצת הווצאפ המשפחתית רק כי לא נוח לה שאת שם.