איפה מוצאים בחורות מהסגנון...אוויל מחריש
עד כאן מהז’אנר רשימות מכולת והיכן למצוא אותן. (בלי לעקוץ אף אדם ספציפי)
וכעת לנושא החשוב, בזמן האחרון אני רואה פה שרשורים על סגנונות מסויימים כגון אקדמאים, חסידים, אידיאליסטיים ועוד מגוון מצומצם של תכונות. אז חשבתי לעצמי האם האנשים האלה באמת קיימים?
ייתכן שחלקכם תופסים את עצמכם ככאלה ושאלתי מופנית אליכם, האם זה באמת כל כך טוטאלי בתודעה שלכם?

באופן אישי אני מתקשה להאמין שיש אנשים שרוב מה שעובר להם בראש נכנס בתוך קטגוריה מסויימת אז אשמח שתחלקו איתי את מחשבותיכם בעניין.

(הערה: ייתכן וחלקכם לא מודעים למחשבותיכם רוב היום, ואז זה די הגיוני, אבל אני נוטה לחשוב שרוב האנשים פה לא כאלה, תקנו אותי אם אני טועה...)

נ״ב מסופר על זוג מוזיקאים שהמוסיקה הייתה מרכזית מאוד בחייהם ונולד להם ילד חירש. סתם מוסיף את זה כי זה עלה לי לראש בהקשר של השרשורים המדוברים...
הסוף נורא ואיום😟!! אוץ'😅אני זמנית כאן
הסיפור היה עם מסר טובאוויל מחריש
אבל בגלל שאני לא זוכר אז כבר המצאתי אפשרויות שונות למה שהלך שם אבל בעז״ה יום אחד אמצא אותו...
ומה עמדתך בעניין?
אהה הבנתי..אני זמנית כאן
בקשר לשאלה,
זה עמוק ומורכב מה שאתה מעלה כאן.
חושבת שמאחורי כל ההגדרות יש רצונות ואותם צריך להבין ולומר. למשל, מישהי שרוצה מישהו אקדמאי יכול להיות שזה טכני ומאד יכול להיות שבשבילה אקדמאי זה אומר בחור חכם/בחור יציב/בחור חרוץ. כלומר המילון מושגים שבראש שלה בנוי ע"פ ההקשרים שהיא גדלה עליהם מאז ועד היום והוא מקשר לה בין דבר לדבר. ולכן המשימה זה למצוא את מה שמתחת, את מה שבאמת רוצים. וכן, צריך לזה גם קצת אומץ כי זה אומר לצאת מתבניות ולהיות אמיתי. למשל.. חיפשת אקדמאי וגילית שמאחורה את מחפשת בחור יציב? סבבה.. אבל גם בחור שעכשו בצבא אולי הוא יציב ולא בהכרח שהתפיסה נכונה ובכלל גורפת.. לכן זה כל מקרה לגופו.
אני חושבת שבוודאי שיש אנשים שהם כאלה או בתבנית המדויקת או כמו שכתבתי זה מתבטא אצלהם בצורות מגוונות וכל אחד צריך לפני שהוא יוצא לדייטים לדעת במה הדברים מתבטאים אצלו. יש אחת שתרצה בחור חסידי אמיתי עם הלבוש והכל ויש אחת שבשבילה חסידי זה רבי נחמן ושמחה.
כבני אדם אנחנו לא רובוטים עם הגדרות מובנות ובלתי משתנות. אלא יש אופי ודרך ואותו מרגישים בדייטים.
אחד מההבדלים בין קשר בין חברים לקשר עם בן זוג שפה זה בחירה מאד גדולה של מה יהיה לי הכי טוב? עם איזה בנ"א נצליח לבנות משהו יציב וחזק שיפרח ויתעצם? וככל שאנחנו נגיע עם יותר מודעות עצמית ומכוונים מטרה. נחסוך לעצמנו דייטים וכשתגיע הצעה טובה אחרי שלב הבירורים נוכל להיות שם ביותר שלווה ובע"ה נראה אם מתאים לנו או שיש דיוקים ודברים נוספים..
בתכלס מה שאני באה לומר זה שזה טוב וחשוב המודעות והלדעת מה רוצים אבל מתוך הבנה שבני אדם הם מכלול שלם.
וואי מקווה שענה
ואם לא תשאל
כתבת יפה,אוויל מחריש
אך אני מנסה להבין
האם באמת יש אנשים שתחום מסויים כל כך מרכזי בתודעה שלהם ביומיום?
תסביר תחום.. מה הכוונה?אני זמנית כאן
אביא דוגמאות משרשורים שהיו פה:אוויל מחריש
אנשים שכל מה שהם חושבים זה עבודת ה׳.
אנשים שהתחום הריאלי מרכזי מאוד במחשבה שלהם והם מתרפקים על זיו המתמטיקה...
הבנתי.אני זמנית כאן
אני חושבת שיש דברים שכן ויש דברים שלא. זה תלוי בחשיבות שזה תופס אצלנו כאנשים כציבור ובחשיבות האישית של כל אחד וכמה מקום כל אחד מחליט להקדיש לזה.
עבודת ה' זה משהו מאד מהותי, ולמי שבשבילו זה ככה אז ברור שזה יהיה כל עולמו בכל המובנים. ולהבדיל מתמטיקה.. וכו וכו
כן זה בהחלט יכול להעסיק את כל עולמם
אבל תסכים איתי שיש הבדל בין המושג עבודת ה' למתמטיקה בהבדל כאן. גם אדם שמאד אוהב מתמטיקה זה לא מתבטא אצלו בכל רובד בחיים...
ואני רוצה לומר, שגם מי שמשהו מסוים חזק אצלו מאד ברור שלא רק זה מי שהוא.
אני מנסה להבין את השאלה שלך..
נראה לי העניין פה זה מינון.
לאחד מושג מסוים תופס מהחיים x y z לשני רק xy לשלישי x ..
לפני בתוך ואחרי כולנו בני אדם רגילים עם אותן התמודדויות (פחות או יותר) אבל כל אחד חי עפ הדרך והשאיפות שהוא בוחר.
אז כל הגדרה היא חלק מהאדם והיא משמעותית. הבנת משהו?
עבודת ה׳ זה מאוד כללי, לכן אני מפקפקאוויל מחריש
באנשים שמדברים הרבה על עבודת ה׳ כי הדיבור עצמו נכנס בתוך תחום המוסר (שהוא כלול כמו כל שאר הדברים בעבודת ה׳), יש הרבה אנשים שעובדים את ה׳, אבל הם לא עושים מעצמם צדיקים עליונים ומתלהבים מזה ומעצמם.
אנסה לנסח בצורה ברורה יותר, לצורך הדיון נניח את הנושא של עבודת ה׳ בצד כי הדיון בנושא הזה הוא סמנטי.
הרבה ביינישים לומדים הרבה שעות בישיבה, אבל יש להם בראש עוד תחומים. בנוסף התורה עצמה שהם לומדים אינה עוסקת בתחום מסויים אלא הם לומדים כמה פרקים במקביל, וכן כמה שיעורים וספרים נוספים.
אותו דבר סטודנט, הוא יכול ללמוד מתמטיקה, אבל הקורסים עוסקים במגוון נושאים.

שאלותיי הן:
האם יש אנשים שכל היום שלהם ממוקד בנושא מסויים?
ואם יש כאלה אז למה שיהיה להם סיבה בכלל לרצות בכלל שהצד השני יעסוק באותו עניין?
לחלוטין כן.לב אוהב

תוכלי לפרט בבקשה?אוויל מחריש

למה זה מפליא אותך שיש אנשיםלב אוהב

שמשהו מסוים הוא ממש בתודעה שלהם?

יש מציאות כזאת של תודעה שמכוונת למקום מסוים 

ששם מושקעת רוב המחשבה והכוחות והאנרגיה והרצונות....

זה לא סותר את זה שיהיו דברים שנלווים אליה, דברים שאוהבים לעשות, דברים שהחיים מאלצים לעשות, סתם שגרה וכו'

אני גם תוהה לעצמי אם לכל אדם יש גרעין כזה של איזה מטרת על שמכוונת אותו בחיים שלו ומעסיקה אותו.

יש מצב שלא... 

אפשר להיכנס לזה עוד ולדון, פשוט נראה לי סתם מיותר חח

זה נראה לי מצמצם את החיים של אותו בן אדםאוויל מחריש
מטרת השרשור היא לדון בנושא הזה בסופו של דבר... את רואה את עצמך כאחת מבעלי התכונה הזו?
להיפך זה מרחיב את החייםadvfb

אדם יש לו תחום כולל שחובק עולמות והמון תתי תחומים זה הכי הרחבת החיים שאפשר.

אם זה בקטע הדתי - זה נראה לי יכול להיות ממש מרחיב.

אז אין לו תחום אחד שמעסיק אותואוויל מחריש

אם אתה אומר שתחום העיסוק שלך הוא החיים שלך אז לא אמרת כלום בהקשר לדיון כי זה כולל את הכל, אותו דבר כלפי עבודת ה'.

על אילו דוגמאות דיברת?advfb

ניקח את הדוגמא 'אידיאליסט' - אידיאל זה לא חלק מסויים בחיים אלא במידה מסויימת שמשהו מכוין את כל החיים.

עכשיו כשאתה אומר את מה שאתה אומר אשמח שתחדד יותר את מה שאתה טוען כי כעת זה לא נשמע לי תואם לשאלה הראשונה שהעלת.

אני עתה רואה מה גרם למכשול בהבנת דברייאוויל מחריש

האמת שדי תמהתי מה כל כך מבלבל פה ועכשיו אני קולט את הנקודה, תודה לך על הנחישות!

אז ככה, יש אנשים שהם עובדי ה', אידיאליסטיים וכו', זה ברמה הכללית, שאיפות, רצונות, רמת המימוש בחיי היומיום וכו'.

לעומתם יש כאלה שייתכן והם כמו הקבוצה הקודמת, אבל המאפיין המייחד אותם הוא שהם טוענים שזה בוער בהם, כל מחשבותיהם ועיסוקם בתחום הזה וכו'. להבדיל אם נקביל למקצועות חול, אז זה אדם שמתלהב מאוד ממתמטיקה לדוגמה, או ניקח דוגמה ילדותית יותר אז ילד שכל מה שמעניין אותו זה קבוצת כדורגל.

הקבוצה הראשונה לא חושבת כל היום על עבודת ה', כחלק מעבודת ה' היא מתמקדת במשהו מסויים כמה שעות, וכמה שעות במשהו אחר. לעומתה הקבוצה השנייה טוענת שכל מחשבותיהם זה בתחום אחד מצומצם ולא כולל. (לדוגמה בעבודת ה' זה יהיה רק מה שקשור ללימוד על עבודת ה', בלי לימוד תורה רגיל)

לעניות דעתי אנשים מהסוג השני לא באמת קיימים, לכן אני לא מבין למה אנשים ממשיכים לשאול איפה למוצאם כאילו הם כאלה בעצמם.

נגיד אדםבשביל שלי
שמקדיש את כל כוחותיו הפיזיים והנפשיים למען ארץ ישראל,
זה לא דומה בעיניך לדוגמא השניה?
לא הגיוני שהוא ישאל איפה מוצאים דבר כזה?

או אדם שמקדיש את חייו למען הזולת, למשל פעילות חסד בבית חולים, לא הגיוני שהוא יחפש גם מישהי שבעיניה זה מעל לכל דבר אחר?

שאלה אחרונה. כתבת-

"אבל המאפיין המייחד אותם הוא שהם טוענים שזה בוער בהם, כל מחשבותיהם ועיסוקם בתחום הזה וכו'"

אם אני מבין נכון כתבת שהם טוענים, כי הם באמת לא כאלה... אני צודק? ואם כן- למה לא להאמין להם?

תודה
מתחילת השרשור טענתי שאני לא חושב שיש אנשים כאלה.אוויל מחריש

זה לא דומה בעיניי לקבוצה השנייה, אנשים כמו שאתה מתאר לא עוסקים כל היום בדבר אחד (וגם לומדי תורה לצורך העניין), זה נכנס תחת כותרת כללית של עשיית חסד, בפועל הם עוסקים כל פעם בדבר אחר, פעם עוזרים לפלוני, פעם לאלמוני, מקדמים אירוע X וכו'.

נראה לי שמה שגורם לאנשים להתבטא ככהadvfb

זה דפוס חשיבה מסויים שמטעה אותם להתבטא בצורה לא נכונה.

עכשיו הסתכלתי בהודעה בפתיחה שוב ונתת שלושה דוגמאות (אקדמאים, חסידים, אידיאליסטיים) שאני יכול להבין מהם שמדובר בביטוי של דברים יותר מהותיים מאשר הדבר כשעלצמו. ז"א פחות אכפת לאדם העובדה שבן הזוג הוא אקדמאי אלא יותר אכפת לו מה זה אומר מעבר..

נראה לי שמדובר בניסוח לא מוצלח. זאת תחושה אישית שלי.

אכן, קשה להתנסח בנושא הזה

מהו לדעתך דפוס המחשבה הזה?אוויל מחריש

הצהרת מחוייבות לתחום מסוייםadvfb

אולי יכולה לנבוע גם מהצמדות לטייטל.

אני צריך להכניס את עצמי לתוך קופסא כדי להציג לאנשים מי אני.

אפילו לפעמים כדי להציג לעצמי מי אני.

יכולים להיות שני התמודדויות נוגדות (שלטעמי הם טועות) - 

או בכלל לא להשתמש בהגדרות

או ללהצמד להגדרות

נראה לי שהדרך היעילה היא להשתמש בהגדרות אבל לדעת את מוקמם

רגע...בשביל שלי
ובלי היצמדות לטייטל,
אתה טוען בעצם שאנשים מצד עצמם הם כלליים ללא כל מסגרת?
אין משהו שמייחד אותי ומשהו שמייחד אדם אחר בפני עצמו?
בודאי שיש דברים שמייחדים בנאדםadvfb

אפשר לכנות את אותם מאפיינים בהגדרות ומילים אבל בסופו של דבר - הם יהיו הרבה יותר ממה שמספרים עליהם

אה סבבהבשביל שלי
אבל אדם שבאמת מקדיש את עצמו נגיד לא''י או לנושא כלשהו-
זה חייב לבוא מהיצמדות לטייטל? או פשוט מהכרת העובדה שאני לא הכל
הערך עצמו, ברור שלאadvfb

שבנאדם מיצג את עצמו זה נושא.

לפעמים לא פשוט

תמיד כשאדם יציג את עצמובשביל שלי
הוא יתמקד בדברים מרכזיים. אתה יכול לקרוא לזה הקטנת הערך העצמי, וזה באמת נכון. אבל זו הדרך להציג את הצד הגלוי שלי שנוכח בעולם לאחרים
לא אמרתי שזה שליליadvfb

אמרתי שזה מרוכב.

לא פשוט תמיד לעשות את זה בצורה נכונה.

אני חושב שאנחנו מסכימים.

אני די מסכים עם מה שאמרת.אוויל מחריש

אך אשמח לאיזה סיכום קצר על עמדתך לגבי אותם אנשים (ממה זה נובע, האם יש בזה יתרון וכו') על מנת לוודא שהבנתי נכון.

נראה לי שכבר סיכמתיadvfb

אנשים מתנסחים בצורה לא מיטבית. קורה לכולם.

הניסוח שלך עונה לי את התשובהממלא כל עלמין

אתה כנראה תופס את המילים עבודת ה' באמת כנתונות בעולם מאוד צר.. גם אני הייתי חושבת כך אם הייתי מייחסת אותם רק ללימוד... 

אבל בשבילי המילים האלה מתייחסות גם לאופן שבו אני הולכת למכולת/ בוחרת איפה/ איך לחיות/ את החברה שלי /תחומי ענין/ לימוד מקצוע/... נראלי שבשניה שהקב"ה והתורה הופכים להיות יקרים וגדולים בעיניך אתה כבר רוצה אותם בכל רובד בחיים, ובינתיים לא מצאתי רובד שהקב"ה לא משתייך בחיים, לא כי אני צדיקה, כי אני לא (אבל שואפת), ולא כי אני יושבת ולומדת תורה כל היום (לא התפקיד שלי וזה לא הענין), אני בנאדם עם המון צבע וענין וזה לא סותר קשר ישיר ורצון אמיתי לעבוד את ה' בכל פינה בחיים (אני רחוקה מאוד מהמטרה הזאת, זאת לא הטפה, אלא שאיפה שהיא מאוד אפשרית)

אני יודעת שלבנאדם שלא מכיר את מה שאני מדברת עליו זה סתם נשמע תאוריה מוגזמת אבל אני באמת מכירה אנשים כאלה שאצלם כל החיים בלי גוזמא זה עבודת ה', ומברכת אותך שתזכה להכיר.. (ושתדע להעריך את הגודל שבזה). 

אני רוצה את זה כי אני יודעת שזה הכי אמיתי ונכון ואני בטוחה שהרבה פה מרגישים כמוני ומכירים את מה שאני מדברת עליו... אני מכירה אנשים קרובים אלי ויודעת כמה זה מתוק ואמתתת.. וב"ה זכיתי להכיר כדי לדעת שזה קיים.. כל מי שמזדהה שיצביע!!

מזדהה^^ ומסכימה עם דברייךלב אוהב

שנזכה...בשביל שלי
שנזכה לחיות ככה כל הזמן
לעניות דעתי לא הבנת אותי מספיק.אוויל מחריש

הקבוצה הראשונה הם עובדי ה' לא רק בלימוד, בסגנון מה שאמרת, אבל לא עליהם באתי לדבר...

עונהadvfb

אם הבנתי נכון -

זה לא מופרח שמישהו תופס את עצמו כאידיאליסט(/וואטאבר) וזה חלק בלתי נפרד ממנו והוא מחפש עוד אחד כזה.

נראה לי שאתה רוצה להעביר מסר נכון ואמיתי, רק צריך לחדד אותו..

אני לא רוצה להעביר שום מסראוויל מחריש
אני רוצה להבין האם בן אדם שתופס את עצמו כאקדמאי/ חסיד/ עובד ה׳ וכו׳ באמת חושב על הדברים האלה כל היום (ולא בזמן שהוא בסדר לימוד/ שיעור)
בטח שיש דבר כזהadvfb

לא יודע אם חסיד/צדיק/אידיאליסט

אבל בנאדם יכול להגדיר בכנות שעולם הערכים שלו זה מה שמעסיק אותו בעיקר בחיים.

אתה מכיר אנשים כאלה?אוויל מחריש
לעניות דעתי ניתן להגדיר כל דבר שבן אדם עושה כערכי, שהרי אם לא היה לו ערך הוא לא עושה אותו,
במילים אחרות אם זה עניין סובייקטיבי אז זה מאבד את הפואנטה.
השאלה היא לא איך אתה מגדיר את העיסוקים שלך, אלא האם יש אנשים שרוב שעובר להם בראש זה רק תחום אחד

עכשיו הבנתי אותךadvfb

ברור שאין אנשים שכל החיים שלהם הם עוסקים רק בתחום אחד.

אבל יש אנשים שעוסקים בהמון תחומים ובהם יהיה אפשר למצוא מניע משותף לכל התחומים (או לרוב, לכל הפחות לתחומים המרכזיים).

אדם שהעניין שלו בחיים זה חסד אז הוא יוכל להביע את זה בהמון צורות והמון תחומים לנתב אותם לחסד בחיים שלו.

בדר"כ הדת היא מאוד כזאתי. הרבה פעמים הדת נתפסת כדורשת התמסרות מוחלטת בכל מרחבי החיים וממילא  מניע דתי יכול להיות בסיס להמון התעסקויות שונות

להבנתיבעוז ובענווה
זה לא תחום העניין שמעסיק כל כך הרבה כמו סגנון החשיבה או הראייה של דברים.

אני מהנדס. אני בהחלט יכול להצביע על סגנון חשיבה זהה בין מהנדסים. אני רואה את זה עלי ועל הקולגות שלי.

זה כמובן לא מזהה חד חד ערכי למהנדסים 😅

ואני מניח שזה קיים לסוגי אנשים שונים - מוזיקאים, חסידים וכו׳
אני מקבל את מה שאתה אומר, אך לא לכך כיוונתיאוויל מחריש
נראה לי שיש אנשים שעצם תחום העיסוק חשוב להם, הרעיונות שיש להם בראש וכו׳

בלי קשר לשרשור הזה, לא נראה לך שקשר של אנשים עם צורת חשיבה דומה מאוד הוא קשר פחות פורה?
לאבעוז ובענווה
אני כמובן לא יודע מה יהיה בסוף אבל חד משמעית היה יותר כיף עם סגנון דומה לשלי. כי זה מה שזה - סגנון.
האם פורה וכיף לא חייבים לבוא ביחד?
לא יודע, אבל אם לא כיף, אז אין סיכוי לקשר להמשיך.
אז כנראה שיש לנו גישות שונות..אוויל מחריש
נראה לי שעצם השוני הוא מה שעושה את הכיף.
אכןבעוז ובענווה
אנחנו שונים 😏
כן.נפש חיה.
אדם שמה שמעסיק אותו אלו הערכים שהוא מאמין בהם ומנהל את חייו לפיהם.
כיצד הערכים האלה מתבטאים בחיים?אוויל מחריש
אדם שהיושר הוא ערך מרכזי אצלו, יהיה אמיןנפש חיה.
לא ישקר, לא יעגל פינות וכו'
אדם שהאמת היא המצפן שלו, יסלוד מדרך הפוכה או אפילו יאמר לך שאם אתה מדבר, עדיף לו שתדבר איתו ישירות ולא תסובב אותו/ לא תדבר עליו עם אחרים.

אדם שחסד הוא ערך משמעותי אצלו, יחפש דרכים איך בחיי היומיום להיטיב עם זולתו.
הכל וטוב ויפה, אבל מה שאת מדברתאוויל מחריש
זה כיצד הדברים נעשים, וזה לא קשור למה הוא מתעסק כל היום...
אם בנוסף לזה שהוא תופס את עצמו ככזהבשביל שלי
יש לו גם ישרות ומידת אמת-
אני לא רואה שום סיבה לא להאמין לו.
יכול להיות שהוא תופס את עצמו בצורה חלקית ביחס לאמת.אוויל מחריש

🤷🏻‍♂️בשביל שלי
היה לי שרשור כזה אז אולי כיוונת אליי(?)יהודי משתדל
כן, ב"ה עבודת ה' זו השאיפה היחידה שלי (כרגע ובעז"ה כל החיים) ולכן כמובן שאחפש מישהי בסגנון הזה. הרי בשביל זה אני מקים בית, זה עצם הבית, המהות של דבר שאני עושה או אעשה. לא מזלזל במתמטיקה למי שחשוב לו אבל להבדיל עבודת ה' זה לא "נחמד" או בונוס- זה בשביל מה אני חי וכל השאיפות (ב"ה המון) יוצאות מתוך זה. כתבת "נכנס בתוך קטגוריה מסוימת" אבל זה לא ככה. עבודת ה' זה הכל. לא נדבך. לשאלתך אז כן, זה מה שעובר לי בראש במהלך היום (זה ממש או שאיפות שנגזרו מזה) לצערי אני לא חי במדרגה של לחיות את זה אבל זו התודעה, יש אזימוט ואיתו מתחילים ללכת..
לא כיוונתי לאף אדם מסוייםאוויל מחריש
לעבוד את ה׳ זה דבר אחד, ברגע שהשאיפה הזו לבשה צורה מעשית, לדוגמה ללמוד תורה, אז תחום העיסוק המחשבתי השתנה.
בכל מקרה אמרת שאתה לא כזה...
אפשר דוגמא?נקדימון

מה הכוונה חיים של עבודת ה'?

נניח ואתה עכשיו בן 32 עם 3 ילדים - איך החיים היומיומים שלך מצהירים בפנינו שזו עבודת ה'?

רמב״ם הלכות דעותנפש חיה.
והרבה קוק לבירור "בכל דרכך דעהו"

עונים על זה.

כשאדם עוזר בבית/ מחנך את ילדיו למצוות ותורה/ מכניס אותם לתלמוד תורה או מלמדם ומחנכם בעצמו
זה עצמו קיום ממשי של מצוות ה'

וכשאדם אוכל, שותה, אפילו נח
בשביל להברות גופו לעבודת ה' בחיות
הרי שהמעשים הקדמיים הללו הם גופי מצווה.
בקיצור, שום חידושנקדימון

זה בעצם לא משהו מיוחד. לחיות לאור התורה וההלכה, לקבוע עיתים ויותר, לחפש למלא את הייעוד שלך בעולם.

מילים גבוהות גבוהות שבעולם האמיתי לא באמת מתנהגות מיוחד במיוחד.

בכל מקרה, אני אשמח אשמח להסבר שלו על המילים שלו

של הרמב״ם? או הרב קוק?נפש חיה.
זה הרב קוק-

"בכל דרכיך דעהו", צריך לבקש את הקב"ה בתוך הדרכים שהוא מתנהג בהם:

1) כשהוא עוסק בתפלה, אז יבקש את הקב"ה בהבנת עניני תפלתו וכונה רצויה באמונת הלב באותם הענינים של תפלתו, ולא יבקש את הידיעה בשעה ההיא בענינים אחרים, כי כיון שהוא עוסק בעבודה זו, הקב"ה כביכול שורה מצדו בזו העבודה דוקא, ובה ימצאנה ולא במקום אחר.
2) וכשהוא עוסק בתורה, יידע שימצא את הקב"ה בהיותו מעמיק ומעיין להבין דבר על בוריו ולזכור ולשנן היטיב, ובה הוא יודע אותו ית' בתורתו ולא באופן אחר, כי בשעה זו הוא מתגלה בעבודה זו.

3) וכן בהיותו עסוק בגמ"ח להיטיב לחברו, אז יבקש את הקב"ה רק בהעמקת עצה איך להיטיב לו טובה גדולה הגונה וקימת.
4) וכן בכל הדברים שעושה, הרי באמת אין דבר בעולם שאינו לכבודו ית' [1],
על-כן
כל מה שעושה יהיה הכל דברי מצותו ורצונו, ויבקש בהם את שמו ית', כשישתדל בכל שכלו וכחותיו לעשות את מה שהוא עושה בתכלית השלמות בכל צדדי השלמות, ונמצא שהוא יודע את השם יתברך בכל הדרכים.
בשביל מה הבאת את זה?נקדימון

זה אכן ניסוח מעמיק של יראת שמיים. אני לא מבין מהי הדרישה המיוחדת לעבודת ה'.

לחטוב עצים תוך כדי מלמול פסוקים? הפסקה כל כמה דקות כי שכחתי לכוון לחפש את ה' בתוך החטיבה?
הבחור ב"ה אוהב ללמוד תורה בעיון, מתפלל בדביקות, מברך בעיניים עצומות, אומר לשם ייחוד לפני מצוות מיוחדות (תפילים, סוכה, לולב, חנוכיה, הלל בראש חודש), מסיט את המבט ממראות אסורות, משתדל לא לדבר לשון הרע, מקפיד על כשרות מהדרין, לובש ציצית תכלת אבל לא עולה להר הבית, מוציא מעשר כספים, לא סומך על מכירת חמץ - זוהי עבודת ה' המיוחלת? האמת היא שזה פשוט יראת שמיים, ולדעתי יש המון בחורים כאלה.

לא אמרתי שלאנפש חיה.
הכוונה של שניהם היא לכוון לעבודת ה' גם במעשים של יום יום.

וזה החידוש שלא חייבים לייחד ייחודים ולכוון כי אפשר להשיג את קרבת ה' גם במעשים פשוטים.
לכן זה לא הנושא של השרשור...אוויל מחריש
אני מסכים מאוד עם דבריך,אוויל מחריש
אבל אני בספק כמה אנשים שטוענים שהם כאלה באמת כל מה שעובר להם בראש זה באמת מחשבות גבוהות גבוהות עבודת ה׳
לא הבנתי אותךממלא כל עלמין

שש מצוות תמידיות - ספר החינוך מונה שש מצוות (מתוך תרי"ג המצוות) שחיובן תמידי ולא יפסק מעל האדם אפילו רגע אחד בכל ימיו. ואלו הן : 

1) להאמין בה’, 

2) שלא להאמין לזולתו, 

3) ליחדו (הידיעה שה’ אחד), 

4) לאהבה אותו, 

5) ליראה אותו, 

6) שלא לתור אחר מחשבת הלב וראיית העינים. (וסימנן : "שש ערי מקלט תהיינה לכם").

כל המצוות האלה משתייכות לכל החיים, בלי רגע אחד מיותר, ולא סתם יש דיבור על תשובה אם חלם חלום שלילי- כי מתוך זה ניתן להבין שהחלום נולד מהלך מחשבתו ביום. גם כשאתה בדרך למוסך אתה אמור לעסוק ב6 המצוות האלה ולהתקדם בהשתלמות הזו- וזה אף פעם לא הסוף.

להגיד שזה קל?? מאוד לא. אהיה כנה- לי מאוד לא קל כי המחשבות שלי טסות יותר מהר ממני.

אבל זה בטוח לא משעמם, בטוח לא נגמר, וכמה שאתה יותר נאמן ל6 המצוות האלה אתה יותר מחובר לעצמך באופן מפתיע (או שלא ממש מפתיע).

לכן כל העולם של תרבות ה"פנאי" מוצא את עצמו סותר את הלך הרוח היהודי- כי ליהודי שדורש את ה' באידיאל ובאופן הכי פרקטי שאפשר (אבל גם דורש עבודה ואומץ)- לא אמור להיות פנאי... (הכוונה לפנאי שאין לו קשר ישיר למטרתי בחיים- כביכול "סיימתי את חובותי האזרחיות להיום בעולמו של הקב"ה", ועכשיו תורי..). זה כמובן ענין של בחירה- כמה אתה בוחר להתמסר לזה. ואח"כ יש את השלב של הדיוק שלאחר הבחירה- התאמת ההתמסרות ל6 המצוות התמידיות עפ"י ארגז הכלים האישי שלי- ופשוט (כמובן לא פשוט) ליצוק אותן לתוך כל תחום ענין שלי... והלוואי שנזכה!!

בשם ה' נעשה ונצליח!!

התכוונת לכתוב לי?אוויל מחריש

בכל מקרה, 2 מצוות מתוך אלה שציינת הן לא תעשה, השאר הן מצוות כלליות שלא שייכות דווקא במחשבה על עבודה ה', לדוגמה אדם מקיים את מצוות אהבת ה' גם בלי לחשוב על טוב ה' באופן ישיר. מלבד זאת שלשיטת חלק ממוני המצוות חלק מאלה שמנית אינן מצוות אלא יש להם הגדרה שונה.

בכל מקרה גם בן אדם בקבוצה הראשונה שהגדרתי מקיים את המצוות האלה כך שזה לא סותר... 

לא אליךממלא כל עלמין

לנקדימון

נכון שיש לדון על מספר המצוות התמידיותממלא כל עלמיןאחרונה

אבל זה ענין של איך לגזור את הדברים. כמו שעפ"י הרמבם יש 13 עיקרי אמונה ולעומתו בעל העיקרים מונה 3. בפשטות אין הבדל ביניהם ואת 13 העיקרים של הרמבם אפשר לחלק ל3 קטגוריות שהן בעצם 3 העיקרים של בעל העיקרים.

ולענינינו- לא באתי לתת פירוט מדויק ולפרוש את סוגיית המצוות התמידיות ואלו הן... כל מה שאמרתי זה שאין דבר כזה להתמקד במצוות זמן x ביום כאילו יש לך חבילת שוקולד ואתה אמור לתרום לה' חתיכה... 

נכוןלב אוהב

עבודת ה' אחרי שאתה מקיים את המצוות וחי אותם

עיקר העבודה זה בלב ובמחשבה לדעתי.

שיויתי ה' לנגדי תמיד

מחשבות של קדושה וטהרה

לרצות את ה' 

כל הזמן.

שכל הזמן הקב"ה בראש שלך

וכל הזמן אתה חושב איך אני מתעלה יותר.

אפילו שבפועל הכל כרגיל. החיים כרגיל, המצוות כרגיל. 

אבל הראש עובד. וחושב. ורוקם איך לדבוק בה' ולהשיג אהבתו ויראתו... 

אני נוטה לומר שכןבשביל שלי
ואגב, באמת לכן בד''כ מתמטיקאי אוהב פיצה. אז ככה שיש קשר
אהבתי, יש לך עוד כאלה? או על מקצועות אחרים?אוויל מחריש
זה המקום שלי לציין שאני באופן מוחלט נמצאת בקצה השניחופשיה לנפשי
ברמה שבפעם הראשונה שיצאתי עם מישהו לא ביררתי עליו כלום ואני בקושי זוכרת באיזה שיעור הוא היה אז
ובפעם הזאת זה פשוט קרה

יש מצב שלא הבנתי את הכוונה
אבל בכל מקרה לא כל כך הבנתי את הדיון שהלך פה אז לא משנה
אני במקום אחר לגמרי כנראה
לא משנה לך אם הוא יהיה אברך/ אקדמאי/ מוסיקאי וכו'?אוויל מחריש

לא, רק שנסתדרחופשיה לנפשי
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  

אולי יעניין אותך