מכיוון שמדובר בתקופה לא קצרה, במיוחד אם לוקחים בחשבון ששנת הקורונה נספרת כמו שבע שנים- כי בזמן הזה חייתי כמו כלב. אני מרגיש שצברתי לא מעט ידע בתקופה הזו.
אז הנה עשרה דברים שלמדתי אחרי עשר שנות נישואין:
1. לעולם אל תכנסו למיטה בריב.
בשביל זה המציאו את הכורסה בסלון:
שבו עליה ותראו נטפליקס עד שהאישה תבין שקשה לה להירדם בלי לגנוב למישהו את השמיכה, והיא תצעק מהחדר: "ממי אתה בא למיטה?..."
רק כדאי שבדרך לחדר תעצרו להביא כוס מים מהמטבח, אם אתם לא רוצים שיוציאו אתכם מהמיטה דקה אחרי שהתמקמתם בה.
2. תמצאו תחביבים משותפים.
אצלנו למשל, אני אוהב לצפות בסדרת מתח ואשתי אוהבת להירדם כבר בכתוביות של הפתיחה, ולשאול אותי למחרת מה היה.
כאן נכנס לפעולה התחביב השני שלי: להמציא עלילות, מה שמסביר את זה שעד היום אהובתי בטוחה ש"בית הנייר" זו סדרה על תככים בבית דפוס בפתח-תקווה.
3. טוב, זה אולי הטיפ הכי חשוב עד כה: כנות. כל הזמן כנות!
למשל, אם היא שואלת מי הכי יפה מכל החברות שלה, תשאל את עצמך בכנות אם אתה מטומטם.
אם התשובה היא לא- פשוט תענה מיד "ברור שאת", גם אם הבסטי שלה זו גל גדות.
למה? כי מחמאות זה כמו עודף במכולת: לאף לא אכפת כשטועים לטובתו. בכנות.
4. בעניין דומה: תזכרו שבזוגיות טובה לא חייבים להסכים על הכול, אבל בזוגיות ממש טובה שומרים את האי-הסכמות בלב.
למשל, אם היא שואלת אותך אם זה בסדר שאפרת ואלון יבואו היום לארוחת ערב- יש לך שתי אפשרויות: או להסביר לה שאתה לא סובל את שניהם, מה שיוביל לוויכוח של שעה שיקטע רק כשאתה תצטרך לקפוץ לסופר להביא מצרכים - כי אפרת ואלון באים היום לארוחת ערב, או להבין מראש שהשאלה הייתה רטורית, להתמרמר בלב, ולהגיד "שיבואו בכיף". ולקפוץ לסופר.
5. פעם בשבוע תקדישו זמן איכות רק לעצמכם.
סתם, אני צוחק.
אני יודע שעם הילדים, העבודה, העייפות, והחיים עצמם גם פעם בחודש זה הישג.
אבל מה שאפשרי זה להקדיש פעם בשבוע זמן איכות להמצאת שקר משותף על משהו שעשיתם יחד השבוע, רק כדי לגרום לחברים שלכם לקנא בזוגיות המושלמת שלכם.
ולשמוח יחד מקנאה של אחרים, חברים, זה זמן איכות אמיתי.
6. תזכרו שזוגיות זו עבודה.
לא במובן שצריך לעבוד על הקשר כל הזמן- את זה פאולה וליאון ילמדו אתכם יותר טוב ממני.
אני מתכוון שזוגיות זו עבודה כי כמו בעבודה יש המון מטלות, השעות אינסופיות, התגמול לא מספיק ומידי פעם בא עובד חדש שעוקף אותך בהיררכיה.
מה שכן, אחת לכמה זמן יש נופש חברה ואז נורא כיף ביחד.
7. לדבר, ולדבר, ולדבר.
אם משהו מפריע לכם בקשר, אם משהו יושב עליכם בזוגיות, תדברו!
אתה תדבר עם חבר טוב, את תדברי עם חברה קרובה ואז תבינו מהם שאצלם הבעיות הרבה יותר גדולות ותחזרו הביתה שמחים בחלקכם.
ככה זה בזוגיות: כשהדשא של השכן ירוק יותר, זה סימן שאשתו הולכת עם הגנן.
8. אל תוותרו על הרומנטיקה.
טיול בשקיעה, פיקניק בים, ארוחה לאור נרות- כל אלה הם טרחנות מוגזמת ומיותרת שנגמרת עם כלים בכיור ו/או חול בתחת.
זה מתאים אולי לתחילת הקשר, אבל אחרי עשר שנות נישואין אני יכול להגיד לכם שיש מחוות רומנטיות הרבה יותר מרגשות.
למשל: לראות פרק שכבר ראית בסדרה, רק כדי שהיא לא תדע שכבר ראית את הפרק הזה בלעדיה.
או לתת לה ללכת לשירותים ראשונה, כי אתה יודע שאחרייך הם יוכרזו כאזור אסון לשעתיים לפחות.
ואם זו לא רומנטיקה- אני לא יודע מה כן.
9. הפתיעו זה את זו!
למשל, אתה תתקשר במפתיע ברבע לארבע ותגיד שאתה לא מספיק להוציא את הילדה מהגן, לטיפולה.
או את - ספרי לו במפתיע שקבעת לכם הערב דייט בחוץ עם חברים, בדיוק כשהוא בנה על רבע גמר ליגת האלופות בבית.
הפתעות מתבלות את הקשר, מעוררות את הזוגיות, והכי חשוב: הפתעות יובילו לכעס, שיוביל לריב, שיוביל למייק-אפ סקס- וזה כל מה שנשאר לכם להתרגש ממנו אחרי כל-כך הרבה זמן ביחד.
הפתעה!
10. אף פעם אל תשכחו למה התחתנתם: כי להורים היה חשוב שיהיה טקס.
אם זה היה תלוי בכם, הייתם עושים חתונה אזרחית בקפריסין וחוגגים בתאילנד עם הכסף של המתנות. מסקנה: תעשו רק מה שבא לכם.
באהבה.
בתמונה: עשר שנים, פחות או יותר