שונאת (מילה חזקה אבל ככה מרגישה כרגע) את חמותי!!אחרילידה
אני שבועיים אחרי לידה, בטוחה שזה לא הורמונים כי גם לפני זה לא התחברתי אבל עכשיו ממש התגלתה ה"אהבה" שלה כלפיי. מהלידה היא לא התלהבה שנלך להורים שלי, כנראה מקנאה כי זה נכד ראשון וניסתה להגיד לנו כמה פעמים שנחזור לבית שלנו. מבלי להבין שאני צריכה עזרה.

כל הזמן אומרת שהנכד הוא כמו הבן שלה ושהיא מרגישה אמא שלו ומתלהבת ש"נולד לה בן". שכחה שיש גם אמא בתמונה. הייתי על הפנים אחרי הלידה והיא אמרה לבעלי שאולי ילך לנוח בבית וישאיר אותי בבית חולים ואז יחזור, בזמן שלא הייתי יכולה לקום. אני מרגישה שהיא מקנאה. כשהייתי בחודש 7 פתאום באה ביציאה שבא לה תינוק ובא לה להיות בהריון (עכשיו נזכרת?) כשהיא רואה את הנכד היא לא נותנת לי כמעט להרים אותו. אני רואה איך היא מסתכלת עליי כשאני מרימה אותו יש לה מבט מפחיד היא כאילו מקנאה שאני האמא שלו ושהוא נרגע עליי. כל הזמן הייתה מסתכלת על ההנקה שלי, אחרי כמה ימים כבר קיבלתי דלקת בשד. מכמויות מטורפות של חלב לא נשאר כלום אני נלחמת לשאוב.

היא תמיד הייתה איתי צבועה. רק שעכשיו אני קולטת. מנסה להוריד אותי כדי שאני לא ארגיש יותר מדי טוב עם עצמי ליד הבן שלה ואני לא אחת כזו שמתנשאת. והכול במשחק שהיא אוהבת אותי אבל הלב מרגיש את התחושות שיש לה עליי מבלי שעשיתי משהו.

הלידה הזו הראתה לי מי באמת דןאג לי ואוהב אותי ומי חושב על עצמו. רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח אבל לא מבינה שאני והתינוק צריכים אחד את השני. לא מבינה שתינוק צריך את אמא שלו ואומרת לי שאני צריכה לשחרר אותו יותר!! חצופה לא עברו שבועיים מהלידה! כשהיא באה הוא רק איתה אני לא מרימה אותו אפילו! אומרת לי להרגיל אותו להאכלות בשעות קבועות תינוק בן שבוע!!

אני לא סומכת עליה שתשמור עליו. אני מרגישה שהיא מקנאה. בי ובהורים שלי שנמצאים יותר עם הנכד וקשה לה לקבל את זה והיא מחכה שרק נעזוב שם. היא אגואיסטית וחושבת רק על עצמה ואני לא יכולה לראות אותה.

איך מתעלים מעל הרגש הזה? אהבה לא תהיה פה אני נתתי את כל כולי וגם בזמן ההריון לא היה אכפת לה שאעבוד קשה ואתאמץ העיקר שהבן שלה ינוח. הלידה הזו גרמה לי להבין שהכול דיבורים והיא לא אוהבת אותי. אני שוכבת באשפוז ושומעת אותה מדברת עם בעלי בטלפון וצוחקת על שטויות בזמן שכל המשפחה שלי לא תפקדה מרוב דאגה ביום הזה שהיה קשה. לצערי בעלי הבין שאני לא אוהבת אותה ואמר שהוא מכיר אותי ואני שונאת אותה. אמרתי לו שנפגעתי ממנה מאוד בתקופה הזו. ושאני אכבד אותה תמיד אבל לא חייבת לאהוב אותה וכרגע קשה לי לשחרר מהרגש הזה.

בבקשה תגידו לי איך מתמודדים עם חמות רעה שמשחקת אותה שכאילו אוהבת אותי אבל כל פעם מחדש אני רואה במעשים שממש לא. בעיניי זה הכי נורא. אחד בפה אחד בלב. מעדיפה שלא תעשה את עצמה ותהיה כנה. כרגע אני לא יותר מדי נחמדה אליה ונגמרו הימים שניסיתי לרצות אותה והיא לא העריכה את כל הכבוד שנתתי לה.

אוי בנות אני משתגעת אני שונאת אותה ובא לי שהיא תהיה כמה שיותר רחוקה מאיתנו אין לי אנרגיות אליה בכלל ובטח שלא בתקופה הזאת אבל היא צריכה לראות את הנכד אז אני חייבת להתגבר על עצמי איך עושים את זה??
לקחתי נשימה עמוקה כשקראתיבתי 123
מאוד דומה לסיפור שלנו וכבר יצא לי לכתוב פה כמה פעמים. כן יש חמות שחושבות שזה הנכד/ בן שלהן והכלה קצת מפריעה בדרך היא לקחה את הבן האהוב ועכשיו גם את הנכד. ובהחלט יש קנאה. והן באמת לא מבינות שיש הבדל בין האמא של האמא לבין החמות
אני מציעה שתחליפי את השנאה ברחמים.. באמת רק רחמים על נשים שמרגישות ככה.
ומצד שני תעמדי על שלך בכל הנוגע לטיפול בילד
לבעלך תגידי שאת אוהבת אותה והיא אישה מקסימה אבל את אחרי לידה והורמונלית ואת מבינה שלאמא שלו קשה לקבל את המצב ואת מבקשת שתסכמו מראש מה לענות לה כשהיא מבקשת כל מני דברים ושהוא זה שיעמוד מולה ויענה לה.
אל תתעלי על הרגש הזהאמאשוני
שיחה דחופה עם בעלך, לאפס אותו על הצורך שלך כיולדת.
תשארי בכור המוגן אצל אמא כמה שיותר.
החמות לא צריכה להיות בתמונה, ובטח לא כ"כ הרבה שבועיים מהלידה.
לא פלא שכל הרגשות האלה עולים כלפיה.
ריחוק מביא לקירוב
וקירוב מביא לריחוק.
די, את יולדת, יש לך מספיק אתגר עצום בחיים כרגע, את לא צריכה שום חזית נוספת.
פשוט לנטרל אותה מהחיים שלך כרגע.
עוד חודש את והתינוק תהיו במקום אחר מבחינת התאוששות ואז יהיה מקום לטיפים מתאימים למצב ואיך לחיות איתה בשלום ואיך לתמרן בין המקום שלך כאמא למקום שלה כסבתא.
כרגע זה רק את והתינוק בתמונה.
לא לתת לאף אחד לפגוע לך בהחלמה הפיזית והנפשית.

תרגישי טוב ובהצלחה!
מזל טוב ענק ענק..רויטל.

קודם כל אסור לך להיות בצער או בעצבות את חייבת להיות בשמחה אדירה,

והכי חשוב שבעלך יבין אותך ויבוא לקראתך, לנסות לא לערב אותה בכלל ממה

שקורא ביניכם, להשתדל לא לדבר עליה שום רע ממש ככה שום רע, תחיי את החיים

עם בעלך, וכשהוא צריך ללכת לשם שילך, אל תלחמי על זה, רק הכי חשוב שיהיה לך

טוב עם בעלך, ואם יש צורך תשאלי רב אם בעלך צריך ללכת לשם או לא,שוב תהיי

בשמחה כי זה מאוד משפיע על כל הבית כשהאשה שמחה,בהצלחה רבה לך אמן.

את ממש לא חייבת להתגבר על עצמך היא נשמעת לא נורמליתמיואשת******
ואחרי לידה ביקור של שעה בשבוע לסבתא זה נורמלי ומקובל.
דחוף לתפוס את בעלך שזה מה שאפשר כרגע וזהו ולתפוס כמה שיותר מרחק
וזה הילד שלך מותק. לא בא לך שהיא מחזיקה אותו תיקחי אותו. בלי לחשוב פעם אחת אפילו.
^^^חצילוש
וואי כל כך. אמאלה. יש אנשים חסרי גבולות. את אמא שלו נקודה. לשים לה גבולות בחיוך ואסרטיביות ולדבר עם בעלך שיהיה איתך בזה. אין לתאר.. חיבוק יקרה!!
וואי וואי נשמהאורוש3
את יולדת!! את חייבת להתאושש פיזית ונפשית. ולהיות כמה שיותר צמודה לקטן. הוא עוד עוברון בכלל. ברור שהוא עלייך מרבית היממה. מקווה מאוד שהיא תתאפס על עצמה בקרוב. בינתיים מי אמר שהיא חייבת לראות את הילד? סליחה. הוא השניה נולד. ראתה אותו מספיק לחודש הקרוב ככה נשמע. את לא צריכה להתמודד עם זה. שבעלך ידאג שתתפוס מרחק. אחרי שתתאוששי קצת יותר תראו מה ואיך אתם עושים כדי לשמור על איזון. עכשיו רק את והתינוק במשוואה. ניסית יועצת הנקה? בהצלחה עם הכל מותק! תרגישי טוב! נשמע שהמשפחה שלך תומכת. מעולה. תחכי עם מי שטוב לך. תשמרי על עצמך נפשית. מקווה שבעלך גם תומך! חיבוק
אמאל'ה...בת 30
שבועיים אחרי לידה ועם זה את מתמודדת....
כולן כתבו לך כאן דברים מאוד נכונים וחכמים.
אני מוסיפה רק שתתעלמי.
תתרכזי בעצמך ובתינוק.
יש לה בעיה כלשהיא, את לא יכולה עכשיו להרשות לעצמך להתמודד עם הבעיה שלה. תשאירי לה את הבעיה.
לדעתי הענין פה יותר הוא בעלך.
את גם לא יכולה להרשות לעצמך בתקופה כ''כ רגישה שהוא לא יהיה לצידך או שהוא עצמו יהיה בין הפטיש לסדן.
לכן באמת כדאי לך לדבר איתו, אבל על עצמך, לא עליה. מה את צריכה, מה חשוב לך. תשימי אותה בצד לגמרי, היא בכלל לא צריכה להיות ענין.

ואל תשכחי, את עכשיו בזמן מאוד רגיש!! עייפות, לעדה ראשונה, הורמונים. הכל נראה פי קשה, מעצבן פי מאה.
כשתתחזקי, וגם תהיי בטוחה יותר בהורות שלך, והיכולת שלך להבין את התינוק ואת הצרכים שלו, וגם בעלך יתרגל קצת למציאות חדשה של תינוק בבית , אז תוכלי בכלל לחשוב על כל העסק הזה שוב.
עכשיו- פוקוס רק על עצמך ועל התינוק!!
ואם היא מתערבת שוב ושוב, תהדפי אותה באופן רגוע ''תודה אבל חשוב לי שהוא יהיה איתי כל הזמן, הוא עדיין קטן'' ''תודה אבל אני ממש בסדר'' ''תודה, אני מסתדרת ''
אימלה אימלה אני פשוט בשוק!!לפניו ברננה!
חיבוק ענק ענק על ההתמודדות הזאת.
במקום להתעסק בהחלמה שלך ובלימוד שלך את התינוק ואת התינוק שלך.

מצטרפת לדברים החכמים שנאמרו פה, ורוצה להוסיף, שאולי כדאי לחשוב על דרך לשקף לבעלך כמה מוזרה ולא מתאימה ההתנהגות של אמא שלו.
כשזה בא ממך, הרבה פעמים זה לא יישמע, יעורר בו אנטי וכעס ורק יגרום לו להרגיש שאת פשוט שונאת אותה ולכן מסתכלת עליה עקום. קשה לבן אדם לשמוע רע וביקורת על אמא שלו.. בסוף הוא אוהב אותה והיא גידלה אותו. לכן, הייתי ממליצה שאת תתמקדי במה שאת צריכה, ותנסי לבקש מאמא שלך (הבנתי שאתם עוד אצלה? אל תחזרו מוקדם ממה שמתאים לכם כזוג רק בגלל חמותך. ואם בעלך מעלה את הרעיון תוודאי טוב טוב שזה לא בגלל דעתה אלא בגלל הצורך שלו. אל תכניסו צד שלישי לשיקולים זוגיים שלכם) או מחבר קרוב "לזרוק" ולפמפם שבקשות כאלו מייד אחרי לידה זה מוגזם ולא הגיוני לבקש ש מיולדת דברים כאלו. שאם היא תיקח אותו ללילה יהיה לך גודש, וההורמונים שלך לא נותנים לך להיפרד מהתינוק שלך כל כך מהר (אגב, יש מחקרים שאומרים שניתוק מוקדם מדי בין האם לתינוק עלול לגרום לדיכאון אחרי לידה!)
לקחת לילה?!?! רצינית??! בעיני לא לפני גיל שנתיים, אלא אם יש צורך חשוב/דחוף.
וואי וואי נשמע קשה אהובהמחכה להריון

חיבוק גדול! תשמרי מרחק עכשיו שאת אחרי לידה גם אם ירצו לבקר תגידי שאת רוצה לנוח..אני כלכך מבינה אותך אמנם לא עברתי אותו דבר אבל גם היו לי תקופות קשות עם חמותי..ועדיין לפעמים נדמה לי שהיא מקנאה..את לגמרי בסדר הרגשות שלך כלכך מובנים!את צריכה עכשיו לנוח ולהתעסק רק בך ובתינוק היא לא צריכה להיות בתמונה בכלל

בעלי בכל הזמן הזה לא הבין אותי וניסה לגונן עליהאחרילידה
וזה מה שעוד יותר הביא אותי לעצבים. עכשיו הוא מתחיל להבין שיש דברים שלא עושים או אומרים לאישה אחרי לידה ויש דרך להתנהג. אני מצפה מאישה שעברה את גיל 50 ועברה כמה לידות להיות קצת רגישה למצבי..

הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים.
ומבחינתה היא לא ראתה אותו מספיק. כמה דמעות ואנרגיות הוציאה ממני האישה הזאת אחרי הלידה. יש בה הרבה רוע שקשה להסביר ובדרך כלל אני אדם מאוד סלחן אבל כאן קשה לי. גרמה לבעלי לרצות לעבור מההורים שלי. היום הוא מבין שהוא לא חשב נכון. תודה לאל שאני לא בדיכאון אחרי לידה עכשיו כי בגללה בעלי התנהג בצורה שלא אופיינית לו וכל הזמן חשב על מתי ההורים שלו יראו את התינוק וזה לא הוגן שההורים שלי רואים יותר (מן הסתם שיראו יותר וברוך ה'). במקום לראות את הקושי והכאב שלי הוא עסק המון סביב זה!

היא רק לא מבינה שהיא עושה את הפעולה ההפוכה כי כל הדברים האלה גורמים לי להתרחק.

ברוך ה' שהפורום הזה קיים! יכולה לפרוק ולקבל הבנה והכלה שבשבועיים האחרונים לא קיבלתי לא ממנה ולא מבעלי בגללה. והקטע שהיא כאילו אומרת כמה היא דואגת לי וכמה ככה וככה אבל במעשים זה ההפך הגמור ואני גם מרגישה שזה צביעות.
הפורום הזה זה אי של שפיות בתוך כל הבלגן זה ממש מחזק נפשות שתדעו..
חיבוק חזק חזק יקרה!!!חצילוש
אין כזה דבר אי אפשר כי היא תיקח קשה! זה התינוק ש-ל-ך. לענות באסרטיביות וחיוך- אני רוצה שיהיה איתי עכשיו. זהו. לשדר ביטחון שאת יודעת מה לעשות עם התינוק שלך ואיך לדאוג לו ולא צריכה עזרה ועצות בטיפול בו כל עוד לא ביקשת. היא מוזמנת להיעלב עד מחר. אין מציאות כזאת שהיא לוקחת לך את התינוק מהידיים ללא רצונך. פשוט אין. לשים גבולות.
לגמריייי. הזויהאורוש3
את חייבת להתנתק ממנה . פשוט חיייבתמיואשת******
אם את אצל ההורים שלך דברי עם אמא שלך שלא תאפשר ביקור של יותר מפעם בשבוע. ושאחרי שעה תגיד יפה שאתם צריכים לנוח.
אני זוכרת אחרי לידה ראשונה שלי חברה בא לבקר וישבה מלא זמן ואמא שלי נכנסה ואמרה יפה- מיואשת אחרי לידה והיא צריכה לנוח, תודה שבאת לבקר אותה ממש יפה מצידך. וזהו. הייתי בהלם והיה לי קצת לא נעים אבל וואללה, הצילה לי את החיים.
ומה את חושבת אם היא תיפגע? שתיפגע. קחי את התינוק וזהו. באמת מה הקשר להיפגע מכזה דבר? אם היא כזו משוגעת בעיה שלה. והדבר האחרון שאמור לענין אותך עכשיו זה רגשות של חמותך.
שימי פס ותדאגי לעצמך כי אם תהיי נחמדה עכשיו על חשבון הנפש שלך המחיר בעתיד יהיה עצום גם לך וגם לבעלך. תגידי לו את זה.
^^לגמריאמאשוני
מסכימה לחלוטין.
שעה פעם בשבוע זה סביר.
בשעה הזאת אני כן חושבת שצריך לשחרר ולתת לה להחזיק את התינוק ולא להתנסות באסרטיביות בסיטואציה הזאת.
אפילו תיכנסי להתקלח, תאכלי ארוחה טובה. תנצלי את השעה הזאת במקום להיות במתח כמו קפיץ.

נגמרת השעה, תודה רבה. ניפגש שבוע הבא.

ובלי רעיונות הזויים ומשוגעים של לקחת אותו אליה בלעדייך.

שלחי לבעלך קישור לשרשור הזה.
מבטיחה שלא נאכל אותו, רק נסביר לו יפה יפה מה זה יולדת וכמה הוא עלול להתחרט על המצב שאת מתמודדת איתו.
את יולדת. צריכה שקט. צריכה רוגע. צריכה ביטחון.
לא אמורה להילחם עכשיו מלחמות.

וההורים שלך רואים את הנכד יותר מטבע הדברים. יולדת מטפלת ביילוד. יולדת צריכה תמיכה. יולדת נתמכת בהוריה מולידיה= סבא וסבתא מצד האם מטפלים יותר בתינוק.
זה לא בגלל המעמד שלהם כסבא וסבתא מצד עצמו. זה בגלל שהם ההורים שלך ואת היולדת. זהו.

אחרי ההתאוששות מהלידה, אחרי שכבר לא תצטרכי תמיכה מההורים שלך,
כל צד יקבל את המעמד הרגיל של סבא וסבתא.
בעלך צריך להבין שכרגע אין פה בסיס להשוואה.
לצורך ההמחשה- זה כמו שחמותך תיפגע שצוות רפואי רואה את היילוד יותר מסבתא שלו... או שבעלך ייפגע שאת עם הילד יותר ממנו...
^^כל מילה. וחיבוק לפותחת ❤ החמות נשמעת הזויה..חדשה,,
אל תיתני לה לגעת בתינוק אפילולאה1234
בתקופה אחרי לידה פשוט תציבי עובדה לבעלך : אמא שלך מאוד פוגעת בי, וזה מחליש אותי עוד יותר, לכן אמא שלך לא מוזמנת לבית שלנו לחודש הקרוב!!
כן, היא תיפגע, אבל הבריאות שלך יותר חשובה,! אם היא אידה שאי אפשר להציב לה גבולות אז חסל סדר ביקורים! אחרי חודש תחשבי מסלול מחדש
חיבוק חזקקקק קודם כל💜💜כמה טוב שבאת
בעיניי הכייייייי הכיייייי חשוב זה לדבר עם בעלך.
להסביר לו את מה שאת מרגישה, לשפוך את הלב, לא להשאיר משקעים. ממש להגיד את מה שאת מרגישה וחווה.

דבר שני - את!!!!!! המחליטה על הילד שלך. נקודה.
כמובן שגם בעלך, זה אותו דבר בעיניי.
כל השאר יכולים להציע, לשאול, לבקש, לעשות מה שהם רוצים.
רק את מחליטה.
לא מתאים לך שהוא יהיה אצלה - הוא לא יהיה.
היא לוקחת לך אותו מהיד - אל תתני לה!
כמובן שהיא יכולה להחזיק לפעמים, אבל רק ברשות שלכם.
את לא חייבת לנסוע אליה כל הזמן, את לא חייבת לה דין וחשבון על בחיים שלכם.

אם אתם לא גרים קרוב אליה, אז פשוט תשכחי ממנה קצת.
את לא חייבת לענות לטלפונים שלה וגם לא לבקר כל הזמן.
פעם בשבוע לאישה אחרי לידה זה מלא!

ותחבקי את עצמך המון, תיהני מהזמן הזה, מהחיבור לפצפון, תצטלמו ביחד, תשחקו, תתכרבלו.
תקבלי כוח מאמר שלך ומשאר המשפחה, תדברי עם חברות.
ממש תקיפי את עצמך במה שטוב לך!!!!

ושוב - הכי חשוב לדבר עם בעלך.

בהצלחה אהובה!
היא הזויה ברמות!!קוקיז
תישארי אצל אמא שלך אם זה מה שעושה לך טוב! למנן מפגשים ולהכריז בקול שאף אחד לא נוגע בתינוק. תתמקדי בהחלמה ובתינוק שלך!!
תגובה שונהחולת שוקולד
היא נשמעת חמות נורמלית, לא מאלה שרגישות וחברות הכי טובות של הכלה אבל חמות ממוצעת, מה שכתבת מאוד נפוץ, זה לא כזה יוצא דופן, בטח יצא לך לקרוא פה הרבה סיפורים דומים

ברור שאת יכולה להתרחק ואת לא צריכה לתת לה את התינוק ולא שום דבר אבל לא בגלל שהיא רעה אלא כי ככה את מרגישה

מזל טוב
מסכימה איתךמארי
אולי היא מאד מתרגשת ולא יודעת איך להראות אז היא עושה בהגזמה.
אצלי זו היתה אמא שלי שתהיה בריאה. ולא מדובר בנכד ראשון. היא היתה לוקחת לי מהידיים, מאכילה במקומי ( לא הנקתי) ועוד דוגמאות.כשאחותי העירה לה בעדינות, היא ממש נפגעה ולא הבינה מה לא בסדר.
גם אני מסכימה...דפני11
לא יודעת, רוב הדברים שכתבת (הפותחת) כתבת שאת *מרגישה* שהיא מקנאה, או ברור לך שזה מקנאה...

אני לא מכירה את מערכת היחסים שלכם, ומה באמת קורה, אבל אובייקטיבית מהדברים שכתבת, רובם נשמעים כמו חמות נחמדה שרוצה לעזור וקצת (הרבה..) שכחה מה זה להיות יולדת. או לחילופין שייכת לדור של פעם... שלא מבינים כמה חשוב הקשר אמא- תינוק וכמה אחרי לידה הכל יותר רגיש ונפיץ ובכלל...
וכמה צריך ללכת אחורה
ולכבד כל מה שהיולדת אומרת
ולשתוק הרבה הרבה
ולהציע עזרה אבל לא לכפות. ולא להציע מה בדיוק. אלא לתת ליולדת לבחור איז עזרה אם בכלל היא רוצה..
באמת. פעם לא ידעו את כל מה שאנחנו יודעים היום.
כולל הקטע הפיזיולוגי בחשיבות של החיבור אמא תינוק על כל ההיבטים שלו.

אז מצטרפת לכל ההמלצות להתרחק ממנה כרגע
וגם (שוב) מתחברת למה שאמאשוני כתבה.

אבל כן חשוב לי גם להראות לך את הצד הזה שיכול להיות שהיא לא עושה הכל מקנאה, אלא רק מחוסר טקט גדול וסתם פשוט בתור היותה **חמות** ועוד **נרגשת**.
ואולי הפירושים למעשים שלה יכולים להיות דווקא לטובתה..

כך או כך ממליצה להתרחק, ובהמשך כשהכל יתאזן בגוף ובנפש לחשוב על זה שוב....(שוב, לא מכירה את מערכת היחסים שלכן, רק בתור מישהי שקוראת מצד פוסט אחד)

לפעמים אנחנו מפרשים דברים והפרשנות שלנו היא רק שלנו.... לא באמת מה שהצד השני מרגיש/מתכוון
ואו נקודה משמעותית ממש למחשבה!לפניו ברננה!
נכון. אני גם רציתי לכתוב משהו בסגנון הזהבת 30
ישר כוח
מסכימה ורוצה גם להוסיףבארץ אהבתי
לפעמים מאוד קשה להבחין ולהפריד בין המציאות בפועל לבין הפרשנות שאנחנו נותנים לה.
אין שום ספק שהמציאות הנוכחית לא טובה, החמות מעורבת מידי, נוכחת יותר מידי, אולי גם אומרת דברים שמורידים ופוגעים.
אבל הרבה ממה שכתבת כולל גם את הפרשנות שלך לסיטואציה, שאולי היא נכונה ואולי היא לא.

אז קודם כל, כמו שכולן כתבו פה, צריך לחשוב איך לשנות את המציאות הלא מתאימה, לבקש מהחמות לבוא פחות, לשים גבול לזמן שהיא מחזיקה את התינוק וכו'.

אבל בשבילך, ובשביל הקשר ביניכן, שווה להשקיע ולשנות את המחשבות עליה.
כי המחשבות משפיעות באופן ישיר על הרגש, וכמה שתחשבי יותר כמה היא פוגעת בך עושה הכל כי היא מקנאה בך, זה יגרום לך לעתים את הרגשות הקשים כלפיה. וזה גם אוטומטית יגרום לדברים להפוך ליותר נכונים, כי 'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם'. כשלך יש כעס פנימי עליה, זה יעצים את הריחוק ביניכן.
זה בכלל לא קל, וזה מאוד והגיוני שתכעסי עליה, ותחשבי מחשבות של כעס כלפיה. וזה בסדר גם לתת מקום לרגשות שיש בך, ואם תנסי לחנוק את הרגשות שלך זה בוודאי לא נכון.
אבל אם יש בך רצון לעשות שינוי, ואם יש לך קצת כוחות נפש בשביל זה, הייתי מציעה לך לנסות באופן מודע כל יום לחשוב איך אפשר לראות את הדברים אחרת. לדון אותה יותר לכף זכות. לראות איך היא עושה את הדברים לא כי היא רוצה לפגוע בך אלא כי היא לא מבינה, לא רגישה מספיק, מתרגשת מידי ולא שמה לקושי שזה גורם לך וכו'. אולי אפילו לעשות את זה בכתיבה. ואולי בהמשך, לנסות להכניס את המחשבות האלו גם תוך כדי שקורים דברים שמפריעים לך.
ואם עכשיו זה קשה מידי, זה גם בסדר. אבל אולי תזכרי את הדברים ותנסי בהמשך, כשקצת תתאוששי אחרי הלידה ותהיה לך יותר פניות נפשית.

(אני לא עברתי ניסיון כמו שלך, אבל כן יכולה להגיד שבכמה מצבים שהיה לי כעס על מישהו אחר והחלטתי באופן מודע לנסות לחשוב על הדברים אחרת, ולתת פרשנות מתוך עין טובה ולימוד זכות, וזה ממש הביא אותי לרגשות אחרים, ובחלק מהמקרים זה גם הביא לשינוי לטובה של היחס מהצד השני)

(התגובה כמובן מכוונת לפותחת, שרשרתי פה כי רציתי להוסיף על דברי @דפני11 שמאוד התחברתי אליהם)
אני חושבת שזה כן טבעי שיש קנאה מסויימת, לא במודעחילזון 123

כאילו יכול להיות שהיא מקנאה שההורים שלה יותר עם הילד
אבל רוב הסיכויים שזה משהו כזה בתת מודע ולא שהיא באמת אומרת לעצמה "איזה חוצפנים כל הזמן הם עם התינוק"
זה בצרוף קצת חוסר טאקט בסיסי יכולים להביל להתנהגויות קצת הזויות

ולפותחת-
גם ההורים שלי(!) וחמותי כשילדתי אהבו להגיד שתתני לנו אותו ללילה, תוכלי לנוח ולמה לא מטרנה, ולמה לא שעות קבועות וכל מני כאלה
כשהילדים גדלים ויש עוד ילדים, אז הם מבינים שזה בקשה לא ריאלית
כבר יש ילדים גדולים שאפשר באמת לקחת אותם ללילה ולהנות בחברתם ואז זה ברור שלקחת תינוק זה לא קשור לכלום
בילד הראשון עוד לא שמים לב כמה שמצפים ממנו על הימים הראשונים דברים לא ריאלים...

גם בקטע של הדאגה לבן שלה, נכון שזה נשמע מוגזם
אבל לפעמים הדאגה לילד הפרטי שלך מעבירה אותך קצת על דעתך (שוב כשזה בא עם חוסר טאקט מובנה כזה אז זה מתעצם...)
גם לחמותי יש קטעים שהיא מתעניינת מה להביא לו לאכול וכו' בצורה לא פרופורציונית
זה מעצבן אבל טבעי
תדברי עם בעלך, שישים אליך לב יותר, (בלי לרדת על אמא שלו יותר מדי כי זה סתם יוצר אנטי ומירמור כשמבקרים את ההורים שלך)
אבל תדעי שזה עובר בסוף וקצת מתאזן בהמשך

גם מסכימההריון ולידה
את התחושות שזה מייצר לך אני ממש מבינה!
ומצטרפת להמלצה לא להעמיס על עצמך מפגשים כאלה עכשיו
אפשר שבעלך יאמר לה בעדינות שאת עוד בהסתגלות ובעיקר צריכה זמן נחת בבית עם התינוק יחד להכיר אותו מקרוב.

וחושבת שכמעט כל מה שאמרת זה פרשנות וחלקה אולי כן מרגישות גבוהה של אחרי לידה ,של תפקיד חדש שבהתחלה באופן טבעי כדי לרכוש בטחון באמהות צריכים שהסביבה תשדר לנו אמון ולא תיקח עודף חסות.זה מובן ממששש
אבל חושבת שהמילים מקנאה,רעה..לא בטוח מדוייקות
אם תנסי למחוק אותן מהלקסיקון כאופציה-אפילו באופן מאולץ -לו ר לך לעצמך- זה בטוח לא- אולי לאט לאט תגלי שההתנהגות שלה נובעת מחוסר הבנה מה הצרכים של יולדת צעירה,מחוסר בטחון שלה,
גם לי אחרי הלידה הראשונה אמא שלי כל הזמן רצתה לעזור ,להחזיק את התינוקת כדי שאשן ,להחליף לה..ואני פשוט הרגשתי שאין לי צורך בכך כי יחסית ישנתי בלילה בהתחלה(זה עבר אח''כ לא לדאוג חח) וכי כשהיתה ערה רציתי את הנחת איתה במיטה בשקט. לא הרגשתי שצריכה מעבר .
כביסות וכלים רק בעלי עשה אבל כמה כסר יש כשזה רק זוג וכשמבשלים לך(אמא וחברות)
אז פשוט ביקשתי בעדינות- אמרתי שאין לי צורך כרגע בעשרה ואם אצטרך בשמחה אגיד לה . הסברתי לה מה טוב לי ולמה אני זקוקה
בלב היא כן קצת נפגעה נראה לי..
אבל
אחרי כמה לידות כשיש עוד ילדים בבית ועוד עומס עבודה
יוווווו כמה היתי רוצה את העזרה הזאת שהציעה לי
שתיקח את הקטני קצת שאוכל לישון ,שתחזיק אותו ואוכל להתקלח ולארול משהו או להיות פנויה לגדולים
לדעתי סבתות שוכרות את השלב הזה בחיים אחרי לידות ומבחינתן לקחת את התינוק זאת עזרה מצוינת
אבל לא מודעות
לזה שבילד ראשון זה שונה לפעמים
שיש רגישות של התחלה והיא מצריכה מרחב התנסות רקוע ולא עם עודף גוננות
זה גם דור אחר..
ואולי היא הגיעה יותר מנוסה לאמהות
קשה לי להאמין שיש לה קנאה כשאת חזקה שגורמת להתנהג בצורה נוראית כ''כ ..פעם אחת קורה שטועים.לכולנו.
אבל לא יודעת..רוב הנשים הן טובות ואם אין מערכת משפחתית מורכבת במהות מאז ומעולם במשפחה שלהם
יש סכוי גדול שעוד מעט הכל ירגע
וגם אתם יכולים לבקש ולהתנהל לפי מה שנכון לכם

תחשבי שמשפחה זה כמו זרע כזה שגדל בתוך האדמה
נכון פוגשים אבנים וקוצים ועשבים שוטים
אבל להתקע בקוץ ולהכריז זהו -אני שונאת אותה לתמיד וזהו
זה לאבד עץ שלם שיכל לגדול כאן
זה גם להרחיק את בעלך מכור ההיתוך שלו

בקשרים צריך לזהות בזמן קשה אם זה קצר מקומי נקודתי או באמת ביטוי של הפסקת חשמל כללית..
אל תלכי רחוק שבועיים. אחרי לידה זה טרי
כן זה הרבה הורמוים שפועלים עלינו וזה לכולנו ככה והם יתאזנו לאט לאט
לגמרי תשאגי לעצמך להיות איפה שאת שמחה ורגועה ואל תפעלי מלא נעים ואיןוץ
אבל
גם אל תשברי כלים
אל תכניסי את המילה 'ונאת ללב
ובעיקר אל תגידי לבעלך כאלה אמירות על אמא שלו. זה אחד הדברים הכי קשים רגשית.
טפשר לספר בקושי נקודתי- התבאסתי שאמרה לי שלא אתן לתינוק להרדם בידיים זה גורם לי להרגיש...
אבל לומר לא אוהבת אותה..זה צורב בלב. ואח''כ גם יכל לפגוע בזוגיות שלכם
זה צורך בסיסי של ילד להיות קשור למשפחה שלו בכל גיל
כתבת מהמם. חבל שמאנונימילפניו ברננה!
למרות שכתבת מהמם ועם כל הכבוד לכולכן,מיואשת******

"רצתה לקחת את התינוק אליה הביתה מבלי לשאול אותי בזמן שהתאשפזתי! להסיע תינוק בן 4 ימים נסיעה של 40 דקות הלוך ו40 דקות חזור! כל הזמן אומרת שתיקח אותו ללילה או שניים כדי שננוח"

וואלה. לא.

אתן טועות.

זו לא התנהגות נורמלית 

לא "כמו הרבה חמיות" ו"יש עוד כמוה"

וזה ממש לא מאד נפוץ

ממש ממש לא.

אין פה את כל הפרטים...חילזון 123

אני לא יודעת מה הסיבה שהיא התאשפזה, ולכמה זמן, ומי היה אמור לשמור על התינוק בזמן הזה.
אבל אם זה אישפוז ארוך והיא אמורה להשגיח עליו, אין חוסר הגיון בלהסיע אותו אליה
אולי היא לא שאלה אותה אבל כן שאלה את האבא של התינוק? זה לא בילתי סביר

כן בעיני האישיות זה לא הגיוני לעשות את זה והייתי מטילה וטו, אבל אני יכולה לראות את בעלי נענה לבקשות עזרה כאלה... לפחות בילד הראשון כשהוא עוד לא היה ככ מודע למה תינוק צריך...

אפילו אמא שלי הציעה לי מתישהו לקחת את התינוק ללילה לישון אצלה שאוכל לישון
ואי אפשר להגיד שהיא חסרת טאקט ולא מבינה כלום...

אני גם לא יכולה לדמיין מישהו מציע לי כזה דבר רגע אחרי לידהבארץ אהבתי
לא יודעת מה הרקע להצעה, ובהחלט יכול להיות שזה לגמרי הזוי ולא שייך.

אבל אני חושבת שהנקודה העיקרית פה היא לא האם החמות נורמלית או לא, אלא איך מתמודדים עם ההתנהלות שלה והמציאות שנוצרה, שבטוח לא נורמלית עבור @אחרילידה.

אז יש מצד אחד את המישור המעשי, של לשים גבולות ברורים, לשתף את הבעל, ולדאוג ליותר מרחק ופחות התערבות בשלב הזה. ועל זה היו רוב התגובות שנכתבו בהתחלה, ואני לגמרי מסכימה עם זה.

אבל מצד שני, יש את העבודה הפנימית, את ההתסכלות והיחס אליה. שזה קשור גם להרגשה הפנימית שלה, גם לזוגיות שלה עם בעלה (שקשה לו עם הכעס של אשתו על אמא שלו) וגם ליחס מול החמות בפועל.
ועל זה אני כתבתי וגם אחרות כתבו, שהסתכלות אחרת על אותה סיטואציה תוכל להביא לפחות כעס.

גם אם החמות לגמרי לא בסדר, אני מאמינה שהיא לא אישה רשעה שרק רוצה לפגוע. אפילו אם היא באמת מקנאה מאוד, זו חולשה שלה, זה יושב לה איפשהו על מקומות רגישים בנפש שלה. וגם אם זה מביא אותה להתנהגות שפוגעת באחרים, עדיין יש מקום גם לרחמים כלפיה ולא רק לכעס.
זה לא קל לעשות את השינוי הזה, אבל מניסיון - זה מועיל מאוד קודם כל למקום הפנימי של מי שעושה את העבודה הזו, והרבה פעמים גם משפיע על הקשר ועל הצד השני.
בגדול מסכימה איתךמיואשת******
על ענין העבודה הפנימית, אבל וואלה לדעתי זה לא מתאים עכשיו. עוד חודש חודשיים כן.
עכשיו, עם מה שהיא עוברת משפטים כמו - כן היא הזויה שימי עליה פס, עוזרים יותר לתמיכה נפשית ורגשית. כמובן זו זווית המבט שלי.
צריך רגיעה ויכולת הכלה מסוימת בשביל להתחיל עבודה של שינוי מבט וזה לא הזמן המתאים. דעתי האישית.
יכול להיות שאת צודקת...בארץ אהבתי
וגם כתבתי בתגובה שלי שיכול להיות שכרגע היא לא במקום הזה וזה קשה מידי, וזה לגמרי בסדר.
אני חושבת שזה מאוד אישי, ובלי להכיר את הפותחת, את המקום שלה בחיים, את הרקע למה שסיפרה וכו', קשה לדעת מה באמת נכון לה לשמוע עכשיו.

אם זו היתה אני, והייתי מאוד כועסת על מישהו עד כדי הרגשה של שנאה, אני חושבת שחוץ מלקבל תמיכה והכלה על מה שאני מרגישה, כן היה מוסיף לי אם היו מזכירים לי שאפשר לפרש אחרת את הדברים, שאני יכולה גם לשנות את הרגשות החזקים שאני מרגישה אם אני אחשוב אחרת על הדברים.
אז אני חושבת שכן יש מקום לכתוב את הדברים. ואם זה לא מתאים לה עכשיו, אולי בהמשך זה יעזור לה.

אם היתה בדברים שנכתבו איזו שהיא שפיטה כלפיה, שהיא סתם כועסת בגלל פרשנות לא נכונה ובעצם החמות בסדר גמור, אז באמת לא נכון לכתוב דברים כאלו. אבל זה לא הרושם שאני הרגשתי כשקראתי את התגובות האחרות, וגם אני בתגובה שלי השתדלתי מאוד שלא ישמע כך.

בכל מקרה, תודה שאת מאזנת לצד השני ומזכירה שבאמת יש פה התנהלות לא תקינה של החמות, ובאמת יש מקום לכל הרגשות שעולים בעקבות זה, ואם כרגע קשה מידי להסתכל על הדברים אחרת, זה הכי נורמלי בעולם ולא צריך להרגיש על זה רגשות אשמה בכלל...
💕💕🌹מיואשת******
וואי, כל מילה!!קוקיז
אנחנו לא יודעות את כל הסיפורמחכה_ומצפה
היא כתבה שהייתה מאושפזת, אנחנו לא יודעות אם הייתה במצב לטפל בתינוק (ואם זה אפשרי טכנית בכלל אם נניח היא עצמה מאושפזת אחרי השחרור) ואם היה מישהו אחר שיכול או מוכן לטפל בתינוק קטנטן בן 4 ימים. אני מניחה שהחמות לא ניסתה לחטוף את התינוק ברכב שלה בלי להגיד לאף אחד אלא שאלה את הבן שלה אם הוא רוצה שהיא תיקח אותו אליה. בעיניי לגיטימי לשאול את הבן ולא את הכלה, אני מניחה (כמו שהיא בטח הניחה) שהבן ישאל את אשתו. מה גם שכאמור הכלה הייתה מאושפזת, אז אולי עוד יותר לא רצתה להפריע ושאלה את הבן.

להציע לקחת את התינוק ללילה כדי שינוחו - באמת ממש ממש לא מתאים בגיל שבועיים אבל אולי עוד כמה שנים הפותחת תברך על הכוונה הטובה של הסבתא שתאפשר להם לילה התאווררות בצימר.

מחזיקה את התינוק כשהיא באה - אם הוא רגוע אפשר לנצל את הזמן לאכול או להתקלח. אם הוא בוכה פשוט אומרים שהוא צריך לינוק ולוקחים אותו לחדר. אחרי 10 דקות הבעל (או הסבתא השניה) יוצאים לחמות ואומרים לה שהתינוק והאמא עייפים ונרדמו ותודה שבאת ושלום וביי. גם אם הוא רגוע והאמא רוצה אותו איתה (לחלוטין לגיטימי) פשוט לוקחים אותו ואומרים שהיא רוצה לנוח ורוצה את התינוק לידה ותודה שבאת וביי.

כל הזמן דואגת לבן המסכן שלה גם כשכלתה אחרי לידה ולא מרגישה טוב - לא הכי נחמד ומתחשב אולי, אבל זה הבן שלה ומניחה שהרבה כאן יגידו את זה על החמות שלהן, שהכי חשוב להן כמה קשה לבן שלהן, מסכן, הוא לא ישן טוב בלילה כי אשתו בדיוק ילדה. להבא שהתינוק יתזמן את הצירים לבוקר ושאם אפשר שיוולד גם תוך שעתיים כדי שהבעל לא יפספס את ארוחת הצהריים.

באמת שלא ראיתי כאן משהו כזה נוראי, או חמות קנאית או מרושעת שתוארה כאן די כמפלצת (באופן מאוד חד צדדי כי מן הסתם נחשפנו רק לצד אחד). או כמישהי שמקנאה ועושה לה עין על החלב ובגלל זה אין לה חלב (מבינה את הכאב של הפותחת ואת הקשיים בהנקה, אבל להאשים בזה את החמות נראה לי ממש לא קשור). גם להגיד שהיא שונאת אותה נראה לי קצת חריף (ואולי היא באמת ראויה לשנאה, אבל בעיניי לא על סמך מה שנכתב כאן).
כן ראיתי כאן חמות קצת נרגשת מדי ומאוד מאוד חסרת טאקט, שקצת שכחה כנראה מה זה להיות אחרי לידה. אולי זה נכד ראשון, אולי זה נכד לא ראשון אבל ראשון מכלה ולא מהבת שלה, והיא לא מבינה עדיין שהדינמיקה אחרת ומה שאפשר עם בת אי אפשר עם כלה. ואולי היא סתם חסרת טאקט באופן כללי ולא חושבת יותר מדי, גם קורה.

וכן ראיתי כאן אישה מוצפת והורמונלית אחרי לידה, ועוד לידה ראשונה (הכי לגיטימי בעולם!) שלא יודעת עדיין להיות אסרטיבית מול החמות (לגיטימי גם, זה יבוא בהמשך). בכל אופן טוב וראוי יהיה לתפוס מרחק כי כרגע הקשר הזה זה לא עושה לפותתחת טוב, והסיבה פחות קריטית. היא אחרי לידה ולא צריכה את זה. החמות תיאלץ להתמודד ואולי תעשה קצת פרצופים - למי אכפת?

אבל מכאן ועד לתאר את החמות כמפלצת מרושעת עם שלושה ראשים - בעיניי לפחות המרחק מאוד גדול.
ועוד משהומחכה_ומצפה
לגבי ההצעה לקחת אותו ללילה.

גם כאן בפורום יצא לי לראות הודעות של נשים (לא מניקות) ש״שלחו״ את התינוק שרק נולד לפני כמה ימים לישון בחדר אחר עם הבעל (או האמא) כדי שיוכלו להתאושש מהלידה.
ואני אישית מכירה מישהי שילדה בקיסרי מתוכנן ומראש תכננה לא להניק וקבעה טיול לחו״ל לשבועיים אחרי הלידה (תכננה להשאיר את התינוקת עם אמא שלה, אמרה שגם ככה היא לא מניקה אז מה זה משנה). גילוי נאות: זו הייתה התכנית שלה והיו כרטיסים והכל, אני לא יודעת אם בסוף היא באמת טסה לחו״ל לטייל שבועיים אחרי לידה.
כל הנ״ל הזוי בעיניי באופן אישי. לגמרי.

אבל עובדה שזה קיים. ויש נשים שזה בעיניהן לגיטימי, או שלא לגיטימי אבל נצרך מכורח הנסיבות
כי הן באמת לא מצליחות לתפקד.
אז אולי זה לא כזה מופרך לחשוב שגם החמות במקרה הזה חשבה שאולי זה רעיון טוב ושהכוונה שלה הייתה טובה ומתוך כוונה לעזור. אולי גם אצלה אחרי לידות אמא שלה או החמות שמרה על התינוק איזה לילה כדי לתת לה לנוח ולכן זה נראה לה נורמלי. לא צריך לייחס לה כוונות זדוניות כאילו היא מקנאה באמא של התינוק ומנסה להפריד ביניהם (באמת שזה הזוי שאלה המחשבות של הפותחת).

אז אומרים לא תודה ומבהירים שזו לא אופציה וזהו, לא צריך לקחת את זה למקום שהחמות מנסה להחליף את האמא או לא יודעת מה.
יכול להיות שהיא מעצבנת ונדחפת ומתערבת וכדאי להעמיד אותה במקום בהקדם, אבל מנסה להפריד בין התינוק לאמא? קצת קשה לי להאמין.

אני מבינה שהיה כאן קונצנזוס בתגובות נגד החמות, אבל קחו בחשבון ששמעתן רק צד אחד של אמא שבועיים אחרי לידה, ועוד עם אשפוז שלה במהלך השבועיים האלה וקשיים בהנקה. לא פיקניק בכלל.
אבל מכאן ועד להחליט שהחמות מקנאה באמא ומנסה להפריד בינה לבין התינוק? נשמע לי ממש מופרך, ואני מופתעת שלאחרות כאן זה נראה הגיוני (היו הרבה מאוד תגובות של ״החמות לא נורמלית״ עד שהגיעו גם תגובות שהראו את הצד השני. כאילו נראה כאן הגיוני לנשים שחמות מנסה להפריד בין תינוק (הנכד שלה!) לאמא שלו כי היא קנאית).

נראה לי שלחיות בתפיסה שהחמות מקנאה ומנסה להרע להם בכוונה זה ממש ממש לא בריא. אז מעבר ליחסים עם החמות והבעל וכל זה - נראה לי שכדאי שהפותחת תפתור את זה עם עצמה ולא תהיה עכשיו בחרדות כל החיים שכאילו החמות מקנאה בה ומנסה להפריד בינה לבין התינוק או להרע לה באופן כזה או אחר.
נראה שהתייחסו יותר להצעות ההזויותקוקיז
ולא לקנאה.
זה באמת נשמע לי הזוי להציע לקחת תינוק שרק נולד לבית אחר, להסיע אותו 40 דקות לכל כיוון או לא לתת לאמא שלו להחזיק אותו. אם החמות חושבת שזאת התנהגות נורמלית עם תינוק פצפון אז היא באמת הזויה!
ההצעה לקחת את התינוק הייתה בזמן שהאמא הייתה מאושפזתמחכה_ומצפה

ושוב, לא ממש ברור מה היה המצב שם ואם האמא הייתה בכלל במצב לטפל בתינוק (ואם בכלל זה אפשרי טכנית אם האמא מאושפזת והתינוק לא). אולי החמות לא חשבה שיש מישהו אחר שיכול לטפל בתינוק כל כך קטן כשאמא שלו מאושפזת והציעה את עצמה (נניח כי אולי ההורים של האמא עובדים והיא לא הייתה בטוחה שיוכלו לעזור עם טיפול כל כך אינטנסיבי בתינוק בן 4 ימים)? לגבי שאר הדברים התייחסתי בהודעה הראשונה שלי.

את באמת חושבת שהחמות לא נותנת לאמא של התינוק להחזיק אותו? זה באמת נשמע לך הגיוני? לא יודעת, נשמע לי ממש מופרך (ואולי מזל שלא נפגשתי עם כאלה לא נורמליות שזה נשמע לי מופרך).

איך זה אפשרי בכלל - לוקחים את התינוק ממנה, מה היא תעשה? ואם החמות באמת פסיכית ולא נותנת לאמא להחזיק את התינוק (שזה לחלוטין מופרך) הרי האמא אמרה שהיא נמצאת אצל ההורים שלה. אז אם האמא לא מספיק אסרטיבית, והחמות המרושעת לא נותנת לה להחזיק את התינוק שלה, הייתי מצפה שההורים שלה יתערבו, לא?

אני לא אוהבת להביא ציטוטים מהודעות, אבל תראי מה היא כתבה:

"הלוואי והייתה לי היכולת לקחת את התינוק מהידיים שלה. הלוואי. אבל אני יודעת שהיא תיקח את זה קשה. מספיק קשה לה לראות שהוא עליי הוא רק עושה רעש הכי קטן והיא חוטפת לי אותו מהידיים."

לא ממש נשמע כאילו החמות לא נותנת לה להחזיק את התינוק, אלא כאילו היא "מוותרת" לחמות משום מה כי קשה לחמות (למי אכפת מה קשה לה ומה לא?).

תראי, אחרי לידה זו תקופה רגישה. יכול להיות שהחמות באמת קרציה ונדחפת ומתערבת ובאופן כללי בן אדם מעצבן והיא לא אוהבת אותה. סבבה. אבל מכאן ועד להפוך אותה לאיזה פסיכית מרושעת וקנאית שמנסה להפריד בינה לבין התינוק שלה נראה לי שיש מרחק מאוד גדול. לא קראתי כאן משהו שיכול לגרום לי לחשוב שהחמות פסיכית ולא נורמלית כמו שכתבו כאן. בלי קשר כדאי לצמצם מפגשים משמעותית, כי באופן כללי אישה אחרי לידה צריכה שקט ולא להתעסק עם כל כך הרבה רגשות קשים, לא משנה אם הם מוצדקים או לא.

לי זה יותר נשמע כאילו האמא (הפותחת) היא אישה נורמלית, רגישה והורמונלית אחרי לידה. וזה לגיטימי, וזה ירגע עם הזמן. אבל בעיניי כדאי גם להאיר את הצד הזה (שהיא שללה מההתחלה) ולא רק להגיד לה שחמותה באמת לא נורמלית ופסיכית ומקנאה (על סמך דבריה בלבד שהחמות מקנאה ולא נותנת לה להחזיק את התינוק וכו' - שזה באמת נשמע בקריאה ראשונה ממש מזעזע).

להסתובב אחרי לידה עם תחושה שהחמות שלך מנסה להרע לך ולהפריד אותך מהתינוק שלך זה פשוט נורא, ולכן היא צריכה לדעתי לקרוא גם דברים אחרים שיגרמו לה לחשוב שאולי זה לא בדיוק המצב כמו שהיא רואה אותו.

ושוב, זה לא סותר שיש מצב טוב בהחלט שהחמות קרציה ומעצבנת (אבל אולי לא בדיוק מפלצת מרושעת וקנאית) ושכדאי לצמצם מפגשים למינימום עד שהעניינים ירגעו קצת.

לא חושבת שהחמות מפלצת או פסיכיתקוקיז
את מקצינה את מה שכתבתי.
יש לי קצת ניסיון עם חמות הזויה, לא מפלצת ולא פסיכית, אבל אחת נדחפת שמדברת שטויות הזויות על טיפול בילדים ואין סיכוי שהייתי משאירה את הילדים שלי אצלה לבד אפילו לא לדקה, בטח כשהם לא יכולים לדבר.
אז גם אם הפותחת הגזימה זה לגיטימי בעיניי שבנות אחרות כותבות לה שההצעות שלה או חלקן הן מוזרות ולא שייכות, גם כשהן לא נובעות מקנאה, רשעות או מה שזה לא יהיה.
נראה לי שאם הפותחת מספרת מה קורה לה,סופי123
וצריכה תמיכה, היא תקבל אמון ותמיכה, ולא ספקנות וביקורת כפי שמשתמע מההודעה שלך (אם כי ניכרת גם הכוונה הטובה).
גם אני לא חושבת שהחמות עשתה עין לחלב אבל אני רואה כמה קשה לפותחת איתה ומציעה לה מכל הלב להתרחק ולנטרל את הקושי הלא הכרחי הזה. אולי יום אחד היא תסתכל לאחור ותראה את הדברים אחרת ואולי לא. מה שבטוח עכשיו היא זקוקה לתמיכה. אז תמכו בה פה, וזה מבורך.
בדיוק מה שהתכוונתי גםמיואשת******
בדיוק מה שניסיתי להגיד ולא הצלחתי לנסח..קוקיז
וואו, ממש לא התכוונתי לצאת ספקנית וביקורתיתמחכה_ומצפה
וממש חבל לי שככה זה נקרא ☹️

גם אני הצעתי להתרחק מהחמות, ואפילו כמה וכמה פעמים.
ההודעות שלי לא היו כדי לסנגר על החמות או לעודד אותה שהיא בעצם חמות מהממת ואיזה כיף לה, ממש ממש לא. גם הדגשתי שיש מצב שהיא באמת מעצבנת ממש וצריך לצמצם איתה קשר למינימום כרגע.
ההודעות שלי היו נטו בשביל הפותחת, כי בעיניי להסתובב בהרגשה שהחמות קנאית ועושה לה עין (כמו עם החלב) ומנסה להפריד אותה מהבן שלה וכל זה ממש אחרי הלידה - זה בעיניי הרגשה הרבהההה יותר גרועה להסתובב איתה מאשר סתם חמות ממש ממש מעצבנת (וכאלה יש המון).
וואלה, חמותי מסוגלת לומר זאת ולקיים גם...להרות כוחות
היא באמת חושבת שאין כמוה והיא מצילה את הכלה - האמא הטרייה ואת הבן שלה.
יכול להיות שזה בא ממקום של חוויה מתקנת, לה לא הייתה אמא שתעזור , והיא התחתנה די צעיר וילדה צפוף.

בעיניי זה לא שייך לתינוקות תחת גיל שנה ו / או יונקים,
אבל תיאורטית , הייתי מסכימה שתקח את הילדים הגדולים ותתן לנו ערה זוגי.
וואייייבוקר אור
הצלחת להעלות לי את הסעיף
אני לא רוצה להמריד אותך נגדה אז פשוט אל תתייחסו
ושיחה דחוף עם בעלך!
קראתי אותך בבוקרשמיכת פוך
וממש הזדעזעתי לקרוא..
רק עכשיו מצאתי זמן להגיב...
ההתנהגות הזו לא שפויה בכלל!!
ואת צריכה קודם כל לדאוג לעצמך ולא לעשות לה חשבון בכלל! שתקפוץ עד מחר..
כל הבנות פה הגיבו בחומרה וזה רק מראה לך כמה הזויה ההתנהגות שלה.
האם יש לה עוד נכדים? היא גם מתייחסת אליהם ככה?
מתפללת ומקוה בשבילך שבעלך יעמוד לצידך ושהיא לא תהרוס את הקשר ביניכם.
זה פשוט הזוי!!אהבתחינם
כאילו החמות שוכחת מהזה אישה אחרי לידה! ואי!!!!!!!!!!
יכולה להגיד לך,האושר שבחלוםאחרונה
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
עבר עריכה על ידי האושר שבחלום בתאריך ג' בכסלו תשפ"א 04:13
שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות לעצמך,
זה להמעיט בפגישות איתה.
בשביל הבריאות הנפשית שלך, ובשביל השלום בית שלך.
להגיע וכן לכבד,
אבל לא ביקורים תדירים. ואולי כן להגיד לאיש שלך לדבר בנעימות עם אמא שלו.
ולהגיד לה שההתנהגות שלה קצת מוזרה.
ולשאול מה פשר העניין,
לכי תדעי מה תגלי שמסתתר מאחורי העניין הזה.

יכולה להגיד לך שאני מכירה חמות שהייתה מאותגרת פוריות, וכשנולד לה נכד ראשון מהבן שלה,
היא מאוד התרגשה, ברמה הזויה ומוגזמת
וביקשה לישון איתם באותו בית, (לכמה ימים)
כדי להיות עם הנכד שלה יותר. וכמובן גם לעזור לזוג.
לדעתי אולי מסתתר איזה עניין אצלה,
בשבילך תבקשי מהאיש שלך לדבר איתה. להגיד לה תודה על כל העזרה,
אבל שתרפה.. כשהבן אומר זה הרבה פחות פוגע
מאשר הכלה.

התאוששות קלה!
מחזירים אצלינו את המעונות מחרהריון ולידה

עד 12:30

ופתאום אני לא רגועה…

אני עם הילדה בבית ותינוק

וסבבה למ איתה ממש

אנחנו נהנים אפילו וכואב לי כאילו מחר זה היום הראשון של הגן…

בעיקר בשבילה אני רוצה שתלך, היא אוהבת את הגן

מרגישה מוזרה

באמת מעניין...ממתקית

אצלנו לא כל המסגרות חזרו, באמת לא יודעת מה השיקול

ויש אזעקות כמו במרכז
מעניין מה השיקול באמת.
למה השיקול הוא כסף?
מה הם מרוויחים שהמסגרת חוזרת?

אצלי מי שרצה לחזור למסגרת- חזר.
כל עוד יש חוסן נפשי לילד, לא חושבת שזה בעיה...
הבת שלי בכיתה ו' לא מוכנה שנקפיץ אותה לבית הספר כי אין הסעות היא רוצה ליסוע באוטובוס ואומרת הלוואי ותהייה אזעקה בדרך....חחח קורעת. כמובן לא מסכימה לה.

שמעתם על האישה שילדה 21 ילדים ב21 לידות? 🤭😱פרח חדש

הבן הבכור שלהם בן 22 עם צרכים מיוחדים

הבנתי שהם קיבלו בזמנו ברכה מהרב חיים קנייבסקי שיהיה להם מלא ילדים

בשבת צחקנו על זה מלא

דמיינו כמה בגדים צריך לכבס

כמה ליטר חלב קונים ביום

איך הולכים לישון

ואיך האמא זוכרת מה צריך כל ילד

חשבנו אולי היא מעסיקה איזה מזכירה כדי לטפל בכל הדברים שקשורים לביורוקרטיה

בקיצור.. מטורף

והבנתי שהיא עוד צעירה אז כנראה שזה לא הסוף 🤣

וואו נכנסת לי ממש ממש ללבאחת מאיתנו🌹

יקרה! שיהיה לך בעזרת ה' כמה ילדים שרצית!!!

את אהובה ורואים אותך יותר משנדמה לך!

בשמיים ובארץ ♥️💝♥️💝

לגיטימי בעיניכן לשלם סכום ממש גבוה...מולהבולה

לדירה לכמה ימים בפסח

בזמן שאח של בעלי מתארח אצל ההורים בכיף בחינם עם כמה ילדים

הוא אפילו לא החזיר תשובה שהוא מגיע סופית

אבל המקום משוריין לו מראש

נשמע לכן לגיטימי?

אמר י לחמותי שירדנו מלבוא לכל הפסח אז נבוא רק לליל הסדר ועוד יום

והיא כזה הופס אבל לא, אני משריינת לאח ההוא.

למה?? אנחנו הודענו ראשונים שאנחנו מגיעים לחג ראשון אז מה הקטע ?

היא הזויההמקורית

ממש אבל

האמת תלוי בכם

אמרת שיעשה לך טוב להתארח אז זה שיקול

יעשה לי מאוד טובמולהבולה

אבל מה זה ??

הקטע הוא שלוקח לי זמן לעכל ולעבד שיחות

רק אחרי כמה שעות אני קולטת וואלה מה אנחנו פראיירים מה נסגר

אני אומרת שתהיי אינטרסנטיתהמקורית

אם טוב לך להתארח ואת יכולה להרשות לעצמך את הסכום - תסעי

בסוף תחשבי מה את כן מקבלת מזה שאת נוסעת

לא פייר, לא סבבה, הזוי אפילו - אבל תדאגי לעצמך 

איזה קשה זהשושנושי

כואב ברמות לשמוע שמעיפים נוכחות של אח אחר (ולא משנה מה הסיבה גם אם היא הכי מוצדקת).

אני במקומך לא הייתי משלמת על דירה, מעדיפה להשקיע את הכסף הזה כדי לעשות לי חג נחמד יותר בבית.

חשבתי ששקלתם מראש לשכור דירה, לא?קופצת רגע
לפחות זה מה שהבנתי ממה שכתבת כאן.

יכול להיות שזה מה שחמותך הבינה, שבכל מקרה לא תשנו אצלה ולכן הציעה לאח אחר?

ואולי פשוט לומר לה שאת מבולבלת ולשאול מה קורה? 

יקרה זה כואב אבל חבל על הכאבאמאשוני

זה לא פעם ראשונה ולא אחרונה שאת מרגישה מופלת לרעה מול משפחה אחרת של בעלך.

האם התחושה הקשה (והצודקת) הזאת מקדמת אותך?

כנראה שלא.

כשאנחנו מזהים שנעשה לנו עוול סביר לפעול לתקן את העוול.

אבל כשאי אפשר לתקן, לא יעזור לכאוב את זה.

לכן השאלה היא לא האם לגיטימי לשלם סכום גבוה כשאפשר לקבל בחינם

אלא האם לגיטימי לשלם סכום גבוה בשביל להתארח בליל הסדר (כי אין אפשרות להתארח בחינם בכל מקרה)

בתור אחת שכמעט תמיד תעדיף בית,

דווקא ליל הסדר יש בזה משהו מאוד מקל להתארח אז אולי כן שווה את ההוצאה.

בגדול שווה את ההוצאהמולהבולה

אבל לא מבינה מה הקטע🤔

וכן ברור שיש מלא מלא יתרונות. למשל שכבר שנים אני לא מתארחת אצל אף אחד 

אצלנו במשפחה למשלאמאשוני

אף אחד לא אומר באמת מה הוא חושב ואז נוצרים מצבים אבסורדיים כאלה שכל צד מרגיש שנדפק וסותם בשביל הצד השני.

יכול להיות שחמותך חושבת שיהיה לכם יותר נוח להתארח בדירה נפרדת או שהיא חוששת שמשהו בבית שלה לא יהיה לך נוח.

קשה לדעת מה הסיבה.

בכל מקרה בגלל שזה חד פעמי הייתי סותמת.

אגב פעם בר"ה שכרנו דירה בעיר של חמותי בשכונה אחרת.

רצינו לעשות איתם 2 סעודות, עם אח אחר עוד סעודה, וסעודה נוספת לבד. ככה היה לנו יחסית המון חופשיות, ולא לגמרי חג לבד.

חמותי חשבה שאנחנו עושים סעודה לבד כי לא נעים לנו ובעלי לא הצליח לעמוד בלחץ ועשינו שם יותר מדי ארוחות לטעמי ויש מצב שזאת פעם אחרונה שהיינו שם אם אני לא טועה.

ואולי אם היא הייתה מכבדת את ההחלטה היינו עושים את זה הרבה כי באמת היה איזון מצויין ולכולם היה יותר טוב.

מה שאני באה להגיד זה שיש כאלה שאוהבים להתארח בתוך הבית של ההורים, ויש כאלה שמעדיפים בבית נפרד.

ולפעמים כשמציעים אחת מהאפשרויות האלו מתכוונים להיטיב ולא להרע.

אולי חמותך לא יודעת שאת מעדיפה את זה, או נלחצת מהאפשרות שתישנו אצלה ולא תהיה לכם פינה משלכם לאורך כל החג.

אולי היא נלחצת ממשהו אחר וככה טוב לה.

לפעמים צריך לקבל מרחב בחירה של האחר בלי לנסות להבין את המניעים שלו.

סה"כ לארח לליל הסדר זה המון טרחה, חבל להתמקד בסידור הלינה.

אם את מעדיפה את זה על פני ליל הסדר בבית, תתפנקי מזה שאת לא צריכה לבשל

ויכולה להכשיר מטבח ברגע האחרון.

תראי את הצדדים הנוחים את יכולה לישון עם פיגמה ומבחינת כסרש יותר בחופשיות

את יכולה לתת לילדים לאכול מה שאתם רגילים בלי שיפתחו עליכם עיניים.

את יכולה לצאת לסיבוב עם בעלך בלי לתת דין וחשבון.

אם חנוק לך מדי בצהריים יש לך פינה להיות בה.

יש מלא יתרונות, תחשבי עליהם.

בהצלחה ❤️

לא יודעתדפני11

נשמע ממש ממש לא נעים שיש העדפות בין ילדים

אבל נשמע לי גם (ובאמת סליחה אם זאת לא הסיטואציה). שאת מצד אחד נהנת בקרבתם ורוצה שיארחו אתכם. ומצד שני כל הזמן מרגישה מחדש שהם לא שמחים בכם או מעדיפים אחרים על פניכם או שיש בכלל הרבה חוסר נעימות שלך שם.

אבל מה שמפתיע אותי זה שכאילו יש בך צד שכל פעם מופתע/מתאכזב מזה מחדש...

וזה לא ככ ברור לי.

מרגיש לי שכדאי לך לטובתך לעשות סדר בלב ובראש שלך מה קורה שם.

אני מבינה שהחיים מורכבים ומערכות יחסים יכולות להיות מורכבות. אבל לטובת הנפש שלי, הייתי רוצה לעשות סדר אחת ולתמיד מה באמת קורה לי שם ומהם מערכות היחסים. כדי לא לשבור את הלב כל פעם מחדש וכדי להנות ממה שכן יש.

האם סהכ הם אוהבים אותכם ורוצים גם בחברתכם?

אני מדברת רק על ההורים. שאר האחים ןהגיסים זה אירוע אחר.

האם באמת אתם נטל עליהם? אם כן, במה? בהכל? או רק הנוכחות של הרבה ילדים שמסתובבים?

אולי הבישולים?

אולי הזמנים בין הארוחות?

אולי השינה?

אם באמת את חושבת שחמותך אוהבת אתכם. ויש קושי עם הנוכחות שלכם- זה אירןע אחד.

ואז באירוע כזה אני אישית הייתי מקלילה הכללללללל

באמת

לשלם כמה שצריך

להפסיק להסתכל מה קורה אצל הגיסים והאחים האחרים

לשחררררררר

כי העיקר שאני יודעת שהיא בסוף באמת שמחה בי ובילדים ואוהבת לראות אותנו וזה משמח אותה.

זה הכל.

וכמובן בהנחה שזה גם משמח אתכם לפגוש אותה. אבל בלי תנאים. אי אפשר בעיני להתארח במורכבות שיש לכם וכל הזמן להסתכל מה אחרים מקבלים ומה אנחנו לא.... זה פשוט שובר את הלב כל פעם מחדש. ומעצבן ברמות. ומכעיס. ופשוט לא עושה טוב לאף אחד...... הרי גם ככה את לא תשני אותה. אז נותר לך רק לשנות את עצמך ולשמוח בזה שאתם מתארחים אצל חמות שאת אוהבת ושהיא אוהבת אתכם (למרות הכל).

אבל אם באמת את חושבת שבאופן כללי הנטל מכם הוא כל כך משמעותי עבורה עד שהיא רק נימוסית אליכם ומזמינה מנימוס אבל באמת לא הייתה רוצה שתבואו (שוב, גם בתנאים שהם פחות טובים- לישון בדירה אחרת למשל)- אז עם כל הצער והכאב. הייתי מפנימה את זה סופית ומפסיקה לצפות שיזמינו. מפסיקה לצפות לקשר קרוב. מפסיקה ליזום הגעות שלכם. זהו זה.

אי אפשר לחיות בעיני עם ההתנדנדות הזאת של אוהבים אותי אבל לא מכבדים אותי, מזמינים אותי, אבל לא רוצים שאגיע......

אני אישית לא הייתי יכולה לחיות ככה.

הייתי רוצה להקשיב עמוק פנימה, עם מכלול הזמן והחיים שאת מכירה אותם כבר מאז שהתחתנתם. ושואלת את עצמי בכנות- הם שמחים בנו או שלא.

ואז

אם מקבלת החלטה  שאני מאמינה להם שהם שמחים בי - אז אני יחד עם זה מקבלת בלי תנאים את התנאים שלהם לאירוח!!! ואני גם מחליטה בצורה מודעת לא להכנס לסיבות שגרמו להם לתנאים האלה. פשוט מקבלת את התנאים בלי להתכווץ אם אצל אחים אחרים יש דברים אחרים! ממש זורמת עם חמותי.

או - שבהקשבה עמוקה למכלול שאר החיים המבטים ובעיקר הלב שאת יכולה להרגיש מחמותך - אולי מגיעה למסקנה שאנחנו לא באמת רצויים ולא שמחים בנו ואנחנו יותר נטל משמחה - ואז הייתי חוזרת הביתה בלב שלם ושמח.

כי אני רוצה להיות אהובה היכן שבאה.

אירוח- לעולם יהיה מתיש ומעייף ונטל. אבל למרות הכל עושים את זה כי שמחים במי שבא.

אז אני זוכרת שזה מעייף לארח. ואני זורמת עם כל הבקשות והתנאים של המארחים- בתנאי שאני יודעת בלב שהם אוהבים אותי.

כתבת יפהאמאשוני
תגובה חכמהכורסא ירוקה
זה באמת משהו לא ברור-אצלה- לאורך השניםמולהבולה

אנחנו לא נשואים יומיים

וזו ההתנהגות הלא ברורה

פעם למעלה פעם למטה.., לפעמים מרגישים הכי רצויים שבעולם

ופתאום לא

אגב אני רק פורקת כאן.... את מה שיש לי בלב...,,.

אני לא באה אליכם רק כדי להתלונן.כי בסוף אני גם קצת באינטרסים שלנו כמו שהמקורית כתבה ,כי אני נהנית גם להתארח ולנוח.

ויש דברים שאני לא יכולה לכתוב ולפרט מחשש לאאוטינג גמור, נראה לי שהכל יוצא לא מובן במה שאני כותבת. אם אכתוב את התמונה המלאה אני בטוחה במיליון אחוז שהתגובות כאן יהיו אחרות ואתם תהיו אפילו בהלם

עם כל זה אני מאוד מעריכה את תגובתך ואהבתי. אז תודה 

באמת פחדתי שאני לא מכירה את התמונה הכוללתדפני11

או בכלל הפרשנות שלי לא נכונה

אז לגמרי כתבתי רק ממה שכן קראתי...

בכל אופן

כמובןןן

תקחי רק מה שרלוונטי לך ועוזר לך.. ומה שלא תזרקי לפח.

כתבתי רק איך שאני הייתי נוהגת אילו הייתי בסיטואציה כי אני לא יכולה לסבול מורכבות גדולה מידי בקשרים.. זה פשוט לא בשבילי ואז אני מרדדת את זה במוח שלי קצת לשחור לבן ומחליטה אם לוקחת את המציאות כמו שהיא או משחררת לגמרי.

אגב לגבי זה שלפעמים כן מרגישים רצויים ולפעמים לא- זה נשמע לי מאוד הגיוני, כי שוב, לארח זה תמיד קשה!!.... אז נשמע לי הגיוני שלפעמים זה מרגיש נטל.... למרות שזה באמת לא נעים. ומארח טוב אמור לדעת לשים גבולות כדי שזה לא יהפוך לו לנטל מידי (אגב הגבולות האלה עצמם יכולים להתפרש אצל האורח כחוסר נעימות.... מעגל שכזה). בקיצור.

נשמע שכל עוד את נהנת לנוח ולהתארח אז מצבך טוב וזה עצמו סימן שאתם אהובים שם והיא עושה המון עבורכם, גם אם לא הכל מפנק עד הסוף ואתם גם צריכים לשלם מחירים (תרתי משמע).

בהצלחה!!

אוף. אין לי מה לומר, עצוב לי לקרואממתקיתאחרונה
שרשור תכני למידה והתפתחותואני שר

הלוואי שיצא מפה שרשור גדול ומועיל!

צריכה את עזרתכן.

רוצה לשים פה כותרות של נושאים: זוגיות, הורות, התפתחות אישית ונראה מה עוד

ותכתבו תכנים שאתן מכירות בנושא.

זה יכול להיות ספרים, פודקאסטים, קורסים דיגיטליים בתשלום, רשימות תפוצה...

העיקר - מניסיון אישי בלבד, ורצוי שלא מוגבל למקום וזמן.

יש היום כזה שפע של ידע,

שלהגיע לדבר הנכון יכול להיות משנה חיים,

ולטבוע בים של אפשרויות לא מוכרות זה קל מאוד.

אז אשמח לשיתוף הפעולה שלכן, וכמובן מוזמנות להציע עוד נושאים...

זוגיות - תקשורת, מיניות וכוואני שר
אפרת צור )בתשלום)מנגואית
יכולה לפרט איזה?ואני שר
יודעת שיש לה כל מיני...
ליאורה בוקסנבוים (בתשלום),קדם
בחינם- פודקאסט 'שעשני אישה'
אפשר לשאולרקאני

אותך בפרטי על הקורס של ליאורה?

כןקדם
לגברים - הקורס של יהונתן קלייןרקלתשוהנ
הקורס המדהים של אלירז פייןמוריה 7
יכולה טיפה לפרט על מה?ואני שר
צודקת, סליחה. אישות ומיניותמוריה 7
סרטונים של גברת רביע ביוטיוב ובפייסבוק, בחינםאוהבת את השבת
נותנים לי הרבה!
גברים ממאדים נשים מנוגה הישן והטובשמעונהאחרונה
קצת מלאה לקרוא, אבל נותןתובנות חשובות מאוד
הורות צעירהואני שר
אמא אמא, אמא אבא של עינת נתן בספוטיפימנגואית
גם הספרים של עינת נתןשמעונה
פודקאסטשמעונה
חינוך בנחת חבצלת סלוטין
חזרה ללב ההורותאפונה
פודקאסט מצויין של רותי דריאל על הורות בגישה היקשרותית התפתחותית.
הורות מתקדמת (נגיד מתבגרים)ואני שר
רן בראוןאמאשוני

אין לי המלצה לפלטפורמה ספציפית, אבל אפשר לחפש תכנים שלו.

מזהירה מראש שהוא מדבר באופן טבעי על הרבה תופעות שנפוצות יותר אצל מתבגרים חילונים, אבל יש הרבה מה ללמוד.

התפתחות אישית - גוף, נפש, מידות, מערכות יחסים...ואני שר
הפודקאסט של שיראל אלמליחואז את תראי
כמו לדבר עם חברה
הקורס של ליאון קנדיל על מחזוריותמוריה 7
👌 שווה כל שקל!לפניו ברננה!
ספר כוחו של הרגלoo

לעקירת הרגלים רעים ולימוד הרגלים טובים

(למרות שאני בלמידה תמידית של התפתחות אישית בהרבה נושאים

אין לי כמעט על מה להמליץ כי אני לוקחת מכל מקום

מלמידה בעבודה

מתכנים אקראיים ברשת

מסיטואציות עם אנשים

ועוד

הדברים שמלווים אותי לאורך כל השנים

זה דווקא לא תוכן

אלא למידה אישית

התבוננות עצמית על סיטואציות שהיו> למידה מטעויות> תכנון לשיפור עתידי> יישום והתמדה

כי בעצם שום תוכן לא עושה עבודה

אלא רק נותן מידע

והוא הופך משמעותי רק בלמידה עצמית אמיתית)

חשיבה פורצת דרך של פז אושרןאמאשוני
פודקאסט חושבים טוב - יהודית כץלפניו ברננה!

על פסיכולוגיה חיובית, ולא במובן של "תחשוב טוב יהיה טוב.."

שמעתי כמה פרקים ורוצה להמשיך.

יש לה הרבה דברים מעניינים שפותחים מחשבה ומגבירים מודעות.

אם אפשר שכל אחת תפרט מעט על הקורס שהיא ממליצהנופנופ

ולמה היא חושבת שהוא טוב

כי באינטרנט יש רק מידע שיווקי וזה לא עושה סדר בראש

מוסיפה רובריקה : הכנה לבר/ בת מצוהשמעונה
משפט המחץהריון ולידה
"זה לא כזה שונה מחופשת לידה"

ומה העלה לכן את העצבים היום?

הבוסאפרסקה
אבל זה כבר ברגיל חחחח
לא שונה בכלל חחחרקאני

אולי כשיולדים באוגוסט

גם זה לא כולל בתוכו פחד ואי יכולת להיות בבית שליהריון ולידה
אפשר משפט המחץ מיום אחר?תוהה לעצמי

בערב פורים בישלנו וארגנו את הבית לאירוח של סעודת פורים, ואז כשסיימנו בעלי היה צריך לצאת לערבית ולקריאת מגילה. לפני שהוא יצא הוא אמר לי: "יופי עכשיו תהיה לך איזה שעה לשבת בנחת על כוס קפה"

לא! עכשיו תהיה לי שעה לארגן חבורת ילדים מחורפנים ולרדוף אחריהם שלא יהפכו את הסלון המסודר!

ספויילר: שום כוס קפה לא הייתה בשעה הזו.

לי אתמולהשם שלי

בעלי חוזר הביתה בערב, אחרי יום שלם שהייתי עם הילדים.

פתאום שמתי לב שהבן שלי שפך קודם משהו.

אז בעלי אומר לי: למה את לא שומרת עליו?

לא בשביל הלחץ דם שלי הסיפורים האלהאוזן הפיל
זה בקטנההשם שלי

הוא גם הלך לאיבוד אתמול.

מטפס על המשענת של הכסא.

מטפס לגובה בגן שעשועים.

עומד על השולחן.

אני עסוקה בלשמור עליו מדברים יותר קריטיים, אז פספסתי את מה שהוא שפך.

נראה לירקאני

היא התכוונה הלחץ דם מהעצבים על הבעל חחחח

איך הגבת כשזה מה שהוא אמר לך?

כן חחח זה בדיוק מה שהתכוונתיאוזן הפיל
התעצבנתי עליוהשם שלי

שהוא לומד כרגיל, משאיר אותי כל היום לבד עם הילדים.

ואז בא אלי בתלונות.

עעעע.... כי פשוט חשבתי שאבא שלו שומר עליו!באתי מפעם
הבכי של הילדיםםם! אני כבר אין אותילומדת כעת
אצלנואפונה

בעלי העביר לי בוואטסאפ דברים שכתב רב היישוב על הנקיונות לפסח, שהשנה זה לא זמן רגיל ומה המינימום שצריך לעשות וכו'.

האמת הופתעתי כי הסטנדרטים שלי הרבה יותר נמוכים משלו וזה ממש אישיו אצלנו תמיד ועוד יותר השנה..

שאלתי אותו אם הוא קרא את ההודעה לפני שהעביר לי אותה אז הוא ענה: אויש, זה היה טעות, לא התכוונתי לשלוח לך...

😂🤦‍♀️רקאני
גדול!יעל...
אוי זה ענקרקלתשוהנ
גדולללל😂סטודנטית אלופה
ניצחתשלומית.
אוי לא😅 אני לא הייתי שואלת. הייתי מודה לושיפור
על ההודעה, ושזה יכול להיות ממש משמעותי בשבילנו השנה (גם אם הייתי חושדת שזה טעות...)
בשעה 18:00 הודעה מהבוס אם אני יכולהאמאשוני

לעלות לשיחת סינכרון.

(יש לנו משהו מחר מוקדם בצהריים וצריכים להיות מתואמים)

עניתי לו שנדבר מחר בבוקר.

הוא כתב לי שהיינו צריכים לעשות את זה אתמול.

מההה אתהההה אומרררר??? ואיפה אתה היית יומיים ולמה חיכית לשעת השיא??

(ילדים בלי מסגרות, בעל במילואים)

ורק אני לא הבנתי מה ניסו להשוות לחופשת לידה?

כאילו חופשת לידה אמורה להיות בנחת או משהו כזה? או שזה תחרות על הכאוס?

לא הבנתי

וגם מי המשורר? 

יוווואפרסקה
מבינה שכל הבוסים אותו דבר 😂
אמאלה חי בסרטרקאני

גם לא בזמן מלחמה

שעת השכבות זה לא זמן לעבודה

אני יולדת טריההריון ולידה
המשורר הוא מישהו מהמשפחה (לא בעלי) שניסה להגיד שמה שאני חווה עכשיו זה לגמרי חופשת לידה לכל דבר (ושאני מפונקת בקיצור. ושמפנקים אותי עכשיו🤦🏽‍♀️) זה היה כאילו בתגובה לזה שהתלוננתי שזה החלד שלי 
וואורקאני

אנשים מנותקיםם

הזוי, למה בחופשת לידה אין מסגרות? יש טילים?שיפור
איזה חצוףףףלפניו ברננה!
נכון זה אח שלך המתבגר??אמאשוניאחרונה

ממש מתאים לאחים קטנים לומר דבר כזה 🤭

בהצלחה ממש עם כל ההתמודדויות!

בעלי החמוד ככ ביאס אותיאנונימית בהו"ל

היה לנו אירוע שממש השקעתי בשבילו

סוף סוף אהבתי את איך שהייתי נראית וזה באמת נדיר

נכנסת הביתה

והוא מסתכל עלי ואומר: זה לא יפה, את פשוט נראית לא יפה.

אוקי, נושמת עמוק

מנסה להבין מה מפריע לו

והוא מדגיש לי שאין לו בעיה ושאני אלך איך שבא לי אבל תמיד חשוב לו להגיד לי את האמת ואת כולה.

בסוף החלטתי שאני הולכת ככה כי באמת אהבתי.

באיזשהו שלב בערב הוא אמר לי שאני נראית מהמם

לא קניתי את זה אבל האמת הרגשתי מיליון דולר😅

ואז חזרנו הביתה ועברנו על התמונות והוא כזה

זה פשוט עושה לך פרצוף ענק ורחב ומבליט לך את האוזניים

וגם את השמלה לא אהבתי ככ

את רואה איך אני אומר לך את האמת? את תמיד יכולה לסמוך עלי

פפפפפ אתה לא אמיתי

לא אמיתי

כאילו אני מבינה מאיזה מקום נובע

וזה באמת חמוד

אבל אתה רואה שאהבתי

למה צריך ככה לפנצ'ר?

זהו. פרקתי

אוווץ'נופנופ
כואב לי. טריגר הפסקת הריוןאנונימית בהו"ל

מסדרת מסמכים.

כי התיקייה כבר מפוצצת מידי

חושבת לתומי שיקח 2 דקות, הכי טכני שיש

ואז המסמך של הפסקת הריון

והאולטרסאונד ההוא

והבדיקה ההיא

והכל צף, ועולה

כאילו זה קרה הרגע.

וההבנה שעכשיו בירוקרטיה, וזמן

עד להריון הבא בעז"ה, הלוואי

ותפילה

ובכי

טאטע, כואב לי.

ואת,

שזרקת לי שקשה לך עם הילדים עכשיו, ו"בנחת לך, בלי ילדים".

שלעולם לא תדעי מה זה לחכות כל כך לילדים

מה זה להתמודד עם ים בירוקרטיה

ו"ביזבוז" של שעות על גבי שעות

בשביל מה שהגיע לך (כנראה) כבדרך אגב

ואתן, שקוראות אותי

בבקשה

בבקשה

בבקשה

תזהרו כשאתן מדברות עם מישהי על זה שכיף לה שאין לה ילדים/מתי היא מתכננת להביא ילדים.

לא לכולן זה מבחירה.

אתן לא יודעת מה אנשים עוברים

וסליחה שערבבתי

הכל צף ביחד

ורק אתמול מישהו זרק לי "מתי הברית" אפילו שלא ראה אותי חודשים, ולא יודע שהייתי בהריון, סתם כי עבר זמן מהחתונה.

התחשק לי להגיד לו שזה לא היה אמור להיות ברית, והיא היתה אמורה להיות בת חודש, תודה

אבל שתקתי

תודה שקראת עד כאן.

אוף.. חיבוק גדול , עצוםאלינור98

עברתי לידה שקטה עם תינוקת,  הדופק הפסיק פתאום בשבוע 23,

וזה בלתי נמנע לחשוב בת כמה היא היתה אמורה להיות היום..

תהי חזקה

הבאנו נשמות טובות שעשו את התיקון שלהן

ב"ה זכיתי ללדת לאחר מכן, בע"ה גם את, בקרוב מאוד ובקלות,  עם הרבה תפילות ואמונה שהכי טוב בשבילנו כבר בדרך

אמן!!!אנונימית בהו"ל
תודה על המילים הטובות
וואו. כמה כאב. חיבוק גדול גדול גדול!!!!!!אוהבת את השבת

בע"ה שיהיו בשורות טובות טובות בקרוב!!

ורק חושבת על זה שהכי צדיקות שיש , האימהות, חיכו לפרי בטן הרבה.. כי הקב"ה מתאווה לתפילת צדיקים, וכנראה שאת נשמה גבוהה...

מקווה שזה בסדר לכתוב..

עוד חיבוק גדולללללללל

איתך בכאב הגדול!!!!!!!!🫂🫂🫂🫂🫂🫂

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

וואי אוף

כבר אמרו לי את זה בשנות הדייטים הרבות

וכבר אמרתי שלא בא לי להיות "נשמה גבוהה" ובא לי שסתם דברים יקרו בטוב

תודה רבה!

מחזק!

מבינה אותך ככ... אוהבת ומחזקת מרחוק!!!!אוהבת את השבת
איתך בתפילות!!!
את מהממתעם ישראל חי🇮🇱

חיבוק לך

ובע"ה בקרוב ממש,תזכי גם את ❤️

חיבוק גדול אהובה!!! כמה כאב יש בין המילים שלךאמהלה

שהקב"ה ימלא חסרונכם ובעז"ה רק קולות בכי של תינוקות יהיו אצלכם בבית

בקרוב ממש.

🫂🫂🫂רקאניאחרונה

כואב ממש❣️

מתפללת בשבילך

תודה על התזכורת להיות רגישה יותר עם מי שסביבי

לא מוצאת בגדים אונליין 😓מולהבולה

מידות גדולות

תמיד תלויה בשיין ועכשיו לא יודעת איפה לקנותתתתת

אפשר עדיין להזמין משייןשקדי מרק
המשלוחים קצת מתעכבים
לא קצת. הרבה. הזמנתי הרבה לפני פורים ותקוע....אמהלה

היה צריך להגיע עד ה8...

לא חושבת שכדאי.

גם שלי תקוערקאני

אולי פורים הבא תהיה לבת שלי תחפושת חחחח

והזמנתי שמלות הריון לחורף חחח עוד שניה אין חורף וגם ההריון ייגמר 

אמרו אצלנוטארקו
שהוציאו את השליחים של hfd לחל"ת כי לא מגיעים משלוחים של שיין ועליאקספרס...
לא קצת, משלוחים מחול תקועים לגמריאמא לאוצר❤
וואלהשקדי מרק
חשבתי שיש משלוחים אבל לוקח זמן 
היה אמור להגיע לי משלוח בפורים ולא הגיעעכבר בלוטוסאחרונה
אולי יש חנות שתוכלי למצוא בה?חולמת להצליח
את גרה באיזור עם הרבה אזעקות?
כן מלא אזעקות זו הבאסהמולהבולה

אולי יעניין אותך