בס״ד
יקרות,
משהו קטן טורד את מנוחתי... והוא - שאני לא מצליחה למצוא איפה קראתי על היוזמה הזאת בהקשר לרעות ז''ל. (לגבי רנה הי''ד כבר שמתי קישור בפוסט אחר).
זה ממש תמוה כי אני מאמינה שלא המצאתי את זה. אבל מאידך, חיפשתי באינטרנט ואני לא מצליחה למצוא כתבה / פוסט על מיזם כזה בהקשר של רעות. זה גורם לי להרגיש שאולי-אולי התבלבלתי עם משהו אחר. ושאם כך, אז גם הטעתי את כולן...
הדבר הכי קרוב שנכון לעכשיו הצלחתי למצוא זה פוסט אחד מתוך עמוד הפייסבוק ''להוסיף רעות'' (העתקתי לכן למטה). זה פוסט שבעלה עזרא כתב והמסר שלו מאד קשור למה שאנחנו עושות ב''ה.
אז לסיכום:
📌 אם באמת התבלבלתי, אני מבקשת מכן סליחה!
📌 אם לא התבלבלתי ומשהי אחרת נתקלה בזה, אשמח שהיא תצרף קישור - יעשה לי מאד טוב לקרוא.
📌 דיברתי על זה עם
@ואילו פינו והסכמנו שבמהות הפריוקט שלנו בפורום עדיין לגמרי מתאים גם לעילוי נשמתה של רעות ז״ל, כפי שתוכלו לקרוא בפוסט לעיל:
הנה הפוסט:
קצת מחשבות על קורונה ורעות-
לא נעים לי לומר אבל לא אתפלא אם רעות מהשמים עזרה לקורונה הזאת לקרות..
לחייב את כל העולם בזמן איכות כזה מיוחד עם הילדים והמשפחה..
היא אף פעם לא אהבה את הבדיחות על הקייטנות סבתא בחופש הגדול והבריחה מהילדים- והנה אפילו לסבתא אי אפשר עכשיו 'לזרוק' את הילדים..
טביעת היד שלה בהחלט מורגשת פה.

בערב שלפני התאונה, רעות הסתובבה בבית בתחושה קשה מאוד. היא אמרה לי שהיא חייבת לשתף אותי במשהו שמאוד מטריד אותה: שזה פשוט לא הגיוני שסדרי העדיפויות בחיים שלה ככה התהפכו, לא הגיוני שהיא נמצאת בבית עם הילדים ותוך כדי חושבת על העבודה. לא הגיוני שאין לה סבלנות לילדים כי היא צריכה לעשות דברים לעבודה! הרי הדבר הכי חשוב בחיים זה הילדים אז איך הגיוני להפוך ככה את היוצרות?!?
רק בשביל הפרופרציות- רעות עבדה חצי משרה.
כלומר 3 ימים בשבוע בשעות 9:00-13:00...
יותר מזה, בימים שעבדה היא הוציאה את הילדים מהגנים ב14:00 והיתה איתם עד הערב..
בימים שלא עבדה היא היתה עם טובי כל היום!
ובכל זאת הרגיש לה שזה לא מספיק.. צריך יותר פניות לילדים..
בעבודה התחננו שתגדיל את המשרה כי היא נכס בלתי יתואר לתלמידות שלה, אבל היא כל הזמן רצתה להקטין את המשרה כדי להיות בבית.
וזה לא שהיא עבדה בשביל הכסף. היא לא הבינה בתחום הכלכלי כלום... היא עבדה נטו כי האמינה שמה שהיא עושה בעבודה שלה זה הדבר הכי חשוב בעולם! היא האמינה בכל מאודה שחינוך זה עצום והיא ידעה שהיא מצילה נפשות בעבודה שלה.
ובכל זאת הילדים שלה מעל הכל.
אין דבר בעולם שיותר חשוב מהם, מזמן האיכות איתם, מסבלנות אליהם, להקשיב להם ולהיות כל כולה איתם.
אם רעות היתה פה כמה היא היתה שמחה.
היא היתה מתלהבת- איזה כיף, זמן איכות עם המשפחה! זמן איכות עם הילדים! זמן איכות של זוגיות! צריך פעם בכמה זמן להמציא איזה קורונה כזאת..
בטח היתה אומרת משפטים כמו- איך ה' מדבר איתנו, מכריח את כל העולם להשקיע במשפחה, מראה לכולם מה חשוב באמת ועל מה אפשר לוותר, נותן לכולם הזדמנות לעשות פסק זמן ולראות את הטוב שיש לנו בבית, איזו השגחה!...
אז זכינו ויש לנו עכשיו זמן איכות. זמן להיות עם הילדים. רק עם הילדים.
לצערי זמן איכות בזוגיות כבר אין לי,
אבל הלוואי ואנשים ידעו לקחת את הזמן הזה לראות איזה זכות יש להם. איזה זכות זה זמן עם אשתך, זמן עם בעלך, זמן שהוא רק את, אתה והילדים.
מה צריך יותר מזה בעולם???