הי כולן
התינוקת שלי בת ארבעה וחצי חודשים, אוכלת רק חלב אם. בבית היא יונקת ובמעון מקבלת בקבוק שאוב.
בערך בשלושה שבועות האחרונים התחילו לי קשיים בשאיבה. יש ימים שפתאום נראה שהמשאבה לא עובדת, אני סוחטת וסוחטת וכלום לא יוצא. אני יודעת שיש לי חלב, אני מרגישה מלאה ועולה על גדותי עוד רגע - ושום דבר לא יוצא. או שאחרי 20 דקות מצליחה לשאוב 10 מ"ל...
אני ממש עצבנית ומתוסכלת!! גם כי אני לא רוצה שיתמעט לי החלב, וגם כי אין לי אוכל לתת לילדה שלי! לפני כמה ימים היה לי ערב שהייתי פקעת עצבים מטורפת כי לא הצלחתי לשאוב כלום כל היום, ואשכרה נשאר לי במקפיא חלב אולי ליומיים. והעבניין הוא שלא כל שאיבה שלי היא ארוחה מלאה בשביל התינוקת. אז אני צריכה יומיים של שאיבות כדי שיהיה לי אוכל ליום...
יש לי שתי משאבות ידניות, אחת של איוונט ואחת של דיאנה. הקטע הוא שיש ימים שאני שואבת מצוין, ופתאום ימים שתקועה לחלוטין וכלום לא זז.
אתן חושבות שזו בעיה של המשאבה או של החלב עצמו? יש עניין לנסות להשיג משאבה אחרת?
יש דבר כזה שהחלב בגוף בא בגלים, ופשוט יש ימים יותר מלאים וימים יותר ריקים? כי אם זו תופעה טבעית, אז אין לי מה להילחם בזה, ושום משאבה לא תעבוד וחבל לי לטרוח... אז אני רוצה לדעת אם זו בעיה במשאבה, בעיה בחלב, או תופעה רגילה של החלב שהיא לא בעיה.