טוב, אז מעבר לקושי ולעייפות המצטברת בגידול תאומים (הם כמעט בני חודש)
יש לנו לילות לבנים איתם.
תינוק אחד (שוקל 3160) רגוע יחסית באופיו אבל מתחיל לדבר ולמלמל בלילה או משמיע קולות של מאמץ (פעולות מהפה כמו כבשה שפועה או פעולות מעיים-קשה להבחין במשך הרבה זמן) והשני (2820) שעירני וסקרן במהלך היום עושה לנו סדרת חינוך בלילה.
הוא בוכה וצורח ולפעמים דורש שעות של התעסקות.
הלילה למשל שניהם היו עייפים (המשפחה של בעלי הגיעה לעזור בהאכלות בערב ושמה אותם בעריסות) קבלתי אותם עייפים לחדר בכמעט 11 בלילה כי אני נחתי בשאר הזמן והכל היה לכאורה מושלם. אבל משהו משתבש בלילה.
יועצת מסוימת אמרה לי שאותו קטן עירני צריך להעיר כל 3 שעות לאוכל גם בלילה כי הוא מתחת ל3 קילו. אז התלהבתי להשתמש בכלל אצבע הזה, הכנתי בקבוק והערתי את התינוק הרדום בעדינות שיאכל. חשבתי שאם יאכל כל 3 שעות זה יקנה לו הזנה ולי שקט.
שזה המעשה הנכון ולא לחכות שיבכה.
אנחנו בדרכ רצים להאכיל בסלון אחרי שמחתלים בחדר החתלה ובסלון מאכילים וזה גוזל זמן (להפעיל מזגן בחדר כשמחתלים, לחפש טטרות, להכין בקבוק במטבח, לרוץ לסלון) אז הפעם הערתי את הקטן בדיוק עם 3 שעות מההאכלה הקודמת, הבאתי בקבוק לחדר השינה הפעם (היועצת המליצה כמה שפחות להסתובב שהתינוק יאכל וילך לישון), הבאתי כרית קשיחה מהסלון להשען על המיטה ואמרתי לעצמי כל הכבוד את הולכת להאכיל אותו כמו שצריך!!! מעירה אותו כדי לאכול, דואגת לו.
בעלי טוען שלהאכיל כשבוכים ולא להעיר באופן יזום גם אם הוא פחות מ3 קילו.
אחרי שהערתי אותו והאכלתי- והוא אכן אכל, התינוק לא נרגע ולא הפסיק לבכות,
ניסינו עוד אוכל לא רצה, ניסינו גרעפס עשה והמשיך לבכות, החלפתי חיתול היה לו פיפי החלפנו שיהיה נקי ונעים, שמנו בעריסה שוב התחיל לבכות ולצרוח. כמובן שניסינו לשחרר גזים בברכיים ולא עזר. מ12 הייתה ההאכלה עד 1 בלילה ונשארנו ערים מנסים שיפסיק לבכות וילך לישון ללא הועיל כמעט עד 3!!!!
נענענו בעגלה לא עזר (מוצץ הוא פולט אחרי כמה דק')
ועכשיו אני מוצאת את עצמי מנענעת עגלה ב4 לפנות בוקר.
עזבו את הניווט בין 2 תאומים ואת זה שבעלי צריך לקום ב5 ולא ישנו כל הלילה,
אני לא מבינה מה הבעיה, למה הם לא הולכים לישון? על הידיים הוא נרדם ונרגע ובעריסה הוא בוכה ולא רוצה לישון.
מספיק מורכב לי ביום ועכשיו גם לילות אין?
איפה מלמדים להבין תינוקות???? אני עם יותר מ2 תארים ועדיין זה כזה מסובך. לא לימדו אותי את זה.
כמה שעות אני אמורה להוציא גרעפס?
למה צריך להתמזמז עם זה כל היום? ובלילה בכלל זה נוראי.
ניסיתי להקל על עצמנו עם זה שנאכיל בחדר שינה, הבנתי שמחתלים בלילה רק לקקי ולא לפיפי (לא היה לו ריח של קקי אבל החיתול היה מלא בפיפי אז החלפתי) ועדיין בכי בלילה ושיבוש של השינה.
מאיפה אני אמורה לדעת איך משכיבים תינוקות? איך מרגיעים תינוקות שבוכים? למה הם בוכים? כמה הם אמורים להיות ערים מול ישנים ביום?
אנחנו יורים בכל הכלים בארסנל אבל כלום לא עוזר..
איך מוציאים גרעפס? כמה זמן מחכים לזה? ביום? בלילה? למה הוא לא רגוע?
למה כשאורחים מגיעים והוא בעריסה בסלון הוא רגוע ומלאך אבל לנו בלילה עושה ביצפר?
מעצבן שהקטן הזה מוציא אותנו מדעתנו ולא מאפשר לישון.
אשמח לקבל כללי אצבע וחוקים לכל הדבר הזה.