אם למישהו יש מחקר על זה אשמח לראות
אפשר גם? האם זה נכון שבנות נוטות להתנהגותצהרים
אם למישהו יש מחקר על זה אשמח לראות
"התנהגות" זה מושג רחב מדי בהקשר הזה. לדעתי.someone
לההחיות צבעונית
אוכל להציג מחקר שבנות שונות מבנים. עוזר?חדשכאן
ימל יוכל.
..הללויה~
לגבי מחקרים. אין לי.
אך יכולה להמליץ על הספר 'גברים ממאדים ונשים מנוגה' מציג בצורה מדוייקת את ההבדלים שבין גברים לנשים.
בהצלחה~
קישור למחקר מענייןיערה*
וכן להפך
חופשיה לנפשי
חפש בסטימצקי את הספרמישהו איתי
מסכם הרבה מחקרים על הבדלים בין המינים, בכל השלבים -
הריון, ינקות, ילדות וכו עד המוות.
וההבדלים במלא דברים, בראיה, שמיעה, בכל דבר כמעט..
כנס לגוגל סקולראורות הכתובה
ייתן לך מספיק חומר קריאה לשלושה גלגולים
זה לא שנשים נוטות להתנהגות שונה,אין לי שמץ
זה שפשוט נשים וגברים זה לא אותו דבר ובטבע שלהם הם שונים
יש לי משחק מיוחד בשביל השאלה שלך . תכנס רק אתה.מוקי_2020
אבל אל תעביר את זה לאחרים.
מוכן ?
רגע, שוב פעם נכנסו להודעה בנות.
בחורה יקרה, קצת פרטיות אפשר ? תודה.
*מסתכל שהיא יוצאת*
*ממתין שהיא סוגרת את ההודעה אחריה*
אוקי, כל פעם שמישהי, לא חשוב שמות, נניח בדייט,
תזרוק חצי בצחוק משהו על זה שבנות יותר *משהו* מבנים,
תגיד לה, גם בצחוק,
״בואי נשחק משחק : כל אחד יסתכל על מה שנמצא בסביבה כרגע. אני אגיד משהו שבנים המציאו,
ואת תגידי משהו שבנות המציאו. אני אתחיל״
ואז נניח תסתכל על...רכב או מטוס, או אייפון או מנורה או חשמל או תאורה או שעון (תבחר מזה משהו) ותגיד ״ רכב״ (בנים המציאו)
ותגיד לה ״ עכשיו תורך ״
ו...עכשיו תמתין בסבלנות.
אמפףףמקושקש
1. שיחה מזוהה ושיחה ממתינה – ד”ר שירלי אן ג’קסון
ד”ר שירלי אן ג’קסון היא פיזקיאית תיאורטית והאישה האפרו-אמריקאית הראשונה שקיבלה דוקטורט מאוניברסיטת MIT היוקרתית. המחקר שלה נערך בשנות ה-70, והוא האחראי על שיחות ממתינות וזיהוי שיחות. המחקר פורץ הדרך שלה גם עזר להמציא דברים כמו פקס נייד, כבלים אופטיים, לוחות סולארים ועוד.
2. מדיח הכלים – ג’וזפין קוקרן
ג’וזפין קוקרן החליטה להמציא מכשיר שישטוף את הכלים יותר מהר ממי שעבד בשבילה – ועל הדרך גם לא ישבור לה אותם. אז היא החליטה להמציא את המכונה בעצמה. ג’וזפין רשמה את ההמצאה שלה כפטנט בשנת 1917 והקימה את המפעל שלה.
קוולאר – סטפני קוולק
סטפני קוולק הייתה כימאית שגילתה ב1965 את החומר הקל קוולאר, שהוא גם חזק פי 5 מברזל. בהמצאה הזו משתמשים המון ובהרבה מוצרים כמו אפודי מגן חסיני כדורים, שריוני גוף, כפפות לעבודות הבית וכדומה. קוולאר ניתן למצוא גם בטלפונים ניידים ומטוסים.
חימום המכונית – מרגרט א. וילקוקס
מרגרט המציאה את אמצעי חימום המכונית הראשון ב-1893. ההמצאה שלה הייתה הבסיס לאמצעי החימום של ימינו, שמחממים אותנו בימי חורף קרים.
רפסודת הצלה – מריה ביזלי
למריה ביזלי עלה רעיון לעיצוב חדש לרפסודת הצלה שהיה הרבה יותר בטוח ויעיל. היא רשמה פטנט על ההמצאה בשנת 1882.
אלגוריתם במחשב – עדה לאבלס
הבת של לורד ביירון, עדה קינג-נואל, הייתה מתמטיקאית גאונה. היא עבדה יחד עם חבר באוניברסיטת לונדון על מנוע אנליטי, ופיתחה דרך לתכנת מכונה בעזרת אלגוריתם מתמטי. במילים אחרות – היא זו שכתבה את התוכנה הממוחשבת הראשונה.
רשת אלחוטית – היידי לאמאר
היידי לאמאר הייתה גם שחקנית הוליוודית מפורסמת וגם ממציאה. במהלך מלחמת העולם השנייה, היא וג’ורג’ אנטלי המציאו מערכת הכוונה מבוססת על רדיו, כדי למנוע אובדן של חוליות בשטח. בשל קשיים טכניים, המצאה זו לא הייתה בשימוש עד 1962. התרומה של היידי עזרה לפיתוח ה-Wi-Fi וה-Bluetooth של היום.
מערכת חימום מרכזית – אליס פרקר
אליס פרקר הייתה ממציאה שעיצבה מערכת חימום מרכזית מבוססת גז בשנת 1919. למרות שהעיצוב הפרקטי שלה לעולם לא נבנה, זה היה רעיון פורץ דרך שנתן השראה למערכות החימום המרכזיות של ימינו.
חומר דוחה כתמים “סקוצ’גארד” – פטסי שרמן
פטסי שרמן הייתה כימאית אמריקאית ושותפה להמצאת הסקוצ’גארד. בזמן עבודתה היא בטעות שפכה גומי פלואורוכימי על הנעל של העוזר שלה. מאוחר יותר, הם גילו כי הכתם לא שינה את צבע הנעל, וכן גם דחה מים, שמן וכדומה. תאונה זו הייתה ההשראה להמצאה של הסקוצ’גארד.
מגבים לרכב – מרי אנדרסון
כשמרי אנדרסון ביקרה בניו יורק ב-1903, היא שמה לב שהנהג שלה נאלץ לפתוח את החלון ולהסיר את השלג מהשמשה בעזרת הידיים שלו. זה לא היה נוח לא עבור הנהג ולא עבור הנוסע, וזה גם היה מסוכן. מרי אנדרסון רצתה לפתח פתרון, וב-1903 המציאה את המגבים. לצערה, תעשיות הרכב לא האמינו בפיתוח שלה והיא מעולם לא הרוויחה ממנו.
תוכנת המחשב – גרייס הופר
גרייס הופר הייתה מדענית מחשב ואדמירלית של הצי האמריקני. היא המציאה את המהדר, שמתרגם את השפה הכתובה לקוד מחשב. גרייס הופר טבעה את המונחים “באג” ו-“דיבאג” המוכרים בשפת המחשבים. בשנת 1959 היא לקחה חלק בפיתוח של אחת משפות התכנות המודרניות הראשונות – COBOL.
בטריות לתחנות חלל – אולגה די. גונזלס-סנבריה
אולגה היא מדענית פורטוריקנית. בשנות ה-80 היא פיתחה טכנולוגיה שסייעה ביצירת סוללת ניקל-מימן עם אורח חיים ארוך. הסוללות האלו מספקות אנרגיה לתחנת החלל הבינלאומית.
שקית הנייר – מרגרט נייט
ב1887, מרגרט נייט עבדה במפעל לייצור שקיות נייר. היא שמה לב שהנשים היו צריכות להדביק עם היד את הנייר כך שיהיה בעל תחתית שטוחה. זה גם לקח המון זמן, וגם היה קשה. לכן החליטה מרגרט נייט לעצב מכונה שיכולה ליצור שקיות נייר עם תחתית שטוחה. היא רשמה פטנט על ההמצאה שלה ב-1879.
טיפקס – בט נסמית גרהם
בט נסמית גרהם הייתה מזכירה, ופעמים רבות השתמשה בצבע לבן כדי לכסות שגיאות כתיב במסמכים. היא עבדה על ההמצאה כמה שנים, וב-1958 היא רשמה את הטיפקס כפטנט. ב-1979 היא מכירה את הפטנט לתעשיית ג’ילט בעבור 47.4 מיליון דולר.
המסור העגול – טביתא באביט
טביתא באביט הייתה האדם הראשון שהציע להשתמש במסור עגול במקום מסור אשר הופעל על ידי שני גברים. ב-1813 היא יצרה אבטיפוס והצמידה אותו לגלגל.
בתים עם מערכות סולריות – ד”ר מריה טלקס
ד”ר מריה טלקס הייתה פיזקאית ועבדה על טכנולוגיות אנרגיה סולארית. בשנת 1947 היא המציאה מחולל חשמל אשר סיפק חום עבור בית דובר, שתוכנן יחד עם האדריכלית אלינור ריימוד. בית דובר החזיק 3 חורפים לפני שהמערכת נכשלה.
וזה רק חלק מהדברים
ו..
"נשים תמיד יצרו והמציאו", אומרת פרופ' חנה הרצוג, ראש המגמה לחברה-פוליטיקה במכללה האקדמית של תל-אביב-יפו. "עד לאחרונה היה קשה לחשוף את תרומתן, אבל עם הזמן התרומה הזו הולכת ומתבהרת, בעיקר בזכותן של נשים אחרות, שחוקרות ומחפשות גם את מה שלא כל כך קל למצוא".
למה נשים אינן חתומות על ההמצאות שלהן?
"צריך לזכור שעד אמצע המאה ה-19 אסרו על הנשים לפעול במוסדות האקדמיים, ושמן לא הוזכר גם כאשר תרמו לפיתוח מסוים. אמנם כבר ב-1790 החלו הליכים של רישום הפטנטים, אבל כל עוד החוק לא אפשר להן להיות בעלות רכוש, לא היה אפשר לרשום על שמן פטנטים וחידושים. לכן, במשך שנים ארוכות נרשמו המצאותיהן על שם הבעל, האח או האב, ורק חיפוש קפדני אחרי המקורות חושף נוכחות נשים לצד המדען או הממציא.
"זה נכון בעולם וגם בארץ, ובמחקרים שערכתי לאחרונה נדהמתי לגלות את תרומתן העצומה של הנשים בתקופת ראשית ההתיישבות. הן פיתחו והקימו כבר בראשית המאה את רשת מרפאות 'טיפת חלב' החדשנית, את מערך העבודה הסוציאלית, ואת המוסדות לטיפול בנוער, בתקופתה של הנרייטה סולד".
תהנה
יפה מאוד. למדתי דברים חדשים מהרשימה 👍מוקי_2020
אני מסרב להחשיב מסיר כתמים ומדיח כלים, זה רק עזרים למטבחאבןגבירולאחרונה
תלוי באילו 5 דקות ארוכות יותרהאטורי האנזו
5 דקות אני מוכנה או
5 דקות אני מגיע הביתה

טוווווווב!!!!!someone
כןהפי
מעניין אותי לאן אתה חותר , אולי תחדש לי משהו
מחכה בסבלנות
בוודאי, מה השאלה בכלל...מזמור לאל ידי
לא צריך מחקר, תלך יום אחד לגן ילדים ותצפה בהםהרמוניה
לא צריך מחקר. זה דבר ידועsomeone
כל המחלוקת בין הפמיניסטים לשפויים היא האם השונות נובעת מהבניה חברתית או מגנים מולדים
בלי הורמונים חיצוניים? בפשטות, המאזן ההורמונליאבןגבירול
של גברים ושל נשים שונה לגמרי, אז אם מישהו ייטען שההתנהגות היא זהה נטל הראיה עליו. לגברים יש טסטוסטרון ברמות פחות או יותר קבועות לפי הגיל, בעוד אצל נשים הורמונים כגון אסטרוגן ופרוגסטרון (שחד משמעית משפיעים במידה זו או אחרת על התנהגות) נמצאים בכמויות שונות לפי הזמן בחודש.
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?