רק אותי זה מזעזע?מזמור לאל ידי
לאלה מבינכם שעדיין אינם מודעים ל"סערת הרשת האחרונה"
בימים האחרונים משותפת תמונה מתוך ראיון
שנעשה בחדשות עם שתי נשים ממאחז ביו"ש.
מה כל כך מיוחד בתמונה אתם תוהים?
הזהו שאותן שתי נשים (נשואות יש לומר)
הגיעו עם כיסויי ראש ענקים במיוחד- והרשת כמרקחה,
כל איש "שנון" כזה או אחר מחדד את עטו המושחזת
וכותב את לעגו (הסמוי או לא).

רק אותי זה מחריד? רק לי זה נראה טיפשי, ורדוד
ועצוב שבישראל 2020 אנחנו עדיין שופטים בני ובנות אדם
רק על סמך מראם החיצוני?
שאנחנו נותנים יד לזילזול, צחוק וליצנות על אנשים
שכל "חטאם" הוא מראה מעט שונה מזה שאנחנו רגילים עליו?

לתבונתכם אודה.
מזכיר את השטריימל של ליצמןחיים של
אנשים יושבים בבית כבר עוד מעט שנה
משעמם להם!
...advfb

א' - הגיוני שיראה מוזר משהו שמתרבות מסויימת לאדם שחי בתרבות אחרת.

ב' - אם אדם מחפש במה 'לרדת' על תרבויות אחרות זה מעיד על פגם אצלו.

אתה ממש צודקחצילוש
ברור שאסור לצחוק עליהן ככה. אבל האמת, שלא באופן אישי לאף אחת ספציפית, גם אני חושבת שהמגדלים האלה נראים מגוחכים ומוגזמים. וממש מושכים תשומת לב.. לפעמים הן עוברות בירושלים ואנשים ממש מסובבים את הראש להסתכל.. אז תחשוב מה זה בשביל חילונים, אני, ששמה כיסוי ראש בגודל סביר, מרגישה תמיד איך נועצים בי מבטים ברכבת כאילו אני תרנגול הודו, ויצא גם שנערות צעירות צחקקו עלי, ואני לגמרי מבינה את זה, כמו שאותי קצת מצחיק בפנים לראות דרוזי עם שרוואל , כיפה ענקית ושפם ארוך.. אם הייתי רגילה בזה, לא היה מצחיק אותי. כמובןןן שכל זה לא מצדיק לצחוק ולהעליב מישהו בפניו, אבל אני לגמרי מבינה שזה נראה מוזר...
ומוסיפה.. שככה זה ברשתות החברתיותחצילוש
מלא מלא ציניות וארס, עושים צחוק מכל מה שזז, ומה שלא זז מזיזים אותו ואז לועגים גם לו...
רק צריך להגיד,והוא ישמיענו
שכאשר עושים דברים כדי להיבדל מאחרים (פאות, שיער מדובלל, שטריימל וכו'),
כדוגמת סממנים חיצוניים למיניהם-
האדם לוקח בחשבון שהוא יעורר ענין.

בכל מקרה, מצד אחרים- לא ראוי לזלזל/ לפגוע. זה באמת לא מתאים.
מצד האדם עצמו- שלא יתפלא שהוא מעורר ענין, לפעמים לא כמו שהוא רצה לעורר..

ייתכן שחלק מהענין פה, ואני אומר בזהירות, שחילונים מרגישים פה ניסיון להיבדל מהם. תעבור שם על התגובות ותראה שהרבה שם מציינים בציניות שזה 'צניעות'. כלומר.. יש פה משהו שמפריע להם. ולמשהו הזה קוראים רגש נחיתות/ לחילופין- הרגשה שהשני מתנשא עליו.

אם זה היה מישהו שנראה מוזר שחי בינינו- לא היה כזה מקובל לצחוק עליו. אנשים היו גם מרחמים.
אבל ברגע שיש פה משהו שהוא מבחירה (הרי כולם יודעים שזה כך.. יש פה ענין להיבדל תרבותית)- אז אנשים צוחקים.

ושוב, חוזר ואומר- לפגוע, לזלזל, או להיות ציני כלפי אנשים שחיים בינינו קוראים ועלולים להיפגע זה לא ראוי.

ודבר אחרון-
זה פשוט כמו עדר. אנשים מנסים לצבור לייקים. חבל שזה על חשבון אחרים, אבל לא בטוח שכולם שם אמרו את דעתם העצמאית. פשוט מצטטים מה שהם חושבים שיאהבו לשמוע (חבל מאוד, כן?)
כתבת יפהברגוע
דווקא נתקלתי בלא מעט חילונים שציינו שזה יפה בעיניהםחופשיה לנפשי
טוב נו די מעט, אבל אני לא נתקלת בהרבה חילונים בכללי
גם אני נתקלתי. מעטים למדיוהוא ישמיענו

לא מחריד אותיחופשיה לנפשי

בכל אופן בעלה של אחת מהן ציין שהם לא פגועים מהבדיחות

יש לך קישור לזה? כנראה אני מנותקת כי אין לי פייסבוק, טוויטרחצילוש
אינסטגרם וכו'... לא הבנתי מה בדיוק היה הסיפור
בבקשהחופשיה לנפשי

התמונה שכולם מדברים עליה

התגובה המשועשעת של בעלה של השמאלית

והציוץ שבו הוא מציין שזה לא פוגע בהם
א. חחח מגניב שזה הוא, פעם אפילו היה לו ניק כאן.מזמור לאל ידי
ב. אוקי מגניב, טוב לדעת שהכל לוקחים אתזה בקלילות.
ג. אני מדבר על עצם התופעה, גם אם במקרה שלהן הן ממש זורמות עמזה...
ג. הנחתי שככהחופשיה לנפשי
בכל אופן-אנשים טפשים יש:בכל מקום
לא מרגש אותי
^^^צודקת כמו תמידבינייש פתוח
תודה מותק!חצילוש
חחח יפה להם על הקלילות..
איזה קטעהפי
זה באמת נראה יותר גדול מהרגיל שגדול
וראיתי את כל סוגי הקשירות ,
אולי הזווית של המצלמה לא מאה
זה באמת אומנות לשים כיסוי ראש
כנראה לא ראית את כל הסוגים..צהרים
ואו כל-כך כןהפי
בטח שראיתיהפי
אבל מהזויות שהם צילמו זה נראה שונה וגדול מהרגיל

טוב שלא כל העזרת נשים מגדלי מטפחות.

זה אומנות
אוהו.. ראיתי יותר גבוה מהבחורות המדוברות..חצילוש
זה עוד גודל "לייט" יחסית לאופנת הגבעות...
טוב כנראה אצלי זה פותח את זה אחרתהפי
לייט זה לא
מכירה את אופנת הגבעות מקרוב
חח אלופהרקלתשוהנאחרונה

גם לצחוק כבר אסור..?!תסלח לי, הם הזויות!! אני אצחק על כל מההרמוניה
שלא מוצא חן בעיניי ועל כל מה שיראה לי מוזר וזה הכי הגיוני בעולם!
אם היית רואה את אח שלך פתאום עם מצנפת פונפון לא היית צוחק עליו?... דייי ברור שכן, וזה לא אומר שאתה לא מקבל אותו, זה אומר שהוא עושה משהו הזוי אוקיי?
הן באות באופן חריג, אז שיהיו מוכנות שירדו עליהן
קצת לא שפויות בעיניי
הן הוציאו את זה מפרופורציות שיקבלו יציאה מהפרופורציות חזרה
גם על מי שהזוי אסור ללעוג אם אין בכך תועלת לכללחצילוש
וגם אם יש בכך תועלת, צריך לעשות מתוך מחשבה וכובד ראש כי באמת שאי אפשר לדעת מי נמצא בצד השני. ואת זה הבנתי לאחרונה מטעות שעשיתי כאן.. תמיד כדאי לחשוב פעמיים ולא להיות ליצן.
טיפה ירדו עליהן, היו תגובות יותר סבבה והיו פחותהרמוניה
מבחינתי יש בדיחות מקובלות ויש כאלה שלא, אבל לא לצחוק על זה בכלל זה כבר צביעות
אחד בפה ואחד בלב
ואני לא בעד
מגיע להן לדעת שהן חריגות😏
מגיע להןחופשיה לנפשי
כאילו עשו משהו רע
ולא אני לא חושבת שאסור לצחוק או משהו
בקטע של משוב חברתי בריאהרמוניה
כך זה נתפס אצלי
לגיטימי לגמרי
משוב חברתי לעגני זה לא דבר בריא.והוא ישמיענו
לא כל משוב חברתי הוא בריא.

זו אולי נטיה חומרית וטבעית לצחוק, אבל אנחנו לא אנשים שמה שמדריך אותנו בחיים הוא הטבע. הטבע לא מגדיר לנו מה נכון ומה לא נכון, מה בריא ומה לא.

באותה מידה- יש גם נטיה לצחוק על אנשים שנראים מוזר. זה דבר טבעי, כי כשנתקלים במשהו לא צפוי זה מעורר צחוק (צחוק= צא חוק, כלומר משהו שלא מתנהל ע''פ החוקים הרגילים). גם אז זה נקרא משוב חברתי בריא?
אני רואה בזה משהו חיובי ואתם רואים בזה משהו שלילי...הרמוניה
מותר לרדת אחד על השני קצת כאילו אם נסתום על כל משהו חריג אתה יודע איזה בלאגן יהיה?
לא עברתי על כל התגובות ואולי ברשת חברתית זה בעייתי יותר, אבל בגדול זה נראה לי פייר

כאילו עכשיו באמת, לא הבנתי
אתם בעד לסתום כשמשהו לא בא לי בעין טוב?
כי אני לא
אני אישית בעד לחשובוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י' בכסלו תשפ"א 00:03
על המשמעות ועל ההשלכות (2 דברים נפרדים) של הפעולה לפני שעושים אותה.
לפעמים יהיה נכון לדבר על זה, לפעמים יהיה יותר נכון להתעלם.

במקרה הזה, אני בהחלט בעד להתאפק. ולא לזלזל.
כמו שאם אראה אדם נמוך קומה,
אני אתאפק וזה יהיה קשה מאוד, אבל ממש לא אצחק רק כי 'מה לעשות.. משהו מוזר הוא מצחיק'. כי אני רוצה לכבד אותו, כי הוא נברא בצלם אלוקים. אסור לזלזל באף אדם

ואשתדל להתרגל להכיר כמה שיותר כדי שזה לא יהיה משהו לא רגיל שמביא אותי לזלזול. כי חוסר היכרות, ולפעמים גם בורות מביאה לזלזול.
טוב מה לעשות שזה לא סתם דבר חריג זה דבר שיש לי עליו דעההרמוניה
והיא שהוא חסר הגיון, ושיופי לה שהיא לובשת את זה
מבחינתי היא קצת טרללה

אפשר לצחוק בלי שזה ינבע משנאה אלא לקחת את זה כאישיו לצחוק עליו
וזה אחלה בעיניי!

תצאו מהאישיות שרואה רק את עצמיכם קצת, בסדר? לא הכל סובב סביב הרגשות של הבנאדם, יש גם היגיון וסדר בעולם
..והוא ישמיענו
אני לגמריי חושב שזה דבר מוזר.
זה לא קשור להאם אני חושב רק על עצמי או לא. מבחינתי זה אפילו מוגזם.
אבל אני לא בעד הזלזול או הציניות כנגד אנשים בכללי. בעיני זה מגיע ממקום לא טוב, ולא בריא.

ולגבי השנאה או לא-
קראתי שם הרבה תגובות. זה מתחלק לכמה סוגים, בהחלט ראיתי שם שנאה, ניסיון להיות מצחיק על חשבון האחר, או בורות שמחברת בין זה לבין הדת/ הלכות צניעות בכללי. והיו שם גם הרבה תגובות פוגעניות ומחפיצות.

ואוסיף רק שלא מעניין אותי אם מבחינתם הם לוקחים בקלילות או לא-
אנחנו כאנשים צריכים לכבד בכל מקרה..
אולי ברשתות חברתיות זה קורה בצורה חמורההרמוניה
וחבל. מקום בריא או לא זה נראה לי כל בן אדם יודע עם עצמו אם הוא בא לזלזל עכשיו או לצחוק קצת.
אז מה???הָיוֹ הָיָה

יש לך דעה, זכותך, אבל תשמרי אותה לעצמך.

אז מה אם לדעתך היא טרלללה? אז מה??

אני לא תופס, את מביאה את זה כנימוק להתיר לרדת על אשה? להשפיל אותה? ללעוג לה?

מדינה שלמה אשכרה עסוקה בללעוג למישהי שלבושה בצורה "טרללה" מבחינתם. כמו איזה כיתת ילדים מופרעם שצוחקים כשהמורה לא נמצאת על ילדה שמגמגמת. איו בושה?

אני בשוק מהנימוקים להצדיק את זה. בשוק.

מה זה בדיוק ה"תצאו מהאישיות שרואה רק את עצמכם" איזה עצמכם? ריבונו של פתח תקוה! איזה עצמכם??? עלינו צחקו?! לנו לעגו?! צחקו על מישהו אחרת! ודווקא בגלל שאנחנו "יצאנו מהעצמינו" זה כואב לנו! כי אכפת לנו ממנה! כואב לנו עליה!! 

מי שצריך לצאת מנקודת המבט שרואה רק את עצמו זה מי שחושב שאם יש לו דעה שמישהי לבושה מצחיק זו זכותו ללעוד לה ולרדת עליה, כי מה לעשות, יש לו דעה! הוא חייב לבטא אותה.....  זה מי שרואה רק את עצמו!! לא אנחנו, שכואבים את הפגיעה בנשים שזרות לנו בכלל.

אין תורה? אין מוסר? אין כלום? משהו מצחיק אותי אז אני צוחק? ועוד "זה אחלה"?? לראות בזה משהו חיובי?? שומו שמיים! אז מה אם מצחיק? אי אפשר לסתום? לשמור על כבודה של מישהי גם אם בעיני היא "טרללה"? איזה מין דעות אלו? ה' ישמור.

אני באמת בהלם!

סורי על הזעם, אני עוקב אחרי השרשור הזה בשתיקה ונחרד בתוך עצמי, עד שלא יכלתי כבר לעצור בעצמי.

כי אנשים קידשו את ההומורוהוא ישמיענו
כחלק מהאומנות הנעלה שמעל לכל ערך ולכל מוסר.. ואסור לגעת בזה, זה כ''כ קדוש שאסור לבקר את זה (תפיסה נוצרית מובהקת אגב- שמה שקדוש לא מדברים עליו..).
לצחוק על אנשים אחרים זה כ''כ טבוע בתרבות הכללית.. ילדים קטנים כבר מקבלים את זה בסרטים מצוירים למיניהם (זה במקרה הפחות גרוע, ואני חושב שגם המקרה הזה הוא לצערנו...) ואח''כ הם רואים גם דוגמא מהמבוגרים..

אני חושב שזה נגע שצריך לטפל בו. (חוסר) הכבוד לזולת

בכל אופן, אני משליך את זה על התרבות הכללית. לא על אנשים פרטיים ששבויים בתוכה
יש משהו במה שאתה אומר, באמת אני חושבתהרמוניה
שצריך לחשוב על זה, אבל מצד שני כרגע נראה לי כמו סתימת פיות כזאת... 'תגיד רק דברים טובים ואם יש לך ביקרת תשתוק'
אז למה?
אין לי בעיה עם ביקורת. יש לי בעיה עם זלזולוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י' בכסלו תשפ"א 01:48
מה שכן, יש לי בעיה עם ביקורת ישירה (אני מתכוון לביקורת דוגרית) כלפי אנשים.
לא עם הביקורת מצד עצמה, זה דווקא חשוב שיהיה- אם היא עניינית ובאה מתוך ניסיון אמיתי להבין
יש 'איך' לכל דבר...חצילוש
אוקיי בסדרהרמוניה
אבל מבחינתי היו שם תגובות מצחיקות, כמו שצוחקים על כל דבר! זה מאוד מתחבר לי לשרשור על הציניות. אני חושבת שציניות היא אחד הדברים שיוצרים את ההוואי בחיים, שיוצרים את הבדיחות הפנימיות... כל היום אנחנו יורדים אחד על השני.
אני לא מבינה למה זה נראה זלזול בהן...
כשירדו על העוגה של שרה נתניהו זה היה כבר באמת זלזול, אבל משום מה זה יותר צוחק על תופעה נראה לי. וגם יש הבדל בין לצחוק על בחירה של בנאדם ללצחוק על מי שהוא, כמו אם הוא נמוך או לא טוב במשהו.
תחשוב שיש חופש הביטוי, ואנשים רוצים לומר: אני לא מבין איך זה לא כבד לה. אני לא מבין למה היא חושבת שזה צנוע. אני לא מבין איך היא לובשת את זה. אבל במקום לכתוב את זה הוא כותב בהומוריסטיות: "תושבות קומי אורי: 'יש לנו מספיק דברים על הראש'"
הרבה יותר נחמד ורך לקרוא את זה מאשר להיות רציניים כל היום
יש צורה ודרך.הָיוֹ הָיָה

לשלוח עקיצה בהומור - כמו שאכן קורה בין חברים - סבבה.

אבל להשפיל ולרדת וללעוג כמו שנעשה בסיפור הזה? זה פשע!!

מרן ר' שלמה זלמן אוייערבך, היה ידוע בחביבותו המפורסמת.

יש מקרים בודדים שהוא כעס.. וקל וחומק שצעק..

אחד המקרים הבודדים היה כשתלמידים שלו צחקו, בלי מילים בכלל, פשוט צחוק, על תלמיד שעשה משהו מוזר.

הגרש"ז קרא להם וגער בהם, ואז הם הצטדקו "לא התכוונו, זה פשוט היה מצחיק, לא הצלחנו לעצור את הצחוק..."

ר' שלמה זלמן האדים,

ההוא הידוע מהחיוך המתוק.

האדים, האדים.

וצרחחח!!

"אז תיחנקו!! תיחנקו ואל תצחקו!!"

מהההה? אני בשוק עכשיוהרמוניה
וואיי
עדיין אני חושבת שיש לצחוק ברשעות ויש לצחוק בחבריות, תוך כדי לעזור לו ולצחוק עליו, אתה כאילו צוחק על המצב שלו אתו, מבין איך אני תופסת את זה?
כנראה קטע של תרבות
ואני חושבת שחלק מהאנשים הכוונות שלהם היו טובות וחלק סתם עוקצניים
אבל זה לא מה שעשו!!הָיוֹ הָיָה

הרשתות לא התמלאו בתגובות חבריות מצחקקות.

אלא בלעג מחודד ומושחז. בבוז, בהחפצה, בגועל.

היה גם וגם לדעתיוהוא ישמיענו
אבל אתה צודק שהרוב הגדול היה (ועודנו..) מה שאתה מתאר
אתה קצת מקצין את זה אבל יש מצב שזה עניין של הרגל ואמות מידההרמוניה
שאצלי הם שונים.
נסחפו עם זה, והתגובות המלוכלכות (המחפיצות) לא בסדר בכלל ולא אליהן התכוונתי,
אבל דווקא בגלל שהן בנות אינטליגנטיות ויפות זה גרם מצד שני ליותר קבלה והתעניינות כזאת למרות שזה הזוי לגמרי
אז לא חושבת שזה נבע משנאה. רק מריחוק.
זה מעניין. אני כנראה צריכה להיות רגישה יותר אבל לא בצורה של התנהגות עצורה כזאתי... אמרתי לך מה הלקח שלי מהסיפור של הרב.
אף אחד לא ביקש התנהגות עצורה.הָיוֹ הָיָה

אבל אני לא חושב שאני מקצין, אמת שהיו כאלו שצחקו כמוש את אומרת, "איתם", הלצה חברית כזו, שכבר אמרתי שזה מעולה..

אבל בעיקר בעיקר, היה לעג מושחז וציניות פוגעת. בעיקר. ועל דברים שכאלו לוקחים את הלקח מהסיפור... ולהמנע מכאלו זו לא "התנהגות עצורה"..

תודה על הסיפור.והוא ישמיענו
זה ממש פשוט..
א' ב' של כבוד לזולת זה לשאול את עצמי איך הזולת מרגיש/ עלול להרגיש.. האם נעים לו שאצחק עליו, האם נעים לו שאסתכל עליו ואנעץ בו מבטים כך שירגיש שונה?

וזה מלבד הענין המידותי- אני רוצה להתנהג בכבוד כלפי כל אדם..
שהענין הזה הוא לא תלוי בכלל באיך מרגיש השני. כמו שלא אכנה את חברי בכינוי גנאי, אף אם הוא מסכים.

אגב, אחד האנשים הראשונים שפרסמו את זה ויש לו המון קוראים- ראיתי שמחק את הפוסט. אחרי שהעירו לו על הרמה הנמוכה. ב''ה
בהתחלה אמרת שזה מצחיק כי זה חריגמזמור לאל ידי
עכשיו את כבר כותבת שהיא "טרללה"
רק שימי לב לעצמך... זה דברים שאת כתבת,
לא אנחנו🤷‍♂️

דווקא כקומיקאי שמרבה להתבדח (מוזמנת
בשמחה לעקוב אחרי הפרופיל שלי בפייסבוק)
אני יודע שלהומור יש (וחייבים להיות!) גבולות.

שמחה כיפית אמיתית ונכונה- בכיף
ירידות אישיות, לעג למישהו אחר, והכפשה שלו-
ממש לא!
אם זה ממש חשוב לךהרמוניה
כתבתי בהתחלה שאני אצחק על כל מה שלא מוצא חן או מוזר בעיניי
ולא הכוונה למשהו שקרה למישהו או אם הוא מגמגם או משהו בסגנון, אלא על דבר שנתון בבחירה שלו,
ושהצחוקים לא נבעו ממקום רע בעיניי.
מנקודת המבט שלי לקחתם דברים קשה, הקצנתם לצד השני. נכון שהיו שם תגובות לא ראויות, אבל באופן כללי כשמדברים על הרעיון של לצחוק על זה אני עדיין לא מבינה איך לא.
לא יודעת, אולי אני לא רגישה, אולי לא התעמקתי בנושא הזה אבל תדעו שזה לא מכוונות רעות של זלזול באותן נשים. דווקא הצחוק מראה על אפשרות קבלה לפעמים. לדוגמא אתה לא מקבל אותי בכלל, רק עכשיו הפשרת קצת... מקודם לא ענית לי. בטח חשבת: היא חצופה ולא שווה את התגובה שלי בכלל. אז אתה מוזמן לראות מה כתבתי על זה בכרטיס האישי שלי.
(אגב תקן אותי אם זה לא מה שהיה...)
למההרמוניה
אתה מתעלם ממני?
לא בא לך לענות כאילו?
סליחה אם פגעתי... אתה באמת לא חייב להתייחס אליי
תודה על התגובה הזאת.מזמור לאל ידי
אמממ כן, אבל אם היה שיח פומבי וציניחצילוש
על איזו שחקנית שלבשה משהו פרובוקטיבי- ישר כולם היו קופצים שלא לגיטימי לדבר וזו זכותה המלאה, אבל כשאלו נשים דתיות (מסכימה לגמרי שהכיסוי קצת מוגזם, ועדיין...) אפשר לרדת חופשי וכבר אין זכויות לאישה בסיפור, וסיקרנתם פה אז קצת חיפשתי, אנשים כתבו דברים דוחים ממש, סקסיסטיים, פוגעניים ומגעילים בצורה שממש אבל ממש יצאה מפרופורציה. אבל אם זו אישה דתיה ממאחז אז מותר לומר שהכיסוי ראש שלה זה הריון מחוץ לרחם, חי חי איזו שנינות. כאילו שהריון מחוץ לרחם זה דבר מצחיק, זה מצב רפואי של סכנת חיים ורגיש להרבה נשים, וזו רק דוגמא אחת ודי עדינה. על נשים דתיות מותר לרדת בצורה דוחה ומשפילה, כי גם ככה הן מכסות את עצמן ומכפיפות את עצמן בסכלות לחוקי הדת החשוכה והפרימיטיבית, אבל אישה חילוניה ונאורה שבשם הפמיניזם והחופש מתלבשת איך שבא לה ואונסת את כולנו לראות מה שאנחנו לא רוצים, זה בסדר והס מלדבר, ומי שמדבר הוא חזיר מזמר, או סוטה, או חשוך, או מה נראה לך שאתה מדבר על גוף של אישה חתיכת שוביניסט מסריח, גם הצבעת ביבי. הרי כולנו יודעים שחופש הביטוי, הלבוש, הציניות והסרקזם עובד רק בכיוון אחד.
במקום התכוונתי ל ( לא )חצילוש
מבחינתי אין הבדל... אני אבטא את דעתי על שתיהןהרמוניה
אבל נכון שמי ששולט בתקשורת זה עדיין פחות או יותר אותם אנשים בכלל לא מכבדי אדם
הם מהסוג של הצבועים (איך סבתא אומרת..? הדרך לגהנם רצופה כוונת טובות...)
צודקת, רק שזה לא רק התקשורת חצילוש
למרות שיש לה "זכויות" רבות בעניין.. זה כל השיח במדיה החברתית.. זה מה מותר או מה לא מותר לומר בפייסבוק, ואת מי יחסמו ומי לא. בדיוק בגלל זה (ומעוד כמה סיבות כמובן...) אני לא חלק מזה.. כור היתוך למחשבות ודעות.
צודקת לגמרי!הרמוניה
מתנצל, רציתי לכתוב משהו ומחקתיהרוזן ממנוטה

נהיה חזקים😉מזמור לאל ידי
מה איתך וזה?
לא קראתי תשובות, אבל מי שמנסה להיראות חריגרקלתשוהנ

אכן נראה, מה לעשות, חריג.

לא כזה מזעזע בעיניי, לא ראיתי שמישהו שופט אותן על איך שהן נראות. לצחוק עליהן זה לא שפיטה. זה פשוט מושך תשומת לב, וזה יכול להיות גם מגוחך ומצחיק, וברור שזה מה שיקרה ברשת אף אחד שם לא לומד דפי גמרא

עשיתם אקזיט של 100 מיליון דולרזיויק

מה הלאה בחיים?

תנסו להרוויח יותר?

תשבו במנוחה על התורה ועל העבודה?

תשקיעו במשהו טוב לעם ישראל?

אמתין עד סוף התוארבין הבור למים

בעו"ס, היינו לימוד תורה.

עד אז אגבש דעה עם בעלי, בטח נשקיע בלחיות היטב בכדי למות היטב

חשוב לא להתרגש

למה לך תואר?זיויק
נוח להיות בתוך מסגרתבין הבור למים

כשמאה מיליון דולר נופלים אל כיסי.

בנוסף לא מצאתי עדיין מי שילמד אותי את הדברים מפיו, ועליי ללמוד לפני שאצא לשדה.

קודם כלנקדימון
קרן מלגות לתחומים בהם אני רוצה יותר בוגרי ישיבות רציניים - שישבו ברצינות והתאברכו ואז החליטו ללכת לעולם המעשה - כדי שישפיעו במדינה. הייתי רוצה לסנות קרן שתהיה מסוגלת לספק להם תמיכה משמעותית כדי שילכו דווקא ללמוד תואר בלי (כמעט) דרגות פרנסה.
מסקרןזיויק
מה היית רוצה שילמדו לעשות? או להיות?
להשקיעמשה

הרבה יותר חשוב להרים מיזמים שיעשו את העבודה ויכניסו כסף אחר כך

מלתרום אותו ובעצם לאבד אותו.

בכללי אני מעדיף לתת דגים ולא חכות.

חכה מועילה בטווח הרחוק לאדם עצמו יותר מדגנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 8:43

לא? 

ברורמשה

היה לי פעם סיפור עם עבודה משרדית קטנה שהייתה לי וחברה במצב כלכלי לא פשוט. בקיצור נתתי לה את זה נטו כצדקה וגם שילמתי קצת קדימה על עוד חודש כדי לעזור עם חוב ספציפי.

מפה לשם.

בחודש הראשון היה מעצבן והיא עשתה את זה לא כל כך טוב. בחודש השני עשתה את זה טוב. בחודש השלישי עשתה מעולה ממש.

החוב נגמר מזמן. היא עבדה שם עוד שנה והייתי מרוצה מהעבודה שלה. התבאסתי ושמחתי כשהיא עזבה.

התכוונת: לתת חכות ולא דגיםזיויק
נכון. טעות.משהאחרונה
כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.אחרונה
לא אהבתי את הביצועים 
עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.אחרונה

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
במובן סמלי מסורתי
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד

הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה

🤭טיפות של אוראחרונה

'באתי עדיך - האם הכרתני? הנני היהודי, ריב לנו לעולמים...'

לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
גוי פוגם פגימה קטנה בפסל כדי לבטא שהוא לא מאמין בע"ז הזאת, אז הוא כבר יצא מכדי ע"ז ומותר בהנאה ליהודי.

חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?

ברור שמותר לנפץ עבודה זרה שהיא לא שלךאדם פרו+

"כי את מזבחותם תתצון, ואת מצבותם תשברון

ואת אשריהם תכרותון."

יהודי כלל לא רשאי להחזיק בפסלים

מבחינה ממונית הפסל לא שווה כלום

ונחשוב כאפר, כי צריך לשרוף אותו.

אתה מערבב שני נושאיםשלג דאשתקד

מותר להחזיק דברים שלא שווים כלום.

ולא בטוח שאיסורי הנאה אכן לא שווים כלום.

ובכל זאת אסור להחזיק פסל

שאלה מעניינתנקדימון

תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.

כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.

צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.

לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור

אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:

הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון

זו אמירה מאוד מוזרה.

לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.

השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
השאלה אם סתם פסל שנמצא מה חזקתו.

אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה

הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 18:14

שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים

(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)

השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
המחקר. והשאלה איך נקבעת חזקה.

אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?

למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת

את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אם אתה רוצה להוסיף משהו לדיון, תביא תשובות
אולי בבית שנינקדימון
אבל ממצאים בבית ראשון בוודאי יהיו עבודה זרה גמורה.

אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין

בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר

התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.

או האריות בכסא שלמה.

גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות

הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אור

(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)

וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍

נדמה לי שיש סיפור כזה בגמראשלג דאשתקד
על רבן גמליאל, שגרם לכך שהפסל יהיה של גוי והכריח אותו לבטל אותו.
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
תיאורטית לאנוגע, לא נוגע

אבל למעשה בד"כ הדרך הכי טובה להשתנות זה ע"י ייסורים, הם הכי פותחים את הנפש והכי מפתחים אצלנו עומק רגשי ואמוני.

אבל יש דרך נוספת. ללמוד להקשיב ולהרגיש את העולם. להרגיש שאתה חלק ממשהו ענק-חלק מהבריאה של ה', וגם חלק מעל ישראל, ואז יוצאים מהאגו ואין כ"כ צורך בייסורים.

"לא הן ולא שכרן" לענ"ד זה לא רק בגלל הקושי שבייסורים, אלא גם בגלל האמת שהם מכסים-שראוי שהעולם של ה' יהיה מושלם, בפרט כלפי אנשים שמחוברים אליו.

חשבתי השבוע שזו הנקודה של שבט בנימין- נס בשביל הטבע, בשביל שהטבע יהיה שלם כי ראוי שהבריאה של ה' תהיה שלמה. וזה סוג של חיבור בין קדושת הטבע (נס בתוך הטבע) לקדושה שמעל הטבע (נס ששובר את הטבע). וזו מעלתה השלמה של א"י שהתבטאה בניסי כיבוש נחלת שבט בנימין ובמקדש ובפרט בקודש הקדשים. וזה שייך כמובן רק למי שמחובר לכלל באופן מהותי, ולמי שמפריעים לו הייסורים בעיקר בגלל האמת שהם מסתירים ולא בגלל הסבל שלו.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח

אולי יעניין אותך