כתבתי באנונימי מחשש לאאוטינג, זה הכל.
את באמת לא מבינה מה ההבדל בין זוג דתי שומר נידה שמונע באמצעות שמ״פ ולכן נאלץ להמשיך להמנע מיחסים בימים שאחרי המקווה (כשכבר היו שבועיים נידה גם ככה), לבין שמ״פ + קונדום? זו סתם התממות בעיניי.
וכן, מבחינה יבשה אחוזי המניעה דומים, אבל זה ממש לא העניין כאן, אלא העובדה שזוג שומר נידה נאלץ עם שמ״פ להמנע מיחסים עוד כמה ימים עד שבוע, שזה משהו שיכול היה להמנע אם קונדום היה מאושר להם למשל. ממש לא בר השוואה בעיניי.
לא אמרתי שקונדום לא מתאים כל החודש, אלא שקונדום מיותר כל החודש בהנחה שמדובר על זוג נשוי ששומר באמצעות שמ״פ (ואז קונדום נדרש רק בימים הפוריים, כפי שאגב גם נדון בספר הכתום של שמ״פ).
כפי שציינתי, אני אישית מכירה נשים ששמ״פ + קונדום זו המניעה השגרתית שלהם, לאורך שנים. אנחנו מדברות כאן על שבוע של שימוש בקונדום בחודש, כן? בלי הורמונים, בלי התקן פולשני שגם לו יש סיכונים, בלי שיבושים כשמפסיקים מניעה ורוצים הריון.
וכן, לא נעים לי להגיד, אבל קונדום הוא די פתרון כמעט מושלם. זול, זמין, אחוזי מניעה מאוד גבוהים, קל לשימוש, נטול תופעות לוואי (לשני הצדדים). המחיר (מעבר לאיסור ההלכתי שאני לא מתייחסת אליו כאן) הוא פגיעה מסויימת בהנאה, אבל באמת שלא ברמה כזו חמורה כמו שמציגים כאן (ויעידו על כך אלפי רווקים תל אביבים שמשתמשים בקונדום 100% מהזמן, אז כנראה שזה לא כזה נורא).