יקרה, אני מבינה את תחושת הפגיעה, חוסר האמון וכל הערעור שאת מרגישה בהקשר לזה. זוכרת גם שכתבת פה בעבר פעמים נוספות על הענין הזה, לכן חשבתי שאולי כדאי שתקראי גישה נוספת כלפי ענין שמירת הברית של הבעלים האהובים שלנו.
אני יודעת שהגישה הרווחת והנטיה הטבעית שלנו כנשים היא להבהל מכל ראיה/פזילה/צפיה של הבעל במקומות אסורים. זה מרגיש לנו כאילו זה על חשבוננו, כאילו אנחנו עומדות להשוואה, כאילו יש פה הפרת אמון בסיסית מצידו. וזה נכון. ויש פה בפורום נשים רבות שיסכימו עם הנ''ל ויכולות לייעץ לך איך לפעול.
אני חושבת אחרת. רוצה לנסות להבין את הגישה שלי? אצלי עבדה ועובדת נהדר! אולי גם אצלך יעזור שינוי התפישה...
תראי, יצר המין אצל הגברים עובד שעות נוספות. באמת שלא את ולא אני מסוגלות להבין את זה, פשוט כי לא חווינו אותו. אם לא חוויתי משהו - איך אני יכולה לשפוט או לאמוד אותו? כנראה שאיני יכולה...
נקודת התפנית מבחינתי והרעיון המרכזי והעיקרי הוא: זה לא קשור אליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לא קשור אליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כן, אני יודעת שזה אולי נשמע לך לא נכון ומקומם, אבל זוהי האמת! כשבעלך צופה/מסתכל על בנות/פורנו או מה שלא יהיה, זה לא על חשבונך, זה לא כי הוא לא אוהב אותך, זה לא כי הן יפות יותר בעיניו, זה לא כי הוא כבר נמצא שם בפנטזיות במקום איתך... זה לא! מה זה כן?- יצר תאווה חזק מאוד שהוא לא עומד בו. יצא לך לצאת לרחוב עם בגד שאת יודעת שהוא מושך את העין? לי יצא, אבל אני יודעת שלא כדאי, יודעת שמסתכלים עלי, ובכל זאת לא התגברתי...
יצא לך לעגל פינות בבשר וחלב?/ לדבר לשון הרע?/ לשקר? וכו' וכו'. למה? - כי אנחנו אנשים, עם תאוות ורצונות, לא תמיד מצליחים לשלוט.
עכשיו קחי את כל "הנפילות" שלנו, תכפילי או תשלשי אותן, ותגיעי ליצר של הגברים. אם הוא מצליח או לא מצליח לשלוט עליו - זה ענין שלו! מול אלוקיו! כמו ששאר החיובים שלו ושלך ושלי הם ענינים שלנו מול אלוקים!!
יקרה ואהבה, הצלחת להבין וטיפה להתחבר לזה?
כי בשלב הזה, אם אנחנו מבינות *ומרגישות* שזה לא על חשבוננו, ולא קשור אלינו - מגיע שלב המעשה. אז מה אנחנו כן יכולות לעשות?
אם לבעלך תכאב ביד, תעזרי לו, נכון?
אם לא תרגישי טוב, הוא יעזור לך, נכון?
אם תקומי/תקום יום אחד עצבנית מאוד או עצובה, את או הוא ינסו לשמח/לפייס..נכון?
למה זה שונה? למה במגרש ההתמודדות הכי קשה של הגברים, במלחמה היומיומית שלהם, אנחנו לא עוזרות, לא תומכות, וגרוע מכך - פותחות חזית מלחמה נוספת על כל נפילה שלהם??
ברגע שתשתחררי מתחושת הפגיעה - תוכלי להיות לו לעזר, ואנחנו הנשים - הכי יכולות לעזור בהכל! בטח ובטח בענין הזה!
רק תזכרי שאף פעם אי אפשר לעזור למי שלא רוצה להעזר. אם תיהיי מולו נטולת חשבונות אישיים, הוא ישתף אותך בקושי שלו, הוא יראה בך חברת נפש הכי קרובה ומכילה שרק היא יכולה לעזור לו בענין הזה, הרי לא משתפים כל אחד בהתמודדות הזו...
את תיהיה זו שהוא פונה אליה:"איזה באסה, לא התאפקתי הבוקר ונכנסתי לאתרים של פורנו, אוף! אני מרגיש מגעיל! מה אפשר לעשות עם זה???" - נשמע לך לא אמיתי? - ממש לא יקרה! זה אמיתי, זה ככה, זה עובד!!! אבל לא במצב שהוא מפחד ממך, מסתמא מסתיר נפילות, שלא תתפשי אותו...
זה הופך למלחמה שלך מולו, במקום למלחמה של שתיכים מול היצר הזה!!
ואם את, עם הכוח הנשי שלך, עם האהבה שלך אליו, עם הרצון שלך לראות אותו מתקדם רוחנית - מגוייסת למלחמה הזו - מי יכול עליכם בעולם כולו ???!!!!!!
תנסי לצאת מהמקום האישי הזה, תבואי מולו באהבה, תסתכלי על זה ממש כמו כל התמודדות גופנית/רגשית אחרת, עם הזמן את תראי לבד שהוא מתרכך, נפתח מולך, משתף, ורוצה את עזרתך!
הרבה בהצלחה!!!