יום רביעי היום.... מה מבשלים ?ברוקולי
כנראה פלפלים ממולאיםגיימס פוטר
לזניה בשריתופל לימון
שניצלים ופסטה*אשתו של בעלי*
חברים וחברות לשבת.....ברוקולי
אה...אופס..*אשתו של בעלי*
חמין עוף לבוצר.
לערב-
פרגיות בתנור
אורז לבן
שעועית צהובה
דגים בתנור(?)
חלות ביתיות כמובן
ומבחר סלטים...
בוצר זה שגיאה או בכוונה?בוריס
בוקר+צהרייםכמה טוב שבאת
לשבת?בימבה אדומה
טחינה מטהוחה סלק חצילים
דג מרוקאי (נסיכה)
שעועית לבנה ברוטב אדום
אורז כלשהו (מתלבטת אם מג'דרה או אורז מלא עם ירקות)
תבשיל ירק כלשהו (כרוב עם בצל? 🤔)
עוף כלשהו שבעלי ימצא בסופר במחיר טוב
סלט ירוק (חסה כרוב, סלרי, פטרוזיליה, שמיר גמבה מלפפון וגרעיני חמניה)
לבוקר
סלטים וחלות
דג מושט עם ירקות (מתכון של מתכונים ב10 דק)
חמין עם אוסובוקו
סלט כרוב?
איך את מכינה שעועית לבנה ברוטב?כמה טוב שבאת
תודה! אולי אנסה עם עגבניות אמיתיות.כמה טוב שבאת
והמושט עם ירקות - בתנור או על הגז?כמה טוב שבאת
יש לה מתכון בתנורבימבה אדומה
נראית שבת מצויינת למרק וצ'ונט
אני מאמין!
השאר מאמא
רק חלות מתארחים אצל הדודהמתוקה קטנה
איזה כיף! יש אורחנחשון מהרחברון
שבת שעברה התפרעתי עם סלטים, בא לי גם השבת.
בואו נחשוב יחד.
ערב שבת:
מרק תימני
עסיד
אורז
סנפרוסט ברוטב.
טורטליני בשר?
בוקר:
פאי רועים
בטטה חצויה בתנור
אורז צהוב
אולי זיתים ברוטב, יש למישהו מתכון שלאט כולל מיליון הרתחות?
סד"ש
אולי הלזניה טונה שבא לי כבר חודש תגיע השבת?
או שנסתפק בחלות וסלטים.
סלטים: (יאמי)
חומוס
טחינה
טפנד
סחוג
חולבה
פלפל חריף בגריל
ממרח פלפלים שום ועגבניה (בגריל)
סלק מבושל מתובל מתוק
פטה כבד עוף עם ריבה (מהמקפיא)
צנוניות גזר וקולורבי עם לימון ומלח (נראה לי @יעל מהדרום קראה לזה משייר)
סלט חי
אולי סלט גזר
סלט מלפפונים
גזר וסלק מגורד
חלות
מוס שוקולד.(ביצים וריצ')
עוגיות כלשהן
אולי נכין סופלה. יש שוקולד והרבה ביצים לקראת סוף התאריך.
זה חייב לכלול מיליון הרתחות*אשתו של בעלי*
אז וויתרתינחשון מהרחברון
מליחות ומרירותטארקו
נדמה לי שאפשר להשרות במים חמים ללילה, ואז להרתיח פעם 1.הנורמלית האחרונה
ווייבוריס
גם לנו בתור ילדים היה סלט שהיינו קוראים לו משייר אבל הוא היה קצת שונה
אני תימני. אבל זה יעל קראה לזה ככהנחשון מהרחברון
(אנחנו תוניסאים)יעל מהדרום
אנחנו הודיםבוריס
ומה זה היה משייר אצליכם? באמת מענייןיעל מהדרום
כרוב מלפפון וגזר לפעמים עם צנון עם מלח ןלימוןבוריס
אז אצלינו זה בדרך כלל בלי כרוב ומלפפוןיעל מהדרום
גזר, גמבה, קולורבי, צנון.....
מעניין שבהודו ותוניס קוראים לסלט הזה באותו שם. אלא אם כן, אצליכם הוא הגיע ממקום אחר, ולא מהמוצא.
או שהתוניסאים העתיקו מאיתנובוריס
זה לא נכון....יעל מהדרום
אני פשוט מתקשה להאמין שסבא וסבתא שלי הכינו אוכל הודי

בוריס הודי? 😏כמה טוב שבאת
כן זה הדבר הראשון שעלה לי כשפתחתי את החשבוןבוריס
אולי נכתוב פה וזה יעזור להתאפס על תפריטאנונימיות
סלק
מטבוחה
חצילים
חומוס קנוי
טחינה
גזר חריף (?)
זיתים מרוקאים
חמוצים
לאפות ביתיות
ערב-
קונספט על האש
המבורגר
ציפס
אולי שווארמה ביתית
סלטים וסלט חי
בוקר-
צריכה רעיונות. לא באלי כלום
סד"ש-
פשטידה כל שהיא
עוגות-
יש פס שוקולד
אולי נכין עוגיות או שמרים
ציפס ליל שבת בחיים לא אכלתי זה טובמתוקה קטנה
מכניסים לתנור ממש לפני כניסת שבתאנונימיות
הולך להיות גשום...*אשתו של בעלי*
מניקה ולא אוכלת חמין. תודה!!אנונימיות
מה הקשר מניקה?בוריס
הרבה שים מניקןת לא אוכלות חמין וכדו'אנונימיות
אם רוצים לישון בלילה...ק"שאחרונה
אז תפריט סופיאנונימיות
סלק
מטבוחה
חצילים
חומוס קנוי
טחינה
גזר חריף
זיתים מרוקאים
תירס
שומר
לאפות ביתיות
ערב-
קונספט על האש
המבורגר
ציפס
שווארמה ביתית
סלטים וסלט חי
בוקר-
מוקפץ עם חזה עוף וסלטים
סד"ש-
פשטידת בטטה
עוגות-
פס שוקולד
עוגיות טחינה
ספינגים שנשארו מהיום
אצלנובוקר אור
מרק ירקות עם עוף
קוסקוס משקית
בוקר
אנטיפסטי
עוף ותפוא בתנור ברוטב תפוזים
מקלות גזר
סלט כמובן
עוגיות מהמקפיא, צריך לבחור
עוגת קינמון של חברים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
חייבת לדעת באיזה גודל המקפיא שלכם 😁כמה טוב שבאת
חחחבוקר אור
חלום שלי לקנות מקפיא נפרד. זה המאבק שלנו כל פעם שרוצים להוציא משהו מהמקפיא מקווים שכולם לא יפול עליך
לכבוד שבתאבןישראל
דג סלמון ברוטב אדום
עלי סיגר ממולאים בפירה
בוקר שבת
חמין אסאדו
קציצות בשר
סדש
סלטים
חלה
מאפים
חלות
עוגת שיש
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס
סלטים:
מטבוחה
טחינה
ממרח זיתים
חציל מטוגן
שומר חי
כרוב
ביצים
בקטנה אצלנוברוקולי
ערב שבת
מרק עוף + קניידלעך
לשון פרה
פילה מדומה עם ירקות
אורז לבן
פירה
בוקר שבת
דג סלמון
מרק פטריות (לפני שתשאלו יושב מערב שבת)
פרגיות בגריל
גריסים עם ירקות
קיגעל ירושלמי
סלטים
חומוס, טחינה, מטבוחה חריפה, פלפלים , חציל *2, סלטים חיים (למשל סלט כרוב לבן עם פומלה אדומה.. תנסו ותזכרו כמה אמרתי לכם שכדאי)
מתוק
רוגעלך, עוגת שוקולד וחלבה -נ"ג
ונגמרו לי הרעיונות
איזה סלמון? ואיזה מרק פטריות? אשמח לרעיונותיעל מהדרום
נראלך שהחלטתי?ברוקולי
והמרק פטריות -
מטגנת שום בצל מלא זמן
מוסיפה חצי חבילה גבעולי סלרי
מוסיפה פטריות חתוכות (כל מיני סוגים מה שיש לי)
מוסיפה כוס יין לבן בערך
מלח
פלפל
כף -2 סילאן
מים עד גובה הסיר
מביאה לרתיחה
אפשר להוסיף גריסים זה ממש משדרג
והופ לפלטה עד בוקר שבת
זה מחמם ומנחם
אני שונאת חמין![]()
תודה רבה! אולי ננסה פעםיעל מהדרום
ולא נורא שלא החלטת...יש עוד זמן
יעל מהדרום
תזכירי לי מחר אשלח לך תמונה בוואטסברוקולי
אם אני אזכור🙊 תודה!יעל מהדרום
גם אני שונאת חמין! מה יהיהאמא יקרה לי*
אין אצלנו שבת בלי צולנט, גם בקיץ.
החבר'ה לא מוותרים ויש אומרים שהוא משובח
אבל לא יעזור כלום שונאת את התבשיל הזה עם כל הבישול יתר שלו.
זה לא מתאדה?חמדת66
או ששמה על הגבהה?
אפשר להוסיף ירקות כמו גזר וכו'?
לא. על הגבהה זה יחמיץברוקולי
ואי זה נשמע טעים!טארקו
אולי את מהעדה הנכונה*אשתו של בעלי*

איזה רוטב את עושה עם הכרוב לבן ופומלה?עלה למעלה
שמנז, מלח פלפל מלאאא לימוןברוקולי
טוב, מה שבתוכניתיעל מהדרום
חלות
טחינה
חצילים ובצל מטוגן
משייר
סלק
סלט חי
עוגיות שנשארו
עוגת שוקולית מההקפאה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
סלמון בתנור
תפו"א בתנור
אולי פשטידה
סד"ש:
לא יודעת
ואיך שכחתי? שום בתנור של ניקי ב.יעל מהדרום
ככהבעוז וענווה!
עוף ותפוא בתנור
אורז
ברוקולי
לחמניות קנויות
אצלנו, קליל.טארקו
חלות שבעלי הכין
ליל שבת:
חלות, סלטים
בורקס בשר מעלי סיגר
מרק כתום
בוקר שבת:
חלות, סלטים
דג אמנון בטמפורה
סד"ש:
חלות, סלטים
לזניית בשר
קינוחים:
סופלה
שמרים שוקולד או גבינה
עוגה בחושה כלשהי, עוד לא הוחלט-אולי קינמון.
איך יוצא בורקס מעלי סיגר?חיים של
אין לי תמונהטארקו
משתדלים לא להשתמש בבצק עלים..
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט
נאמץ כנראה
תודה
אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים.
רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימוןאחרונה
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימוןאחרונה
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

