שונאת (מילה חזקה אבל ככה מרגישה כרגע) את חמותי!!אחרילידה
אני שבועיים אחרי לידה, בטוחה שזה לא הורמונים כי גם לפני זה לא התחברתי אבל עכשיו ממש התגלתה ה"אהבה" שלה כלפיי. מהלידה היא לא התלהבה שנלך להורים שלי, כנראה מקנאה כי זה נכד ראשון וניסתה להגיד לנו כמה פעמים שנחזור לבית שלנו. מבלי להבין שאני צריכה עזרה.

כל הזמן אומרת שהנכד הוא כמו הבן שלה ושהיא מרגישה אמא שלו ומתלהבת ש"נולד לה בן". שכחה שיש גם אמא בתמונה. הייתי על הפנים אחרי הלידה והיא אמרה לבעלי שאולי ילך לנוח בבית וישאיר אותי בבית חולים ואז יחזור, בזמן שלא הייתי יכולה לקום. אני מרגישה שהיא מקנאה. כשהייתי בחודש 7 פתאום באה ביציאה שבא לה תינוק ובא לה להיות בהריון (עכשיו נזכרת?) כשהיא רואה את הנכד היא לא נותנת לי כמעט להרים אותו. אני רואה איך היא מסתכלת עליי כשאני מרימה אותו יש לה מבט מפחיד היא כאילו מקנאה שאני האמא שלו ושהוא נרגע עליי. כל הזמן הייתה מסתכלת על ההנקה שלי, אחרי כמה ימים כבר קיבלתי דלקת בשד. מכמויות מטורפות של חלב לא נשאר כלום אני נלחמת לשאוב.

היא תמיד הייתה איתי צבועה. רק שעכשיו אני קולטת. מנסה להוריד אותי כדי שאני לא ארגיש יותר מדי טוב עם עצמי ליד הבן שלה ואני לא אחת כזו שמתנשאת. והכול במשחק שהיא אוהבת אותי אבל הלב מרגיש את התחושות שיש לה עליי מבלי שעשיתי משהו.

הלידה הזו הראתה לי מי באמת דןאג לי ואוהב אותי ומי חושב על עצמו. רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח אבל לא מבינה שאני והתינוק צריכים אחד את השני. לא מבינה שתינוק צריך את אמא שלו ואומרת לי שאני צריכה לשחרר אותו יותר!! חצופה לא עברו שבועיים מהלידה! כשהיא באה הוא רק איתה אני לא מרימה אותו אפילו! אומרת לי להרגיל אותו להאכלות בשעות קבועות תינוק בן שבוע!!

אני לא סומכת עליה שתשמור עליו. אני מרגישה שהיא מקנאה. בי ובהורים שלי שנמצאים יותר עם הנכד וקשה לה לקבל את זה והיא מחכה שרק נעזוב שם. היא אגואיסטית וחושבת רק על עצמה ואני לא יכולה לראות אותה.

איך מתעלים מעל הרגש הזה? אהבה לא תהיה פה אני נתתי את כל כולי וגם בזמן ההריון לא היה אכפת לה שאעבוד קשה ואתאמץ העיקר שהבן שלה ינוח. הלידה הזו גרמה לי להבין שהכול דיבורים והיא לא אוהבת אותי. אני שוכבת באשפוז ושומעת אותה מדברת עם בעלי בטלפון וצוחקת על שטויות בזמן שכל המשפחה שלי לא תפקדה מרוב דאגה ביום הזה שהיה קשה. לצערי בעלי הבין שאני לא אוהבת אותה ואמר שהוא מכיר אותי ואני שונאת אותה. אמרתי לו שנפגעתי ממנה מאוד בתקופה הזו. ושאני אכבד אותה תמיד אבל לא חייבת לאהוב אותה וכרגע קשה לי לשחרר מהרגש הזה.

בבקשה תגידו לי איך מתמודדים עם חמות רעה שמשחקת אותה שכאילו אוהבת אותי אבל כל פעם מחדש אני רואה במעשים שממש לא. בעיניי זה הכי נורא. אחד בפה אחד בלב. מעדיפה שלא תעשה את עצמה ותהיה כנה. כרגע אני לא יותר מדי נחמדה אליה ונגמרו הימים שניסיתי לרצות אותה והיא לא העריכה את כל הכבוד שנתתי לה.

אוי בנות אני משתגעת אני שונאת אותה ובא לי שהיא תהיה כמה שיותר רחוקה מאיתנו אין לי אנרגיות אליה בכלל ובטח שלא בתקופה הזאת אבל היא צריכה לראות את הנכד אז אני חייבת להתגבר על עצמי איך עושים את זה??
לקחתי נשימה עמוקה כשקראתיבתי 123
מאוד דומה לסיפור שלנו וכבר יצא לי לכתוב פה כמה פעמים. כן יש חמות שחושבות שזה הנכד/ בן שלהן והכלה קצת מפריעה בדרך היא לקחה את הבן האהוב ועכשיו גם את הנכד. ובהחלט יש קנאה. והן באמת לא מבינות שיש הבדל בין האמא של האמא לבין החמות
אני מציעה שתחליפי את השנאה ברחמים.. באמת רק רחמים על נשים שמרגישות ככה.
ומצד שני תעמדי על שלך בכל הנוגע לטיפול בילד
לבעלך תגידי שאת אוהבת אותה והיא אישה מקסימה אבל את אחרי לידה והורמונלית ואת מבינה שלאמא שלו קשה לקבל את המצב ואת מבקשת שתסכמו מראש מה לענות לה כשהיא מבקשת כל מני דברים ושהוא זה שיעמוד מולה ויענה לה.
אל תתעלי על הרגש הזהאמאשוני
שיחה דחופה עם בעלך, לאפס אותו על הצורך שלך כיולדת.
תשארי בכור המוגן אצל אמא כמה שיותר.
החמות לא צריכה להיות בתמונה, ובטח לא כ"כ הרבה שבועיים מהלידה.
לא פלא שכל הרגשות האלה עולים כלפיה.
ריחוק מביא לקירוב
וקירוב מביא לריחוק.
די, את יולדת, יש לך מספיק אתגר עצום בחיים כרגע, את לא צריכה שום חזית נוספת.
פשוט לנטרל אותה מהחיים שלך כרגע.
עוד חודש את והתינוק תהיו במקום אחר מבחינת התאוששות ואז יהיה מקום לטיפים מתאימים למצב ואיך לחיות איתה בשלום ואיך לתמרן בין המקום שלך כאמא למקום שלה כסבתא.
כרגע זה רק את והתינוק בתמונה.
לא לתת לאף אחד לפגוע לך בהחלמה הפיזית והנפשית.

תרגישי טוב ובהצלחה!
מזל טוב ענק ענק..רויטל.

קודם כל אסור לך להיות בצער או בעצבות את חייבת להיות בשמחה אדירה,

והכי חשוב שבעלך יבין אותך ויבוא לקראתך, לנסות לא לערב אותה בכלל ממה

שקורא ביניכם, להשתדל לא לדבר עליה שום רע ממש ככה שום רע, תחיי את החיים

עם בעלך, וכשהוא צריך ללכת לשם שילך, אל תלחמי על זה, רק הכי חשוב שיהיה לך

טוב עם בעלך, ואם יש צורך תשאלי רב אם בעלך צריך ללכת לשם או לא,שוב תהיי

בשמחה כי זה מאוד משפיע על כל הבית כשהאשה שמחה,בהצלחה רבה לך אמן.

את ממש לא חייבת להתגבר על עצמך היא נשמעת לא נורמליתמיואשת******
ואחרי לידה ביקור של שעה בשבוע לסבתא זה נורמלי ומקובל.
דחוף לתפוס את בעלך שזה מה שאפשר כרגע וזהו ולתפוס כמה שיותר מרחק
וזה הילד שלך מותק. לא בא לך שהיא מחזיקה אותו תיקחי אותו. בלי לחשוב פעם אחת אפילו.
^^^חצילוש
וואי כל כך. אמאלה. יש אנשים חסרי גבולות. את אמא שלו נקודה. לשים לה גבולות בחיוך ואסרטיביות ולדבר עם בעלך שיהיה איתך בזה. אין לתאר.. חיבוק יקרה!!
וואי וואי נשמהאורוש3
את יולדת!! את חייבת להתאושש פיזית ונפשית. ולהיות כמה שיותר צמודה לקטן. הוא עוד עוברון בכלל. ברור שהוא עלייך מרבית היממה. מקווה מאוד שהיא תתאפס על עצמה בקרוב. בינתיים מי אמר שהיא חייבת לראות את הילד? סליחה. הוא השניה נולד. ראתה אותו מספיק לחודש הקרוב ככה נשמע. את לא צריכה להתמודד עם זה. שבעלך ידאג שתתפוס מרחק. אחרי שתתאוששי קצת יותר תראו מה ואיך אתם עושים כדי לשמור על איזון. עכשיו רק את והתינוק במשוואה. ניסית יועצת הנקה? בהצלחה עם הכל מותק! תרגישי טוב! נשמע שהמשפחה שלך תומכת. מעולה. תחכי עם מי שטוב לך. תשמרי על עצמך נפשית. מקווה שבעלך גם תומך! חיבוק
אמאל'ה...בת 30
שבועיים אחרי לידה ועם זה את מתמודדת....
כולן כתבו לך כאן דברים מאוד נכונים וחכמים.
אני מוסיפה רק שתתעלמי.
תתרכזי בעצמך ובתינוק.
יש לה בעיה כלשהיא, את לא יכולה עכשיו להרשות לעצמך להתמודד עם הבעיה שלה. תשאירי לה את הבעיה.
לדעתי הענין פה יותר הוא בעלך.
את גם לא יכולה להרשות לעצמך בתקופה כ''כ רגישה שהוא לא יהיה לצידך או שהוא עצמו יהיה בין הפטיש לסדן.
לכן באמת כדאי לך לדבר איתו, אבל על עצמך, לא עליה. מה את צריכה, מה חשוב לך. תשימי אותה בצד לגמרי, היא בכלל לא צריכה להיות ענין.

ואל תשכחי, את עכשיו בזמן מאוד רגיש!! עייפות, לעדה ראשונה, הורמונים. הכל נראה פי קשה, מעצבן פי מאה.
כשתתחזקי, וגם תהיי בטוחה יותר בהורות שלך, והיכולת שלך להבין את התינוק ואת הצרכים שלו, וגם בעלך יתרגל קצת למציאות חדשה של תינוק בבית , אז תוכלי בכלל לחשוב על כל העסק הזה שוב.
עכשיו- פוקוס רק על עצמך ועל התינוק!!
ואם היא מתערבת שוב ושוב, תהדפי אותה באופן רגוע ''תודה אבל חשוב לי שהוא יהיה איתי כל הזמן, הוא עדיין קטן'' ''תודה אבל אני ממש בסדר'' ''תודה, אני מסתדרת ''
אימלה אימלה אני פשוט בשוק!!לפניו ברננה!
חיבוק ענק ענק על ההתמודדות הזאת.
במקום להתעסק בהחלמה שלך ובלימוד שלך את התינוק ואת התינוק שלך.

מצטרפת לדברים החכמים שנאמרו פה, ורוצה להוסיף, שאולי כדאי לחשוב על דרך לשקף לבעלך כמה מוזרה ולא מתאימה ההתנהגות של אמא שלו.
כשזה בא ממך, הרבה פעמים זה לא יישמע, יעורר בו אנטי וכעס ורק יגרום לו להרגיש שאת פשוט שונאת אותה ולכן מסתכלת עליה עקום. קשה לבן אדם לשמוע רע וביקורת על אמא שלו.. בסוף הוא אוהב אותה והיא גידלה אותו. לכן, הייתי ממליצה שאת תתמקדי במה שאת צריכה, ותנסי לבקש מאמא שלך (הבנתי שאתם עוד אצלה? אל תחזרו מוקדם ממה שמתאים לכם כזוג רק בגלל חמותך. ואם בעלך מעלה את הרעיון תוודאי טוב טוב שזה לא בגלל דעתה אלא בגלל הצורך שלו. אל תכניסו צד שלישי לשיקולים זוגיים שלכם) או מחבר קרוב "לזרוק" ולפמפם שבקשות כאלו מייד אחרי לידה זה מוגזם ולא הגיוני לבקש ש מיולדת דברים כאלו. שאם היא תיקח אותו ללילה יהיה לך גודש, וההורמונים שלך לא נותנים לך להיפרד מהתינוק שלך כל כך מהר (אגב, יש מחקרים שאומרים שניתוק מוקדם מדי בין האם לתינוק עלול לגרום לדיכאון אחרי לידה!)
לקחת לילה?!?! רצינית??! בעיני לא לפני גיל שנתיים, אלא אם יש צורך חשוב/דחוף.
וואי וואי נשמע קשה אהובהמחכה להריון

חיבוק גדול! תשמרי מרחק עכשיו שאת אחרי לידה גם אם ירצו לבקר תגידי שאת רוצה לנוח..אני כלכך מבינה אותך אמנם לא עברתי אותו דבר אבל גם היו לי תקופות קשות עם חמותי..ועדיין לפעמים נדמה לי שהיא מקנאה..את לגמרי בסדר הרגשות שלך כלכך מובנים!את צריכה עכשיו לנוח ולהתעסק רק בך ובתינוק היא לא צריכה להיות בתמונה בכלל

בעלי בכל הזמן הזה לא הבין אותי וניסה לגונן עליהאחרילידה
וזה מה שעוד יותר הביא אותי לעצבים. עכשיו הוא מתחיל להבין שיש דברים שלא עושים או אומרים לאישה אחרי לידה ויש דרך להתנהג. אני מצפה מאישה שעברה את גיל 50 ועברה כמה לידות להיות קצת רגישה למצבי..

הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים.
ומבחינתה היא לא ראתה אותו מספיק. כמה דמעות ואנרגיות הוציאה ממני האישה הזאת אחרי הלידה. יש בה הרבה רוע שקשה להסביר ובדרך כלל אני אדם מאוד סלחן אבל כאן קשה לי. גרמה לבעלי לרצות לעבור מההורים שלי. היום הוא מבין שהוא לא חשב נכון. תודה לאל שאני לא בדיכאון אחרי לידה עכשיו כי בגללה בעלי התנהג בצורה שלא אופיינית לו וכל הזמן חשב על מתי ההורים שלו יראו את התינוק וזה לא הוגן שההורים שלי רואים יותר (מן הסתם שיראו יותר וברוך ה'). במקום לראות את הקושי והכאב שלי הוא עסק המון סביב זה!

היא רק לא מבינה שהיא עושה את הפעולה ההפוכה כי כל הדברים האלה גורמים לי להתרחק.

ברוך ה' שהפורום הזה קיים! יכולה לפרוק ולקבל הבנה והכלה שבשבועיים האחרונים לא קיבלתי לא ממנה ולא מבעלי בגללה. והקטע שהיא כאילו אומרת כמה היא דואגת לי וכמה ככה וככה אבל במעשים זה ההפך הגמור ואני גם מרגישה שזה צביעות.
הפורום הזה זה אי של שפיות בתוך כל הבלגן זה ממש מחזק נפשות שתדעו..
חיבוק חזק חזק יקרה!!!חצילוש
אין כזה דבר אי אפשר כי היא תיקח קשה! זה התינוק ש-ל-ך. לענות באסרטיביות וחיוך- אני רוצה שיהיה איתי עכשיו. זהו. לשדר ביטחון שאת יודעת מה לעשות עם התינוק שלך ואיך לדאוג לו ולא צריכה עזרה ועצות בטיפול בו כל עוד לא ביקשת. היא מוזמנת להיעלב עד מחר. אין מציאות כזאת שהיא לוקחת לך את התינוק מהידיים ללא רצונך. פשוט אין. לשים גבולות.
לגמריייי. הזויהאורוש3
את חייבת להתנתק ממנה . פשוט חיייבתמיואשת******
אם את אצל ההורים שלך דברי עם אמא שלך שלא תאפשר ביקור של יותר מפעם בשבוע. ושאחרי שעה תגיד יפה שאתם צריכים לנוח.
אני זוכרת אחרי לידה ראשונה שלי חברה בא לבקר וישבה מלא זמן ואמא שלי נכנסה ואמרה יפה- מיואשת אחרי לידה והיא צריכה לנוח, תודה שבאת לבקר אותה ממש יפה מצידך. וזהו. הייתי בהלם והיה לי קצת לא נעים אבל וואללה, הצילה לי את החיים.
ומה את חושבת אם היא תיפגע? שתיפגע. קחי את התינוק וזהו. באמת מה הקשר להיפגע מכזה דבר? אם היא כזו משוגעת בעיה שלה. והדבר האחרון שאמור לענין אותך עכשיו זה רגשות של חמותך.
שימי פס ותדאגי לעצמך כי אם תהיי נחמדה עכשיו על חשבון הנפש שלך המחיר בעתיד יהיה עצום גם לך וגם לבעלך. תגידי לו את זה.
^^לגמריאמאשוני
מסכימה לחלוטין.
שעה פעם בשבוע זה סביר.
בשעה הזאת אני כן חושבת שצריך לשחרר ולתת לה להחזיק את התינוק ולא להתנסות באסרטיביות בסיטואציה הזאת.
אפילו תיכנסי להתקלח, תאכלי ארוחה טובה. תנצלי את השעה הזאת במקום להיות במתח כמו קפיץ.

נגמרת השעה, תודה רבה. ניפגש שבוע הבא.

ובלי רעיונות הזויים ומשוגעים של לקחת אותו אליה בלעדייך.

שלחי לבעלך קישור לשרשור הזה.
מבטיחה שלא נאכל אותו, רק נסביר לו יפה יפה מה זה יולדת וכמה הוא עלול להתחרט על המצב שאת מתמודדת איתו.
את יולדת. צריכה שקט. צריכה רוגע. צריכה ביטחון.
לא אמורה להילחם עכשיו מלחמות.

וההורים שלך רואים את הנכד יותר מטבע הדברים. יולדת מטפלת ביילוד. יולדת צריכה תמיכה. יולדת נתמכת בהוריה מולידיה= סבא וסבתא מצד האם מטפלים יותר בתינוק.
זה לא בגלל המעמד שלהם כסבא וסבתא מצד עצמו. זה בגלל שהם ההורים שלך ואת היולדת. זהו.

אחרי ההתאוששות מהלידה, אחרי שכבר לא תצטרכי תמיכה מההורים שלך,
כל צד יקבל את המעמד הרגיל של סבא וסבתא.
בעלך צריך להבין שכרגע אין פה בסיס להשוואה.
לצורך ההמחשה- זה כמו שחמותך תיפגע שצוות רפואי רואה את היילוד יותר מסבתא שלו... או שבעלך ייפגע שאת עם הילד יותר ממנו...
^^כל מילה. וחיבוק לפותחת ❤ החמות נשמעת הזויה..חדשה,,
אל תיתני לה לגעת בתינוק אפילולאה1234
בתקופה אחרי לידה פשוט תציבי עובדה לבעלך : אמא שלך מאוד פוגעת בי, וזה מחליש אותי עוד יותר, לכן אמא שלך לא מוזמנת לבית שלנו לחודש הקרוב!!
כן, היא תיפגע, אבל הבריאות שלך יותר חשובה,! אם היא אידה שאי אפשר להציב לה גבולות אז חסל סדר ביקורים! אחרי חודש תחשבי מסלול מחדש
חיבוק חזקקקק קודם כל💜💜כמה טוב שבאת
בעיניי הכייייייי הכיייייי חשוב זה לדבר עם בעלך.
להסביר לו את מה שאת מרגישה, לשפוך את הלב, לא להשאיר משקעים. ממש להגיד את מה שאת מרגישה וחווה.

דבר שני - את!!!!!! המחליטה על הילד שלך. נקודה.
כמובן שגם בעלך, זה אותו דבר בעיניי.
כל השאר יכולים להציע, לשאול, לבקש, לעשות מה שהם רוצים.
רק את מחליטה.
לא מתאים לך שהוא יהיה אצלה - הוא לא יהיה.
היא לוקחת לך אותו מהיד - אל תתני לה!
כמובן שהיא יכולה להחזיק לפעמים, אבל רק ברשות שלכם.
את לא חייבת לנסוע אליה כל הזמן, את לא חייבת לה דין וחשבון על בחיים שלכם.

אם אתם לא גרים קרוב אליה, אז פשוט תשכחי ממנה קצת.
את לא חייבת לענות לטלפונים שלה וגם לא לבקר כל הזמן.
פעם בשבוע לאישה אחרי לידה זה מלא!

ותחבקי את עצמך המון, תיהני מהזמן הזה, מהחיבור לפצפון, תצטלמו ביחד, תשחקו, תתכרבלו.
תקבלי כוח מאמר שלך ומשאר המשפחה, תדברי עם חברות.
ממש תקיפי את עצמך במה שטוב לך!!!!

ושוב - הכי חשוב לדבר עם בעלך.

בהצלחה אהובה!
היא הזויה ברמות!!קוקיז
תישארי אצל אמא שלך אם זה מה שעושה לך טוב! למנן מפגשים ולהכריז בקול שאף אחד לא נוגע בתינוק. תתמקדי בהחלמה ובתינוק שלך!!
תגובה שונהחולת שוקולד
היא נשמעת חמות נורמלית, לא מאלה שרגישות וחברות הכי טובות של הכלה אבל חמות ממוצעת, מה שכתבת מאוד נפוץ, זה לא כזה יוצא דופן, בטח יצא לך לקרוא פה הרבה סיפורים דומים

ברור שאת יכולה להתרחק ואת לא צריכה לתת לה את התינוק ולא שום דבר אבל לא בגלל שהיא רעה אלא כי ככה את מרגישה

מזל טוב
מסכימה איתךמארי
אולי היא מאד מתרגשת ולא יודעת איך להראות אז היא עושה בהגזמה.
אצלי זו היתה אמא שלי שתהיה בריאה. ולא מדובר בנכד ראשון. היא היתה לוקחת לי מהידיים, מאכילה במקומי ( לא הנקתי) ועוד דוגמאות.כשאחותי העירה לה בעדינות, היא ממש נפגעה ולא הבינה מה לא בסדר.
גם אני מסכימה...דפני11
לא יודעת, רוב הדברים שכתבת (הפותחת) כתבת שאת *מרגישה* שהיא מקנאה, או ברור לך שזה מקנאה...

אני לא מכירה את מערכת היחסים שלכם, ומה באמת קורה, אבל אובייקטיבית מהדברים שכתבת, רובם נשמעים כמו חמות נחמדה שרוצה לעזור וקצת (הרבה..) שכחה מה זה להיות יולדת. או לחילופין שייכת לדור של פעם... שלא מבינים כמה חשוב הקשר אמא- תינוק וכמה אחרי לידה הכל יותר רגיש ונפיץ ובכלל...
וכמה צריך ללכת אחורה
ולכבד כל מה שהיולדת אומרת
ולשתוק הרבה הרבה
ולהציע עזרה אבל לא לכפות. ולא להציע מה בדיוק. אלא לתת ליולדת לבחור איז עזרה אם בכלל היא רוצה..
באמת. פעם לא ידעו את כל מה שאנחנו יודעים היום.
כולל הקטע הפיזיולוגי בחשיבות של החיבור אמא תינוק על כל ההיבטים שלו.

אז מצטרפת לכל ההמלצות להתרחק ממנה כרגע
וגם (שוב) מתחברת למה שאמאשוני כתבה.

אבל כן חשוב לי גם להראות לך את הצד הזה שיכול להיות שהיא לא עושה הכל מקנאה, אלא רק מחוסר טקט גדול וסתם פשוט בתור היותה **חמות** ועוד **נרגשת**.
ואולי הפירושים למעשים שלה יכולים להיות דווקא לטובתה..

כך או כך ממליצה להתרחק, ובהמשך כשהכל יתאזן בגוף ובנפש לחשוב על זה שוב....(שוב, לא מכירה את מערכת היחסים שלכן, רק בתור מישהי שקוראת מצד פוסט אחד)

לפעמים אנחנו מפרשים דברים והפרשנות שלנו היא רק שלנו.... לא באמת מה שהצד השני מרגיש/מתכוון
ואו נקודה משמעותית ממש למחשבה!לפניו ברננה!
נכון. אני גם רציתי לכתוב משהו בסגנון הזהבת 30
ישר כוח
מסכימה ורוצה גם להוסיףבארץ אהבתי
לפעמים מאוד קשה להבחין ולהפריד בין המציאות בפועל לבין הפרשנות שאנחנו נותנים לה.
אין שום ספק שהמציאות הנוכחית לא טובה, החמות מעורבת מידי, נוכחת יותר מידי, אולי גם אומרת דברים שמורידים ופוגעים.
אבל הרבה ממה שכתבת כולל גם את הפרשנות שלך לסיטואציה, שאולי היא נכונה ואולי היא לא.

אז קודם כל, כמו שכולן כתבו פה, צריך לחשוב איך לשנות את המציאות הלא מתאימה, לבקש מהחמות לבוא פחות, לשים גבול לזמן שהיא מחזיקה את התינוק וכו'.

אבל בשבילך, ובשביל הקשר ביניכן, שווה להשקיע ולשנות את המחשבות עליה.
כי המחשבות משפיעות באופן ישיר על הרגש, וכמה שתחשבי יותר כמה היא פוגעת בך עושה הכל כי היא מקנאה בך, זה יגרום לך לעתים את הרגשות הקשים כלפיה. וזה גם אוטומטית יגרום לדברים להפוך ליותר נכונים, כי 'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם'. כשלך יש כעס פנימי עליה, זה יעצים את הריחוק ביניכן.
זה בכלל לא קל, וזה מאוד והגיוני שתכעסי עליה, ותחשבי מחשבות של כעס כלפיה. וזה בסדר גם לתת מקום לרגשות שיש בך, ואם תנסי לחנוק את הרגשות שלך זה בוודאי לא נכון.
אבל אם יש בך רצון לעשות שינוי, ואם יש לך קצת כוחות נפש בשביל זה, הייתי מציעה לך לנסות באופן מודע כל יום לחשוב איך אפשר לראות את הדברים אחרת. לדון אותה יותר לכף זכות. לראות איך היא עושה את הדברים לא כי היא רוצה לפגוע בך אלא כי היא לא מבינה, לא רגישה מספיק, מתרגשת מידי ולא שמה לקושי שזה גורם לך וכו'. אולי אפילו לעשות את זה בכתיבה. ואולי בהמשך, לנסות להכניס את המחשבות האלו גם תוך כדי שקורים דברים שמפריעים לך.
ואם עכשיו זה קשה מידי, זה גם בסדר. אבל אולי תזכרי את הדברים ותנסי בהמשך, כשקצת תתאוששי אחרי הלידה ותהיה לך יותר פניות נפשית.

(אני לא עברתי ניסיון כמו שלך, אבל כן יכולה להגיד שבכמה מצבים שהיה לי כעס על מישהו אחר והחלטתי באופן מודע לנסות לחשוב על הדברים אחרת, ולתת פרשנות מתוך עין טובה ולימוד זכות, וזה ממש הביא אותי לרגשות אחרים, ובחלק מהמקרים זה גם הביא לשינוי לטובה של היחס מהצד השני)

(התגובה כמובן מכוונת לפותחת, שרשרתי פה כי רציתי להוסיף על דברי @דפני11 שמאוד התחברתי אליהם)
אני חושבת שזה כן טבעי שיש קנאה מסויימת, לא במודעחילזון 123

כאילו יכול להיות שהיא מקנאה שההורים שלה יותר עם הילד
אבל רוב הסיכויים שזה משהו כזה בתת מודע ולא שהיא באמת אומרת לעצמה "איזה חוצפנים כל הזמן הם עם התינוק"
זה בצרוף קצת חוסר טאקט בסיסי יכולים להביל להתנהגויות קצת הזויות

ולפותחת-
גם ההורים שלי(!) וחמותי כשילדתי אהבו להגיד שתתני לנו אותו ללילה, תוכלי לנוח ולמה לא מטרנה, ולמה לא שעות קבועות וכל מני כאלה
כשהילדים גדלים ויש עוד ילדים, אז הם מבינים שזה בקשה לא ריאלית
כבר יש ילדים גדולים שאפשר באמת לקחת אותם ללילה ולהנות בחברתם ואז זה ברור שלקחת תינוק זה לא קשור לכלום
בילד הראשון עוד לא שמים לב כמה שמצפים ממנו על הימים הראשונים דברים לא ריאלים...

גם בקטע של הדאגה לבן שלה, נכון שזה נשמע מוגזם
אבל לפעמים הדאגה לילד הפרטי שלך מעבירה אותך קצת על דעתך (שוב כשזה בא עם חוסר טאקט מובנה כזה אז זה מתעצם...)
גם לחמותי יש קטעים שהיא מתעניינת מה להביא לו לאכול וכו' בצורה לא פרופורציונית
זה מעצבן אבל טבעי
תדברי עם בעלך, שישים אליך לב יותר, (בלי לרדת על אמא שלו יותר מדי כי זה סתם יוצר אנטי ומירמור כשמבקרים את ההורים שלך)
אבל תדעי שזה עובר בסוף וקצת מתאזן בהמשך

גם מסכימההריון ולידה
את התחושות שזה מייצר לך אני ממש מבינה!
ומצטרפת להמלצה לא להעמיס על עצמך מפגשים כאלה עכשיו
אפשר שבעלך יאמר לה בעדינות שאת עוד בהסתגלות ובעיקר צריכה זמן נחת בבית עם התינוק יחד להכיר אותו מקרוב.

וחושבת שכמעט כל מה שאמרת זה פרשנות וחלקה אולי כן מרגישות גבוהה של אחרי לידה ,של תפקיד חדש שבהתחלה באופן טבעי כדי לרכוש בטחון באמהות צריכים שהסביבה תשדר לנו אמון ולא תיקח עודף חסות.זה מובן ממששש
אבל חושבת שהמילים מקנאה,רעה..לא בטוח מדוייקות
אם תנסי למחוק אותן מהלקסיקון כאופציה-אפילו באופן מאולץ -לו ר לך לעצמך- זה בטוח לא- אולי לאט לאט תגלי שההתנהגות שלה נובעת מחוסר הבנה מה הצרכים של יולדת צעירה,מחוסר בטחון שלה,
גם לי אחרי הלידה הראשונה אמא שלי כל הזמן רצתה לעזור ,להחזיק את התינוקת כדי שאשן ,להחליף לה..ואני פשוט הרגשתי שאין לי צורך בכך כי יחסית ישנתי בלילה בהתחלה(זה עבר אח''כ לא לדאוג חח) וכי כשהיתה ערה רציתי את הנחת איתה במיטה בשקט. לא הרגשתי שצריכה מעבר .
כביסות וכלים רק בעלי עשה אבל כמה כסר יש כשזה רק זוג וכשמבשלים לך(אמא וחברות)
אז פשוט ביקשתי בעדינות- אמרתי שאין לי צורך כרגע בעשרה ואם אצטרך בשמחה אגיד לה . הסברתי לה מה טוב לי ולמה אני זקוקה
בלב היא כן קצת נפגעה נראה לי..
אבל
אחרי כמה לידות כשיש עוד ילדים בבית ועוד עומס עבודה
יוווווו כמה היתי רוצה את העזרה הזאת שהציעה לי
שתיקח את הקטני קצת שאוכל לישון ,שתחזיק אותו ואוכל להתקלח ולארול משהו או להיות פנויה לגדולים
לדעתי סבתות שוכרות את השלב הזה בחיים אחרי לידות ומבחינתן לקחת את התינוק זאת עזרה מצוינת
אבל לא מודעות
לזה שבילד ראשון זה שונה לפעמים
שיש רגישות של התחלה והיא מצריכה מרחב התנסות רקוע ולא עם עודף גוננות
זה גם דור אחר..
ואולי היא הגיעה יותר מנוסה לאמהות
קשה לי להאמין שיש לה קנאה כשאת חזקה שגורמת להתנהג בצורה נוראית כ''כ ..פעם אחת קורה שטועים.לכולנו.
אבל לא יודעת..רוב הנשים הן טובות ואם אין מערכת משפחתית מורכבת במהות מאז ומעולם במשפחה שלהם
יש סכוי גדול שעוד מעט הכל ירגע
וגם אתם יכולים לבקש ולהתנהל לפי מה שנכון לכם

תחשבי שמשפחה זה כמו זרע כזה שגדל בתוך האדמה
נכון פוגשים אבנים וקוצים ועשבים שוטים
אבל להתקע בקוץ ולהכריז זהו -אני שונאת אותה לתמיד וזהו
זה לאבד עץ שלם שיכל לגדול כאן
זה גם להרחיק את בעלך מכור ההיתוך שלו

בקשרים צריך לזהות בזמן קשה אם זה קצר מקומי נקודתי או באמת ביטוי של הפסקת חשמל כללית..
אל תלכי רחוק שבועיים. אחרי לידה זה טרי
כן זה הרבה הורמוים שפועלים עלינו וזה לכולנו ככה והם יתאזנו לאט לאט
לגמרי תשאגי לעצמך להיות איפה שאת שמחה ורגועה ואל תפעלי מלא נעים ואיןוץ
אבל
גם אל תשברי כלים
אל תכניסי את המילה 'ונאת ללב
ובעיקר אל תגידי לבעלך כאלה אמירות על אמא שלו. זה אחד הדברים הכי קשים רגשית.
טפשר לספר בקושי נקודתי- התבאסתי שאמרה לי שלא אתן לתינוק להרדם בידיים זה גורם לי להרגיש...
אבל לומר לא אוהבת אותה..זה צורב בלב. ואח''כ גם יכל לפגוע בזוגיות שלכם
זה צורך בסיסי של ילד להיות קשור למשפחה שלו בכל גיל
כתבת מהמם. חבל שמאנונימילפניו ברננה!
למרות שכתבת מהמם ועם כל הכבוד לכולכן,מיואשת******

"רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח"

וואלה. לא.

אתן טועות.

זו לא התנהגות נורמלית 

לא "כמו הרבה חמיות" ו"יש עוד כמוה"

וזה ממש לא מאד נפוץ

ממש ממש לא.

אין פה את כל הפרטים...חילזון 123

אני לא יודעת מה הסיבה שהיא התאשפזה, ולכמה זמן, ומי היה אמור לשמור על התינוק בזמן הזה.
אבל אם זה אישפוז ארוך והיא אמורה להשגיח עליו, אין חוסר הגיון בלהסיע אותו אליה
אולי היא לא שאלה אותה אבל כן שאלה את האבא של התינוק? זה לא בילתי סביר

כן בעיני האישיות זה לא הגיוני לעשות את זה והייתי מטילה וטו, אבל אני יכולה לראות את בעלי נענה לבקשות עזרה כאלה... לפחות בילד הראשון כשהוא עוד לא היה ככ מודע למה תינוק צריך...

אפילו אמא שלי הציעה לי מתישהו לקחת את התינוק ללילה לישון אצלה שאוכל לישון
ואי אפשר להגיד שהיא חסרת טאקט ולא מבינה כלום...

אני גם לא יכולה לדמיין מישהו מציע לי כזה דבר רגע אחרי לידהבארץ אהבתי
לא יודעת מה הרקע להצעה, ובהחלט יכול להיות שזה לגמרי הזוי ולא שייך.

אבל אני חושבת שהנקודה העיקרית פה היא לא האם החמות נורמלית או לא, אלא איך מתמודדים עם ההתנהלות שלה והמציאות שנוצרה, שבטוח לא נורמלית עבור @אחרילידה.

אז יש מצד אחד את המישור המעשי, של לשים גבולות ברורים, לשתף את הבעל, ולדאוג ליותר מרחק ופחות התערבות בשלב הזה. ועל זה היו רוב התגובות שנכתבו בהתחלה, ואני לגמרי מסכימה עם זה.

אבל מצד שני, יש את העבודה הפנימית, את ההתסכלות והיחס אליה. שזה קשור גם להרגשה הפנימית שלה, גם לזוגיות שלה עם בעלה (שקשה לו עם הכעס של אשתו על אמא שלו) וגם ליחס מול החמות בפועל.
ועל זה אני כתבתי וגם אחרות כתבו, שהסתכלות אחרת על אותה סיטואציה תוכל להביא לפחות כעס.

גם אם החמות לגמרי לא בסדר, אני מאמינה שהיא לא אישה רשעה שרק רוצה לפגוע. אפילו אם היא באמת מקנאה מאוד, זו חולשה שלה, זה יושב לה איפשהו על מקומות רגישים בנפש שלה. וגם אם זה מביא אותה להתנהגות שפוגעת באחרים, עדיין יש מקום גם לרחמים כלפיה ולא רק לכעס.
זה לא קל לעשות את השינוי הזה, אבל מניסיון - זה מועיל מאוד קודם כל למקום הפנימי של מי שעושה את העבודה הזו, והרבה פעמים גם משפיע על הקשר ועל הצד השני.
בגדול מסכימה איתךמיואשת******
על ענין העבודה הפנימית, אבל וואלה לדעתי זה לא מתאים עכשיו. עוד חודש חודשיים כן.
עכשיו, עם מה שהיא עוברת משפטים כמו - כן היא הזויה שימי עליה פס, עוזרים יותר לתמיכה נפשית ורגשית. כמובן זו זווית המבט שלי.
צריך רגיעה ויכולת הכלה מסוימת בשביל להתחיל עבודה של שינוי מבט וזה לא הזמן המתאים. דעתי האישית.
יכול להיות שאת צודקת...בארץ אהבתי
וגם כתבתי בתגובה שלי שיכול להיות שכרגע היא לא במקום הזה וזה קשה מידי, וזה לגמרי בסדר.
אני חושבת שזה מאוד אישי, ובלי להכיר את הפותחת, את המקום שלה בחיים, את הרקע למה שסיפרה וכו', קשה לדעת מה באמת נכון לה לשמוע עכשיו.

אם זו היתה אני, והייתי מאוד כועסת על מישהו עד כדי הרגשה של שנאה, אני חושבת שחוץ מלקבל תמיכה והכלה על מה שאני מרגישה, כן היה מוסיף לי אם היו מזכירים לי שאפשר לפרש אחרת את הדברים, שאני יכולה גם לשנות את הרגשות החזקים שאני מרגישה אם אני אחשוב אחרת על הדברים.
אז אני חושבת שכן יש מקום לכתוב את הדברים. ואם זה לא מתאים לה עכשיו, אולי בהמשך זה יעזור לה.

אם היתה בדברים שנכתבו איזו שהיא שפיטה כלפיה, שהיא סתם כועסת בגלל פרשנות לא נכונה ובעצם החמות בסדר גמור, אז באמת לא נכון לכתוב דברים כאלו. אבל זה לא הרושם שאני הרגשתי כשקראתי את התגובות האחרות, וגם אני בתגובה שלי השתדלתי מאוד שלא ישמע כך.

בכל מקרה, תודה שאת מאזנת לצד השני ומזכירה שבאמת יש פה התנהלות לא תקינה של החמות, ובאמת יש מקום לכל הרגשות שעולים בעקבות זה, ואם כרגע קשה מידי להסתכל על הדברים אחרת, זה הכי נורמלי בעולם ולא צריך להרגיש על זה רגשות אשמה בכלל...
💕💕🌹מיואשת******
וואי, כל מילה!!קוקיז
אנחנו לא יודעות את כל הסיפורמחכה_ומצפה
היא כתבה שהייתה מאושפזת, אנחנו לא יודעות אם הייתה במצב לטפל בתינוק (ואם זה אפשרי טכנית בכלל אם נניח היא עצמה מאושפזת אחרי השחרור) ואם היה מישהו אחר שיכול או מוכן לטפל בתינוק קטנטן בן 4 ימים. אני מניחה שהחמות לא ניסתה לחטוף את התינוק ברכב שלה בלי להגיד לאף אחד אלא שאלה את הבן שלה אם הוא רוצה שהיא תיקח אותו אליה. בעיניי לגיטימי לשאול את הבן ולא את הכלה, אני מניחה (כמו שהיא בטח הניחה) שהבן ישאל את אשתו. מה גם שכאמור הכלה הייתה מאושפזת, אז אולי עוד יותר לא רצתה להפריע ושאלה את הבן.

להציע לקחת את התינוק ללילה כדי שינוחו - באמת ממש ממש לא מתאים בגיל שבועיים אבל אולי עוד כמה שנים הפותחת תברך על הכוונה הטובה של הסבתא שתאפשר להם לילה התאווררות בצימר.

מחזיקה את התינוק כשהיא באה - אם הוא רגוע אפשר לנצל את הזמן לאכול או להתקלח. אם הוא בוכה פשוט אומרים שהוא צריך לינוק ולוקחים אותו לחדר. אחרי 10 דקות הבעל (או הסבתא השניה) יוצאים לחמות ואומרים לה שהתינוק והאמא עייפים ונרדמו ותודה שבאת ושלום וביי. גם אם הוא רגוע והאמא רוצה אותו איתה (לחלוטין לגיטימי) פשוט לוקחים אותו ואומרים שהיא רוצה לנוח ורוצה את התינוק לידה ותודה שבאת וביי.

כל הזמן דואגת לבן המסכן שלה גם כשכלתה אחרי לידה ולא מרגישה טוב - לא הכי נחמד ומתחשב אולי, אבל זה הבן שלה ומניחה שהרבה כאן יגידו את זה על החמות שלהן, שהכי חשוב להן כמה קשה לבן שלהן, מסכן, הוא לא ישן טוב בלילה כי אשתו בדיוק ילדה. להבא שהתינוק יתזמן את הצירים לבוקר ושאם אפשר שיוולד גם תוך שעתיים כדי שהבעל לא יפספס את ארוחת הצהריים.

באמת שלא ראיתי כאן משהו כזה נוראי, או חמות קנאית או מרושעת שתוארה כאן די כמפלצת (באופן מאוד חד צדדי כי מן הסתם נחשפנו רק לצד אחד). או כמישהי שמקנאה ועושה לה עין על החלב ובגלל זה אין לה חלב (מבינה את הכאב של הפותחת ואת הקשיים בהנקה, אבל להאשים בזה את החמות נראה לי ממש לא קשור). גם להגיד שהיא שונאת אותה נראה לי קצת חריף (ואולי היא באמת ראויה לשנאה, אבל בעיניי לא על סמך מה שנכתב כאן).
כן ראיתי כאן חמות קצת נרגשת מדי ומאוד מאוד חסרת טאקט, שקצת שכחה כנראה מה זה להיות אחרי לידה. אולי זה נכד ראשון, אולי זה נכד לא ראשון אבל ראשון מכלה ולא מהבת שלה, והיא לא מבינה עדיין שהדינמיקה אחרת ומה שאפשר עם בת אי אפשר עם כלה. ואולי היא סתם חסרת טאקט באופן כללי ולא חושבת יותר מדי, גם קורה.

וכן ראיתי כאן אישה מוצפת והורמונלית אחרי לידה, ועוד לידה ראשונה (הכי לגיטימי בעולם!) שלא יודעת עדיין להיות אסרטיבית מול החמות (לגיטימי גם, זה יבוא בהמשך). בכל אופן טוב וראוי יהיה לתפוס מרחק כי כרגע הקשר הזה זה לא עושה לפותתחת טוב, והסיבה פחות קריטית. היא אחרי לידה ולא צריכה את זה. החמות תיאלץ להתמודד ואולי תעשה קצת פרצופים - למי אכפת?

אבל מכאן ועד לתאר את החמות כמפלצת מרושעת עם שלושה ראשים - בעיניי לפחות המרחק מאוד גדול.
ועוד משהומחכה_ומצפה
לגבי ההצעה לקחת אותו ללילה.

גם כאן בפורום יצא לי לראות הודעות של נשים (לא מניקות) ש״שלחו״ את התינוק שרק נולד לפני כמה ימים לישון בחדר אחר עם הבעל (או האמא) כדי שיוכלו להתאושש מהלידה.
ואני אישית מכירה מישהי שילדה בקיסרי מתוכנן ומראש תכננה לא להניק וקבעה טיול לחו״ל לשבועיים אחרי הלידה (תכננה להשאיר את התינוקת עם אמא שלה, אמרה שגם ככה היא לא מניקה אז מה זה משנה). גילוי נאות: זו הייתה התכנית שלה והיו כרטיסים והכל, אני לא יודעת אם בסוף היא באמת טסה לחו״ל לטייל שבועיים אחרי לידה.
כל הנ״ל הזוי בעיניי באופן אישי. לגמרי.

אבל עובדה שזה קיים. ויש נשים שזה בעיניהן לגיטימי, או שלא לגיטימי אבל נצרך מכורח הנסיבות
כי הן באמת לא מצליחות לתפקד.
אז אולי זה לא כזה מופרך לחשוב שגם החמות במקרה הזה חשבה שאולי זה רעיון טוב ושהכוונה שלה הייתה טובה ומתוך כוונה לעזור. אולי גם אצלה אחרי לידות אמא שלה או החמות שמרה על התינוק איזה לילה כדי לתת לה לנוח ולכן זה נראה לה נורמלי. לא צריך לייחס לה כוונות זדוניות כאילו היא מקנאה באמא של התינוק ומנסה להפריד ביניהם (באמת שזה הזוי שאלה המחשבות של הפותחת).

אז אומרים לא תודה ומבהירים שזו לא אופציה וזהו, לא צריך לקחת את זה למקום שהחמות מנסה להחליף את האמא או לא יודעת מה.
יכול להיות שהיא מעצבנת ונדחפת ומתערבת וכדאי להעמיד אותה במקום בהקדם, אבל מנסה להפריד בין התינוק לאמא? קצת קשה לי להאמין.

אני מבינה שהיה כאן קונצנזוס בתגובות נגד החמות, אבל קחו בחשבון ששמעתן רק צד אחד של אמא שבועיים אחרי לידה, ועוד עם אשפוז שלה במהלך השבועיים האלה וקשיים בהנקה. לא פיקניק בכלל.
אבל מכאן ועד להחליט שהחמות מקנאה באמא ומנסה להפריד בינה לבין התינוק? נשמע לי ממש מופרך, ואני מופתעת שלאחרות כאן זה נראה הגיוני (היו הרבה מאוד תגובות של ״החמות לא נורמלית״ עד שהגיעו גם תגובות שהראו את הצד השני. כאילו נראה כאן הגיוני לנשים שחמות מנסה להפריד בין תינוק (הנכד שלה!) לאמא שלו כי היא קנאית).

נראה לי שלחיות בתפיסה שהחמות מקנאה ומנסה להרע להם בכוונה זה ממש ממש לא בריא. אז מעבר ליחסים עם החמות והבעל וכל זה - נראה לי שכדאי שהפותחת תפתור את זה עם עצמה ולא תהיה עכשיו בחרדות כל החיים שכאילו החמות מקנאה בה ומנסה להפריד בינה לבין התינוק או להרע לה באופן כזה או אחר.
נראה שהתייחסו יותר להצעות ההזויותקוקיז
ולא לקנאה.
זה באמת נשמע לי הזוי להציע לקחת תינוק שרק נולד לבית אחר, להסיע אותו 40 דקות לכל כיוון או לא לתת לאמא שלו להחזיק אותו. אם החמות חושבת שזאת התנהגות נורמלית עם תינוק פצפון אז היא באמת הזויה!
ההצעה לקחת את התינוק הייתה בזמן שהאמא הייתה מאושפזתמחכה_ומצפה

ושוב, לא ממש ברור מה היה המצב שם ואם האמא הייתה בכלל במצב לטפל בתינוק (ואם בכלל זה אפשרי טכנית אם האמא מאושפזת והתינוק לא). אולי החמות לא חשבה שיש מישהו אחר שיכול לטפל בתינוק כל כך קטן כשאמא שלו מאושפזת והציעה את עצמה (נניח כי אולי ההורים של האמא עובדים והיא לא הייתה בטוחה שיוכלו לעזור עם טיפול כל כך אינטנסיבי בתינוק בן 4 ימים)? לגבי שאר הדברים התייחסתי בהודעה הראשונה שלי.

את באמת חושבת שהחמות לא נותנת לאמא של התינוק להחזיק אותו? זה באמת נשמע לך הגיוני? לא יודעת, נשמע לי ממש מופרך (ואולי מזל שלא נפגשתי עם כאלה לא נורמליות שזה נשמע לי מופרך).

איך זה אפשרי בכלל - לוקחים את התינוק ממנה, מה היא תעשה? ואם החמות באמת פסיכית ולא נותנת לאמא להחזיק את התינוק (שזה לחלוטין מופרך) הרי האמא אמרה שהיא נמצאת אצל ההורים שלה. אז אם האמא לא מספיק אסרטיבית, והחמות המרושעת לא נותנת לה להחזיק את התינוק שלה, הייתי מצפה שההורים שלה יתערבו, לא?

אני לא אוהבת להביא ציטוטים מהודעות, אבל תראי מה היא כתבה:

"הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים."

לא ממש נשמע כאילו החמות לא נותנת לה להחזיק את התינוק, אלא כאילו היא "מוותרת" לחמות משום מה כי קשה לחמות (למי אכפת מה קשה לה ומה לא?).

תראי, אחרי לידה זו תקופה רגישה. יכול להיות שהחמות באמת קרציה ונדחפת ומתערבת ובאופן כללי בן אדם מעצבן והיא לא אוהבת אותה. סבבה. אבל מכאן ועד להפוך אותה לאיזה פסיכית מרושעת וקנאית שמנסה להפריד בינה לבין התינוק שלה נראה לי שיש מרחק מאוד גדול. לא קראתי כאן משהו שיכול לגרום לי לחשוב שהחמות פסיכית ולא נורמלית כמו שכתבו כאן. בלי קשר כדאי לצמצם מפגשים משמעותית, כי באופן כללי אישה אחרי לידה צריכה שקט ולא להתעסק עם כל כך הרבה רגשות קשים, לא משנה אם הם מוצדקים או לא.

לי זה יותר נשמע כאילו האמא (הפותחת) היא אישה נורמלית, רגישה והורמונלית אחרי לידה. וזה לגיטימי, וזה ירגע עם הזמן. אבל בעיניי כדאי גם להאיר את הצד הזה (שהיא שללה מההתחלה) ולא רק להגיד לה שחמותה באמת לא נורמלית ופסיכית ומקנאה (על סמך דבריה בלבד שהחמות מקנאה ולא נותנת לה להחזיק את התינוק וכו' - שזה באמת נשמע בקריאה ראשונה ממש מזעזע).

להסתובב אחרי לידה עם תחושה שהחמות שלך מנסה להרע לך ולהפריד אותך מהתינוק שלך זה פשוט נורא, ולכן היא צריכה לדעתי לקרוא גם דברים אחרים שיגרמו לה לחשוב שאולי זה לא בדיוק המצב כמו שהיא רואה אותו.

ושוב, זה לא סותר שיש מצב טוב בהחלט שהחמות קרציה ומעצבנת (אבל אולי לא בדיוק מפלצת מרושעת וקנאית) ושכדאי לצמצם מפגשים למינימום עד שהעניינים ירגעו קצת.

לא חושבת שהחמות מפלצת או פסיכיתקוקיז
את מקצינה את מה שכתבתי.
יש לי קצת ניסיון עם חמות הזויה, לא מפלצת ולא פסיכית, אבל אחת נדחפת שמדברת שטויות הזויות על טיפול בילדים ואין סיכוי שהייתי משאירה את הילדים שלי אצלה לבד אפילו לא לדקה, בטח כשהם לא יכולים לדבר.
אז גם אם הפותחת הגזימה זה לגיטימי בעיניי שבנות אחרות כותבות לה שההצעות שלה או חלקן הן מוזרות ולא שייכות, גם כשהן לא נובעות מקנאה, רשעות או מה שזה לא יהיה.
נראה לי שאם הפותחת מספרת מה קורה לה,סופי123
וצריכה תמיכה, היא תקבל אמון ותמיכה, ולא ספקנות וביקורת כפי שמשתמע מההודעה שלך (אם כי ניכרת גם הכוונה הטובה).
גם אני לא חושבת שהחמות עשתה עין לחלב אבל אני רואה כמה קשה לפותחת איתה ומציעה לה מכל הלב להתרחק ולנטרל את הקושי הלא הכרחי הזה. אולי יום אחד היא תסתכל לאחור ותראה את הדברים אחרת ואולי לא. מה שבטוח עכשיו היא זקוקה לתמיכה. אז תמכו בה פה, וזה מבורך.
בדיוק מה שהתכוונתי גםמיואשת******
בדיוק מה שניסיתי להגיד ולא הצלחתי לנסח..קוקיז
וואו, ממש לא התכוונתי לצאת ספקנית וביקורתיתמחכה_ומצפה
וממש חבל לי שככה זה נקרא ☹️

גם אני הצעתי להתרחק מהחמות, ואפילו כמה וכמה פעמים.
ההודעות שלי לא היו כדי לסנגר על החמות או לעודד אותה שהיא בעצם חמות מהממת ואיזה כיף לה, ממש ממש לא. גם הדגשתי שיש מצב שהיא באמת מעצבנת ממש וצריך לצמצם איתה קשר למינימום כרגע.
ההודעות שלי היו נטו בשביל הפותחת, כי בעיניי להסתובב בהרגשה שהחמות קנאית ועושה לה עין (כמו עם החלב) ומנסה להפריד אותה מהבן שלה וכל זה ממש אחרי הלידה - זה בעיניי הרגשה הרבהההה יותר גרועה להסתובב איתה מאשר סתם חמות ממש ממש מעצבנת (וכאלה יש המון).
וואלה, חמותי מסוגלת לומר זאת ולקיים גם...להרות כוחות
היא באמת חושבת שאין כמוה והיא מצילה את הכלה - האמא הטרייה ואת הבן שלה.
יכול להיות שזה בא ממקום של חוויה מתקנת, לה לא הייתה אמא שתעזור , והיא התחתנה די צעיר וילדה צפוף.

בעיניי זה לא שייך לתינוקות תחת גיל שנה ו / או יונקים,
אבל תיאורטית , הייתי מסכימה שתקח את הילדים הגדולים ותתן לנו ערה זוגי.
וואייייבוקר אור
הצלחת להעלות לי את הסעיף
אני לא רוצה להמריד אותך נגדה אז פשוט אל תתייחסו
ושיחה דחוף עם בעלך!
קראתי אותך בבוקרשמיכת פוך
וממש הזדעזעתי לקרוא..
רק עכשיו מצאתי זמן להגיב...
ההתנהגות הזו לא שפויה בכלל!!
ואת צריכה קודם כל לדאוג לעצמך ולא לעשות לה חשבון בכלל! שתקפוץ עד מחר..
כל הבנות פה הגיבו בחומרה וזה רק מראה לך כמה הזויה ההתנהגות שלה.
האם יש לה עוד נכדים? היא גם מתייחסת אליהם ככה?
מתפללת ומקוה בשבילך שבעלך יעמוד לצידך ושהיא לא תהרוס את הקשר ביניכם.
זה פשוט הזוי!!אהבתחינם
כאילו החמות שוכחת מהזה אישה אחרי לידה! ואי!!!!!!!!!!
יכולה להגיד לך,האושר שבחלוםאחרונה
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לעצמך,
זה להמעיט בפגישות איתה.
בשביל הבריאות הנפשית שלך, ובשביל השלום בית שלך.
להגיע וכן לכבד,
אבל לא ביקורים תדירים. ואולי כן להגיד לאיש שלך לדבר בנעימות עם אמא שלו.
ולהגיד לה שההתנהגות שלה קצת מוזרה.
ולשאול מה פשר העניין,
לכי תדעי מה תגלי שמסתתר מאחורי העניין הזה.

יכולה להגיד לך שאני מכירה חמות שהייתה מאותגרת פוריות, וכשנולד לה נכד ראשון מהבן שלה,
היא מאוד התרגשה, ברמה הזויה ומוגזמת
וביקשה לישון איתם באותו בית, (לכמה ימים)
כדי להיות עם הנכד שלה יותר. וכמובן גם לעזור לזוג.
לדעתי אולי מסתתר איזה עניין אצלה,
בשבילך תבקשי מהאיש שלך לדבר איתה. להגיד לה תודה על כל העזרה,
אבל שתרפה.. כשהבן אומר זה הרבה פחות פוגע
מאשר הכלה.

התאוששות קלה!
קושי מול בעליפותח את ידך

הי לכולן

פעם ראשונה כותבת כאן אבל שנים קוראת.

רציתי להתייעץ לגבי הקשר עם בעלי.  בעיקר מול הדברים שקשים לי ואני יודעת שאין כ"כ איך לשנות. בעלי עם קשב וריכוז וקצת מעופף ובן אדם פחות מעשי, הקטע החזק יותר אצלו זה הפן הרוחני. זה אומר שקשה לו לתקתק דברים. אם עושה משהו מתרכז בו ולא מצליח לעשות או לשים לב לעוד דברים במקביל. מבחינת עבודות בית כמעט שלא עוזר, עושה כמה דברים קטנים קבועים כמו להוריד פח וזהו בערך. בזמנים לחוצים כמו ערב פסח או מעבר דירה הקושי מתעצם כי הכל עלי. ואני מרגישה שגם אם הוא רוצה הוא לא באמת מצליח. אבל מה שהכי קשה לי זה העניין שאני מרגישה לפעמים שהוא לא רואה אותי. אני יכולה לקרוע את עצמי מעבודה קשה בבית והוא אפילו לא מתייחס ולא שם לב- וזה לא מרוע חלילה אלא באמת כי הוא לא מצליח לשים לב בגלל החוסר ריכוז שלו. הוא גם לא כ"כ מצליח לבטא את הרגשות שלו במילים. למרות שאני יודעת שהוא אוהב אותי ואני חשובה לו הוא כמעט לא מבטא את זה.

העניין הוא שבסוף עם כל ההבנה שלי זה יוצר ריחוק ומצטבר אצלי כעס עליו ואני לא מצליחה להשתחרר מזה ולראות את הטוב שבו( ויש הרבה טוב). אני מתוסכלת מאוד כי זה דברים שאי אפשר לשנות כ"כ וניסינו- אנחנו נשואים סביב 20 שנה.

אשמח לעצות שלכן. תודה יקרות!!!

תפסיקי לקרוע את עצמךDoughnut

אחד הדברים הקשים זה ללמוד להוריד עול, כי מטבענו אנחנו מתאמצות ואז מצפות שיתאמצו עבורנו חזרה.

תעשי מה שאת יכולה ולא טיפה אחת יותר מזה. קחי עזרה בתשלום או שתתני לדברים לחכות, יש בסיס שחייבים לעשות והרבה דברים שנראית לנו הכרחיים- ניתן לדחות או להסתדר בלעדיהם.

אז תתחילי מלהוריד מעצמך מטלות, קחי לך זמנים שאת מפנקת את עצמך ועושה לך טוב וכיף, תתני לעצמך זמן איכות קבוע ותדאגי לעצמך- אני די בטוחה שכשזה יקרה יהיה לך יותר קל לראות את הטוב בבעלך.

היי קודם כל חיבוק מבין מאוד!!פרח חדש

הכי מבינה אותך בעולם,

בעיקר בפן הטכני

להחזיק הכל על הראש והכתפיים שלך

זה באמת מורכב!

והעצות של 'אל תעשי ואז בטוח הוא יעשה',

זה כנראה מגיע ממי שלא ממש חוותה את זה ומבינה איך עובד הראש של אדם עם קשיי קשב וריכוז.

מה שכן עוזר אצלינו,

אחרי הרבה שיחות בענין

הקמנו קבוצת וואצאפ משותפת שם אנחנו רושמים את הדברים שצריך לעשות

יש קבוצה של 'דחוף'

וקבוצה אחרת של 'מתי שמתאפשר'

זה מאוד מפקס אותו

ככה לפני חגים וזמנים מורכבים.

ואני גם נעזרת ביום יום

יש לי עוזרת פעם בשבוע לכמה שעות, אנחנו עוברות יחד על כל הבית כי לבד באמת מאוד קשה (חלק מהילדים שלי גם עם קשיי קשב)

אין אצלינו גיהוצים

משתמשת הרבה בחד פעמי

אלו דברים שביום יום מאוד עושים הקלה.

מתמודדת עם כמעט אותו דברעדינה אבל בשטח
ומתחילה לשאול את עצמי שאלות.. עוקבת
הוא מאובחן?על הנס

זה דיי חשוב כי אם כן אולי כדאי לשקול לקבל טיפול תרופתי ואם הוא לוקח אפשר אולי לשנות בזה משהו....

דבר נוסף ללכת לייעוץ זוגי שמתמחה במיוחד בהפרעת קשב וריכוז,זה לגמרי משנה את התמונה.

אם הוא לא מאובחן וזה יותר השערה שלך לכי את לייעוץ או לטיפול.זה יכול גם לתת לך כוחות וגם לתת לך כלים לשנות דינמיקה בינכם.

סביר להניח שאם חזר הביתה מבחוץ הוא חוזר מוצף ממש ומותש פי שניים ואז בבית ממש קשה לו הוא ממש לא מסוגל פיזית לעזור.

לא מאובחןפותח את ידך

הוא לא מאובחן. אבל אין שאלה בכלל. חלק מהאחים שלו גם ככה. זה דבר שידעתי עוד לפני החתונה. וגם 4 מתוך הילדים שלנו עם קשב..

לא חושבת שירצה טיפול תרופתי. ב"ה מבחינת עבודה הוא במקום טוב ומצליח להביא את הטוב שבו.

אם את מכירה אנשי מקצוע שמתמחים בתחום אשמח לשמוע.

ותודה לכל העונותפותח את ידך
עצם ההבנה שלכן מחממת את הלב. תודה 
את אומרת ומפרטת לו את מה שעשית?מתואמת

מציגה לו מול העיניים את כל הדברים האלה?

"תראה איך סידרתי את הארון הזה לכבוד פסח - היה פה בלגן לא נורמלי של דברים לא קשורים, ועכשיו הוא נעים יותר לעין וקל יותר למצוא בו דברים."

"ראית איך הדחתי סוף סוף את כל הכלים בכיור החלבי? איזה כיף שעכשיו לא צריך לדוג בו כוסות בשביל הקפה..."

"תראה, בזכות זה שארזתי היום את כל החפצים בחדר שלנו למעבר הדירה - מצאתי לך את הספר שחיפשת הרבה זמן! איזה יופי, נכון?"

אם הוא לא אטום לגמרי, הוא לפחות יאמר תודה בשמחה רבה. ואולי, אם הוא מסוגל, הוא אפילו יציע קצת עזרה...

ואם הוא מציע - אז לקפוץ עליה בשתי ידיים, אבל לתת לו משהו מדויק ומפורט: "תוכל להחזיר את כל הכלים השטופים לארון? הכוסות נמצאות במדף העליון, הסכו"ם במגירה והצלחות כאן במדף הזה." וכן הלאה. כמובן - בקלילות ומתוך הודיה, שלא יהיה מטיפני כזה...

ועוד נקודה: קשיי קשב הם האבחנה היחידה שיש לו? כי את מתארת שהוא לא מצליח לבטא את הרגשות שלו, וזה נשמע לי פחות קשור לקשיי קשב...

וחוץ מזה - יש לו איזשהו טיפול לקשיי הקשב? לאו דווקא תרופתי, אבל כן משהו...

את נשמע אישה מדהימה ואלופה - אחרות במקומך כבר מזמן היו קורסות! אז תרימי לעצמך ותטפחי לעצמך על השכם❤️

הי יקרה,באתי מפעם

בנאדם לא כ''כ יכול להעריך משהו שהוא לא חווה אותו.

את מתארת שאת עושה הכל בבית, בעלך לא רגיל נניח לעשות כלים, כביסה, שטיפה...

זה כבר חלק מהחיים שלו שהבית מתנקה , הבגדים מתכבסים....

אני נזכרת בילדות/ברווקות שלי, למרות שהייתי עוזרת בבית לסדר, לשטוף קצת, אף פעם לא ידעתי

באמת כמה עבודה זה לנהל בית! כי הייתי רגילה שהבית מתנקה, הכביסה מתכבסת,

נכון שהייתי עוזרת מידי פעם לקפל ולפנות אבל בגדול האחריות היתה על ההורים שלי. ואז אחרי

שנישאתי ונהיתי בעצמי אמא לילדים גיליתי כמה עבודה זה לנהל בית!

אז למעשה, אני מציעה לך מידי פעם לתת לו לחוות את מה שאת עושה, למשל מה שהכי קשה לך-

נגיד שטיפה זו עבודה פיזית מאוד קשה בעיני, תגידי לו , וואי מאמי, אני מה זה עמוסה היום, אולי אתה תשטוף במקומי?

הכי חשוב לא להעיר לו על השטיפה! מה שיצא- יצא. או אם יש לך הר של כביסה תגידי לו- כפרה עליך אולי תקפל איתי פה?

תני לו לחוות מה את עוברת. אם הוא יתלונן, תגידי לו- תחשוב שיש לי את זה כל יום, פלוס לדאוג לילדים לארוחת בוקר, צהריים וערב. פלוס לכבס

פלוס לשטוף את ההר של הכלים, לטאטא.... פתאום זה נראה המון. תאירי את עיניו כל יום מה עשית,

וואי אל תשאל, כל הספה הזאת בבוקר היתה מלאה כביסה, אני גאה בעצמי שקיפלתי הכל.

תדברי על זה, תני לו לחוות.

פעם אחת אמרתי לבעלי אם הוא יכול להכין את הקופסאות אוכל לילדים לבית ספר, פתאום הוא קלט שיש פה תפקיד שנעשה מידי יום וזה עוד משהו שדורש.

חיבוק ענק, ממש מבינה אותך.ממתקית

האמת מזכיר את בעלי...
גם לא עושה כלום, אבל באמת כלום בבית חוץ מלזרוק אשפה.
אבל, עוזר לי הרבה עם הילדים, מספר להם, מעסיק אותם, משחק איתם. וזה מצויין לי.
וויתרתי מזמן על העזרה בניקיון... 

אני הרבה הרבה מחמיאה לו, מפרגנת, הוא לא יודע מה זה בכלל.

כמו שכתבה לך פה מישהי, אני אומרת " תראה אתה עולה למיטה נקיה כל המצעים החלפתי היום, הכל ריחני , תריח" זה יסתכם בתודה אולי יבוא עם חיוך.
מבאס, עדיין עובדת על עניין התודה ולראות אותי ומחמאות. ככה זה בנים לא?

לא. זה תלוי אופי.ירושלמית במקור
(או חינוך/מנטליותו/ווטאבר. אבל בעלי למשל לא ככה)ירושלמית במקור
לא כל הגברים ככהפותח את ידך
בדיוק היה אצלנו לא מזמן קרוב משפחה שממש דאג לאשתו. יודע לעשות הכל בבית. מבשל. מתקתק. אז בעלי שאל אותי- היית רוצה שגם אני אהיה כזה נכון? וזה היה לי ממש בום בלב כזה כי הרגשתי את התסכול שלו גם מזה שיש לו רצון אבל בפועל לא מצליח.
ועם הילדים הוא עוזר?ממתקית

האמת, יצא לי לראות בעלים כאלה שיודעים גם לנקות ולשטוף, אצלנו זה לא קיים. 

דווקא לי זה לא מפריע שבעלי לא כזה. אבל למה בעלך רוצה ולא מצליח? בגלל בעיית הקשב?
אם תכתבי לו משימות ברורות ומפורטות שהוא צריך לעשות, הוא גם יתקשה?

סתם שאלה,שלומית.

למה למשל את מחליפה לו מצעים לבד? מה ההגיון? זה לא כביסה שאחרת לא יהיה מה ללבוש...

את יכולה להודיע חגיגית שהיום מחליפים מצעים ותחליפו ביחד... גם יהיה לך יותר קל וגם אולי הוא יותר יעריך

האמת? כיף לי לפנק אותו...ממתקית

אבל וואלה רעיון להגיד לו יחד איתי, מה שאני אגיד לו הוא יעשה ישר בלי וויכוחים.
ביננו אני לא אחליף מצעים שנה- הוא לא ישים לב, בגלל זה כשאני מחליפה הוא די אדיש בתגובה בעניין הזה ובכלל...
ובאמת באמת שהוא עוזר מאוד עם הילדים ברמה גבוהה מאוד, ברמה שהולך לוותיקין בשבת כדי להגיע מוקדם ולהיות עם כל הקטנים עד שאני אקום, אבל את ניקיון השולחן של סעודת שבת, עריכה ,טיטוא אני עושה בלילה כשהוא ישן... 
אני יודעת שבעלי אדיש באופיו ולכן לא מתרגש בדברים.
באסה, ולכן מזדהה גם עם אחרות שכותבות כך על בעליהן, הייתה שבוע שעבר עוד אחת שכתבה משהו בסגנון.

מזדההפותח את ידך
גם בעלי- לא מאוד מטריד אותו אם מסודר או לא. ובכללי כל עולם החומר לא מאוד מעניין אותו. אז כנראה בגלל זה גם לא שם לב כ"כ אם עשיתי דברים בבית.
גם אצלינו ככהפרח חדשאחרונה

הוא גם לא שם לב כמעט לחיצוניות של האנשים

כשהוא הולך ברחוב הוא יכול לעבור מולי ולא לשים לב חח

היום הוא כבר למד שחשוב לי שהוא ישים לב למראה שלי

ללבוש שלי

וגם להחמיא

אבל זה קרה עם הזמן

לא כל הגבריםרקאני

בעלי גם עם קשב וריכוז

ובכל זאת מחמיא לי הרבה

ואם לא מחמיא אני מזכירה לו 
"תראה שטפתי כלים, עשיתי כביסות וניקיתי את כל המטבח"

ישר הוא מחמיא ומתלהב

על אוכל הוא תמיד מחמיא

סדר וניקיון לפעמים הוא לא שם לב שעשיתי

אבל כן עוזר בעצמו הרבה

בעינייoo

הדרך לטפל בכעס הזה

הוא לקחת אחריות אישית

אם מתנהלים נכון

אנשים סביבנו לא אמורים להכעיס אותנו

כדאי לבחור לעשות בקצב ובצורה שמתאים באופן אישי

ולא מה ש'צריך' או 'מצופה'

וגם לא לצפות מבן הזוג שיעשה/ יעריך

אפשר לנסות לגרום לו לעשות/ להעריך

אבל כדאי להתחיל עם הורדת הציפייה

ככה הכעס יכול להעלם

וככה אפשר להתנהל יותר נכון

צודקתפותח את ידך
צודקת. בסוף זה אחריות אישית שלי.  רק שאני באמת לא יודעת ולא מצליחה להתנהל נכון עם זה
הדרךoo

לשינוי התנהלות היא בצעדים קטנים

כל פעם לעבוד על נושא אחד על שינוי קטן אחד

כשמצליחים ליישם אותו עוברים לשינוי הבא

גם בעלי קשרהמקורית

מאובחן אבל לא מטופל

התמודדתי ומתמודדת עם דברים דומים

השנקל שלי - אל תעשי לו הנחות, אבל זה תלוי בך וצריך בשביל זה סבלנות והרבה לשחרר

הסוד הוא - כשאת לוקחת אחריות, הוא משחרר. והקשב הוא תירוץ נוח שמקבע אותו בעמדה של מוגבלות מולך, אז יש לו סיבה. וגם לך.

נורא נח לנו להיכנס לעמדת הdoing. אנחנו יותר טובות בזה הרי. יותר יעילות. אבל בסוף יוצא שהוא מיותר כביכול כלפי חוץ, ועם זאת הציפייה נשארת וגורמת לתסכולים

אז אל

תביעי רצון בעזרה, תביעי צורך רגשי בשותפות ורגש, ותני לו. ובעיקר -- תני לך לנוח. 

סיכמתם שיעשה משו? מבחינתך זה לא קיים יותר. אל תעשי. 

לשחררפותח את ידך
באמת יש דבר אחד ששחרתי לגמרי והוא עושה עם הילדים- לפנות שולחן אחרי סעודות שבת. אני הולכת לחדר לנוח אחרי הסעודה ואין להם ברירה הם פשוט עושים. צריכה לאט לאט לשחרר בעוד תחומים
מתרגשת: התינוקת שלי התחילה ללכת!מתואמת

עדיין לא רציף ותמידי, אבל היא בהחלט הולכת!

וזה אחרי שהיה לה עיכוב, והיא לא זחלה בכלל, והייתה בפיזיותרפיה (לשני המפגשים האחרונים בסדרה שקיבלנו לא הגענו כי היא לא הרגישה טוב, וכבר לא טרחתי לקבוע שוב תור כי הרגשתי שעבר אין צורך) - וב"ה היא בגיל לגמרי סביר לתחילת הליכה (פחות משנה וחמישה חודשים).

עכשיו נותר לנו לטפל בעניין של הדיבור... ב"ה היא התקדמה מלפני חצי שנה, ועכשיו יש לה מגוון של הברות, אבל מילים עדיין אין לה (אומרת אולי אבא ואמא ואולי-אולי תודה, אבל אנחנו לא בטוחים בזה).

מתלבטת אם באמת לקבוע תור אצל קלינאית תקשורת, או לקוות ולהתפלל שכמו שעלתה על הגל בהתפתחות הפיזית, כך יהיה גם בהתפתחות בדיבור...

(היינו באבחון אצל קלינאית תקשורת כשהיא הייתה בת שנה, והקלינאית אמרה שנבוא לאבחון חוזר חצי שנה אחר כך. אז לכאורה אני צריכה לקבוע תור...)

את צודקתבארץ אהבתי

באמת צריך להיזהר עם הגדרות כאלו.

אני גם מכירה הרבה ילדים שבגיל שנה וחצי עוד לא היו להם 10 מילים ואחר כך התקדמו לבד והשפה שלהם מצוינת בלי שום עיכוב. אז זה באמת הגדרה מלחיצה ולא מדויקת לקרוא לזה עיכוב בשלב הזה.

הסיבה שבודקים את זה היא באמת כדי לא לפספס ילדים שכן צריכים טיפול (ובמיוחד כי לוקח זמן עד שבאמת מתחילים). אבל זה באמת לא שלב שכבר אפשר להגדיר שיש לילד איחור שפתי.

קמנו הבוקר (שבת) לפוגרום של הילדיםאובדת חצות

כל הלילה ניסיתי להחזיר את הילדים מהמיטה שלנו, לחדר שלהם

המון פעמים כל פעם מישהו אחר, ובבוקר הייתי גמורה מעייפות, באופן טבעי ומסתבר שבעלי גם ישן בבוקר כמוני והילדים- היו ערים וחגגו בסלון.

בעלי מעיר אותי בצעקות-"לא תאמיני מה הם עשו בסלון". 

שפכו חלב בסלון, פיזרו סוכר, שפכו שוקולדים לקישוט עוגה וזרקו זיתים מקופסת זיתים במקרר על השטיח. לא רק זה מסתבר שהיו ליד המיחם כי עולים על שרפרף, וגם נגעו בו ובנס לא קרה כלום.

דיי הזדעזענו. בשבת שעברה אגב ניסינו לנוח רק לנמנם ואפילו לא לישון, והם עלו על שרפרפים ורוקנו את מדף הממתקים- אכלו הכל בלי רשות.

עד עכשיו אף פעם מעולם מעולם מעולם לא נחנו או ישנו. והבוקר זו הייתה טעות אבל אנחנו גמורים מהם מעייפות מכל ההרדמות שלוקחות שעות, ההרטבות והכביסות וההגעה אלינו למיטה.

כולם תמיד עוזרים להורי תינוקות אבל אנחנו ישנים עוד גרוע מזה.

1. הם בני 5- איך אתם מציעים להעניש על זה?

2. היינו אולי צריכים לדבר איתם לפני?

3. מבינה שהם לא בשלים להישאר לבד כרגע בכלל בכלל

בכללי-המריבות, השובבויות וכל הדברים מתישים אותנו. ואנחנו בעיקר מאוכזבים. כאילו, הם שמים עלינו קצוץ.

ההדרכה האחרונה שלקחתי (אני מנסה) בגישת שפר הייתה לא מועילה, היא ניסתה לומר לי לעבוד על עצמי בלא לחשוב שאני כשלון בגלל כל הכאוס בלילה.

איך זה אמור לעזור פרקטית איתם?

ממש נואשת להדרכת הורים עם מישהי ששמה גבולות בלילה-המלצות יתקבלו בברכה.

כן, את זה באמת למדתי בקורסאמאשוני

וגם תקשורת של שפת גוף מאוד עזרה לי.

אני באמת לא יודעת איפה אפשר ללמוד את זה בצורה מסודרת,

אולי בהדרכות של תקשורת מקרבת בכללי ולאו דווקא בקשר הורה-ילד.

יש תכנים באנגלית לדעתי זה נקרא "תקשורת לא אלימה" בתרגום מילולי.

אח"כ אפשר להיעזר בבינה מלאכותית בשביל ניתוח אירועים, אחרי שלומדים את הרעיון.

את רותי דריאל גם לי קשה לשמוע מבחינת הסגנון דיבור.

תחפשי בספוטיפיי "תקשורת מקרבת"

נראה לי יש כמה תוכניות אירוח (פרקים) בנושא, לא יודעת אם יש פודקאסט שאפשר ללמוד ממנו באופן מסודר.

אבל שווה לשמוע גם פרקים מפה ומשם, עד שמקבלים תמונה איך זה אמור לעבוד.

תנסי לשמוע את הפרק של הבית להורות מקרבת. אולי זה יקדם אותך גם במשהו, למרות שאת ההדרכה המסודרת הם שומרים לקורס בתשלום.

פורקת.. גם בשביל לעשות לי סדר בראשהילושש

היי לכן, 

מרגישה עומס גדול לאחרונה, כל מיני דברים שצריך לעשות אבל לא זזים או שאני לא מזיזה.. 

באלי לפרוק ולעשות לעצמי סדר בראש. 

לא יודעת מה קודם למה, פשוט זורקת פה.. 

-העבודה שלי- 

אני בהיריון בשבוע 14. 

מאוד רציתי לעבור לעבודה אחרת, לא נחמד לי פה כבר מזמן, גם מבחינה מקצועית, גם מבחינה חברתית וגם הרגשה כזו של זלזול מהמנהל. הייתה לי תקופה לא טובה שלא עשיתי מספיק- והעירו לי, אבל כשאני מנסה לשפר ולעשות טוב- לא רואים את זה, כאילו הרגשה שסימנו אותי ואין לי דרך לשנות את ההסתכלות שלהם עליי. גם כשביקשתי העלאה הוא נתן לי העלאה ממש מביישת של 500 ש"ח. ושתקתי כי הוא נתן לי יומיים מהבית. ואז הוא אמר לי שאין אפשרות יותר לעבוד מהבית. וכל הזמן דחיתי.. וכשגיליתי שאני בהיריון חיפשתי עבודה ואני פשוט לא מוצאת.. כבר כמה פעמים שחיפשתי עבודה והרגשתי שיש ביקוש והתקבלתי לכמה מקומות ורק הייתי צריכה לבחור. ועכשיו, שלחתי קו"ח למלא משרדים ופשוט אף אחד לא חוזר אליי. וגם כשאני התקשרתי למשרדים- ענו לי ב'לא, תודה, שיהיה בהצלחה'.. וזה ממש מבאס אותי. כי המשכורת שלי כרגע היא ממש.. אני מרגישה ביזיון כשאני שומעת שהמטפלת במעון של הילד שלי מקבלת יותר ממני, כשאני עם תואר ועוד השכלה..ועם ניסיון.   

בסוף בסוף, אני צריכה להביא כסף הביתה. ואני לא יודעת אם להמשיך לחפש ברמה של לקחת יום חופש וללכת למשרדים עם הקו"ח שלי או להרפות ולשחרר ולהבין שזה מה יש. ופה נכנסת עוד התלבטות- אם אני נשארת במשרד הזה- האם לבקש עוד פעם העלאה? כי וואלה אני מרגישה שאני מנוצלת פה. מישהי שהוא לא היה מרוצה ממנה- הוא פיטר אותה. ואותי- לא, למרות שהיה לו הערות כלפי העבודה שלי. ומאז הוא לא מוכן להעלות לי בשכר אבל גם לא מוכן לפטר אותי. זה מרגיש לא פייר. כנראה שאני כן מצליחה לקדם לך תיקים ולעשות. אז כאילו למה לבזות אותי בשכר?! 

וגם, משהו מאוד לא נעים שקורה ואני פשוט שותקת כי אני מנסה להכחיש שזה פשוט לא בסדר- יש כמה מנהלים, אחד מהם אחראי יותר על העניין הטכני של המשכורות, להעביר את השעות לחשבת שכר ולחלק תלושים וכו'- הוא פשוט כל חודש מחדש מחלק תלושים לכולם באופן אישי ורק את התלוש שלי הוא מעביר למזכירה שתביא לי. זה ממש מרגיש לא נעים. אין לי מה לעשות עם זה, אני חושבת שזו הדרך שלו לשדר לי שהוא לא מרוצה ממני.. וזה מבאס אותי.. כל חודש מחדש. 

ואוטוטו חודש חמישי כבר. והאפשרויות שלי נסגרות. 

-המצב הכלכלי- 

החורף הזה גמר אותנו, באמת. אנחנו בלי רכב. נוסעים הרבה להורים מסיבות של כבוד ועניינים משפחתיים. ההורים גרים במרחק של שעה וחצי נסיעה (במקרה הטוב) באוטובוסים. בד"כ אבא שלי מחזיר אותנו כשאנחנו אצלם. הילדים מתקררים מהר למרות כל המיליון שכבות. הבכור שלי במסגרת ליד הבית (20 דק' הליכה שגומרת אותי מידי יום), הקטנה שלי במסגרת מחוץ לעיר, 3 תחנות מהעבודה שלי.. אז בד"כ בעלי מפזר עם אופניים חשמליות. אבל עכשיו בימי החורף הקרים ולאחר שהתקררו מלא והבן שלי היה לו שיתוק חצי פנים לאיזו תקופה שאמרו שזה בגלל הקור- החלטנו להפסיק עם האופניים ובעלי לוקח אותו ברגל, ואני לוקחת את הקטנה למעון שזה לוקח זמן בבקרים כך שאני מגיעה מאוחר לעבודה.. ואז אני גם באיסופים. ברוך ה' תודה על הכל, אבל זה לא פשוט, הקור והגשמים וההיריון- פתאום קר לי פתאום גלי חום הזויים שאין לי סבלנות.. 

בעלי החליט שקונים רכב. אני גם מאוד רוצה. אבל איך נעמוד בתשלומים? מפחיד אותי ממש! כמובן שזה אוטו זול וזה עוד יתר מפחיד אותי- שנקנה משהו זול ואז כל שני וחמישי במוסך.. מתה להגדיל את המשכורת שלי. זה בדיוק ה 2000 ש"ח שחסרים לי במשכורת. זה כזה מבאס, מתסכל ומאכזב. ואוטוטו ילד שלישי. ונעזרים הרבה בהורים שלי .. שזה כבר באמת לא נעים. 

ואני רוצה לקנות דברים, למשל משאבה להנקה, הבנתי שיש משאבה הרבה יותר יעילה שמאפשרת לעשות דברים בו זמנית עם השאיבה במקום לשבת כל פעם עם כל החוטים וכו'. ואני כן חושבת שצריך את זה בילד השלישי.. ומנשא, כי איך אסתדר, הרי אני יודעת שבעלי יצטרך לעבוד (במיוחד עם המשכורת שלי שלא עולה) ואני אהיה לבד אחה"צ.. 

ואני באמת לא מדברת על בגדים ונעליים בשבילי (שה' ישמור איך אני מסתובבת, אני באמת מתביישת בעצמי.. כואב לי כ"כ הרגליים מהנעליים ואני מתקמצנת לקנות לעצמי, עזבו איך שזה נראה מבחינה אופנתית ואין לי בגדים, באמת, בעלי שממש משתדל לא להעיר לי על ביגוד- אומר לי שאני חייבת להעיף בגדים שכבר נראים ממש מוזנחים.. ואיזה לא נעים שגם אבא שלי מעיר לי.. ) ועצוב לי.. אני בכלל בכלל לא מדברת על הדברים שמעבר- על לק ג'ל ועוד כל מיני טיפולים שהייתי רוצה לעשות שפשוט לא נעים לי עם עצמי. זה כבר באמת מוגדר אצלי כמותרות.. 

-הלימודים שלי- 

נשארו לי עוד 3 מבחנים לסיים את ההכשרה שלי ולקבל את התעודה הנכספת. שזה גם נורא מאכזב אותי בעצמי- שאני התחלתי את הלימודים בשנת 2015 ועד עכשיו אני תקועה עם המבחנים האלה! כאילו אנשים או סיימו את זה מזמןןןן או שהרגישו שזה טו מאץ' בשבילם (כי זה לא תואר קל) ופשוט עזבו. ואני.. לא פה ולא שם! פשוט מעצבן. 

עשיתי לי הפסקה גדולה.. והיו לי מחשבות להפסיק. אבל לא רוצה לוותר על זה. אני חייבת לסיים את זה. ובגלל שעבר כ"כ הרבה זמן מאז למדתי ויש הרבה שינויים אני צריכה איזשהו קורס או סוג של ללמוד מחדש חומר מוכר.. גם דרך הבחינה והפתרון השתנו.. ונחשו כמה עולה הקורסים האלה ל 3 מבחנים? 13,000 ש"ח. אוף המון. 

אז חשבנו לקחת הלוואה לשני הדברים- האוטו והמבחנים ולהחזיר בנחת.. אבל לחיות כמו בנאדם. לא יודעת אני עדיין בהמון חששות. 

והמבחן הראשון יוצא עוד 3 חודשים, ומרוב הניסיון המר שכ"כ הרבה פעמים ניסיתי לגשת ונכשלתי- בעלי כבר מפחד ששוב הכסף יזרק לפח. 

והלידה- 

שאמורה לצאת בדיוק בחופש הגדול.. ה' ישמור. אני מתה מפחד. באמת. וגם עם כל ההפחדות של המלחמה עם איראן- אין לי ממד בבית, אז צריכים לרדת למקלט. וגם ככה הלידה הזו בסיכון גבוה לקיסרי בגלל העבר שלי עם הלידות.. איך אעשה את זה?! אוף אני מרגישה שהכל גדול עליי. ויש לי הרבה מה לעשות ובסוף- שום דבר לא זז לשום מקום. 

אני צריכה לעשות ספורט ופיזיותרפיה לעצמי בבית בשביל לשפר את התנאים ללידה הבאה שאולי כן יאשרו לי ללדת לידה רגילה, אני פשוט מרוב בעומס של הדברים- פשוט משותקת. ולא עושה כלום. 

והזמן עם הילדים, שאני כל הזמן מרגישה לא מספיק, מפחדת לפספס.. ורק עכשיו באמת הסתגלנו ל2 ותכף יבוא השלישי בע"ה ואני פשוט מפחדת מעוד רעידת אדמה כזו.. 

ועוד משהו, יש איזשהי ציפיה של הצד של בעלי שנארח אצלנו שעושה לי לחץ.. זה לא פשוט בשבילי, ואני מרגישה שהן דוחקות אותנו לפינה, כי יש לי בנושא הזה הרבה מורכבות.. והן מודעות אליה ועדיין.. ואני יודעת שאני לא חייבת להיכנע ללחץ שלהן וזו בחירה שלי, אבל זה כן משפיע עליי ... 

בקיצור, 

זרקתי פה את כל המחשבות והדאגות שלי.. 

ברור שה' יעזור והכל יהיה בסדר אבל אני פשוט מוצפת ......

מתייחסת רק לחיפוש העבודהירושלמית במקור
כי זה בעיני משמעותי מאד - ממש לא רואה צורך ביום חופש וללכת למשרדים. גם כי לרוב זו בטח תהיה מזכירה שלא תעשה עם זה הרבה אבל גם כי כל כך קל יותר היום לעשות את זה יעיל -  הייתי מחפשת אנשי קשר במקומות שבהם את מעוניינת ומבקשת שיעבירו שם למי שרלבנטי. אפשר גם ליצור קשר בלינקדין, או אולי אפילו לשלוח ב"צור קשר" שבאתר של המשרד - הכל, רק לא לבזבז יום עבודה על זה.
זה מה שעשיתי עד עכשיו..הילושש

שלחתי למייל של משרדים ספציפיים שאני מעוניינת.. 

הרחבתי את המשרדים שאני מעוניינת בהם, 

ואז כשראיתי שלא חוזרים אליי- אז ניסיתי גם דרך דרושים.IL 

אז בעיני שווה כעת למקד מאמץ באיתור אנשי קשרירושלמית במקור
בין אם מהלימודים/עבודות קודמות שלך ובין אם כאלה שאת לא מכירה מהלינקדאין - לפנות בנחמדות שם, להציג עצמך ולבקש קצרות האם יוכלו לסייע בהעברה. לא עשיתי זאת אבל ממליצים על זה הרבה...
יש לך לינקדאין?טארקו
אם לא אז תפתחי ותתחילי להעלות לשם דברים 
קשוח ממשבשאיפה

לגבי עבודה - נראה לי לא רלוונטי לעבור מקום עבודה בשלב הזה של הריון, גם אם את מוצאת מיר מקום עבודה חדש, (וספק, זה לא ככ אטרקטיבי עובדת שתצא לחל''ד תכף) עד שתסתגלי כבר תצאי לחל''ד, אז לדעתי שווה ''למשוך'', לשרוד את העבודה הזו, ואולי בחל''ד או אחרי לחפש מקום עבודה אחר.

אין מצב שבעלך יתחיל לעבוד/ יעלה הכנסה? זה באמת קשוח מצב כלכלי חונק. זה גם חרדה כזאת של ''מה יהיה'' וגם מקשה ממש על התפקוד, כמו שפירטת .

דווקא לגבי הסתגלות לתינוק חדש ולידה בחופש הגדול - נראה לי לא כדאי להיפרד מזה עכשיו. יש לזה לדעתי יתרון להיות בבית בחופש הגדול, גם אם את לא במיטבך, נוכחות של אמא בבית זה מרגיע לדעתי. ומסתגלים לילד נוסף, אני תמיד בחרדה בהריונות של איך נשרוד עם ילד נוסף, ובדיעבד - כן, יש עומס, אבל זה לא משהו שחונק/ משתק, לפעמים אפילו להפך, זה יוצר אנרגיה חיובית בבית.

(לגבי *תכנון* הריון זה אחרת, אבל עכשיו כשהתינוק כבר בדרך - לנסות להסתכל על זה כחיובי...)

ולגבי אירוח - הייתי מסבירה שקשה לי בהריון ושלום. להוריד את זה מהלחצים... 

חיבוק על ההצפה הזאת!ואני שר

זה כ"כ קשה להרגיש שהכל תקוע ומסובך ומלחיץ...

מתפללת שיפתחו דברים ותמצאי רוגע והתקדמויות טובות!

לא יודעת איך להחליט בכל העניינים שהעלית.

אבל אולי לכתוב אותם זאת התחלה טובה.

לנסות להפריד בין מה שלא רלוונטי לעכשו/אין מה לעשות איתו לבין מה שאפשר לפעול. ואז לתכנן בצעדים קטנים מה עושים. ולתעדף. כי באמת המשאבים (זמן, כוח, כסף) מוגבלים.

לפעמים דברים קטנים יחסית שאפשר לעשות יכולים ליצור שינוי.

למשל כן להשקיע בנעליים לעצמך כי אם לא יכאב לך יהיה לך יותר כוח לשאר.

או להחליט שמנשא זו קניה שתשפר את איכות חייך ואפילו לגלות שזאת לא הוצאה גדולה (שלי עלה 150 ש"ח בערך) אז זה אפשרי.

או כל דבר אחר שתבחרי.

אבל באמת לא חושבת שאת צריכה עיצות מעשיות

אלא בעיקר חיבוק גדול בסיטואציה הקשוחה הזאת.

אז קחי.

לגבי מנשא- קניתי באליאקספרס בפחות מ-150יעל מהדרום
וואי נשמע מחנק גדולנעמי28

מכל הכיוונים. איזה קשה.

מעיניים חיצונית מה שהייתי עושה זה דבר ראשון להוריד לחצים ועומס שלא הכרחיים לך והם רק כדי לרצות אנשים אחרים (אנשים שחשובים לך, אבל אולי זה לא הזמן המתאים לשמח אותם)

קשה להתארח, אז לנסוע פחות, בטח שלא לארח.

ומבחינת העבודה זה באמת קשה שמזלזלים, הייתי מתסכלת על זה כתקופת זמן שאני צריכה לעבור את הגל כדי לקבל מענק לידה, ואחרי זה מתפטרת.

ובקשר ללחץ הכלכלי, זה באמת המחנק אולי הכי גדול, זה מצמצם את הנפש.

אני לא יודעת מה ההכנסות והחשבונות שלכם אבל אני בגישה שהלוואות זה לא מילה גסה.

רכב ישפר משמעותית את איכות החיים שלכם, זה לא בזבזנות זה בעיניי הכרחי.

ובעז"ה תמצאי בעתיד עבודה טובה יותר ותגדילו את ההחזרים.

גם מבחינת לבוש, נעליים זה לא בזבזנות, גם להיראות מכובד לא.

מבחינתי זה קו של כבוד עצמי שאני לא יורדת ממנו, נקח הלוואה (לא יצא לנו בשביל כאלה צרכים אבל אם זה היה המצב, אולי)

אגיד לבעלי שזה קו אדום בשבילי ושימצא / נמצא את הדרך להסתדר.

אני חושבת שכבוד ושפע פנימי באמת מובילים לשפע וכבוד חיצוני.

לא ברמה של הזימונים שמאוד נפוץ היום - של תדמייני וזה יגיע.

אבל כשאת לבושה ברמה שמכבדת אותך - גם הבוס שלך יכבד אותך ולא יתן לך העלאה מגוחכת, גם מבחינה חברתית יש יותר כבוד וערך לאדם שמכבד ומעריך את עצמו, וגם בנוגע למקומות עבודה חדשים, הסיכויים להתקבל גבוהים יותר , ואני לא מדברת על הבגד היפה שתלבשי, על התודעה הפנימית שאני מכבדת את עצמי, אני חשובה לעצמי, אני ראויה - אנשים קולטים את זה ומתנהגים אליך בהתאם.

באמת קשה לממש את זה שיש לחץ כלכלי, אולי לראות איך בעלך מגדיל הכנסות או לקחת הלוואה ולהסתכל על זה כמו השקעה לטווח הרחוק.

מתחברת ורוצה להוסיף גםדיאט ספרייט

שכמנהלת שמעתי הרבה פעמים קולגות שלי (חילונים) אומרים על בקשות של עובדים: היא אף פעם לא תעזוב את צריכה את הכסף, הוא יישאר אצלנו אף אחד לא ייקח אותו במקום אחר.

ולכן גם הנראות כן חשובה לדעתי.

שידעו שיש להם משהו עם ערך ביד.

קודם כל לקנות רכב. אתמולהבוקר יעלה

גם אם זה לקחת הלוואה שאני בשגרה ממש לא בעד.

דבר שני, אם תוכלי לתת קצת רקע זה יעזור להבין.

בעלך עובד? מה גובה ההכנסות ובמשכנתא?

במה המקצועות שלכם? רק אם מתאים לך לפרט, כי אולי אפשר לחשוב על הכנסה נוספת מהצד.

וגם, אל תתרגשי שרוצים שתארחי. תתעלמי וזהו. 

אני חושבתתקומה

שאתם בלופ

יש כאן הרבה דברים שמזינים את עצמם גורמים אחד לשני

אבל אם לא תעשו שינוי מהיסוד, אני חוששת שזה רק ילך ויחמיר😕

סליחה שלא מעודדת

פשוט חושבת שזה לטובתך

לקחת הלוואה, זה אולי משהו שנכון לעשות במקרים ספציפיים (למרות שבגישה שלי גם זה ממש ממש עדיף שלא)  אם יש לך תוכנית ברורה איך להחזיר אותה.

אם לא, הצרכים רק הולכים וגדלים, ואם לוקחים הלוואה על משהו אחד, אז למה לא על עוד משהו? ועוד אחד?

וכרגע, לפי מה שאת כותבת, אין תכנון ממשי להגדלת הכנסה. אז מי מבטיח שתוכלו להחזיר את ההלוואה? שלא תיכנסו לבור גדול יותר בגלל זה?

יש כאן שני דברים מרכזיים - המשפחה, שהקשר איתם גורם לכם להכביד על עצמכם יותר ממה שאתם יכולים

והמצב הכלכלי - שההוצאות שלכם גדולות יותר מההכנסות ואין כרגע צפי להגדלת הכנסות.

לגבי המשפחה - זו עבודה שלכם. לדעת לשים גבולות. לא על כל דבר חייב להגיד כן. אם תעשו את הניתוק וההפרדה, יהיה לכם הרבה יותר קל.

לגבי המצב הכלכלי - אהיה קצת יותר חריפה (סליחה).

אולי תפנו לפעמונים? או לארגון שיוכל לעזור לכם לעשות סדר?

הם לא נותנים כסף, הם עוזרים להבין איך להתנהל נכון כלכלית.

אם אני זוכרת נכון, את הסיפור של הלימודים כבר כמה שנים.

בעבר קניתם דירה שהיא מעבר ליכולת הכלכלית.

שניכם עובדים (?)

יכול להיות שחלק משמעותי מהסיפור זה לא כמה מכניסים, אלא איך מנהלים את הכסף. איך חיים בצורה שתואמת ליכולת הכלכלית שלכם.

ואם צריך, אז גם עוברים דירה למשל.

אני באמת לא יודעת, אני לא כותבת כאן בהתחייבות.

אבל פשוט מהשרשורים שלך זה פשוט זועק שאתם צריכים הכוונה חיצונית בעניין.

זה קשור אגב גם ליכולת ליצור ניתוק ממה המשפחה חושבת.

כי לא משנה מה הסטנדרט של המשפחה, משנה מה הסטנדרט שלכם

ואם אתם מנסים לחיות בצורה שלא תואמת את מה שאתם יכולים, אתם אלו שנפגעים מזה. ולא המשפחה.

לגבי זה שקשה לך להניע את עצמך לעשות, זה ממש מובן. כי יש לך כל כך הרבה, ואלו באמת תיקים גדולים להתמודד איתם.

כתבת בסוף שה' עוזר

ואני מאמינה בזה מאוד, אבל אנחנו צריכים בעצמנו לפעול אקטיבית כדי שזה יקרה. וה' יחליט האם הוא גם שולח לנו עוד ברכה.

תתפללי שהוא יראה לכם דרך

אל תסמכי על זה בשביל לא לפעול

משהו נקודתי - ממליצה על "אמהות לא אוגרות"זוית חדשה
אני רק אתייחס לנקודה אחתבאתי מפעם

הביגוד שלך.

לא יתכן שבעלך או אבא שלך כבר רומזים לך שהבגדים לא במצב לבישה. עכשיו את הולכת לקנות לך בגד ונעל ומה שאת צריכה.

את אישה, תכבדי את עצמך, תדאגי לעצמך, כמה שזה יעלה, תאכלו אורז ובצל כל השבוע, הנראות שלך מעל הכל.

את מלכה.

אם את תתייחסי לעצמך ככה בזלזול , זה דבר ראשון משפיע לך על הנפש בצורה נוראית, גם בלי שאת שמה לב,

את נכנסת למוד של קורבנות, למוד של השפלה, למוד של צמצום, במקום לפתוח לך את השפע.

כתוב 'לעולם אדם ימכור קורת ביתו ויקנה מנעלים לרגליו" , מקווה שצוטטתי נכון, את אומנם לא יחפה ב''ה, אבל הנעליים יש להם ערך, זה הבסיס שעליו את הולכת כל היום. 

מסכימה ומוסיפהיערת דבש

שיש מצב שזה גם עלול להשפיע על קבלה לעבודה חדשה

ולא לטובה וד"ל

חבל ממש

מוסיפה עוד כיוון בנושא זהשלומית.

לכי קודם כל לחנות בגדים יד 2.

אבל גם שם, לא לקחת סמרטוטים אלא רק בגדים עם תווית/ במצב חדש.

אני קונה את רוב הבגדים שלי יד 2 וב"ה לבושה מאוד מכובד ואלגנטי במחירים מצחיקים.

אבל באמת שהעיקר הוא לא להזניח זה מקרין גם עלייך וגם על הסביבה 

מצטרפתלפניו ברננה!

ולזה יש פתרון מאוד פשוט בשם חנות יד 2.

שכל פריט עולה שקלים בודדים ויש לרוב אפשרות למצוא דברים במצב חדש/מעולה שנשים אחרות קנו ולא השתמשו הרבה.

אגב גם בגדי ילדים אני קונה כמעט רק בחנויות יד 2.

מתייחסת רק לנקודה אחתדיאט ספרייט

אין דבר כזה לנסוע הרבה מענייני כבוד.

אם מכביד עליכם ומטריח אתכם, אין לכם מה לנסוע.

תסעו פעם בחודשיים שלושה.

תגידי שכבד לך כרגע עם ההריון ועם עצמך תעשי חושבים מחדש אחרי הלידה.

ולגבי האירוח בחזרה מהצד של בעלך, אם לא תלכו גם לא תהיו חייבים לארח בחזרה.

ובכלל באופן כללי כל החייב הזה לא רלוונטי.

שיהיו בשורות טובות בע"ה.

עונה על חלקכורסא ירוקה

לגבי עבודה, אם לא חוזרים אלייך לקורות חיים משום מקום, כנראה שהם לא כתובים טוב. את צריכה למצוא מישהו מהתחום שלך, מנהל מגייס, שמוכן להסתכל ולתת לך פידבק הכי קשוח שיש על הקורות חיים ולהבין איך לשפר אותם. אחרת זה לא יעזור גם להגיע למשרד פיזית ולהגיש, כי משהו בקוח שלך לא משווק אותך כמו שצריך.

לגבי נסיעות להורים ואירוח של הצד של בעלך, זה משהו שחוזר הרבה במה שאת כותבת שאתם מוותרים על הנוחות שלכם באופן קיצוני כדי לכבד את ההורים. אני לא יודעת אם הכוונה לכיבוד הורים במובן ההלכתי, או במובן של מה שמקובל אצלכם בסביבה/במשפחה, אבל נשמע שזה כמה וכמה צעדים קדימה מדי. אתם כבר משפחה, ולא משפחה קטנה, והצורך שלכם בשגרה נורמלית וסבירה הוא צורך מהותי ולא מותרות. גם לכם כהורים שלא חסר לכם לחצים, וגם לילדים שצריכים נחת ובסיס יציב בבית ולא כל היום נסיעות בדרכים. בלי קשר להודעה הספציפית הזאת שלך אני חושבת שכדאי לכם ללכת לטיפול זוגי לנסות להגדיר סדרי עדיפויות בחיים, מול עצמכם, מול המשפחות וכו.

ולגבי ביגוד מצטרפת למה שהרבה אמרו לך. מבינה את הלחץ הכלכלי והרצון לוותר על עצמך, אבל זה פוגע לך בהשתכרות, ואולי בקבלת עבודה חדשה, וזה פשוט לא דרך ללכת כבר..

בעיניי אם ה2000 שח שחסרים זה כי בעלך לא עובד אז ברור שילך לעבוד. שוב מבינה גם שזה ענין של סדרי עדיפויות אבל נשמע שזה משהו שכדאי לשקול.

האמת היא שאת פשוט חיה בקצב לא נורמליהמקורית

ומהכתיבה שלך את מנסה לרצות את כולם ויוצאת נפסדת בגדול

בעיניים שלי - אני לא מבינה מה זה לנסוע מענייני כבוד מחילה. את בהריון עם 2 קטנים. מי שמצפה שתגיעי לא מכבד אותך, ואת שנכנעת בטוח לא מכבדת את עצמך. בגשם יושבים בבית עם הילדים ואוכלים מרק וישנים מוקדם כדי שיהיה כח לעוד יום עבודה למחרת כשאת בהריון, לא מתרוצצים בתחבצ שעה וחצי במקרה הטוב לכל הכיוון

כנל אירוחים. באיזה קטע?

אירוח זה כסף. נסיעות זה כסף. את נועלת נעליים לא נוחות ומתלבשת בצורה מוזנחת, אבל נוסעת מענייני כבוד ומשלמת על זה במקום לחסוך לבגד שיכבד אותך?

אחותי היקרה, את לא בכיוון.

אני מציעה לך לעשות חושבים שוב על ההחלטות שלך בחיים. ממקום טוב ואכפתי אני אומרת❤️ תני לעצמך מקום

מסכימה מאודיערת דבש

גם עם התגובה הזו

יקרה ממליצה לך להשקיע במה שחשוב באמת

עבורך ועבור הבית שלכם

מגיע לך חיים רגועים וטובים באמת

אי אפשר הכל בבת אחתמרגולאחרונה

אולי אפשר, אבל קשה מאוד מאוד.

אם אתם עדיין עם הבית והמשכנתא המטורפת - לשקול אופציה של מכירה, החזרת חובות, אם נשאר מעט בצד אז לשים בשוק ההון בהשקעה סולידית.

אח"כ לעבור לשכירות. אגב, לא חייב להרחיק לכת, בכל עיר במרכז יש את ה"שיכון" שלה. בניינים ישנים מתקופת הצנע וכו. לא תענוג גדול, אבל בהחלט אפשר לחיות שם (ישן, אך אפשרי למגורים) אבל שם את מקבלת את ה2000 ש"ח פער בחודש בכיף. לא יודעת מה גודל הדירה הנוכחית, אבל לשנה הקרובה בוודאות תספיק דירת 2.5-3 חדרים (חדר לכם ולבייבי, חדר לשני הילדים, סלון).

לגבי רכב - לפני שאתם קונים תבדקו גם לגבי עלות ביטוח. זה משתנה בין רכבים, תלוי כמה הרכב "גניב" וכל מיני שטויות. והכי חשוב - תעשו צד ג! לא עולים בלי זה על הכביש. אם הרכב מתקלקל ואין כסף למוסך זאת בעיה קטנה. אם דפקת רכב אחר ואין כסף בשביל המוסך שלו - את בבעיה גדולה.

בגדים ונעליים - ברור שאת צריכה, גם כאלו שנראים נורמלי. אני כבר שנים בקושי קונה, אבל מדי פעם מעיפה מה שכבר נראה בלוי וקונה חדש (מבצעים/מזמינה מחו"ל). בממוצע אני בספק אם הוצאתי בשנים האחרונות יותר מ50 בחודש. והבגדים שלי במצב טוב. איך? חצאיות זה לא בעיה, 2-3 חלקות. כרגע בחורף אז סריגים. 5 יספיקו. אם קר אז שמה חולצת קיץ מתחת. או מביאה סוודר מחמם/מעיל.

נעליים - תקני בחנות עודפים כלשהי. משהו נוח ושמשתלב סה"כ עם כמעט כל בגד.

את רוצה לעבוד במקצוע שלך? את חייבת לעבור את המבחן. ממה שאני מבינה, את שנים גוררת את המבחנים האלו, עובדת במשרה התחלתית ביותר בתחום שלך, שגובה ממך המון זמן ומתגמלת במעט כסף.

אם המטפלת של הבן שלך מרוויחה יותר ממך, אולי שווה ללכת לעבוד בעבודה אחרת, גם אם לא קשורה למה שלמדת, שתכניס לך משהו שמאפשר לחיות. ללמוד רציני למבחן. אם צריך אז לשלם לסטודנטית טובה כמורה פרטית. נשמע הזוי כשאין כסף, אבל אם זה יתן לך את הקפיצה במקצוע שנה קודם, זה בהחלט משתלם כלכלית. 

יש לכן מחשב נייח בבית?ואז את תראי

מישהי מהשכונה מוסרת מחשב נייח ואנחנו מתלבטים אם לקחת.

מצד אחד הילדים לא צופים במסכים כמעט בכלל (חוץ מיום שישי שאז רואים פרק אחד בטלפון).

מצד שני הם קטנים עדיין (הגדול בן 5) ככה שבבית ספר כנראה כן יהיה צורך במחשב.

מה דעתכן?

וחוץ מזה- אם לוקחים אז איפה כדאי שהוא יהיה? בחדר נפרד או בסלון נניח?

עד כמה שאני מבינהיעל מהדרום

לק"י

הפלוס של הנייחים שהם יותר חזקים ושורדים מאשר הניידים.

לא יודעת אם הייתי לוקחת עכשיו בשביל אולי עוד שנה (לא בכל בית ספר משתמשים במחשב בגילאים הנמוכים)

לא הייתי לוקחת האמתקופצת רגע

גם לא בטוח שתצטרכו מחשב מייד לכיתה א'.

אפשר למצוא ניידים סבירים לגמרי בסביבות 1500 ש"ח, נייד עדיף בהרבה לדעתי מהבחינה שאפשר לסגור ולשים בארון והוא פחות מול העיניים כל הזמן.

הייתי קונה מחשב נייד זול כשיהיה לכם צורך בזה, לא עכשיו. 

היה לי במשך שניםאנונימית בהו"ל

(קנינו עוד לפני שהניידים היו נפוצים) ומסרתי באיזה שהוא שלב.

לא אהבתי שהמסך תמיד מול העיניים והוא תמיד נגיש.

הנייח גם תפס הרבה מקום בבית. הנייד קטן, מתקפל, ורוב הזמן נמצא בכלל בארון (אני מעמידה אותו כמו ספר בתוך הספרייה). לא מצריך שולחן עבודה קבוע.

וכאמא למשפחה רב גילאית- נוח לי שהגדולה יכולה לעבוד עליו בשקט אצלה בחדר בלי שהאחים הקטנים מסתובבים בין הרגליים (לפעמים זו אפילו דרישה, נגיד כשיש מבחנים מקוונים- דורשים לעשות אותם בחדר שקט).

ואפילו ביום שישי, נתתי לשני ילדים לראות סרט בחדר, בזמן ששטפנו את הסלון. זה לא היה אפשרי עם המחשב הנייח.

בקיצור, בעיניי לא שווה את זה.

ואפשר לחבר למחשב נייד מדפסת?ואז את תראי
מדפסת עם וויפי בטוח אפשריעל מהדרום
בוודאי שאפשרטארקו

קודם כל רוב המדפסות מתחברות היום בווי פיי

וגם אם לא, לנו יש מדפסת ישנה ויש לה כבל שמחברים ביואסבי

בטחרקאני

אני לא ממליצה מחשב נייח

זה ממש מסורבל ולא נוח

מחשב נייד זה אחלה

מצטרפת להמלצה על מחשב ניידאין כמו טאטע!

נח לשימוש ולהעברה בקלות בין חדרי הבית ולצרכים השונים של כל אחד(אם יש מבחן וצריך קליטה - עוברים לחדר בו הקליטה יותר טובה למשל..)

ובכיתות א השימוש היה ממש מינימלי.גם בכיתה ב היה שימוש מועט.ולזה לגמרי מספיק מחשב נייד.

בינתיים לא ראיתי צורך ממשי בנייח

אני דווקא חושבת שעם ילדים גדולים עדיף נייחמתואמת

כי אפשר למקם אותו בסלון, כשכולם רואים אותו, ואז אין כזה דבר להסתגר בחדר ולעשות במחשב דברים לא ברורים...

אבל באמת בגיל של הילדים שלך נראה לי שעדיין אין צורך במחשב, ואם יהיה - הוא יהפוך למסך לצפייה וימשוך את העין...

(לנו בבית יש נייח אחד, שקניתי בזמנו בשביל עבודות גרפיקה, ושלושה ניידים - של בעלי, שלי ושל הבכורה. כרגע המחשב הנייח משמש בעיקר את שאר הילדים, ואני שמחה שהוא בסלון מול העיניים שלי, וככה אני יכולה להשגיח שהם לא עושים בו שטויות... הקטנים דווקא כל כך רגילים אליו כחלק ממראה הסלון, כך שהם בקושי מבקשים מעצמם לצפות בו בסרטים...)

מסכימהאפונה
וגם מסכימה שכדאי לדחות את זה כמה שאפשר.
ברגע שיהיה מחשב הפיתוי לילדים יהיה גדול יותר.ממתקית

והם קטנים ממש...
לא הייתי לוקחת.

לנו יש מחשב נייח בלי חיבור לרשת בכלל. שמנו אותואמהלה

בפינת עבודה שמחוברת למטבח.

הילדים משתמשים בו בעיקר לעיצוב מצגות ועבודות לבית הספר.

ולפעמים סתם משתעשעים בתוכנה של עריכת סרטים, מוזיקה וכד'.

על אף שהוא בלי חיבור לרשת בכלל, אני עדיין מגבילה את זמן השימוש בו ל25 דקות-חצי שעה כי אני רואה שתמיד אחרי שמשתמשים בו יוצאים טיפה מטורללים

זה ממכר....

כן. בעלי עובד עליוהמקורית

לי יש נייד של העבודה

הוא בחדר ממד, שם בעלי עובד. הילדים לא משתמשים בו

אם את לא בעד מסכים, אל תכניסי את זה הביתהפרח חדש

אצלינו זאת היתה טעות נוראית

הכנסנו בשביל משהו מאוד מסויים ודי מהר גלש לדברים פחות טובים והגענו למצב של התמכרות אמיתית למשחק

הוצאנו מהבית אחרי הכנה ושיחה עם הילדים

עדיין לא השתחררו מזה לגמרי

לנו יש.מוריה
בסלון.
הבן שלי בכיתה גניק חדש2אחרונה

ואין לו צורך במחשב.

יש לנו ניידים בבית.

לא רואה צורך בנייח.

פריקה כואבת מאוד. טריגר פגיעה!!אנונימית בהו"ל

חייבת לפרוק משהו שיושב עליי חזק.

לילה אחד בעלי העיר אותי באמצע השינה בצורה שלא הייתה לי נעימה בכלל. צבט וסובב חזק את שני הצדדים. ניסיתי להזיז אותו והוא הפסיק, אבל אחרי זמן קצר התחיל שוב למרות שבעבר כבר ביקשתי ממנו במפורש שאם אני ישנה ולא מגיבה, שיפסיק ולא ינסה להעיר אותי כך.

בסוף פשוט הסכמתי, רק כדי שזה ייגמר כבר. לא מתוך רצון, אלא מעייפות ורצון לשקט.

יום למחרת ניסיתי להתלונן שכואב לי עדיין ושנהיתה לי סתימה בצד אחד (עדיין מניקה)

אמרתי לו פעם הבאה אתה לא נוגע בי רק מסביב וגם לא מתחיל ככה.

מאז זה לא עוזב אותי. אני מרגישה רע, מבולבלת, עם תחושה שנחצו לי גבולות.

צריכה להגיד שזה היה לי יותר מדי.

לצערי אין לי עצות אבל מחבקת ממש! נדרש שינוי....ירושלמית במקור
ואם מתאפשר לך, אז גם עיבוד שלך לחוויה...
אוי זה נוראהבוקר יעלה
אולי ללכת איתו לעיבוד החוויה ולהבין שהוא לא יכול לנהוג כך
זה לא בסדרoo

שהוא עשה את זה

אם זה חד פעמי אפשר לתלות את זה בחוסר הבנה

צריך להיות מאד ברורה

להגיד שאת לא מוכנה שהוא יעיר אותך ולא לגעת בלי לשאול בצורה מפורשת

זה אמור לעזור להבנה שלו

זה מאד מטריד שזה קרה אבל אם זה יעזור להבנה מפה והילך זה יכול לרפא את התחושות מהמקרה 

לומר לושלומית.

שאין-אין-אין מצב שהוא נוגע בך ככה,  ומבחינתך זה קו אדום.

אני חושבת שאח''כ תלוי בתגובה שלו.

אם הוא מתנצל ומפנים אפשר לראות איך ממשיכים הלאה לאט ובעדינות

ואם לא, אז איך יוצרים שינוי יותר יסודי

דרך אגב, לי זה נשמע שהכיוון כאן זה יותר עבודה אישית שלו מאשר זוגיות אבל כמובן זה מתחיל מעבודה זוגיות 

נשמע לא נעים, במיוחד אם הוא יודע שמכאיב לךפלפלונת
איך הוא מתנהג? הוא מתנהג אלייך בזילזול? את חייבת לדעתי לדבר איתו ולא להמשיך כרגיל. צריכה התנצלות והסבר. ולוודא דלא חוזר על עצמו.
חיבוק גדול🫂סטודנטית אלופה

חושבת שהוא חייב ללכת לטיפול ולעשות עבודה עם עצמו.

ואם יש לך את הכוחות אז אולי שווה לעבד את החוויה..😘

זה מקרה חד פעמי?פרח חדשאחרונה
איך אתן מתכוננות ללידה חוזרת?ואילו פינו

מרגישה שמגיעה לא מוכנה.. לידה רביעית בעזרת ה

אין לי באמת זמן לקורס.. (וגם לא רוצה להוציא הרבה כסף עכשיו)

גם טכנית וגם נפשית וגם פיזית...

לא התכוננתי, למרות שחששתי...🙊יעל מהדרום

לק"י

טכנית- דאגתי למה שצריך.

בעיקר דמיינתי לידה מהירה😂

מה שכן הייתי רוצה, זה ללמוד נשימות וכאלהיעל מהדרום
לק"י

ואם למדת בעבר, אז לתרגל.

לגבי זהרק טוב!
באחת הלידות בעלי הזכיר לי כל הזמן לנשום. וזה היה משמעותי מאוד בצירים. נשימות רגילות עמוקות. אבל מרוב כל מה שעוברים בלידה אז זה לא בא באינסטינקט והתזכורת הזאת בכל ציר היתה מעולה ומועילה. 
מה דאגת טכנית.. ?ואילו פינו
הראש שלי חסום..
בגדים לתינוק, מוצרי היגיינה לאחרי הלידהלומדת כעת

חזיית הנקה אם יש צורך לחדש

בגדי הנקה אם את רוצה צורך לקנות

משאבת הנקה - יש? לשטוף טוב ולעקר.

עגלה?

עריסה

טרמפולינה/אוניברסיטה

סלקל

מנשא

כל אלו אם אין וצריכים אז קונים ואם יש אז מכבסים...

בגדים לתינוק, תיק ללידה ולאשפוז, עריסה, סלקל, עגלהיעל מהדרום

לק"י

מצעים לעגלה/ עריסה/ שמיכות לתינוק.

מנשא- הזמנתי מאלי'. אבל זה לא דחוף לפני הלידה, אם יש בבית או שקונים במקום זמין.

מבחינה טכניתהשם שלי

לתכנן סידור לילדים האחרים, לקחת בחשבון אפשרויות שונות להתפתחות הלידה.

להכין תיק ללידה ולאשפוז.

לארגן דברים לילדים לימים שלא תהיי.

לארגן ציוד לתינוק- לכבס בגדים, עגלה, מיטה, טיטולים, סבון וכד'

אם זה בן, להתארגן לברית- לברר על מקום, קייטרינג, מוהל וכד'

אני קראתי בלידה רביעית ספר הכנה ללידהמתיכון ועד מעון

שהתאים לאופן שבו רציתי ללדת.

מבחינה טכנית לדאוג שיש את כל מה שצריך- בגדים וציוד לתינוק, אוכל מבושל, מישהו שיהיה עם הילדים שניסע ללדת

נפשית דיברתי עם בעלי על החששות שלי (בכל לידה) הזכרתי מה אני צריכה ממנו ובעיקר דמיינתי איך אני רוצה שהלידה תראה

יש כמה דברים שאפשרשלומית.

לי היה מאוד חשוב להתכונן ו"להכנס לאוירה'' גם בלידות חוזרות. ויש כל מיני רעיונות, זורקת כמה שעזרו לי:

* מפגש חד פעמי עם דולה

* קריאת ספרים שקשורים ללידה

* האזנה לפודקאסטים קשורים

* רכישת קורס וירטואלי להכנה ללידה

* האזנה להרפיות/ דמיון מודרך

* פירוק חששות לגורמים והעלאת פתרונות פרקטיים

* התקשורת בטלפון/כניסה לאתר של מחלקת היולדות איפה שמתכוונים ללדת ובירור על דברים שחשובים לי

*חפירה אינסופית לבעל ותכנונים משותפים

* האזנה לסיפורי לידה של חברות (מעודדים בלבד)

* סידור בגדים לקטנטן (לנוהגות)

*הכנת פלייליסט 

גם אני הרגשתי ככה וילדתי בכל זאת שמש בשמיים

ערב אחד ראיתי ביוטיוב איזה הכנה ללידה, משהו מאוד בסיסי וקצר.

אירגנתי תיק לידה ותיק לילדים לזמן שאסע ללדת.

כיבסתי את הכיסוי של הסלקל וכמה בגדי תינוקות, וזהו.

כן ידעתי והייתי רגועה שיש לנו עגלה, סלקל, עריסה ובגדים לגיל הפיצי, אה, וגם קניתי חבילת טיטולים אחת מידה 2.

אבל גם אני לא הייתי רגועה והרגשתי שאני בכלל לא מתכוננת ללידה ומן סטרס כזה, אבל בסוף בלידה עצמה ידעתי מה לעשות ואיך להתמודד עם הצירים, בין השאר כי חוויתי את זה כבר בלידות הקודמות.

בעיקר לדבר על מה שאת מרגישה.ואז את תראי

עם בעלך, עם חברה ואם צריך אז גם עיבוד לידה. אפשר גם במפגש או שניים וזה מאוד משמעותי.

מעבר לזה לארגן תיק לידה, לארגן ציוד לבייבי, לחשוב מי נשאר עם הילדים.

לעשות מה שעושה לך טוב...

ולנשוםםםם

וואי, תודה לכן! מה להכין לילדים לזמן שאני נוסעת?ואילו פינו
ומה לשים בתיק לידה?
לילדיםהשם שליאחרונה

זה תלוי אם הם נשארים בבית, או נוסעים למקום אחר.

אם הם בבית, לא צריך להכין יותר מידי.

צריך שמי שנמצא איתם ידע איפה כל דבר נמצא. אם הילדים מספיק גדולים, הם יכולים לדעת בעצמם.

אפשר לסדר סטים של בגדים, שצריך רק לשלוף מהארון והכל כבר מסודר.

להשתדל שהבגדים יהיו מכובסים ומסודרים בארונות.

שיהיה את האוכל שהם רגילים לקחת למסגרות ולאכול בבית.

אפשר לבשל מראש ולהקפיא.

ציוד כמו ספרי לימוד ומכשירי כתיבה, שידעו איפה נמצא.

בקבוקים ומוצצים זמינים.

אם הילדים לא יהיו בבית, כדאי לארוז לכל אחד כמה סטים של בגדים, ומה שלוקחים בדרך כלל כשמתארחים.

בתיק לידה צריך לקחת דברים ללידה עצמה ולאשפוז שאחריה.

תעודת זהות, מטען לטלפון, קצת כסף, אוכל ושתיה לך ולמלווים, מטפחת נוחה, סידור, מסמכים רפואיים של ההריון.

לאשפוז צריך מברשת ומשחת שיניים, סבון, שמפו, נעלי בית/ כפכפים, בגדים נוחים (או בגדים של הבית חולים), חזיית הנקה, אם רוצים מוצץ לתינוק, בגדים לשחרור, תעסוקה, נדנודים

אפשר להשאיר בבית או לקחת לבית חולים מתנות לילדים הגדולים.

שאלה מביכה - קשרים בשיעראור.י

טוב אז הגיעו מים עד נפש אם אני כותבת את זה פה.

שילוב של מילואים ותחילת הריון קשוחה במיוחד (יחד עם 3 קטנטנים) גרמו לי להזנחה כללית פושעת של עצמי, והצטברו לי קשרים בשיער ברמה קיצונית שבאמת אי אפשר להתיר. וניסינו. זה ברמה של לעשות גלאח ואני ממש לא רוצה...

להפתעתי הסתבר שיש מקצוע כזה של התרת קשרים בשיער למקרי קיצון כאלו, אבל הבעיה שכל מי שראיתי באינטרנט רחוקה...

רציתי לשאול אם במקרה מישהי מכירה מישהי שעוסקת בזה בירושלים? או בסביבה?

אולי מכאן תבוא הישועה, הלוואי

ניסית קרם בשיער? אולי למרוח שמן ללילה שלם ולמחרתנפש חיה.
לשים מרכך + לשטוף את השיער ? 
לא מכירה אישית אבל ראיתי פרסוםמקרמה
בלבלראסטה בירושלים
אולי יש אופציהשלומית.

לגזור את הקשרים הגדולים והמסובכים ביותר ואת השאר לפתוח. אם השיער שלך לא ממש דקיק זה בקושי פוגע במראה הכללי.

אופציה נוספת: לגזור קצר, משהו כמו קארה ואז הרבה יותר קל להתיר, גם בלי גלאח...

האמת שלדעתי לא באמת שווה לשלם על זה, עדיף למצוא איזה פתרון ביניים, אבל כמובן זה אישי 

אפשר גם לגזור "לאורך"רוני 1234

כלומר לגזור את השיער מלמעלה למטה (בתוך הקשר) במקום לגזור את הקשר עצמו אם לא רוצים לקצר את השיער.

כדאי לבקש עזרה מאחות/אמא/חברה כי גברים פחות יודעים להתמודד עם זה 😂

לא מכירה. הייתי מנסה לשים על עצמי בקבוק מרכך שלםכתבתנו
ולאט לאט אולי בעזרת מסרק רחב כזה מתחילה לפתוח מכיוון השורשים. מקסימום הולכים בסוף למישהי מקצועית
הייתי שם וגיליתי שזה פתיראנונימית בהו"ל

אני גם חשבתי שאצטרך גלאח אבל תקדישי לפחות שעה שיש לך זמן בנחת ותתחילי לסרק לאט מלמטה למעלה, כל פעם עוד קשר אחד

ייתלשו המון שערות תוך כדי אבל בסוף תצליחי. אם את בהריון ואתם מותרים ובעלך לא נגעל אז שהוא ינסה אולי זה יהיה יותר קל. מצב מבאס מאד ומביך 

חיבוק.תולעת השני
זה משהו שהתמודדתי איתו (מכלי שני).

אז אני ממש מבינה איך מגיעים למצב כזה. יש לי 100% הכלה ו-0 שיפוטיות. את עושה את הכי טוב שלך עבור המשפחה שלך ואת מתארת תוצאה הגיונית מאד.

דברים שאני עשיתי:

קודם כל, לדעת שזה ייקח הרבה זמן. אז או שאת משבצת לעצמך בלו''ז כמה שעות פנויות או שתשבצי כמה ''בלוקים'' של זמן כדי לשפר את המצב לאט-לאט.

להשתמש בהמון מרכך על שיער רטוב, להתחיל לסרק מלמטה (קצוות השיער) ולאט לאט לעלות ככל שהקשרים נפרמים.

לחלק את השיער לחלקים בעזרת האצבעות ולפרום חלק-חלק. (לעשות ''שביל'' באמצע ואז לחלק גם אותו לחצי שוב. קצת כמו כשעושים תסרוקת ומחלקים את השיער לרבעים, קדימה-ימינה, קדימה-שמאלה, אחורה-ימינה, אחורה-שמאלה)

עם שיער יבש, להחזיק גוש שיער ולמשוך מתוכו שערה-שערה. זו עיצה שקראתי על איך לפרום פתילות קשורות של ציצית וזה עובד פלאים. פשוט להחזיק את הגוש ביד הלא-דומיננטית שלך, ובעזרת היד הדומיננטית לבודד שערה-שערה, להחזיק קרוב לשורש שלה (איפה שהיא מתחברת לראש) ולמשוך לאט ובעדינות מתוך הקשר. בסופו של דבר נשאר לך גוש שיער מנותק ביד - כל השיערות שנשרו באופן טבעי ולא השתחררו מהשיער בגלל הקשרים. (קצת כמו כשמסתרקים עם מברשת ואז מנקים אותה ונשאר לנו כדור שיער ביד)

יוצא לי להגיע לירושלים לפעמים, מתחשק לי להציע להגיע אלייך ולעזור. (אפילו שלעצמי אין לי זמן, אז אין לי מושג עד כמה זה מציאותי... 🤦🏻‍♀️)

אם מתחשק לך לכתוב לי באישי מה האיזור שלך בירושלים אשמח לראות אם יש סיכוי שאהיה בסביבה שלך.

בהצלחה. ♥️

תודה ממש לכל מי שענתה!אור.י

האמת שניסיתי גם בעזרת בעלי והתייאשתי אחרי בערך שעה של עבודה..

אבל עלו כאן עיצות שאנסה לבדוק.

תודה על ההכלה שלכן ועל העזרה! 

תשפכי שמן על השיער, מהשורשים וכמובן על הקשרים.חצי שני

אחרי שהוא יושב על השיער תנסי במקסימום הסבלנות להפריד כל קבוצה שאת מצליחה החל מהקצוות ולאט לעלות לשורש. עם האצבעות ולא עם מברשת!

לסרק מלמטה למעלה עם מברשת רק אחרי שאת מגיעה למצב המיוחל של הרבה קבוצות קטנות של שיער קשור

גם לי זה קרה...אמא טובה---דיה!

שפכתי על השיער כמעט בקבוק שלם של מרכך, ואחרי כמה זמן התחלתי לסרק *עם המרכך על השיער* במשך *כמה שעות*, ורק את מה שלא נפתר אחרי כמה שעות - גזרתי.

אחרי כמה חודשים השיר גדל וכבר לא ראו שחלקו גזור...

קורה לי מלא...אוהבת את השבת

אני גוזרת חלקים ואז מסרקת

תכלס כל עוד חלק נשאר ארוך לא שמים לב יותר מדי..

ולפעמים זה באמת לסרק שעה שעתיים

עכשיו גזרתי מלא כי לא הסתרקתי כמה חודשים🙊🙊

כדאי להתחיל למרוח הרבה מרכך ללילה שלםממשיכה לחלוםאחרונה
ואז בבוקר לנסות שוב 

אולי יעניין אותך