שונאת (מילה חזקה אבל ככה מרגישה כרגע) את חמותי!!אחרילידה
אני שבועיים אחרי לידה, בטוחה שזה לא הורמונים כי גם לפני זה לא התחברתי אבל עכשיו ממש התגלתה ה"אהבה" שלה כלפיי. מהלידה היא לא התלהבה שנלך להורים שלי, כנראה מקנאה כי זה נכד ראשון וניסתה להגיד לנו כמה פעמים שנחזור לבית שלנו. מבלי להבין שאני צריכה עזרה.

כל הזמן אומרת שהנכד הוא כמו הבן שלה ושהיא מרגישה אמא שלו ומתלהבת ש"נולד לה בן". שכחה שיש גם אמא בתמונה. הייתי על הפנים אחרי הלידה והיא אמרה לבעלי שאולי ילך לנוח בבית וישאיר אותי בבית חולים ואז יחזור, בזמן שלא הייתי יכולה לקום. אני מרגישה שהיא מקנאה. כשהייתי בחודש 7 פתאום באה ביציאה שבא לה תינוק ובא לה להיות בהריון (עכשיו נזכרת?) כשהיא רואה את הנכד היא לא נותנת לי כמעט להרים אותו. אני רואה איך היא מסתכלת עליי כשאני מרימה אותו יש לה מבט מפחיד היא כאילו מקנאה שאני האמא שלו ושהוא נרגע עליי. כל הזמן הייתה מסתכלת על ההנקה שלי, אחרי כמה ימים כבר קיבלתי דלקת בשד. מכמויות מטורפות של חלב לא נשאר כלום אני נלחמת לשאוב.

היא תמיד הייתה איתי צבועה. רק שעכשיו אני קולטת. מנסה להוריד אותי כדי שאני לא ארגיש יותר מדי טוב עם עצמי ליד הבן שלה ואני לא אחת כזו שמתנשאת. והכול במשחק שהיא אוהבת אותי אבל הלב מרגיש את התחושות שיש לה עליי מבלי שעשיתי משהו.

הלידה הזו הראתה לי מי באמת דןאג לי ואוהב אותי ומי חושב על עצמו. רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח אבל לא מבינה שאני והתינוק צריכים אחד את השני. לא מבינה שתינוק צריך את אמא שלו ואומרת לי שאני צריכה לשחרר אותו יותר!! חצופה לא עברו שבועיים מהלידה! כשהיא באה הוא רק איתה אני לא מרימה אותו אפילו! אומרת לי להרגיל אותו להאכלות בשעות קבועות תינוק בן שבוע!!

אני לא סומכת עליה שתשמור עליו. אני מרגישה שהיא מקנאה. בי ובהורים שלי שנמצאים יותר עם הנכד וקשה לה לקבל את זה והיא מחכה שרק נעזוב שם. היא אגואיסטית וחושבת רק על עצמה ואני לא יכולה לראות אותה.

איך מתעלים מעל הרגש הזה? אהבה לא תהיה פה אני נתתי את כל כולי וגם בזמן ההריון לא היה אכפת לה שאעבוד קשה ואתאמץ העיקר שהבן שלה ינוח. הלידה הזו גרמה לי להבין שהכול דיבורים והיא לא אוהבת אותי. אני שוכבת באשפוז ושומעת אותה מדברת עם בעלי בטלפון וצוחקת על שטויות בזמן שכל המשפחה שלי לא תפקדה מרוב דאגה ביום הזה שהיה קשה. לצערי בעלי הבין שאני לא אוהבת אותה ואמר שהוא מכיר אותי ואני שונאת אותה. אמרתי לו שנפגעתי ממנה מאוד בתקופה הזו. ושאני אכבד אותה תמיד אבל לא חייבת לאהוב אותה וכרגע קשה לי לשחרר מהרגש הזה.

בבקשה תגידו לי איך מתמודדים עם חמות רעה שמשחקת אותה שכאילו אוהבת אותי אבל כל פעם מחדש אני רואה במעשים שממש לא. בעיניי זה הכי נורא. אחד בפה אחד בלב. מעדיפה שלא תעשה את עצמה ותהיה כנה. כרגע אני לא יותר מדי נחמדה אליה ונגמרו הימים שניסיתי לרצות אותה והיא לא העריכה את כל הכבוד שנתתי לה.

אוי בנות אני משתגעת אני שונאת אותה ובא לי שהיא תהיה כמה שיותר רחוקה מאיתנו אין לי אנרגיות אליה בכלל ובטח שלא בתקופה הזאת אבל היא צריכה לראות את הנכד אז אני חייבת להתגבר על עצמי איך עושים את זה??
לקחתי נשימה עמוקה כשקראתיבתי 123
מאוד דומה לסיפור שלנו וכבר יצא לי לכתוב פה כמה פעמים. כן יש חמות שחושבות שזה הנכד/ בן שלהן והכלה קצת מפריעה בדרך היא לקחה את הבן האהוב ועכשיו גם את הנכד. ובהחלט יש קנאה. והן באמת לא מבינות שיש הבדל בין האמא של האמא לבין החמות
אני מציעה שתחליפי את השנאה ברחמים.. באמת רק רחמים על נשים שמרגישות ככה.
ומצד שני תעמדי על שלך בכל הנוגע לטיפול בילד
לבעלך תגידי שאת אוהבת אותה והיא אישה מקסימה אבל את אחרי לידה והורמונלית ואת מבינה שלאמא שלו קשה לקבל את המצב ואת מבקשת שתסכמו מראש מה לענות לה כשהיא מבקשת כל מני דברים ושהוא זה שיעמוד מולה ויענה לה.
אל תתעלי על הרגש הזהאמאשוני
שיחה דחופה עם בעלך, לאפס אותו על הצורך שלך כיולדת.
תשארי בכור המוגן אצל אמא כמה שיותר.
החמות לא צריכה להיות בתמונה, ובטח לא כ"כ הרבה שבועיים מהלידה.
לא פלא שכל הרגשות האלה עולים כלפיה.
ריחוק מביא לקירוב
וקירוב מביא לריחוק.
די, את יולדת, יש לך מספיק אתגר עצום בחיים כרגע, את לא צריכה שום חזית נוספת.
פשוט לנטרל אותה מהחיים שלך כרגע.
עוד חודש את והתינוק תהיו במקום אחר מבחינת התאוששות ואז יהיה מקום לטיפים מתאימים למצב ואיך לחיות איתה בשלום ואיך לתמרן בין המקום שלך כאמא למקום שלה כסבתא.
כרגע זה רק את והתינוק בתמונה.
לא לתת לאף אחד לפגוע לך בהחלמה הפיזית והנפשית.

תרגישי טוב ובהצלחה!
מזל טוב ענק ענק..רויטל.

קודם כל אסור לך להיות בצער או בעצבות את חייבת להיות בשמחה אדירה,

והכי חשוב שבעלך יבין אותך ויבוא לקראתך, לנסות לא לערב אותה בכלל ממה

שקורא ביניכם, להשתדל לא לדבר עליה שום רע ממש ככה שום רע, תחיי את החיים

עם בעלך, וכשהוא צריך ללכת לשם שילך, אל תלחמי על זה, רק הכי חשוב שיהיה לך

טוב עם בעלך, ואם יש צורך תשאלי רב אם בעלך צריך ללכת לשם או לא,שוב תהיי

בשמחה כי זה מאוד משפיע על כל הבית כשהאשה שמחה,בהצלחה רבה לך אמן.

את ממש לא חייבת להתגבר על עצמך היא נשמעת לא נורמליתמיואשת******
ואחרי לידה ביקור של שעה בשבוע לסבתא זה נורמלי ומקובל.
דחוף לתפוס את בעלך שזה מה שאפשר כרגע וזהו ולתפוס כמה שיותר מרחק
וזה הילד שלך מותק. לא בא לך שהיא מחזיקה אותו תיקחי אותו. בלי לחשוב פעם אחת אפילו.
^^^חצילוש
וואי כל כך. אמאלה. יש אנשים חסרי גבולות. את אמא שלו נקודה. לשים לה גבולות בחיוך ואסרטיביות ולדבר עם בעלך שיהיה איתך בזה. אין לתאר.. חיבוק יקרה!!
וואי וואי נשמהאורוש3
את יולדת!! את חייבת להתאושש פיזית ונפשית. ולהיות כמה שיותר צמודה לקטן. הוא עוד עוברון בכלל. ברור שהוא עלייך מרבית היממה. מקווה מאוד שהיא תתאפס על עצמה בקרוב. בינתיים מי אמר שהיא חייבת לראות את הילד? סליחה. הוא השניה נולד. ראתה אותו מספיק לחודש הקרוב ככה נשמע. את לא צריכה להתמודד עם זה. שבעלך ידאג שתתפוס מרחק. אחרי שתתאוששי קצת יותר תראו מה ואיך אתם עושים כדי לשמור על איזון. עכשיו רק את והתינוק במשוואה. ניסית יועצת הנקה? בהצלחה עם הכל מותק! תרגישי טוב! נשמע שהמשפחה שלך תומכת. מעולה. תחכי עם מי שטוב לך. תשמרי על עצמך נפשית. מקווה שבעלך גם תומך! חיבוק
אמאל'ה...בת 30
שבועיים אחרי לידה ועם זה את מתמודדת....
כולן כתבו לך כאן דברים מאוד נכונים וחכמים.
אני מוסיפה רק שתתעלמי.
תתרכזי בעצמך ובתינוק.
יש לה בעיה כלשהיא, את לא יכולה עכשיו להרשות לעצמך להתמודד עם הבעיה שלה. תשאירי לה את הבעיה.
לדעתי הענין פה יותר הוא בעלך.
את גם לא יכולה להרשות לעצמך בתקופה כ''כ רגישה שהוא לא יהיה לצידך או שהוא עצמו יהיה בין הפטיש לסדן.
לכן באמת כדאי לך לדבר איתו, אבל על עצמך, לא עליה. מה את צריכה, מה חשוב לך. תשימי אותה בצד לגמרי, היא בכלל לא צריכה להיות ענין.

ואל תשכחי, את עכשיו בזמן מאוד רגיש!! עייפות, לעדה ראשונה, הורמונים. הכל נראה פי קשה, מעצבן פי מאה.
כשתתחזקי, וגם תהיי בטוחה יותר בהורות שלך, והיכולת שלך להבין את התינוק ואת הצרכים שלו, וגם בעלך יתרגל קצת למציאות חדשה של תינוק בבית , אז תוכלי בכלל לחשוב על כל העסק הזה שוב.
עכשיו- פוקוס רק על עצמך ועל התינוק!!
ואם היא מתערבת שוב ושוב, תהדפי אותה באופן רגוע ''תודה אבל חשוב לי שהוא יהיה איתי כל הזמן, הוא עדיין קטן'' ''תודה אבל אני ממש בסדר'' ''תודה, אני מסתדרת ''
אימלה אימלה אני פשוט בשוק!!לפניו ברננה!
חיבוק ענק ענק על ההתמודדות הזאת.
במקום להתעסק בהחלמה שלך ובלימוד שלך את התינוק ואת התינוק שלך.

מצטרפת לדברים החכמים שנאמרו פה, ורוצה להוסיף, שאולי כדאי לחשוב על דרך לשקף לבעלך כמה מוזרה ולא מתאימה ההתנהגות של אמא שלו.
כשזה בא ממך, הרבה פעמים זה לא יישמע, יעורר בו אנטי וכעס ורק יגרום לו להרגיש שאת פשוט שונאת אותה ולכן מסתכלת עליה עקום. קשה לבן אדם לשמוע רע וביקורת על אמא שלו.. בסוף הוא אוהב אותה והיא גידלה אותו. לכן, הייתי ממליצה שאת תתמקדי במה שאת צריכה, ותנסי לבקש מאמא שלך (הבנתי שאתם עוד אצלה? אל תחזרו מוקדם ממה שמתאים לכם כזוג רק בגלל חמותך. ואם בעלך מעלה את הרעיון תוודאי טוב טוב שזה לא בגלל דעתה אלא בגלל הצורך שלו. אל תכניסו צד שלישי לשיקולים זוגיים שלכם) או מחבר קרוב "לזרוק" ולפמפם שבקשות כאלו מייד אחרי לידה זה מוגזם ולא הגיוני לבקש ש מיולדת דברים כאלו. שאם היא תיקח אותו ללילה יהיה לך גודש, וההורמונים שלך לא נותנים לך להיפרד מהתינוק שלך כל כך מהר (אגב, יש מחקרים שאומרים שניתוק מוקדם מדי בין האם לתינוק עלול לגרום לדיכאון אחרי לידה!)
לקחת לילה?!?! רצינית??! בעיני לא לפני גיל שנתיים, אלא אם יש צורך חשוב/דחוף.
וואי וואי נשמע קשה אהובהמחכה להריון

חיבוק גדול! תשמרי מרחק עכשיו שאת אחרי לידה גם אם ירצו לבקר תגידי שאת רוצה לנוח..אני כלכך מבינה אותך אמנם לא עברתי אותו דבר אבל גם היו לי תקופות קשות עם חמותי..ועדיין לפעמים נדמה לי שהיא מקנאה..את לגמרי בסדר הרגשות שלך כלכך מובנים!את צריכה עכשיו לנוח ולהתעסק רק בך ובתינוק היא לא צריכה להיות בתמונה בכלל

בעלי בכל הזמן הזה לא הבין אותי וניסה לגונן עליהאחרילידה
וזה מה שעוד יותר הביא אותי לעצבים. עכשיו הוא מתחיל להבין שיש דברים שלא עושים או אומרים לאישה אחרי לידה ויש דרך להתנהג. אני מצפה מאישה שעברה את גיל 50 ועברה כמה לידות להיות קצת רגישה למצבי..

הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים.
ומבחינתה היא לא ראתה אותו מספיק. כמה דמעות ואנרגיות הוציאה ממני האישה הזאת אחרי הלידה. יש בה הרבה רוע שקשה להסביר ובדרך כלל אני אדם מאוד סלחן אבל כאן קשה לי. גרמה לבעלי לרצות לעבור מההורים שלי. היום הוא מבין שהוא לא חשב נכון. תודה לאל שאני לא בדיכאון אחרי לידה עכשיו כי בגללה בעלי התנהג בצורה שלא אופיינית לו וכל הזמן חשב על מתי ההורים שלו יראו את התינוק וזה לא הוגן שההורים שלי רואים יותר (מן הסתם שיראו יותר וברוך ה'). במקום לראות את הקושי והכאב שלי הוא עסק המון סביב זה!

היא רק לא מבינה שהיא עושה את הפעולה ההפוכה כי כל הדברים האלה גורמים לי להתרחק.

ברוך ה' שהפורום הזה קיים! יכולה לפרוק ולקבל הבנה והכלה שבשבועיים האחרונים לא קיבלתי לא ממנה ולא מבעלי בגללה. והקטע שהיא כאילו אומרת כמה היא דואגת לי וכמה ככה וככה אבל במעשים זה ההפך הגמור ואני גם מרגישה שזה צביעות.
הפורום הזה זה אי של שפיות בתוך כל הבלגן זה ממש מחזק נפשות שתדעו..
חיבוק חזק חזק יקרה!!!חצילוש
אין כזה דבר אי אפשר כי היא תיקח קשה! זה התינוק ש-ל-ך. לענות באסרטיביות וחיוך- אני רוצה שיהיה איתי עכשיו. זהו. לשדר ביטחון שאת יודעת מה לעשות עם התינוק שלך ואיך לדאוג לו ולא צריכה עזרה ועצות בטיפול בו כל עוד לא ביקשת. היא מוזמנת להיעלב עד מחר. אין מציאות כזאת שהיא לוקחת לך את התינוק מהידיים ללא רצונך. פשוט אין. לשים גבולות.
לגמריייי. הזויהאורוש3
את חייבת להתנתק ממנה . פשוט חיייבתמיואשת******
אם את אצל ההורים שלך דברי עם אמא שלך שלא תאפשר ביקור של יותר מפעם בשבוע. ושאחרי שעה תגיד יפה שאתם צריכים לנוח.
אני זוכרת אחרי לידה ראשונה שלי חברה בא לבקר וישבה מלא זמן ואמא שלי נכנסה ואמרה יפה- מיואשת אחרי לידה והיא צריכה לנוח, תודה שבאת לבקר אותה ממש יפה מצידך. וזהו. הייתי בהלם והיה לי קצת לא נעים אבל וואללה, הצילה לי את החיים.
ומה את חושבת אם היא תיפגע? שתיפגע. קחי את התינוק וזהו. באמת מה הקשר להיפגע מכזה דבר? אם היא כזו משוגעת בעיה שלה. והדבר האחרון שאמור לענין אותך עכשיו זה רגשות של חמותך.
שימי פס ותדאגי לעצמך כי אם תהיי נחמדה עכשיו על חשבון הנפש שלך המחיר בעתיד יהיה עצום גם לך וגם לבעלך. תגידי לו את זה.
^^לגמריאמאשוני
מסכימה לחלוטין.
שעה פעם בשבוע זה סביר.
בשעה הזאת אני כן חושבת שצריך לשחרר ולתת לה להחזיק את התינוק ולא להתנסות באסרטיביות בסיטואציה הזאת.
אפילו תיכנסי להתקלח, תאכלי ארוחה טובה. תנצלי את השעה הזאת במקום להיות במתח כמו קפיץ.

נגמרת השעה, תודה רבה. ניפגש שבוע הבא.

ובלי רעיונות הזויים ומשוגעים של לקחת אותו אליה בלעדייך.

שלחי לבעלך קישור לשרשור הזה.
מבטיחה שלא נאכל אותו, רק נסביר לו יפה יפה מה זה יולדת וכמה הוא עלול להתחרט על המצב שאת מתמודדת איתו.
את יולדת. צריכה שקט. צריכה רוגע. צריכה ביטחון.
לא אמורה להילחם עכשיו מלחמות.

וההורים שלך רואים את הנכד יותר מטבע הדברים. יולדת מטפלת ביילוד. יולדת צריכה תמיכה. יולדת נתמכת בהוריה מולידיה= סבא וסבתא מצד האם מטפלים יותר בתינוק.
זה לא בגלל המעמד שלהם כסבא וסבתא מצד עצמו. זה בגלל שהם ההורים שלך ואת היולדת. זהו.

אחרי ההתאוששות מהלידה, אחרי שכבר לא תצטרכי תמיכה מההורים שלך,
כל צד יקבל את המעמד הרגיל של סבא וסבתא.
בעלך צריך להבין שכרגע אין פה בסיס להשוואה.
לצורך ההמחשה- זה כמו שחמותך תיפגע שצוות רפואי רואה את היילוד יותר מסבתא שלו... או שבעלך ייפגע שאת עם הילד יותר ממנו...
^^כל מילה. וחיבוק לפותחת ❤ החמות נשמעת הזויה..חדשה,,
אל תיתני לה לגעת בתינוק אפילולאה1234
בתקופה אחרי לידה פשוט תציבי עובדה לבעלך : אמא שלך מאוד פוגעת בי, וזה מחליש אותי עוד יותר, לכן אמא שלך לא מוזמנת לבית שלנו לחודש הקרוב!!
כן, היא תיפגע, אבל הבריאות שלך יותר חשובה,! אם היא אידה שאי אפשר להציב לה גבולות אז חסל סדר ביקורים! אחרי חודש תחשבי מסלול מחדש
חיבוק חזקקקק קודם כל💜💜כמה טוב שבאת
בעיניי הכייייייי הכיייייי חשוב זה לדבר עם בעלך.
להסביר לו את מה שאת מרגישה, לשפוך את הלב, לא להשאיר משקעים. ממש להגיד את מה שאת מרגישה וחווה.

דבר שני - את!!!!!! המחליטה על הילד שלך. נקודה.
כמובן שגם בעלך, זה אותו דבר בעיניי.
כל השאר יכולים להציע, לשאול, לבקש, לעשות מה שהם רוצים.
רק את מחליטה.
לא מתאים לך שהוא יהיה אצלה - הוא לא יהיה.
היא לוקחת לך אותו מהיד - אל תתני לה!
כמובן שהיא יכולה להחזיק לפעמים, אבל רק ברשות שלכם.
את לא חייבת לנסוע אליה כל הזמן, את לא חייבת לה דין וחשבון על בחיים שלכם.

אם אתם לא גרים קרוב אליה, אז פשוט תשכחי ממנה קצת.
את לא חייבת לענות לטלפונים שלה וגם לא לבקר כל הזמן.
פעם בשבוע לאישה אחרי לידה זה מלא!

ותחבקי את עצמך המון, תיהני מהזמן הזה, מהחיבור לפצפון, תצטלמו ביחד, תשחקו, תתכרבלו.
תקבלי כוח מאמר שלך ומשאר המשפחה, תדברי עם חברות.
ממש תקיפי את עצמך במה שטוב לך!!!!

ושוב - הכי חשוב לדבר עם בעלך.

בהצלחה אהובה!
היא הזויה ברמות!!קוקיז
תישארי אצל אמא שלך אם זה מה שעושה לך טוב! למנן מפגשים ולהכריז בקול שאף אחד לא נוגע בתינוק. תתמקדי בהחלמה ובתינוק שלך!!
תגובה שונהחולת שוקולד
היא נשמעת חמות נורמלית, לא מאלה שרגישות וחברות הכי טובות של הכלה אבל חמות ממוצעת, מה שכתבת מאוד נפוץ, זה לא כזה יוצא דופן, בטח יצא לך לקרוא פה הרבה סיפורים דומים

ברור שאת יכולה להתרחק ואת לא צריכה לתת לה את התינוק ולא שום דבר אבל לא בגלל שהיא רעה אלא כי ככה את מרגישה

מזל טוב
מסכימה איתךמארי
אולי היא מאד מתרגשת ולא יודעת איך להראות אז היא עושה בהגזמה.
אצלי זו היתה אמא שלי שתהיה בריאה. ולא מדובר בנכד ראשון. היא היתה לוקחת לי מהידיים, מאכילה במקומי ( לא הנקתי) ועוד דוגמאות.כשאחותי העירה לה בעדינות, היא ממש נפגעה ולא הבינה מה לא בסדר.
גם אני מסכימה...דפני11
לא יודעת, רוב הדברים שכתבת (הפותחת) כתבת שאת *מרגישה* שהיא מקנאה, או ברור לך שזה מקנאה...

אני לא מכירה את מערכת היחסים שלכם, ומה באמת קורה, אבל אובייקטיבית מהדברים שכתבת, רובם נשמעים כמו חמות נחמדה שרוצה לעזור וקצת (הרבה..) שכחה מה זה להיות יולדת. או לחילופין שייכת לדור של פעם... שלא מבינים כמה חשוב הקשר אמא- תינוק וכמה אחרי לידה הכל יותר רגיש ונפיץ ובכלל...
וכמה צריך ללכת אחורה
ולכבד כל מה שהיולדת אומרת
ולשתוק הרבה הרבה
ולהציע עזרה אבל לא לכפות. ולא להציע מה בדיוק. אלא לתת ליולדת לבחור איז עזרה אם בכלל היא רוצה..
באמת. פעם לא ידעו את כל מה שאנחנו יודעים היום.
כולל הקטע הפיזיולוגי בחשיבות של החיבור אמא תינוק על כל ההיבטים שלו.

אז מצטרפת לכל ההמלצות להתרחק ממנה כרגע
וגם (שוב) מתחברת למה שאמאשוני כתבה.

אבל כן חשוב לי גם להראות לך את הצד הזה שיכול להיות שהיא לא עושה הכל מקנאה, אלא רק מחוסר טקט גדול וסתם פשוט בתור היותה **חמות** ועוד **נרגשת**.
ואולי הפירושים למעשים שלה יכולים להיות דווקא לטובתה..

כך או כך ממליצה להתרחק, ובהמשך כשהכל יתאזן בגוף ובנפש לחשוב על זה שוב....(שוב, לא מכירה את מערכת היחסים שלכן, רק בתור מישהי שקוראת מצד פוסט אחד)

לפעמים אנחנו מפרשים דברים והפרשנות שלנו היא רק שלנו.... לא באמת מה שהצד השני מרגיש/מתכוון
ואו נקודה משמעותית ממש למחשבה!לפניו ברננה!
נכון. אני גם רציתי לכתוב משהו בסגנון הזהבת 30
ישר כוח
מסכימה ורוצה גם להוסיףבארץ אהבתי
לפעמים מאוד קשה להבחין ולהפריד בין המציאות בפועל לבין הפרשנות שאנחנו נותנים לה.
אין שום ספק שהמציאות הנוכחית לא טובה, החמות מעורבת מידי, נוכחת יותר מידי, אולי גם אומרת דברים שמורידים ופוגעים.
אבל הרבה ממה שכתבת כולל גם את הפרשנות שלך לסיטואציה, שאולי היא נכונה ואולי היא לא.

אז קודם כל, כמו שכולן כתבו פה, צריך לחשוב איך לשנות את המציאות הלא מתאימה, לבקש מהחמות לבוא פחות, לשים גבול לזמן שהיא מחזיקה את התינוק וכו'.

אבל בשבילך, ובשביל הקשר ביניכן, שווה להשקיע ולשנות את המחשבות עליה.
כי המחשבות משפיעות באופן ישיר על הרגש, וכמה שתחשבי יותר כמה היא פוגעת בך עושה הכל כי היא מקנאה בך, זה יגרום לך לעתים את הרגשות הקשים כלפיה. וזה גם אוטומטית יגרום לדברים להפוך ליותר נכונים, כי 'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם'. כשלך יש כעס פנימי עליה, זה יעצים את הריחוק ביניכן.
זה בכלל לא קל, וזה מאוד והגיוני שתכעסי עליה, ותחשבי מחשבות של כעס כלפיה. וזה בסדר גם לתת מקום לרגשות שיש בך, ואם תנסי לחנוק את הרגשות שלך זה בוודאי לא נכון.
אבל אם יש בך רצון לעשות שינוי, ואם יש לך קצת כוחות נפש בשביל זה, הייתי מציעה לך לנסות באופן מודע כל יום לחשוב איך אפשר לראות את הדברים אחרת. לדון אותה יותר לכף זכות. לראות איך היא עושה את הדברים לא כי היא רוצה לפגוע בך אלא כי היא לא מבינה, לא רגישה מספיק, מתרגשת מידי ולא שמה לקושי שזה גורם לך וכו'. אולי אפילו לעשות את זה בכתיבה. ואולי בהמשך, לנסות להכניס את המחשבות האלו גם תוך כדי שקורים דברים שמפריעים לך.
ואם עכשיו זה קשה מידי, זה גם בסדר. אבל אולי תזכרי את הדברים ותנסי בהמשך, כשקצת תתאוששי אחרי הלידה ותהיה לך יותר פניות נפשית.

(אני לא עברתי ניסיון כמו שלך, אבל כן יכולה להגיד שבכמה מצבים שהיה לי כעס על מישהו אחר והחלטתי באופן מודע לנסות לחשוב על הדברים אחרת, ולתת פרשנות מתוך עין טובה ולימוד זכות, וזה ממש הביא אותי לרגשות אחרים, ובחלק מהמקרים זה גם הביא לשינוי לטובה של היחס מהצד השני)

(התגובה כמובן מכוונת לפותחת, שרשרתי פה כי רציתי להוסיף על דברי @דפני11 שמאוד התחברתי אליהם)
אני חושבת שזה כן טבעי שיש קנאה מסויימת, לא במודעחילזון 123

כאילו יכול להיות שהיא מקנאה שההורים שלה יותר עם הילד
אבל רוב הסיכויים שזה משהו כזה בתת מודע ולא שהיא באמת אומרת לעצמה "איזה חוצפנים כל הזמן הם עם התינוק"
זה בצרוף קצת חוסר טאקט בסיסי יכולים להביל להתנהגויות קצת הזויות

ולפותחת-
גם ההורים שלי(!) וחמותי כשילדתי אהבו להגיד שתתני לנו אותו ללילה, תוכלי לנוח ולמה לא מטרנה, ולמה לא שעות קבועות וכל מני כאלה
כשהילדים גדלים ויש עוד ילדים, אז הם מבינים שזה בקשה לא ריאלית
כבר יש ילדים גדולים שאפשר באמת לקחת אותם ללילה ולהנות בחברתם ואז זה ברור שלקחת תינוק זה לא קשור לכלום
בילד הראשון עוד לא שמים לב כמה שמצפים ממנו על הימים הראשונים דברים לא ריאלים...

גם בקטע של הדאגה לבן שלה, נכון שזה נשמע מוגזם
אבל לפעמים הדאגה לילד הפרטי שלך מעבירה אותך קצת על דעתך (שוב כשזה בא עם חוסר טאקט מובנה כזה אז זה מתעצם...)
גם לחמותי יש קטעים שהיא מתעניינת מה להביא לו לאכול וכו' בצורה לא פרופורציונית
זה מעצבן אבל טבעי
תדברי עם בעלך, שישים אליך לב יותר, (בלי לרדת על אמא שלו יותר מדי כי זה סתם יוצר אנטי ומירמור כשמבקרים את ההורים שלך)
אבל תדעי שזה עובר בסוף וקצת מתאזן בהמשך

גם מסכימההריון ולידה
את התחושות שזה מייצר לך אני ממש מבינה!
ומצטרפת להמלצה לא להעמיס על עצמך מפגשים כאלה עכשיו
אפשר שבעלך יאמר לה בעדינות שאת עוד בהסתגלות ובעיקר צריכה זמן נחת בבית עם התינוק יחד להכיר אותו מקרוב.

וחושבת שכמעט כל מה שאמרת זה פרשנות וחלקה אולי כן מרגישות גבוהה של אחרי לידה ,של תפקיד חדש שבהתחלה באופן טבעי כדי לרכוש בטחון באמהות צריכים שהסביבה תשדר לנו אמון ולא תיקח עודף חסות.זה מובן ממששש
אבל חושבת שהמילים מקנאה,רעה..לא בטוח מדוייקות
אם תנסי למחוק אותן מהלקסיקון כאופציה-אפילו באופן מאולץ -לו ר לך לעצמך- זה בטוח לא- אולי לאט לאט תגלי שההתנהגות שלה נובעת מחוסר הבנה מה הצרכים של יולדת צעירה,מחוסר בטחון שלה,
גם לי אחרי הלידה הראשונה אמא שלי כל הזמן רצתה לעזור ,להחזיק את התינוקת כדי שאשן ,להחליף לה..ואני פשוט הרגשתי שאין לי צורך בכך כי יחסית ישנתי בלילה בהתחלה(זה עבר אח''כ לא לדאוג חח) וכי כשהיתה ערה רציתי את הנחת איתה במיטה בשקט. לא הרגשתי שצריכה מעבר .
כביסות וכלים רק בעלי עשה אבל כמה כסר יש כשזה רק זוג וכשמבשלים לך(אמא וחברות)
אז פשוט ביקשתי בעדינות- אמרתי שאין לי צורך כרגע בעשרה ואם אצטרך בשמחה אגיד לה . הסברתי לה מה טוב לי ולמה אני זקוקה
בלב היא כן קצת נפגעה נראה לי..
אבל
אחרי כמה לידות כשיש עוד ילדים בבית ועוד עומס עבודה
יוווווו כמה היתי רוצה את העזרה הזאת שהציעה לי
שתיקח את הקטני קצת שאוכל לישון ,שתחזיק אותו ואוכל להתקלח ולארול משהו או להיות פנויה לגדולים
לדעתי סבתות שוכרות את השלב הזה בחיים אחרי לידות ומבחינתן לקחת את התינוק זאת עזרה מצוינת
אבל לא מודעות
לזה שבילד ראשון זה שונה לפעמים
שיש רגישות של התחלה והיא מצריכה מרחב התנסות רקוע ולא עם עודף גוננות
זה גם דור אחר..
ואולי היא הגיעה יותר מנוסה לאמהות
קשה לי להאמין שיש לה קנאה כשאת חזקה שגורמת להתנהג בצורה נוראית כ''כ ..פעם אחת קורה שטועים.לכולנו.
אבל לא יודעת..רוב הנשים הן טובות ואם אין מערכת משפחתית מורכבת במהות מאז ומעולם במשפחה שלהם
יש סכוי גדול שעוד מעט הכל ירגע
וגם אתם יכולים לבקש ולהתנהל לפי מה שנכון לכם

תחשבי שמשפחה זה כמו זרע כזה שגדל בתוך האדמה
נכון פוגשים אבנים וקוצים ועשבים שוטים
אבל להתקע בקוץ ולהכריז זהו -אני שונאת אותה לתמיד וזהו
זה לאבד עץ שלם שיכל לגדול כאן
זה גם להרחיק את בעלך מכור ההיתוך שלו

בקשרים צריך לזהות בזמן קשה אם זה קצר מקומי נקודתי או באמת ביטוי של הפסקת חשמל כללית..
אל תלכי רחוק שבועיים. אחרי לידה זה טרי
כן זה הרבה הורמוים שפועלים עלינו וזה לכולנו ככה והם יתאזנו לאט לאט
לגמרי תשאגי לעצמך להיות איפה שאת שמחה ורגועה ואל תפעלי מלא נעים ואיןוץ
אבל
גם אל תשברי כלים
אל תכניסי את המילה 'ונאת ללב
ובעיקר אל תגידי לבעלך כאלה אמירות על אמא שלו. זה אחד הדברים הכי קשים רגשית.
טפשר לספר בקושי נקודתי- התבאסתי שאמרה לי שלא אתן לתינוק להרדם בידיים זה גורם לי להרגיש...
אבל לומר לא אוהבת אותה..זה צורב בלב. ואח''כ גם יכל לפגוע בזוגיות שלכם
זה צורך בסיסי של ילד להיות קשור למשפחה שלו בכל גיל
כתבת מהמם. חבל שמאנונימילפניו ברננה!
למרות שכתבת מהמם ועם כל הכבוד לכולכן,מיואשת******

"רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח"

וואלה. לא.

אתן טועות.

זו לא התנהגות נורמלית 

לא "כמו הרבה חמיות" ו"יש עוד כמוה"

וזה ממש לא מאד נפוץ

ממש ממש לא.

אין פה את כל הפרטים...חילזון 123

אני לא יודעת מה הסיבה שהיא התאשפזה, ולכמה זמן, ומי היה אמור לשמור על התינוק בזמן הזה.
אבל אם זה אישפוז ארוך והיא אמורה להשגיח עליו, אין חוסר הגיון בלהסיע אותו אליה
אולי היא לא שאלה אותה אבל כן שאלה את האבא של התינוק? זה לא בילתי סביר

כן בעיני האישיות זה לא הגיוני לעשות את זה והייתי מטילה וטו, אבל אני יכולה לראות את בעלי נענה לבקשות עזרה כאלה... לפחות בילד הראשון כשהוא עוד לא היה ככ מודע למה תינוק צריך...

אפילו אמא שלי הציעה לי מתישהו לקחת את התינוק ללילה לישון אצלה שאוכל לישון
ואי אפשר להגיד שהיא חסרת טאקט ולא מבינה כלום...

אני גם לא יכולה לדמיין מישהו מציע לי כזה דבר רגע אחרי לידהבארץ אהבתי
לא יודעת מה הרקע להצעה, ובהחלט יכול להיות שזה לגמרי הזוי ולא שייך.

אבל אני חושבת שהנקודה העיקרית פה היא לא האם החמות נורמלית או לא, אלא איך מתמודדים עם ההתנהלות שלה והמציאות שנוצרה, שבטוח לא נורמלית עבור @אחרילידה.

אז יש מצד אחד את המישור המעשי, של לשים גבולות ברורים, לשתף את הבעל, ולדאוג ליותר מרחק ופחות התערבות בשלב הזה. ועל זה היו רוב התגובות שנכתבו בהתחלה, ואני לגמרי מסכימה עם זה.

אבל מצד שני, יש את העבודה הפנימית, את ההתסכלות והיחס אליה. שזה קשור גם להרגשה הפנימית שלה, גם לזוגיות שלה עם בעלה (שקשה לו עם הכעס של אשתו על אמא שלו) וגם ליחס מול החמות בפועל.
ועל זה אני כתבתי וגם אחרות כתבו, שהסתכלות אחרת על אותה סיטואציה תוכל להביא לפחות כעס.

גם אם החמות לגמרי לא בסדר, אני מאמינה שהיא לא אישה רשעה שרק רוצה לפגוע. אפילו אם היא באמת מקנאה מאוד, זו חולשה שלה, זה יושב לה איפשהו על מקומות רגישים בנפש שלה. וגם אם זה מביא אותה להתנהגות שפוגעת באחרים, עדיין יש מקום גם לרחמים כלפיה ולא רק לכעס.
זה לא קל לעשות את השינוי הזה, אבל מניסיון - זה מועיל מאוד קודם כל למקום הפנימי של מי שעושה את העבודה הזו, והרבה פעמים גם משפיע על הקשר ועל הצד השני.
בגדול מסכימה איתךמיואשת******
על ענין העבודה הפנימית, אבל וואלה לדעתי זה לא מתאים עכשיו. עוד חודש חודשיים כן.
עכשיו, עם מה שהיא עוברת משפטים כמו - כן היא הזויה שימי עליה פס, עוזרים יותר לתמיכה נפשית ורגשית. כמובן זו זווית המבט שלי.
צריך רגיעה ויכולת הכלה מסוימת בשביל להתחיל עבודה של שינוי מבט וזה לא הזמן המתאים. דעתי האישית.
יכול להיות שאת צודקת...בארץ אהבתי
וגם כתבתי בתגובה שלי שיכול להיות שכרגע היא לא במקום הזה וזה קשה מידי, וזה לגמרי בסדר.
אני חושבת שזה מאוד אישי, ובלי להכיר את הפותחת, את המקום שלה בחיים, את הרקע למה שסיפרה וכו', קשה לדעת מה באמת נכון לה לשמוע עכשיו.

אם זו היתה אני, והייתי מאוד כועסת על מישהו עד כדי הרגשה של שנאה, אני חושבת שחוץ מלקבל תמיכה והכלה על מה שאני מרגישה, כן היה מוסיף לי אם היו מזכירים לי שאפשר לפרש אחרת את הדברים, שאני יכולה גם לשנות את הרגשות החזקים שאני מרגישה אם אני אחשוב אחרת על הדברים.
אז אני חושבת שכן יש מקום לכתוב את הדברים. ואם זה לא מתאים לה עכשיו, אולי בהמשך זה יעזור לה.

אם היתה בדברים שנכתבו איזו שהיא שפיטה כלפיה, שהיא סתם כועסת בגלל פרשנות לא נכונה ובעצם החמות בסדר גמור, אז באמת לא נכון לכתוב דברים כאלו. אבל זה לא הרושם שאני הרגשתי כשקראתי את התגובות האחרות, וגם אני בתגובה שלי השתדלתי מאוד שלא ישמע כך.

בכל מקרה, תודה שאת מאזנת לצד השני ומזכירה שבאמת יש פה התנהלות לא תקינה של החמות, ובאמת יש מקום לכל הרגשות שעולים בעקבות זה, ואם כרגע קשה מידי להסתכל על הדברים אחרת, זה הכי נורמלי בעולם ולא צריך להרגיש על זה רגשות אשמה בכלל...
💕💕🌹מיואשת******
וואי, כל מילה!!קוקיז
אנחנו לא יודעות את כל הסיפורמחכה_ומצפה
היא כתבה שהייתה מאושפזת, אנחנו לא יודעות אם הייתה במצב לטפל בתינוק (ואם זה אפשרי טכנית בכלל אם נניח היא עצמה מאושפזת אחרי השחרור) ואם היה מישהו אחר שיכול או מוכן לטפל בתינוק קטנטן בן 4 ימים. אני מניחה שהחמות לא ניסתה לחטוף את התינוק ברכב שלה בלי להגיד לאף אחד אלא שאלה את הבן שלה אם הוא רוצה שהיא תיקח אותו אליה. בעיניי לגיטימי לשאול את הבן ולא את הכלה, אני מניחה (כמו שהיא בטח הניחה) שהבן ישאל את אשתו. מה גם שכאמור הכלה הייתה מאושפזת, אז אולי עוד יותר לא רצתה להפריע ושאלה את הבן.

להציע לקחת את התינוק ללילה כדי שינוחו - באמת ממש ממש לא מתאים בגיל שבועיים אבל אולי עוד כמה שנים הפותחת תברך על הכוונה הטובה של הסבתא שתאפשר להם לילה התאווררות בצימר.

מחזיקה את התינוק כשהיא באה - אם הוא רגוע אפשר לנצל את הזמן לאכול או להתקלח. אם הוא בוכה פשוט אומרים שהוא צריך לינוק ולוקחים אותו לחדר. אחרי 10 דקות הבעל (או הסבתא השניה) יוצאים לחמות ואומרים לה שהתינוק והאמא עייפים ונרדמו ותודה שבאת ושלום וביי. גם אם הוא רגוע והאמא רוצה אותו איתה (לחלוטין לגיטימי) פשוט לוקחים אותו ואומרים שהיא רוצה לנוח ורוצה את התינוק לידה ותודה שבאת וביי.

כל הזמן דואגת לבן המסכן שלה גם כשכלתה אחרי לידה ולא מרגישה טוב - לא הכי נחמד ומתחשב אולי, אבל זה הבן שלה ומניחה שהרבה כאן יגידו את זה על החמות שלהן, שהכי חשוב להן כמה קשה לבן שלהן, מסכן, הוא לא ישן טוב בלילה כי אשתו בדיוק ילדה. להבא שהתינוק יתזמן את הצירים לבוקר ושאם אפשר שיוולד גם תוך שעתיים כדי שהבעל לא יפספס את ארוחת הצהריים.

באמת שלא ראיתי כאן משהו כזה נוראי, או חמות קנאית או מרושעת שתוארה כאן די כמפלצת (באופן מאוד חד צדדי כי מן הסתם נחשפנו רק לצד אחד). או כמישהי שמקנאה ועושה לה עין על החלב ובגלל זה אין לה חלב (מבינה את הכאב של הפותחת ואת הקשיים בהנקה, אבל להאשים בזה את החמות נראה לי ממש לא קשור). גם להגיד שהיא שונאת אותה נראה לי קצת חריף (ואולי היא באמת ראויה לשנאה, אבל בעיניי לא על סמך מה שנכתב כאן).
כן ראיתי כאן חמות קצת נרגשת מדי ומאוד מאוד חסרת טאקט, שקצת שכחה כנראה מה זה להיות אחרי לידה. אולי זה נכד ראשון, אולי זה נכד לא ראשון אבל ראשון מכלה ולא מהבת שלה, והיא לא מבינה עדיין שהדינמיקה אחרת ומה שאפשר עם בת אי אפשר עם כלה. ואולי היא סתם חסרת טאקט באופן כללי ולא חושבת יותר מדי, גם קורה.

וכן ראיתי כאן אישה מוצפת והורמונלית אחרי לידה, ועוד לידה ראשונה (הכי לגיטימי בעולם!) שלא יודעת עדיין להיות אסרטיבית מול החמות (לגיטימי גם, זה יבוא בהמשך). בכל אופן טוב וראוי יהיה לתפוס מרחק כי כרגע הקשר הזה זה לא עושה לפותתחת טוב, והסיבה פחות קריטית. היא אחרי לידה ולא צריכה את זה. החמות תיאלץ להתמודד ואולי תעשה קצת פרצופים - למי אכפת?

אבל מכאן ועד לתאר את החמות כמפלצת מרושעת עם שלושה ראשים - בעיניי לפחות המרחק מאוד גדול.
ועוד משהומחכה_ומצפה
לגבי ההצעה לקחת אותו ללילה.

גם כאן בפורום יצא לי לראות הודעות של נשים (לא מניקות) ש״שלחו״ את התינוק שרק נולד לפני כמה ימים לישון בחדר אחר עם הבעל (או האמא) כדי שיוכלו להתאושש מהלידה.
ואני אישית מכירה מישהי שילדה בקיסרי מתוכנן ומראש תכננה לא להניק וקבעה טיול לחו״ל לשבועיים אחרי הלידה (תכננה להשאיר את התינוקת עם אמא שלה, אמרה שגם ככה היא לא מניקה אז מה זה משנה). גילוי נאות: זו הייתה התכנית שלה והיו כרטיסים והכל, אני לא יודעת אם בסוף היא באמת טסה לחו״ל לטייל שבועיים אחרי לידה.
כל הנ״ל הזוי בעיניי באופן אישי. לגמרי.

אבל עובדה שזה קיים. ויש נשים שזה בעיניהן לגיטימי, או שלא לגיטימי אבל נצרך מכורח הנסיבות
כי הן באמת לא מצליחות לתפקד.
אז אולי זה לא כזה מופרך לחשוב שגם החמות במקרה הזה חשבה שאולי זה רעיון טוב ושהכוונה שלה הייתה טובה ומתוך כוונה לעזור. אולי גם אצלה אחרי לידות אמא שלה או החמות שמרה על התינוק איזה לילה כדי לתת לה לנוח ולכן זה נראה לה נורמלי. לא צריך לייחס לה כוונות זדוניות כאילו היא מקנאה באמא של התינוק ומנסה להפריד ביניהם (באמת שזה הזוי שאלה המחשבות של הפותחת).

אז אומרים לא תודה ומבהירים שזו לא אופציה וזהו, לא צריך לקחת את זה למקום שהחמות מנסה להחליף את האמא או לא יודעת מה.
יכול להיות שהיא מעצבנת ונדחפת ומתערבת וכדאי להעמיד אותה במקום בהקדם, אבל מנסה להפריד בין התינוק לאמא? קצת קשה לי להאמין.

אני מבינה שהיה כאן קונצנזוס בתגובות נגד החמות, אבל קחו בחשבון ששמעתן רק צד אחד של אמא שבועיים אחרי לידה, ועוד עם אשפוז שלה במהלך השבועיים האלה וקשיים בהנקה. לא פיקניק בכלל.
אבל מכאן ועד להחליט שהחמות מקנאה באמא ומנסה להפריד בינה לבין התינוק? נשמע לי ממש מופרך, ואני מופתעת שלאחרות כאן זה נראה הגיוני (היו הרבה מאוד תגובות של ״החמות לא נורמלית״ עד שהגיעו גם תגובות שהראו את הצד השני. כאילו נראה כאן הגיוני לנשים שחמות מנסה להפריד בין תינוק (הנכד שלה!) לאמא שלו כי היא קנאית).

נראה לי שלחיות בתפיסה שהחמות מקנאה ומנסה להרע להם בכוונה זה ממש ממש לא בריא. אז מעבר ליחסים עם החמות והבעל וכל זה - נראה לי שכדאי שהפותחת תפתור את זה עם עצמה ולא תהיה עכשיו בחרדות כל החיים שכאילו החמות מקנאה בה ומנסה להפריד בינה לבין התינוק או להרע לה באופן כזה או אחר.
נראה שהתייחסו יותר להצעות ההזויותקוקיז
ולא לקנאה.
זה באמת נשמע לי הזוי להציע לקחת תינוק שרק נולד לבית אחר, להסיע אותו 40 דקות לכל כיוון או לא לתת לאמא שלו להחזיק אותו. אם החמות חושבת שזאת התנהגות נורמלית עם תינוק פצפון אז היא באמת הזויה!
ההצעה לקחת את התינוק הייתה בזמן שהאמא הייתה מאושפזתמחכה_ומצפה

ושוב, לא ממש ברור מה היה המצב שם ואם האמא הייתה בכלל במצב לטפל בתינוק (ואם בכלל זה אפשרי טכנית אם האמא מאושפזת והתינוק לא). אולי החמות לא חשבה שיש מישהו אחר שיכול לטפל בתינוק כל כך קטן כשאמא שלו מאושפזת והציעה את עצמה (נניח כי אולי ההורים של האמא עובדים והיא לא הייתה בטוחה שיוכלו לעזור עם טיפול כל כך אינטנסיבי בתינוק בן 4 ימים)? לגבי שאר הדברים התייחסתי בהודעה הראשונה שלי.

את באמת חושבת שהחמות לא נותנת לאמא של התינוק להחזיק אותו? זה באמת נשמע לך הגיוני? לא יודעת, נשמע לי ממש מופרך (ואולי מזל שלא נפגשתי עם כאלה לא נורמליות שזה נשמע לי מופרך).

איך זה אפשרי בכלל - לוקחים את התינוק ממנה, מה היא תעשה? ואם החמות באמת פסיכית ולא נותנת לאמא להחזיק את התינוק (שזה לחלוטין מופרך) הרי האמא אמרה שהיא נמצאת אצל ההורים שלה. אז אם האמא לא מספיק אסרטיבית, והחמות המרושעת לא נותנת לה להחזיק את התינוק שלה, הייתי מצפה שההורים שלה יתערבו, לא?

אני לא אוהבת להביא ציטוטים מהודעות, אבל תראי מה היא כתבה:

"הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים."

לא ממש נשמע כאילו החמות לא נותנת לה להחזיק את התינוק, אלא כאילו היא "מוותרת" לחמות משום מה כי קשה לחמות (למי אכפת מה קשה לה ומה לא?).

תראי, אחרי לידה זו תקופה רגישה. יכול להיות שהחמות באמת קרציה ונדחפת ומתערבת ובאופן כללי בן אדם מעצבן והיא לא אוהבת אותה. סבבה. אבל מכאן ועד להפוך אותה לאיזה פסיכית מרושעת וקנאית שמנסה להפריד בינה לבין התינוק שלה נראה לי שיש מרחק מאוד גדול. לא קראתי כאן משהו שיכול לגרום לי לחשוב שהחמות פסיכית ולא נורמלית כמו שכתבו כאן. בלי קשר כדאי לצמצם מפגשים משמעותית, כי באופן כללי אישה אחרי לידה צריכה שקט ולא להתעסק עם כל כך הרבה רגשות קשים, לא משנה אם הם מוצדקים או לא.

לי זה יותר נשמע כאילו האמא (הפותחת) היא אישה נורמלית, רגישה והורמונלית אחרי לידה. וזה לגיטימי, וזה ירגע עם הזמן. אבל בעיניי כדאי גם להאיר את הצד הזה (שהיא שללה מההתחלה) ולא רק להגיד לה שחמותה באמת לא נורמלית ופסיכית ומקנאה (על סמך דבריה בלבד שהחמות מקנאה ולא נותנת לה להחזיק את התינוק וכו' - שזה באמת נשמע בקריאה ראשונה ממש מזעזע).

להסתובב אחרי לידה עם תחושה שהחמות שלך מנסה להרע לך ולהפריד אותך מהתינוק שלך זה פשוט נורא, ולכן היא צריכה לדעתי לקרוא גם דברים אחרים שיגרמו לה לחשוב שאולי זה לא בדיוק המצב כמו שהיא רואה אותו.

ושוב, זה לא סותר שיש מצב טוב בהחלט שהחמות קרציה ומעצבנת (אבל אולי לא בדיוק מפלצת מרושעת וקנאית) ושכדאי לצמצם מפגשים למינימום עד שהעניינים ירגעו קצת.

לא חושבת שהחמות מפלצת או פסיכיתקוקיז
את מקצינה את מה שכתבתי.
יש לי קצת ניסיון עם חמות הזויה, לא מפלצת ולא פסיכית, אבל אחת נדחפת שמדברת שטויות הזויות על טיפול בילדים ואין סיכוי שהייתי משאירה את הילדים שלי אצלה לבד אפילו לא לדקה, בטח כשהם לא יכולים לדבר.
אז גם אם הפותחת הגזימה זה לגיטימי בעיניי שבנות אחרות כותבות לה שההצעות שלה או חלקן הן מוזרות ולא שייכות, גם כשהן לא נובעות מקנאה, רשעות או מה שזה לא יהיה.
נראה לי שאם הפותחת מספרת מה קורה לה,סופי123
וצריכה תמיכה, היא תקבל אמון ותמיכה, ולא ספקנות וביקורת כפי שמשתמע מההודעה שלך (אם כי ניכרת גם הכוונה הטובה).
גם אני לא חושבת שהחמות עשתה עין לחלב אבל אני רואה כמה קשה לפותחת איתה ומציעה לה מכל הלב להתרחק ולנטרל את הקושי הלא הכרחי הזה. אולי יום אחד היא תסתכל לאחור ותראה את הדברים אחרת ואולי לא. מה שבטוח עכשיו היא זקוקה לתמיכה. אז תמכו בה פה, וזה מבורך.
בדיוק מה שהתכוונתי גםמיואשת******
בדיוק מה שניסיתי להגיד ולא הצלחתי לנסח..קוקיז
וואו, ממש לא התכוונתי לצאת ספקנית וביקורתיתמחכה_ומצפה
וממש חבל לי שככה זה נקרא ☹️

גם אני הצעתי להתרחק מהחמות, ואפילו כמה וכמה פעמים.
ההודעות שלי לא היו כדי לסנגר על החמות או לעודד אותה שהיא בעצם חמות מהממת ואיזה כיף לה, ממש ממש לא. גם הדגשתי שיש מצב שהיא באמת מעצבנת ממש וצריך לצמצם איתה קשר למינימום כרגע.
ההודעות שלי היו נטו בשביל הפותחת, כי בעיניי להסתובב בהרגשה שהחמות קנאית ועושה לה עין (כמו עם החלב) ומנסה להפריד אותה מהבן שלה וכל זה ממש אחרי הלידה - זה בעיניי הרגשה הרבהההה יותר גרועה להסתובב איתה מאשר סתם חמות ממש ממש מעצבנת (וכאלה יש המון).
וואלה, חמותי מסוגלת לומר זאת ולקיים גם...להרות כוחות
היא באמת חושבת שאין כמוה והיא מצילה את הכלה - האמא הטרייה ואת הבן שלה.
יכול להיות שזה בא ממקום של חוויה מתקנת, לה לא הייתה אמא שתעזור , והיא התחתנה די צעיר וילדה צפוף.

בעיניי זה לא שייך לתינוקות תחת גיל שנה ו / או יונקים,
אבל תיאורטית , הייתי מסכימה שתקח את הילדים הגדולים ותתן לנו ערה זוגי.
וואייייבוקר אור
הצלחת להעלות לי את הסעיף
אני לא רוצה להמריד אותך נגדה אז פשוט אל תתייחסו
ושיחה דחוף עם בעלך!
קראתי אותך בבוקרשמיכת פוך
וממש הזדעזעתי לקרוא..
רק עכשיו מצאתי זמן להגיב...
ההתנהגות הזו לא שפויה בכלל!!
ואת צריכה קודם כל לדאוג לעצמך ולא לעשות לה חשבון בכלל! שתקפוץ עד מחר..
כל הבנות פה הגיבו בחומרה וזה רק מראה לך כמה הזויה ההתנהגות שלה.
האם יש לה עוד נכדים? היא גם מתייחסת אליהם ככה?
מתפללת ומקוה בשבילך שבעלך יעמוד לצידך ושהיא לא תהרוס את הקשר ביניכם.
זה פשוט הזוי!!אהבתחינם
כאילו החמות שוכחת מהזה אישה אחרי לידה! ואי!!!!!!!!!!
יכולה להגיד לך,האושר שבחלוםאחרונה
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לעצמך,
זה להמעיט בפגישות איתה.
בשביל הבריאות הנפשית שלך, ובשביל השלום בית שלך.
להגיע וכן לכבד,
אבל לא ביקורים תדירים. ואולי כן להגיד לאיש שלך לדבר בנעימות עם אמא שלו.
ולהגיד לה שההתנהגות שלה קצת מוזרה.
ולשאול מה פשר העניין,
לכי תדעי מה תגלי שמסתתר מאחורי העניין הזה.

יכולה להגיד לך שאני מכירה חמות שהייתה מאותגרת פוריות, וכשנולד לה נכד ראשון מהבן שלה,
היא מאוד התרגשה, ברמה הזויה ומוגזמת
וביקשה לישון איתם באותו בית, (לכמה ימים)
כדי להיות עם הנכד שלה יותר. וכמובן גם לעזור לזוג.
לדעתי אולי מסתתר איזה עניין אצלה,
בשבילך תבקשי מהאיש שלך לדבר איתה. להגיד לה תודה על כל העזרה,
אבל שתרפה.. כשהבן אומר זה הרבה פחות פוגע
מאשר הכלה.

התאוששות קלה!
הכנות לטבילהמישהי חדשה:)

שלום לכולן! אני חדשה כאן ושמעתי על המקום הזה מחברה. התחתנתי בשנה האחרונה.

רציתי לשאול, איך אתן מסתדרות עם ההכנות לטבילה? עשיתי את זה כבר כמה פעמים וכל פעם מייאש אותי להתחיל יש יותר מדי פרטים ודברים שצריך לשים לב אליהם, שאין לי כוח…

אמרתי לבעלי היום שכל אישה ששומרת טהרה מגיע לה גן עדן מיד בלי שאלות, על כל מה שהיא חווה בתקופה הזאת…🤦‍♀️

יש עצות למישהי? אשמח לשמוע!

בלי נרווים, (בלי עצבים).נעומית

החישוב שלי הוא כזה (לא יודעת האם נכון הלכתית)

מה אישה עשתה לפני 200 שנה?

הלכה לסופר פראם כדי לקנות את הדבר הספציפי להוריד עור קשה מכף הרגל? הקפידה להשתמש בליפה הכי ממרקת בבית? הקפידה לקנות את המקל הארוך לגב?

התקלחה. במקרה הטוב. הלכה לנהר (לא מקנא בה), חזרה הביתה.

היום אני עושה מקלחת טובה. עוברת כדי לראות שהכל בסדר. לוקח לי 30-40 דקות בד''כ. מהרגע שאני נכנסת למקווה עד שאני בחוץ 10-15 דקות כתלות בעומס במקווה

(יש ארגונים שאפשר יום קודם, ציפורניים, לק וכו').

ואי אהבתי את קו המחשבה!טארקו
גם אצלי ככהפרח חדש

מורידה שיערות וגוזרת ציפורניים

אמבטיה של רבע שעה בערך

משפשת את העור של הרגליים שבישיבה של כמה דקות במים מתרכך ויורד בקלות

מקלחת טובה

מסרקת את השיער תוך כדי שלא יהיו קשרים.

צחצוח שיניים וחוט דנטלי

עיון בכל הגוף וזהו

גג 40 דקות

ובמקוה ציק צאק אם אין תור תוך רבע שעה אני בחוץ

עושה את הרוב יום לפניהמקורית

גזיזת ציפורניים, גבות, שפם, הסרת שיער - יום לפני

ביום המקווה מקלחת טובה, ניקוי טבור ואזניים במקלחת עצמה, צחצוח שיניים, עיון

מה מלחיץ אותך? הנוהל די פשוט וברוראלישבע999

אולי קיבלת בהדרכת כלות מנהגים וחומרות שונות?

מסכימהאנונימית בהו"ל

שווה לבדוק את זה

ולהבין את ההלכה כמו שצריך..

אני אישית קיבלתי הדרכה מהכלה של הרב דוב ליאור והיא נירמלה ואיפסה אותי ואת ההתארגנות ממש.

היום )טוב גם נשואה כמה דקות..( מתארגנת בארבעים דקות גג

תלכי ותשאלי

זה לא אמור להיות מורכב בכלל.

יש לי רשימה של מכון פועה שקיבלתי מהמדריכה שלימישהי חדשה:)

דף A4 עם רשימה ארוכה של כל מה שצריך לעשות… אני עוד לא זוכרת הכל בעצמי.

בסוף זה לא באמת לוקח כל כך הרבה זמן, פשוט לראות את כל הרשימה ההיא, זה מלחיץ…

ואתם פוסקים לפי מכון פועה באמת?טארקו

מי הרב שלכם?

אולי בעלך יכול לתת לו את הרשימה שיסמן מדרג-מה חובה, מה רצוי, מה רק אם נשאר זמן וכח?

כי באמת לא הכל זהה וזה חשוב לדעת.

יכול להיות שיש שם גם דבריל שלא רלוונטים אלייךשמעונה
נגיד עדשות מגע, אבל זה עדיין נראה רשימה ארוכה
ואוסיף עוד משהוטארקו

אותי מדריכת הכלות לימדה שצריך פשוט לעבור על כל הגוף מלמעלה למטה מכל הכיוונים

לא צריך שום רשימה בשביל זה

רק לעבור

ראש- לחפוף, לסרק

פנים-מה שאת מקפידה(בגדןל לרוב הדעות שיערות מחוברות הן לא חציצה). לקנח אף, לצחצח שיניים, לבדוק אוזניים ולהוריד עגילים

חזה, בטן(טבור לפעמים צריך לנקות) גב, ידיים ישבן וכו- לסבן, לשטוף, לעשות עיון שאין חציצות..

וזהו פשוט לעבור על הגוף שלך, בעצמך.

אם עברת על כל הגוף את בע"ה מוכנה לטבילה.

אולי תכתבי לעצמך רשימה מתוך הרשימה הזאתשיפוראחרונה

רק מה שרלוונטי לך, ואולי סתם מפורטים שם דברים שמבחינתך הם חלק מובנה ממקלחת ולא צריך שיהיו מפורטים בכלל.

או שתוותרי על הרשימה ופשוט תעברי לעצמך על הגוף.

תלמדי מה בדיוק צריך,אונמר

וזה מצטמצם פלאים.

אני הייתי גם כמוך בשנים הראשונות, ואחרי שלמדתי הבנתי שזה לגמרי סתם.

יום לפני מורידה שערות וצפרוניים, נשאר רק להתקלח ולעסור על הגוף שאין כלום.

מקלות אוזניים ושפם קצת זה גם יום לפני.

אין באמת הרבה עשיה.

אבל באמת זה מבהיל בהתחלה. לאט לאט ❣️

תודה על ההרגעה🩷מישהי חדשה:)
בנחת!Sheela

כמו שכתבו פה זה לא אמור לקחת יותר מדי זמן

ולא משהו חריג

בגדול להוריד שערות איפה שאת רגילה, ציפורניים ומקלחת טובה.

אפשר לפצל ליומיים וזה מאד מקל.

לי עוזר אחרי המקלחת לעבור על הגוף מלמעלה עד למטה לוודא שעשיתי הכל- שיער אוזניים עיניים שיניים וכן הלאה.

יש דיון בגמראהשקט הזה

אם אישה שנפלה לנהר נחשב שטבלה או לא. הדיון הוא לגבי האם צריך כוונה בטבילה או לא.

אבל תחשבי שאם יש מקום להגיד שאשה שנפלה, עפ כל הבגדים שלה, בלי לעשות שום הכנה לפני- יכול להיות שנחשב שטבלה אז זה כבר מרגיע קצת.

עכשיו באופן פרקטי- קודם כל ללמוד מחדש את דיני הכנה לטבילה והלכות חציצה. כשלומדים את זה בהדרכת כלות הראש שלנו עסוק בעוד מליון דברים ואנחנו לא עד הסוף קולטות. כשלומדים מחדש פתאום מגלים מה באמת עיקר הדין, מה התווסף וזה מסדר את הראש.

ומצטרפת למה ש @טארקו כתבה.

שימי את הרשימה בצד. תעברי על הגוף מלמעלה למטה.

חפיפה, אוזניים (לנקות את החורים של העגילים אם ככה את נוהגת), פנים נקיות מאיפור. רחיצה של הגוף, הורדת שיערות (אפשר ומומלץ יום לפני.) ציפורניים בידיים וברגליים (גזוזות או נקיות אם את מאריכה).

זהו. לא להשתגע. לא צריך לקחת יותר משעה כולל הכל. רובינו מתקלחות כל יום או כל יומיים. זו לא המציאות שהתקלחו פעם בשבוע אז הצטברו על הגוף לכלוכים שצריך להתאמץ כדי להוריד.

ומציעה גם- לשנות כיוון. אם מתאים לך, אם לא מתחברת- תדפדפי.

את מתכוננת למפגש מחודש עפ בעלך, זמן קצת להשקיע בעצמך.. (אני נגיד בתקופות בלי מקווה מגיעה להורדת שיערות פעם באפעם.. ), אפשר להתפנק באמבטיה כיפית וטובה, אפשר למרוח *אחרי הטבילה* קרמים מפנקים.

במקום צ'ק ליסט מלחיץ- השקעה בעצמי.

במקום לחץ מהיום הזה- ציפייה אליו, ליום שהוא שלי ואני חושבת בו על עצמי ומה עושה לי טוב.

בהצלחה!

חיבוקואני שר

מבינה אותך ממש!

חוץ מעל העצות שנתנו פה לפני,

אני רוצה להגיד לך לנשום אוויר ולדעת שזה הולך ומשתפר.

הניסיון הופך את זה ליותר קל.

זה נהיה יותר מוכר.

ואם הזמן עובר ואת בלחצים גדולים וחרדות, אחרי שהתייעצת עם דמות שתעשה לך סדר מה הכרחי, שתדעי שיש לנשמת תכנית ליווי למי שיש לה חרדות סביב ההלכות...

אבל זה ממש לא חייב להיות המקרה שלך.

זה פשוט סיטואציה שחדשה לך וזה בסדר שלוקח זמן להתרגל.

מזכירה את כל זה גם לעצמי 😅

קודם כל עם הזמן מתרגלים, או נכנסים להריון😄שמעונה
😄וברצינות תעשי רשימה , וחלק מהדברים אפשר לעשות קודם וחלק אפשר באותו יום במקווה...

יש דברים שהם לא עיקר הדין ובעקרון כל ההכנות לא אמורות לקחת כולל הכל שעה....

יש היום מקוואות שיש שם גם רשימה לי זה עושה סדר...   אני חושבת שהגן עדן מגיע על הרצוא ושוב, על המרחק , הקושי, פחות על המקווה עצמו😄תנצלי את הימים האלו , שאת עדיין נשואה טריה. תהני מהמקווה, תקחי לשם איפור ,תתפארי אחרי , תפתיעי את עצמך, תני לעצמך להתפנק ביום כזה ...

עונה לך כבלניתעל הנס

בהתחלה זה ממש כמו הר.

אחר כך זה נהיה הרבה יותר פשוט.

מה שאת רגילה ביום יום זה מה שאת צריכה להקפיד עליו+ כמה דברים כמו גזיזת ציפרניים.

השאר זה לא חובה,עור קשה ברגל זה לא חציצה לא חייבים להוריד,שערות הם לא חציצה לא חייב להוריד,

ראוי להוריד אם את מקפידה להוריד אבל לכתחילה זה לא חציצה.לצחצח צריך אבל לא לחפור מעבר זה ראוי ומהודר אך זה לא חציצה.

וענו לך נכון הכוונה לעבור על כל הגוף ולראות שבעצם הכל נקי,שזה בעצם עיון ולהתכוון שזה עיון.

אפשר לפצל את ההכנות ליום יומיים לפני.

העיקר שזה יהיה בנחת ברוגע.

תורה ניתנה לבני אדם, לא למלאכי השרת. זה מהכתבתנו

שאני אומרת לעצמי כשאני מתחילה להיכנס ללופ של ו'מה אם איך שאני עושה לא מספיק' (אצלי זה קורה סביב ניקיון לפסח).

ברגע שעשית מאמץ סביר (פירטו לך פה בכמה הודעות מה זה נחשב), אין שום סיבה שתצוץ לך חציצה יש מאין שתפסול יותר מאשר אם היית טובלת במים לא צלולים- וזו אופציה קיימת וכשרה.

מזל טוב! 🥳 כלה בשנה ראשונה זה שלב מרגש (וכן, יש בו גם דברים מלחיצים שצריך ללמוד לנהל)🤍

דיבור במילים לא יפות ועוד משושירה_11

הבת שלי בת 3 וחצי

יש לה ילד בגן שלא מדבר וואוו

יום אחד היא באה אליי ואמרה לי שהוא אמר לה "מטומטמת"

מאז היא משתמשת בזה לפעמים

בפעם הראשונה נדהמתיייייי ואמרתי לה שאני ישטוף לה את הפה עם סבון כי הוא מלוכלך היא נבהלה ממש ובכתה חשבתי שזה יעזור

בפעם השניה זה כבר פחות הפחיד אותה

לא מקובל עליי בשום צורה הדיבור הזה

יש לה שטויות של ילדים שהיא אומרת לי "את פיפי" וצוחקת 😂🤦🏻‍♀️ אז אני אומרת חה שככה לא מדברים אבל לא עושה מזה עניין.

ועוד דבר

היא כל היום רוצה מתוקקק 😫😫😫 אין לה גבולות של מתוק

ולפני שתגידו לי שככה כל ילד אני אענה לכן שממש לא, זה מוגזם וזה אובר

וגם כשאני מביאה לה זה אפפם לא מספיק

היא לא רעבה

אבל מה שקורה בפועל זה שהיא כך היום מבקשת ואני כל היום מגבילה וכל היום מדברים על אוכל ומה אסור ומה מותר

לא רוצה שיהיה אישיו סביב אוכל

מתוסכלת מזה כבר 

בקשר למתוק הייתי מציעה פירותפצלושון
זה טבעי טעים ובריא ומבחינתי לאכול כמה שרוצים

אצלנו בכל מקרה כמעט אין ממתקים אז זה יותר קל, אבל מאמינה שילדה יכולה להתרגל ולשמוח בזה

היא מאוד מאוד אווהבת פירותשירה_11

כשאני אומרת ממתקים אני מתכוונת לשלוק בייגלה בסקוויט, זה המקסימום שיש אצלינו אני לא מכניסה ממתקים הביתה.

הכי קשה זה בשבת אצל המשפחה, אבל גם אצלינו בבית, עם עוגיות שאנ מכינה וכו 

על המתוקיראת גאולה

אני מבינה על מה את מדברת, יש ילדים להוטים למתוק.

לדעתי יש שתי אפשרויות, אפשרות אחת להוציא את הממתקים מסל האופציות. פשוט אין בבית / יש רק בשבת / רק בימי הולדת.

אפשרות שניה, אם מבחינתך זה כן לגיטימי לקבל קצת מתוק, להחליט על עיתוי וכמות קבועה, ולהינעל רק על זה. עדיף לא אחרי האוכל. למשל, בשעה 4 מקבלים 2 עוגיות, או כשחוזרים מהגן מקבלים איגלו, או אחרי אמבטיה מקבלים קובית שוקולד או בבוקר אוכלים עוגה... מה שמקובל עליך. עדיף לא אחרי האוכל כדי שתאכל טוב ולא תמהר להכריז שסיימה בשביל הממתק.

שתי האפשרויות האלו מונעות דיונים בנושא, כי זה משפט קצר ברור, עם זמנים ומשמעות שהיא מסוגלת להבין.

לגבי הדיבור, האמת אני שמתי לב שכמה שפחות מתייחסים זה עובר להם וזהו. דווקא אם מתייחסים ועושים עניין, גם אם בחומרה, זה נראה להם מגניב לבדוק שוב את הסיטואציה. כמה שיותר להגיב ביובש, אפשר כמובן לומר 'זו מילה לא נעימה, אנחנו לא רוצים ללכלך את הפה שלנו במילים לא יפות' אבל זהו. לכי תדעי, אולי היא נורא מסתקרנת איך מרגיש פה מלוכלך אז היא צריכה לנסות את זה כדי לבדוק? כמה שפחות עושים מזה עסק, זה יפסיק מעצמו.

כתבת יפה אני אנסה את מה שאמרת בע"ה תודה!!שירה_11
יש משפט בחינוך: כל דבר שנעצים- יגדלמעיין34

אם תכעסי ותעשי סיפור ממילה לא נקיה- היא תמשיך ותנסה כי ככה זכתה ליחס שלך

אם תביאי לה יחס מינימלי להתנהגות שלילית , ובמקביל את תרימי ותעצימי כשהיא מדברת יפה ובנועם או בכללי כל התנהגות טובה- הטוב ימשיך

קל לדבר וקשה ליישם, עבורי לפחות. אני צורחת כשהם מגזימים 🙈

חחחחשירה_11

הצחקת אותי 

אני בדיוק קוראת אותך וחושבת לעצמי על כמות הפעמים שאני משננת שילד מחפש תשומת לב גם אם היא שלילית

אבל ברגע האמת??? המוח ריק פירהההה

ואי לגמריי, חינוך זה קריעת ים סוףמעיין34
לגבי הדיבורכורסא ירוקה
תסתכלי עליה בפרצוף רציני אבל אדיש - "לא מדברים ככה אצלנו בבית." אז למה יוסי אומר? "כי בבית שלו מדברים ככה. בבית שלנו לא מדברים במילים לא יפות"

הממתקים אני ממש מבינה אותך, יש לי גם בן כזה. רמה חריגה של התמכרות למתוק.. למדתי שצריך להחליט על מספר הפעמים המדויק והקבוע בשבוע שהוא מקבל, וכל פעם שמבקש להגיד לו אתה מקבל מתוק בx, y, z. כשיהיה x, בשמחה. ככל שנכנסים לדיונים זה מחרפן אותו יותר

רק לגבי החברטארקו

אני משתדלת לא לענות שבבית שלו ככה(אולי גם עליו כועסים? מאיפה לי לדעת? אולי הוא סתם חרטטן.. )

בדכ עונה משהו כמו "אני לא אמא שלו אני אמא רק שלך ויש לי אחריות רק עלייך ועל הבית שלנו. מה שאחרים עושים- שההורים שלהם יחליטו מה להגיד" במילים כאלה ואחרות.

כשהיא אומרת לי שהוא אומרשירה_11

ארתי לה "אוי ואבוי לו אני כועסת עליו1ף

ופתאום שאני כותבת את זה אני מבינה שזה ממש לא קשור ולא מאיים

איזה מאתגר זה חינוך ילדים כמה שתלמדי בסוף תצא טעות

אני בכוונה אומרת ככהכורסא ירוקה

יודעת שהרבה מהסביבה שלנו שונה מאיתנו ושהילדים שלי נמשכים לחלק מהדברים שהם רואים בחוץ ולא מתאימים לנו.

אני לא רוצה לתת להם תחושה שיש גבולות אוניברסליים וזה סבבה לפעול מחוץ להם או שאין לי מושג אם יש מישהו שמתנהג אחרת מאיתנו וזו אפשרות רחוקה. ההיפך, אני יודעת שיש אחרים שמתנהגים אחרת, אולי זה קורה הרבה גם, וזה שהם עושים כך וכך לא הופך את זה לטוב. אנחנו אחרים ומתנהגים אחרת.

כמובן לגבי הדבר הספציפי אין לי מושג אם בבית שלהם זה בסדר, אבל לא ממש אכפת לי, אני משתמשת בזה כדי להעביר מסר 

הבנתי.. אני פשוט מאוד מאמינה שזה לא תפקידיטארקו
לחנך אחרים

אז זה המסר שחשוב לי להעביר לילדים שלי- את הילד הזה ההורים שלו יחנכו, בבית שלנו עושים ככה נקודה. מה קורה בבתים אחרים- לא אכפת לי.

גם אני מאמינה בזהכורסא ירוקהאחרונה
אני לא ממפה שהם ילכו לחבר ויגידו לו שזה לא יפה, הפוך, שיבינו שבכל בית מתנהגים שונה אבל זה לא רלוונטי להם,בבית שלנו הכללים שלנו. 
ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

כתבת פה בעצם שני נושאיםמתואמת

אחד - היחס של הילדים שלך למשפחות ברוכות ילדים,

השני - היחס של הסביבה למשפחות ברוכות ילדים.

בקשר לעניין השני אין הרבה מה לעשות... אולי רק אם משנים מקום מגורים. (אנחנו גרים בשכונה שבה רוב המשפחות ברוכות ילדים. אנחנו ספציפית גרים בבניין שבו שאר המשפחות מבוגרות יותר ועם פחות ילדים, ובכל זאת אף פעם אין תלונות על הילדים שלנו, פשוט כי זה המקובל פה בסביבה... וגם כי הם שכנים טובים ומתחשבים ב"ה. היו להם רק בקשות ספציפיות וצודקות).

בקשר לעניין הראשון - האם כל הילדים שלך חושבים כך?

יכולה לומר שאני גדלתי במשפחה ברוכה, ותמיד רציתי גם שיהיה לי כך, ואילו האחות שאחריי לא אהבה את זה ותמיד אמרה שלה לא יהיו הרבה ילדים... אז זה לגמרי תלוי באופי, לא ביכולת החינוך של ההורים.

(הילדים שלי בגדול עוד לא לגמרי הביעו רצון ספציפי. כן נראה שטבעי להם שגם להם יהיו משפחות גדולות - שוב, כנראה מכיוון שזה מה שהם מכירים. אמנם יש קרובי משפחה בסגנונות אחרים, אבל עדיין סביבת המגורים משפיעה יותר, כך נראה לי. וכמובן, יש לי עדיין גם ילדים צעירים, אין לדעת מה יחשבו בהמשך)

עונהפילה

לא כל הילדים שלי חושבים ככה. וגם כאלה שכן , יחס שלהם משתנה כל הזמן. לפעמים זו דרך שלהם למרוד . או לסחוט משהו. הם טובים בסחיטה רגשית.

לי אישית לא משנה אם יהיה להם ארבעה ילדים או עשרה , העיקר שיהיו בריאים. 

אם ככה אז הכול בסדר...מתואמת

אולי תנסי להראות להם שזה לא מפעיל אותך - תאמרי להם בדיוק מה שכתבת פה, שאת מתפללת לנכדים בריאים ולא משנה מה יהיה מספרם.

ומן הסתם הם עוד יגיעו לדעתם האמיתית כשיהיו מבוגרים...

אני אומרת לשליהבוקר יעלה

כשתגדלו תעשו מה שתרצו/ בבית שלכם תעשו מה שתרצו..

זאת אומרת שיש להם בחירה חופשית וזה בסדר לא לרצות משפחה גדולה, לא לכל אחד זה מתאים.

אמא שלי הגיעה ממשפחה ברוכה וממש לא רצתה את זה ואנחנו מעט אחים, אני לא אהבתי שאנחנו קצת ורציתי יותר, גם אם לא משפחה גדולה.

מה הנקודה? כל אחד ומה שמתאים לו! אין מה להתרגש. מותר להם לחשוב אחרת. 

לגבי יחס של ילדים למשפחה בה הם גדלים-קנמון

לגבי היחס של הילדים למשפחה הגדולה שלהם-

כותבת מהחוויה שלי:

בסוף, כל אחד צריך להרגיש שיש לו מקום.

כל אחד צריך להרגיש שרואים אותו.

ואצל כל אחד הצורך הזה בא לידי ביטוי בצורה אחרת.

אני באמת מאמינה שכשילד מקבל את המקום הזה לפי הצורך שלו,

זה יהיה רפואה ללב שלו.

וצריך חכמת הלב לעניין.

לדוג'-

נניח משפחה שהבנות רגילות להיות בשותף בבגדים, להחליף ולקחת אחת מהשניה,

ויש בת אחת שזה לא מתאים לה.

היחס יכול להיות: צריך לחנך אותה לחלוק, היא צריכה לעבוד על המידות (ואז להכריח/ לעשות מצפון/ לשכנע וכו')

והיחס יכול להיות: צריך לכבד את הצורך שלה ברכוש אישי משלה, בנפרדות (ואז לתת לה את המקום הזה ולאפשר לה בגדים רק שלה).

מאמינה שכאשר ילד מקבל את המקום,

שהוא מרגיש שרואים אותו (גם את הטוב והמיוחד שבו וגם את הצרכים שלו)

הוא לא יהיה בעמדה מתריסה מול המציאות.

זו אמת שנכונה לכל ילד בכל גיל ובכל משפחה.

במשפחה גדולה, יש התכנות קצת יותר גדולה שהמקום האישי יכול לפעמים להתפספס (בגלל גודל, בגלל אחים אחרים שדורשים יותר תשומת לב)

ויכול להיות שילד יוציא תסכול בצורת קיטורים על המשפחה כשבעצם זו דרך שלו לומר שהוא מחפש שיראו אותו בתוך המרחב המשפחתי.

וכשהצורך הזה יתמלא, גם בתוך משפחה קטנטנה וגם בתוך משפחה ענקית-יהיה לו טוב.

לי זה נשמע כמואפונה
"ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם"
קודם כל עם השורה האחרונה הכי הזדהיתי.ממתקית

אנחנו גם מעל הממוצע ב"ה
גם מרגישה עיניים כזה בגינה, בבניין...
כל דבר משליכים על זה שאנחנו הרבה ואין תשומת לב לכל ילד.

עם בגדים זה הכי בולט, גם בקרב המשפחה שלי המורחבת.
והאמת? שיחשבו, לא אתחיל לחשוב מה כל אחד חושב.
נכון אני לא יכולה לקחת את הבת ב א' לחוג כי יש לי עוד ילדים, אז היא הולכת לבד ורק עוברת חנייה
ולא יכולה ללכת לסדנאת אימהות של הבן הגדול, כי יש במקביל אסיפת הורים אז אבא הולך לבד וכו...
זה המצב.

אני מאמינהבאתי מפעם

שאם את תהיי בביטחון מול הנושא הזה זה לא כ"כ יפעיל אותך,

את אשכרה הבאת הרבה חיים לעולם, מעל הממוצע,

עברת הריונות, לידות, את מגדלת אותם מוסרת את גופך ונפשך עליהם, תעופי על עצמך! זה סימן לגדלות, לא סימן לקטנות!

אם את בינך לבין עצמך תהיי עם מצפון שמסכנים שאיםמלי מספיק זמן לכל אחד , אוי מסכנים שהבגדים שלהם תמיד משומשים מאח אחר, אוי מסכנים ש... ווטאבר, אז המשפטים האלו מערערים אותך.

פעם ילדה מתבגרת אמרה לאבא שלה- למה להביא כ"כ הרבה ילדים? מה הקטע? ובא שלה אמר לה - תסתכלי פה על כולם, היה אפשר לוותר על מישהו? וזהו, השתתקה. 

האמת שמה שהאבא הזה עשה הוא קצת מסוכןמתואמת
אני לגמרי יכולה לראות חלק מהילדים שלי אומרים בשעת כעס על מי הם היו מוותרים מבין האחים שלהם🤭
חשבתי שזה רק אצלי 🫣דיאט ספרייט

בחיים לא שאלתי אותם דבר כזה, כי הם גם ככה אומרים ביוזמתם שכמה מהאחים שלהם צריכים לעבור דירה

(לפעמים הם שואלים אותי בקול רם למה הייתי חייבת לאמץ את אחד האחים)

הם כמובן אומרים את זה בחצי צחוקמתואמת
כלומר, כשהם אומרים את זה הם מתכוונים ברצינות, אבל אל תדון אדם בשעת כעסו... הם אומרים את בעת כעס על האח, אבל רגע אחר כך כשהם שוכחים מהכעס הם מסוגלים לעשות יחד דברים כיפיים שאפשר רק בין אחים (ב"ה אין כעס תמידי בין שני אחים מסוימים. כשיש את זה - ואני יודעת את זה מניסיון אישי לצערי - זה באמת בלתי אפשרי...)
וואואילו מילים יפות ומדויקות.ממתקית
איזו תגובה מדהימהלומדת כעת
ממש נותן כוח
תגובה אולי קצת שונה, מהצד של הבת למשפחה ברוכהקנמון

משתפת מהמקום שלי כבכורה למשפחה בה מספר דו ספרתי של ילדים-

באמת עזרתי בבית הרבה. מאוד מאוד. ברמה בעיני שהיא לא פרופורציונלית לבת בבית.

ואיכשהו, באיזה קטע מוזר, ההורים שלי לא כ''כ הודו על עזרה בבית.

פעם, ברגע של גילוי לב, אמא שלי שיתפה אותי, שאם היא אומרת לנו תודה היא מודה שעזרתי והיא כאילו לא רוצה להיות בעמדה של מוקירת תודה אלא בעמדה שככה זה צריך להיות וזו החובה שלנו לעזור.  (לא יודעת אם הצלחתי להסביר- היא לא רצתה בגדול להרגיש מצפון כלפי העזרה שלנו ואמירת תודה, מבחינתה, נותנת פתח לתחושה שעשינו לה טובה). וזה מוזר כי גם מי שעושה את תפקידו המוצהר-בעיני צריך להודות לו.

עם השנים עלתה בי תחושה קשה של ניצול בהקשרים מסוימים (תוסיפו אופי מרצה, קושי בשימת גבולות.. היו לי אחים שהצליחו להציב גבול. אני לא.

היו גם מניפולציות רגשיות למיניהן- כמו אחרי שטענתי על עומס למול אחיות אחרות אז ה'עונש' שקיבלתי זה שלא הרשו לי לעזור בבית. בכעס. בהטחה. זה היה לא נעים וכמובן שבתגובה התחננתי לעזור..)

לא אפרט פה דוגמאות מחשש לאאוטינג אבל באמת-

המינון לא היה נכון.

ובעיקר היחס לא היה נכון- ילד (בעיני) צריך להיות *שותף* בבית. ילד לא צריך להחזיק אחריות של ניהול הבית.

עוד דברים קשורים- הרבה אמירות של אמא שלי שבשביל גידול הילדים היא פספסה הזדמנויות בקריירה (והיא עובדת הרבה מאוד בחוץ. והגיינה להישגים ותפקידים.. היא ממש לא עקרת בית). אמירות של ייסורי מצפון כמו שאנחנו צריכים להיות אסירי תודה על ההורות שלה. אבל, היי! את בחרת ללדת וללדת!!

(צריכה להיות הכרת הטוב של ילד להורה אבל לא מצפון ולא תחושות שבגללו פספסו)

האמת שבתורה נערה היה נחמד ה'שבט' שהיינו. אחרי שנישאנו נהיה קשה- כמעט לא היתה שבת שאפשר היה להגיע להורים ולהרגיש בית. תמיד זה היה עם עוד אחים והרגיש 'סניף' ענק.

כשבקשנו להגיע לבד (כלומר להיות בשבת עם עוד שישה אחים רווקים, כן? זה לא לבד לבד) ההורים לא הסכימו כי חשוב להם הגיבוש המשפחתי. ולכן שנגיע עם עוד זוגות. (ומה עם הרצון שלנו? מה עם להרגיש "ילד"?)

זה ב''ה השתנה.

בגדול הרבה פעמים שהאינדבדואל במשפחה הלך לאיבוד.

כמובן היו גם מלא רגעים יפים וכיף וגיבוש ותחושת עוצמה של משפחה גדולה. וכל מיני מצבים שהשקיעו בי כשהייתי צריכה..

אבל מה שפירטתי פה (ואמאלה מרגישה חשופה) זה כדי לתת איזושהי תמונה של מציאות שעלולה לגרום לתסכול ומרמור של הילדים.

גם אצלי בבית- הילדים עוזרים. ברור. גם אני חושבת שילד הוא חלק מהמערך המשפחתי ולכן שותף בזכויות ובחובות.

אבל הגישה שלי לזה שונה.

אני אומרת הרבה תודה. הרבה משבחת. גם גוערת כמובן כשצריך..(;

משתדלת לזכור שזה שהם הילדים ואנחנו המבוגרים זה משליך גם על הדרישה מאיתנו ועל האחריות שלנו (ולא רק על הזכות שלנו לקבוע ולהחליט).

בעיקר בעיקר משמעותי לי לזכור שהבחירה להוליד אותם היתה שלי בלבד (ושל בעלי)

ואם כמות מסוימת של ילדים או מציאות מסוימת (אצלי אין הרבה ילדים אבל אלו שיש צפופים מאוד) יוצרת איזשהו עומס או קושי או מחיר- זה שלי..

עוד משהו בעניין- ההורים שלי היו הרבה עושים לעצמם דברים. שזה נהדר זוגית. אבל כילדים הרבה הרגשנו בתחום ה''חובה'' בלי ההנאה.

היתה נפרדות לחלוטין. וזה יצר תסכול.

(תחשבי, לדוגמא- הם היו יוצאים מלא לנופש. המוו. ואני, גם לא בנופש וגם *תמיד מחוייבת*  לעשות בייביסיטר על כולם ועוד לחטוף על הראש שאני לא עושה את זה בלב שלם.)

אנחנו בבית שבנינו משתדלים שהילדים יקבלו מאיתנו הרגשה שגם הם בחלקים של ההנאה.

אתן דוגמא-

יום נישואין של ההורים שלי היה יום שהיינו צריכים להרים להם.

יום נישואין שלנו- הוא "יום הולדת של המשפחה". המסר לילדים הוא: בזכות שהתחתנו- יש לנו אתכם! זה לא סותר שהילדים גם מכינים לנו הפתעה (לרוב בעלי נותן להם סכום כסף שיקנו מתנה ומחנכים אותם גם לנתינה) אבל זה בא אצלם בשמחה ואהבה *ותחושת חיבור*. כי האירוע הזה שייך גם להם..

אני מרגישה שיש לי עוד המון מה לכתוב ועוד מיליון דוגמאות

(גילוי נאות הייתי בטיפול על הנושא הזה, ב'ה עזר אבל כמובן שמצריך עבודה תמידית)

השורה התחתונה שאני באה לכתוב-

ילדים יכולים להיות מתוסכלים גם במשפחה של שני ילדים.

[ובאמת חלק מהדוגמאות שנתתי יכלו להתרחש גם במשפחה קטנה.

אבל אין ספק שהגודל של המשפחה שלי הוסיף משמעותית לעומס.

(למשל- אם היו אחרי 2 אחים והיה מצופה ממני להיות בייביסיטר שלהם, זה היה מסתיים אחרי תקופה יחסית קצרה, כשגדלו.

אבל לי היו שנים שנים שנים של מחוייבות לבייביסיטר על עוד ועוד אחים שנולדו)]

ואולי באמת הם נתלים בטענה של "משפחה גדולה" סתם כמשהו להיאחז בו (כמו שכתבת בכל מיני דוגמאות שאפשר לתת כותרות שונות לאותו מקרה)

ורוב התגובות פה היו לא להתייחס ולדעת שילדים לפעמים באנטי וכו..

ויכול להיות שזה סתם ושזה פינוק או עין קשה על המציאות

אבל

בשביל הסיכוי שזה לא סתם

חשפתי כאן מעט מהחוויה שלי (אני מעל 40. תראי כמה שנים זה מלווה אותי. וככל שאני יותר שנים אמא יש דברים שיותר כואבים לי ביחס לילדה שהייתי)

כדי לומר- שווה לעשות בדק בית.

לראות אם המינון של העזרה שלהם בבית הוא תקין,

לראות את החוויה הילדית מהעיניים שלהם,

ובעיקר לראות מה השדר הסמוי שהם מקבלים (ביחס לתפקיד שלהם, ביחס לאחריות שלהם, ביחס לשמחה *שלכם* במשפחה הגדולה למול אולי שדר של "עול",

האם הם מרגישים שהבחירה שלכם במשפחה גדולה היא זכות גם עבורם או בעיקר עול עומס *עליהם*)

את נשמעת אמא קשובה ורגישה

חיבוק וברכת השם עליך!

מסכימה עם הגישה שלךזוית חדשה
תודה על כל מה שכתבת!מתואמת

נתת לי הרבה נקודות לחשוב עליהן, על המינון הנכון בין בקשת עזרה לבין אי ניצול.

(האמת שאת העניין של לא לומר תודה אני מכירה מחמותי - מהכיוון ההפוך. היא לא אוהבת שאנחנו מודים לה על מה שהיא עושה בשבילנו, כי מבחינתה היא "מחויבת" לעשות זאת בשבילנו. אנחנו לעומת זאת מחנכים לומר תודה גם כי זה חשוב לנפש. וכמובן, גם אנחנו משתדלים להודות לילדים שלנו על מה שהם עושים...)

וואורקאני

כתבת ממש יפה

אני רק חייבת להגיד שהמון ממה שתיארת אני גם חוויתי

לא הכל, אבל הרבה מאוד

ולא באתי ממשפחה מרובת ילדים

משפחה ממוצעת לגמרי

זה תלוי המון בגישה ובאופי של ההורים

וואו את מתארת חוויה קשוחהאמונה :)

חיבוק גדול

והתחברתי מאוד לגישה שלך, במיוחד על היום נישואין שהוא יומולדת של המשפחה...

לא יודעת אם זה מעודד אבל נשמע שהילדים שלך הרוויחו אמא מיוחדת מהחוויה הקשוחה הזו

חיבוק על חוויהפילה
אבל אני כנראה ההפך מאמא שלך. והיום גם פחות מקובל להעביד ילדים בפרך . לגבי קצת ילדים. יש לי אח אחד. הייתי צריכה לשמור עליו גם בגיל ארבע וגם בגיל 19. כל הבעיות שלו תמיד הייתי אשמה כי הוא קטן ואני גדולה, בשנתיים וחצי
קשוח. חיבוק גםקנמון
וואו שאפו על השיתוףאונמר

נקודה כל כך חשובה.

אני גם ממשפחה ממוצעת לגמרי,6 אחים, ובכל זאת חוויתי לפעמים תחושה כזו.

גם היה אמירה של אמא שלי שהיא לא צריכה לומר לנו תודה ובכלל היא לא צריכה לבקש כי אנחנו שותפים.

רבתי איתה על זה שנים.

בעיני משפחה זה לא קיבוץ.

יש הורים שמנהלים. ילדים עוזרים.

וגם בין בני זוג שכן יש שיתוף מלא אנחנו ממש מקפידים לומר תודה.

והילדים לומדים. גם על דברים שמובנים מאליהם.

חשוב ממש הנקודה שהעלת פה,

וחיבוק על התחושות ❣️

את כותבת נקודה ממש ממש חשובה.ממתקית

ובעקבות מה שכתבת אני בהחלט אעשה עם עצמי בדק-בית.
כי אני בגישה שהילדים שותפים ולא מחליפים אותנו
אני לפעמים מתביישת לבקש מהגדולות עזרה, כדי לא להכביד עליהן.
באמת צריך למצוא את הגבול של במה לעזור ובמה לא.
וזה ממש נשמע ששנים היית בייביסיטר, כי כל שנה- שנתיים נולד עוד אח, ועוד ועוד...
וואו כנערה היה לך זמן לחברות? לעצמך? לתחביבים? (כן את מתארת שהשקיעו בך...)
תודה על מה שכתבת.
וממש אהבתי את הרעיון ליום - נישואין.

כן, היה לי גם זמן לעצמיקנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך א' בתמוז תשפ"ו 3:09

לא הייתי חלילה שפחת הבית(;

היו תחביבים, חברות (באתי והזמנתי), הייתי פעילה מאוד בתנועת נוער, היו כמה שנים גם של חוגים..

ההורים שלי השקיעו בנו

ונתנו לנו הרבה.

ויש לי הכרת הטוב והערכה על הרבה דברים.

הבית שלנו היה גם מלא בצחוק וביצירתיות, בדמיון ובפיתוח כשרונות,

כן קבלנו הערכה ומילים טובות על מידות ועל הצלחות.. היה לנו המון הווי משפחתי והרבה השקעה בכל מיני תחומים.

אני חושבת שהבעיה בכל מה שתיארתי נוגעת בתחומים הבאים:

- מינון (רמת העזרה של הילדים בבית)

- מי אחראי (על הבית..)

- הכרת תודה

- היכולת של הילד לסרב (ועדיין להחשב ילד טוב)

- והוגנות- כשזה תחום מאוד דק ומאוד עדין וצריך להיות כנים ועם אצבע על הדופק.

לדוג'-: הבן מגיע לשבת הביתה. ההורים רוצים לפנק אותו אחרי שהיה בפנימייה של הישיבה שבועיים ולכן כשהוא מגיע הוא לא עוזר כלום. אחותו שבכל השבועיים נמצאת בתורנויות הקבועות  רק מחכה שהוא יגיע ויעשה סופסוף את אחד ממטלות יום שישי, נניח שירותים ומקלחת. ואז מגלה שהוא על תקן אורח נח והיא ממשיכה לעבוד.

או למשל דוג' אחרת באותו הקשר- אחד הילדים שהוא על תקן המרדן, עושה בית ספר להורים והם מחליטים להמנע מעימותים איתו ולאוורר את העזרה שלו בבית.

בעקבות כך התפקיד שלו נופל על אח אחר.

באמת תוהה האם זה פייר. האם ההשפעה של החלטת ההורים צריכה לגבות מחיר מהילדים.

וגם מה הגבול?

אם אמא רוצה ששולחן שבת יפואר בכלים יפים ולא להשתמש בחד'פ גם לא בתבניות וההשלכה של זה-אלו ערימות בלתי נגמרות של כלים שהילדים שוטפים..

לגיטימי? לא לגיטימי?

יש לפעמים פתרונות פשוטים כמו מדיח(;

אבל השאלה במקומה עומדת-עד איפה ועד כמה נכון לקבל את ההחלטות שלנו כהורים, שהשלכותיהן נוגעות באופן ישיר בילדים..

אני חושבת שזה קורה לפעמים באופן טבעי (יצא לי לתפוס את עצמי פונה שוב ושוב לעזרה לילד שנענה בשמחה במקום לזה שעושה פרצופים ומוציא ת'נשמה עד שזז. אבל כשתפסתי את עצמי עושה את זה-השתדלתי לתקן)

מה שאני באה לומר זה

שיש עלינו כהורים הרבה אחריות עדינה ורגישה

וגם מקום לטעות כי אנחנו בני אדם

אבל כל עוד אנחנו כנים והוגנים ומשתדלים להיות ללכת עם האמת ועם הטוב ולתקן-

אז בע'ה נפעל טוב

ותודה על השיתוף!שוקולד פרה.

את האמת כאב לי נורא לקרוא שהם היו יוצאים לנופש ומשאירים לך עבודה, ועוד באים בטענות...

אצלנו היינו יוצאים כל המשפחה יחד, ושההורים יצאו לחול זה היה לבד.

אבל אז לא הייתי בייביסיטר אלא הלכנו לסבתות. זו ממש אחריות עצומה בעולם שאין בו פלאפונים והיה מאוד יקר להתקשר לחול.

מעניין אותי לשמוע אם פעם הצפת את מה שהרגשתי מולם.

את יותר מרגישה שמה שעברת בנה אותך או שמה שעברת גרם לך חסך? ואולי גם וגם..?

כן, הקטע של הנופשים היה ועדיין סופר רגישקנמון

היינו גם נוסעים לטייל ולנפוש כמשפחה

והיו לנו הרבה חוויות משפחתיות.

אבל כשהם נסעו לבד ומגיל מסויים אני שמרתי זה היה סיוט.

התחתנתי מאוחר אז שמרתי באמת המון שנים.

אפילו אחרי החתונה..

חושבת שאחד מהדברים שהכי קשה לי זה שלא כ''כ חוויתי הדדיות (בכל מיני מצבי עזרה שביקשתי ולא נענתי. אפשר כמובן לומר שהם נתנו לי את החיים שלי ואני צריכה להיות אסירת תודה על כל ותמיד בעלת חוב כלפיהם..

ועם זאת, בהקשר של העזרה הייתי בטוחה שיום יבוא ואקבל בחזרה בתחומים מסוימים והתבדתי.)

מאמינה שהעניין קשור גם למבנה נפשי ויכולת רגשית.

באזני שמעתי את אחותי אומרת לאבא שלי אחרי שארחה את הרווקים כשההורים נפשו-שהיא תשמח לשמוע ממנו ומאמא שלי תודה..

אני לא הייתי מעזה, כשניסיתי פעם לגעת בנושא- זה היה נפיץ. היא, עושה את זה בקלילות ובחצי צחוק וזה עובר..

לגבי ההצפה של העניין-היו פעמים שזה היה מתפוצץ בינינו. אף פעם לא הצלחנו לפתוח את זה רגוע ומרפא.

עם השנים הבנתי שאמא שלי ישר לוקחת את זה למקום של האשמה ולא מסוגלת להתמודד מול זה.

בכלל להבין שגם לה יש את הפצעים שלה שכנראה גרמו לה לפעול כפי שפעלה, לראות אותה כאדם ולא כאמא זה היה חתיכת לימוד.

עם השנים גם למדתי לא לצפות ולא להתאכזב.

ואז הקשר שלנו יחסית על מי מנוחות.

כשמוצף לי מדי (הרבה פעמים שהצרכים שלי נדחים מפני צרכים זהים של אחים שלי. כבר זיהינו איזשהו דפוס שכבכורה איכשהו אני נתפסת כלא צריכה תמיכה)

אז טיפה מתרחקת עד שיותר רגוע לי..

מה שעברתי קודם כל הוציא אותי לחיים בלבוסטע חבל על הזמן

בכל תחומי תפעול הבית

כמעט כולנו בלע'הר יודעים לבשל, לנקות, לגהץ, לתקן, לצבוע.. גם הבנים וגם הבנות.

שזה גם לזכות ההורים שלנו.

המצחיק הוא שבעלי מגיע גם ממשפחה ברוכה. אבל שם הילדים לא נקפו אצבע.

כשהתחתנו הוא לא ידע לעשות כלום ושוב מצאתי את עצמי עם העול עלי..

עם השנים וההריונות המצב תוקן והרבה מאוד עליו.

היום יש בי איזשהו מקום תגובתי של אין לי כח לעזור ולא בא לי להושיט יד כאילו שבעתי מזה בחיים שלי.

מאמינה ומקווה שאחרי שאקבל את זה אותן לזה מקום- זה יתאזן בע'ה.

מה שעברתי בנה בי הרבה את ההורות שלי

וגם יצר בי פצע גדול שאני מתמודדת איתו בכל מיני הקשרים.

אוף נגעת בנקודה קשה כל כך אבל תודה על זהמעיין34

הגדול שלי עוזר המון. אני גם מודה לו ומשבחת אותו בלי סוף, אבל עדיין- העזרה לא פרופורציונלית בעליל.

אמנם זה זמני, רק בהריונות, אבל זו תקופה לא קצרה, והוא באמת עושה הכל והוא רוצה לעזור באהבה ואפילו מציע לעזור בדברים שלא ביקשתי (לקלח ולחתל את הקטן, והוא מעולם לא עשה את זה אבל הוא רואה שאני לא מתפקדת) הוא ממש אבא שלו ואני במיטה סמרטוט

ואי אין לי מה להגיד ולצערי לא מסוגלת פיזית לשנות משהו, אבל כאב לי😔

זה שזה בא ממנו זה מקסיםרק טוב!

מראה על הרגישות והלב הטוב שלו.

מציעה לצ'פר אותו ולפרגן לו בחזרה.

לקנות לו משהו מפנק. לתת לו דמי כיס שיקנה לעצמו משהו במכולת בדרך הביתה. לכתוב לו פתק כמה משמעותית העזרה שלו. 

קודם כל חיבוקקנמון

ואני חושבת שברגע שהיחס שלך כלפיו וכלפי העשיה שלו הוא *לא לקבל את זה כמובן מאליו* רק זה עצמו- יכול מאוד לשנות את הרושם שזה יעשה לו בנפש.

כמו שאמרת- מלא להודות.

להעריך אותו בפניו.

להרים לו.

לא ציינת מה הגיל שלו אבל חושבת שגם בגיל צעיר אפשר להיות מולו באיזושהי שקיפות ולשתף שזה זמני ולא מובן מאליו.

וגם לצ'פר אותו על זה.

אפשר ביום כיף עם אחד ההורים (גם יציאה אישית לגלידה יכולה לתת את תשומת הלב הזו), נסיעה מיוחדת לסבא וסבתא,

איזושהי יציאה לאנשהו,

מתנה קטנה..

מה שנראה ומתאים לכם..

בגדול-

לתת לו תחושת חשיבות

יחד עם הערכה

ויחד עם פרגון מעשי.

חיבוק ובהצלחה

אל תהיי עם מצפונים.אונמראחרונה

זה המצב שיש לך כרגע ויש לך ילד מדהים שעוזר לך,

פשוט תתני לו תחושה שאת מעריכה את זה מאד.

בסוף לא באמת משנה אם ילד גדל במשפחה ברוכה, או קטנה, או עזר או לא.

משנה אם העריכו את מה שהוא כן עשה ושיקפו לו את זה.

בטוחה שיכול להיות ילד שעזר ממש מינימום ויצא עם אותה תחושה של 'שמים עלי פס'.

זה לא באמת קשור לכמות העזרה.

אם תשקפי לו את ההערכה שלך בצורות שלך, יציאה או צ'יפור או מלא מילות תודה הוא רק יגדל מיזה ויעריך אותך.

חיבוק ❤️ הרגשתי את הכאב שלך מהמילים. וזה בסדר שילד עוזר. לא צריך לכאוב על זה. ❤️

וואי אווץשלומית.

ממש כואב לקרוא.

רק בא לי להגיד לך שזה ממש לא חייב להיות ככה ( אמנם נראה שאת יודעת בעצמך אבל בכל זאת...)

אני גדלתי כבכורה במשפחה ברוכה ( לא דו ספרתי אבל כן גדולה)

הייתי עוזרת אבל ממש לא ברמה ובצורה שאת מתארת. בכלל בכלל לא.

אמא שלי לגמרי ניהלה את הבית ואנחנו ברוב טובנו עזרנו לפעמים. ובלי כל התחושות מסביב שאת מתארת.

וממש השארה לקרוא אותך ואיך את עושה את השינויים בחיים שלך.

לי ב"ה יש הרבה אחים (יחסית)אמא טובה---דיה!

ותמיד רצינו עוד.

כולנו.

אנחנו כל המשפחה בתחושה שכמה שיותר ילדים יותר טוב, ומאוהבים במשפחה שלנו.

מקור הכוח של כולנו ב"ה.

ותמיד הרגשנו כך.

אני כותבת את זה למקרה שמישהי תקרא את השרשור ותחשוב שתמיד ילדים למשפחות ברוכות לא נהנים מזה...

אז שתדעו שזה יכול להיות ההפך.

יכולה גם להגידנחת-רוח

שאני עם מלא מחשבות על זה כבר שנים

כל הזמן בבדיקה

כבר לא מאמינה באידאל נכון יותר

אלא בעיקר בהקשבה פנימית

ואמון בהשגחה פרטית

בעלי גדל במשפחה עם הרבה ילדים והוא וכל האחים שלו ממש בטוב עם זה ומשפחה מהממת. והם עזרו בבית. אבל בפרופורציה..לא במקום לחיות..והעובדה שכולם לאורך כל הנשים מאוד קשורים לבית ולמשפחה ואוהבים אחד את השני ומאודדד מעריכים את ההורים והחינוך שלהם

וזה ממ שנותן לי בטחון לא לקשר בדווקא את המורכבויות ישש עם הילדים דווקא למספר ילדים

אלא להתמקד בעיקר באיכות ,בעבודה הפנימית מולם, ביכולת להעניק מרחב בטוח ואוהב ולהשתדל ולהתפלל...

ולא לשדר את הספק

זה הכי גרוע

י שרגעים שהוא צף

כי אני לא גדלתי ככה בכללל

אבל מה יצא לי מזה נכון לא היה עלי אף עול ותפקיד בבית כילדה

פינקו אותי

אבל יצאתי עם תחושת חוסר מסוגלות מול החיים

ובלי חוסן נפשי

ובעיקר בלי שייכות לבית ולמשפחה ממש לבד בעולם

אז וואלה זה לא יותר עדיף לי

ובאמת מאמינה שכל אחד יש לו את הסיםור המושגח לשו

והילדים שלי הנמשות שלהם רצו דוקא את הסיפור 'לנו

משתדלת לאהוב ללמוד לגדול במרחב ההז של האמהות

מתפללת שה' יתן לנו את הכח ואמן שנהיה ראויים לאמון שנותן בנו כהורים

וגם נכון להיות בהקשבה לכוחות

במתינות

בסבלנות

לגמריאונמר

גם בעלי ממשפחה של מלא ילדים סופר משוחרר ומחובר מאד למשפחה ולאחים.

מה שחשוב בסוף זה לשמור על האווירה, והיא לא מושפעת דווקא ממספר ילדים.

אתן מכירות משהו שעוזר לעקיצות יתושים?בכינוי אחר

בזמן האחרון אני נעקצת ממש הרבה וגם הילדים שלי וגם התינוקת. מה אפשר למרוח על העקיצות להרגעה ומה אפשר לשים לפני שנעקצים כדי להבריח את היתושים?

להרגעההשם שלי
אפשר למרוח פנסטיל.
זה משחה?בכינוי אחר
זה ג'להשם שלי
למניעה קצת חומץכורסא ירוקה
אמרו לי למרוח נגיד טיפה במרפק, בגומץ (המאחורה של הברך) ועל הצוואר. לא ניסיתי בעצמי
למניעה- ציטרונלה, אלתוששיפור

וכמובן לוודא שאין חורים ברשתות בחלונות

להרגעה- קרח, פניסטיל, גם להדביק חתיכת סלוטייפ קצת עוזר

למניעההשקט הזה

אלתוש

די עוזר אפ זוכרים למרוח

אל תקני את האחד בתרסיס, הוא נכנס לנשימה זה נורא..

יש גם את הדוחי יתושים ששמים בשקעים עם נוזל כזה, ויש את הקוטל חרקים (עושה אור סגול שהרחקים נמשכים אליו ואז מתחשמלים ממנו)

אחרי- אלוורה, פניסטיל ג'ל

תודה למי שענתהבכינוי אחר

מעדיפה דברים טבעיים ,

לא אלתוש וכאלו

שמן ציטרונלה דוחה יתושיםואני שראחרונה

ויש לערוגות ספריי שמיועד לזה (יש בו ציטרונלה ועוד כמה שמנים)

בדיוק קניתי, מקווה שיהיה מוצלח

תקופת הקאות עבדתן רגיל? ויצאתן רגיל?מעיין34

אני לא רוצה שיחשדו בתחילת הריון אז משתדלת לצאת כשיש מפגשים,

מצד שני הפעם זה בשילוב הקאות ואין לדעת אם יפתיע ומתי יפתיע .

כןעדיין טרייה

גם כשהייתי מקיאה קבוע בנסיעות. ותמיד היה לי מוזר שלא עלו עליי לפני שסיפרתי.

בהריונות האחרונים לוקחת בונג'סטה אז מתפקדת רגיל ללא הקאות.

אני כל כך קרובה לקנות, אבל מפחדת מכימי בהריונותמעיין34
למרות שאני יודעת שזה מתאים להריון אבל עדיין, גם אקמול מפחדת לקחת
אקמול באמת עדיף כמה שפחות, אלאאורוש3

אם יש חום ואז זה כן עדיף להוריד.

לגבי הכדורים לבחילות באמת לא חפרתי כי לא הייתי צריכה ב''ה. אבל תבדקי על זה קצת, אולי תופתעי שזה לא דרמטי (שוב, אין לי מושג). וגם לסבל ולהקאות יש משמעות, בסופו של דבר הכל משפיע. תרגישי טוב!! 

למה לקחת אקמול אם יש חום?יהלומה..

זה תגובה נורמלית וטבעית של הגוף

הרופא של הילדים שלנו אומר לתת אקמול רק אם כואב ומתלוננים

אם למשל זה חום והילד לא סובל אז לא לתת

כי חום יכול לפגוע בהתפתחות העוברדרקונית ירוקה
במיוחד בשליש הראשון. זה באמת נכון שבדרך כלל עדיף לא לקחת אם החום לא גבוה, אבל בהריון זה שונה
בהריון זה לא טוב לעובראורוש3אחרונה
אוף אני גם לא בקטע של הכדורים. וסובלת.פומלה

כמה שמנסה להעביר תבחילות..

לא מסוגלת לשתות מים ועוד

ילדה עם חום כמה ימיםדיאן ד.

היי

הקטנה שלי בת שנתיים וקצת עם חום כבר כמה ימים.

מיום חמישי, זה אומר כבר 5 ימים.

חוץ מחום והרגשה כללית רעה אין לה כלום.

לא מתלוננת על כאבים, לא מנוזלת, לא משתעלת.

ובגלל זה לא לקחתי אותה לרופא.

הייתי בטוחה שזה וירוס שיחלוף אחרי יומים.

אבל עוד יום ועוד יום ולא עובר.

כל הזמן נותנים לה נורופן ואקמול כי מרגישה לא טוב.

נראה לכן מדאיג?

רציתי ללכת איתה היום לרופא ולא היה תורים

ומחר יש רופא קרציה, אני לא סובלת אותו.

תמיד נותן לי תחושה שאני סתם דאגנית ובשביל מה באתי בכלל,

עושה לי טובה שבודק את הילדים.

ברביעי יש את הרופאה הרגילה שהיא ממש סבבה.

השאלה אם זה לא מאוחר מידי לחכות לרביעי?

מה זה כבר יכול להיות?

הייתי לוקחתאורוש3
הייתי לוקחתאן אליוט

לבן שלי הייתה דלקת אוזניים והוא בכלל לא התלונן על כאב, רק היה חום, וכשבאנו לרופאה אחרי 5 ימים (כי היו שישי שבת באמצע אז באנו ביום ראשון) היא ממש נזפה בנו כי זה כבר היה חמור והיה צריך אנטיביוטיקה.

אז לא תמיד הם מראים כאב

גם הייתי לוקחת,כנה שנטעה
הייתי מחפשת רופא זמין למחר אם אפשרי.. חום כמה ימים קצת מלחיץ אותי
בפעם הבאהאיזמרגד1
אם יש ילד עם חום אפשר להגיע או להתקשר למרפאה ויכניסו אותך גם בין התורים... 
אצלנו לא מכירה אופציה כזאת 🙊כנה שנטעה
באתי פעם דאוגה עם הבן שלי בלי תור ודי התעצבנו עלי ונתן לי לחכות נצחחח, בסוף פשוט הלכתי וחזרתי למחרת עם תור...
איזה מוזראיזמרגד1אחרונה

אצלנו חופשי מכניסים גם בין לבין, ואני יודעת שבהרבה מרפאות זה ככה

ככה זה אנשים מגיעים לרופא ילדים בלחץ לפעמים... זה לא שאת תמיד יודעת יום מראש. ממש מוזר ומבאס שהתעצבנו עלייך

דחוף בדיקות דם ושתןמולהבולה

לגמרי יכול להיות חיידק כלשהו

הרופא לא יגיד לך שאת סתם דאגנית אחרי 5 ימי חום

אצלנו אחרי 3 ימים מבצעים ספירת דם ושתן

ואי איזה באסה על הרופא של מחר!טארקו
אבל 5 ימים זה כבר באמת זמן שכדאי להיבדק...
אופ אופ באתי עם בעלי לטקס קבלת תעודה תורנית כלשהואנונימית בהו"ל

(בסגנון של תעודת רבנות משו, לא מפרטת בכוונה)

שמו בלוז שעה, ושעת התחלה

התחילו בזמן

היו אולי עשרה נואמים

התחילו לחלק תעודות, רק לחלק מסוגי התעודות, לא אמרו איזה, וכל הגברים נעמדו בסמוך לבמה, באמת בחיי חלוקת סידורים במסיבת סידור הילדים יותא מאופקים!

ואז עשו הפסקה כי הראשון לציון צריך לבוא לדבר

אבל חיכו לו אולי ארבעים דק, בינתיים תסיימו לחלק! מה ההגיון??

והמנחה מעצבן אותי חוזר על אותם דברים שמונה מאות פעם

ואמרו כיבוד קל, יש פה עוגות הבית רק

ואני בהריון ורעבה

מהבוקר אכלתי סנדוויץ אחד עם אבוקדו וכוס קפה קר

תכננו ללכת לאכול אחרי וכבר יצא לי החשק

וילד אחד איתנו והגדולה אצל אחי ולא תכננו שזה יהיה עד כאלו שעות!!! אמרו סיום בשבע ואני לא רואה את הסוף ויש עוד נסיעה ןרצינו לאכול

ואני עצבנית

ואני לא רוצה להרוס לבעלי כשייסתיים הטקס אז הייתי צריכה להוציא אתזה איפשהו

טקסי סיום של מבוגרים עלולים להיות מייגעים מאוד🙊יעל מהדרום

לק"י

הייתי בטקס של בעלי עם הילדים, והיה שעמום.

החלק המרגש היה בסוף, כשהם התחלקו לכיתות, וכל אחד קיבל את התעודה שלו.

למדתי לקח להבא, להגיע בסוף.

וואי מה זההה זה גם ממש רחוק מהביתאנונימית בהו"ל

אז לא היה אפשר להתפצל ככה

מעצבן אותי

למרות שאין לי על מי

אבל אופ

ובאלי להקיא

איזה קשוח זה....יעל מהדרום
נווומקלדתי פתח

הסתיים??

בכל מקרה רק רוצה לומר כל הכבוד שאת מוציאה פה כדי להגיע פחות טעונה לבעלך .... מקווה שעזר 

וואי עצביםםםםאורוש3
לכי לקנות לך לאכולמדברה כעדן.
ואז הכל ייראה אחרת
לא היה איפה לקנות שם אוכלאנונימית בהו"ל

אבל לשמחתי גם בעלי כבר גווע😂

ואחי החמוד הסכים לשמור על הילדה ושנאכל בנחת לפני שחוזרים

אז עכשיו אני אכולה ושבעה ובדרך הביתה

ברוך ה'

תודה לכן!❤️❤️

איזה יופי ❣️אונמראחרונה
הנקה בהריוןעדי7

נושא חרוש אבל עדיין חדש לי 

אני בהריון בסיכון בגלל קרישיות

בלי הסטוריה של דימומים או התכווצויות 

זה עדיין נקרא בסיכון וצריך להפסיקה הנקה?

התינוקת שלי בת שנה וחודש ויונקת 3 פעמים ביום והרבה בלילה

מבולבלת ממש אשמח לכך מידע, תודה מראש

לא נשמע שזה קשורהשם שלי

כדאי לשאול את הרופא המטפל.

אבל אם לא קיבלת הנחיה להפסיק, אני לא חושבת שצריך.

לא כל הגדרה של הריון הסיכון קשורה להפסקת הנקה.

הבעיה שיש לי תור רק לעוד חודש וחציעדי7

אולי אתן יודעות יש בעיה עם אספירין בהנקה ?

אולי תתייעצי עם המכון הטריטולוגי?אורוש3
אנסה, תודהעדי7
אני הנקתי עם אספיריןהשם שלי
תודה רבהעדי7
מה ששכנע אותי להמשיך להניק בהריון,יראת גאולה

זה הידיעה שיחסי אישות גורמים להתכווצות הרחם הרבה יותר חזקה מאשר הנקה. אז כל עוד אין הנחיה להימנע מיחסים, להבנתי אין בעיה עם הנקה.

אבל אני לא גורם מוסמך או משו.

לא הייתי סומכת בזה לשאול כל רופא, כי רוב הרופאים מחזיקים בדעות מיושנות לגבי הנקה, ומה אכפת להם לומר לך להפסיק, הם לא מפסידים מזה כלום, בעיניהם אם לא יזיק לא יועיל...

מעניין מה שאת אומרתעדי7אחרונה

אולי יעניין אותך