זה נשמע לי אחלה דבר!
מה אתם אומרים על זה? והאם תאכלו? לא תאכלו?
ועוד שאלה, כבר דנו בעניין הכשרות שלו?
זה נשמע לי אחלה דבר!
מה אתם אומרים על זה? והאם תאכלו? לא תאכלו?
ועוד שאלה, כבר דנו בעניין הכשרות שלו?
נראה לי שיש קצת הבדל מהמעשה של יוסף - הם בראו יש מאין בטח לא מבעל חיים כלשהו
ופה זה תא של חיה קיימת שגורמים לו לגדול ולהתרבות רק שהוא כבר לא מחובר לחיה.
אולי יהיה מי שיטען שזה עדיין איבר של אותו בעל חיים.
מה זה חזון הצמחונות? אני לא מכיר את המושג
אני חייב להגיד שמלכתחילה זה נשמע מוזר... יהיה מעניין לשמוע
היה מגיב אם הוא היה רואה מה הולך בתעשיית הבשר בפועל...(שזו בעיני בעיה יותר קריטית מאשר השאלה היותר פילוסופית האם לאדם יש זכות לאכול בשר )
והוא מסביר מה יעשו עם קורבנות במקרה שיהיה בית מקדש?
מה יעשו בשבת וחג שמצווה לאכול בשר?
מבקש אמונהכל עוד אנשים אוכלים בשר, לא שייך לאסור זאת במקדש
הרב הסתמך על האריזל ועוד כמה מקורות
ובמקום אחר הוא דן בשאלה איך זה אפשרי הלכתית
(זה קשור לסמכות הסנהדרין לדרוש פסוקים וכדומה)
זה נכון יש בזה משהו,
המשנה ברורה כתב שלא אומרים "תתחדש" על מלבוש עור כי "תתחדש" פירושו "תשתמש בזה לאורך שנים עד שתצטרך לקנות עוד בגד כזה חדש", וזה לא ברכה שעוד בעל חיים ימות.
אז לפי דעתו זה אמור לקרות לבד אני מבין... שהעולם יגיע לזה מעצמו.
קראתי שפתחו מסעדה כלשהי בנס ציונה כמדומני של עוף מתורבת
נשמע לי שהתכוונו להגיד בשר שנוצר בצורה "בייתית ויותר מבוקרת" אבל אולי אני טועה.
מבקש אמונההכוונה לגדל תאים בצורה מבוקרת במעבדה
שזה מה שעושים כאן, לוקחים תא שריר של בעל חי ומגדלים.
כן כנראה הם יפסידו אבל ככה זה העולם, הוא מתקדם... שיפתחו עסק אחר תמיד יהיה מה למכור 
תגגל
שצריך לדון בזה וכו'
המבורגר מהונדס - כשר?! - כושרות - הצגה של הנושא מהרב ויטמן
- שיעור של ר' אשר וייס(כתוב גם איפשהו)כשרות בשר מלאכותי – הצצה בזמן אמת לתוך "מעבדת" פסיקת ההלכה בעת עבודתה עוד סיכום(לא קראתי עדיין)
https://www.machonso.org/hamaayan/?gilayon=40&id=1201 (מאמר של ר' חנוך קאהן, גם לא קראתי אבל הוא בכיוון טוב)
בנוסף בתחומין לו, אם יש לך גישה, היה דיון בנושא.
ואם המקור הוא מבשר לא כשר למ"ד פנים חדשות לא באו לכאן? או שהבהמה עדיין חיה ואז יש לדון באבר מן החי, או שנניח שהבשר כשר אלא שלא הומלח ואז נכנסים לבעיה של בשר שלא הומלח ג' ימים משחיטתו וכו' וכו'
קיצר, זה דיון. מה שנכון שהרבה יותר פשוט הלכתית לתרבת בשר דג (ואז אין בעיות של המלחה או אמה"ח)
במיוחד כשאני בטוח שיהיו קנאים שיאסרו אותו או משו. מה שכן הוא יתייקר ובהרבה.
העלויות הזולות של הבשר נובעות מהגידול ההמוני שלו, ברגע שיצטרכו לקצץ בכמויות - המחיר יעלה פלאים מאחר ועלויות של ייצור בשר הן עצומות. מניח שהם ירכבו על הטיקט של 'אותנטי' ואולי גם נראה כמה 'מחקרים' על "כמה הנדסה גנטית בבשר פוגעת וכו', אבל פשוט לי שהמחיר יעלה.
אכן נראה שלא כ"כ הבנת. הכשרות היא השאלה היותר קטנה במשחק, כל דבר - כאשר הוא בייצור המוני - הוא יותר זול. בתעשיית הבשר ספציפית - זה יהיה ניכר גלל ההוצאות האדירות שלה. לכן, כאשר יצטמצם הביקוש - תהיה לכך השפעה על המחיר.
אם היא לא תייצר בענק היא תהיה בדיוק כמוך....
היא תפסיד. אולי בהתחלה היא תהיה מספיק עשירה כדי לפצות על זה אבל אם אוסם תתחיל לייצר את כל המוצרים שלה בכמיות קטנות היא תקרוס. ומה הטעם להחזיק מוצר מפסיד?!
כמה אוסם מרוויחה על שקית במבה? לא הרבה נניח שקל. אבל היא מוכרת המון ולכן היא מרוויחה הון. תעלה במעט את העלות ליצור או תפגע בקצב היצור וזה כבר לא ישתלם. לכן כל שינוי קטן במשק משפיע על מחירי המוצרים. אתה מעלה את שכר המינימום והופ כל המחירים עולים. יש מס על יבוא חומר גלם משני ככל שיהיה והמחיר יעלה
אגב יש גם אנשים עשירים שיש להם תחביבים לייצר יין או משהו. זה לא רווחי, יהיה להם יותר זול לקנות בקבוק יוקרתי ב200 ש"ח אבל יש להם מספיק כסף כדי להפסיד על זה.
אני מעריך שהבתחלה בשר מתורבת יהיה יקר מאוד ומיועד לטבעונים או כגימיק ולאט לאט מחירו יוזל ויהיו מחקרים טובים יותר לגבי השפעתו הבריאות. ועם השנים יותר ויותר אנשים יעברו לבשר המתורבת ובכלל ליצור מעבדתי של אוכל. במקביל גם יצור האנרגיה יהיה ירוק יותר וזול יותר מה שיעלה את הכדאיות.
בסוף המוצרים הטבעים ישארו כמו לחם מלא וגידול אורגני משהו מהעבר שיהיה מיועד לאנשים טבעיים ואידיאולוגים.
אני אישית נראה לי אעדיף את המתורבת כל עוד הוא בריא וטעים
המבורגר מלאכותי – כשר או לא כשר? | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
מאמר שסוקר את הדעות משני הצדדים ודן בהם ומביא את את רוב המקורות
תן לחכם ויחכם עוד.
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל