אני מותשת!!!!!!!!!!!!!!אשה של בעלי
גמרתי עכשיו להשכיב את הילדה שלי בת החצי שנה שאני הכי אוהבת בעולם והרגשתי בליבי הרגשה שעלו לי דמעות בעינים כשהיא הגיעה
הרגשתי: סוף סוף יהיה פה קצת שקט
אני כל כך לא רוצה שזה יקרה אני לא רוצה להרגיש שאני רוצה שקט מהילדה שלי
אבל מה עושים?????????????????????????????????????????????
תינוקת בת חצי שנה שמהרגע שמתעוררת בבוקר עד שהיא הולכת לישון(עם כמה הפסקות שינה באמצע-לא ארוכות)
רק רוצה על הידים
תגידו לי מה עושים????????
אני שמה אותה על הרצפה-היא בוכה
אני שמה אותה בעגלה-היא בוכה
אני שמה אותה בג'מפר- היא בוכה
אני שמה אותה בטרמפולינה -היא בוכה
אבל רק אל תגידו לי שכואב לה כי מיד שאני מרימה אותה היא משתתקת
אני עובדת מהבית ואני לא יכולה לעשות כלום בבקשה תביאו לי עצות מה לעשות איתה
דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חינוך דחוףףףףף!אנונימי (פותח)
אויש...veredd
כ"כ מזדהה, כ"כ מבינה אותך!!!
זה נורמלי להרגיש איזושהי הקלה כשהילדים נרדמים, כי גם השלווה שלהם מראה לך כמה הם היו צריכים את המנוחה. מה גם שבשינה הם גדלים ומתפתחים.
זה בקשר לשינה.
בקשר לתינוקת- אני מבינה ממש, אבל ממש מה שאת מתארת. הבן שלי היה ב-ד-י-ו-ק ככה!!!! הוא היה רוצה רק ידיים, ובלי שום סיבה. בשביל לנוח פשוט הייתי מניקה אותו כדי שאני אוכל לשבת קצת...
אין לזה ממש פתרון- רק להגיד לך שעד גיל מסויים זה נורמלי, והבקשה לידיים נחלשת כשהם לומדים לזחול, וכמעט נפסקת כשהם מתחילים ללכת. בכל אופן, הבן שלי כבר לא מבקש ידיים מגיל שנה בערך. הוא פתאום נהיה עצמאי. מה שכן, הוא תמיד דורש שאני יבוא לקראתו לשחק איתו, תמיד לידו. יש ילדים כאלה... עכשיו אני שמה לזה גבולות. בגיל יותר צעיר- לא נראה לי שיש לזה טעם, כי הם פשוט ידבקו.
בהצלחה!!!
כסף כסףנחשונית
אולי תוכלי למצוא מישהו/מישהי שיוציא אותה כל יום לשעה שעתיים לטייל? זה כמובן יעלה כסף וזה אפשרי רק בימים בהירים. אבל זה גם משהו. אולי אחה"צ ואז יש נערות שחזרו מבי"ס ויכולות לטייל איתה. אם את עובדת על מחשב נייד, אולי תוכלי את לצאת איתה, לשבת על ספסל בחוץ ולעבוד על המחשב הנייד, כשהיא בעגלה או על שמיכה. חוץ מזה, אני שולחת לך חיבוק והזדהות.
הרגשה נורמלית לחלוטין!!!יעלת-חן
חשוב שתדעי שזו הרגשה נורמלית לחלוטין
כשהילדים שלי,אחרי ערב מקסים ביחד, חורגים משעה 8:30 וממשיכים ל"להסתובב לי בין הרגליים" אני מתחילה לכעוס - כי מותר לי שיהיה לי את הזמן שלי, בשקט שלי.
כשתפנמי את זה לפחות לא יהיו לך רגשות מצפון - שזו הקלה מסויימת...

יש לי חברה שקנתה מנשא שאיתו היא מסתובבת ועושה את עבודות הבית כשהילד עליה, אני לא בטוחה שזה פיתרון שטוב עבור כל אחד (יש תינוקות שלא נרגעים, ויש אמהות שכבר כבד להן....) אבל אולי?...

בהצלחה!
ראי תגובתי בשירשור למעלה וגם עצה כאן...קרנלהאור
מנשא גב, למשל יאמו או מנשאים סינים למיניהם. תוכלי למצוא במרשתת (אינטרנט). כמו ילקוט.
כך הילדה תרגיש את קרבת הגוף שלך לה היא כ"כ זקוקה, ולך יהיו ידים פנויות להמשיך לחיות.

אני איתך לגמרי בקושי הזה. אני עם תינוק בן 8 חודשים, שכמעט לא יורד מהידיים (ברגעים אלה ממש הוא בודק את הטעם של הפרנזים במטפחת שלי...), על הרצפה הוא מסוגל להיות בעצמו הכי הרבה זמן, כלומר, בערך 20 דק' בבוקר ועוד 20 דק' אחה"צ. לעיתים נדירות הוא יצליח להיות מרוצה בלול, בתנאי שהלול ממש סמוך לבני אדם אחרים, וברגע שיראה אותי חולפת ב"פריים" שלו, הלך עלי. אני מצליחה לפעמים לגייס את האחים שלו להיות איתו פה ושם, הבעל בד"כ משתף פעולה מצויין, אלא שהוא לא בארץ כבר כמעט חודש (חוזר עוד יומיים).

בקיצור, את צודקת עם זה שזה לא קל! בכלל!! מקוה שעצם הידיעה שאת לא לבד, ושזה נורמאלי והכי חשוב... חולף!! תעודד אותך.
ככל שהיא תתחיל להיות יותר עצמאית ביכולות הפיסיות שלה, היא תוכל לספק לעצמה את הגירויים הסביבתיים להם היא זקוקה, כגון תנועה, קולות, חום קור ובכלל, מגוון אירועים שהיא חווה כשהיא על הידים,
לעומת שיעמום דומם, כשהיא מוטלת בתוך חפץ חסר חיים, עם כמה יצורי פלסטיק/בד מחייכים באופן קבע, שניקנו תוך מחשבה מאד דידקטית בשילב.

המון הצלחה ואורך רוח
קרן
אני ממש לא הולכת לקנות מנשאאשה של בעלי
תגידי לא מספיק 9 חודשים?????????????
אני זוכרת את עצמי בתשיעי כמעט נופלת מהכובד
(יותר מהתחושה)
בקיצור הבנתי את העצות לא לתת לה לבכות (למרות שלדעתי זה לא ביצועי)
נקווה להמשך טוב יותר
אמא של הבת שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מנשא זה לא הריון!אנונימי (פותח)
במיוחד לא זה שעל הגב...
בתור אחת שלקראת סוף ההריון בקושי מצליחה למצוא תנוחה נורמלית כלשהי מרב כאבי גב, אני מ-א-ו-ד ממליצה על מנשאים. עם הראשון השתמשתי בתינוכיס עד גיל שנה בטיולים, וכשהשני נולד קניתי מנשא לגב. התחלתי לשים אותו על הגב בערך משישה חודשים- אחרי שמתרגלים זה פשוט תענוג!!! ויצא לי לעשות איתו יחסית הרבה עבודות בית- זה כמו תיק לא מאוד כבד, עם המון תמיכה.

אה- זה מאוד נורמלי להיות מותשת מהילדים שלך, ואת לא צריכה להרגיש שום יסורי מצפון! אצלי  זו ההרגשה כל ערב, אחרי ששניהם הלכו לישון- וואו, איזה כיף ושקט...
לא שאני לא נהנית לשחק איתם, אבל בתור אחת שסחוטה קבוע- בערב זה מתגבר. רובנו כאלה, וכנראה שככה זה אמור להיות אם הקב"ה ברא אותנו ככה. 

בהצלחה עם ההחלטות
מה לגבי מוצץ?אמא ל-5
משחקים מנגנים? שקית של חטיף מרשרשת ונוצצת ממש מקסימה אותם, מוזיקה ברקע- דיסק קבוע ומוכר.
כל פעם לשחרר קצת, לתת תשומת-לב כשהיא בעגלה לידך, להצחיק לשיר להשמיע קולות שימשכו את תשומת-ליבה, להראות לה שהיא מקבלת אהבה ותשומת-לב , לא על הידיים גם אם היא קצת בוכה. להרים ולהחזיר.
תנסי, עם אינטואציה של אמא תדעי מתי הבכי מוגזם.
לזחול יחד איתה על הרצפה,לשחק,להתגלגל,לשיר..(העיקרmp4
שלא על הידיים)
אבל להיות ביחד בכיף בשמחה..
תראי תהני מאוד מאוד..

אני משחקת תופסת עם הילדים בזחילה
(אח"כ כואב בברכיים, אבל שווה שווה)
אי אפשר בכלל להשוות מנשא להריון...קרנלהאור
בהריון זה לא רק משקל של התינוקת נטו... זה כמות הדם בכל הגוף שלך שמוכפלת, זה מהירות קצב הלב שלך שמואץ, זה שינויים הורמונליים, שינויים במבנה האגן, בחוליות עמוד השדרה, במפרקים בכל הגוף בהכל הכל!

מנשא על הגב מרגיש כמו ילקוט.זהו. אפשר להוריד אותו כשמתעייפים, לתת למישהו אחר לסחוב לפעמים, לא חייבים לישון איתו ולהתקלח איתו.

נראה לי שאת עכשיו במצב של זעקה גדולה הצילווווווו!!! איך יוצאים מזהההה!!!!
אז לפני כל העצות והרעיונות, קבלי חיבוק גדול, עיסוי גב וכפות רגליים וירטואלי!!
יודעת מה... קחי לך יום ספא וירטואלי מפנק... עלי...

מקוה שתמצאי מהר את העזרה והשיחרור המיוחלים...
נשיקות
קרן
גם ילקוט סחבתי מספיק שניםאשה של בעלי
אין לי שום רצון לחזואר על זה
אוי... באמת קשה... מקוה שתמצאי בתוכך את הנחמהקרנלהאור
והמוצא הטוב ביותר עבורך!
ספרי לנו איך מתפתחים עניינים...
לפני כמה שבועותטל תלתל
כתבתי שאלה ותשובה שמצאתי ב"הורים וילדים" לגבי פניה דומה, לא זוכרת של מי, שהתחננה לעצות. התשובה שניתנה הייתה שנשמע כאילו יש לילד תחושתיות יתר והוא פשוט סובל מכל המעברים. יכול להיות כמובן שלילדה שלך אין את זה, אבל אולי כדאי לשקול אם כן ולטפל בזה בהתאם במקום ששתיכן תסבלו.
אין לי זמן כרגע לחפור ולחפש את זה. אני חושבת שזה היה בפורום הריון ולידה. אם את לא מוצאת ותרצי, תשלחי לי באישי ובע"ה אשלח לך את זה שבוע הבא.
שבת של שלום ומנוחה
אולי היא רעבה?אם הבנים12
אצלי זה היה ככה בדיוק כשהוא היה רעב.

התחלתי להוסיף והוא היה מבסוט.
חשוב לבנות לה סדר יום ולהצמד אליויהודית פוגל
שזה אומר: (בערך) האכלה ראשונה ב-7, משחק ועירות עד 9 -9.30, ארוחה נוספת ושינה עד 12-1  ארוחה ושעתיים נוספות של עירות, שעתיים שינה של אחה"צ, שעתיים עירות בערך עד 11 בלילה, בקבוק או ארוחה אחרונה, בערך מ-12 היא אמורה לישון עד 7 בבוקר. רצוי טיול אחד בחוץ  בשעות העירות בבוקר או אחה"צ. בגדול יש כאן שני עקרונות חשובים: ילדים ותינוקות נתרמים מאוד מסדר יום קבוע, הם שלווים ורגועים הרבה יותר מאשר אלה שכל יום אינו דומה למישנהו, והעיקרון השני הוא שאת אמורה להרגיש שאת אם! הרי אין לך צפי שתנהלי את חייך כרצונך ללא שום הפרעה עם תינוקת בת חצי שנה! את אמורה לארגן את עיסוקיך סביב הלו"ז שלה. אם בשו"א את לא מצליחה לארגן לה סדר יום, חישבי על לשלב אותה במעון, זה מאוד מאוד מסדר את היום בצורה נאותה וישחרר לך זמן להתפרנס. גידול קל, והנאה רבה.

איך אפשר להיות עם סדר יום קבוע???קרן732
זה ממש בלתי אפשרי...
היא בכלל לא שואלת אותי מתי לקום? מתי לישון? מתי היא רעבה? מתי כואב הבטן? או מתי בא לה לשחק?
זה לא רובוט או חית בית שאפשר לאלף אותם?
בגיל כזה צריך לזרום איתם ולהשתלב בצרכים שהם דורשים...
אפשר להקל עם בייבי סיטר חלב שאוב וכן הלאה.
זה לעניות דעתי...
הילדה שלי בדיוק כזו. מנשא זה הדבר היחיד שעוזר ליקרן732אחרונה
יכול להיות שיקפצו עליי פה
אבל השלמתי עם העניין ואני רוב היום איתה כשהיא על המנשא רק ככה אני יכולה לעשות קצת דברים בבית.
לא רואה ברירה אחרת...
גם לי יש מלא עבודות או מטלות ללימודים ואני לא מצליחה לעשות כלום. אבל זו בעיה שעוד לא מצאתי לה פתרון..
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך