כמו שאמרת - חלומות שווא ידברו
אם את דאוגה וכו' אפשר לעשות הטבת חלום, לתת צדקה וכמובן לפרש את החלום לטובה.
דבר נוסף, ידוע שחלומות הם חלק מהתת מודע שלנו שמעבד דברים שהוא חושב עליהם במהלך היום.
יכול להיות שפעם ראשונה שאותה דמות הופיעה לך בחלום חשבת למה הופיעה וכו', ואח"כ שוב ושוב - ועצם ההתעסקות עם זה, המחשבה על זה, התהיות על וכו' - הם עצמם יכולים להביא לחלומות לחזור על עצמם.
דבר נוסף, זה שהמוח שלך אומר לך "אולי יש משהו שזו אותה דמות ודווקא היא וכו'"- עצם המחשבה הזו יכולה ליצור מציאות בדמות דמיונות, מחשבות, תהיות, התעמקות בזה וחלילה יכולה בעתיד גם להביא למעשים אם לא נזהרים מספיק - אז שוב זה מעגל שמזין את עצמו.
זכרי שהקב"ה מבקש מאיתנו להיות בשלמות גם במחשבה גם בדיבור וגם במעשה.
שהקב"ה מנחה אותנו שהמוח יהיה שליט על הלב.
שהאמת והתורה והטוב יגברו על כל הרע שמכרסם.
שעצם זה שעמדת תחת החופה עם בעלך היקר - זה זה מה שנכון וקדוש ואמיתי וטוב. ולא שום דבר אחר!
איך נאמר בכוזרי? "כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים"- העיקר הוא במעשים!
גם אם מגיעים לו לאדם מחשבות/חלומות/דמיונות/פנטזיות לא טובות או מבלבלות - כל עוד הוא זוכר לשים אותן בפרופורציה המתאימה להן - לא "ללכת שבי אחריהן" או לחשוב שהן חזות הכל ו"אם חלמתי כך או חשבתי או הרגשתי כך אז זו האמת! ויש כאן משהו מיסטי ואני בעצם צריך/ה ללכת עם אותו האיש/ה עליהם חלמתי/חשבתי/פינטזתי"
לא לא לא!!!
אלו רק מחשבות!
אלו רק חלומות!
הם לא האמת!
האמת זה החיים האמיתיים והטובים שב"ה יצרת לעצמך עם אישך היקר!
האמת היא ששניכם עמדתם תחת החופה והתקדשתם האחד לשנייה.
זו האמת. וזהו.
כל השאר זה בילבולים/עצת היצר/ניסיונות/ספקות וכו' - שצריך להשליט את השכל הישר עליהם ועם עבודת המידות שהיא עבודת חיים להעלים אותם לאט לאט, ובינתיים לא לתת להם כ"כ הרבה משקל בחיים שלנו...
סתם חינכו אותו בתרבות הזו שאם "בא לי" או אם "נדלקתי" וכו' - אז יאללה, ללכת כמו עיוורים אחרי הבא לי הזה או אחריו מושא הפנטזיה הזה, ועוד גורמים לנו לייחס לזה איזוט משמעות סודית, מסטית, עמוקה וזה שקר! ש-ק-ר!
שום משמעות נסתרת ושום נעליים.
פשוט אנחנו אנושיים.
חולמים לפעמים על מה שחושבים במהלך היום או כל מיני דברים,
חולמים לפעמים שטויות - ולכן נאמר חלומות *שווא* ידברו - הבל, שווא
חושבים לפעמים מחשבות אסורות ח"ו
מדמיינים לפעמים מציאות אסורה ח"ו -
אבל כל עוד נזכור שזו רק מחשבה! רק חלום! וזה לא אומר כלום כלום על האמת ועל החיים שלי - ונתחזק בטוב ובאמת - הכל יהיה בסדר ב"ה.
עצם הפעולה הזו תשכיח לאט לאט את תדירות החלומות הנ"ל עד להפסקתם.
אל תיבהלי.
אל תחפשי משמעויות נסתרות שם.
תבטחי בקב"ה.
תתפללי, תתחזקי באמונה בו, בנישואייך היקרים מפז, באישך היקר,
והכל יהיה בסדר!
חג שמח ומלא באור יקרה