הגאולה של.
לנטעאל שלי יש עיניים כחולות וגדולות. כחולות כמו הרקיע ביום שהשמש מבקרת. ויש לו שיער בצבע של שדה חיטה. ויש לו לב שעשוי מהיהלומים ומכל המתנות הטובות שאני בטח לא ראויה לקבל.
ולנטעאל יש גומה אחת בלחי בצד שמאל. ויש לו לחיים אדומות. ויש לו חיוך של מלאך.
לנטעאל שלי יש ידיים פלואות והידיים הפלואות מלטפות.
ולי יש לב. כזה לב משומש. לב כזה שאפשר לתלות מודעה ביד 2. כמו מכונת כביסה בלי חלקים שמוכרים ביד 2. מכונת כביסה בלי כפתור הפעלה. או מכונת כביסה בלי מיכל למרכך. או מכונת כביסה בלי מכונת כביסה. ככה זה.
כשאני ראיתי את נטעאל ראיתי אותו. בגלל זה הוא אומר שהוא איתי. כי אני הייתי הבנאדם הראשון שראה אותו. לא רק עיניים כחולות וגומה בלחי אדומה בצד שמאל.
לנטעאל שלי היה אקדח. אמיתי של מבוגרים עם כדורי אש וכל זה. והוא היה ישן איתו וקם איתו והולך לרעות איתו את הצאן. והיה לנטעאל אולר כזה עם סכין חדה של מקצוענים. אבל לנטעאל שלי לא היה הגנה. לא היה לו ביטחון עצמי.
הוא היה מסתכל במראה ורואה עיניים כחולות וזהו.
הוא הרגיש שהכל חלול בו. שהוא כלום בעצם, רק עטיפה חיצונית של יופי.
בלילות הוא היה מלטף את האקדח שלו ובוכה.
כשאני ישבתי יום אחד עם קערה גדולה של פסטה, ונטעאל שאל אותי מה אני עושה, כאילו לא רואים. אמרתי לו, אני ממלאת את החלל. כי ההרגשה היא שאין כלום. שיש בי בור שצריך מהר מהר סיר פסטה.
ונטעאל הסתכל בי וחייך ואז צחק ושנינו צחקנו כמו טיפשים חיים ומדהימים עד שנגמר לנו האוויר.
ואמרתי לנטעאל שהוא מעצבן אותי. כי בסדר, מה אתה רוצה, כולנו חלולים קצת. וכולנו מלאים קצת ולכולנו חסרים דברים כמו היינו יד 2. אז מה.
ושאלתי אותו מה הוא חושב על הלב. והוא אמר לי מה הוא חושב. ומה שהוא אמר לי היה מאד חכם. אז שתקתי ואמרתי לו אתה רואה. תראה כמה אתה מלא.
מותר להרגיש חלל.
חייב להבין שזה לא רק חלל.
ונטעאל שלי הולך ומפנים את זה. מפנים את הלב החלול והמלא שלו. והביטחון הולך ועולה.
היום הוא יצא מהבית והאקדח נשאר על השידה.
ואני הלכתי להכין פסטה.