אני הייתי פעם בתור לזירוז בעין כרם במשך כמה ימים.
גם אני הייתי במעקבים לפני כן (האמת שאף פעם לא דיברו איתי על מה יעשו אם משהו בבדיקה לא יצא תקין. מניחה שאם זה היה בשבוע מוקדם אז היו מדברים על התערבות תוך רחמית, ואם בשבוע מאוחר יותר אז היו מזרזים).
בכל מקרה - אחרי שנכנסתי לחודש תשיעי אז ההנחיה הרפואית היא לזרז (לפעמים הרשו לי לחכות לשבוע 38, לפעמים כבר ב37).
אז באותה פעם שהזכרתי, הגעתי לבית החולים בשלישי בערב (הייתי אמורה להגיע ברביעי, אבל בשלישי היו קצת צירים סדירים אז כבר נסעתי, עד שהגענו הצירים נרגעו, אבל נשארו כדי לחכות לזירוז).
בפועל חיכינו עד חמישי אחה"צ. כשניסיתי תוך כדי שחיכינו להבין איך זה עובד, אמרו שיש להם רק ארבע חדרי לידה שמכניסים בהם נשים לזירוז (כדי להשאיר את שאר חדרי הלידה לילדות האחרות שמגיעות אליהם).
בעיקרון יש תור, אבל לא מכניסים לפי סדר ההגעה, אלא לפי רמת הדחיפות. אם מגיעה למשל אישה עם רעלת הריון - ברור שיכניסו אותה לפני..
אצלנו לא הסכימו לשחרר ושיקראו לנו כשיגיע תורנו. היה מתסכל, אז שמחה לשמוע שיש מקומות שכן מאפשרים...
בכל מקרה, לגבי השאלות שלך:
א. אני לא יודעת את פרטי המצב שלך. אבל על פניו נשמע שאם את רק במעקבים ולא מאושפזת אז זה כנראה באמת לא מצב של סכנה משמעותית לעובר.
ב. אם יראו משהו במעקב שמצריך זירוז - את יכולה לשאול שם עד כמה זה דחוף. לא דומה מצב של עובר שלא גדל כמו שצריך (שעוד כמה שעות לא ישפיעו יותר מידי) לעובר עם ירידות בדופק (שזה כנראה מעיד על מצוקה וזה כבר לא מצב שלוקחים סיכון, לפעמים אפילו מעדיפים לנתח, תלוי במצב).
לגבי להביא תיק לידה לכל בדיקה - אני לא הבאתי איתי. האמת שלא חשבתי כל כך על אפשרות שהמעקבים לא יצאו תקינים...
אבל מצד ההיגיון נשמע לי שאפשר להכין בבית תיק, אבל את הדברים הקריטיים באמת לקחת איתך גם לבדיקות. ואז מקסימום אם צריך פתאום לנסוע בדחיפות לבית חולים ואין זמן לעבור בבית, אז לפחות הדברים הכי חשובים איתך (ותכלס אפשר ללדת גם בלי שום דבר...). ואולי בעלך יוכל לעבור בבית להביא את התיק כשהוא מצטרף אלייך? או שיביאו לך כבר אחרי הלידה...
ג. התייחסתי לזה קודם בסיפור שלי. אם זה מצב שכל רגע מסכן את העובר, אז מן הסתם תוקפצי לראש הרשימה (אם זה מצב ממש מסכן חיים לעובר אז לא יחכו לזירוז אלא ירצו לנתח מיד. כשרוצים זירוז זה אומר שיש פה קצת יותר מרווח לחכות).
אבל לפעמים רואים ממצא שאומר שלא רוצים לחכות יותר מידי עד שתלדי, אבל כל עוד את בבית חולים בהשגחה (עם ניטור מידי פעם לוודא שהעובר עוד בסדר שם), אז אפשר לחכות גם כמה ימים עד שמגיע תורך.
(האמת שעכשיו אני מבינה את ההיגיון הזה שאותנו התעקשו להשאיר בבית חולים עד שהכניסו לחדר לידה. כי באמת בלי לעקוב לראות שהעובר בסדר, זה קצת מפחיד לדחות יותר מידי את הזירוז..)