מה הקטע של אנשים עם תיאוריות קונספירציה על הקורונה????בינייש פתוח
כל התיאוריות קונספירציה שיצא לי להכיר עד כה, לא נוצרו סתם. הם מצאו משהו שנראה מוזר, ויישבו אותו ע"י משהו מוזר פי 8. מה ההיגיון שמאחורי זה? נושא בפני עצמו, הם אנשים שרואים את העולם באופן שונה לכן להם זה יכול להסתדר. כלומר לתיאוריה יש בסיס לצמיחתה, שהוא משהו שנראה מוזר, גם אם התוצאה גרועה יותר. ולא משנה אם התיאוריה עסקה במלחמת יום הכיפורים, במלחמת העולם השנייה, או בביבי נתניהו.
אבל קורונה??? מה הבעייה בכך שיש וירוס???? ומגפה???? הדבר הכי טבעי בעולם שקרה לאורך כל ההיסטוריה...!!
למה לפתח תיאוריות על כך שהוירוס נוצר במעבדה, נוצר באינטרנט החדש, המצאה וכולם משקרים, פולטיקאים או גוגל או מייקרוסופט????
כי הכלכלה מתרסקתadvfb

ואנשים שואלים אם זה הכרחי.

הטיפול בקורונה עצמו הואלוקחה בחסר. אין ספק בכך.

לא עונה על השאלה בכללבינייש פתוח
כלכלה שמתרסקת בעקבות מגפה וסגרים זה מוזר??? גם זה קרה משחר ההיסטוריה... ולא סיבה לחפש אשמים לא קשורים כמו גוגל או 5G
דבר בהיקף כזה לא קרה בתולדות ההסטוריהadvfb

גם בגלל אמצעי התקשורת המאוד מאוד מפותחים כיום,

גם בגלל אפשרות ההתניידות על ידי טיסות בין מדינות שונות.

גם בגלל הרפואה המשוכללת שעולה על זה שזה מתחיל ממש בהתחלה

גם שלטון דמוקרטי שהוא ממש חלש שמתרפס בפני המגפה מכ"כ הרבה פולטיקות שתוקעות דברים

הקורנה לא היתה נחשבת פעם לכלוםמישהו כל שהוא
מוזמן לקרוא על הדבר השחור שהרג חצי מאוכלוסיית אירופה
המחלה שהפילה לפחות שלוש אימפריות - הידען
ועל ההתנגדות לחיסון גם אחרי שכבר גילו אותו
דבר ראשון אתה מחזק את טענתיבינייש פתוח
אם אתה אומר שהיו מגיפות חזקות בהרבה לפני שידעו לחקור חיידקים ווירוסים או לפני גוגל.
ואל תשכח שבימינו אנשים טסים ממדינה למדינה לכן הוירוס מתפשט בכל העולם. הדבר השחור היה בהודו ואירופה ובמספרים נמוכים במזרח התיכון (בו זמנית בפרץ הכי חזק שלו)
מצד שני היה את השפעת הספרדית...
פוליטיזציה והיעדר השכלהמי האיש? הח"ח!

פוליטיזציה כי מתאים להאשים יריבים פוליטיים בצרות
והיעדר השכלה כי תיאוריות קונספירציה מתעלמות בדרך כלל מקריטריון תער אוקאם (למשל קונספירציית הנחיתה על הירח) וזה ברוב המקרים נובע מהיעדר ידע פילוסופי או השכלה מבולבלת בנוגע אליו

ומה מיוחד עכשיובינייש פתוח
שכנראה לא היה לפני כן, שמתפתחת תיאוריה מוזרה כדי לתת הסבר למשהו טבעי? לפני כן לא היה בורות וחוסר השכלה ופוליטיזציה?
היה, לכן אז אמרו שזה עונש מהאליםאריך וייס
רשתות חברתיותמי האיש? הח"ח!

"אנוכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה"
ברכה של חופש ביטוי להמון
קללה של חופש ביטוי - להמון...

מצד אחדבינייש פתוח
רשתות חברתיות קיימות יותר מעשור. מצד שני אולי זה שילוב של משהו בקנה מידה עולמי ושל אלה.
או שאולי כדברי אריך וייס, פעם פיתחו תיאוריות מוזרות על אלים, והיום זה על גוגל
זה בעיקר אנשים נאיביים.שושיאדית
אני שומעת את כל הדיעות....
אבל לא מקבלת את כולם... ממש לא
מי שרוצה לפרוק באוזני פורק ואין לי בעיה עם זה תגידו מה שאתם רוצים ואני רואה כמה אנשים פשוט לועטים את מה שמוגש בתקשורת בין אם בתקשורת הרגילה ובין אם בקונספירציות שרצות בווצאפ....
אנשים שמאמינים במוטיב כלשהו שהם שמעו זה בעיקר חדלי אישיים שאין להם בסיס להקמת דיעה מעצמם...
אני אומרת שכדאי להקשיב לכל הצדדים ולגבש דיעה נורמלית רציונאלית שמונעת משיפוטיות בריאה של היגיון בריא.
והכי חשוב. לא להכנס להיסטריה. זה רק מוריד מהערך, מהתדמית, ומעיד על האיי קיו הלוקה בחסר....
לשמור על קור רוח והיגיון.
זה הכל.
בהצלחה לכולם
אתה מנתח שכלית, ולכן זה לא נראה לך מוזר..אדם כל שהוא

אבל כשקורה משהו שאנשים לא חוו אף פעם בחיים, ומשנה את העולם, זה יוצר תחושה שמשהו מוזר קורה, וזה מזמין הסברים מוזרים.

גם בשאר המגפות הטבעיות שהתפשטו בעולםrivki
עלו תיאוריות קונספירציה: יהודים הרעילו את הבארות וכו.
כשקשה, מחפשים אשמים - טבע האדם.
כדי להתגבר על זה, נראה לי צריך משהו יותר מסתם ידע.
האשמה מגוחכת של יהודים יש תמיד. אז אני שם אותה בצדבינייש פתוח
לשאר הקונספירציות היה משהו מוזר שממנה היא צמחה. ככה לפחות אני מכיר
אז מאיפה צמחה קונספירציית 'כדור הארץ השטוח'?rivki
כל מיני דבריםבינייש פתוח
הוא נראה שטוח בעין בלתי מזוינת
אם אדם קופץ או מעלה רחפן או מסוק האדמה לא זזה תחתיו, דבר שלא מסתדר עם תזוזת כדור הארץ סביב צירו (רק מי שלמד פיזיקה לעומק יודע תנע זויתי ומבין איך זה מסתדר)
נאסא משקרים באיך שנראה האטלס וגם גוגל ארת'. הם מקטינים את אפריקה ומגדילים את אמריקה. ונוסף על כך הם מצלמים מלמעלה את כדור הארץ בעדשת עין הדג כדי ליצור זוית ראיה טובה ורחבה ותקלוט יותר אך מעוותת את התמונה ויוצרת קימור מזויף
אדם נוחת על הירח... רעיון מפחיד וקצת קשה להאמין, לא?
מזה שפעם אנשים היו טיפשים ( בדיוק כמו היום)אריך וייס
למה שהמח שלהם קטן, לא מכיל מה הם קשה להם.

למה שזה נראה מגניב לחשוב אחרת מכולם.
מסכימה עם האמירה האחרונהrivki
'רק אני יודע את הסוד'.
זה גם גורם משמעותי, אבל לא היחידבינייש פתוח
לגבי ארץ שטוחה ציינתי את "הבעיות"
זה סוג של מילוי לריקנות שבאינטלקטואליות.שושיאדית
יש ריק מסויים באיזור הזה אז האדם ה(לא!) חושב מנסה למלא אותו במידע שלכאורה נעלם מאותם אנשים בעלי רמת משכל והגיון בריאה וגבוהה יותר
אחרי שחשבתי לעומק בין עצמי הגעתי לתובנות:בינייש פתוח
כמו שצויין, אמנם מגפה זה טבעי אבל אנשים לא רגילים לזה ומי שלא עובד עם השכל מקבל תחושה שיש פה משהו מוזר.
וכמו שאמר חבר, דברים רעים קורים אז מחפשים להכחיש או להאשים גורם ספציפי.
וכמו שצויין, במגיפות קודמות היו תיאוריות שעסקו באלילים, היום הם עוסקים בגוגל.
ויש עוד גורם להתפתחות התיאוריות. אנשים מובטלים, עסקים קורסים ואנשים יוצאים לחל"ת ולכן הם משועממים ומפתחים תיאוריות.
ועוד נקודה. יש עוד סוג של תיאוריות קונספירציה, חוץ מהמתואר כאן והמתואר בראש השרשור. תיאוריות העוסקות בידוענים. עצם היות אדם מפורסם, מפתחים עליו תיאוריה. אם זה ג'ון קנדי, אלביס פריסלי או הפיהרר שלא באמת מתו, או זמרת שנטען שהתאבדה והוחלפה בכפילה, או זמרת אחרת, הכי מצליחה בעולם, שנטען שהיא נאצית ונטען גם שהיא יהודייה. לא רק שמדובר בתיאוריות שלא הולכות יחד, היא פילנתרופית ודיברה כמה פעמים (כמו כל אמנית טובה) נגד גזענות, והשם שלה, פרטי ומשפחה לא משארים ספק בדבר היותה גיוה מוחלטת.
כמו כל תיאוריות הקונספירציההאטורי האנזו

יש אנשים שחושבים שאלביס

מלך הרוק עדיין חי ומסתובב לו אי

שם על כדור הארץ השטוח שלנו.

משהו מצחיק ששמתי לב אליו על ארץ שטוחהבינייש פתוחאחרונה
הם השטיחו את כדור הארץ לדיסק שבו במרכז הקוטב הצפוני, מסביבו היבשות ובשוליים אנטרטיקה וממש בשוליים חומת קרח שמונעת מאיתנו ליפול. ולמה הם מעולם לא צילמו אותה? כי לטענתם לא חוקי לבקר באנטרטיקה כדי שלא יחשפו את השקר. לא רק שהשקר הוא שלהם והרי מותר לבקר באנטרטיקה לצרכי מחקר, אם האיסור על ביקור שם מונע מהם לצלם את החומה, איך בדיוק הם יודעים על קיומה???
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלתאחרונה

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולדאחרונה

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך