כמו לדוגמא מישהו כותב משהו, ורוצים להעיר לו שזה עלול לפגוע באנשים, לפעמים עדיף לשלוח מסר כזה בפרטי.
או שמישהו רוצה להגיב ולספר דברים אישיים בתגובתו אבל לא רוצה ששאר חברי הפורום ידעו מזה. ויש עוד הרבה סיבות שמונעות לכתוב דברים בפורום כמו פרסומות, או אני לדוגמא שטענתי בפורום נשואים טריים על ניק שעזב בהודעה דרמטית שהוא טרול ומאז אני חסום שם, ואם הייתי רוצה להגיב לשאלה שם של מישהו, כולל שאלות של נשים, הייתי שולח הודעה פרטית (עד שפתחתי את לחם מלא)
נכון, יש אנשים מסוכנים, מטרידנים ונצלנים, אבל אם מישהו שולח הודעה בעייתית, על פרטים מזהים/דברים שלא נוח לדבר עליהם, ובמיוחד אם מפעיל לחץ, לחיצה אחת על כפתור אחד וחסמת אותו.
באופן כללי הגישה הזאת יעילה בהרבה מהגישה לא לדבר כלל עם בנים, במיוחד כי כידוע יש מטרידנים, וידועים על מקרים בפורום, שפתחו משתמשים שמתחזים לבנות.
אציין עוד סיבה שאני שואל. 3 פעמים קרה לי אישית שניקית שכותבת בפירוש בחתימתה שהיא לא מדברת עם בנים באישי שלחה לי בעצמה הודעה באישי, פעם אחת גם אחרי 12 בלילה.
וזה כמובן בסדר גמור. אני בעצמי שלחתי הודעה לחברה בקבוצת היכרות בווצאפ ב1 בלילה, אך מאחר והיא הייתה חכמה ושמה לב שההודעה עוסקת בהארי טרומן (הזכרתי אותו בדיון שעסק בשאלה האם תואר אקדמאי חשוב או לא) לא קרה כלום מלבד זה שהחלפנו כמה הודעות שקשורות אליו.

ברור שבכך יש איסור חמור
)