בהמשך להודעה הזאת:
לא רציתי לנצלש את השרשור של @הילושש אז פתחתי חדש.
היה כאן לפני שנים ארוכות מישהו שהחתימה שלו היתה "אל תאמר אין לי זמן אל תאמר אין לי כסף זמן וכסף זה עניין של סדר עדיפויות"
וזה נכון במאה אחוז.
אני אברך. אשתי למדה (ושילמנו לימודים) 4 שנים (התחתנו בתחילת שנה ראשונה של התואר) בלי עזרה מההורים. ולא רק שהצלחנו לחיות גם חסכנו סכומים משמעותיים. קנינו דירה (זה עם עזרה בהון עצמי של 100K) המשכנו לחסוך ואנחנו היום 5 שנים נשואים, היא עובדת ולא רק שחיים ב"ה בשפע אלא גם חוסכים הרבה, כן, לילדים שלי אני בעז"ה אוכל לעזור בעשרות אלפי שקלים.
איך עושים את זה? סדר עדיפויות. גרים בחור, בקרוואן מעפן עם שכר דירה נמוך. (היום לא אבל בשנתיים וחצי הראשונות ככה עשינו) בלי רכב (אחרי שנתיים וחצי שהילדה היתה בת חצי שנה קנינו רכב כי עברנו ליישוב בהקמה שהיה חייב רכב) לא נסענו הרבה להורים, אני עבדתי בערב אחרי הכולל ב2 עבודות, יום שישי עוד עבודה. אשתי חלק מהזמן עבדה בסופר (בשכר מינימום, לא הרבה שעות, גירדה 1500 בחודש תוך כדי הריונות לידות ולימודים) כן הגעתי עם קצת חסכונות לפני החתונה אבל לא נגענו בהם (קנינו איתם ועם מה שהמשכנו לחסוך דירה)
לא קנינו כל דבר. ממתקים ונישנושים לא היה בכלל בבית (מטעמי בריאות אבל זה חוסך) אוכל מוכן לא היה (פתיתים פסטה גבנ"צ פיצות בורקסים וכו וכו') רק חומרי גלם בסיסיים וזולים שאיתם מכינים תפריט מזין גם אם לא מגוון מידי. קינוח (דבר שעולה בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים בחודש אפילו אם זה רק לשבת.) לא היה בלקסיקון. מנות עיקריות היו בשרים זולים ומנופחים (עוף טחון עם הרבה ירקות חזה עוף עם מג'דרה וכדו', היה כאן על זה כמה שרשורים איך לחסוך) לקחנו הרבה דברים לתינוקת מהמשפחה או מכל מיני גמחים יד שניה. מה שהיה צריך לקנות היינו עושים השוואות באינטרנט וקונים הכי זול או מאלי אקספרס או מהארץ.
לא כל דבר שרוצים ו'בא לנו' קונים. הצלחנו לחסוך די הרבה כיום אנחנו במקום יותר איתן מבחינה כלכלית ומתפנקים הרבה יותר ולא חושבים על כל הוצאה. אבל זה בהחלט אפשרי.
כותב את זה כאן כדי שתדעו שאפשר בהחלט להיות אברך ולחסוך. (יש לזה מחיר אבל שוב, סדר עדיפויות)
בהצלחה!

מרשים ממש